Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Πήραν από 63χρονη 98.500 ευρώ για δήθεν τροχαίο του γιου της


 

Στην εξιχνίαση υπόθεσης που αφορούσε εξαπάτηση 63χρονης στη Σαντορίνη προχώρησε η Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 27, 29 και 34 ετών (2 άνδρες – 2 γυναίκες), οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως μέλη συμμορίας, έχοντας διαφορετικό ρόλο στη συγκεκριμένη απάτη (συντονιστής, πληροφοριοδότης, τηλεφωνητής, εισπράκτορας).

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η 29χρονη προσποιούμενη αστυνομικό τηλεφώνησε στο θύμα, αναφέροντας ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Εκμεταλλευόμενη την συναισθηματική φόρτιση της γυναίκας, απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του γιου της.

Η 63χρονη πείστηκε και παρέδωσε σε προσυνεννοημένο σημείο το χρηματικό ποσό των 98.500 ευρώ, το όποιο παρέλαβε 27χρονος αλλοδαπός ως «εισπράκτορας».

Στο πλαίσιο επισταμένης διερεύνησης του περιστατικού σκιαγραφήθηκαν τα στοιχεία του «προφίλ» των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν διαδοχικά κατά τη προσπάθεια τους να διαφύγουν από το νησί.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στη δικαιούχο, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου