Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κυπελλούχος Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός

 



Δώδεκα χρόνια μετά από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του ο Εθνικός έγραψε ξανά ιστορία στο πόλο γυναικών.

Ο Εθνικός επικράτησε 14-9 την Τετάρτη (30/3) με στον 2ο τελικό του Λεν Τρόφι της Ντουναϊσβάρος και κατέκτησε την 2η ευρωπαϊκή του κούπα μετά από εκείνη του 2010.



Ο Εθνικός έχει στις τάξεις του δυο "χρυσές" Ολυμπιονίκες του 2020, την Άσλεϊ Μπάρτι (ΗΠΑ) και την Στεφανία Χαραλαμπίδη (ΗΠΑ) αλλά και την "χάλκινη"  Ρεμπέκα Πάρκες (Ουγγαρία). Προπονήτρια της ομάδας είναι η "ασημένια" Ολυμπιονίκης του 2004, Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι  ο Γιώργος Μορφέσης ο οποίος οδήγησε το 2011 την Ελλάδα στην κορυφή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Αυτός είναι ο 14ος ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελλάδα στο πόλο γυναικών. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έχουν από 5 ενώ πλέον από 2 έχει ο Εθνικός και η Γλυφάδα.



Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ι 3. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2,  Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον

Ντουναϊσβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Μάτζκο, Ζιλάγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ , Μαχιέ 1 , Ζαμπό , Γκάρντα 2, Μούκσι 1 , Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

Η Άσλεϊ Τζόνσον αν και έχει κατακτήσει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ πανηγύρισε σαν τρελή το Λεν Τρόφι με τον Εθνικό.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου