Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η πανελλαδική απουσία της τροχαίας συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων - Ένας νεκρός στην Βασιλίσσης Σοφίας


 

Είναι αποδεδειγμένο και ομολογημένο από όλους τους οδηγούς, ότι τροχαία στους δρόμους δεν υπάρχει εμφανίζεται μόνο εάν γίνει κάποιο ατύχημα και μετά εξαφανίζεται και πάλι. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι σε στημένα μπλόκα για να μοιράσουν καμιά κλήση, και βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια εάν περάσει κάποιος επίσημος, και αναρωτιέσαι που κρύβονται όλοι αυτοί;

Πριν 15 χρόνια βλέπαμε στους δρόμους τους τελευταίους ηλικιωμένους τροχονόμους που έγραφαν τις τελευταίες ώρες δουλειάς τους πριν βγουν στην σύνταξη, από τότε η τροχαία παρακμάζει, δεν στελεχώνεται η υποστελεχώνεται, με αποτέλεσμα τροχονόμους να βλέπεις μόνο έξω από την βουλή και μάλιστα πάνω από δέκα.

Η πανελλαδική απουσία της τροχαίας στους δρόμους συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, και η λύση που φωνάζει ο κόσμος είναι μία οι κάμερες, και δεν εννοούμε κάμερες που η μία δουλεύει, η άλλη δεν δουλεύει, η άλλη είναι γυρισμένη στον θεό και η άλλη στην γη, αλλά σοβαρή δουλειά και κάμερες παντού.

Εάν ο οδηγός ξέρει ότι παρακολουθείται η συμπεριφορά του θα είναι και διαφορετική, και έτσι δεν θα χρειάζεται τροχονόμος να κάνει την δουλειά του γιατί θα την κάνει η τεχνολογία.

Βλέποντας ένα ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα στο Λονδίνο, μπαίνεις στις αίθουσες που λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης με κάμερες παντού.  Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τα πάντα και ζουμάρει στο έγκλημα, και στις τροχαίες παραβάσεις. Βρετανοί τροχονόμοι, και άντρες της ασφάλειας, έδιναν εντολές από την αίθουσα σε κινητές ομάδες συναδέλφων τους που ενεργούσαν σε λίγα λεπτά, αποτρέποντας η προλαμβάνοντας τα χειρότερα. Σε ορισμένα πλάνα μάλιστα οδηγοί και κακοποιοί, πριν σκεφτούν να κάνουν κάτι κοιτούσαν την κάμερα για να δουν από το φωτάκι εάν τους παρακολουθούσαν, και δεν ήταν λίγες φορές που μόνο η ιδέα της κάμερας τους απέτρεπε να κάνουν ότι παράνομο σκέφτονταν.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό στην Ελλάδα;

Άλλο ένα σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με την Ηροδότου, στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στη σύγκρουση, και μια μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας, 50 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Παρότι το ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε τρία λεπτά, ήταν ήδη αργά για τον άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Για λίγη ώρα είχαν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πήραν καταθέσεις από μάρτυρες, οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων.

Η προανάκριση για το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου