Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Πόλο γυναικών: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

 


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ουγγγρικής ομάδας με 7-6 στον τελικό της LEN Euroleague μέσα στην Ουγγαρία και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-6 μέσα στην Ουγγαρία και πανηγυρίζει το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αφού εκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των "ερυθρόλευκων".

Παράλληλα αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στην "Μέκκα του Πόλο", την Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν



Το 50% του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την τακτική Τσίπρα - Κουμουνδούρου

 


Η αντιπολιτευτική στρατηγική που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας έχει διχάσει ακόμα και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους. 

Το 50% των ερωτηθέντων που δήλωσαν πως ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές διαφωνούν με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η Κουμουνδούρου, και μην ξεχνάτε ποιος είναι στην Κουμουνδούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος που με όσα γράφει και όσα λέει κάνει μεγαλύτερο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητική άποψη εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε ποσοστό 93,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να χάνει και το κέντρο παρά τα συνεχή ανοίγματα του προς τον προοδευτικό χώρο καθώς το 87,3% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ τάσσονται κατά της στρατηγικής που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι μόνοι που έχουν μείνει στον Αλέξη Τσίπρα είναι οι ακροαριστεροί και λίγοι αριστεροί του κόμματος. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας πάντα ήταν είναι και θα είναι ακροαριστερός, δεν μπορεί να το κρύψει.

Χαμηλή είναι και συσπείρωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φτάνει το 60,2% με το 9,9% να κατευθύνεται προς τη ΝΔ, το 3% πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ και το ίδιο ποσοστό προς το ΚΚΕ.



Επιτέλους ο Βορίδης αυστηροποιεί τη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας

 


Μπαίνουν οικονομικά κριτήρια ως προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν οι αιτούντες.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, όποιος αλλοδαπός επιθυμεί να γίνει Έλληνας/ίδα πολίτης πρέπει να αποδεικνύει ότι διαθέτει ετήσιο εισόδημα που του εξασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας.

Παρόμοια κριτήρια ισχύουν και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δηλαδή ο πολιτογραφούμενος θα πρέπει να αποδεικνύει ότι διαβιώνει αυτόνομα στη χώρα, χωρίς τη χρήση επιδομάτων από το κοινωνικό σύστημα, με τις όποιες λογικές εξαιρέσεις.

Επαρκές θεωρείται το ετήσιο εισόδημα υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, περίπου 7.800 ευρώ στη σημερινή αγορά εργασίας, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος οικογένειας, με εξαίρεση τα άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 67%, που μπορούν να δηλώνουν εισόδημα προερχόμενο από προνοιακά επιδόματα

Η υποχρέωση σταθερού εισοδήματος αφορά περίοδο από τρία ως επτά έτη, ανάλογα με το καθεστώς του ενδιαφερόμενου.

Συγκεκριμένα: «Για τους αιτούντες που απαιτείται να συμπληρώνουν 3 έτη προηγούμενης νόμιμης διαμονής (πολίτες Ε.Ε., σύζυγοι Ελλήνων πολιτών με τέκνο) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα και τα 3 αυτά έτη. Για όσους απαιτείται να συμπληρώνουν 7 έτη (πρόσφυγες ή με καθεστώς επικουρικής, όσοι είναι με άδεια ανθρωπιστικών λόγων, επί μακρόν διαμένοντος, δεύτερης γενιάς, δεκαετίας, μέλη οικογένειας Ελλήνων πολιτών) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως. Για όσους απαιτείται να συμπληρώνουν 12 έτη (όσοι κατέχουν λοιπούς τύπους αδειών διαμονής) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 7 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως(...)».




Πηγή



Γεωργαντάς 2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από τον Μάιο- Πότε θα εμβολιαστούν οι 20αρηδες

 



Ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

Σε επίπεδο ρεκόρ θα κινηθούν οι εμβολιασμοί από τον Μάιο αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες. «Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς. 

Σε ό,τι αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, για τους οποίους άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού, ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ. 

Ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. «Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους. Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ,  να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά. Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού», εξήγησε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.  


Πηγή: skai.gr



Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συνεργοί του

 


Η τηλεπερσόνα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του και θα οδηγηθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

 Σε Μαλανδρίνο και Λάρισα θα κρατηθούν οι δύο συνεργοί του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, χθες, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ο  τηλεπαρουσιαστής θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Χθες,  ο 30ος τακτικός ανακριτής μετά την απολογία του Μένιου Φουρθιώτη είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση των επιθέσεων στο σπίτι του, που φέρεται να σχεδίασε ο ίδιος.

Η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε κατηγορία για πλημμέλημα.