Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Χάρις και Τραμπ ισόπαλοι στις δημοσκοπήσεις ενόψει του ντιμπέιτ

 



Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται ισόπαλοι ψήφου καθώς εισέρχονται στις τελευταίες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Σε δημοσκόπηση των Sienna College/New York Times ο Τραμπ προηγείται με 48% έναντι 47% της Χάρις, ωστόσο η διαφορά τους, μιας εκατοστιαίας μονάδας, στο δείγμα των πιθανών ψηφοφόρων βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,8%). Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%) — επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Χάρις και Τραμπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα αρχίσει να μεταδίδεται από το δίκτυο ABC News αύριο Τρίτη στις 21:00 (τοπική ώρα· στις 04:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Ανάλυση του τηλεοπτικού δικτύου CNN, με βάση διάφορες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, επίσης υπέδειξε αμφίρροπη αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα στην 59χρονη αντιπρόεδρο Χάρις έναντι του 78χρονου πρώην προέδρου (49-47%), χωρίς όμως ούτε εκείνη ούτε εκείνος να παίρνουν καθαρό προβάδισμα ως εδώ.

Δημοσκόπηση των CBS/YouGov δείχνει ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και στις πολιτείες-κλειδιά, με την Χάρις να προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα (50%-49%) του Τραμπ στο Μίσιγκαν και με δύο μονάδες (51%-49%) στο Ουισκόνσιν, ενώ οι δύο διεκδικητές του ύπατου αξιώματος των ΗΠΑ είναι ισόπαλοι στην Πενσιλβάνια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου