Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Νύχτα μάζεψε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης


 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που μάζεψε νύχτα τα πράγματά του από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και μαζί του έφυγαν και δύο άνθρωποι-κλειδιά των Γραφείων Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης άδειασε από τα πράγματά του το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, και θα τους αφαιρεθεί και η φρουρά μαζί με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε και ανήκουν στην βουλή με την οποία δεν έχει καμία σχέση πλέον ούτε εξ οφίτσιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή έκλεισε με λουκέτο ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου και άλλαξε και ο κωδικός ασφαλείας στην ηλεκτρονική κλειδαριά στο γραφείο του προέδρου.

Ο Μπάμπης Παπαδάκης και η Ευγενία Κουντούρη υπέβαλαν την παραίτησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να κηρυχθεί έκπτωτος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο Μπάμπης Παπαδάκης από διευθυντής του Γραφείου Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα παραιτήθηκε και η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο θα παραμείνουν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.



Σύλληψη 3 μελών συμμορίας που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας

 


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρία άτομα (39χρονος και 30χρονος αλλοδαποί και 60χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, απείθεια και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, διέπρατταν αρχικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών – μίνι μάρκετ και στη συνέχεια διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Σύνταγμα, Άγιο Παντελεήμονα, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου, στοχοποιώντας μάλιστα πολλές φορές τα ίδια καταστήματα.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, επιλέγοντας να διαπράττουν ληστείες σε μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας ατόμων ασιατικής καταγωγής, στα οποία δεν δίσταζαν να ασκήσουν βίας, δένοντας τα θύματά τους με δεματικά και καλώδια και εγκαταλείποντάς αυτά ακινητοποιημένα κατά τη διαφυγή τους.

Κεντρικό ρόλο στην εγκληματική τους δράση κατείχε ο 39χρονος, ο οποίος κατά τη διάπραξη ληστειών λειτουργούσε ως φυσικός αυτουργός, ενώ στις κλοπές ως καθοδηγητής. Ήταν αυτός που επέλεγε τους στόχους, δεχόταν τις πληροφορίες, συντόνιζε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Πιο αναλυτικά, στις ληστείες, ο 39χρονος μαζί με τον 60χρονο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισέρχονταν στα μίνι μάρκετ και με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα, ενώ ο 30χρονος είχε αναλάβει τον ρόλο της πραγματοποίησης κάτοψης καθώς και του τσιλιαδόρου.

Στις κλοπές, ο 30χρονος παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων, εισερχόταν σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ ο 39χρονος λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, συνδράμοντας και εποπτεύοντας παράλληλα τον 30χρονο. Σε αυτή την περίπτωση, χρέη κάτοψης των στόχων είχε ο 60χρονος, ο οποίος ενημέρωνε σχετικά τον 30χρονο.

Ο τερματισμός της δράσης τους επιτεύχθηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024, όταν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο και τον 60χρονο, ενώ είχαν διαπράξει κλοπή από διαμέρισμα στην Κυψέλη. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, καθώς κατέβαιναν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ο 39χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Στον χώρο όπου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Ακολούθησε ο εντοπισμός του 30χρονου στον Βύρωνα, όπου προτού συλληφθεί προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- μεταλλικά και -3- πλαστικά αεροβόλα πιστόλια,
  • πιστόλι ρέπλικα,
  • πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων,
  • κυνηγετικά φυσίγγια,
  • αμπούλα αερίου για αεροβόλο,
  • -2- ζευγάρια χειροπέδες,
  • -3- αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • κουτί με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη μικτού βάρους -109- γραμμαρίων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στις αξιόποινες πράξεις και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί -2- ληστείες και -19- διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται  προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ίδια και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, για εκτεταμένη διασυνοριακή απάτη Φ.Π.Α., από ανύπαρκτες επιχειρήσεις και εικονικές συναλλαγές

 



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δρούσαν ιδρύοντας συναλλακτικά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν εικονικές συναλλαγές και δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης, από το 2019, εμπλέκονταν σε σύνθετες διαδικασίες με στόχο την εξαπάτηση του Δημοσίου μέσω της μη απόδοσης Φ.Π.Α., προχωρώντας σε διατραπεζικές μεταφορές χρηματικών ποσών για προσχηματική εξόφληση συναλλαγών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα υπό την εποπτεία του Ελληνικού Γραφείου Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν -21- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και 3 αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία στρεφόμενης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, διασυνοριακή απάτη σχετικά με τον Φ.Π.Α. με απώλεια πόρων Φ.Π.Α. που υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -41- άτομα που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Προηγήθηκε σχετικό πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ενταχθεί σε αυτή με διακριτούς ρόλους, έχοντας επιχειρησιακή υποδομή με σκοπό την πραγματοποίηση εικονικών συναλλαγών και την παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, τα βασικά μέλη διαρθρώνονταν σε δυο υποομάδες, οι οποίες δρούσαν συντονισμένα, έχοντας εγκατασταθεί συγκεκαλυμμένα σε διαφορετικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής, ενώ λάμβαναν και τα ανάλογα μέτρα για την αποφυγή αποκάλυψής τους (συνεχής ίδρυση νέων νομικών οντοτήτων, χρήση εικονικών δικτύων και τηλεφωνικών συνδέσεων «αχυρανθρώπων», φυσική μεταφορά χρημάτων κ.λπ.).


Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης:


Σύσταση εικονικών επιχειρήσεων: Τα μέλη της οργάνωσης ίδρυαν εταιρείες «βιτρίνες» χωρίς πραγματική εμπορική δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Σλοβακία. Στις εταιρείες αυτές δηλώνονταν ως διαχειριστές άτομα χαμηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, όπως άνεργοι και εξαρτημένα πρόσωπα, με στόχο την απόκρυψη της ταυτότητας των πραγματικών διαχειριστών. Ενδεικτικό του εύρους της δράσης τους και της υποδομής, είναι το γεγονός ότι μια εκ των δυο υποομάδων, φέρεται να συνδέεται με την σύσταση -430- τουλάχιστον εικονικών οντοτήτων ή με νομιμοφανή λειτουργία.

Απάτη «Carousel»: Η οργάνωση εκτελούσε ένα σύνθετο σχέδιο «αλυσιδωτής απάτης» στο Φ.Π.Α. (carousel fraud), εκμεταλλευόμενη τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και το καθεστώς μη απόδοσης Φ.Π.Α. σε πωλήσεις εντός της ΕΕ. Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν ως «εξαφανισμένοι έμποροι» (missing traders) που δήλωναν πλασματικές συναλλαγές για να εισπράξουν παράνομα Φ.Π.Α. ή να αιτηθούν επιστροφές.

Χρηματοπιστωτική νομιμοποίηση εσόδων: Τα κέρδη από τη φοροδιαφυγή διακινούνταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών εικονικών επιχειρήσεων, πραγματοποιώντας εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και αναλήψεις μετρητών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένα δίκτυα (VPN) και ανώνυμες κάρτες sim, ενώ προέβαιναν σε φυσική μεταφορά χρημάτων από περιφερειακά μέλη της οργάνωσης για την απόκρυψη της προέλευσης των παράνομων εσόδων.

Δηλώσεις Φ.Π.Α.: Τα μέλη της οργάνωσης υπέβαλαν ψευδείς ή ανακριβείς ή ελλειπείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και προχωρούσαν σε λήψη εικονικών τιμολογίων για να δημιουργούν πλασματικές απαιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α.. Μέσω αυτής της μεθόδου, η οργάνωση κατάφερε να αποσπάσει παράνομα από το κράτος ποσό άνω των 4,4 εκατ. ευρώ από επιστροφές Φ.Π.Α.

Στρατολόγηση περιφερειακών μελών: Τα κεντρικά μέλη στρατολογούσαν άτομα με χαμηλά εισοδήματα και ποινικό παρελθόν για να τα τοποθετήσουν ως διαχειριστές των εικονικών επιχειρήσεων. Τα περιφερειακά μέλη λειτουργούσαν ως «προσωπικά εργαλεία» για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της οργάνωσης στη διασυνοριακή απάτη Φ.Π.Α., στη διακίνηση των σχετικών εσόδων τραπεζικά και την ανάληψή τους και στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων. Χαρακτηριστικό της τελευταίας περίπτωσης, είναι ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν σχετίζονταν με τις επιχειρήσεις που ανήκαν στο φάσμα των δραστηριοτήτων της οργάνωσης, ενώ οι ίδιες είχαν διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με σκοπό τη δήλωση εικονικών συναλλαγών.

Παράλληλα, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, επεδίωκαν να μην υφίστανται εμφανείς ενδείξεις συσχέτισής τους με τις εικονικές επιχειρήσεις και τους διαχειριστές τους, προκειμένου να αποφεύγουν τις σε βάρος τους έννομες συνέπειες, καθώς στις συγκεκριμένες οντότητες μετακυλιόταν η υποχρέωση απόδοσης Φ.Π.Α. εκροών, ενώ παράλληλα οι νομιμοφανείς επιχειρήσεις στις οποίες μετείχαν τα μέλη, ισοσκέλιζαν το Φ.Π.Α. εισροών- εκροών, αποστερώντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα του Δημοσίου για ανάκτηση των απολεσθέντων εσόδων.


Συνολικά μέσω των εταιρικών σχηματισμών που δημιούργησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέτυχαν την απώλεια πόρων Φ.Π.Α. ποσού που ξεπερνά τα 26.000.000 ευρώ, για τα οποία είχαν δηλωθεί εικονικές συναλλαγές άνω των 150.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, η μια υποομάδα της οργάνωσης ανέπτυξε δράση και εκτός του πλαισίου αυτής, όπου με την ίδια μέθοδο προέβη μέσω δημιουργίας συστήματος εταιρειών στην διασυνοριακή απάτη στο Φ.Π.Α. ύψους εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Επίσης, βασικό μέλος της οργάνωσης πέτυχε για επτά (7) επιχειρήσεις που διαχειριζόταν, την απατηλή εκταμίευση χρημάτων μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποκομίζοντας παράνομο όφελος 770.000 ευρώ περίπου.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν –39– έρευνες (σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα, σωματικές), στις οποίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:








–139.696– ευρώ και καταμετρητής χαρτονομισμάτων,

πολυτελές Ι.Χ.Φ.,

–10– ρολόγια χειρός ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,

–62– σφραγίδες νομικών προσώπων,

–46– κινητά τηλέφωνα,

–7– φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ,

πιστόλι με –2– γεμιστήρες,

πλήθος δελτίων αποστολής, τιμολογίων, φορολογικών αποδείξεων και χειρόγραφων σημειώσεων,

τραπεζικά παραστατικά, κάρτες, επιταγές και βιβλιάρια επιταγών ελληνικών και αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων,

μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών,

καταφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπών Αρχών,

–2– μηχανήματα POS και

μεγάλος αριθμός εξωτερικών σκληρών δίσκων και φορητών μέσων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB STICKS), ενώ πραγματοποιήθηκε εξαγωγή ψηφιακών πειστηρίων προς περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου αυτών.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας λήφθηκε υπόψη πλήθος στοιχείων προερχόμενων από τη συλλογή και επεξεργασία φορολογικών, λογιστικών και τραπεζικών δεδομένων (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 230 οντοτήτων), την ανάλυση και συσχέτιση πολυάριθμων ηλεκτρονικών ιχνών,  την εκτέλεση ειδικών ανακριτικών πράξεων (άρση επικοινωνιών για συνολικά 85 τηλεφωνικές συνδέσεις και καταγραφή –179.450– τηλεφωνικών συνδιαλέξεων), την επεξεργασία και περιγραφή βιντεοληπτικού υλικού και την διενέργεια ογκωδέστατης αλληλογραφίας (780 εξερχόμενα έγγραφα για συγκέντρωση στοιχείων).


Καθοριστική συμβολή στην εξιχνίαση της υπόθεσης είχε και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με την αποστολή -12- ειδικών ερευνητών ψηφιακών δεδομένων του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, οι οποίοι αξιοποιώντας σύγχρονα εγκληματολογικά εργαλεία και εφαρμογές τεχνικής νοημοσύνης ανακαλύψανε και συσχετίσανε κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία κατά τις επιτόπιες έρευνες, ανάμεσα σε εκατομμύρια ψηφιακά δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα τόσο τοπικά όσο και στο υπολογιστικό νέφος. Τα κατασχεμένα ψηφιακά δεδομένα θα αναλυθούν περαιτέρω από το εργαστήριο του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή περαίωση της έρευνας ήταν η συνεργασία και ανταπόκριση Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, καθώς και των πιστωτικών ιδρυμάτων στη χορήγηση στοιχείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο Ελληνικό Γραφείο των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. 



Ταυτοποιήθηκε ο σεσημασμένος χοντρός Ρομά που πυροβόλησε στο Περιστέρι - Βίντεο με τους πυροβολισμούς

 



Τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι όταν Ρομά κακοποιοί πυροβόλησαν αφού «έφαγαν πόρτα» και δεν τους άφησαν να μπούν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται η αναστάτωση που προκλήθηκε όταν τρεις Ρομά κακοποιοί θέλησαν να μπουν στο νυχτερινό κέντρο αλλά ένας από τους υπαλλήλους δεν τους το επέτρεψε.

Ο ένας από τους Ρομά ο χοντρός που άνοιξε πυρ έχει ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι σεσημασμένος και αναζητείται. Θέμα χρόνου είναι να ταυτοποιηθούν και οι άλλοι δύο Ρομά κακοποιοί.

Οι τρεις Ρομά κακοποιοί, αρχικά, αποχώρησαν από το σημείο, αλλά μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν και πυροβόλησαν με όπλο ένα 37χρονο υπάλληλο στο πόδι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν δύο κάλυκες και μια βολίδα.

Το βίντεο από το πρώτο θέμα :





Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γλίτωσε από τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη η πολιτική δυστυχώς όχι

 



Ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης είναι γνωστό ότι ξεφτιλίζεται και δεν τον νοιάζει, έτσι μπορεί και να τον δούμε μετά την ξεφτίλα που έπαθε να τον ξανά δούμε υποψήφιο στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και τις πρώτες ώρες θεωρούνταν βέβαιο ότι θα υπήρχε άμεσα κάποια αντίδραση εκ μέρους του Κασσελάκη στα social media, αυτή δεν υπήρξε, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Οι επόμενες κινήσεις του τυχοδιώκτη θεωρούνται γρίφος. Θα είναι παρών στην εκλογική διαδικασία που ανοίγει εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, κανείς δεν μπορεί να το πει και με σιγουριά.

Σημασία έχει ότι σήμερα δεν είναι τίποτα στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι θέμα χρόνου εάν δεν έχει συμβεί να του πάρουν και την φρουρά, όπως και τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφίες από χθες ακούγεται έντονα και το σενάριο δημιουργίας νέου κόμματος, το οποίο παραμένει στο τραπέζι, και δυστυχώς για την πολιτική ζωή της χώρας 'ίσως να τον έχουμε για να γελάμε.

Η φράση του «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του, το οποίο λογικά και ο ίδιος θα θελήσει να ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα και δημοσίως.





Με 13 μετάλλια και ρεκόρ επιστρέφουν οι Έλληνες από το Παρίσι

 



Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Παρίσι.

Στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν εξαιρετικός:

13 μετάλλια στο σύνολο, με 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα

5 τα αθλήματα στα οποία κέρδισαν μετάλλια Έλληνες

6 νέους μεταλλιούχους

4 μεταλλιούχους κάτω των 24 ετών, δύο μόλις 19 ετών

35 πλασαρίσματα στην πρώτη 8αδα, που σημαίνει 35 Παραολυμπιονίκες

30 παρουσίες σε τελικούς

Τα ατομικά ρεκόρ που έγραψαν ιστορία:

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη) ανέβηκε στο βάθρο για 5η συνεχόμενη διοργάνωση «σπάζοντας» την ισοπαλία των τεσσάρων με τον Πύρρο Δήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Νάσος Γκαβέλας (με guide τον Γιάννη Νυφαντόπουλο) έγινε ο πρώτος Έλληνας δρομέας Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών που κάνει το back to back διατηρώντας τον τίτλο του, κάτι που συνολικά έχουν πετύχει μόνο ο Πύρρος Δήμας (άρση βαρών), ο Κάχι Κακιασβίλι (άρση βαρών) και ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) στους Ολυμπιακούς και οι θρυλικοί κολυμβητές μας Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Χρήστος Ταμπαξής τους Παραολυμπιακούς. Και ο Νάσος είναι μόλις 24 ετών.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έγινε ο πρώτος αθλητής στίβου που κατακτά δύο μετάλλια με το ένα να είναι χρυσό, στην ίδια διοργάνωση. Το δεύτερο ήταν χάλκινο.

Η Χριστίνα Γκέντζου, με το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο τάε κβον ντο έγινε η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που το καταφέρνει στην ελληνική ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Γεννημένη στις 26 Ιουλίου 2005, πήρε το μετάλλιο σε ηλικία 19 ετών και 35 ημερών! Και η δεύτερη μικρότερη ήταν σε αυτήν την αποστολή καθώς η Λήδα Μανθοπούλου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ σε ηλικία 19 ετών και 78 ημερών.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης σε ηλικία 54 ετών και 128 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Δώρα Πασχαλίδου κέρδισε στο τζούντο το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα όπως σημείωσε και η IPC (Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή) το επίτευγμα της είναι ακόμα σπουδαιότερο καθώς τόσο η ίδια όσο και ο προπονητής της (Παραολυμπιονίκης και ίδιος) Θεόκλητος Παπαχρήστος, έχουν ολική απώλεια όρασης.

Το άθλημα του τάε κβον ντο έκανε πρεμιέρα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και η Ελλάδα είχε δύο συμμετοχές με τη Χριστίνα Γκέντζου (65κ) και την Ελένη Παπασταματοπούλου (+65κ) και στην πρώτη παρουσία έκανε το 2/2 κερδίζοντας δύο μετάλλια.

Ο Σωτήρης Γαλόγαυρος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που συμμετέχει σε τελικό σκοποβολής Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου σε ηλικία 12 ετών και 192 ημερών έγινε η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που έχει συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.


Τα μετάλλια της Ελλάδας στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Χρυσά (3)


Νάσος Γκαβέλας (με guide Γιάννη Νυφαντόποθλο) – 100μ (Τ11) στίβος

Θανάσης Κωνσταντινίδης – σφαιροβολία (F32) στιβος

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – 50 μέτρα ύπτιο (S4) κολύμβηση


Αργυρά (3)


Θανάσης Κωνσταντινίδης – κορίνα (F32) στιβος

Αντώνης Τσαπατάκης – 100μ πρόσθιο (SB4) – κολύμβηση

Λήδα Μανθοπούλου – 100μ (Τ38) στίβος


Χάλκινα (7)


Γρηγόρης Πολυχρονίδης – ατομικό (BC3) μπότσια

Λάζαρος Στεφανίδης – σφαιροβολία (F32) στιβος

Κωνσταντίνος Τζούνης – δισκοβολία (F56) στίβος

Μανώλης Στεφανουδάκης – ακοντισμός (F54) στιβος

Θεοδώρα Πασχαλίδου – 70κ (J1) τζούντο

Χριστίνα Γκέντζου – 65κ (Κ44) τάε κβον ντο

Ελένη Παπασταματοπούλου – +65κ (Κ44) τάε κβον ντο

Τα πλασαρίσματα της ελληνικής αποστολής


4η θέση (4)


Τάνια Κεραμμυδά – ακοντισμός (F56) στίβος

Νίκος Παπαγγελής – ατομική χρονομέτρηση (C2) ποδηλασία δρόμου

Δημήτρης Καρυπίδης – 100μ ύπτιο (S1) κολύμβηση

Δήμος Μιχαλεντζάκης – 200μ μεικτή (SM8) – κολύμβηση

5η θέση (7)


Μιχάλης Σεΐτης – 200μ (T64) στίβος

Λάζαρος Στεφανίδης – κορίνα (F32) στίβος

Χρυσή Μόρφη Μέτζου – ατομικό (BC4) μπότσια

Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) / Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) – μεικτά ζευγάρια (BC3) μπότσια

Εμμανουέλα Μασούρου – 48κ (J1) τζούντο

Δημήτρης Καρυπίδης – 50μ ύπτιο (S1) κολύμβηση

Νίκος Κοντού – 100μ ύπτιο (S1) κολύμβηση

6η θέση (4)


Δημήτρης Ζησίδης – σφαιροβολία (F32) στίβος

Πασχάλης Κουλούμογλου – 59κ άρση βαρών σε πάγκο

Νίκος Κοντού – 50μ ύπτιο (S1) κολύμβηση

Δήμος Μιχαλεντζάκης – 100μ ελεύθερο (SM8) – κολύμβηση

7η θέση (6)


Θανάσης Προδρόμου – μήκος (Τ20) στίβος

Στράτος Νικολαΐδης – σφαιροβολία (F20) στίβος

Στέλιος Μαλακόπουλος – μήκος (Τ64) στίβος

Στέλιος Μαλακόπουλος – 400μ (Τ62) στίβος

Δημήτρης Μπακοχρήστος – 54κ άρση βαρών σε πάγκο

Γιάννης Κωστάκης – 50μ πρόσθιο (SB2) κολύμβηση

8η θέση (1)


Σωτήρης Γαλόγαυρος – αεροβόλο τυφέκιο 10μ ορθίως (SH1) σκοποβολή

9η – 36η θέση


9η – Δωροθέα Ποιμενίδου – Ολυμπιακό τόξο (ST) τοξοβολία

9οι Αλέξανδρος Λεργιός / Αντώνης Τσαπατάκης / Αλεξάνδρα Σταματοπούλου / Μαρία Τζιβελέκη – μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ50μ ελεύθερο (20 πόντοι) κολύμβηση

9οι – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου / Αντώνης Τσαπατάκης / Αλέξανδρος Λεργιός / Μαρία Τζιβελέκη – μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ50μ μεικτή (20 πόντοι) κολύμβηση

9ος – Δημήτρης Ζησίδης – κορίνα (F32) στίβος

9η – Ζωή Μαντούδη – σφαιροβολία (F20) στίβος

9η – Άννα Ντέντα – ατομικό (BC3) μπότσια

10η – Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου – 50μ ύπτιο (S2) κολύμβηση

10η – Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου – 100μ ύπτιο (S2) κολύμβηση

10η – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – 50μ ελεύθερο (SM5) κολύμβηση

10ος – Γρηγόρης Ντισλής – δισκοβολία (F52) στίβος

10ς – Σωτήρης Γαλόγαυρος – αεροβόλο τυφέκιο 50μ τριών θέσεων (SH1) σκοποβολή

11ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 100μ ελεύθερο (S5) κολύμβηση

11ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 50μ πεταλούδα (S5) κολύμβηση

12ος – Γιάννης Κωστάκης – 200μ ελεύθερο (S3) κολύμβηση

12ος – Γιάννης Κωστάκης – 150μ μεικτή (S3) κολύμβηση

12ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 50μ ελεύθερο (S5) κολύμβηση

13η – Μαρία Τζιβελέκη – 200μ μεικτή (SM5) κολύμβηση

14ος – Νίκος Παπαγγελής – αντοχή (C1-3) ποδηλασία δρόμου

14ος – Γιάννης Κωστάκης – 50μ ελεύθερο (S3) κολύμβηση

15η – Μαρία Τζιβελέκη – 200μ ελεύθερο (SM5) κολύμβηση

18ος – Μιχάλης Καλαράκης – ατομικό (Grade I) ιππασία

24ος – Παναγιώτης Γιαννούκαρης – αεροβόλο τυφέκιο 10μ ορθίων (SH2) σκοποβολή

36ος – Παναγιώτης Γιαννούκαρης – αεροβόλο τυφέκιο 10μ πρηνηδόν (SH2) σκοποβολή



Αγρίνιο: 75χρονη έπεσε από μπαλκόνι για να γλιτώσει από τα χτυπήματα του γιου της


 

Περιστατικό ακραίας ενδοοικογενειακής βίας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στο Αγρίνιο, μετά από σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στην περιοχή των Δύο Ρεμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, μια 75χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Αγρίνιο τα ξημερώματα της Κυριακής και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, σοβαρά τραυματισμένη.

Η γυναίκα φέρεται να έπεσε από το μπαλκόνι στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του γιου της που επιχείρησε εκείνη τη στιγμή να την χτυπήσει με το σίδερο για τις τέντες και ενώ η 75χρονη κρέμονταν στην κυριολεξία από το μπαλκόνι του σπιτιού για να γλιτώσει.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα πριν από την πτώση της, φέρεται να λογομάχησε με τον γιο της, που της επιτέθηκε για άγνωστο λόγο και την ξυλοκόπησε άγρια.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγρινίου, κατάφεραν να συλλάβουν τον 46χρονο δράστη της άγριας ενδοοικογενειακής επίθεσης.

Ο άνδρας δεν μπορούσε να βγει από την οικία, αφού τα κλειδιά τα είχε μαζί της η μητέρα του που στο μεταξύ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα σε χέρια, πόδια και λεκάνη. Ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε βάρος του δράστη που κρατείται, σχηματίζεται δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.




Χάρις και Τραμπ ισόπαλοι στις δημοσκοπήσεις ενόψει του ντιμπέιτ

 



Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται ισόπαλοι ψήφου καθώς εισέρχονται στις τελευταίες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Σε δημοσκόπηση των Sienna College/New York Times ο Τραμπ προηγείται με 48% έναντι 47% της Χάρις, ωστόσο η διαφορά τους, μιας εκατοστιαίας μονάδας, στο δείγμα των πιθανών ψηφοφόρων βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,8%). Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%) — επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Χάρις και Τραμπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα αρχίσει να μεταδίδεται από το δίκτυο ABC News αύριο Τρίτη στις 21:00 (τοπική ώρα· στις 04:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Ανάλυση του τηλεοπτικού δικτύου CNN, με βάση διάφορες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, επίσης υπέδειξε αμφίρροπη αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα στην 59χρονη αντιπρόεδρο Χάρις έναντι του 78χρονου πρώην προέδρου (49-47%), χωρίς όμως ούτε εκείνη ούτε εκείνος να παίρνουν καθαρό προβάδισμα ως εδώ.

Δημοσκόπηση των CBS/YouGov δείχνει ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και στις πολιτείες-κλειδιά, με την Χάρις να προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα (50%-49%) του Τραμπ στο Μίσιγκαν και με δύο μονάδες (51%-49%) στο Ουισκόνσιν, ενώ οι δύο διεκδικητές του ύπατου αξιώματος των ΗΠΑ είναι ισόπαλοι στην Πενσιλβάνια.




Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 


Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση.

Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις απαντήσεις που έδωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Και το έκανε διατρανώνοντας τη βούλησή του να εξαντλήσει τη δεύτερη τρέχουσα θητεία του στην πρωθυπουργία και να κριθεί στις εκλογές που θα γίνουν στην άνοιξη του 2007, από την οποία, όπως ο ίδιος υπολόγισε, μας χωρίζουν χίλιες μέρες.

Ο πρωθυπουργός με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο άφησε να διαφανεί ότι προετοιμάζεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα, απέρριψε ένα προς ένα τα σενάρια που έκαναν λόγο είτε για διενέργεια εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της τρέχουσας τετραετίας είτε για ενδεχόμενη ανάληψη ευρωπαϊκού αξιώματος.

«Είμαι πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχω καμία πρόθεση να βγω στη σύνταξη», υπογράμμισε κατηγορηματικά. Δεν πέρασε απαρατήρητο πάντωε ότι τόσο στην ομιλία του Σαββάτου όσο και στη συνέντευξη της Κυριακής απέφυγε τις κριτική προς την αντιπολίτευση περιοριζόμενος απλώς στη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης απέκρουσε και τη σεναριολογία περί επικείμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου υπό τον φόβο ότι θα επαναληφθεί και στις εθνικές κάλπες η υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου. «Σε αυτούς οι οποίοι προβλέπουν ότι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι άπιαστο όνειρο, θα συνιστούσα λίγη υπομονή και ίσως κάποιες χρήσιμες ιστορικές αναφορές στο τι έγινε την προηγούμενη τετραετία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια για σχέδιο μεταπήδησης, «Έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023 και, επιτρέψτε μου, θα φάνταζε λίγο αλαζονικό και τολμώ να πω και αυτοαναφορικό να ασχολούμαστε τώρα με το τι θα γίνει το 2027», παρατήρησε αρχικά.

«Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω -θυμάστε, το έλεγα και πέρσι, κάποιοι δεν ήθελαν να το πιστεύουν-, ότι δεν έχω κάποιο σχέδιο κάποιας απότομης μεταπήδησης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή θέση. Το έλεγα με απόλυτη βεβαιότητα. Σας το επαναλαμβάνω και τώρα», συμπλήρωσε για να υπογραμμίσει: «Είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας για μια πλήρη θητεία. Αυτή τη θητεία σκοπεύω να την εξαντλήσω έως την άνοιξη του 2027». 

Πρόσθεσε ότι όπως διαψεύστηκαν την προηγούμενη τετραετία όσοι είχαν προβλέψει και την προηγούμενη τετραετία πρόωρες εκλογές, έτσι θα διαψευστούν και τώρα. Και κατέληξε λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα εξουσίας και προφανώς προσέρχεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να κερδίσει».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει στα εσωτερικά τους. «Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε το τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης, ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

«Και προφανώς» - συμπλήρωσε- «είναι πάντα καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος ανά πάσα στιγμή να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα εκτός από αυτή την οποία εκφράζει η κυβέρνηση. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί μαζί της, είναι όμως μια συγκροτημένη πρόταση, με αρχή, μέση και τέλος. Και κυρίως είναι μια κοστολογημένη πρόταση».

Ο ίδιος δήλωσε την ακράδαντη πεποίθησή του ότι η πολιτική σε ορίζοντα τετραετίας που εφαρμόζει η κυβέρνησή του «θα αποδώσει προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Και αν πρέπει να αναλάβουμε ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, το οποίο ενδεχομένως σε μία εκλογική αναμέτρηση όπως οι ευρωεκλογές να εκφράστηκε, αυτό είναι μέρος της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας».





Γελάει και το παρδαλό κατσίκι στον ΣΥΡΙΖΑ από το ένα νούμερο στο άλλο - Παρών για αρχηγός δηλώνει ο Γκλέτσος

 


Ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει ότι έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το αντίθετο.

Τη διαθεσιμότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Απόστολος Γκλέτσος, το βράδυ της Κυριακής (8/9), λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Δηλώνω παρών στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αριστερά και την Πατρίδα» έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.