Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Πόλο γυναικών: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

 


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ουγγγρικής ομάδας με 7-6 στον τελικό της LEN Euroleague μέσα στην Ουγγαρία και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-6 μέσα στην Ουγγαρία και πανηγυρίζει το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αφού εκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των "ερυθρόλευκων".

Παράλληλα αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στην "Μέκκα του Πόλο", την Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου