Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εύβοια: Πλανόδιος πωλητής προσπάθησε να βιάσει 5χρονο αγόρι


Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τελεσμένο βιασμό, αλλά τα καταγγελόμενα στην Εισαγγελία αναφέρουν μόνο απόπειρα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, διερευνά τις τελευταίες ημέρες, υπόθεση απόπειρας βιασμού ενός 5χρονου παιδιού, που συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία, στα παζάρια της Ιστιαίας, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου το απόγευμα...

Δράστης φέρεται να είναι ένας 31χρονος πλανόδιος πωλητής από την Αθήνα, ο οποίος είχε μεταβεί στην Ιστιαία και είχε στήσει περίπτερο στον χώρο που φιλοξενήθηκε η ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης.

Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τελεσμένο βιασμό, αλλά τα καταγγελόμενα στην Εισαγγελία αναφέρουν μόνο απόπειρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 35χρονης μητέρας, ο πλανόδιος πωλητής παρέσυρε και μετέφερε το πεντάχρονο αγόρι στο τροχόσπιτο του και προσπάθησε να ασελγήσει πάνω του,  ωστόσο ο 5χρονος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και το έβαλε στα πόδια, ενώ στην συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στην μητέρα του η οποία πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας να καταγγείλει το περιστατικό.

protothema.gr


Αυτή είναι η καλλονή πιλότος που πολεμάει τους τζιχαντιστές


Μια γυναίκα πιλότος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρέθηκε επικεφαλής στους βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και καταπλήσσει τα πλήθη τόσο με τις ικανότητές της όσο και με την ομορφιά της.

Mία πιλότος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεφαλής μιας μοίρας, συμμετείχε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που

εξαπέλυσαν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε σήμερα μια πηγή από τα ΗΑΕ.

Η επισμηναγός Μάριαμ αλ Μανσούρι “όχι μόνο πιλόταρε ένα (μαχητικό) αεροσκάφος, αλλά επίσης ηγήθηκε μιας μοίρας” της πολεμικής αεροπορίας των Εμιράτων που συμμετείχε σε αυτές τις επιδρομές την Τρίτη, προσέθεσε αυτή η πηγή.

Οι αρχές του Άμπου Ντάμπι δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την πληροφορία αυτή. Η Μάριαμ αλ Μανσούρι, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα από τα Εμιράτα που χειρίστηκε ποτέ ένα μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια έχει πολλές φορές υπερασπιστεί στην τηλεόραση το δικαίωμα των γυναικών στα Εμιράτα να υπηρετούν την χώρα τους, χωρίς να εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις.

«Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται σε όλους τους τομείς (…) προκειμένου να ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο» είχε δηλώσει πρόσφατα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Άμπου Ντάμπι.

Η νεαρή γυναίκα, που έχει αποφοιτήσει το 2007 από τη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ, τονίζει ότι «έχει αναλάβει από μόνη της προκλήσεις με στόχο να βελτιώσει τις ικανότητές της» και να επιβληθεί στους άνδρες συναδέλφους της.

Η αποστολή της στη Συρία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πολλά μηνύματα εξυμνούσαν την πιλότο για τη δέσμευσή της και χαιρέτισαν το ρόλο των γυναικών στα Εμιράτα, μια χώρα κυρίως συντηρητική.

Όμως οι εξτρεμιστές στράφηκαν εναντίον της και εξαπέλυσαν απειλές. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόσωπο ενός εγκληματία. Αποτυπώστε το στη μνήμη σας έως εκείνη να τιμωρηθεί» απείλησε ένας υπέρμαχος του Ισλαμικού Κράτους.

bloko.gr


Τελεσίγραφο δικαστών στον Αντώνη Σαμαρά! Μέχρι τέλος του μήνα τα αναδρομικά μας


Οι πέντε δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν πως παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εφαρμογή της απόφασης του Μισθοδικείου, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής των αναδρομικών.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητούν τα προεδρεία των πέντε δικαστικών ενώσεων της χώρας (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), με θέμα την άμεση καταβολή των αναδρομικών τους που τους επιδίκασε το Μισθοδικείο.

Ειδικότερα, οι δικαστικές ενώσεις ζητούν, με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, την έκδοση εντός του Σεπτεμβρίου υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει το όλο θέμα και την τήρηση της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει με τον κ. Σαμαρά, και η οποία «περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αφενός την επαναφορά των δικαστικών αποδοχών στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί πριν από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, αφετέρου την καταβολή έως τα τέλη Ιουνίου 2014 των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών, που παρανόμως παρακρατήθηκαν και αντιστοιχούσαν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως 30.6.2014».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των πέντε δικαστικών ενώσεων έχει ως εξής: «Με την 88/2013 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος κρίθηκε ότι οι διατάξεις του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄ 222), με τις οποίες επιβλήθηκαν για πολλοστή φορά περικοπές στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών, αντίκεινται στα άρθρα 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος και στις απορρέουσες από αυτά αρχές της διάκρισης των λειτουργιών, της ισοδυναμίας και της ισοτιμίας αυτών και της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας, συνεπώς για τον καθορισμό των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών εφαρμόζονται οι διατάξεις που ίσχυαν πριν από τη θέση σε ισχύ των αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 4093/2012.

Κατόπιν της ως άνω δικαστικής απόφασης έλαβε χώρα συνάντηση, του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων, κατά την οποία ο πρώτος δεσμεύτηκε κατά τρόπο ρητό και ανεπιφύλακτο ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει, ως οφείλει, την απόφαση αυτή, θεσπίζοντας διατάξεις με τις οποίες αφενός οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα επανέλθουν εφεξής στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και αφετέρου θα ρυθμίζεται ο τρόπος εξόφλησης των απαιτήσεών τους, των σχετικών με τις αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους.

Σε συνέχεια της ως άνω συνάντησης, οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων συναντήθηκαν επανειλημμένα με τον υπουργό των Οικονομικών, για τη ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών των σχετικών με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, και, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις και εμπεριστατωμένες μελέτες ως προς τις δυνατότητες της χώρας κατά την παρούσα συγκυρία, κατέληξαν σε συγκεκριμένη συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας αποτυπώθηκε στα πρακτικά συνάντησης της 9.4.2014 –“non paper”-, τα οποία απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) των Δικαστικών Ενώσεων και σας επισυνάπτουμε.

Η συμφωνία αυτή περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αφενός την επαναφορά των δικαστικών αποδοχών στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί πριν από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, αφετέρου την καταβολή έως τα τέλη Ιουνίου 2014 των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών, που παρανόμως παρακρατήθηκαν και αντιστοιχούσαν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως 30.6.2014.

Σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής, στο άρθρο μόνο του ν. 4263/2014 (ΦΕΚ Α΄ 117), με το οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα έτη 2015-2018, προβλέφθηκε η δαπάνη για την εξόφληση των ως άνω αναδρομικών απαιτήσεων των εν ενεργεία και των συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και για την εφεξής μισθοδοσία τους (βλ. Κεφάλαιο Β΄ I «Παρεμβάσεις»), ενώ με το άρθρο 181 παρ. 1 περ. α΄ του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α΄ 143) καταργήθηκαν τυπικώς οι διατάξεις του ν. 4093/2012, που αφορούσαν τους Δικαστικούς Λειτουργούς και δόθηκε η νομοθετική εξουσιοδότηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση, με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών.

Προς άρση δε κάθε αμφισβητήσεως για τήρηση των συμφωνηθέντων, την ημέρα υποβολής της σχετικής τροπολογίας για την ψήφιση της διάταξης αυτής από τη Βουλή παραδόθηκε σε εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση αυτή, το οποίο προέβλεπε εξόφληση των αναδρομικών διαφορών αποδοχών σε δύο ισόποσες δόσεις, αμφότερες καταβλητέες εντός του 2014, με τη διαβεβαίωση ότι θα υπογραφεί ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του νόμου.

Ωστόσο, αν και έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω εξουσιοδοτικής διάταξης, καθ’ όλη τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση εξακολουθούσε να διαβεβαιώνει τις Δικαστικές Ενώσεις ότι δεν προτίθεται να αποστεί από τα συμφωνηθέντα, η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Ενόψει των ανωτέρω, οι Δικαστικές Ενώσεις θεωρούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε εύλογο διάστημα αναμονής για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση έκδοση ( εντός του Σεπτεμβρίου 2014 ) της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών διαφορών εντός του 2014 σύμφωνα με το ως άνω σχέδιο, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Ζητούμε κατεπειγόντως την πραγματοποίηση συνάντησης του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων.

newsit.gr


Σπείρα στην Πατησίων έφτιαχνε πλαστά δημόσια έγγραφα για όλα τα γούστα


Σπείρα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα διαφόρων χωρών, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, έπειτα από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή των Πατησίων, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν υπήκοο Σομαλίας, ηλικίας 34 ετών και έναν υπήκοο Ερυθραίας, ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητούν για τη ίδια υπόθεση, έναν 35χρονο υπήκοο Σουδάν.

Η Ασφάλεια Πατρών έφθασε στην εξάρθρωση της σπείρας έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε, σχετικά με τη δράση της. Έτσι, αστυνομικοί μετέβησαν στην Αθήνα, όπου εντόπισαν στην περιοχή των Πατησίων τους δύο συλληφθέντες. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 24 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 14 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, δώδεκα άδειες οδήγησης, οκτώ άδειες διαμονής διαφόρων χωρών, πέντε ζελατίνες με υδατογραφήματα- σφραγίδες διαφόρων χωρών, μία σφραγίδα αλλοδαπών Αρχών, 60 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου «διαβατηρίου», αγνώστων ανδρών και γυναικών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο σαρωτές- εκτυπωτές, ένας πλαστικοποιητής, μία συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων, κ.α.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα δημόσια έγγραφα που βρέθηκαν, δηλαδή δύο δελτία ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης ελληνικών Αρχών, μία άδεια οδήγησης Αρχών της Τσεχίας και ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών του Βελγίου, είχαν κλαπεί από τους κατόχους τους.

Επίσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κατείχαν για τα φτιάχνουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες οδήγησης, ενώ παραποιούσαν τα κλεμμένα ή κενά δημόσια έγγραφα με την αλλαγή των φωτογραφιών των κατόχων τους.

newsit.gr



ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου για άτομα άνω των 65 ετών αποτελεί η νόσος Αλτσχάιμερ, παρουσιάζοντας αύξηση 68% σε σχέση με το 2000.

Η Άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποτελεί πρόβλημα ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό και χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως η επιδημία του
21ου αιώνα.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα, περίπου 10.000.000 στην Ευρώπη και 36.000.000 ασθενείς παγκοσμίως.

Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050. Το κόστος της άνοιας παγκοσμίως το 2010 ήταν 604 δισ. δολάρια, και σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

«Εάν η άνοια ήταν χώρα θα ήταν η 18η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου), η Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Στην Ελλάδα το ετήσιο κόστος της άνοιας πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ.

Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους υπογραμμίζουν οι επιστήμονες επαναλαμβάνοντας ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της άνοιας στα αρχικά στάδια είναι αναγκαία και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και εξειδίκευση των επαγγελματιών υγείας.

Στις στρατηγικές πρόληψης κατά της άνοιας οι επιστήμονες εντάσσουν τον έλεγχο των αγγειακών παραγόντων κινδύνου (υπέρταση, διαβήτη, αυξημένη χοληστερίνη, κάπνισμα, παχυσαρκία), την σωματική και πνευματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή, αλλά και την κοινωνικοποίηση, καθώς όπως λένε, η μοναξιά είναι παράγοντας κινδύνου για την άνοια.

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της νόσου η Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Νευρολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, τόνισε ότι «οι σωστές έγκαιρες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις μειώνουν το φορτίο επιβάρυνσης των περιθαλπόντων και τους καθιστούν ικανούς για την καλύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς».

Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με Άνοια, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο, το οποίο με την εξέλιξη της νόσου και την μετάβαση του ασθενή από το ήπιο στάδιο προς το μέτριο και το σοβαρό πολλαπλασιάζεται.

Είναι πολύ σημαντικό, είπε η κ. Τσολάκη, οι ηλικιωμένοι ασθενείς που παρουσιάζουν κάποιες ήπιες διαταραχές είτε στις νοητικές τους λειτουργίες , είτε στη διάθεσή τους και στην κοινωνική τους ζωή να πηγαίνουν έγκαιρα στο γιατρό τους μαζί με τον περιθάλποντα τους.

Υψίστης σημασίας χαρακτήρισε την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την νόσο Αλτσχάιμερ, η κ. Σακκά, όχι μόνο στο πλαίσιο της υποστήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, αλλά και να επιτύχουμε μακροπρόθεσμα τον εξορθολογιμσό των κρατικών πόρων που διατίθενται για τη νόσο.

«Το εθνικό σχέδιο δράσης για την άνοια και τη νόσο αλτσχάιμερ που ήδη εκπονείται, θέτει τα θεμέλια ώστε να αντιμετωπιστούν οι ιατρικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις τη νόσου στη χώρα μας, να ιδρυθούν δομές και υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», κατέληξε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


36ΧΡΟΝΟΣ "ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕ" ΑΝΗΛΙΚΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK


Την πλησίασε στο facebook, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες τις, που εκείνος μοίρασε στους διαδικτυακούς του φίλους, με τους οποίους μοιράζονται τα ίδια

αρρωστημένα πάθη. Οι γονείς της 12χρονης κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες εντοπισμού του "φίλου".

Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 36χρονο από τη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν τον υπολογιστή και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, όπου ο 36χρονος είχε αποθηκευμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι συνελήφθη.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκε αρχειοθετημένη συνομιλία του με την ανήλικη, στην οποία του είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι διαχειριστές – κάτοχοι προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που συμμετείχαν στην αποπλάνησης της ανήλικης.

bloko.gr


ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ: ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ!


Αρκετοί μαχητές της Μπόκο Χαράμ παραδόθηκαν στον στρατό της Νιγηρίας λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάου (Abubakar Shekau).

Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, Κρις Ουλοκολάντε δήλωσε πως ο άνδρας που εμφανιζόταν στα βίντεο ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων του με αντάλλαγμα τη ζωή εκατοντάδων κοριτσιών που είχε απαγάγει, έχει πέσει νεκρός.

Την ίδια ώρα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται δεκάδες κρατούμενοι καθισμένοι στο δάπεδο που λέγεται πως είναι οι μαχητές που παραδόθηκαν, καθώς και λήψεις της σορού που φέρεται να ανήκει στον Σεκάου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα τελευταία πέντε χρόνια η οργάνωση σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες επιχείρησαν να καταλάβουν περιοχές της Νιγηρίας.

Ωστόσο, έπειτα από την εξάπλωση της τρομοκρατίας και την απειλή για ακόμα μεγαλύτερη «εξαγωγή» τζιχαντιστών, ο νιγηριανός στρατός πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση κατά της Μπόκο Χαράμ.

Όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι 135 είναι τα μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας που παρέδωσαν τα όπλα τους στην περιοχή Μπίου, κοντά στο προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Ωστόσο, δημοσίευμα του BBC News αναφέρει πως οι μαχητές που βρίσκονται στα χέρια του στρατού φτάνουν τους 260.


tribune.gr


ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Με μια αιρετική δήλωση, ως προς την επίσημη γραμμή που ακολουθεί το Μαξίμου, η Ντόρα Μπακογιάννη καλεί τον Πρωθυπουργό να βρει σημείο συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα τουλάχιστον για τα κρίσιμα θέμα της οικονομίας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα».

Όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να «μην μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες σε ανώτατο επίπεδο, υπάρχουν πολλά».

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αποκάλυψη ότι δεν θα παραβρεθεί στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν θα παραβρεθώ στα γενέθλια. Δυστυχώς, θα απουσιάζω για βουλευτικές υποχρεώσεις στις Βρυξέλες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

tribune.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ



Μετέθεσαν τον αξιωματικό που ερευνούσε την υπόθεση

Καταγγελία-σοκ για άρον άρον μετακίνηση αξιωματικού του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ο οποίος ερευνούσε τα αίτια της πυρκαγιάς και του θανάτου του πυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στο Παλαιό Φάληρο προκαλεί από χθες κλυδωνισμούς στους κόλπους της Πυροσβεστικής.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» το συγκεκριμένο στέλεχος εκτελούσε το μοιραίο βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο Ανακριτικό Τμήμα και έκτοτε προσπαθούσε να βρει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 33χρονου συναδέλφου του και της 44χρονης μητέρας που, επίσης, άφησε την τελευταία της πνοή στην ίδια φωτιά.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έφτασε στην υπηρεσία του με φαξ διαταγή εσωτερικής μετακίνησής του από το Ανακριτικό γραφείο στον Πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο μετακινηθείς ερευνούσε δύο εξαιρετικά σημαντικές πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη έχει να κάνει με αναφορές αξιωματικών που ασχολήθηκα με τη μοιραία πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οποίες έγινε αλλοίωση εγγράφων και συγκεκριμένη αλλαγή των ωρών που κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα υπάρχουν τρεις αναφορές από διαφορετικούς πυροσβέστες που κάνουν λόγο για τη συγκεκριμένη αλλοίωση.

Αυτό που βεβαιώνεται από ανώτατες πηγές είναι ότι κάποιος έσβησε με μπλάνκο από τα βιβλία εξόδου των οχημάτων τις πραγματικές ώρες της κινητοποίησης προκειμένου να φαίνεται ότι οι δυνάμεις έφτασαν περίπου 25 λεπτά νωρίτερα στο συμβάν.

Η δεύτερη σημαντική πτυχή της υπόθεσης που ερευνούσε ο αξιωματικός που μετακινήθηκε είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή κλιμακοφόρο για τον απεγκλωβισμό των ατόμων. Όλα αυτά τα στοιχεία είχε σκοπό να τα συμπεριλάβει σε αναφορά που θα διαβίβαζε στην διοίκησή του, την οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Υψηλόβαθμος παράγοντας του αρχηγείου της αστυνομίας απαντά ότι η απόφαση για τη μετακίνησή του είχε ληφθεί ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή πριν το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου.

Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε προσφύγει στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο του για υπόθεση τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού σε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22 Δεκεμβρίου 2013 στην οδό Πάρνηθος στο Περιστέρι. Για το περιστατικό εκκρεμεί ΕΔΕ.

newsbeast.gr


ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΤΑ “ΑΓΚΑΘΙΑ” ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ


Το τέλος της τρόικα όπως τη γνωρίζουμε ως σήμερα ανακοινώνει κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες που όμως θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.”Η Τρόικα δε μπορεί να συνεχιστεί με τη σημερινή της μορφή” λέει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει, όμως ότι έλεγχος θα υπάρχει τονίζοντας ότι “οι κοινοτικές υπηρεσίες θα έχουν σημαντική επιτήρηση στην Ελλάδα”.

Μιλώντας για τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τις Βρυξέλλες αναφέρει πως είναι η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προσθέτει, θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Σε ό,τι αφορά το 2015, οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ. Για τον λόγο αυτόν τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν, πάντως, ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015», αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα διασφαλίζει την επίτευξη αυτών των στόχων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι θα εξεταστεί η επέκτασή της για έναν ακόμη χρόνο. Σε ό,τι αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας, το ζητούμενο για τις Βρυξέλλες είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης.

Εξάλλου, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι σημαντική η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα, πχ στον τομέα της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης. Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μισθούς του δημοσίου και στα επιδόματα. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθών.
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα δοθεί έμφαση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Επιπλέον, εκφράζουν ανησυχία για την ποιότητα του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Όπως επισημαίνεται, συχνά είτε δεν υπάρχει τέτοιος διάλογος, είτε είναι «συγκρουσιακός».

Εξάλλου, κατά την τρέχουσα αξιολόγηση, θα συζητηθεί η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, καθώς οι επικεφαλής της Τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Τρόικα αναμένεται να επισκεφθεί και την Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των λεγόμενων «κόκκινων δανείων». Οι Βρυξέλλες αποδίδουν ουσιαστική σημασία στην επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», τονίζοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης. Σημειώνουν, πάντως, ότι οι συζητήσεις στο θέμα αυτό βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του όγκου των μεταρρυθμίσεων και των χιλίων προαπαιτούμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν.

Το δεύτερο μείζον ζήτημα που απασχολεί τις Βρυξέλλες είναι το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Απριλίου, ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ. Πηγές των Βρυξελλών τονίζουν ότι για το ακριβές ύψος του χρηματοδοτικού κενού αναμένονται οι εκτιμήσεις από το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 και από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής στις τράπεζες.

Η «μετά το μνημόνιο εποχή» είναι το τρίτο θέμα που απασχολεί τις Βρυξέλλες. Πηγές των Βρυξελλών τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα πρέπει να συζητηθεί η επόμενη μέρα. Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν ότι η Τρόικα δε μπορεί να συνεχιστεί με τη σημερινή της μορφή, πλην όμως τονίζουν ότι οι κοινοτικές
υπηρεσίες θα έχουν σημαντική επιτήρηση στην Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας να μην υπάρξει νέο πρόγραμμα βοήθειας, πηγές των Βρυξελλών τόνιζαν ότι καθοριστικός παράγοντας είναι η δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές και να δανείζεται με λογικά επιτόκια. Επίσης, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα παίξει η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2014 και το 2015, η πορεία των δημόσιων οικονομικών και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Οδευει για διαγραφη από τους ΑΝΕΛ η Ραχηλ Μακρη; Παραπέμφθηκε με εντολή Καμμενου στην Επιτροπή Δεοντολογιας!


Αντιμέτωπη με την Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βρεθεί με απόφαση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η κ. Μακρή θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της έτσι όπως εκφράστηκε αυτή μέσω αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «για το μέλλον της κ. Μακρή στους ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν η Επιτροπή Δεοντολογίας και φυσικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η κα Μακρή έκανε καυστικά σχόλια για συναδέλφους της μέσα από τα social media.

Όταν για παράδειγμα τοποθετήθηκε στην θέη της τομεάρχη υγείας η κα Στεφανάκη, η οποία κατάγεται από το Λασίθι και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. η Ραχήλ Μακρή διαφώνησε.

Έγραψε στο Facebook ένα καυστικότατο σχόλιο με το οποίο άφηνε αιχμές για την απερχόμενη τομεάρχη Σταυρούλα Ξουλίδου.

Εγραψε: "Την αποκατέστησε την κρητικοπούλα. Αυτό το σπουδαίο στέλεχος για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους. Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό την βουλευτάρα. Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό και τι στον κόσμο. Δεν θα κάνουν τις καρυάτιδες πάντως".

newsit,gr


Μειωνονται τα τεκμηρια των ΙΧ από 30 έως 40%!


- Ψαλίδι στα τεκμήρια των ΙΧ αυτοκινήτων σε ποσοστό 30% ως 40% προετοιμάζει η κυβέρνηση.
- Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία
- Η αλλαγή που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου
Με τον τρόπο αυτό θα δώσει ανάσα σε εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι μετά τις κυβερνητικές προτροπές τα τελευταία χρόνια προχώρησαν στην αγορά αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού, καθώς και σε άλλους ιδιοκτήτες που δεν έχουν εισόδημα.

Πρόκειται για μία φοροαπαλλαγή την οποία χαρακτηρίζει υπερβολή αρμόδιος του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600 κυβικών εκατοστών έχει τσουχτερό τεκμήριο».

Υπενθυμίζεται ότι:

το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετών και μειώνεται κατά 30% εφόσον είναι ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών.

για ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%.

Ωστόσο, αν σε αυτό το τεκμήριο προστεθεί και η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και η κατοχή εντός μεσαίου κυβισμού οχήματος μπορεί να οδηγήσει στην καταβολή φόρων από χαμηλόμισθους, συνταξιούχους ή ακόμα και άνεργους.

Η αλλαγή που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για το χρόνο υλοποίησής του, προβλέπει τη μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ κατά 30% έως 40%. Και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

πηγη: capital.gr



Νεο «ψαλιδι» μισθων το 2015 στο δημοσιο ζητα επιτακτικα η Τροικα και η κυβερνηση συμφωνει


Η κυρία Δαμανάκη τον Μάιο του 2005 το είχε πει ξεκάθαρα σε συνέντευξη της ότι η Κομισιόν απαιτεί μειώσει μισθών!
Είχε μιλήσει η τότε επίτροπος στο ΒΗΜΑ FM ότι  το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν καθώς θεωρείται μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Ανάλογες δηλώσεις είχαν γίνει κι από αλλά μέλη της Επιτροπής αλλά κι από τον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν.
Η είδηση που βγήκε τότε από τις δηλώσεις Δαμανάκη είναι ότι η ίδια και άλλοι επίτροποι πρότειναν να τεθεί έκτος συζήτησης το θέμα του κατώτατου μισθού για να μη δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση, αλλά «δυστυχώς δεν έχει δεκτή αυτή η πρόταση».
Αυτή όμως η πρόταση που δεν έγινε δεκτή τότε  σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες τραγικές μειώσεις στους μισθούς των Ελλήνων γιατί όπως γνωρίζουμε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν λέει όχι ποτέ γιατί αυτή είναι η συμφωνία με την τρόικα να μην τολμήσει ποτέ να πει όχι και να χρησιμοποιεί υπουργούς έτοιμους για όλα για να περάσουν δύσκολα μέτρα.
Φυσικά τότε τον Μάιο βγήκε η κυβέρνηση και διέψευδε για τις προθέσεις της τρόικα να μειώσει και άλλο τους μειωμένους σε επίπεδα φτώχειας μισθούς, αλλά 5 μήνες μετά η είδηση είναι ότι ήξερε τι έλεγε η Δαμανάκη αφού  συζητιέτε έντονα και φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση να καταργηθεί ο φραγμός της «υπερβάλλουσας μείωσης» στο δημόσιο και να μειωθούν ακόμα περισσότερο από 1.1.2015  οι μισθοί σε όσους υπαλλήλους είχαν προσωρινά «παγώσει» επειδή είχαν περικοπεί υπερβολικά ζητά η Τρόικα, ενώ φαίνεται πως έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση.
Το άθλιο στην όλη υπόθεση είναι ότι η τρόικα ζητάει μισθοί που είχαν μειωθεί περίπου 40% να μειωθουν ακόμα ένα 5% έως 15% χωρίς να αντιδρά η κυβένηση γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί που θα μειωθούν περαιτέρω οι μοισθοί τους και μαζί με αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους θα οδηγηθούν με βεβαιότητα στην απόλυτη φτώχεια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί των υπαλλήλων για τους οποίους είχαν παγώσει στις προηγούμενες περικοπές, επειδή  θα έχαναν από τη μια στιγμή στην άλλη πάνω από το 25% με 30% των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το πάγωμα αφορούσε κυρίως σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αλλά όπως ξέρουμε μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δυστυχώς.

Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν πως από 1.1.2015 θα υποστούν μαζεμένη την υπόλοιπη μείωση, που θα ξεπερνά και το 50%  του μισθού που έπαιρναν προ τετραετίας και το αποτέλεσμα του να πέσει ο μισθός σου στο 50% καταλαβαίνετε τι περαιτέρω επιπτώσεις θα έχει στην οικονομία και στην αγορά.
Άλλη μία "γενναία"  απόφαση της κυβέρνησης κατά απαίτηση της τρόικα χωρίς καμία αντίδραση και αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις των πράξεων της.

Κώστας Βουκελάτος

newsotherwise.gr



Ο αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών Κανέλλος


Εκτός από τους άντρες του Λιμενικού, της αστυνομία και του ΣΔΟΕ που η συνεργασία τους έφερε τα εκπληκτικά αποτελέσματα της σύλληψης μελών καρτέλ ναρκωτικών καθώς και την κατάσχεση της πάνω από ένα τόνο ποσότητα ουσιών, τα εύσημα πρέπει να πάρουν και οι τετράποδοι αξιωματικοί της αστυνομίας και της δίωξης ναρκωτικών. Ένας από αυτούς είναι ο Κανέλλος ένας από τους περήφημους αστυνομικούς σκύλους που υπηρετούν με μεγάλες επιτυχίες στην δίωξη ναρκωτικών και μαζί με τους εκπαιδευτές τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινοι. Πώς ξεκινάει η ενεργό δράση για τους τετράποδους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο. Οι σκύλοι φύλαξης προσώπων και πραγμάτων , είναι ράτσας Malinois ή German Shepherd και επιλέγονται ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, με κριτήρια , τα οποία αφορούν κυρίως το χαρακτήρα τους και λιγότερο την εξωτερική τους εμφάνιση. Θα πρέπει να είναι κοινωνικοί , σταθερού χαρακτήρα , με σωστή σωματική κατασκευή αλλά να είναι και γενναίοι και μαχητικοί , χωρίς να είναι υπέρ του δέοντος επιθετικοί. Οι συνοδοί , είναι εθελοντές φιλόζωοι αστυνομικοί , οι οποίοι επιλέγονται από επιτροπή , που αποτελείται από Αστυνομικό Διευθυντή , ψυχολόγο και εκπαιδευτή. Η εκπαίδευσή τους , διαρκεί 4 μήνες τουλάχιστον και συνεχίζεται καθ΄ όλη την υπόλοιπη υπηρεσιακή ζωή του σκύλου , που διαρκεί έως 8 χρόνια. Ο σκύλος είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και ζει μαζί με αυτή και στον ίδιο ρυθμό δίνοντας και περνώντας πολύ αγάπη διότι εκτός υπηρεσίας είναι ένα παιχνιδιάρικο σκυλί όπως όλα τα άλλα. Οι σκύλοι αυτοί χρησιμοποιούνται για διάφορες κοινωνικές δράσεις και για την ασφάλεια κυρίως των πολιτών π.χ. . Στον εντοπισμό και την ,ανεύρεση ατόμων παγιδευμένων σε ερείπια. . Ανεύρεση χαμένων ατόμων σε δάση . Ανεύρεση εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών . Ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών. . Να συνοδεύουν σε μεταγωγές επικινδύνους κρατουμένους και να τους ακινητοποιούν εάν προσπαθήσουν να αποδράσουν φυλάσσοντας τους ακόμα και σε ανοικτούς χώρους. . Να συνοδεύουν οχήματα επαναπροώθησης λαθρομεταναστών και να επέμβουν , σε περίπτωση συμπλοκής ή απόπειρας απόδρασης. . Να συνδράμουν τις αρμόδιες υπηρεσίες , σε περιπτώσεις που εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα , σε κάποια περιοχή. . Να αποτρέψουν την προσέγγιση θεατών, στον αγωνιστικό χώρο, κάθε είδους γηπέδων. Η εκπαίδευση αφορά και άλλες πολλές ειδικότητες χρήσιμες για την ασφάλεια των πολιτών. Ρόλος τους είναι να εκτελέσουν κάθε καθήκον , που θα τους ανατεθεί και καλύπτεται από την εκπαίδευση που έχουν λάβει Οι αστυνομικοί σκύλοι φύλαξης προσώπων και πραγμάτων , θεωρούνται όπλο του αστυνομικού συνοδού και είναι ισχυρότερο της αστυνομικής ράβδου και υποδεέστερο του πιστολιού ή περιστρόφου και σαν τέτοια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Στο Κορωπί βρίσκεται ένα από τα κέντρα εκπαίδευσης τέτοιων τετράποδων φρουρών και οι εκπαιδευτές τους λένε για αυτά τα πανέξυπνα πλάσματα ότι : Η κύρια παραγωγή του στρατοπέδου είναι σκυλιά περιπολίας. Τεράστια γερμανικά ποιμενικά, τα ιδανικά για αυτήν τη δουλειά, που κοινωνικοποιούνται μόνο με το αφεντικό τους και είναι έτοιμα να κατασπαράξουν οποιονδήποτε κατόπιν εντολής. Εκεί, σε συνεργασία με την Αστυνομία, εκπαιδεύονται τα σκυλιά της Δίωξης Ναρκωτικών. Σε ένα άδειο δωμάτιο στο οποίο κρύβεται μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Μόλις ο σκύλος τα εντοπίσει, επιβραβεύεται είτε με τη μορφή παιχνιδιού είτε με τη μορφή φαγητού. Όσο καλά και να τα έχουν κρύψει, αυτός ψάχνει. «Τα σκυλιά έρχονται από το εξωτερικό οι σκύλοι, έπειτα από δέκα χρόνια δουλειάς, βγαίνουν στη σύνταξη και κατά κανόνα μένουν με το αφεντικό τους. Είναι τόσο περίεργη η εκπαίδευση που λαμβάνουν, ώστε οριακά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν στον πραγματικό κόσμο με πολλά άτομα. Μαθαίνουν να υπηρετούν, να επιβραβεύονται, αλλά πάνω από όλα να υπακούουν και να αγαπούν το ιδιοκτήτη τους και να κάνουν καλό συμβάλλοντας στην δημόσια ασφάλεια..»

Κώστας Βουκελάτος
newsotherwise.gr


Στα μαχαίρια Αδωνις - Ντινόπουλος


Λάδι στη φωτιά έριξε ο Αργύρης Ντινόπουλος αφού σχολίασε με καυστικό τρόπο την δήλωση που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις καταθέσεις του στις τράπεζες.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε χθές ότι ήταν μια κακή δήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν του "χαρίστηκε".

Είπε: «Εγώ στην τράπεζα έχω 3.156 ευρώ. Εγώ με τον Γεωργιάδη έχουμε κάτι κοινό που, ταυτόχρονα, είναι και πολύ διαφορετικό. Ο Άδωνις πουλάει βιβλία, εγώ γράφω».

Όμως ο Αδωνις Γεωργιάδης μη χάνοντας λεπτό απάντησε μέσω twitter.

«Αγαπητέ Αργύρη πέραν των εκδόσεων, έχω γράψει έως σήμερα τρία βιβλία. Άρα έχουμε περισσότερα κοινά απ´ότι νομίζεις», έγραψε.

newsit.gr


Ειδικότης Μέρκελ! Διέλυσε και τις γερμανικές ΕΔ που καταρρέουν


Ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας παραδέχθηκαν ότι όχι ευκαταφρόνητο μέρος του εξοπλισμού τους, περιλαμβανομένων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιθετικών ελικοπτέρων, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού και άλλων οπλικών συστημάτων  είναι ελαττωματικό και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά, ανέφεραν  σήμερα πηγές στο Βερολίνο.

Τρεις ημέρες αφότου το πολεμικό ναυτικό παραδέχθηκε ότι μόλις ένα από τα 22 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Sea Lynx είναι σε κατάσταση που του επιτρέπει να πετάξει, οι ένοπλες δυνάμεις παραδέχθηκαν ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής ότι μόλις τα 70 από τα 180 ΤΟΜΠ τύπου Boxer τα οποία διαθέτει το πεζικό είναι επιχειρησιακά έτοιμα.

Εξάλλου μόλις τα 10 από τα 31 επιθετικά ελικόπτερα (Eurocopter) Tiger είναι έτοιμα για δράση, ενώ η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αναπτύξει μόνο τα 42 από τα 109 Eurofighter τα οποία διαθέτει ταυτόχρονα, σύμφωνα με μια έκθεση που προετοιμάστηκε για το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Οι παραδοχές αυτές καταγράφονται αφού η κυβέρνηση της Γερμανίας απογοήτευσε τους συμμάχους της αρνούμενη να πάρει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Η κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ εξάλλου έχει καταστήσει σαφές πως η Γερμανία δεν έχει καμιά πρόθεση να προκαλέσει καθ' οιονδήποτε τρόπο στρατιωτικά τη Ρωσία λόγω των ενεργειών στην Ουκρανία για τις οποίες την κατηγορούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυνάμεις.

Τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν έπειτα από μια συνάντηση κοινοβουλευτικών με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Ένας εκπρόσωπος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δεδομένα αυτά ερωτηθείς σχετικά από το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενος την απόρρητη φύση τους, πάντως πηγές του τομέα της άμυνας ανέφεραν ότι είναι ακριβή.

Οι αριθμοί είναι μέσοι όροι της κρατούσας κατάστασης που διαρκεί μήνες, και οι περισσότερες βλάβες οφείλονται στις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Τα περισσότερα από τα ελικόπτερα Sea Lynx —χρονολογούνται από το 1981— που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος έχουν εμφανίσει μια ρωγμή στις ουρές.
Οι ομολογίες αυτές από μέρους των ενόπλων δυνάμεων ακολουθούν τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υπεσχημένων εφοδίων και την μετάβαση από τη Γερμανία στις κουρδικές δυνάμεις οι οποίες αντιμετωπίζουν το ΙΚ στο Ιράκ.

Έξι αλεξιπτωτιστές και ένας αξιωματικός του ιατρικού σώματος εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα για να εκπαιδεύσουν τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές. Έξι ημέρες αργότερα, παραμένουν καθηλωμένοι στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Δεν έχουν λάβει άδεια να μεταβούν στο Κουρδιστάν από τις αρχές του Ιράκ. Πέραν αυτού όμως, επρόκειτο να μεταβούν στο Ιράκ με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall —ενός τύπου που έχει επιχειρησιακή ηλικία 50 ετών— και αμφότερα παρουσίασαν βλάβη.

Μια άλλη πτήση, για να μεταφερθούν μπαζούκα και επιθετικά τουφέκια στους Κούρδους από τη Λειψία, ακυρώθηκε χθες εξαιτίας προβλήματος σε ένα άλλο Transall. Επισκευάσθηκε και απογειώθηκε σήμερα.

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να πλήξουν την φιλόδοξη υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θεωρείται γενικά ότι επιδιώκει να γίνει η δεύτερη καγκελάριος στην Ιστορία της χώρας της και μετέβη σήμερα στην Αρμπίλ με ένα Transall της ΠΑ της Γερμανίας, που λειτουργούσε.

iatropedia.gr


Διαβητικοί: Μάθετε να φροντίζετε τα πόδια σας!


Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι επιπλοκές  του σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το διαβητικό πόδι.

Υπολογίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως πρέπει ένας διαβητικός να φροντίζει τα πόδια του.

Του Μάνου Αρβανιτάκη
Ποδιάτρου

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Σακχαρώδη Διαβήτη (I.D.F.), το 70% των ακρωτηριασμών που διενεργούνται σε όλο τον κόσμο αφορά διαβητικούς ασθενείς, οι οποίοι διατρέχουν 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν το ένα ή και τα δύο πόδια σε σύγκριση με άλλους.

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων. Υπολογίζεται ότι 300.000 άτομα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ελκών των κάτω άκρων, ενώ το 25% των διαβητικών ασθενών θα εμφανίσουν έλκος έστω και μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Στατιστικά, 1.000.000 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως αναγκάζονται να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό ενός άκρου τους σε ετήσια βάση.

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι το 4-5% των διαβητικών ασθενών εμφανίζουν έλκη στα πόδια, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 50.000 άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού.

Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται 3.000 ακρωτηριασμοί κάτω άκρων κάθε χρόνο.
Οι διαβητολόγοι είναι κατηγορηματικοί:

Οποιοσδήποτε πόνος στα κάτω άκρα, οποιαδήποτε σχισμή, ιδίως στα πέλματα, πρέπει να αναφέρεται άμεσα στο θεράποντα ιατρό. Ο διαβητικός πρέπει:

Να ελέγχει συστηματικά τον διαβήτη του

Να ελέγχει τα πόδια του καθημερινά (για πληγές, κάλους, οίδημα, κόκκινες κηλίδες, κοψίματα, φουσκάλες).

Να φροντίζει την υγιεινή των ποδιών του.
Να πλένει τα πόδια του.

Να ελέγχει τη θερμοκρασία του νερού με τον αγκώνα του (η νευροπάθεια που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης, οδηγεί σε απώλεια της αίσθησης στα πόδια).

Να τα στεγνώνει καλά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάκτυλα.

Να κόβει τα νύχια του ίσια, για να αποφύγει την ανάπτυξη νυχιών μέσα στο δέρμα, όπου μπορεί να προκληθεί φλεγμονή.

Να απλώνει μία ενυδατική κρέμα στα πόδια του καθημερινά (όχι όμως ανάμεσα στα δάχτυλα)
Να φοράει παπούτσια και κάλτσες ανά πάσα στιγμή και να μην περπατάει ποτέ ξυπόλητος (π.χ. στη θάλασσα και στην παραλία).

Να επιλέγει υποδήματα από μαλακό δέρμα, ευρύχωρα, με κορδόνια ή αυτοκόλλητα.
Να αποφεύγει τα ψηλά τακούνια και τα μυτερά παπούτσια.

Το βασικότερο όμως μέλημα είναι να ζητά βοήθεια για τη φροντίδα των ποδιών του από κάποιον ειδικό και όχι να προσπαθεί να το αντιμετωπίσει μόνος του. Ο ποδολόγος αναλαμβάνει την περιποίηση και φροντίδα του διαβητικού ποδιού, αλλά συγχρόνως την εκπαίδευση του ασθενούς, παρέχοντας τις σωστές συμβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέχει το άτομο με σακχαρώδη διαβήτη.

Όταν πλέον η θεραπεία καθίσταται απαραίτητη, τότε ο ποδολόγος θα επέμβει με τον χειρουργικό καθαρισμό των διαβητικών ελκών αλλά και την χορήγηση ορθωτικών ένθετων πελμάτων (πάτων) και ειδικών υποδημάτων, που θα βοηθήσουν στην επούλωση του έλκους.

Έλκος είναι μία πληγή η οποία ιδιαίτερα στους διαβητικούς παρουσιάζει καθυστέρηση στην επούλωση ή μπορεί και να μην κλείσει ποτέ.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το ετήσιο κόστος ανά ασθενή με διαβητικό πόδι είναι περίπου 6.300 ευρώ, τη στιγμή που η θεραπεία του απλού διαβητικού ασθενούς στοιχίζει 1.300 ευρώ, ενώ το κόστος του ακρωτηριασμού κάτω άκρου ανέρχεται σε 30 – 60.000 ευρώ.



Μάνος Αρβανιτάκης
Ποδίατρος
http://www.podotherapy.gr
iatropedia.gr


Φόβος και τρόμος η νύχτα για τα φαρμακεία! Τι έγινε με τον «ληστή των φαρμάκων»


Ένα άκρως επικίνδυνο επάγγελμα αποδεικνύεται ακόμα και αυτό του φαρμακοποιού καθώς τα φαρμακεία συχνά πυκνά πέφτουν θύματα ληστειών. Στο στόχαστρο των επιτήδειων κυρίως οι γυναίκες.

Σύστημα… είχε κάνει τις ληστείες στα φαρμακεία ένα αλλοδαπός με Γεωργιανή καταγωγή καθώς όποτε δε διέθετε ρευστό έμπαινε νύχτα σε φαρμακεία για να τα ληστέψει. Μάλιστα επέλεγε με ιδιαίτερη τέχνη τα θύματά του καθώς ήταν κυρίως γυναίκες που εφημέρευαν.

Βέβαια ο αλλοδαπός έπεσε στη φάκα της δικαιοσύνης καθώς σύμφωνα με το http://farmakopoioi.blogspot.gr η υπόθεσή του και αποφασίστηκε κάθειρξη 21 ετών χωρίς αναστολή και με το πέρας της ποινής του απέλαση από την χώρα.

Απόφαση ίσως καθόλου τυχαία αν σκεφτεί κανείς ότι είχε κάνει τουλάχιστον 20 ληστείες σε φαρμακεία της Αθήνας στα οποία εργάζονταν κυρίως γυναίκες.
Πάντως ο κλάδος συχνά επισημαίνει το πρόβλημα των ληστειών που καταγράφονται κυρίως στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Γι αυτό άλλωστε ειδικά τις νυχτερινές ώρες οι φαρμακοποιοί κρατούν πλέον τις πόρτες κλειστές εξυπηρετώντας τους πελάτες τους από μικρά παράθυρα.

iatropedia.gr


Ειδικό δικαστήριο για το twitter από τον Ερντογάν!


Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ειδικό δικαστήριο προκειμένου να φιμώσει τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία! Αυτό είναι το ''ρεζουμέ'' δημοσιευματος της τουρκικής αγγλόγλωσσης εφημερίδας Today’s Zaman που καταγγέλλει ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη ειδικό ποινικό δικαστήριο με έκτακτες αρμοδιότητες που αντίκεινται στους διεθνείς κανονισμούς!

Το εν λόγω δικαστήριο, αποκαλύπτει η εφημερίδα με λεπτομέρειες,ζήτησε από το Twitter - με μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση της 9ης Σεπτεμβρίου- να καταργήσει τον λογαριασμό του διευθυντή έκδοσης της Today’s Zaman, κ. Τζελίλ Σαγκίρ, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν (Erdoğan), ο γιος του Μπιλάλ (Bilal) και η κόρη του Σουμεγιέ (Sümeyye) απ την μια  και ο σύμβουλός του Μ. Βαράνκ (Μ. Varank ) απ την άλλη .

Οι δύο καταγγελίες/αγωγές  κατά κ. Σαγκίρ ήταν πανομοιότυπες από τον δικηγόρο Α. Özel.Αναφερόταν ότι τα  tweets του δημοσιογράφου μπορεί να ερμηνευθούν ως προσπάθεια να "υποκινούν το μίσος και εχθρότητα» εναντίον του κ. Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειας του και σύμβουλου του και ότι τους ταπείνωσε δημόσια. Οι αναφορές ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα tweets του Σαγκίρ συνιστούν  "επίθεση σε ατομικά δικαιώματα" των εναγομένων.Ο Erdoğan, τα δύο ενήλικα παιδιά του και ο σύμβουλός του ζήτησε  από το δικαστήριο να διατάξει το Twitter  να εμποδίσει την πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του κ.  Σαγκίρ του, καθώς και όλους τους μελλοντικούς λογαριασμούς που πιθανά άνοιγε ο  δημοσιογράφος. 
 
Ο δικαστής δεν φαίνεται να άκουσε καν την υπεράσπιση του κ. Σαγκίρ, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη. Ο κ. Σαγκίρ, ο οποίος διαχειρίζεται  σήμερα την έντυπη έκδοση  της Zaman, έμαθε για τη δικαστική απόφαση μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν έλαβε ένα email από το Twitter προειδοποιώντας τον ότι ο λογαριασμός του ήταν σε κίνδυνο.
Βέβαια δεν είναι οι μόνες μηνύσεις - καταγγελίες που έχει κάνει ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους για σχόλια στο τουίτερ. Αξιωματούχοι του Twitter  έχουν επισκεφθεί την Άγκυρα δύο φορές  και οι εκθέσεις δείχνουν ότι το Twitter έχει υποκύψει στις πιέσεις να κλείσει τους λογαριασμούς που η Άγκυρα κατήγγειλε, αναφέρεται. Χωρίς να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου- ένσταση - ο κ, Σαγκίρ δημιούργησε άλλο λογαριασμό (CelilSgr), η οποία έλαβε σχεδόν 10.000 οπαδούς σε μόλις λίγες ημέρες. 

onalert.gr


Παράταση έκτακτων μέτρων αντί για μειώσεις φόρων!


Μείωση φόρων και αποκατάσταση μισθών για τους ενστόλους ζητάει η κυβέρνηση ενώ η τρόικα διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015.
Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλείται να λύσει ο υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Από τη μία είναι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και η υποχρέωση, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, για αποκατάσταση των μισθών στους ενστόλους.
Από την άλλη η τρόικα έχει διαπιστώσει κενό 2 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να έχει συνυπολογίσει φοροελαφρύνσεις και ένστολους.

Οι μόνοι τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα είναι:

- Η παράταση στα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί, όπως η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
- Η μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015

Όλα δείχνουν πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπεται μειωμένο πλεόνασμα, στο 2,5% του ΑΕΠ αντί για 3%.

Επειδή όμως πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα όλα δείχνουν πως θα παραταθεί το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που κανονικά έληγε το 2014.

Γιατί τα έσοδα από τη διατήρηση του έκτακτου αυτού μέτρου φτάνουν, σύμφωνα με το Βήμα, στα 1,3 δισ. ευρώ, και σε συνδυασμό με το κούρεμα στο πλεόνασμα το δημοσιονομικό κενό καλύπτεται.

Όμως ακόμα και αν περάσει η μείωση κατά 30% στην Έκτακτη Εισφορά, που υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή η παράταση της, κάτι που εύλογα θα θεωρηθεί ως νέο μέτρο, με το αντίστοιχο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως με ένα ακόμα φορτίο στην πλάτη των φορολογουμένων.

newsit.gr


Εκθεση-γροθιά: 6,3 εκατομμύρια Ελληνες απειλούνται από τη φτώχεια


Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά καταγράφει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία περίπου 6,3 εκατομμύρια Ελληνες απειλούνται από τη φτώχεια.

Σύμφωνα με την έκθεση περίπου 2,5 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ακόμη 3,8 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια.

Η έκθεση με τίτλο «Πολιτικές ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα» επισημαίνει, ακόμη, ότι οι πολιτικές προστασίας είναι αποτελεσματικές, ενώ, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχει αργήσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης κατά το Β” τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ήταν 26,6%, έναντι 27,8% του προηγούμενου τριμήνου και 27,3% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.280.101 ενώ πλήττει πλέον και τους αρχηγούς των νοικοκυριών, δηλ. εργαζόμενους άνδρες στην παραγωγική ηλικία. Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανήλθε στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο άλλα και χωρίς πόρους. Παράλληλα υπήρξε δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.

Η φτώχεια, σημειώνεται σχετικά, μπορεί να εκτιμηθεί με τη βοήθεια τριών δεικτών. Ο πρώτος δείκτης αναφέρεται στην σχετική φτώχεια ο οποίος μετρά το ποσοστό του πληθυσμού με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος. Όταν το διάμεσο εισόδημα αυξάνεται ή μειώνεται τότε και το όριο της φτώχειας αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο δεύτερος δείκτης αναφέρεται στο σταθερό όριο σχετικής φτώχειας, δηλαδή στο ποσοστό του πληθυσμού που είχε το 2013 εισόδημα χαμηλότερο του 60% του διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος του 2009. Το σταθερό όριο φτώχειας για το 2013 ήταν 665 ευρώ για ένα άτομο και 1.397 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τέλος, ο τρίτος δείκτης αναφέρεται στο όριο της ακραίας φτώχειας το οποίο μπορεί να καθοριστεί από το κόστος του βασικού καλαθιού αγαθών για ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ένα τέτοιο καλάθι για την Αττική (για το έτος 2013), για ένα νοικοκυριό χωρίς έξοδα στεγαστικού δανείου και ενοικίου είναι 233 ευρώ για ένα άτομο και 684 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).

Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας. Η Ελλάδα επίσης συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. Μια άλλη σημαντική διάσταση της φτώχειας, αφορά την παιδική φτώχεια (26,5% το 2012), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, οι μη οικονομικά ενεργοί και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Απέτυχαν οι πολιτικές προστασίας -Αργησε το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα

Στην έκθεση, ακόμη, υπάρχει η διαπίστωση ότι τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας έχουν αργήσει αισθητά στην Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ζήτηση για κοινωνική μέριμνα από την πλευρά των πολιτών είναι έντονη ενώ η προσφορά από το κράτος χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες. Έτσι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον.

Κοινωνικές ομάδες όπως, οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία χρήζουν ειδικής μέριμνας. Πρόκειται για ομάδες που βιώνουν τη συσσώρευση χρεών, τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων.

Το Μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήρθε στην Ελλάδα καθυστερημένα, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να θεσμοθετηθεί το 2000 αλλά και το 2005, σημειώνει μεταξύ άλλων η έκθεση.

usay.gr


ΔΝΤ: Εμείς δεν πήραμε κανένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για να φύγουμε από την Ελλάδα


«Δεν μας έχει κάνει αίτημα για αποχώρηση η ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του Ταμείου ολοκληρώνεται το 2016.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ράις, δεν υπάρχει σχετικό αίτημα για ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ, το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί στην διαπραγμάτευση που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου προανήγγειλε νέα, πλήρη αποστολή της τρόικας στην Αθήνα αργότερα το φθινόπωρο. Σημειώνεται ότι χθες εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου διευκρίνισαν ότι η τρόικα θα φύγει για να επιστρέψει μετά από το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.

Ο Ράις πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2016, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων να ζητούν από το Ταμείο διακοπή τέτοιου είδους προγραμμάτων εφόσον αυτές κρίνουν πως δεν είναι πλέον απαραίτητα.

Διευκρίνισε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος ο προϋπολογισμός, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών λαμβάνοντας υπόψιν και τον αναβαλλόμενο φόρο.

iefimerida.gr


Ελλάδα: Η χώρα που ζει με 432 ευρώ το μήνα...

Με λιγότερα από 432 ευρώ τον μήνα ζουν 2,5 εκατομμύρια.Επιπλέον 3,8 εκατ. φλερτάρουν με τη φτώχεια. Οι διαπιστώσεις είναι του Γραφείου Προυπολογισμού του κράτους.


Περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα, βρίσκονται στην Ελλάδα κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, δηλαδή ζουν με λιγότερα από 432 ευρώ αν είναι μεμονωμένα άτομα ή 908 ευρώ μηνιαίως αν είναι μέλη τετραμελούς οικογένειας.

Επιπλέον 3,8 εκατομμύρια άτομα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας λόγω

στερήσεων και ανεργίας.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την μελέτη που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους για τις «πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα».

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ε.Ε που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Από τη συγκριτική ανάλυση, όπως αναφέρεται και στην έκθεση προκύπτει ότι «η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Επίσης, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, «το κοινωνικό σύστημα έχει αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους του ενώ όπου έγινε προσπάθεια βελτίωσης μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων απέτυχε ακόμη περισσότερο».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην μελέτη «Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ των 28 όσον αφορά στον κίνδυνο φτώχειας.

Η Ελλάδα επίσης συγκαταλέγεται  στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες  ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. Μια άλλη σημαντική διάσταση της φτώχειας, αφορά την παιδική φτώχεια (26,5% το 2012), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, οι μη οικονομικά ενεργοί και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους της χώρας.

Θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί επίδομα το οποίο θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ για τον άγαμο και θα κλιμακωνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.



thetoc.gr


Euro-καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές Ναυπλίου


Την ενοχή της Ελλάδας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση, σχετικά με την υπόθεση προσφυγής κρατουμένων των φυλακών Ναυπλίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή την

προσφυγή 16 Ελλήνων, Αμερικανών, Τούρκων και Ουκρανών κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου.

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, δίνοντας έμφαση στο φαινόμενο του υπερπληθυσμού κρατουμένων που επικρατεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρέωσε με αυτή του την απόφαση την Ελλάδα να καταβάλει αποζημιώσεις, σε κάθε έναν από τους κρατούμενους που προσέφυγαν, που κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ και 2.000 ευρώ επιπλέον για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

bloko.gr



Τέλος οι συλλήψεις για χρέη


Οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν τέλος μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από νομοθετική ρύθμιση.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ προανήγγειλε το τέλος των ποινικών διώξεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο χωρίς όμως να βαρύνονται από πράξεις φοροδιαφυγής.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την αύξηση του χρονικού περιθωρίου διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών αλλά και τη δημιουργία ενός ακόμα ενδιάμεσου ανεξάρτητου φορέα, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης, πριν προσφύγουν τελικά στα δικαστήρια.

Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, «ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές».

Επίσης ανάφερε, σύμφωνα με την Ημερησία, ότι η επιτάχυνση στην επίλυση των φορολογικών διαφορών και η μείωση του αριθμού των υποθέσεων που κρίνονται από τα διοικητικά δικαστήρια είναι σημαντικός παράγοντας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Δεν είναι όμως ο μόνος.

newsit.gr


Απίστευτο θρίλερ με τη γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή, όπως λένε τα παιδιά της – Κάνετε λάθος, ήταν νεκρή λένε οι γιατροί του ΕΚΑΒ


- Η γυναίκα ήταν νεκρή, δεν πέθανε από ασφυξία λένε οι γιατροί που την εξέτασαν
- Φώναζε βοήθεια μέσα από τον τάφο, λένε αυτόπτες μάρτυρες
- Σήμερα η νεκροψία που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση
- Ο ιατροδικαστής θα διαπιστώσει εάν πέθανε ή όχι από ασφυξία
- Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους συγγενείς της γυναίκας
Πραγματικά ανατριχιαστική η υπόθεση που ήρθε στο φως χθες στην Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία των συγγενών μιας 45χρονης γυναίκας ότι έγινε λάθος στην διαπίστωση του θανάτου της με αποτέλεσμα η γυναίκα να κηδευτεί και ουσιαστικά να πεθάνει με βασανιστικό τρόπο από ασφυξία μέσα στον τάφο όπου οδηγήθηκε πρόωρα.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στην Περαία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άνθρωποι που βρίσκονταν σε κοντινό τάφο άκουσαν τη γυναίκα να φωνάζει!
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ.

Η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στο νεκροταφείο της Περαίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία πρέπει να υπήρξε ένα τραγικό λάθος. Η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

“Η γυναίκα ήταν νεκρή, δεν έγινε λάθος”

Εντελώς αντίθετη άποψη έχουν όμως οι γιατροί του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη Χρυσή Ματσικούδη γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Είχε πεθάνει πολλές ώρες πριν και θεωρεί αδύνατο να υπήρξε νεκροφάνεια.
“Δεν το πιστεύω” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η γιατρός λέγοντας μάλιστα ότι και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την καταγγελία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία.

Κάναμε και καρδιογράφημα και τις υπόλοιπες εξετάσεις, είπε η γιατρός του ΕΚΑΒ στο Mega, δεν υπήρχε άλλη ένδειξη “δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν αμφισβητώ όσα λένε τα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο” είπε η κ. Ματσικούδη.

Ο ιατροδικαστής θα δώσει απαντήσεις

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει τώρα την απάντηση στο μυστήριο. Εάν βρεθούν ίχνη στο σώμα της γυναίκας που να παραπέμπουν σε ασφυξία, εάν βρεθούν ίχνη που να δείχνουν ότι πάλεψε για να απεγκλωβιστεί τότε κάποιοι θα βρεθούν σε θέση κατηγορουμένου.
Όπως και να 'χει η καταγγελία είναι ανατριχιαστική. Ακόμη και η γιατρός που είπε ότι θεωρεί αδύνατο να έχει συμβεί λάθος δήλωσε ότι ειδικά ο ένας από τους μάρτυρες που έκαναν την καταγγελία ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν φαινόταν να προσποιείται...

newsit.gr