Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Απόστολος Δοξιάδης στο άρθρο των New York Times για τις υποκλοπές: Ένα ψέμα που μοιάζει με αλήθεια


 

Απάντηση έδωσε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης στο άρθρο του Αλεξάντερ Κλάππ στους New York Times για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, επεισόδιο που έκανε τον δημοσιογράφο να γράψει για "Σαπίλα στην Ελλάδα" που πλέον την βλέπουν όλοι.

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας "έστειλα χτες άρθρο μου στους New York Times, όπου σχολίαζα το προχθεσινό Guest Story του Alexander Clapp. Αρνήθηκαν να το δημοσιεύσουν, με το σκεπτικό ότι δεν δημοσιεύουν άρθρα που σχολιάζουν άλλα άρθρα. Εφ όσο είναι γενικός κανόνας, σεβαστός." Αλλά το άρθρο τελικά δημοσιεύθηκε στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή.

Οπως γράφει π Απόστολος Δοξιάδης "βρήκα το άρθρο του εντελώς αδύναμο, σε γεγονότα και λογική. Σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, για το οποίο συμμερίζομαι την αποτρόπαιοτητά του, επιχειρεί να χτίσει ένα μεγάλο οικοδόμημα, με φτωχά και ελαττωματικά εργαλεία.

Το άρθρο του κ.Clapp, προσθέτει ο συγγραφέας, είναι εξαιρετικό παράδειγμα της σοφιστικής παράδοσης, με αφθονία σε τεχνικές που κάνουν μια μη-αλήθεια να μοιάζει με αλήθεια, τεχνικές που είναι δυστυχώς όλο και πιο οικείες στην εποχή μας του ανερχόμενου λαϊκισμού."

Η απάντηση του Απόστολου Δοξιάδη στο άρθρο των New York Times για τις υποκλοπές: Ένα ψέμα που μοιάζει με αλήθεια

Το άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη:

"Είναι ένα από τα θαύματα της δημοκρατίας, και της ελευθερίας της έκφρασης που αυτή επιτρέπει, ότι ένα άτομο μπορεί ελεύθερα να επιτεθεί σε μια δημοκρατική κυβέρνηση μέσω δημόσιας επιχειρηματολογίας. Ωστόσο, το θαύμα δεν εκτείνεται στο να αποδώσουμε με μαγικό τρόπο σε οποιαδήποτε τέτοια επίθεση την αξία της αλήθειας. Όπως αντιλήφθηκαν οι Έλληνες που ζούσαν στην Αθήνα στις οκτώ δεκαετίες της δημοκρατίας της, τον 5ο αιώνα π.Χ., ένα δημόσιο επιχείρημα συμβάλλει στον δημόσιο λόγο από το γεγονός ότι μπορεί το ίδιο να αντικρουστεί ελεύθερα, να δοκιμαστεί και να λογοδοτήσει τόσο για το πραγματικό του περιεχόμενο όσο και για το συμπέρασμα που υποτίθεται ότι συνάγεται από αυτά.

Ο κ. Alexander Clapp δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης στους New York Times με τίτλο "Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ξεκάθαρη για όλους", το οποίο ολοκληρώνεται με ένα ειρωνικό σχόλιο στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στους "αρχαίους Έλληνες, όταν μίλησε στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου πριν από μερικούς μήνες λέγοντας ότι αυτοί "θεωρούσαν την αλαζονεία, τον εξτρεμισμό και την υπέρβαση εξουσίας τις χειρότερες απειλές για τη δημοκρατία". Η ειρωνεία, σύμφωνα με τον κ. Clapp, διατυπωμένη με την παλιά καλή ελληνική μορφή της ρητορικής ερώτησης, είναι "γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν αισθάνεται το ίδιο;".

Ο Γοργίας, ο πιο διάσημος από τους Έλληνες σοφιστές, ήταν γνωστός για τον ισχυρισμό του ότι μπορούσε να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα και να εκφωνήσει έναν πειστικό και συγκινητικό λόγο υπερασπίζοντας οποιαδήποτε θέση – και το αντίθετό της. Όποιος έχει παρακολουθήσει έναν εισαγγελέα και έναν συνήγορο υπεράσπισης να διαφωνούν σε μια ποινική δίκη, ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Όμως, αν και το άρθρο του κ. Clapp δεν αγγίζει τα ύψη ενός Γοργία, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της παράδοσης των σοφιστών, και στις πολυάριθμες τεχνικές τους να κάνουν μια μη αλήθεια να μοιάζει με αλήθεια, τεχνικές με τις οποίες το ευρύ κοινό, δυστυχώς, είναι ολοένα και πιο εξοικειωμένο, την εποχή αυτή του αυξανόμενου λαϊκισμού.

Βοηθά πάντα να ξεκινάμε με αδιαμφισβήτητα γεγονότα, όπως και ο κ. Clapp, δηλώνοντας ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι τα τηλέφωνα ενός ερευνητή δημοσιογράφου και του αρχηγού ενός κόμματος της ελληνικής αντιπολίτευσης παρακολουθούνταν από την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Δυστυχώς, αυτό είναι αλήθεια, και μια μεγάλη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη, υπό τον οποίο λειτουργεί η μυστική υπηρεσία. Αλλά ο κ. Clapp χρησιμοποιεί αυτή την αναμφισβήτητη αλήθεια για να οικοδομήσει ένα οικοδόμημα αναληθών, εν μέρει αληθινών (αλλά ίσως λανθασμένων) και/ή αβάσιμων ή οιονεί τεκμηριωμένων επιχειρημάτων για να υποστηρίξει τη δραματική δήλωση του τίτλου του, δημιουργώντας έτσι την ψευδή εικόνα του για τη σημερινή Ελλάδα ως ένα σκοτεινό, αντιδημοκρατικό κράτος.

Το πρόσφατο σκάνδαλο των υποκλοπών, γράφει, "βαφτίστηκε ελληνικό Watergate". Παραλείπει να αναφέρει ότι μεταφράζεται έτσι από τα ελληνικά αντιπολιτευτικά μέσα. Επίσης, δεν λαμβάνει υπόψη την προφανή διαφορά: στο επίκεντρο του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ βρισκόταν ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ που αρνήθηκε να αποκαλύψει το γεγονός της συνενοχής του σε κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας, ενώ στην υποτιθέμενη αντίστοιχη ελληνική περίπτωση ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επιβεβαίωσε το σκάνδαλο και έλαβε άμεσα μέτρα, απολύοντας τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών και επίσης τον ισχυρό γενικό γραμματέα του, για την "αντικειμενική ευθύνη" του, καθώς του είχε ανατεθεί η επίβλεψη της υπηρεσίας.

Ως δημοκρατικός Έλληνας, απεχθάνομαι όπως ο κ. Clapp τις υποκλοπές. Όμως, σε αντίθεση με αυτόν, θυμάμαι ότι αυτό που διακρίνει μια δημοκρατία από ένα αυταρχικό κράτος είναι η ύπαρξη ελέγχων και ισορροπιών. Και παρόλο που αυτά προορίζονται, ιδανικά, να προλαμβάνουν τις αποτυχίες, λειτουργούν επίσης, αν αυτό δεν συμβεί, τιμωρώντας και διορθώνοντάς τες. Το πρώτο δυστυχώς δεν συνέβη στην περίπτωση των υποκλοπών. Αλλά το δεύτερο το έπραξε, μια απόδειξη ότι οι έλεγχοι και οι ισορροπίες είναι σε ισχύ και σε λειτουργία.

Οι περισσότερες από τις ψηφιακές δημοσιογραφικές αναφορές του κ. Clapp, με σκοπό να επιβεβαιώσουν τις απόψεις του, αφορούν μαχητικά αντικυβερνητικά ελληνικά μέσα. Έτσι, για να δείξουμε ότι "ξεπηδά μια σκοτεινή πραγματικότητα" και ότι η "διαφθορά και η σύγκρουση συμφερόντων" κυριαρχούν στην Ελλάδα, ο κ. Clapp μας συνδέει με άρθρα όπου διαβάζουμε το υποτιθέμενο σκανδαλώδες γεγονός ότι ο μορφωμένος στις ΗΠΑ γιος του πρωθυπουργού εργάζεται ως βοηθός στο γραφείο ενός Ισπανού βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τι φρίκη! τι φρίκη!) και επίσης τον μάλλον συκοφαντικό ισχυρισμό ότι ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης με μακρά διακεκριμένη καριέρα, που διορίστηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αργότερα κρίθηκε από ποινικό δικαστήριο ένοχος για βιασμό – το σκάνδαλο εδώ φέρεται να είναι ότι δεν διορίστηκε αξιοκρατικά αλλά επειδή ήταν "φίλος" του πρωθυπουργού (δεν ήταν) και ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τα παραπτώματα του (δεν το έκανε).

Ο κ. Clapp δηλώνει ότι οι υποκλοπές ήταν "ένα κακό χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους" – όπως και κάθε κράτους, θα μπορούσα να προσθέσω. Δεν του αρέσει και δεν μου αρέσει, όταν δεν δικαιολογείται από αδιάσειστα στοιχεία. Ωστόσο, για να τα πούμε όλα, προσθέτω ότι, δεδομένου ότι παρακολουθούμουν κρυφά από τις υπηρεσίες ασφαλείας της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω του ακτιβισμού μου για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Τούρκων προσφύγων, δεν μπορώ να υποστηρίξω τον δίκαιο τόνο του κ. Clapp, ειδικά επειδή ποτέ δεν μίλησε εναντίον της φρικτής απόπειρας ελέγχου του ελεύθερου Τύπου και των μέσων ενημέρωσης με νόμο, και άλλες αντιδημοκρατικές πρακτικές από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με έναν σοφιστή, ένα άτομο που επιδιώκει την αντικειμενικότητα δεν πρέπει να γενικεύει με βάση κάποιους λίγους ισχυρισμούς, ειδικά εάν δεν υποστηρίζονται από στοιχεία. Και έτσι διαφωνώ με τον γενικό τόνο και το υπονοούμενο συμπέρασμα του εν λόγω άρθρου, το οποίο διάβασα ως προσπάθεια να πείσει τον μη ειδικό αναγνώστη ότι η Ελλάδα διολισθαίνει σε μια άβυσσο αυταρχικής διακυβέρνησης, σάπιων δομών κλπ. Λοιπόν, δεν είναι έτσι.

Εάν το άρθρο του κ. Clapp είχε κάποια υπολείμματα αντικειμενικότητας, θα ήταν λογικό να το αντικρούσουμε αναπτύσσοντας τα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την έξοδό της, την περασμένη εβδομάδα, από το 12ετές "Ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης" της ΕΕ, βάζοντας τέλος στην ελληνική κρίση. Θα μπορούσα επίσης να γράψω για το μεγάλο πλήγμα στη γραφειοκρατία που επέφερε ο επιτυχημένος ψηφιακός μετασχηματισμός, ο χειρισμός μεγάλων κρίσεων και πολλά άλλα, ένας μετασχηματισμός που απορρίπτεται ως "επίπλαστος".

Αλλά δεν είμαι εκπρόσωπος ή έστω συνήγορος αυτής της κυβέρνησης. Γράφω επειδή αντιδρώ στην προσβολή που δέχομαι ως Έλληνας πολίτης διαβάζοντας την προκατειλημμένη γνώμη του κ. Clapp για τη χώρα μου. Και έτσι τελειώνω σημειώνοντας ότι οι πιο αξιοσέβαστοι παγκόσμιοι αξιολογητές της δημοκρατίας, το Freedom House, που ιδρύθηκε από την Eleanor Roosevelt, και ο Economist's Index, θεωρούν ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι σημαντικά περισσότερο, και όχι λιγότερο, δημοκρατική από ό,τι στο παρελθόν."

Υ.Γ. Η μετάφραση είναι του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.


Πηγή : thetoc.gr



Ρομά έκλεψαν μέρα μεσημέρι χρηματοκιβώτιο και... τους έπεσε στον δρόμο

 


Φωτογραφία δείχνει ποιοι είναι οι Ρομά δράστες που «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από διαμέρισμα της παραλιακής οδού στη Θεσσαλονίκη προ ημερών, αλλά και το μέγεθος του θράσους που επέδειξαν, όπως θα διαπιστώσετε από το υλικό, που αδιαφόρησαν για το ότι τους έβλεπε κόσμος.

Το έγκλημα των Ρομά κακοποιών σημειώθηκε μέρα-μεσημέρι, πριν από δύο μέρες, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης ενώ κάποιοι έσπευσαν να απαθανατίσουν όσα συνέβαιναν μπροστά τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.



Η φωτογραφία δείχνει τους Ρομά κακοποιούς με το χρηματοκιβώτιο, το οποίο τους έπεσε στην προσπάθειά τους να το φορτώσουν στο πορτ μπαγκάζ.

Οι Ρομά, μπήκαν σε διαμέρισμα προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ. Είπαν στα θύματα τους ότι το ψυγείο τους έχει πρόβλημα και με τον τρόπο αυτό τα περιόρισαν στο χώρο της κουζίνας. Ένας από τους δράστες ανέλαβε να βγάλει από το διαμέρισμα το χρηματοκιβώτιο.

Μετά το μετέφεραν προς το αυτοκίνητο ωστόσο αυτό έπεσε στο οδόστρωμα. Το ξαναφόρτωσαν ατάραχη και έφυγαν σαν κύριοι.



Ρωσία και Τουρκία κρύβονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών

 


Συντονισμένη επίθεση Ρωσίας - Τουρκίας, με μπροστινό τον Αλέξη Τσίπρα, που χρησιμοποιεί τον εύκολο Νίκο Ανδρουλάκη για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και να σπιλώσουν ένα επιτυχημένο πρωθυπουργό που κρατάει ψηλά την χώρα.

Η Ρωσική και Τουρκική εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι δεδομένη, όπως είναι δεδομένη και η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ στην εμπλοκή, όπως είναι δεδομένη και η σχέση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εμπλοκή, άθελα, ηθελημένα μένει να φανεί.

Το θέμα είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας που μοναδικούς ωφελημένους θα έχουν την Ρωσία και την Τουρκία για διάφορους λόγους και σε βάρος της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών.

Προσέξτε το θέμα των υποκλοπών γιατί λειτουργεί με συντονισμένο σχέδιο!!



Ανασκευάζει το Politico χθεσινό δημοσίευμα για την Ελλάδα προσεκτικά για να προστατέψει την αξιοπιστία του

 


Σε ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος σχετικά με την επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα των επισυνδέσεων προχώρησε σήμερα το Politico, προσπαθώντας παράλληλα, με μία πολύ προσεκτική διατύπωση, να προστατεύσει την αξιοπιστία του.

Στη σημερινή έκδοση της στήλης «Brussels Playbook» το Politico ουσιαστικά παραδέχεται ότι το χθεσινό κείμενο περιείχε σειρά ανακριβειών. Το διεθνές μέσο αναγνωρίζει σήμερα, μεταξύ άλλων, ότι είχε λανθασμένα χαρακτηρίσει «παράνομη» την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, τη στιγμή που έχει αποσαφηνιστεί ότι έγινε σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και κατόπιν του προβλεπόμενου εισαγγελικού ελέγχου.

Το Politico διευκρινίζει επίσης ότι η Αθήνα έχει αποσαφηνίσει πως δεν έχει καμία σχέση με το κατασκοπευτικό σύστημα Predator, αν και στη χθεσινή έκδοση της «Brussels Playbook» είχε προκαλέσει σύγχυση, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο όπου εμπλέκεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο περιβάλλει την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» (scandal involving Predator malware that engulfed the government of Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis).

Σχετικά με την επιστολή του Πρέσβη Γ. Βράιλα προς την Κομισιόν, αναφέρει πως η δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής από την πλευρά της κυβέρνησης «επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της Τετάρτης» αλλά οι συντάκτες ακυρώνουν το συμπέρασμα που προωθούσε χθες το Politico: ότι στόχος της επιστολής Βράιλα ήταν να «διαμηνύσει ηχηρά και ξεκάθαρα» στην Επιτροπή να «μείνει απ’ έξω» από τις έρευνες που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο (Athens’ message is loud and clear: butt out).

Συγκεκριμένα, σήμερα το Politico παραδέχεται πως η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «στη διάθεση της Επιτροπής για τον έλεγχο και την εξακρίβωση γεγονότων», όπως ακριβώς σημειώνει στο γράμμα της 2ας Αυγούστου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Βράιλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Politico απέφυγε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι τη επιστολής, το οποίο ερχόταν σε σύγκρουση με το συμπέρασμά του  μπλόκου της Αθήνας στις Βρυξέλλες.

«Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται πως η επίμαχη αλληλογραφία του Πρέσβη Βράιλα με το τμήμα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έγινε σε διοικητικό, δηλαδή σε σχετικά χαμηλό επίπεδο και αφορούσε ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες επιστολές εστάλησαν την ίδια περίοδο και σε άλλες χώρες-μέλη.


Πηγή



Financial Times για υποκλοπές: Ρωσικό δάκτυλο βλέπει η κυβέρνηση


 

Κάτι που παίζει έντονα τελευταία, φαίνεται ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τις υποκλοπές γιατί η Ελλάδα είναι αντίθετη με την εισβολή στην Ουκρανία και θέλει να αποσταθεροποιήσει την χώρα για να ευνοήσει τον πλήρη ελεγχόμενο Αλέξη Τσίπρα με υποχείριο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εμείς θα πάμε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι πίσω κρύβονται η Ρωσία σε συνεργασία με τον Τουρκία.

Το ρεπορτάζ των Financial Times :

Η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ εξελίσσεται "σε οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την τριετή διακυβέρνησή του", όπως αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times που υπογράφει η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε σε ομιλία του αυτό το μήνα ότι η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος. "Δεν γνώριζα γι' αυτό και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ", είπε. Κατηγόρησε "σκοτεινές δυνάμεις" για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Σύμφωνα με τους FT, ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Μητσοτάκη δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπονοεί ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση, μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. "Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει προσπάθειες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών ... με άμεσους και έμμεσους τρόπους", δήλωσε συγκεκριμένα.

Από τη στιγμή που η ελληνική μυστική υπηρεσία παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε το τηλέφωνό του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ρόλο του στην υπόθεση, επισημαίνουν οι Financial Times.

"Αφού ξεπέρασε με επιτυχία μια σειρά από κρίσεις υψηλών απαιτήσεων -από το μεταναστευτικό μέχρι τον κορονοϊό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ενεργειακή κρίση- [ο Μητσοτάκης] βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με μια κατάσταση πολιτικής αποσταθεροποίησης", δήλωσε ο Γιώργος Παγουλάτος, επικεφαλής του think tank του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής στην Αθήνα.

Ο Θανάσης Κουκάκης, δημοσιογράφος που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Financial Times, είπε επίσης ότι έπεσε θύμα επίθεσης από το Predator αφού κατέθεσε καταγγελία στην υπηρεσία επιτήρησης τηλεπικοινωνιών, ΑΔΑΕ, ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται.

Οπως θυμίζουν οι Financial Times, η υπηρεσία πληροφοριών αυξάνει σταθερά τον αριθμό των εντολών νόμιμης παρακολούθησης, που έφθασαν τις 15.000 πέρυσι, πάνω από 30% υψηλότερα από το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΑΕ. Αντίθετα το 2004 - όταν η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρούνταν ότι κινδύνευε από τρομοκρατική επίθεση - ο αριθμός των εντολών παρακολούθησης ήταν κάτω από 500.



Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση


 

«Η Ελλάδα στηρίζει με εθνικά μέτρα την κοινωνία, θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση, καθώς κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση μόνος του» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τσέχο ομόλογό του Πετρ Φιάλα.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού έχει τεθεί σε εφαρμογή εθνικό σχέδιο για την ανακούφιση της κοινωνίας και ιδίως των πιο αδύναμων και της μεσαίας τάξης, το οποίο έχει ήδη αποδώσει καρπούς, συγκρατώντας τις επιβαρύνσεις στην ενέργεια σε επίπεδο αρκετά χαμηλότερο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.  Το σχέδιο αυτό θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Στο πλαίσιο αυτό μόνο για τον Σεπτέμβριο και μόνο για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ. Το κυβερνητικό σχέδιο ξεδιπλώνεται σε τρεις άξονες:

Πρώτον: Θέτοντας σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, όπως το μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή, τη διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται από τους προμηθευτές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στην αλλαγή παρόχου αζημίως. Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του νέου μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράχθηκαν 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.

Δεύτερο: Προωθώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών και δράσεων για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας, όπως η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η αλματώδης αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής. Και βέβαια οι δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Τρίτον: Δημιουργώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να  λαμβάνονται μέτρα οικονομικής στήριξης όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών σε μηνιαία βάση.



Επανέρχονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα έξι ελικόπτερα και τα επτά αεροσκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 


Μετά από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των επτά αεροσκαφών και των έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν σε σχεδόν πλήρη αδυναμία επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, από το νατοϊκό Οργανισμό NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Στο πλαίσιο αυτό:

Κατά τα έτη 2020-2021 υλοποιήθηκε η προμήθεια και παραλήφθηκαν υλικά, ανταλλακτικά και αναλώσιμα απευθείας από την NSPA συνολικής αξίας περίπου 500.000,00 Ευρώ.

Επίσης, για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, σε βάθος χρόνου (3+2 έτη), η NSPA προέβη σε διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των εναερίων μέσων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αποδέχτηκε την οικονομική προσφορά της NSPA για την παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των έξι ελικοπτέρων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, για χρονικό διάστημα τριών (03) ετών με δικαίωμα παράτασης μέχρι δύο (02) επιπλέον έτη και στις 18 Αυγούστου η NSPA κατακύρωσε τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση με το ανάδοχο.

Αντίστοιχη διαδικασία εξελίσσεται και για τα επτά αεροσκάφη με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Οκτώβριο 2022.




Τρεις νέες καινοτομίες στα σχολεία: Εκπαιδευτικοί όμιλοι, μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές


 

To νέο σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει με επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 4 στις 5:30 μ.μ., με νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και επιπλέον 8.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν φέτος. Αλλά και με τις καινοτομίες που εισήχθησαν καθολικά ήδη από πέρυσι, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα πρότυπα ΕΠΑΛ. Πέρα από αυτά εισάγονται φέτος τρεις επιπλέον καινοτομίες. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους συντονιστές. Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Εκπαιδευτικοί όμιλοι. Οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συγκροτούν εκπαιδευτικούς ομίλους, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος. Οι όμιλοι μπορούν να προσφέρουν αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία. Μπορούν, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών - βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας.

Δεύτερον: Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. O ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα μόνιμο ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιο εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της  διδασκαλίας του και εν γένει του παρεχόμενου από αυτόν εκπαιδευτικού έργου.

Τρίτον: Ενδοσχολικός  Συντονιστής (Συντονιστές Τάξεων ή Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων). Είναι όργανα συντονισμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συντονίζουν και υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας.



Θετικό κατά 270.191 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο της απασχόλησης στο επτάμηνο του 2022


 

Θετικό κατά 270.191 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης τόσο στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022 όσο και κατά τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, στο επτάμηνο Ιανουαρίου –Ιουλίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.719.989 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.449.798 (826.364 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και 623.434 οικειοθελείς αποχωρήσεις).Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου επταμήνου του έτους ήταν θετικόκατά270.191 θέσεις εργασίας.

Τον Ιούλιο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε274.429ενώ οι αποχωρήσεις σε 271.430 (103.370 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 168.060 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου).Συνεπώς το ισοζύγιο του Ιουλίου ήταν θετικό κατά 2.999θέσεις εργασίας.



Λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών πιέσεων


 

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, όχι μόνο στον Έβρο, αλλά και στα θαλάσσια σύνορά μας, μία αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές. Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε απόπειρα να περάσουν παράνομα από τον Έβρο 1.500 άνθρωποι και την περασμένη Δευτέρα 1.700. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους αφήνουν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και καλούν στη συνέχεια να τους πάρει η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός φυλάσσουν -όπως οφείλουν- τα σύνορά μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς Συνθήκες. Η χώρα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά. Και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνει πρόσθετα μέτρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, με προτεραιοποίηση στα σημεία εκείνα τα οποία θα υποδείξουν τα αρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ, καθώς το έργο είναι χρονοβόρο. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες ωστόσο -που είναι ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Σημειώνεται ότι ο φράχτης στον Έβρο φτάνει σήμερα  στα 37,5  χιλιόμετρα και ότι στα 25 από αυτά κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά το 2020.

Στο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων, τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Υπάρχει  ήδη στον Έβρο αυτοματοποιημένο σύστημα με θερμικές κάμερες, αλλά θα χρησιμοποιηθεί  ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην παγκόσμια τεχνολογία.

Επιπλέον μετά την ήδη σημαντική  αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν  μέσα στον χειμώνα άλλοι 250.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, John Sarbanes

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και διακεκριμένο εκπρόσωπο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, John Sarbanes.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Sarbanes για την πολύτιμη συνεισφορά του στη στήριξή και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ.

Κοινή διαπίστωση ήταν επίσης ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και κόμβο μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, τονίστηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο και πως η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.



Οικονόμου: Ανακριβέστατο το δημοσίευμα του Politico - Η δημοσιογράφος είναι ΣΥΡΙΖΑ


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα», σημειώνει.

Για ευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για ανακριβέστατο δημοσίευμα του Politico κάνει λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωση - απάντηση του στις αιτιάσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του - ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του - ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ. Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. 'Αλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;»



ψαροντουφεκάς: «Το παιδί πνίγονταν και ο πατέρας έψαχνε να φορτίσει το κινητό»

 


Σοβαρά ερωτήματα, προέκυψαν από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και την εκπομπή Live News, ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε νεκρή την 6χρονη Αμέλια κάτω από τη βάρκα στην παραλία της Κορίνθου.

Ο πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, και όταν επέστρεψε ο πατέρας τα ρούχα του ήταν στεγνά. «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ισθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Αλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί», είπε αρχικά ο ψαροντουφεκάς.

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο. Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει ”βοήθεια”;», αναρωτήθηκε ο ψαροντουφεκάς εκφράζοντας απορίες και ερωτήματα που ήδη ερευνούν οι Αρχές.

«Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα. Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;».

Πατέρας και κόρη, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, κολύμπησαν για μια απόσταση περίπου 10 μέτρων μέχρι μια δεμένη βάρκα και εκεί η μικρή του ζήτησε να τη βοηθήσει να ανέβει πάνω. Σε αυτό το σημείο, καταθέτει ο πατέρας, το σώμα της μικρής γλίστρησε από το σωσίβιο μέσα στο νερό και βούλιαξε στο σημείο αυτό που έχει βάθος 6 μέτρων. Ο πατέρας αναφέρει στη συνέχεια πως όταν κατάλαβε πως δεν μπορεί να βουτήξει και να βοηθήσει την κόρη του, λόγω του άσθματος που έχει, πανικοβλήθηκε, βγήκε αρχικά στην παραλία και όταν διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κανένας εκεί, έτρεξε προς τον δρόμο για να βρει βοήθεια.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin.

Ο κ. Čeferin ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από ορισμένους μεγάλους συλλόγους και ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA, για την επίλυσή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός είπε στον κ. Čeferin ότι η Ελλάδα «ξεκάθαρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα». Σημείωσε επίσης ότι «στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει».

«Έχουμε τη στήριξή σας, έχουμε τον σωστό προσανατολισμό και την καθοδήγηση και θα τα καταφέρουμε», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Η κατάντια του ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκη υποχείριο ΣΥΡΙΖΑ - Πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου

 


Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν αυτό που δεν περίμεναν ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πολέμησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, στηρίζοντας ανοικτά Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο τα είχε βρει εύκολα.

Κανένας δεν περίμενε ότι η εκλογή Νίκου Ανδρουλάκη, θα κάνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ που έπαιζε ξεκάθαρα για αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας τον Τσίπρα να μετράει μήνες στην αρχηγία του κόμματος.

Τώρα πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου, που κατάφεραν να κάνουν υποχείριο τους το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας απαξιωμένος πολιτικός στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και στο εξωτερικό, βρήκε το σωσίβιο του στον ανεπαρκή και καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, που ακόμα και σήμερα κρύβεται και δεν εμφανίζεται να μιλήσει για το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης, αρνούμενος ακόμα και να ενημερωθεί.

Με αυτή του την εσκεμμένη στάση, αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μεγάλη ζημιά στην χώρα, διαβάλλοντας, σπιλώνοντας την με στημένα άρθρα κάνοντας φαιδρή αντιπολίτευση, γιατί αυτό ξέρει μόνο να κάνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν άμεση και ευρεία ικανοποίηση από τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και είναι χαρακτηριστική, τόσο για τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα όσο και για το πραγματικό φαιδρό σχέδιο πίσω από τις… αποκαλύψεις που ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλάει, θα μιλήσει μια και καλή στην βουλή, και στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη, και εκεί ο φαιδρός απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ θα δει για ακόμα μία φορά πόσο λίγος είναι, αλλά θα δει και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη την μεγάλη ζημιά που έχει πάθει στην εικόνα του, γιατί έχει αρχίσει και αυτό να απαξιώνεται από τον Ελληνικό λαό.

Και μια πληροφορία, το κέντρο ταλαντευόταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας, τώρα βλέποντας την κατρακύλα του Ανδρουλάκη, κοιτάνε με σιγουριά μόνο προς την Νέα Δημοκρατία.