Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Α. Σαμαράς: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές



Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασε απόψε σε ομιλία του στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τα νησιά. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μεταφέρει «το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον λαό μας, το ίδιο μήνυμα που παίρνω από κάθε γωνιά της χώρας και κάθε μέρα δυναμώνει». Σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας, αλλά η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι αποτελούν, όπως σημείωσε, τον ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Ειδικές αναφορές έκανε ο κ. Σαμαράς στο θέμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί και ότι το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία». Πρόσθεσε πως ο τουρισμός ήταν αυτός που έβαλε πλάτη για την οικονομία της χώρας και τόνισε ότι «πιστεύω στον ελληνικό τουρισμό, γιατί μπορεί να πάει την Ελλάδα πιο ψηλά».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ότι θα αρχίσουν μειώσεις το 2015 που θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από τον φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εγγυήθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης.

Άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία, όπως είπε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει.

Στις 25 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



www.capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου