Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση των μέτρων της κρατικής αρωγής

 



Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής.

  • Ενεργοποιήθηκε η χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής μέσω της πλατφόρμας, arogi.gov.gr, που φθάνει ως τις 10.000 ευρώ. Επίσης, μέσω της ίδιας πλατφόρμας χορηγείται και η πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πρώτη αρωγή μέχρι 4.000 ευρώ. Όπως επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος:
    • Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής άνοιξε την πρώτη εβδομάδα μετά την πυρκαγιά και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 275 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 29 προσωρινές αιτήσεις.  Δηλαδή συνολικά πάνω από 300 αιτήσεις.
    • Πιστώθηκαν οι πόροι του προγράμματος και άμεσα θα πληρωθούν οι πρώτες 120 περιπτώσεις.
  • Ταυτόχρονα υλοποιούνται και τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όπως η παροχή στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτιρίων µε δωρεάν κρατική αρωγή στο 80% του κόστους που θα έχει το νοικοκυριό, η επιδότηση του ενοικίου ή της συγκατοίκησης από 300 ως 500 ευρώ, έως και δύο χρόνια, με τη σχετική πλατφόρμα να ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες, η παροχή κρατικής αρωγής προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου