Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ένα βίντεο που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δείτε όσοι έχετε παιδιά για τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ του διαδικτύου.



Στο πλαίσιο του αγώνα που δίνει καθημερινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, δημοσίευσε πρόσφατα ένα συγκλονιστικό βίντεο που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από επαφές με αγνώστους.

Σκοπός του βίντεο είναι να καταλάβουν τόσο οι μεγάλοι, όσο και οι μικροί που περνούν πλέον αμέτρητες ώρες μπροστά σε μία οθόνη και έρχονται σε επαφή μέσω κοινωνικών δικτύων με άτομα που μπορεί και να μη γνωρίζουν ότι… στο διαδίκτυο το κακό μπορεί να έχει και αγγελικό πρόσωπο.

Αν είστε γονείς επιβάλλεται να δείτε το παρακάτω βίντεο:





Δέσμευση από τον Τσίπρα ότι θα στηρίξει τους αγρότες!



Για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Αργολίδα.

"Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση.. Και δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν δεν στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή …Αν δεν στηριχτούν οι άνθρωποι του μόχθου, αν δεν μπορέσουμε να ξαναστήσουμε σε υγιείς βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα, αν δεν μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την αγροτική παραγωγή από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας και από το γραφειοκρατικό κράτος", τόνισε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του σε μονάδα τυποποίησης κι εμπορίας βιολογικών προϊόντων στα Φίχτια.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες ότι "η κυβέρνηση ανασυγκρότησης και ανόρθωσης" που θα δημιουργήσει, θα σημαίνει κυβέρνηση παραγωγικής ανασυγκρότησης. "Η παραγωγική ανασυγκρότηση", όπως εξήγησε, "μπορεί να γίνει μόνο μέσα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από τη θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια τους και τα σπίτια τους από τις τράπεζες".

Κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι "προσπαθεί να φοβερίσει τον ελληνικό λαό" και τόνισε: "Οι φοβέρες όμως πια δεν πιάνουν. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο λαός μας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η πολιτικού του μνημονίου, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική".

Υπογράμμισε ακόμη ότι χρειάζονται "τομές με το παρελθόν, όχι να γυρίσουμε στα όσα μας έφεραν στο 2009, αλλά να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με όλα όσα μας έφεραν στο 2009". Δήλωσε βέβαιος ότι "ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του" και από τις 26 του Γενάρη και μετά θα είμαστε μία χώρα "με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τέλος ότι "καμία επιδότηση δεν πρόκειται να κοπεί για τους αγρότες, διότι η Ευρώπη έχει όρους και κανόνες. Μεγαλύτερος και σημαντικότερος από τους κανόνες της η δημοκρατία και ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία. Θα αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους και θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή".


Πηγή : mega.gr


Κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές οι χάκερς Anonymous!



Μέσω ενός μικρού βίντεο στο youtube το δίκτυο χάκερ με όνομα «Anonymous» κήρυξε πόλεμο ενάντια σε Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος και τρομοκράτες γενικότερα.

Συγκεκριμένα,επρόκειτο για ένα γκρουπ αποτελούμενο από ακτιβιστές και χάκερς που υποστηρίζουν ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία.

Κατά το παρελθόν έχουν εξαπολύσει απειλές κατά του BBC και άλλων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ιστοσελίδες που ανήκουν σε κυβερνητικές, θρησκευτικές και εταιρικές οργανώσεις.

Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται κάποιος φορώντας τη μάσκα του Γκάι Φόουκς (γνωστή και από την ταινία V for Vendeta),και με παραμορφωμένη φωνή μιλώντας γαλλικά, καταδικάζει αρχικά την τρομοκρατική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ενώ στη συνέχεια λέει:

«Κηρύττουμε πόλεμο εναντίον σας, τρομοκράτες»

Σύμφωνα με το άτομο του βίντεο, το δίκτυο «Anonymous» αναμένεται να εντοπίσει όλους τους λογαριασμούς που σχετίζονται με τρομοκράτες στο διαδίκτυο και να τους κλείσουν, σε μια μορφή εκδίκησης για τα θύματα της Γαλλίας.

Υπάρχουν ωστόσο και πολλές αντιδράσεις για την εν λόγω ενέργεια, καθώς διάφοροι υποστηρίζουν πως το να κλείσουν τα εξτρεμιστικά websites θα κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των αντιτρομοκρατικών σωμάτων στην προσπάθεια παρακολούθησης και εντόπισης των τρομοκρατών.


ΝΔ: Πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει τις ύβρεις Αρβανίτη



«Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το βούρκο και την αθλιότητα κάθε λεπτό που ο κ. Αρβανίτης παραμένει στη θέση του»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Αρβανίτη προσωπικά εξαπέλυσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία όπου επισημαίνει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα υβριστικά σχόλια που έκανε ο Κώστας Αρβανίτης εναντίον του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει τις ύβρεις και τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού που εκστόμισε ο Διευθυντής του κομματικού του Ραδιοφώνου Κώστα Αρβανίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το βούρκο και την αθλιότητα κάθε λεπτό που ο κ. Αρβανίτης παραμένει στη θέση του.

Η αστική δημοκρατία απαιτεί σεβασμό και πολιτικό πολιτισμό. Που απ’ ό,τι φαίνεται δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην κρατικοδίαιτοι εκλεκτοί του!».


Πηγή : protothema.gr


Σαμαράς: Σ’ αυτές τις εκλογές θα νικήσει η Ελλάδα με τη ΝΔ



Με το σύνθημα: «Σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα κερδίσει η Ν.Δ. Θα κερδίσει η Ελλάδα με τη Ν.Δ.», έκλεισε την ομιλία του κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο οποίος έκανε λόγο για οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς χωρίς να τον κατονομάσει εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ατύχημα το οποίο δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. «Εκείνοι είναι ένα ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Θα νικήσουμε τον λαϊκισμό, όχι για να διχάσουμε την Ελλάδα, για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό και αυτό θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Καλούμαστε να σπάσουμε τα κατεστημένα, όχι να υποταχθούμε στη μοίρα μας. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας, όχι να υποταχθούμε στο χειρότερο εαυτό μας. Καλούμαστε τελικά να πετάξουμε ή να βουλιάξουμε. Να ανοίξουμε τα φτερά μας στον ανταγωνισμό στις παγκόσμιες προκλήσεις στους κόσμους που θέλουν τα παιδιά μας να ζήσουν ή να βουλιάξουμε στο μικρόκοσμο μιας χώρας που ζει το μαρτύριο του Σισύφου που φτάνει ως την κορφή και ύστερα, λίγο πριν, κατρακυλά προς τα πίσω.

«Φτάνει ως την πηγή, αλλά νερό δεν πίνει. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός θα διαλέξει ανάμεσα στην ανάπτυξη με την Ευρώπη, με ανταγωνιστικότητα με εξωστρέφεια ή στη στασιμότητα και στη χρεοκοπία. ΘΑ διαλέξει ανάμεσα στην εθνική στρατηγική ή στην εθνική απομόνωση. Ανάμεσα στο αύριο που το μπορεί και το αξίζει ή στο χθες, σ’ αυτό το χθες που τον πρόδωσε και τον πληγώνει. Ομως, ο Ελληνας είναι πολλά πράγματα, αλλά Σίσυφος δεν είναι. Θα διαλέξει σωστά».  Κατέληξε δε λέγοντας: «Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί οριστικά και η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει επιτέλους».

Σαμαράς: Οδικός χάρτης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβαρύνουν τα ελλείμματα αλλά θα ενισχύουν την αναπτυξιακή διαδικασία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, σε διακαναλική σύνδεση, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης. Η μεγάλη ανατροπή είπε ο κ. Σαμαράς θα είναι η μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών που θα γίνει σταδιακά για να μην γυρίσει η χώρα στα ελλείμματα, αλλά που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.

«Τα τελευταία δύο χρόνια σε περιβάλλον κρίσης μειώθηκε η φορολογική επιβάρυνση από το 45% στο 42%, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν κατά 30%, ο φόρος ενοικίων στο 11%. Μειώθηκε ο φόρος μεταβίβασης και προχωρήσαμε στην ρύθμιση των οφειλών μέχρι 100 δόσεις. Ενισχύσαμε την προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων μέχρι 1500 ευρώ. Καταργήθηκε ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων. Στο εξής η φορολογική πολιτική περιλαμβάνει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από 1% του ΑΕΠ από 1,4% που είναι σήμερα και θα το αποδώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος από 45% πριν την κρίση στο 35%. Μείωση φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων στο 15%, ενιαίος φόρος. Θα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή και το υγιέστερο κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων. Εξετάσουμε απαλλαγή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις μέχρι 20.000 ευρώ. Θα καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το πόθεν έσχες από την πρώτη κατοικία. Διερευνούμε την επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία για να τονώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο.

Θα προχωρήσουμε σε κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Πώς μπορείς να τα κάνεις αυτά σταδιακά χωρίς προβλήματα στη μείωση του χρέους; Με την βοήθεια χρέους που θα πάρουμε. Ολοκληρώνοντας την συμφωνία μετά το μνημόνιο θα πετύχουμε μείωση των υποχρεώσεων για τόκους ώστε τα πρωτογενή πλεονάσματα να αξιοποιηθούν στον κοινωνικό τομέα. Όλα αυτά είναι συμβατά με τους στόχους μας αρκεί να μην διαταραχθεί η ομαλότητα. Αντίθετα όσοι πάνε σε ρήξη θα καταλήξουν στην δραματική ανάγκη να ζητούν χρήματα", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε συνολικά τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα που περιλαμβάνει τον οικονομικό σχεδιασμό, τις μεταρρυθμίσεις, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Ξεκίνησε από τον οικονομικό σχεδιασμό λέγοντας: «Η Ελλάδα θα ανακτήσει το επίπεδο που είχε πριν την κρίση μέσα από επτά τομείς 2015-2021, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, ενέργεια και περιβαλλοντικές πηγές, έρευνα και τεχνολογία, ναυτιλία, διαμετακομιστικό εμπόριο και logistics βιομηχανία φαρμάκων, σύνολο 50 δις επιπλέον και 750.000 θέσεις εργασίας. Η αλήθεια είναι πιο εντυπωσιακή γιατί σε αυτά δεν περιλαμβάνονται το εμπόριο, η διαφήμιση, ο κατασκευαστικός κλάδος, η μεταλλουργία, η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κάθε ημέρα από εδώ και μπρος θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει επενδύσεις. Χρειάζονται 150 δισ. για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προκύψουν 38 από το ΕΣΠΑ και κοινοτικούς πόρους, 6 από εθνικούς πόρους, 106 από επενδυτές κάθε είδους. Δεν βάζω σε αυτά το ποσό που θα πάρει η Ελλάδα από το πακέτο Γιούνκερ. Άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις είναι 50 δις και 23 από αυτά ήδη έχουν εγκριθεί και προχωρούν.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στόχος του είναι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και ανταγωνιστικότητα παντού:

-επενδύσεις που ευνοούν την επιχειρηματικότητα

-μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και ευνοούν την είσοδο νέων επιχειρήσεων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόνο από την άρση του καμποτάζ εφέτος ήλθαν από κρουαζιερόπλοια 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Μέσα σε δύο χρόνια σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα ανέβηκε 111 θέσεις

-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις. Μέχρι στιγμής το κράτος έχει εισπράξει 3,1 δις από προγραμματισμένες αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 7,5 δις χωρίς να περιλαμβάνεται το ποσό 1,4 δις από τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

-μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Διευκολύναμε τις νέες προσλήψεις και απομακρύναμε τα εμπόδια. Η ευελιξία βοηθά τις προσλήψεις και εμποδίζει το κλείσιμο επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης. Καταπολεμούμε την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό της συνδικαλιστικής νομοθεσία. Σημείωσε ότι ξέρει πως θα υπάρχουν αναταράξεις αλλά "θα κάνω το σωστό". Δεν μπορεί να κλείνουν επιχειρήσεις από απεργίες που αποφασίζουν μερικοί συνδικαλιστές. Αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια.

-μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση για ένα μικρό και ευέλικτο κράτος. Από 900.000 το 2009 είναι 600.000 το 2014, προωθήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος και την ηλεκτρονική εφορία, ηλεκτρονικά πιστοποιητικά όλων των ειδών. Ακόμη ηλεκτρονικές πληρωμές, απλούστευση εισαγωγών εξαγωγών. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφιση μειώθηκε η δαπάνη κατά 50%.

-μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και μεταρρυθμίσεις για το χτύπημα της φοροδιαφυγής. Εισόδημα περίπου 2 δις που διέφευγε πιάνεται τώρα.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με χτύπημα της διαφθοράς με σταδιακή κατάργηση των στρεβλώσεων και των αδικιών. Είπε ο πρωθυπουργός: «Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα. Τώρα μπαίνουμε σε ανάπτυξη και θα υπάρχουν αυξήσεις. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Όταν το κράτος δίνει κάτι χωρίς ελλείμματα ο πολίτης το παίρνει για πάντα. Όταν κάποιος τάζει τα πάντα τότε θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια. Ο λαός το πίστεψε αυτό με το λεφτά υπάρχουν και στην συνέχεια τον έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας. Τώρα βγαίνουμε από αυτό τον εφιάλτη και κανείς δεν θέλει να ξανακυλήσει. Αυτά είναι ο οδικός μας χάρτης για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Δεν είναι ένας δρόμος εύκολος, τον κοιτάξαμε στοιχείο - στοιχείο, δεν υπάρχει ψέμα στην ανάλυση, είναι στοιχεία αντικειμενικά.

Συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι όμως χωρίς να τον κατονομάσει, και κάνοντας ταυτόχρονα έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων δυόμισι χρόνων ανέφερε: "Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το "λεφτά υπάρχουν". Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο.

Θα πω την αλήθεια για το που βρισκόμασταν ανέφερε ο πρωθυπουργός. Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης.

Συνόψισε λέγοντας:

-κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.

-ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά

-τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος.


Πηγή : real.gr



Τι έγινε όταν ένας Γερμανός αστροναύτης φωτογράφησε τις Κυκλάδες και την Κρήτη από το διάστημα; Ανθελληνικό μπαράζ από συμπατριώτες του



Ο Alexander Gerst είναι αστροναύτης της ΝΑΣΑ. Αγαπά τη δουλειά του και κυρίως τις ειδικές αποστολές στο διάστημα.
Η επιλογή να βρεθεί στο διάστημα δεν είναι απλή και απαιτεί, εκτός από θάρρος και εκπαίδευση, ειδική παιδεία και όραμα.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν λάμψη στα μάτια και έχουν ανοιχτό μυαλό.
Ο αστροναύτης κάνει κλικ και μας χαρίζει ένα υπέροχο Αιγαίο.
Διακρίνουμε αριστερά πάνω την Αττική, στο κέντρο τις πανέμορφες Κυκλάδες και στο κάτω μέρος τη λεβοντογέννα Κρήτη με σύννεφα.

Η ανάρτηση του Γερμανού αστροναύτη στη σελίδα του στο facebook συνοδεύεται από σχόλια συμπατριωτών του.
Τα περισσότερα τον επικροτούν για τη θαυμάσια λήψη, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που δεν επηρεάστηκαν από την έλλειψη βαρύτητας, αλλά από την έλλειψη πολιτισμού και ιστορικής γνώσης.
Ένας Γερμανός αναρωτήθηκε δηκτικά «Μπορώ να δω τα λεφτά μου;«, ενώ η ανάρτηση Der Schandfleck Europas («η αηδία της Ευρώπης«) προκάλεσε την οργή άλλων ακολούθων του Alexander Gerst, κυρίως πολιτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έσπευσαν αμέσως να τους αποδοκιμάσουν.
Μάλιστα όταν κάποιος ειρωνικά έγραψε Man sieht den SCHULDENBERG garnicht…? («δεν μπορεί κάποιος να δει το βουνό του χρέους»;), έλαβε την απάντηση ότι «εδώ δεν μιλάνε οι τράπεζες, αλλά η καρδιά«.
Το ενοχλητικό είναι ότι η ερώτηση πήρε περισσότερα like από την απάντηση…

Η φωτογραφία του Γερμανού αστροναύτη αναρτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2014 με τίτλο Greece from space, Griechenland aus dem Weltall

Εάν σας έλεγα ότι ο αστροναύτης δεν είναι Γερμανός ίσως να προσπερνάγατε την ενόχληση πιο εύκολα και ενδεχομένως δε θα καταλήγατε στο γνωστό συμπέρασμα ότι «οι Γερμανοί δεν αγαπούν τους Έλληνες».
Όμως τα αυθόρμητα γερμανικά σχόλια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους  και ξυπνούν μέσα μας ερωτήματα και πικρία.
Ο αστροναύτης προέρχεται από μια χώρα που θέλει να κυριαρχεί, που εκπαιδεύει τους πολίτες της με υψηλά στάνταρ και δημιουργεί στελέχη για να επανδρώσουν κορυφαίες θέσεις στη βιομηχανία, την επιστήμη και τα οικονομικά διευθυντήρια.
Φυσικά αυτό δεν είναι κακό. Για τη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους λαούς και ειδικά τον ευρωπαϊκό νότο, καταλήγει συχνά σε καταστροφή. Φυσικά όχι επειδή μας μισούν εκ γενετής, αλλά γιατί κατέχουν το μαγικό κλειδί της παραγωγής πολέμων και καταστροφών.
Η ιστορία το λέει και εμείς απλά το κατανοούμε σε κάθε κρίση.

Όλα αυτά που σας γράφω ίσως να ήταν περιττά, άλλα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτός ο καταρτισμένος και ισχυρός λαός, όταν μας παρατηρεί θαυμάζει την Ελλάδα, αλλά περιφρονεί τους Έλληνες. Μας παρατηρούν χρόνια, δεκαετίες, αιώνες. Μας επισκέπτονται, μας φωτογραφίζουν, απολαμβάνουν το περιβάλλον μας, γεύονται την κουζίνα και τα γλέντια μας, αλλά μας γυρίζουν την πλάτη  όταν πρόκειται για τις ζωές μας.

Ο Γερμανός αστροναύτης δεν είναι τουρίστας, ούτε καν περιηγητής. Είναι επιστήμονας. Τον γνώρισα από την δικιά μας εκπληκτική Ελένη Αντωνιάδου που βραβεύτηκε διεθνώς, κάνει καριέρα στη NASA και συνεργάστηκε μαζί του.

Κατάλαβα πως όταν δεν ακούς δελτία ειδήσεων και Γερμανούς πολιτικούς δεν διαθέτεις σταγόνα δηλητήριο για τους «τεμπέληδες» Έλληνες.
Αν πετάς στο διάστημα έχεις καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστος μπορείς να θαυμάζεις ότι μισεί το τηλεοπτικό κανάλι της Μέρκελ.
Η έλλειψη βαρύτητας ακυρώνει τους ανιστόρητους και παραπληροφορημένους Γερμανούς. Όχι όμως και όσους έχουν έλλειψη βαρύτητας στο μυαλό τους και υποδύονται τους ισχυρούς.

Χρίστος Βασιλόπουλος


Πηγή : mixanitouxronou.gr



Η καθιστική ζωή σου κόβει 7 χρόνια απο την ζωή σου (video)



Όπως πάρα πολλές έρευνες, κατά καιρούς, έχουν αποδείξει, η καθιστική εργασία και το… κόλλημα με τον καναπέ, αρκούν για να χάσει κανείς έως και επτά χρόνια ζωής.

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει αναλυτικά τις συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την καθιστική ζωή. Σοκάρει και βάζει σε σκέψεις…





Πηγή : tilestwra.gr


Το οικονομικό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά: Μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 - Μείωση φορολογικών συντελεστών - Στο 15% ο φόρος για επιχειρήσεις



"Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού" με αυτές τις λέξεις συνόψισε το σχέδιό του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν θα αναφερθεί στο κόμμα εκείνο που επιθυμεί να στήσει την παγίδα ξανά στον ελληνικό λαό του "Λεφτά Υπάρχουν", εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, λέγοντας πως το δήθεν σχέδιο τους βασίζεται στη χρεοκοπία και σε νέα δανεικά.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε πως ο ΟΑΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στις μεταρρυθμίσεις τόσο για το 2013 όσο και για το 2014. Μίλησε για κοσμογονία μεταρρυθμίσεων τα τελευταία 2,5 χρόνια και πως η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει και νέες, προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστικότητα παντού.

Υπογράμμισε για τους τρεις προϋπολογισμούς που κατέθεσε η κυβέρνηση και οι οποίοι έπιασαν τους στόχους, ενώ όπως είπε, τα παλιότερα χρόνια ποτέ δεν έπεφταν μέσα, κάτι που σημαίνει έξοδο από το Μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε πως θα συνεχιστούν κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως ονειρεύεται να τις σταματήσει, ενώ όπως υπογράμμισε, σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνονται επανακρατικοποιήσεις.

Για τις φορολογικές μειώσεις είπε πως θα γίνουν με ορίζοντα μερικών ετών και στοχευμένες. Βγαίνοντας από το Μνημόνιο, όπως είπε θα είναι πιο εύκολο, αλλά χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα.

Για την επόμενη ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε 770.000 θέσεις εργασίας από 7 μόνο τομείς της οικονομίας, κάτι που όπως είπε δεν συμπεριλαμβάνει βασικούς τομείς, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, για τους οποίους τόνισε, πως η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωτοστατήσει στην ενεργειακή προμήθεια όλη της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αλλαγές στον επενδυτικό νόμο, ώστε να απλοποιούνται οι επενδύσεις στη χώρα, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο πως μπαίνει σε μία τάξη το χάος που επικρατούσε στις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια και συγκεκριμένα εκείνο της Ρόδου, δήλωσε πως "μου ζήτησαν λεφτά για να φτιαχτούν οι υποδομές και ντρέπομαι να πω πως δεν είχα να δώσω", σημειώνοντας πως με τις συμβάσεις παραχώρησης και το ελληνικό δημόσιο βγάζει χρήματα και τα αεροδρόμια αυτά θα αλλάξουν εικόνα προς το καλύτερο. Αποσαφήνισε όμως πως αυτά τα 14 αεροδρόμια δεν πωλούνται αλλά παραχωρούνται για εκμετάλλευση για 40 χρόνια και με βασική προϋπόθεση να υπάρξουν επενδύσεις σε αυτά.

Για τον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει". Σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δήμο που δεν κατονόμασε, όπου από τους 160 εργαζόμενους, οι 90 ήταν τμηματάρχες.

Μία άλλη ανατροπή σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά είναι οι φορολογικές μειώσεις, τις οποίες χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα. Όπως τόνισε αυτές οι μειώσεις μπορούν να γίνουν μόνο σταδιακά, αλλά είναι απαραίτητες για να ανασάνουν οι πολίτες. Σημείωσε πως τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση κατάφερε κάποιες μειώσεις, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση, στα εισοδήματα των συνταξιούχων, ο φόρος ακινήτων, ο φόρος στα μερίσματα, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη ρύμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με 100 δόσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε πως από το 2015 θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κι αυτός θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι δήμοι να μην είναι πλέον οι ζητιάνοι του κρατικού προϋπολογισμού. Προανήγγειλε μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32%, μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις ώστε να φτάσει στο 15%. Εξετάζεται μάλιστα απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι τις 20.000 ευρώ, ενώ τώρα είναι στις 10.000 ευρώ. Προανήγγειλε κατάργηση του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των συντάξεων για τους 40άρηδες, σημείωσε πως το ποσοστό των νέων συνταξιούχων, κάτω από τα 62, είναι 76% για το Δημόσιο και αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, προαναγγέλοντας πως σταδιακά θα μειωθούν αυτά τα φαινόμενα.



Πηγή : newsit.gr


Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ


Στα 50 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρόι Τάρπλεϊ, ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς που έπαιξαν ποτέ στην Ελλάδα.

Έζησε έντονα, γρήγορα, έφυγε νωρίς. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Σε ηλικία 50 ετών, ανακοινώθηκε στις 03.00 από Μέσα ενημέρωσης του Ντάλας πως ο παλιός παίκτης των Μάβερικς, του Άρη, του Ολυμπιακού, του Ηρακλή, του Εσπέρου κι ίσως ο  καλύτερος ψηλός που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη, έφυγε από τη ζωή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία θανάτου σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της πόλης Άρλιγκτον του Τέξας.  Οι Ντάλας Μάβερικς ανακοίνωσαν πρώτοι τον θάνατο ενός παίκτη που ανέδειξαν στο ΝΒΑ και τελικά έδιωξαν από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ενώ ο Μαρκ Κούμπαν έστειλε το πρώτο επίσημο tweet: "τα συλληπτήρια στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ.  Οι φίλοι των Μαβς σε όλο τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη".

Η ιστορία του είναι γνωστή σε όλους καθώς έμεινε αρκετές χρονιές στην Ελλάδα, πότε σαρώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο πότε παλεύοντας να ξαναφτιάξει το όνομά του και πότε απλά για να επιβιώσει.

Χρεοκοπημένος παρά τα τεράστια ποσά που κέρδισε στην καριέρα του σε ΝΒΑ κι Ευρώπη, λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της εποχής του. Ένας από τους παίκτες που αν κατάφερνε να νικήσει τους δαίμονές του, θα είχε αλλάξει πολλά στον τρόπο που παίζεται η θέση του πάουερ φόργουορντ. Ήταν όμως τόσο το ταλέντο του που με ουσιαστικά έξι χρονιές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κέρδισε μία θέση στο πάνθεον των ηρώων του μπάσκετ. Πρόλαβε να κατακτήσει τον καλύτερου έκτου παίκτη το 1986, ενώ στην Ελλάδα με Άρη και Ολυμπιακό πήρε τους μοναδικούς του τίτλους.

Όπως έφυγε νωρίς από το ΝΒΑ, από την Ευρώπη, από το μπάσκετ, το ίδιο γρήγορα έφυγε και από την ζωή μόλις 50 ετών. Δυστυχώς για τον Ρόι όλα έγιναν νωρίς. Το πάρτι που, ο ίδιος έλεγε πως τον παρέσυρε στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ καταστρέφοντάς του την καριέρα, τελείωσε πρόωρα. Ακόμα κι έτσι, για όσα λίγα καταφέραμε να δούμε από το αστείρευτο ταλέντο του τον ευχαριστούμε. Μακάρι εκεί που πάει το πάρτι να μην τελειώνει ποτέ.



Πηγή : contra.gr


Τα συγκινητικά λόγια του πιλότου της τελευταίας πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών



Λάρνακα: Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών CY337 από την Αθήνα, με εξαμελές πλήρωμα, προσγειώθηκε στις 21.15 απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.  

Ο Χαράλαμπος Παναγιώτου ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που πραγματοποίησε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ συγκυβερνήτης ήταν ο Θεόδωρος Χατζαντωνάς.

Επικεφαλής των αεροσυνοδών ήταν ο Ιωάννης Ιωάννου, ενώ αεροσυνοδοί ήταν οι Μαργαρίτα Κωνσταντίνου, Μαρία Κωνσταντίνου και Μιχάλης Γεωργίου.  

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Χαράλαμπος Παναγιώτου δήλωσε ότι «σίγουρα υπάρχει θλίψη για το σημερινό αποτέλεσμα όμως είμαι υπερήφανος, νοιώθω εθνική υπερηφάνεια, νοιώθω τυχερός που πέταξα τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών, της κρατικής εταιρείας της Κύπρου με το “μούφλον” το αγρινό πάνω, πραγματικά νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση».   Πρόσθεσε ότι «πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδηση μου και ήρεμος ότι παίρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια ασφαλή. Αυτή ήταν η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες. Εύχομαι να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση, αλλά από τη δική μας πλευρά κάναμε το καθήκον μας», είπε.   Ο κ. Παναγιώτου απάντησε καταφατικά σε ερώτηση εάν θα ενδιαφερθεί να εργαστεί σε μια εταιρεία που πιθανόν να δημιουργηθεί μελλοντικά με το ίδιο όνομα και το ίδιο λογότυπο, προσθέτοντας πως «φυσικά θα ενδιαφερθώ, είμαι Κύπριος και νοιώθω περήφανος που πέταξα αυτά τα χρώματα, αυτά τα κυπριακά φτερά. Νοιώθω μεγάλη εθνική υπερηφάνεια» σημείωσε.  

Βαθιά συγκινημένος ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ανέφερε πως «για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία, ήταν μια εταιρεία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω, ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, Κυπριακές Αερογραμμές όμως με το “μουφλόν” πάνω, είναι μία, με μια ιστορία πιο παλιά και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».   Ανέφερε, επίσης, ότι «κανένας από την κυβέρνηση επίσημα ή την εταιρεία, δηλαδή τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν επικοινώνησε» για να τους ανακοινώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το κλείσιμο της εταιρείας.

 Όλα τα μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είπε και σημείωσε ότι «έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί για το κλείσιμο της εταιρείας επίσημα, από κάποιους ιθύνοντες, κάτι που δεν έγινε. Ωστόσο, και επίσημα να το πληροφορούμασταν, η αντίδραση θα ήταν η ίδια, δηλαδή πάλι θα κάναμε τη δουλειά όμως όπως έπρεπε, έστω και αν ήταν η τελευταία πτήση, έστω και αν ήταν η τελευταία ώρα», ανέφερε.  

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Θεόδωρος Χατζαντωνάς δήλωσε ότι «με βαριά την καρδία κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, παρκάραμε 68 χρόνια ιστορίας, δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Εύχομαι να ξαναδούμε το “μούφλον”, τις Κυπριακές Αερογραμμές να ξαναπετούν έστω και σε άλλη εταιρεία», είπε.   Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε» ότι έκλεισε η εταιρεία και σημείωσε πως «ακόμα νομίζω ότι η πτήση μου θα γίνει».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως οι πιλότοι ανακοίνωσαν στους επιβάτες της πτήσης ότι η εταιρεία κλείνει και αυτοί «χειροκρότησαν, έκλαψαν, συγκινήθηκαν. Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι η ταυτότητα αυτού του κράτους και το κλείσιμο τους είναι δύσκολο και για τον κόσμο και για μας».

 Εξήγησε ακόμα ότι «υπήρχε η υπόνοια για κλείσιμο της εταιρείας προτού φύγουμε από τη Λάρνακα, το πληροφορηθήκαμε όταν φτάσαμε στην Αθήνα, ότι δηλαδή η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν αρνητική και ότι έπρεπε να κλείσει η εταιρεία”. Το πλήρωμα, συνέχισε ο κ. Παναγιώτου, «επαγγελματίες όπως ήταν, συνέχισαν να κρατούν τον επαγγελματισμό τους ψηλά, τα επίπεδα ασφάλειας ψηλά μέχρι και την τελευταία στιγμή που αγγίξαμε το έδαφος στη Λάρνακα».   Ενας από τους επιβάτες, ο Ανδρέας Θεοδώρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υπηρεσίες των Κυπριακών Αερογραμμών και πρόσθεσε πως «όλοι στο αεροσκάφος ήταν λυπημένοι για το κλείσιμο της εταιρείας. Ο κυβερνήτης μας ενημέρωσε πως αυτή ήταν η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών μετά από 69 χρόνια», σημείωσε.  

Ο Ανδρέας Φλωρεντίου ανέφερε ότι εδώ και 18 χρόνια είναι προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών και πρόσθεσε πως τα συναισθήματα από το άκουσμα της είδησης για κλείσιμο της εταιρείας είναι «ανάμικτα, είχαμε πολλές εμπειρίες, τόσα χρόνια, διάφορες αναμνήσεις, χαρές και λύπες, δύσκολα και εύκολα».   Πρόσθεσε ακόμα ότι «από τη στιγμή που το κλείσιμο της εταιρείας είναι επίσημο νοιώθουμε τεράστια απώλεια».  

Πηγή: philenews.com


Βίντεο: "Φάντασμα" τρομοκρατεί οδηγό σε ερημικό δρόμο



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο της τρομακτικής εμπειρίας επιβατών αυτοκινήτου στο Lancashire.
Οι επιβάτες καταγράφουν τη στιγμή που ένα "φάντασμα" εμφανίζεται σε ερημικό δρόμο και ακολουθεί το αυτοκίνητό τους.

Το τρομακτικό πλάσμα κατευθύνεται προς το όχημα με μια κραυγή να ακούγεται που προτρέπει να οδηγό να κάνει αναστροφή το συντομότερο δυνατό.

"Κάνε προς τα πίσω. Πιο γρήγορα! Πιο γρήγορα!" ακούγεται να φωνάζει ο τρομοκρατημένος συνεπιβάτης.






Πηγή: Mirror, newsit.gr


Το video με την στιγμή της εκτέλεσης του τρομοκράτη στο Εβραϊκό Παντοπωλείο



Οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επέμβαση ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο παντοπωλείο και στη συνέχεια πυροβόλησαν θανάσιμα τον 33χρονο Αμντί Κουλομπαλί






Α. Σαμαράς: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές



Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασε απόψε σε ομιλία του στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τα νησιά. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μεταφέρει «το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον λαό μας, το ίδιο μήνυμα που παίρνω από κάθε γωνιά της χώρας και κάθε μέρα δυναμώνει». Σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας, αλλά η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι αποτελούν, όπως σημείωσε, τον ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Ειδικές αναφορές έκανε ο κ. Σαμαράς στο θέμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί και ότι το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία». Πρόσθεσε πως ο τουρισμός ήταν αυτός που έβαλε πλάτη για την οικονομία της χώρας και τόνισε ότι «πιστεύω στον ελληνικό τουρισμό, γιατί μπορεί να πάει την Ελλάδα πιο ψηλά».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ότι θα αρχίσουν μειώσεις το 2015 που θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από τον φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εγγυήθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης.

Άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία, όπως είπε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει.

Στις 25 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



www.capital.gr


Το Ποτάμι: Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια


Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ως προς τα γνωστά ονόματα, το Ποτάμι έδωσε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα τους εκλογικούς καταλόγους του σε όλη την Ελλάδα. Όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης κατεβαίνει στη Α΄ Αθηνών μαζί με τον καθηγητή Περικλή Βαλλιάνο και την πρώην ευρωβουλευτή Αννυ Ποδηματά.

Στη Β' Αθηνών επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, που είχε προαναγγείλει ο ίδιος μέσω facebook, αλλά και αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου, της Αντιγόνης Λυμπεράκη και του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα ονόματα του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου, του οικονομικού αναλυτή Δημήτρη Γκιόκα και του δημοσιογράφου Νάσου Λαναρά. Δύο, επίσης, άλλα ονόματα δημοσιογράφων, του Δημήτρη Τσιόδρα και του Τάσου Λαζαρίδη βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων Αττικής μαζί με αυτό του ολυμπιονίκη Γιώργου Μαυρωτά.
Η ολυμπιονίκης πόλο Σταυρούλα Αντωνακάκου και ο οικονομολόγος Γιάννης Κασιμάτης κατεβαίνουν στη Α' Πειραιά, ενώ στη Β', όπως έχει ήδη αναγγείλει, κατεβαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Στους υποψηφίους της Θεσσαλονίκης στην Α΄ περιφέρεια περιλαμβάνεται ο Σπύρος Πέγκας, δεξί χέρι του δημάρχου Μπουτάρη και η νομικός δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, στη Β΄ η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μάρκου και ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης, ενώ στο ψηφοδέλτιο Ηρακλείου περιλαμβάνεται ο πρώην ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, Ροδόπης ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, Μεσσηνίας ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, Δράμας ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης και Χανίων, όπως είχε προαναγγείλει επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρόκειται για μία λίστα 392 υποψηφίων, με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 40 ετών, από τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, που συνθέτουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, άνθρωποι της αγοράς και της αγροτιάς, άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, ακόμη και άνεργοι που θα δώσουν την εκλογική μάχη σε όλη την επικράτεια για το Ποτάμι.
Θεοδωράκης: Θα είμαστε τρίτη δύναμη

Την εκτίμησή του ότι το «Ποτάμι» θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη μετά τις εκλογές εξέφρασε από την Πάτρα, ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το «Ποτάμι» έχει συγκεκριμένο σχέδιο στην περίπτωση που πάρει την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, αφού -όπως σημείωσε- το κόμμα του δεν θέλει να αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα.

Προσέθεσε πως χρειάζεται να βρεθούν λύσεις για συνεργασίες, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ περιέγραψε τις πέντε «κόκκινες γραμμές» του «Ποταμιού», στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ως «κόκκινες γραμμές» ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τη παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους, την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων, την λειτουργία της οικονομίας στα δυτικά πρότυπα και το ζήτημα της ασυλίας του πολιτικού συστήματος, ενώ τόνισε: «Δεν θέλουμε αντιπροεδρία ή υπουργεία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας»

Εξάλλου, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τα δυο κόμματα «εκφραστές του παλαιού πολιτικού συστήματος» ενώ κάλεσε τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα «α αφήσουν τους μονόλογους, να παραμερίσουν τον φόβο του διαλόγου και να κάνουν συζητήσεις»

Επίσης, κατηγόρησε τα κόμματα ότι σπαταλούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να κάνουν αφισοκολλήσεις και πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες, με πούλμαν και φιέστες. «Εμείς προτείνουμε να κάνουν σε κάθε Περιφέρεια συνεντεύξεις Τύπου, ενημερώνοντας μέσω των τοπικών ΜΜΕ τους πολίτες-ψηφοφόρους για το πρόγραμμα», και προσέθεσε ότι το «Ποτάμι» στοχεύει να επιστρέψει στα δημόσια ταμεία χρήματα από την κρατική επιχορήγηση.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό, κατηγόρησε τη ΝΔ «για ακροδεξιά ρητορική» και τον ΣΥΡΙΖΑ για «ελαφρολαϊκή προσέγγιση του θέματος».


Πηγή : ethnos.gr


ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Κατέθεσε ο Αντώνης Λιβάνης υπέρ του Τσοχατζόπουλου


Για τον πρότερο βίο του πρώην υπουργού έως το 1996 κατέθεσε ενώπιον συμβολαιογράφου ο Αντώνης Λιβάνης

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλο, ο Αντώνης Λιβάνης κατέθεσε ενώπιον συμβολαιογράφου για τον πρότερο βίο του Ακη Τσοχατζόπουλου αυστηρά έως και το 1996.

«Καμία κατάθεση για την μετέπειτα εποχή« δεν έγινε από τον Αντώνη Λιβάνη όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος είχε προτείνει τον Αντώνη Λιβάνη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως μάρτυρα υπεράσπισής του στη δίκη για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες. Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας το πρωί της Παρασκευής τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος ,όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Παγορόπουλος επανέφεραν το αίτημα να εξεταστούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Χαρακτήρισαν «αδήριτη» την ανάγκη της μαρτυρίας τους προκειμένου το δικαστήριο να καταλήξει σε ασφαλή δικανική κρίση καθώς συναποφάσισαν για τα επίμαχα θέματα της προμήθειας των εξοπλιστικών από κοινού με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 16 Ιανουαρίου 2015 προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας και να εκδοθεί η σχετική απόφαση περί του αιτήματος για την κλήτευση των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ.



Πηγή : news.makedonias.gr


Ο Αντώνης Σαμαράς και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες στο Παρίσι την Κυριακή


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και μια σειρά Ευρωπαίων πρωθυπουργών θα βρίσκονται την Κυριακή στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην πορεία που οργανώνεται μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι.

Όπως έγινε γνωστό, στο Παρίσι θα μεταβεί για αυτόν τον σκοπό και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού», αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στην πορεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

«Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», σημείωσε η Μέρκελ σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Αμβούργο (βόρεια).

«Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις» συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο Τουσκ προσκλήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και "θα συμμετάσχει στη διαδήλωση" ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Πρέμπεν Άαμαν.

Την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ αποδέχθηκε επίσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στην πορεία ενότητας, αυτήν την Κυριακή στο Παρίσι, για να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί η Σαρλί Εμπντό", ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στο Παρίσι για να στηρίξει τον γαλλικό λαό. "Ισπανία και Γαλλία μαζί κατά της τρομοκρατίας, υπέρ της ελευθερίας", έγραψε ο Ραχόι στο Twitter.
Μια πηγή της ισπανικής κυβέρνησης είπε ότι έχουν προσκληθεί πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και αυτός το παρών.

Αποκλεισμός του FN

H απόφαση των κυβερνώντων Σοσιαλιστών της Γαλλίας να αποκλείσουν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο από την πορεία ειρήνης και διαμαρτυρίας για την επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ για τους ίδιους, καθώς θα οδηγήσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη Μαρίν Λεπέν κι όχι τους αντιπάλους της, εν μέσω των φόβων για νέες επιθέσεις ισλαμιστών.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε αυτήν την εβδομάδα έκκληση για εθνική ενότητα σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό και υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, μετά την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Ωστόσο το αίσθημα ενότητας διήρκησε μόλις μερικές ώρες, καθώς οι διοργανωτές της πορείας ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπάρχει χώρος» για το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό Εθνικό Μέτωπο.

«Η ιδέα της εθνικής ενότητας έχει υπονομευθεί πλήρως και αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες» δήλωσε η Λεπέν στην εφημερίδα Le Monde χαρακτηρίζοντας την απόφαση να αποκλειστεί η ιδία από την ομάδα των ηγετών και στελεχών των πολιτικών κομμάτων που θα ηγηθούν στην πορεία έναν «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμό».

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελί δήλωσε αργότερα ότι «οποιοσδήποτε το επιθυμεί και νιώθει ότι τον αφορά» μπορεί να συμμετάσχει στην πορεία. Ο πρόεδρος Ολάντ εξάλλου συναντήθηκε με τη Μαρίν Λεπέν, όπως επίσης και με άλλους ηγέτες κομμάτων στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Αναλυτές ωστόσο σημειώνουν ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να αποκομίσει οφέλη από τον αποκλεισμό της και την προθυμία που έδειξε να χρησιμοποιήσει σκληρότερη γλώσσα για να περιγράψει την επίθεση, ενόψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν φέτος σε δήμους και περιφέρειες στις οποίες προβλέπεται ότι οι Σοσιαλιστές θα υποστούν περαιτέρω μεγάλες απώλειες.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Σάλος από δηλώσεις του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη που αποκαλεί τον πρωθυπουργό «μ...α»



Σάλος έχει προκληθεί από τους σκαιότατους χαρακτηρισμούς του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» κατά του πρωθυπουργού. Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L' Express και αποκάλεσε όχι μια αλλά δύο φορές τον πρωθυπουργό «μ...α».

«Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ...α. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Είναι ότι είναι μ...ας».

Οι απαξιωτικές αυτές αναφορές του κ. Αρβανίτη, εκ των βασικών εκφραστών της καθημερινής επικοινωνιακής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν δημόσιως σε εκδήλωση στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης με θέμα: «Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ».

Δείτε το απαράδεκτο video :




Πηγή : imerisia.gr


Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Αυτή είναι η γυναίκα που κυνηγά όλη η Γαλλία



Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία, μετά την εξουδετέρωση των απαγωγέων σε δύο διαφορετικά σημεία στο ανατολικό τμήμα και τα προάστια του Παρισιού χτες, με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν, να βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.
Πρόκειται για τη σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί, του απαγωγέα που σκοτώθηκε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ενώ κρατούσε όμηρους σε εβραϊκό παντοπωλείο. Η γαλλική αστυνομία την περιγράφει ως «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Οπως είπε ο επικεφαλής της εισαγγελίας Φρανσουά Μολάν, οι Αρχές εστιάζουν ταχύτατα την προσοχή τους στην Μπουμεντιέν, που βρισκόταν με τον 32χρονο Κουλιμπαλί όταν σκοτώθηκε η αστυνομικός στο Παρίσι την Πέμπτη.



Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και οι δύο, για να ακολουθήσει την Παρασκευή η ένοπλη εισβολή και η ομηρεία στο εβραϊκό παντοπωλείο Hypercasher κοντά στο Porte de Vincennes, στα ανατολικά του Παρισιού.

Η Le Monte δημοσιεύει σειρά φωτογραφιών όπου φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι το 2010.



Σε μία από αυτές, η 26χρονη φέρεται να φοράει νικάμπ, το πέπλο που καλύπτει όλο το πρόσωπο της γυναίκας και έχει απαγορευτεί στην Γαλλία.

Στο χέρι της κρατάει μία βαλίστρα, με την οποία «σημαδεύει» το φακό.



Οπως είπε ο Μολάν, η έρευνα θα «εστιάσει στον εντοπισμό των συνεργατών, της χρηματοδότησης των πράξεών τους και στις οδηγίες και τη βοήθεια που μπορεί να έλαβαν είτε εντός της Γαλλίας είτε από το εξωτερικό».

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 16 άτομα κρατούνται σχετικά με την υπόθεση, μεταξύ τους η σύζυγος ενός από τους αδερφούς Κουασί και άλλοι συγγενείς.


Πηγή : imerisia.gr