Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Νέα αθλιότητα Κασσελάκη που κάνει καμπάνια εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο - Απάντηση από Ν.Δ.

 


ΝΔ : Κάποιοι βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας - Ντροπή

Η αθλιότητα του ινφλουένσερ δεν έχει πάτο, και μετά τις ελαφριές του συναντήσεις για να ενημερώνει τον κόσμο ότι προσευχόταν στο όσιο Δαυίδ να μην είναι gay, αλλά τελικά είναι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζεται ο χυδαίος : «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια. Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει ονοματεπώνυμο. Η δικαιοσύνη στα Τέμπη είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων», σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο φαιδρός ινφλουένσερ αναφέρει: «Ξημέρωμα 1ης Μαρτίου το δυστύχημα. 3 Μαρτίου η μυστική συνάντηση για το μπάζωμα. Δύο μέρες μετά! Παρών στη μυστική συνάντηση ο Χρήστος Τριαντόπουλος. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ερώτηση: Μετέφερε ή δεν μετέφερε οδηγίες του Πρωθυπουργού; Παρών στη μυστική συνάντηση ο Γιάννης Ξιφαράς. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου μεταφορών. Ερώτηση: Μετέφερε ή δεν μετέφερε οδηγίες του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή; 4, 5, 6 Μαρτίου μπάζωσαν, κάλυψαν στοιχεία, πέταξαν οστά νεκρών ανθρώπων στα χωράφια, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες μετά!».

Η νέα άθλια εργαλειοποίηση των θυμάτων των Τεμπών, από τους φαιδρούς και επικίνδυνους ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη, έφερε την σκληρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι ντροπή κάποιοι που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη, να φτάνουν σε αυτό το σημείο τυμβωρυχίας!», απαντά σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου η ΝΔ, αναφέροντας με στοιχεία την αλήθεια κόντρα στην τυμβωρυχία. «Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με στοιχεία στην αθλιότητα και τη χυδαιότητά τους, αποκαθιστώντας την αλήθεια!» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών για μικροκομματικά οφέλη είναι ό,τι πιο χυδαίο και προσβλητικό για τις οικογένειες των θυμάτων μπορεί να κάνει κανείς. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάς έχει συνηθίσει σε αυτή τη στρατηγική, στην οποία δυστυχώς ποντάρει τα ρέστα της προεκλογικά. Ο κ. Κασσελάκης φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για δήθεν μυστικές συσκέψεις που οδήγησαν σε μυστικές αποφάσεις για «μπάζωμα», προκειμένου να μεθοδευθεί η «συγκάλυψη»!

Φυσικά, αν ο κ. Κασσελάκης έκανε τον κόπο να ανατρέξει στα δημοσιεύματα των επίμαχων ημερών, θα έβλεπε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή, οι συσκέψεις που έλαβαν χώρα και οι εργασίες απομάκρυνσης των βαγονιών και αποκατάστασης του πεδίου που έλαβαν χώρα ήταν ανακοινωμένες από την πρώτη στιγμή. Δημοσιοποιήθηκαν δε από τον ίδιο τον κ. Τριαντόπουλο με δηλώσεις του, από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. με ανακοινώσεις και από την ίδια την Κυβέρνηση κεντρικά (κυβερνητικές πηγές).

Ενδεικτικά:

Την 1η Μαρτίου 2023, σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος (με θέμα «συνέχεια της έκτακτης ενημέρωσης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, από τους Εκπροσώπους Τύπου Π.Σ. & ΕΛ.ΑΣ.»), αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια των γερανοφόρων οχημάτων ανασηκώνεται ο πρώτος συρμός της δεύτερης θέσης ώστε να επιχειρήσουν οι ομάδες διάσωσης σε όλο το εύρος του δεύτερου βαγονιού.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια και από άλλα γερανοφόρα οχήματα προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο, οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για να διευκολυνθεί το έργο της έρευνας και απεγκλωβισμού, αλλά και για να ελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή».

Στις 3 Μαρτίου 2023 σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ΑΠΕ και σε όλα τα sites ο κ. Τριαντόπουλος δήλωνε: «Η Πολιτεία -από την πρώτη στιγμή- άμεσα και σε μεγάλη κλίμακα κινητοποιώντας κάθε δυνατό μέσο βρέθηκε στο σημείο. Σε αυτό το πλαίσιο κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή, βρίσκεται στην Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον συντονισμό, τη συνεργασία και την παρακολούθηση όλων των ενεργειών, όλων των δράσεων που ακολούθησαν το τραγικό δυστύχημα».

Στα ίδια δημοσιεύματα (3/3/2023) αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο πλαίσιο στενής συνεργασίας και συντονισμού, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς-σύμφωνα και με τα σχετικά πρωτόκολλα- όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν, την ολοκλήρωση των ερευνών, την ταυτοποίηση των θυμάτων, την ενημέρωση των συγγενών, την παρακολούθηση της υγείας των νοσηλευομένων, *την απομάκρυνση των αμαξοστοιχιών, την αποκατάσταση του πεδίου* και κάθε άλλη σχετιζόμενη με το τραγικό δυστύχημα ενέργεια και δράση, με σεβασμό πάντα στα θύματα, στους οικείους τους και στην κοινωνία».

Όπως έχει επιβεβαιωθεί τόσο από τις ανακοινώσεις Πυροσβεστικού Σώματος και Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από μαρτυρίες πυροσβεστών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλες οι ενέργειες στο πεδίο έγιναν σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων που επιτέλεσαν ένα πολύ απαιτητικό έργο.

Είναι ντροπή κάποιοι που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη, να φτάνουν σε αυτό το σημείο τυμβωρυχίας! Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με στοιχεία στην αθλιότητα και τη χυδαιότητά τους, αποκαθιστώντας την αλήθεια!



Κατάσχεση άνω των -100- κιλών κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια


 

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Μαΐου 2024 εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε -13- εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.




Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν -100- συσκευασίες περιέχουσες -109- κιλά και -600- γραμμ. κοκαΐνη.





Αποδομήθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής


 

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 27-5-2024 στη Βάρη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -3- αλλοδαποί, ηλικίας 59, 33 και 27 ετών, για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους και τις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • -25- κιλά και -270- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -1- κιλό και -575- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
  • -48- γραμμ. κοκαΐνης,
  • πιστόλι,
  • -92- φυσίγγια,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -68.430- ευρώ,
  • αυτοκίνητο και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξιχνιάστηκε η δράση 22χρονου, ο οποίος προέβαινε στην κλοπή μοτοσυκλετών

 



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές της 27-5-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι, 22χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται συνεργοί του.

Ειδικότερα, μετά από αναγγελία συμβάντος κλοπής μοτοσυκλέτας στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν σε αυλή οικίας τον 22χρονο, ο οποίος στη θέα τους τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ανωτέρω αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής.

Στην αυλή της οικίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:




  • -5- μοτοσυκλέτες,
  • -2- κινητήρες και
  • σκελετός μοτοσυκλέτας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε επιπλέον -1- περίπτωση κλοπής μοτοσυκλέτας, ενώ η ερεύνα για την προέλευση των λοιπών ανευρεθέντων συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Ο ινφλουένσερ Κασσελάκης στο στοιχείο του : Για χρόνια προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι gay

 


Αυτό θέλει ο Κασσελάκης, αυτό κάνει μόνο για πολιτική να μην του μιλήστε σοβαρά γιατί δεν μπορεί, δεν το έχει και είναι επικίνδυνος να τα ακουμπάει.

Σε εκπομπή «θάρρος ή αλήθεια», και σε κάποιον YouTuber Fipster έδωσε ο ινφλουένσερ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης εκπομπή που είναι στο στοιχείο του ξεκάθαρα και κάνει μόνο για τέτοιες εκπομπές. 

Από τα λεγόμενα του ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι εάν ποτέ κυβερνούσε θα το έκανε μαζί με τον σύζυγο του Τάιλερ και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ο Κασσελάκης αφού αρχικά είπε καβαλημένο καλάμι ότι «είμαι ο 4ος πολιτειακός παράγοντας στη χώρα» πρόσθεσε ότι «δεν έκρυψα την σεξουαλικότητα μου γιατί θα ήταν προσβολή προς τον άνθρωπο, τον οποίο λατρεύω και για τον οποίο είμαι υπερήφανος» ενώ εκτίμησε γιατί έτσι τον συμφέρει ότι «θα είχα λιγότερη προσοχή στην αρχή, αν δεν είχα πει ότι ήμουν gay αλλά πιστεύω ότι εγκάρσια η αποδοχή μου θα ήταν μεγαλύτερη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το πω στους γονείς μου. Γενικά δεν είχα σχέση αποδοχής από εκείνους γιατί ήμουν ανεξάρτητος από τα 14. Η ιδέα ότι έπρεπε να πάρω την άδεια δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Δεν ήθελα να τους φορτώσω με ένα βάρος παραπάνω. Είχαμε βγει για τα 70α γενέθλια του πατέρα μου και εκεί που ήμασταν στα τραπέζι και ο πατέρας μου ήταν εκνευρισμένος με ένα επιχειρηματικό ζήτημα που με αφορούσε, άσχετο, βγήκε έξω να ξεθυμάνει και τότε το είπα στη μητέρα μου. Η αντίδρασή της δεν ήταν και η καλύτερη. «Τι είπες;» με ρώτησε χωρίς να της πω ότι έχω σχέση ήδη με αγόρι. Είχα αρχίσει να κλαίω και της είπα μην πεις τίποτα στον μπαμπά, είναι δικό μου δικαιώμα. Ένα μήνα μετά που πήγα στην Κρήτη έμαθα ότι του το είχε πει το ίδιο βράδυ».

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες που συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι τυχαίο, το αποδέχθηκαν. Προφανώς θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Δεν ήταν ιδανικό του τύπου "παιδί μου σε αγαπάμε". Συμπάσχω με τα παιδιά που δεν έχουν αποδοχή από τους γονείς τους λόγω της ταυτότητάς τους. Καλώ τους γονείς να σταματήσουν την εγωιστική στάση και να αγαπήσουν τα παιδιά τους» συμπλήρωσε για το θέμα αυτό ο ινφλουένσερ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που και πάλι προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα του.

Εκεί που μας ξάρανε όλους και έδειξε ότι είναι αδίστακτός σε όσα λέει ξομολογήθηκε ότι «για χρόνια προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι gay» για να προσθέσει ότι «θα έλεγα στον μικρό Στέφανο να μην το καταπιέζει και να είναι λιγότερο ενοχικός».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο μικρός Στέφανος θα ήταν περήφανος», ενώ συμπλήρωσε ότι «από τα 36 μου μέχρι το τέλος θα έχω έναν κοινωνικό ρόλο, ακτιβιστικό ρόλο στην Ελλάδα».

Στον Στέφανο Κασσελάκη έγιναν και ερωτήσεις στο στοιχείο του για τη σόου μπίζνες. Ο Κασσελάκης φάνηκε να γνωρίζει τον λόγο που χάλασε η σχέση της Δανάης Μπάρκα με την Κατερίνα Καινούργιου απαντώντας «ο Φίλιππος που είναι φίλος μου». Επίσης γνώριζε το όνομα του πελεκάνου στη Μύκονο και το μικρό όνομα της πρώην συζύγου του Γιώργου Λιάγκα ενώ σχολίασε «μου αναμοχλεύεις εφιάλτες» για τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ρωτήθηκε για το παρατσούκλι του από την Ευγενία Μανωλίδου.

Για να δείξει το πόσο φαιδρός και χυδαίος είναι απάντησε σε ξεφτίλα ερώτηση «νιώθω άβολα όταν μου φιλάνε το χέρι. Είναι ένα πράγμα τύπου είσαι η ελπίδα μας. Ποτέ μην φιλάτε το χέρι πολιτικού» ενώ στην ερώτηση αν η εξωτερική του εμφάνιση τον βοήθησε, απάντησε για να ξεφτιλιστεί περισσότερο «είμαι ταπεινός. Θεωρείς ότι είμαι εντυπωσιακός άνδρας; Σε παρακαλώ, είμαι πιασμένος» 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια είπε ότι αν ήθελε να ανοίξει επιχείρηση με κάποιον θα διάλεγε τον Σάκη Ρουβά, θα αναζητούσε παρηγοριά από την Ελένη Φουρέιρα και θα απόφευγε στον δρόμο τον Κωνσταντίνο Αργυρό «γιατί τον βλέπω εκτός και δεν έχω ανάγκη να τον δω και στον δρόμο».

Διάλεξε, επίσης, να βρεθεί αποκλεισμένος σε ένα νησί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα «που είπε "πού το βρήκατε αυτό το φιντάνι;". Έχει εξαιρετικό χιούμορ και ξέρει αρκετά πράγματα». Για να πάει στα μπουζούκια διάλεξε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για να δει ο κόσμος πόσο πιο λαϊκός είμαι από εκείνον»,  και για ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, «γιατί έτσι δεν θα υποχρεωνόμαστε να μιλήσουμε πολύ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει ghosting στον Γιώργο Λιάγκα, να πάρει ερωτικές συμβουλές από την Ιωάννα Τούνη και να κάνει βίντεο TIk Tok με την Κατερίνα Καινούργιου γιατί «θα περνούσαμε καλά γιατί είναι καλός άνθρωπος».

Είπε, επίσης, ότι θα διάλεγε τον Χριστόφορο Παπακαλίατη για συγκατοίκηση γιατί «τον έχω δει και στο Maestro, είναι καλός στο μέσα», να πάρει δανεικά από τον Snik και να βάλει στους στενούς στο Instagram τη Μαρίνα Σάττι για την οποία είπε ότι «πάμε μαζί γυμναστήριο από πριν κάνει τις πρόβες και είναι πολύ καλό παιδί».

Όσο για όσα έχει μετανιώσει, αναφέρθηκε σε δύο πράγματα: «που δεν μπόρεσα να μεταφράσω τον όρο ψευδοκράτος κατά την προεκλογική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ» και «αυτό που είπα χαλαρά στον Θεοδωράκη ότι θέλουμε δύο αγόρια, δεν ήθελα να προσβάλω τις γυναίκες, δεν εκφράζει αυτό που είμαι».





Μητσοτάκης: Έρχεται νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών

 


Αναφερόμενος στη πρόταση για μείωση του ΦΠΑ, είπε ότι έχει δημοσιονομικό κόστος και πρέπει όποιος το προτείνει να πει ποιες δαπάνες θα κόψουμε ή ποιους φόρους θα βάλουμε ώστε να μην κοροιδεύει τον κόσμο. 

«Κάναμε κάποιες πρώτες παρεμβάσεις για την golden visa. Μελετάμε την αγορά του airbnb. Έχουμε ήδη βάλει περιορισμούς και υποχρεώσεις σε αυτούς που το αντιμετωπίζουν ως μπίζνα. Θα δούμε και ποσό χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα βραχυχρόνια», σημείωσε. Παράλληλα ανέφερε ότι αναζητά πρόσθετους πόρους για να επεκτείνει και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Αναφορικά για την επαναφορά 13ου-14ου μισθού που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης κοστίζει 2 δισ. ευρώ επιπλέον των 45 δισ. ευρώ των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει μερικά δισ. ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός, αναδεικνύοντας την φαιδρότητα του ινφλουένσερ προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο πλαίσιο νέων φορολογικών ελαφρύνσεων για το επόμενο οικονομικό έτος. «Όσο σχεδιάζουμε μεσοπρόθεσμα την πορεία του προϋπολογισμού μπορώ να σας πω ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «στη ΔΕΘ θα ακούσετε πιο συγκεκριμένα πράγματα». Αναφέρθηκε επίσης και στην αισθητή υποχώρηση της ανεργίας. «Θα επιμείνουμε γιατί θελουμε περισσότερη απασχόληση και περισσότερες ευκαιρίες ειδικά σε αυτούς που αισθάνονται κοινωνικά αποκλεισμένοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για εργασία», ερωτηθείς για το επίδομα ανεργίας.

Για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο είπε πως προφανώς και θα γίνουν και πως ό,τι κάνει η Ελλάδα εντός της ζώνης κυριαρχίας της αφορά αμιγώς την πατρίδα μας. «Για το Θεό δηλαδή. Είναι θαλάσσια πάρκα εντός των χωρικών μας υδάτων. Πολλή συζήτηση έγινε για το θέμα αυτό. Ανούσια. Δεν αφορά την Τουρκία. Αν η Τουρκία θέλει να κάνει και δικά της εντός των χωρικών της υδάτων δεν μου πέφτει λόγος», υπογράμμισε. «Δεν υπάρχουν για την Ελλάδα γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Τα ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο - το είπα και στον Πρόεδρο Ερντογαν - είναι καθορισμένα από τη συνθήκη της Λωζανης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για τον Ερντογάν είπε ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι δύσκολη αλλά έχουμε βρει κώδικα ειλικρινούς συνεννόησης. «Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην απευθείας επικοινωνία και σαφής προσδιορισμός των κόκκινων γραμμών. Πήγα στην 'Αγκυρα και μίλησα ανοικτά για τα ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας. Να μιλήσουμε και για τα θετικά που δεν έχουμε παραβιάσεις και έχουμε καλή συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα πάρουμε αλλά τέσσερα Rafale από τη Γαλλία είπε ότι είμαστε σε φάση επαναξιολόγησης του εξοπλιστικού μας προγράμματος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 Rafale. Θα θέλαμε να τα κάνουμε 30. Θα δούμε αν μπορεί να το αντέξει ο προϋπολογισμός», σημείωσε ενώ είπε πως είναι στο πρόγραμμα να αποκτήσουμε κορβέτες αλλα μέσα στις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για την αντιπυραυλική προστασία της Ευρώπης από κοινό ταμείο.

Για την Αλβανία δήλωσε πως είναι σύνθετη η θέση μας και χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Φρέντι Μπελέρη. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως είμαστε γείτονες αλλά από εκεί και πέρα πρέπει η Αλβανία, όπως και η Βόρεια Μακεδονία, να καταλάβουν ότι υπάρχουν κανόνες για την ευρωπαϊκή της πορεία.

Για το ενδεχόμενο καταγγελίας της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι η ίδια προσδιορίζει πως εγείρονται τέτοια ζητήματα. «Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί. Η συμφωνία των Πρεσπών παρότι δεν τη στηρίξαμε , είπαμε ότι θα τη σεβαστούμε. Έχει πρόβλεψη για το όνομα και περιμένω από το νέο πρωθυπουργό ρητή δήλωση ότι θα την ονοματίζει «Βόρεια Μακεδονία» και εκτιμώ ότι τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους», ανέφερε.

Για την άνοδο κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση η ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι απειλή και έχει σημασία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχει κρίσιμος πυρήνας ευρωπαικών δυνάμεων. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι σε δύσκολο σημείο. Εμείς μπορούμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και θέλω η ΝΔ να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή. Δεν θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί αλλά το να γράψουμε ακόμα μια εκλογική νίκη είναι σημαντικό και για τους πολίτες που στηρίζουν τη ΝΔ», συνέχισε.

Τον πρωθυπουργό τον ανησυχεί η αποχή σε κάθε εκλογή και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστολική ψήφο. «Θελουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα που θα μας δώσει μεγαλύτερη ορμή για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Το 41% είναι οι πολίτες που μας ψήφισαν. Επειδή η αλαζονεία είναι σχετική έννοια θα υπερασπιστώ τη νομιμοποίηση την οποία πήραμε. Δεν θα θέσουμε σε αμφισβήτηση την επιλογή των πολιτών. Όσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα για τη ΝΔ τόσο πιο ισχυρή πρόσθετη εντολή θα έχουμε», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θέλουμε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι» και για το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση είπε «κάθε πράγμα στον καιρό του». «Η τετραετία είναι τετραετία γιατί όλοι κρινόμαστε σε βάθος. Αν πάρετε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και δείτε τι λέγαμε. Υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε.

Δείτε την συνέντευξη :





Διεθνής Αμνηστία: Ο αριθμός των εκτελέσεων παγκοσμίως στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

 



Ο γνωστός αριθμός των εκτελέσεων σε παγκόσμια κλίμακα έφθασε πέρυσι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015, εξαιτίας κυρίως της τρομακτικής αύξησής τους στο Ιράν, στηλιτεύει σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, δίνοντας στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για τη θανατική ποινή.

Η οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο καταμέτρησε 1.153 εκτελέσεις το 2023 —πλην Κίνας, που δεν δημοσιοποιεί στοιχεία—, με άλλα λόγια αριθμό αυξημένο κατά 30% και πλέον σε σύγκριση με το 2022.

Οι καταδίκες σε θάνατο που απαγγέλθηκαν αυξήθηκαν κατά 20%, φθάνοντας τις 2.428 συνολικά.

Σύμφωνα με την Αμνηστία, οι πέντε χώρες όπου οι αρχές προχώρησαν στις περισσότερες εκτελέσεις το 2023 ήταν η Κίνα, όπου θεωρεί πως έγιναν χιλιάδες, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Σομαλία και οι ΗΠΑ.

Μόνο στο Ιράν, οδηγήθηκαν στην αγχόνη 853 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2022, εξηγεί η ΜΚΟ.

«Οι ιρανικές αρχές επέδειξαν απόλυτη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή», καταγγέλλει η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, η Ανιές Καλαμάρ, στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση.

Θυμίζει την αύξηση των εκτελέσεων για αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών, καθώς και την πολιτική «διακρίσεων» σε βάρος συγκεκριμένων κοινοτήτων, ιδίως της μειονότητας των Βελούχων στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Παρά τη μεγάλη αύξηση του 2023, με επίκεντρο ειδικά τη Μέση Ανατολή, «οι χώρες που συνεχίζουν να προχωρούν σε εκτελέσεις είναι ολοένα πιο απομονωμένες», καταγράφει πάντως.

Ο αριθμός των χωρών αυτών μειώθηκε στις δεκαέξι πέρυσι, υποχωρώντας σε επίπεδο άνευ προηγουμένου. Δεν ανακοινώθηκε καμιά εκτέλεση στη Λευκορωσία, στην Ιαπωνία, στη Μιανμάρ και στο Νότιο Σουδάν, αντίθετα με το 2022.

Στην Ασία, το Πακιστάν προχώρησε στην κατάργηση της εσχάτης των ποινών για αδικήματα που συνδέονται με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών, ενώ στη Μαλαισία καταργήθηκε η αυτόματη επιβολή της θανατικής ποινής για ορισμένα εγκλήματα.

Αντιθέτως όμως, η υποσαχάρια Αφρική συγκαταλέγεται στις περιφέρειες του κόσμου όπου οι καταδίκες σε θάνατο αυξήθηκαν, στις 494, ή κατά 66%, το 2023. Οι εκτελέσεις, όλες στη Σομαλία, υπερτριπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 38.

Στις ΗΠΑ, όπου καταμετρήθηκαν 24 εκτελέσεις, η «πρόοδος» που καταγραφόταν αντιστράφηκε, τονίζει η οργάνωση, εξηγώντας πως υπάρχουν πολιτείες που επιμένουν «απαρέγκλιτα» στην επιβολή και στην εφαρμογή της εσχάτης των ποινών. Η κυρία Καλαμάρ καταγγέλλει ειδικά την επιλογή της μεθόδου της πρόκλησης ασφυξίας με άζωτο που επελέγη στην Αλαμπάμα.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας δεν συμπεριλαμβάνει αριθμούς για τις εκτελέσεις που πιστεύει ότι γίνονται στην Κίνα, στη Βόρεια Κορέα, στο Βιετνάμ· η μη κυβερνητική οργάνωση διατυπώνει την εκτίμηση ότι το πέπλο μυστικότητας που τις καλύπτει σκοπό έχει την ενστάλαξη «φόβου».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr




Κομμωτής παρίστανε τη γυναίκα και επιτέθηκε σεξουαλικά σε μεθυσμένο -Φόρεσε περούκα και ψεύτικο στήθος

 



Φυλακίστηκε 47χρονος που φόρεσε περούκα και ψεύτικο στήθος για να επιτεθεί σεξουαλικά σε 20χρονο μεθυσμένο άνδρα, στη Βρετανία.

Ο 47χρονος, που παρίστανε τη γυναίκα για να επιτεθεί σεξουαλικά στον μεθυσμένο νεαρό άνδρα, φυλακίστηκε σήμερα για 10 χρόνια.

Ο Γουέιν Ρότζερς φορούσε περούκα και ψεύτικο στήθος όταν πλησίασε τον 20χρονο, ο οποίος ήταν τόσο μεθυσμένος μετά από μια βραδινή έξοδο με φίλους που είχε πέσει μερικές φορές.

Στη συνέχεια, ο 47χρονος, που είναι κομμωτής, οδήγησε το «ευάλωτο» θύμα του στο αυτοκίνητό του και το πήγε σε ένα απομονωμένο σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεση, μέρος της οποίας κατέγραψε στο τηλέφωνό του.

Ο 48χρονος επιτέθηκε σεξουαλικά στο θύμα, το οποίο είχε πιει επί πέντε ώρες και είχε πέσει κάτω στο κέντρο του Bishops Stortford στο Hertfordshire. Όταν συνελήφθη, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο ξανθές περούκες, ένα ζευγάρι ψεύτικα στήθη και ένα κινητό τηλέφωνο με βιντεοσκοπημένο υλικό από την επίθεση.

Ο δικαστής του είπε: «Τον επιλέξατε επειδή ήταν σε κατάσταση μέθης και μπορούσατε να δείτε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης.

Μπορούσατε να δείτε ότι ήταν ευάλωτος. Τον κακοποιήσατε σεξουαλικά για τη δική σας σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση».

Ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί για αδικήματα εναντίον τριών άλλων ανδρών σε ξεχωριστές δίκες το 2022.


Πηγή



Πομπέο για Μονή Χώρας: «Μακάρι η Τουρκία να εκλέξει κάποτε πρόεδρο που θα σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες»



Ο Μάικ Πομπέο ήταν εκ των βασικών ομιλητών σήμερα στη δεύτερη ημέρα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Ζάππειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ άσκησε κριτική στην Τουρκία με αφορμή τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, όπως αναφέρει το orthodoxtimes.gr.

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ προλόγισε ο Τζον Κατσιματίδης, o oποίος ανέφερε ότι «εάν οι ΗΠΑ δεν σταθούν δυναμικά, δεν θα υπάρχει Ευρώπη»

«Η Ρωσία ευθυγραμμίζεται με την Κίνα και με το Ιράν και αυτό αποτελεί ένα τρομερό πρόβλημα για όλο τον κόσμο. Η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει, ώστε να επιβιώσει ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος» είπε ο κ. Κατσιματίδης.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο ίδιος και η οικογένειά του με την ορθόδοξη κοινότητα στις ΗΠΑ, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις «ήπιες αντιδράσεις της Τουρκίας, για να το θέσω διπλωματικά».

Αναφερόμενος στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτός ο πόλεμος δεν είναι ιερός, δεν είναι θρησκευτικός. Είναι πόλεμος κατάκτησης. Πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2019, όταν χορήγησε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς».

Στη συνέχεια, αφηγήθηκε ένα περιστατικό, όταν υπήρχε διαφωνία στο αμερικανικό ΥΠΕΞ για να μην εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για το θέμα. «''Μάικ, δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι εσωτερικό εκκλησιαστικό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας''. Αλλά όχι. Η Αμερική είχε υποχρέωση να το κάνει».

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τόνισε πως «αυτόν το μήνα ο πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε το σχεδιασμό για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Αυτή είναι μια διχαστική κίνηση, που θα προκαλέσει περαιτέρω θρησκευτική διαμάχη. Είναι ένα ιερό μέρος, ένα ιστορικό μέρος, ένα μοναδικό μνημείο της Ουνέσκο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό».

Πρόσθεσε πως «η κίνηση αυτή αποτελεί μια πρόκληση, και ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ο ίδιος πρόκληση. Ελπίζω ότι, κάποια στιγμή, ο λαός της Τουρκίας θα εκλέξει Αρχές -πρόεδρο και δημάρχους στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη- που θα σέβονται τις θρησκευτικές ελευθερίες. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.



Βρήκε θίασο και δηλώνει έτοιμος να πολιτευτεί και πάλι ο Σπηλιωτόπουλος

 


Τελειωμένοι και απαξιωμένοι πολιτικά, έχουν βρει το απάγκιο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, που μαζεύει ότι έχει τελειώσει και έχει αποτύχει στην πολιτική σκηνή και τους δίνει ρόλο στον θίασο Στέφανου Κασσελάκη.

Ο απελπισμένος στρατηγικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη Άρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει έτοιμος να πολιτευτεί και πάλι αφού βρέθηκαν τα κορόιδα να τον αναστήσουν πολιτικά.

Εκεί που γελάσαμε περισσότερο είναι όταν είπε ότι βρήκε αυτόν που τον ενέπνευσε να ξανά ασχοληθεί με την πολιτική και αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν έχει ίχνος πολιτικού λόγου, και εκεί βλέπουμε για ακόμα μία φορά την σοβαρότητα του Σπηλιωτόπουλου, και την απελπισία του για να επιβιώσει πολιτικά οπουδήποτε με τον οποιοδήποτε.

Σε μια ακόμη συνέντευξή του, μετά την εμφάνισή του στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη ο "επικοινωνιολόγος" του Κασσελάκης νομίζει ότι τον θέλει ο κόσμος και μας απειλεί ότι δεν αποκλείεται να επανέλθει στην πολιτική σκηνή. Και να θέσει και υποψηφιότητα φυσικά για να βγει βουλευτής. 

Και ποιος μπορεί να είναι αυτός τον ρώτησαν; Δεν αποκάλυψε το όνομα μιλώντας στο Παραπολιτικά fm, αλλά ήταν έτοιμος να βάλει μπλουζάκι με την φάτσα του Κασσελάκης όπως έχει το τροχόσπιτο που κάνει περιοδείες. Έμπλεξε το εγκώμιο του ινφλουένσερ αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, τον θεωρεί ηγέτη και ικανό να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, κάτι που δεν βλέπει κανένας άλλος παρά μόνο τα πολιτικά ζόμπι που προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το "παγωτό που σκοτώνει" και για το ότι υπάρχουν καλοί και κακοί τρομοκράτες, δείχνει ότι έχει απόλυτη ταύτιση με τον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ και τον ινφλουένσερ αρχηγό τους, και η ξεφτίλα συνεχίζεται.






«Ερευνώ – Καινοτομώ»: 300 εκατ. ευρώ για την έρευνα

 



Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 το «Ερευνώ - Καινοτομώ», μια δράση στρατηγικής σημασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 - 2027), συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

  • Βασικός στόχος του «Ερευνώ - Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
  • Αίτηση χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.
  • Οι αιτήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 12:00 και πρέπει να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις παρεμβάσεις:
  1. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις: Προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ
  2. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς: Προϋπολογισμός 180 εκατ. ευρώ
  3. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων: Προϋπολογισμός 39 εκατ. ευρώ
  4. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις: Προϋπολογισμός 21 εκατ. ευρώ

Το «Ερευνώ - Καινοτομώ» επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες στρατηγικές περιοχές παρέμβασης (προτεραιότητες) οι οποίες καθορίστηκαν στην Εθνική Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (ΕΣΕΕ) 2021-2027 που συνδέει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα. Οι αιτήσεις θα αφορούν στους οκτώ τομείς της ΕΣΕΕ:

  1. Υλικά, Κατασκευές & Βιομηχανία: Προϋπολογισμός 20 εκατ. ευρώ
  2. Τουρισμός, Πολιτισμός & Δημιουργικές Βιομηχανίες: Προϋπολογισμός 41 εκατ. ευρώ
  3. Αγροδιατροφική Αλυσίδα: Προϋπολογισμός 54 εκατ. ευρώ
  4. Περιβάλλον & Κυκλική Οικονομία: Προϋπολογισμός 33 εκατ. ευρώ
  5. Βιοεπιστήμες, Υγεία, Φάρμακα: Προϋπολογισμός 59 εκατ. ευρώ
  6. Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προϋπολογισμός 18 εκατ. ευρώ
  7. Αειφόρος Ενέργεια: Προϋπολογισμός 23 εκατ. ευρώ
  8. Ψηφιακές Τεχνολογίες: Προϋπολογισμός 52 εκατ. Ευρώ

Η δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».



Ξεκίνησαν από τις παραλίες της Χαλκιδικής οι πρώτοι έλεγχοι με drones

 



Από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι με drones προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές παραβάσεις σε υφιστάμενες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες. Οι πρώτες πτήσεις drones πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες «Πευκοχώρι» και «Πολύχρονο» στην περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς οι παραλίες αυτές συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό καταγγελιών.

  • Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελέγχους αποστέλλονται στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες για ανάλυση και στη συνέχεια για την λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου χρειαστεί.
  • Οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα.
  • Οι πρώτες 30 πτήσεις drones που θα συνεπικουρούν στο έργο των ελεγκτών αναμένεται να πραγματοποιηθούν σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα, τόσο σε νέες παραχωρήσεις παραλιών όσο και σε παλαιές με ενεργές συμβάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα με ταχύτατους ρυθμούς «τρέχουν» οι διαδικασίες για τις νέες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης παραλιών και αιγιαλού σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που νομοθέτησε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η νέα στρατηγική του Υπουργείου περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες και εντατικούς ελέγχους με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαφάνεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τον σεβασμό και την ασφάλεια των λουόμενων.

Εκτός της αξιοποίησης drones, η νέα στρατηγική του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπει ελέγχους με τρεις ακόμα τρόπους:

  • Με τη λήψη δορυφορικών εικόνων: Η σχετική διαδικασία όπως και η επιμέτρηση για τυχόν παράβασης/υπέρβασης σε ορθοφωτοχάρτη προβλέπεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στις αρμόδιες κτηματικές και θα εισέρχονται στο μητρώο ψηφιακών συμβάσεων. Για τις δορυφορικές εικόνες το Υπουργείο συνεργάζεται και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.
  • Με τη συμβολή των πολιτών: Μέσω της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής MyCoast οι πολίτες μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες και τους όρους κάθε σύμβασης και να υποβάλουν καταγγελία αν διαπιστώνουν παραβάσεις.
  • Με μικτά κλιμάκια ελεγκτών: Δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός, με μικτά κλιμάκια καθώς και ομάδες κοινού ελέγχου, στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του δήμου, της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και των εισαγγελικών αρχών. Ελεγκτική αρμοδιότητα έχουν και οι Δήμοι.

Υπενθυμίζεται πώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα διαδικασία για τις παραχωρήσεις που πραγματοποιείται πλέον αποκλειστικά και μόνο μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας (https://eauctions.gsis.gr). Έως τις 31 Μαΐου αναμένεται να έχει αναρτηθεί το σύνολο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις. Παράλληλα, υπάρχουν και 6.500 ενεργές συμβάσεις καθώς και αιγιαλοί και παραλίες υψηλής προστασίας («απάτητες παραλίες») που βρίσκονται σε περιοχές Natura όπου απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.



Σύνταξη για όσους έχουν οφειλές έως 30.000 στον ΕΦΚΑ

 



Τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν έχουν πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες  με οφειλές στον ΕΦΚΑ, αρκεί το χρέος τους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει για αγρότες με οφειλές έως 10.000 ευρώ.

  • Η νέα ρύθμιση, που προώθησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ουσιαστικά αύξησε κατά περίπου 50% το πλαφόν για οφειλές. Πριν τη συγκεκριμένη ρύθμιση ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούσαν πάνω από 20.000 ευρώ ή αγρότες που όφειλαν πάνω από 6.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ, θα έπρεπε, για να λάβουν τη σύνταξη, να καταβάλουν το υπερβάλλον ποσό εφάπαξ μέσα σε 2 μήνες. Τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να λάβουν σύνταξη και με οφειλές ως 30 χιλιάδες ευρώ ή 10 χιλιάδες ευρώ αν είναι αγρότης, ορίζοντας ότι για το επιπλέον ποσό η παρακράτηση θα είναι στο 60% της σύνταξης και στη συνέχεια θα δίνεται η δυνατότητα για 60 δόσεις, όπως ισχύει και τώρα.
  • Για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ο ασφαλισμένος πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
    • οι οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ να μην υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ ή προς τον π. ΟΓΑ τις 10.000 ευρώ.
    • να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του ή εφόσον έχει χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 40 ετών, το 62ο έτος της ηλικίας του,
    • να έχει εξοφλήσει τις εισφορές που αντιστοιχούν σε χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 20 ετών ή 6.000 ημερών ασφάλισης ανεξάρτητα από τον πρώην φορέα απονομής της σύνταξης, και
    • οι τραπεζικές καταθέσεις του να μην ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ, αν είναι οφειλέτης αποκλειστικά προς τον π. ΟΓΑ.
  • Στην περίπτωση που από τους ελέγχους προκύψει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση, τότε:
    • Εάν το συνολικό ποσό οφειλών υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ αλλά όχι τις 30.000 ευρώ ή τις 6.000 ευρώ αλλά όχι τις 10.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, τότε η αίτηση γίνεται δεκτή και ο e-ΕΦΚΑ προχωρεί στην έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης.
    • Εάν το συνολικό ποσό οφειλών υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ ή τις 10.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, τότε κοινοποιείται έγγραφο οφειλής προκειμένου ο ασφαλισμένος να καταβάλει το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ ή των 10.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, εντός διμήνου από την κοινοποίησή του και να υπαχθεί στη ρύθμση.
  • Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο e-ΕΦΚΑ προχωρεί στην έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης και στην καταβολή της σύνταξης. Ειδικότερα, το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ή των 6.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, ποσό οφειλής, συμψηφίζεται με το 60% του μηνιαίου ποσού των καταβαλλόμενων συντάξεων, μέχρι τον μηδενισμό του. Το μηνιαίως συμψηφιζόμενο υπερβάλλον ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 333,33 ευρώ γενικά και των 100 ευρώ για τον π. ΟΓΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσοστό παρακράτησης προσαρμόζεται αναλόγως. Μετά το μηδενισμό του υπερβάλλοντος ποσού, για την εναπομένουσα οφειλή εφαρμόζονται οι παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 61 του ν. 3863/2010.


Μητσοτάκης : Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη


 

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα: 

  • Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μία ιδιαιτερότητα: σε αντίθεση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι εκλογές που δεν συμπίπτουν ούτε με δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ούτε τοποθετούνται κοντά χρονικά σε εθνικές εκλογές.
  • Καταλαβαίνω γιατί πολλοί από εσάς μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και να θεωρείτε ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Θέλω να σας πω ότι αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη. Είναι εσφαλμένη πρωτίστως διότι οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας.
  • Η εντολή την οποία θέλω να δώσετε αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία είναι μια εντολή που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου ότι η κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει ακριβώς αυτές τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εκλέχτηκε τον Ιούνιο του 2023.
  • Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία