Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Η Δούρου έδωσε €20.000 σε ιστοσελίδα για να την… αποθεώνει




Μοιράζουν δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν - Η αμοιβή δίνεται για την προετοιμασία των ενεργειών δημοσιότητας του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020» τελικώς όμως αφορά ευνοϊκά δημοσιεύματα για τη Ρένα Δούρου.

Τα  0,60 ευρώ για κάθε ανάρτηση στο twitter υπέρ της κυβέρνησης ή κατά της αντιπολίτευσης, όπως είχε ομολογήσει χρήστης του twitter ότι λάμβανε, είναι «ψίχουλα» μπροστά στις χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται, προκειμένου κάποιοι πολιτικοί να χτίσουν επικοινωνιακά ένα καλό προφίλ ή να ξεπλυθούν από τις λάσπες, ακόμη και αν είναι της Μάνδρας.


Αναρτήσεις για τη Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα, η ιδιοκτήτρια της οποίας έλαβε €20.000 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Αττικής

Σάλος έχει ξεσπάσει στο twitter με την αποκάλυψη, ότι ενημερωτικό σάιτ αποθέωνε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ακόμη και την περίοδο που στη Δυτική Αττική μετρούσαμε νεκρούς λόγω της θεομηνίας και των εγκληματικών παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού. Όταν μάλιστα η ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας είχε επιλεγεί για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα προβολής και επικοινωνίας με αμοιβή περίπου 20.000 ευρώ!

Η προκήρυξη για την προετοιμασία των ενεργειών δημοσιότητας του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020»

Είτε διότι ήταν συμβατική υποχρέωση είτε για να ευχαριστήσει την Περιφερειάρχη Αττικής για τη δουλειά που είχε αναλάβει έναντι χιλιάδων ευρώ, η σύμβουλος επικοινωνίας αναρτούσε στην ιστοσελίδα της διθυράμβους για την κυρία Δούρου ακόμη και τη στιγμή που η ίδια ουσιαστικά μήνυε… τον εαυτό της για τις καταστροφές στη Μάνδρα και τους 23 νεκρούς. 

Ρεπορτάζ και απόψεις με τίτλους που ίσως να απέφευγε και η ίδια η Περιφερειάρχης Αττικής να χρησιμοποιήσει από σεμνότητα. «Πόρισμα-κόλαφος για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, δικαιώνει πλήρως τη στάση της Ρένας Δούρου και καταρρίπτει την σπέκουλα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ!», «Άλλο… ρέμα και άλλο “ρεύμα” κατά της Δούρου, κύριοι των ΜΜΕ και του ΠΑΣΟΚ! 


Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την εκταμίευση της 1ης δόσης των 3437,04 ευρώ στην ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας thefaq 

Ακόμα και οι “εμπειρογνώμονες” της Ν.Δ. αδειάζουν τους σπεκουλαδόρους και τους “νοσταλγούς”!», «”Δεν ανακαλύψαμε τη Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου…!”. Μέτρα – “μαμούθ” 292 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική, εξήγγειλε η Ρένα Δούρου!» είναι ορισμένοι από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους.

Φυσικά δεν λείπει το «πουσάρισμα» της Περιφερειάρχη Αττικής για έργα και αποφάσεις της, με τίτλους που πάντα περιέχουν το όνομά τους, όπως «Νέο κλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στο Χαλάνδρι εγκαινίασε η Ρένα Δούρου - ¨Βάζουμε την κοινωνία πάνω από όλα”», «Παρέμβαση της Ρένας Δούρου για τον “γεωπολιτικό χάρτη” στη γειτονιά μας! “Θέλει γνώση, μέθοδο και όχι… ημιμάθεια!”»



Η ταυτότητα της ιστοσελίδας thefaq

Το έργο προβολής και επικοινωνίας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας (ΕΥΔΕΠ-Ε.Π.) της Περιφέρειας Αττικής, όπως είναι ο ακριβής τίτλος, εκτιμήθηκε στις 20.000 ευρώ. Αξίζει  να σημειωθεί, ότι δεν έγινε ανοικτός διαγωνισμός, αλλά κλήθηκαν τρία συγκεκριμένα πρόσωπα από το χώρο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας να καταθέσουν την πρότασή τους, ενώ επελέγη η χαμηλότερη προσφορά. Άγνωστο είναι το τελικό ποσό της συμφωνίας. Ωστόσο στις 27 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε ήδη η πρώτη πληρωμή, με την ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας που αποθέωνε την κυρία Δούρου, να λαμβάνει 3.437 ευρώ έπειτα από τον υπολογισμό φόρων και κρατήσεων.


Το πρώτο θέμα της ιστοσελίδας thefaqτο μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018, συμπτωματικά, υπέρ της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου


Πάντως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν γράφει διθυράμβους μόνο για την κυρία Δούρου αλλά για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Παναγιώτης Σουρέλης
Πηγή : protothema.gr



Όλοι οι αποτυχημένοι μαζεύτηκαν στο Λαύριο να κάνουν επικοινωνιακά ότι συνεργάζονται



Το τσίρκο συνεχίζει τις παραστάσεις του

Μετράμε  91 νεκρούς από την φωτιά στο Μάτι και η ανικανότητα της ξεφτιλισμένης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γεγονός, αλλά το επικοινωνιακό κόλπο του κάνουμε πώς συνεργαζόμαστε καλά κρατεί. 

Με χαρούμενη διάθεση αντί να έχουν κατεβασμένα τα κεφάλια τους από ντροπή εμφανίστηκαν στην επικοινωνιακή δήθεν σύσκεψη οι υπουργοί στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Ανάμεσα τους και μετά την λήξη του silver alert η αποτυχημένη και με βαριές ποινικές κακουργηματικές ευθύνες Ρένα Δούρου η οποία αντάλλαξε και φιλιά προκαλώντας την κοινή γνώμη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

 Στη στημένη επικοινωνιακή σύσκεψη συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.




ΝΔ: Αποτυχημένο κομματικό στέλεχος με «σκοτεινό» παρελθόν ο νέος Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας Γιάννης Ταφύλλης



Αποτυχημένο κομματικό στέλεχος με «σκοτεινό» παρελθόν ο νέος Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας Γιάννης Ταφύλλης καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία και ζητά επειγόντως την αντικατάσταση του

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας :

«Επιχειρώντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, o Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Γιάννη Ταφύλλη, ένα στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά επειγόντως την αντικατάσταση του κ. Ταφύλλη από πρόσωπο κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους 91 νεκρούς. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι άλλο ένα αποτυχημένο κομματικό στέλεχος για να διαχειριστεί κρίσεις, από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το θέμα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη νέα επικοινωνιακή φιέστα που διοργανώνει».




Αμέσως καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση κατά του ακροαριστερού δικτάτορα Μαδούρο



Μην πειράζεται τον ακροαριστερό καθεστωτικό ηγέτη της Βενεζουέλας!! Τον δάσκαλο μας που έκανε αφιλοκερδώς φροντιστήρια στον Νίκο Παππά για να στήσει καθεστώς στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για τους Έλληνες δεν μας έκατσε.

Έτσι θα ήθελαν να γράψουν οι Συριζαίοι απελευθερώνοντας τα ακροαριστερά καθεστωτικά αισθήματα φιλίας προς τον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, αλλά έγραψαν κάτι λιγότερο για να μην ξεφτιλιστούν διεθνώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χτες στο Καράκας. Μόλις λίγους μήνες μετά την επανεκλογή του Προέδρου Μαδούρο, φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να ανοίξει ένας νέος αιματηρός κύκλος αποσταθεροποίησης και βίας.

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική, και να στηρίξουν διπλωματικές πρωτοβουλίες υπέρ της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής σταθερότητας που έχει τόσο ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία της Βενεζουέλας».


Ο ακροαριστερός προστάτης τρομοκρατών και κακοποιών Κοντονής κάνει και πνεύμα!




Δεν φτάνει ο νόμος Παρασκευόπουλου που συντηρείται στο ακέραιο από τον Κοντονή με μοναδικό σκοπό να ευεργετηθούν κακοποιοί και ιδιαίτερα οι τρομοκράτες εκτελεστές της 17Ν. 

Δεν φτάνει που με εντολή Κοντονή  μετακομίζουν κρυφά και προκλητικά επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ εκτελεστές τρομοκράτες της 17Ν, ο υπουργός κάνει και πνεύμα γιατί δεν του άρεσε που δεν τον αφήνει η αντιπολίτευση να κάνει ο ακροαριστερός ότι θέλει.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι 
«χθες η ΝΔ "αγωνιούσε" για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».


ΓΓ του ESM: Το 2014 η Ελλάδα ετοιμαζόταν για καθαρή έξοδο -Μετά ήρθε ο Βαρουφάκης



Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) το 2014 εργαζόταν για μια καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά μετά ήρθε ο Βαρουφάκης... δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας ο ΓΓ του ESM Καλίν Άνεβ Γιάνσε.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα η περίοδος Βαρουφάκη. Όταν ο Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά για την Ελλάδα. Το 2014 εργαζόμασταν για μια "καθαρή έξοδο" της Ελλάδας. Θέλαμε να βγουν ( σσ οι Ελληνες) από το πρόγραμμα χωρίς δάνειο. Αλλά όταν έγινε υπουργός ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς έστειλε πίσω την Ελλάδα αρκετά χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάνσε.

«Πιστεύω ότι όσα έκανε δεν ήταν καλά για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο ΓΓ του ESM, απαντώντας στην ερώτηση αν θυμάται με χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν με την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ είναι «το τέλος της ιστορίας», ο κ. Γιάνσε απαντά: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας "τρέχουν" μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Ότι παραμένει μια μοντέρνα χώρα ώστε να μπορεί να μας αποπληρώσει τα χρήματα».



Πηγή: iefimerida.gr 


Μελέτη: Η Γη διατρέχει τον κίνδυνο να μπει σε μια αμετάκλητη φάση «θερμοκηπίου»

Φωτογραφία: Shutterstock


Ο πλανήτης Γη διατρέχει κίνδυνο να εισέλθει σε μια φάση συνθηκών «θερμοκηπίου», με τον μέσο όρο των θερμοκρασιών παγκοσμίως να είναι 4 ως 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερος, ακόμη κι αν οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη οι οποίοι ορίστηκαν στη συμφωνία του Παρισιού επιτευχθούν, προειδοποίησαν επιστήμονες σε μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε εν μέσω κυμάτων καύσωνα –η θερμοκρασία ανέβηκε πάνω από τους 40° Κελσίου φέτος σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης– ξηρασίας και δασικών πυρκαγιών, ανάμεσά τους αυτές του Ιουλίου στην Ελλάδα, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 91 ανθρώπους.

Περίπου 200 χώρες συμφώνησαν στο Παρίσι να περιορίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας «πολύ κάτω» από τους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από το επίπεδο της προβιομηχανικής εποχής—το όριο αυτό θεωρείται κρίσιμο για να αποφευχθεί μια δραματική κλιματική αλλαγή.

Όμως δεν είναι σαφές εάν το κλίμα της γης μπορεί να παραμείνει σταθερό και ασφαλές 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής, ή εάν αυτό το σενάριο θα πυροδοτήσει άλλες διεργασίες και τελικά την υπερθέρμανση του πλανήτη, ακόμη και σε περίπτωση που ο κόσμος φρενάρει ή σταματήσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σήμερα, ο παγκόσμιος μέσος όρος της θερμοκρασίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά κατά 1 βαθμό Κελσίου το επίπεδο της προβιομηχανικής εποχής κι ανεβαίνει με ρυθμό 0,17° Κελσίου ανά δεκαετία.

Επιστήμονες ινστιτούτων και πανεπιστημίων της Στοκχόλμης, της Κοπεγχάγης, του Πότσδαμ αλλά και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας θεωρούν πως είναι πολύ πιθανό, αν ξεπεραστεί ένα κρίσιμο όριο, να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και διεργασίες που θα οδηγήσουν σε βίαιες αλλαγές του κλίματος της Γης.

Τέτοιες διεργασίες είναι: η τήξη των στρωμάτων μόνιμου πάγου· η απώλεια των υδριτών μεθανίου από τους βυθούς των ωκεανών· η χαμηλότερη απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από τη γη και τους ωκεανούς· η απώλεια μεγάλων στρωμάτων πάγου στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.

Όλα αυτά μπορεί να αρχίσουν να ανατρέπονται σαν «σειρά από ντόμινο», προειδοποιεί ο Γιόχαν Ρόκστρεμ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου της Στοκχόλμης για την Ανθεκτικότητα.

«Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ή αδύνατο, να σταματήσουμε όλα τα ντόμινο πριν ανατραπούν. Ολόκληρα τμήματα της Γης μπορεί να ερημοποιηθούν, να γίνουν μη κατοικήσιμα, εάν η "Γη-Θερμοκήπιο" γίνει πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Για να αποφευχθεί η μετατροπή του πλανήτη σε «θερμοκήπιο» δεν αρκεί η μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο, τονίζεται στη μελέτη. Προτείνεται η καλύτερη διαχείριση των δασών, των αγροτικών καλλιεργειών και των καλλιεργούμενων εδαφών· η προστασία της βιοποικιλότητας· και η ανάπτυξη τεχνολογιών για την αφαίρεση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Ερωτηθέντες για την έρευνα, ειδικοί σημείωσαν ότι η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι βέβαιη μεν, αλλά ούτε μπορεί να αποκλειστεί.

«Μιλώντας με το καλοκαίρι του 2018 στο φόντο, ασφαλώς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πρόκειται για λαθεμένο συναγερμό: τους βλέπουμε τους λύκους πλέον», σχολίασε ο Φιλ Ουίλιαμσον, ερευνητής για το κλίμα στο University of East Anglia.


(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Με νέους εργαζομένους στον τομέα της εστίασης συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με νέους εργαζομένους στον τομέα της εστίασης. Οι εργαζόμενοι του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο όλων, όπως ανέφεραν, την ανασφάλιστη εργασία.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι επιχειρηματίες έχουν υποχρέωση να ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους και να τηρούν τις υποχρεώσεις της εργατικής νομοθεσίας. Σημείωσε, παρεμπιπτόντως, ότι η αύξηση των φόρων -ειδικά του ΦΠΑ- στην εστίαση, έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και υπενθύμισε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% -και σε δεύτερο χρόνο στο 11%. 


Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για σημαντική μείωση των φόρων αποτελεί μια πρόταση για συμφωνία αλήθειας με τους επιχειρηματίες, καθώς οι τελευταίοι θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και, κυρίως, στους εργαζομένους.


Τέλος, οι εργαζόμενοι ανέφεραν και το ζήτημα της ελλιπούς τουριστικής εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι η χώρα μας σε μεγάλο βαθμό ζει από τον τουρισμό και επισήμανε ότι αυτό καθιστά αναγκαίο να γίνει επιτέλους πρώτη προτεραιότητα η επένδυση στη σωστή, πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού στον τουρισμό και την εστίαση, καθώς αυτή θα βοηθήσει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κατ’ επέκταση θα οδηγήσει σε καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. 




Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης «αδειάζει» 4 υπουργούς για αντιπυρική πρόληψη




Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ριζικές αλλαγές στο χωρικό και όχι μόνο σχεδιασμό, η επιστολή που απέστειλε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη αλλά και στον αναπλ. ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλο, βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση και αποδεικνύει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν πάρθηκαν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι «γκρίζες ζώνες» που παρουσιάζονται μέσα από την επιστολή της κ. Παπασπύρου, στην ουσία αδειάζουν τα πολιτικά σόου των τελευταίων ημερών, που πότε μεταθέτουν τις ευθύνες στην αυθαίρετη δόμηση και πότε στα λάθη που έγιναν στο μακρινό παρελθόν.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα όσα είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και της επιστολής που παρουσιάζουμε αποκλειστικά, υπάρχουν πράγματι διαχρονικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία, ωστόσο απουσίαζαν τα μέτρα πρόληψης.

Τα… έκρυβαν

Μάλιστα, παρομοίασε την περίπτωση της Μάνδρας με το Μάτι γιατί ενώ τα ζητήματα αυθαιρεσίας είναι γνωστά σε όλες τις κυβερνήσεις, κρύβονται επιμελώς κάτω από το… χαλί. Οπως επεσήμανε με την επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, η Αρχή επιδιώκει να βοηθήσει ώστε το κράτος να προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό που δεν θα στοιχίζει πια ανθρώπινες ζωές.


Στα πιο σημαντικά προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για όλη τη χώρα λοιπόν, είναι η εγκατάσταση και ενεργοποίηση συστημάτων ειδοποίησης του πληθυσμού, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν από το 2014. Η Αρχή θίγει, παράλληλα, το ζήτημα του ελέγχου των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής και μέσης τάσης αλλά ζητά και την επανεξέταση των νομοθετικών ρυθμίσεων (τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, περίφραξη παραθαλάσσιων οικοπέδων και οικιστικών πυκνώσεων εντός δασικών εκτάσεων). Ακόμα, προτείνει τον έλεγχο των δήμων ως προς την υποχρέωσή τους να καθαρίζουν τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως και να γίνει μελέτη υδρονομίας σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πλημμύρας.


Κατά την Αρχή, στην πληγείσα περιοχή ως μέτρα άμεσης εφαρμογής κρίνονται ο καθαρισμός των ρεμάτων, η κατασκευή κλαδοπλεγμάτων-κορμοπλεγμάτων, η διάνοιξη διόδων προς τον αιγιαλό, η εκκαθάριση του οικιστικού περιβάλλοντος και οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων που δεν έχουν άδεια οικοδομής και δεν έχουν νομιμοποιηθεί στο παρελθόν ή τακτοποιηθεί μετά το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το 52% των κτισμάτων στο Μάτι δεν έχει οικοδομική άδεια, ενώ το 93% των δηλούμενων ως αυθαιρέτων είναι εκτός σχεδίου. Οπως επεσήμανε η κ. Σπυροπούλου, εντός της εβδομάδας πρόκειται να επισκεφτεί το σημείο κλιμάκιο της Αρχής, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο και να εντοπιστούν, κατόπιν έρευνας, τυχόν διοικητικά λάθη.


ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : Η επιστροφή στην κανονικότητα παραπέμπεται στις καλένδες




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η συρρίκνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι και αυτή μια αυταπάτη του κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα:
·      Διαφαίνεται ήδη η φορολογική κόπωση των πολιτών, πριν καν αρχίσουν οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις του 2ουεξαμήνου. 
·      Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται υψηλές, παρά τη σημαντική εκταμίευση πόρων από τη δανειακή σύμβαση για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα η εκκαθάρισή τους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, συνεχώς να μετατίθεται χρονικά.
·      Το σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται.
·      Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, παρουσιάζουν σημαντική αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου -ήδη κατά 680 εκατ. ευρώ το 1οεξάμηνο του 2018- προκειμένου η Κυβέρνηση να δείξει υψηλότερα πλεονάσματα.
·      Την ίδια στιγμή, από την τελευταία δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ, ούτε 1 ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία.

Επιβεβαιώνεται έτσι, με μονότονο τρόπο, ότι η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης οδηγούν στο στέγνωμα της οικονομίας. 

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, με την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που σήμερα κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας, με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης. 

Αυτό που χρειάζεται είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης -που θα επαναφέρει με ουσιαστικό τρόπο καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα- και η ορθολογική αντιμετώπιση του υψηλού συσσωρευμένου αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων, με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία».


Ο Πολάκης νόμιζε ότι θα μένει ατιμώρητος από την δικαιοσύνη!



Σιγά μην έβαζε μυαλό ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και η οποία του επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση της ΠΟΕΔΗΝ, και τις ύβρεις κατά του προέδρου, Μιχάλη Γιαννάκου..

Δεν του άρεσε η απόφαση και τα έβαλε με την δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Χωρίς να ντρέπονται με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού, αναφέρουν συγκεκριμένα το όνομα της προέδρου των Πρωτοδικών, στοχοποιώντας την σε ακροαριστερά εγκληματικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση :

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης (τυχαίο άραγε σ’ αυτή τη συγκυρία;) της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε υπό την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαλαματή Πετκανά για να δικάσει την αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της Μ. Γιαννακού κατά του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και η οποία υποχρεώνει τον Υπουργό σε «χρηματική ικανοποιηση» 25.000 ευρώ για την «ηθική βλάβη» που υπέστησαν οι ενάγοντες, αλλά και επανορθωτική ανάρτηση στο ηλεκτρονικό μέσο (facebook) στο οποίο αυτή διατελέστηκε, πηγές από το Γραφείο του Αν. Υπουργού διευκρινίζουν τα παρακάτω:

• Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε.

• Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα δια της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο).

• Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι «θιγμένοι ενάγοντες» της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να «επανορθώσει» την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα «σκουπίδια της ιστορίας».

Το Γραφείο Τύπου
Του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη


Η ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται και στο εξωτερικό! Η Ρωσία απέλασε Έλληνες διπλωμάτες



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την απέλαση των δύο διπλωματών.

Σε ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου, αναφέρεται ότι ο πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έγινε γνωστό στον Ελληνα πρέσβη ότι η κίνηση της Αθήνας ήταν προβοκατόρικη και πώς η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Και πριν περάσει λίγη ώρα έγιναν γνωστά και τα αντίποινα της Μόσχας η οποία άφησε να περάσει το πένθος στην Ελλάδα και έδωσε την απάντησή της για τις απελάσεις Ρώσων από τη χώρα μας με την κατηγορία της ανάμειξης στην υπόθεση του Μακεδονικού.

Ειδικότερα, οι Ρώσοι απελαύνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας, ενώ δίνουν ένα προσωπικό μήνυμα στον Νίκο Κοτζιά απαγορεύοντας την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, Γιώργου Σακελλαρίου.


Ν.Δ.: Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη μεταγωγή και του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».