Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η Θεανώ Φωτίου και οι «ευγενικές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ


 

Η κ. Θεανώ Φωτίου δεν είναι αυτό που δείχνει η εμφάνισή της. Είναι μια συντρόφισσα, αφοσιωμένη στον αγώνα επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως του κ.Τσίπρα στην εξουσία. Για το στόχο επανακατάληψης της εξουσίας και το αρμολόγημα των θεσμών. Αγωνίζεται από κάτω προς τα πάνω. Περισσότερο μεθοδικά και αποτελεσματικά από τους άνδρες συναδέλφους της. Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δίκτυα, τους χώρους αλληλεγγύης, τους συλλόγους, τις ΜΚΟ. Περνάει το μήνυμα «εμείς είμαστε πάντα εδώ για εσάς».

Κάπως έτσι φτάσαμε στην παραδοχή ότι όχι μόνο «δάνεισε» την τηλεφωνική γραμμή της, στη ΜΚΟ που διοργανώνει την επίμαχη συναυλία της Τρίτης, αλλά αυτό είναι κεντρική στρατηγική των συντρόφων -βουλευτών της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Μιλάμε προφανώς ότι η ευγενική χορηγία αφορά την τηλεφωνική γραμμή με τη βουλευτική ατέλεια, που προσφέρει η Βουλή. Δηλαδή τις δωρεάν τηλεφωνικές υπηρεσίες που απολαμβάνει η κ. Φωτίου ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δικαιούμαστε υποθέτω να γνωρίζουμε πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν αυτού του είδους το service σε ποια δίκτυα και σε ποιες ΜΚΟ.

Δεν το θεωρώ εξ ορισμού κακό, αλλά έχω απορίες!

Πως γίνεται όλο αυτό;

Με εκτροπή της τηλεφωνικής γραμμής στα γραφεία των στηριζόμενων ΜΚΟ;

Διαθέτουν το βουλευτικό γραφείο στους ανθρώπους των ΜΚΟ;.

Εν προκειμένω, ο project manager της συναυλίας και οι αλληλέγγυοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη για Όλους» εγκαταστάθηκαν στο πολιτικό γραφείο και τηλεφωνούσαν στον Νταλάρα, τον Εισβολέα και τον Δ. Μητσοτάκη, στα συνεργεία ήχου κλπ για να κλείσουν τη συναυλία; Τις προσφορές ποιος θα τις υποδέχεται;

Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ΜΚΟ τις οποίες στηρίζουν με χρήματα και ατέλειες τα οποία πληρώνει Έλληνας φορολογούμενος;

Ποιος προσεγγίζει ποιον;

Ποιο δίκτυο αλληλεγγύης παίρνει ας πούμε ο κ. Τσακαλώτος και ποια ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Παππάς;

Υπάρχει κάποια συγκεντρωτική λίστα στην Κουμουνδούρου με τα δίκτυα ΜΚΟ που βοηθάνε;

Αν γίνονταν λίγο πιο συγκεκριμένοι θα βοηθούσαν πολύ στην κατανόησή μας.

Είναι κρίμα, να μπλέξει με τέτοιες ουρανοκατέβατες απορίες και θεωρίες ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί - από την καλή του την καρδιά – να διοργανώνει μια συναυλία για να μαζέψει χρήματα για τα παιδιά της Ουκρανίας, και απλώς κάποιος που έψαξε λίγο παραπάνω έπεσε πάνω στην τηλεφωνική γραμμή της κ. Φωτίου.

Μπορούσε πάντως ο κ. Νίκος Ρωμανός να είχε δει το βίντεο από την κομματική εκδήλωση στον Πειραιά όπου η πρώην υπουργός καλούσε τους οπαδούς και φίλους να κάνουν κουράγιο «μέχρι να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση» και να διπλασιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα επιδόματα.

Ας μην υποτιμηθεί το δίκτυο αλληλεγγύης με νέα επιδόματα 7 δις που υπόσχεται η κ. Φωτίου ανά τις γειτονιές.

Νέα προωθημένα επιδόματα, όπως επίδομα ενοικίου και στους ιδιοκτήτες και μια ψηφιακή κάρτα αλληλεγγύης που «θα βάζει το κράτος λεφτά» και ο κόσμος θα αγοράζει τρόφιμα από παντού όχι μόνο από τα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα γεμίζει η κάρτα;

Hello!

Θα επαναδιαπραγματευτούμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης!


Κατερίνα Γαλανού

liberal.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου