Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Πέταξαν στην Μαρίνα Σάττι ωμά αυγά την ώρα που τραγουδούσε

 


Η Μαρίνα Σάττι σε συναυλία της δέχτηκε ωμά αυγά επάνω της και κάτι αναπτήρες, που προκάλεσαν τον εκνευρισμό της, γιατί προσπαθούσε να βγάλει το μελάτο αυγό από τα μαλλιά της.

Φανερά ενοχλημένη, η αυγουλομένη Μαρίνα Σάττι είπε στο κοινό: «Στοπ, στοπ, στοπ. Γειά σας. Να ζητήσω κάτι; Επειδή σκάνε πράγματα πάνω στη σκηνή και κοντεύουμε να πέσουμε, κάτι αυγά ας πούμε… ένα αβγό σπασμένο φρέσκο εννοώ και κάτι αναπτήρες και κάτι τέτοια, γενικά θέλετε να μην πετάτε πράγματα πάνω στη σκηνή τέτοιου είδους; Ειδικά αυγά ωμά ας πούμε; Θέλετε; Να το πάμε πάλι άλλη μία; Ωραία πάμε. Ρίχτο άλλη μία….“.

Στη συνέχεια, η συναυλία συνεχίστηκε, με την τραγουδίστρια να έχει μια εσάνς αυγουλίλας επάνω της.






Στημένη η δήθεν διαγραφή Πολάκη και σήμερα κάνει και μούτρα που τον "διέγραψαν"

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός θίασος στην υφήλιο, και τα νούμερα που τον αποτελούν κάνουν εντελώς ξεφτίλα το κόμμα καθημερινά.

Νέο σώου αγάπης από τον τελειωμένο πολιτικά τυχοδιώκτη του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τύπου κανένας δεν κατάλαβε, και απάντηση απο τον ακροαριστερό τραμπούκο που θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν». Αυτό λέει ο Παύλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση πως επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και από μία απόψη καλά κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει από τον τυχοδιώκτη που τον καταστρέφει καθημερινά όλο και περισσότερο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις εξελίξεις, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από τη Βουλή, αρχικά είπε: «Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα είναι μαζί μου.

Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ», πρόσθεσε λέγοντας στον Κασσελάκη ξεκάθαρα ότι τελείωσε πολιτικά.




Οι Μογγόλοι αντί να συλλάβουν τον Πούτιν τον υποδέχτηκαν με τιμές - Ενδέχεται να διωχθεί ποινικά η Μογγολία

 



Αντί να περάσουν χειροπέδες στον αιμοσταγή δικτάτορα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή οι Μογγόλοι που είναι και μέλη του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου που έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του δικτάτορα.

Προκλητική λαμπρή υποδοχή επιφύλαξαν τη Δευτέρα στον Ρώσο δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στη Μογγολία, η οποία βρίσκεται στη διαδρομή ενός νέου σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα.

Τον δικτάτορα που εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης υποδέχθηκε μια τιμητική φρουρά με ιππείς με πλήρη πολεμική εξάρτυση της εποχής του Τζένγκις Χαν, ο οποίος ένωσε τις μογγολικές φυλές και ίδρυσε την Αυτοκρατορία των Μογγόλων, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία. Παράλληλα, η αχανής πλατεία Σουχμπάαταρ στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ είναι διακοσμημένη με τις σημαίες της Μογγολίας και της Ρωσίας.

Ο Ρώσος διακτάτορας συναντήθηκε με τον Mογγόλο ομόλογό του Ουχναγκίν Χουρελσούχ στη διάρκεια λαμπρής τελετής που οργανώθηκε στην κεντρική πλατεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Μογγολία - μέλος του Διεθνούς Ποινικούς Δικαστηρίου  θα έπρεπε να ενεργήσει σύμφωνα με τα εντάλματα του δικαστηρίου και να συλλάβει τον δικτάτορα Πούτιν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία υπενθύμισαν και οι δύο στο έθνος της Ανατολικής Ασίας αυτήν την υποχρέωση τις τελευταίες ημέρες, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι «δεν ανησυχούν» για την επίσκεψη του Πούτιν.

Το ένταλμα του ΔΠΔ, που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2023, κατηγορεί τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με τον εκτοπισμό και τη μεταφορά παιδιών από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ότι η Μογγολία σχεδιάζει να συλλάβει τον Πούτιν. Εάν δεν το κάνει, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει δίωξη για την αδράνειά της, δήλωσε στο Politico ένας νομικός εμπειρογνώμονας.

«Η Μογγολία σίγουρα θα διωχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για παραβίαση του καθήκοντος της συνεργασίας», δήλωσε ο Ταμάς Χόφμαν, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Νομικών Σπουδών.

«Το ΔΠΔ μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στη Συνέλευση των Μερών, η οποία θα μπορούσε να καταδικάσει την παραβίαση της Μογγολίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης διαδικασίας μη συμμόρφωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σοβαρές συνέπειες, όπως κυρώσεις, για την παραβατική χώρα», διευκρίνισε ο Χόφμαν.



Και ρουφιάνος ο Κασσελάκης κάρφωσε και άλλους με πισίνες στις Σπέτσες μήπως την γλιτώσει

 



Όλα τα είχε ο Κασσελάκης, αυτό του έλειπε. Μαθαίνω ότι μεταξύ των πυρκαγιών που του έχουν ανάψει εσωκομματικά οι ιστορίες του με τη «σηπτική δεξαμενή», όπως είναι η τελευταία εκδοχή της πισίνας που έφτιαξε στη βίλα του στις Σπέτσες, έχουν ανάψει και φωτιές σε διάφορους που έχουν μετατρέψει τις υδατοδεξαμενές σε πισίνες.

Με αφορμή, λοιπόν, τα όσα είπε ο Κασσελάκης «καρφώνοντας» και άλλους, για να κρύψει τις δικές του αμαρτίες, το υπουργείο Πολιτισμού και η Πολεοδομία ετοιμάζονται να ψάξουν τους έχοντες και κατέχοντες πισίνα στις Σπέτσες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να «βράζουν» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εξαιτίας του βρέθηκαν και αυτοί στο στόχαστρο και θα πρέπει δεκάδες από αυτούς να δώσουν εξηγήσεις για το πώς και το γιατί.

Βέβαια, εγώ είμαι από αυτούς που λέω ότι για λόγους δικαιοσύνης και ισότητας απέναντι στον νόμο, δεν μπορεί να την πληρώσει μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν και άλλοι έκαναν τα ίδια θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Τώρα εάν τους φταίει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη φορά που θα τον καλέσουν σε δεξίωση, ας του πουν τα παράπονά τους. Ως τότε ας βράσουν στο ζουμί τους και όχι στο ζουμί των αστακών made in usa.


Από τη στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ του Ελεύθερου Τύπου



Το Ισραήλ σκότωσε τον διοικητή των τρομοκρατών της Χαμάς που ηγήθηκε της σφαγής της Νετίβ Χασάρα στις 7 Οκτωβρίου



Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσαν σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, τις αναφορές ότι σκοτώθηκε σε πρόσφατη αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας ο Αχμέντ Φαουζί Νάσερ Μουχαμαντ Γουαντίγια, διοικητής των τρομοκρατών της Χαμάς ο οποίος ηγήθηκε της σφαγής στην κοινότητα Νετίβ Χασάρα την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Γουαντίγια ήταν μεταξύ των οκτώ τρομοκρατών της Χαμάς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιούσε η ισλαμιστική οργάνωση κοντά στο νοσοκομείο Αλ- Αχλί της πόλης της Γάζας.

Ο Γουαντίγια ήταν διοικητής ενός λόχου τρομοκρατών στο τάγμα Νταράτζ-Τούφα της ελίτ μονάδας Νουκμπά της Χαμάς. Στις 7 Οκτωβρίου εισήλθε με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο μοσάβ Νέτιβ Χασάρα, έναν εβραϊκό οικισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, και επέβλεψε τη σφαγή 22 από τους 900 κατοίκους της κοινότητας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ήταν ο τρομοκράτης που βιντεοσκοπήθηκε να πίνει Coca-Cola από το ψυγείο του σπιτιού της οικογένειας Ταάσα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 46χρονου Γκιλ Ταάσα μπροστά στα μάτια των δύο μικρότερων γιων του, του 12χρονου Κόρεν και του 8χρονου Σέι.

Ο Γκιλ Ταάσα, που εργαζόταν ως πυροσβέστης, είχε προσπαθήσει ηρωικά να προστατέψει την οικογένειά του, αρπάζοντας ένα όπλο και πυροβολώντας τους τρομοκράτες μέχρι που του τελείωσαν οι σφαίρες, όπως αφηγήθηκε αργότερα ο γιος του Κόρεν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan. Τότε, οι τρομοκράτες πέταξαν μια χειροβομβίδα στο καταφύγιο όπου κρυβόταν η οικογένεια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φοβήθηκε, αλλά αποφάσισε να μας σώσει και πήδηξε πάνω στη χειροβομβίδα... έγινε μια έκρηξη, είδα καπνό και ξαφνικά ήμασταν γεμάτοι αίματα».

Ο Κόρεν είπε ότι οι τρομοκράτες ήρθαν να ελέγξουν εάν ο Γκιλ ήταν όντως νεκρός. Αφού ήπιαν το αναψυκτικό που υπήρχε στο ψυγείο, έφυγαν από το σπίτι. Τα δύο τραυματισμένα αδέρφια έτρεξαν στο διπλανό δωμάτιο στη μητέρα τους και παρέμειναν εκεί κρυμμένα μέχρι που έφτασε ο ισραηλινός στρατός στον οικισμό.

Η οικογένεια ενημερώθηκε τη Δευτέρα ότι οι IDF και η Σιν Μπετ είχαν εξουδετερώσει τον Γουαντίγια. Οι IDF δήλωσαν ότι οι άλλοι επτά τρομοκράτες που σκοτώθηκαν στο χτύπημα στην πόλη της Γάζας ήταν επίσης μέλη του τάγματος Νταράτζ Τούφα.




Πόσα καραγκιοζιλίκια να αντέξουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κασσελάκης φέρνει πίσω στην Κ.Ο τον τραμπούκο Πολάκη


 

Ο τελειωμένος στον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν το ξέρει ακόμα) τυχοδιώκτης, ινφλουένσερ με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης με μια κίνηση απελπισίας φέρνει πίσω τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη που είχε διαγράψει πριν 40 ημέρες.

Η απόγνωση του Στέφανου Κασσελάκη για το πολιτικό του μέλλον τον έκανε να ανακοινώσει επίσημα  την επιστροφή του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μόλις 40 ημέρες μετά τη διαγραφή του και λίγο πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, όπου έλεγε ότι προετοίμαζε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.  αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή να διαμηνύει ότι δεν είναι «κανένα παιδάκι» για να τον διαγράφουν και να τον επαναφέρουν.

Η επανένταξη του Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά από εισήγηση του κ. Κασσελάκη και ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πολάκη για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη και του είπε «Θα τα πούμε στην ΚΕ»

Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΕ δεν έκαμψε τις διαθέσεις του Παύλου Πολάκη, που διαμήνυσε ότι «θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή», καθώς ο ίδιος δεν είναι «κανένα παιδάκι» για να τον διαγράφουν και να τον επαναφέρουν. 

Το θέμα είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του Στέφανου Κασσελάκη που τον οδηγεί να κάνει και να λέει καραγκιοζιλίκια, βλέπουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να φύγει από το κόμμα για να πάει μπροστά, αλλιώς θα βυθιστεί και άλλο.




Πήραν από 63χρονη 98.500 ευρώ για δήθεν τροχαίο του γιου της


 

Στην εξιχνίαση υπόθεσης που αφορούσε εξαπάτηση 63χρονης στη Σαντορίνη προχώρησε η Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 27, 29 και 34 ετών (2 άνδρες – 2 γυναίκες), οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως μέλη συμμορίας, έχοντας διαφορετικό ρόλο στη συγκεκριμένη απάτη (συντονιστής, πληροφοριοδότης, τηλεφωνητής, εισπράκτορας).

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η 29χρονη προσποιούμενη αστυνομικό τηλεφώνησε στο θύμα, αναφέροντας ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Εκμεταλλευόμενη την συναισθηματική φόρτιση της γυναίκας, απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του γιου της.

Η 63χρονη πείστηκε και παρέδωσε σε προσυνεννοημένο σημείο το χρηματικό ποσό των 98.500 ευρώ, το όποιο παρέλαβε 27χρονος αλλοδαπός ως «εισπράκτορας».

Στο πλαίσιο επισταμένης διερεύνησης του περιστατικού σκιαγραφήθηκαν τα στοιχεία του «προφίλ» των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν διαδοχικά κατά τη προσπάθεια τους να διαφύγουν από το νησί.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στη δικαιούχο, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.




Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το προεδρικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας

 


Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν στη Δομινικανή Δημοκρατία το βενεζουελάνικο προεδρικό αεροσκάφος, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε στη Φλόριντα, τόνισαν οι πηγές, ενώ ο δικτάτορας Νικολάς Μαδούρο δεν βρισκόταν στο σημείο την ώρα της κατάσχεσης.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η αγορά του αεροσκάφους παραβίαζε τις αμερικανικές κυρώσεις.

Το αεροπλάνο - το βενεζουελάνικο αντίστοιχο του αμερικανικού «Air Force One» - είχε χρησιμοποιηθεί για κρατικές επισκέψεις του δικτάτορα Μαδούρο σε όλο τον κόσμο.



Η πανελλαδική απουσία της τροχαίας συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων - Ένας νεκρός στην Βασιλίσσης Σοφίας


 

Είναι αποδεδειγμένο και ομολογημένο από όλους τους οδηγούς, ότι τροχαία στους δρόμους δεν υπάρχει εμφανίζεται μόνο εάν γίνει κάποιο ατύχημα και μετά εξαφανίζεται και πάλι. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι σε στημένα μπλόκα για να μοιράσουν καμιά κλήση, και βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια εάν περάσει κάποιος επίσημος, και αναρωτιέσαι που κρύβονται όλοι αυτοί;

Πριν 15 χρόνια βλέπαμε στους δρόμους τους τελευταίους ηλικιωμένους τροχονόμους που έγραφαν τις τελευταίες ώρες δουλειάς τους πριν βγουν στην σύνταξη, από τότε η τροχαία παρακμάζει, δεν στελεχώνεται η υποστελεχώνεται, με αποτέλεσμα τροχονόμους να βλέπεις μόνο έξω από την βουλή και μάλιστα πάνω από δέκα.

Η πανελλαδική απουσία της τροχαίας στους δρόμους συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, και η λύση που φωνάζει ο κόσμος είναι μία οι κάμερες, και δεν εννοούμε κάμερες που η μία δουλεύει, η άλλη δεν δουλεύει, η άλλη είναι γυρισμένη στον θεό και η άλλη στην γη, αλλά σοβαρή δουλειά και κάμερες παντού.

Εάν ο οδηγός ξέρει ότι παρακολουθείται η συμπεριφορά του θα είναι και διαφορετική, και έτσι δεν θα χρειάζεται τροχονόμος να κάνει την δουλειά του γιατί θα την κάνει η τεχνολογία.

Βλέποντας ένα ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα στο Λονδίνο, μπαίνεις στις αίθουσες που λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης με κάμερες παντού.  Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τα πάντα και ζουμάρει στο έγκλημα, και στις τροχαίες παραβάσεις. Βρετανοί τροχονόμοι, και άντρες της ασφάλειας, έδιναν εντολές από την αίθουσα σε κινητές ομάδες συναδέλφων τους που ενεργούσαν σε λίγα λεπτά, αποτρέποντας η προλαμβάνοντας τα χειρότερα. Σε ορισμένα πλάνα μάλιστα οδηγοί και κακοποιοί, πριν σκεφτούν να κάνουν κάτι κοιτούσαν την κάμερα για να δουν από το φωτάκι εάν τους παρακολουθούσαν, και δεν ήταν λίγες φορές που μόνο η ιδέα της κάμερας τους απέτρεπε να κάνουν ότι παράνομο σκέφτονταν.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό στην Ελλάδα;

Άλλο ένα σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με την Ηροδότου, στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στη σύγκρουση, και μια μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας, 50 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Παρότι το ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε τρία λεπτά, ήταν ήδη αργά για τον άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Για λίγη ώρα είχαν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πήραν καταθέσεις από μάρτυρες, οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων.

Η προανάκριση για το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη.



Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

 


Εγκρίθηκε, στις 29.08.2024, από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η κατασκευή νέου σύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

  • Η υλοποίηση νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ, με Αναθέτουσα Αρχή το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση του νέου νοσοκομείου, με τη συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης να ανέρχεται σε τριάντα (30) έτη, ενώ η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 350,5 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
  • Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νοσοκομείου δυναμικότητας 425 κλινών, το οποίο θα αποτελείται ενδεικτικά από:
    • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 10 κλινών
    • Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών
    • Μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για χειρουργικά περιστατικά και χημειοθεραπείες
    • Μονάδα εξυπηρέτησης ασθενών με ψυχολογική υποστήριξη και μονάδα πόνου
    • Τμήμα εξωτερικών ιατρείων και περιορισμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών
    • Εργαστηριακό-Διαγνωστικό Τομέα σε «in vitro» και «in vivo» υπηρεσίες όπως ακτινοδιαγνωστικό, πυρηνική ιατρική, ενδοσκοπήσεις και «in vitro» εργαστήρια με μοριακό τομέα
    • Ακτινοθεραπευτικό τμήμα και τμήμα θεραπειών ραδιοϊσοτόπων
    • Χώροι πλυντηρίων για τον καθαρισμό των ιματισμών, μαγειρείο και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις πρόληψης, διάγνωσης, νοσηλείας και θεραπείας των ασθενών και θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, ενώ, παράλληλα, θα βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των περιστατικών υγείας των ασθενών στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ευρύτερα. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει σύγχρονες συνθήκες εργασίας στους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ θα επιλύσει προβλήματα που εντοπίζονται στο υφιστάμενο νοσοκομείο «Θεαγένειο».




Παράνομη αξίωση της Τουρκίας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»


 

Από την τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη στον ΣΚΑΙ:

Για τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του, Χ. Φιντάν στις Βρυξέλλες:

  • Διεξήχθη σε καλό κλίμα και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν το Κυπριακό, η υπόθεση της Κάσου,  τα ευρωτουρκικά, τα ελληνοτουρκικά. 
  • Έγινε και μια προετοιμασία για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν που θα γίνει στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το Κυπριακό:

  • Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών. Υπάρχει μια κατανόηση ότι τα μέλη πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
  • Η κυπριακή πλευρά έχει μια πολύ δημιουργική στάση. Αναμένεται να δούμε τη στάση της τουρκικής πλευράς.
  • Χωρίς συζήτηση και διάλογο λύση δεν μπορεί να υπάρξει, γι’ αυτό είμαστε απολύτως έτοιμοι.

Για το θέμα της Κάσου:

  • Υπάρχει μια στρέβλωση σε επίπεδο πραγματικών γεγονότων.
  • Δεν προέκυψε κρίση και δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένταση που θα προκαλούσε την κρίση αυτή.
  • Καμία αναγνώριση υπήρξε οποιουδήποτε δικαιώματος ή αξίωσης της τουρκικής πλευράς.
  • Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Το ερευνητικό πλοίο έκανε το 100% της έρευνας που  προβλεπόταν.
  • Ζητήματα κυριαρχίας δεν πρόκειται ποτέ να μπουν σε συζήτηση και τα κυριαρχική δικαιώματα θα τα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους.

Για το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας": Είναι μια παράνομη αξίωση που προβάλλει η Τουρκία, η οποία  δεν θα υπαναχωρήσει από τη βασική της αυτή θέση από την μία μέρα στην άλλη.

Για τα ζητήματα με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία: Υπάρχει μια συστηματική παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το κείμενο είναι ρητό άρα η γειτονική χώρα βρίσκεται σε καθεστώς παράβασης. Η Ελλάδα  αντιδρά όπως πρέπει να αντιδράσει. Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία.



Αρνητικός «πληθωρισμός» στα σουπερμάρκετ για 4ο συνεχόμενο μήνα

 


Στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), αποκλειστικά στο κανάλι των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ σχετικά με τις πληθωριστικές τάσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, εξετάστηκε η πορεία των τιμών ανάμεσα στον Αύγουστο 2024 και τον Αύγουστο 2023.

Η καθαρή μείωση του δείκτη εξέλιξης τιμών αλυσίδων σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο 2024 δείχνει ότι ο πληθωρισμός στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι αρνητικός της τάξης του -1,08. Επισημαίνεται ότι ο σχετικός δείκτης του ΙΕΛΚΑ ήταν -1,56% τον Ιούλιο, -1,92% τον Ιούνιο, -1,25% τον Μάιο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, η πορεία της αγοράς παρακολουθείται στενά με καθημερινούς και εντατικούς ελέγχους. Τα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης σταδιακά αποδίδουν στο ράφι, αλλά είναι προφανές ότι δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη, από κοινού με την υγιή επιχειρηματικότητα και τους καταναλωτές που πρέπει να επιλέγουν σωστά, προς όφελος της μέσης ελληνικής οικογένειας και όλη της κοινωνίας.

Μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στις κατηγορίες:

  • Απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού: -6,68%
  • Χαρτικά, καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής: -5,16%
  • Τροφές και είδη για κατοικίδια: -4,78%
  • Βρεφικές και παιδικές τροφές: -4,28%
  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: -2,84%


Επικαιροποίηση και αναβάθμιση μελετών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και αποκατάστασης στην Θεσσαλία

 



Διεξήχθη, την, Παρασκευή 30 Αυγούστου, η 10η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, με αντικείμενο την ένταξη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του έργου: «Επικαιροποίηση και αναβάθμιση μελετών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και αποκατάστασης στην Θεσσαλία».

  • Τα βασικά έργα των οποίων οι μελέτες θα αξιολογηθούν είναι αυτά της Κάρλας και της διώρυγας Γυρτώνης – Κάρλας, καθώς και των φραγμάτων Πύλης και Μουζακίου. Οι υφιστάμενες μελέτες απαιτούν επικαιροποίηση και αναβάθμιση καθότι είναι προγενέστερες της θεομηνίας Daniel. Στόχο αποτελεί η ετοιμότητα για ταχύτερη υλοποίηση των έργων διαχείρισης υδάτων στην περιοχή, με επικαιροποιημένους προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα ώστε να μπορεί στη συνέχεια να δρομολογηθεί απρόσκοπτα η υλοποίηση τους.
  • Σημειώνεται ότι η εταιρεία HVA που έχει εκπονήσει ήδη το Στρατηγικό Σχέδιο (master plan) για την ανασυγκρότηση της διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας, έχει υποβάλει προσφορά με την οποία προτίθεται να αναλάβει την επικαιροποίηση και αναβάθμιση των μελετών για τα τέσσερα ως άνω έργα και επιπλέον συνοδά έργα.
  • Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 32 έως 49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων ο προϋπολογισμός του μελετητικού σκέλους υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από δωρεά της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η δωρεά θα καλύψει το μελετητικό σκέλος, καθώς και την έναρξη της κατασκευής της διώρυγας Γυρτώνης – Κάρλας.
  • Η έναρξη του μελετητικού έργου θα είναι άμεση, με τη διάρκεια υλοποίησής του να προσεγγίζει τους 10-12 μήνες.

 



Με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση των μέτρων της κρατικής αρωγής

 



Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής.

  • Ενεργοποιήθηκε η χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής μέσω της πλατφόρμας, arogi.gov.gr, που φθάνει ως τις 10.000 ευρώ. Επίσης, μέσω της ίδιας πλατφόρμας χορηγείται και η πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πρώτη αρωγή μέχρι 4.000 ευρώ. Όπως επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος:
    • Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής άνοιξε την πρώτη εβδομάδα μετά την πυρκαγιά και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 275 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 29 προσωρινές αιτήσεις.  Δηλαδή συνολικά πάνω από 300 αιτήσεις.
    • Πιστώθηκαν οι πόροι του προγράμματος και άμεσα θα πληρωθούν οι πρώτες 120 περιπτώσεις.
  • Ταυτόχρονα υλοποιούνται και τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όπως η παροχή στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτιρίων µε δωρεάν κρατική αρωγή στο 80% του κόστους που θα έχει το νοικοκυριό, η επιδότηση του ενοικίου ή της συγκατοίκησης από 300 ως 500 ευρώ, έως και δύο χρόνια, με τη σχετική πλατφόρμα να ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες, η παροχή κρατικής αρωγής προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ.


Φάλαινα 30 τόνων πετάει στον αέρα κολυμβητή

 



Τη στιγμή που μια φάλαινα 30 τόνων πέταξε στον αέρα τον οδηγό ομάδας τουριστών σε θαλάσσια εξόρμηση «κολύμβησης με φάλαινες» στην Αυστραλία κατέγραψαν δύο κολυμβητές.

Στο βίντεο φαίνεται η φάλαινα να σηκώνει στον αέρα τον οδηγό ανοιχτά του λιμανιού του Σάουθπορτ.


Σύμφωνα με την Ζακλίν Πέιν, η οποία κατέγραψε τη σκηνή μαζί με τον σύζυγό της, Μαξ Πέρσιν, «οι φάλαινες κολυμπούσαν μαζί μας για περίπου 20 λεπτά και όλο και μας πλησίαζαν. Δεν περιμέναμε να έρθουν τόσο κοντά, αλλά ήταν αρκετά περίεργες, όπως μας είπε ο οδηγός μας, πράγμα αρκετά σπάνιο».

Ενώ η ομάδα κολυμπούσε, ξαφνικά άκουσε κραυγές από το συνοδευτικό σκάφος και τότε, σύμφωνα με την κυρία Πέιν, «γυρίσαμε το βλέμμα και είδαμε τον οδηγό στον αέρα».

Αφού η ομάδα των τουριστών επέστρεψε στο τουριστικό σκάφος, τους εξήγησαν ότι η φάλαινα κατευθυνόταν προς ένα άλλο μέλος της ομάδας και ήταν ο οδηγός που το έσπρωξε με αποτέλεσμα να βρεθεί αυτός στον αέρα.

Όπως τους εξήγησαν, πάντως, ήταν πολύ τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να δουν με αυτόν τον τρόπο τη μεγαλοπρέπεια μιας τέτοιας φάλαινας.