Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ο Τσίπρας διασπείρει ψέματα και χρεώνει στην κυβέρνηση κάθε παγκόσμια κρίση

 


Αμετανόητος ο Αλέξης Τσίπρας, γυρνάει την Ελλάδα, λέγοντας ψέματα, παραποιώντας την αλήθεια και προσπαθώντας με την συνταγή του 2014 να εξαπατήσει όσους περισσότερους αφελής μπορεί.

Για ψέματα και υπερβολές κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε σχόλιο του ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Όπως και την περίοδο της πανδημίας, έτσι και τώρα ο κ. Τσίπρας περιοδεύει ανά την Ελλάδα διασπείροντας ψέματα και υπερβολές και χρεώνοντας στην Κυβέρνηση κάθε παγκόσμια κρίση. Η Ελλάδα διαχειρίζεται και αυτή την κρίση στηρίζοντας, όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Και αυτό το πετυχαίνουμε μειώνοντας παράλληλα τους φόρους και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Ενώ ο κόσμος αλλάζει με αστραπιαίους ρυθμούς, για τον κ. Τσίπρα “την μια μονότονη ημέραν άλλη μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί… και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μην μοιάζει”».





Δεν αγοράζει το Τουίτερ ο Ίλον Μασκ

 



Ο διευθύνων σύμβουλος της Τέσλα Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Τουίτερ, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Η τιμή της μετοχής του Τουίτερ υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Τουίτερ αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.




Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανηλίκων στην Αγία Βαρβάρα

 



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 7-7-2022 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί (δύο 17χρονοι και δύο 16χρονοι) κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 6-7-2022 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν δυο 15χρονους ημεδαπούς και με λεκτικές απειλές και απειλή χρήσης μαχαιριού, που δήλωσαν ότι κατείχαν, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους ανήλικους δράστες και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 2 κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει και 2 φυσίγγια κρότου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων μέσω gov.gr

 


Με τα άρθρα 1-4 της από 06-07-2022 και υπ' αρ. 1360/135 τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθιερώνει μια σειρά από νέα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη. Ειδικότερα:

Με το άρθρο 1 νομοθετείται η δυνατότητα αποθήκευσης ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης σε εφαρμογή Wallet. Η εφαρμογή θα ονομάζεται Gov.gr Wallet και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση του προσώπου σε κάθε διαδικασία εντός της επικράτειας που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε την έγχαρτη ταυτότητα ή δίπλωμα, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά.

Με το άρθρο 2 καθιερώνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων ενός προσώπου μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του gov.gr. Συγκεκριμένα, η αίτηση θα μπορεί να αφορά στη διόρθωση των εσφαλμένων στοιχείων που αναγράφονται στα εξής μητρώα:

στο Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών

στο Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

στο Εθνικό Μητρώο Α.Μ.Κ.Α. - ΕΜΑΕΣ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης - Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών και Συνταξιούχων) της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) Α.Ε. και

στο Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Με εξαίρεση το Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων, η διαδικασία για διόρθωση εσφαλμένων στοιχείων στα υπόλοιπα τρία μητρώα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω του myKEPlive.

Με το άρθρο 3 εισάγεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για μεταβίβαση επιβατικού οχήματος μέσω του gov.gr. H ψηφιακή αίτηση θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφερειακής ενότητας ή περιφέρειας της επιλογής του αγοραστή. Με τον τρόπο αυτό, ο αρμόδιος υπάλληλος θα εξουσιοδοτείται να αποκτήσει πρόσβαση:

στα φορολογικά στοιχεία πωλητή και αγοραστή που είναι αναγκαία για τη μεταβίβαση και για την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας

στα δεδομένα που αφορούν στον τεχνικό έλεγχο του υπό μεταβίβαση οχήματος.

Κατόπιν, ο αγοραστής θα λαμβάνει μέσω του gov.gr βεβαίωση υποβολής αιτήματος και πλήρωσης των προϋποθέσεων μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος, ώστε εντός τριάντα ημερών να προχωρήσει στην ασφάλισή του, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Με το άρθρο 4 προστίθεται η δυνατότητα έκδοσης αποτελεσμάτων για διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις μέσω του gov.gr. Τα αποτελέσματα θα είναι επίσης διαθέσιμα στο MyHealth app. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή παρέχει ήδη τη δυνατότητα στον πολίτη να ανατρέχει στις ιατρικές συνταγές, στα ιατρικά παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ του.



Σε εφαρμογή η επιβολή πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών

 



Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία τίθεται πλαφόν στην τιμή πώλησης της ενέργειας από τους ηλεκτροπαραγωγούς προς τους προμηθευτές, διαφορετικό ανά τεχνολογία (λιγνίτες, φυσικό αέριο, ΑΠΕ κλπ.). Η επιβολή πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησης για την συγκράτηση των τιμών καταναλωτή για το ρεύμα.

Ο μηχανισμός που τίθεται σε εφαρμογή προβλέπει ότι τα έσοδα που προκύπτουν από τη διαφορά του πλαφόν από την τιμή που διαμορφώνεται καθημερινά στο Χρηματιστήριο Ενέργειας θα διοχετεύονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι επιδοτήσεις των λογαριασμών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Προβλέπεται επίσης ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν τα τιμολόγια που θα εφαρμόζουν κάθε μήνα, δύο μήνες πριν την εφαρμογή τους.

Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης, την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια που θα ισχύσουν τον Αύγουστο ενώ τις 31 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι οι τιμές που θα ανακοινωθούν θα διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα καθώς δεν θα περιλαμβάνουν τις επιδοτήσεις που χορηγούσαν ως τώρα οι ίδιοι οι προμηθευτές προς τους πελάτες τους. Ωστόσο οι τελικές τιμές καταναλωτή θα είναι σημαντικά χαμηλότερες αφού εφαρμοστούν οι κρατικές επιδοτήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση και την επεξεργασία των στοιχείων από τη ΡΑΕ το πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς ισχύει από τον τρέχοντα μήνα (Ιούλιο) και είναι:

112 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα υδροηλεκτρικά

85 ευρώ για τις λοιπές ανανεώσιμες πηγές

208,29 ευρώ για τις λιγνιτικές μονάδες

292 ευρώ για τις μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου και 408,47 ευρώ για τις μονάδες ανοιχτού κύκλου.

Το πλαφόν είναι σταθερό για υδροηλεκτρικά και ΑΠΕ ενώ για τις λοιπές τεχνολογίες θεσπίζεται μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση το πλαφόν, ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, τις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το βαθμό απόδοσης των μονάδων κ.α. Η ανώτατη τιμή θα υπολογίζεται την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα και θα αφορά την τιμή που λαμβάνεται υπόψη για τις εκκαθαρίσεις του επόμενου μήνα.



Τρία χρόνια διακυβέρνησης: Είκοσι βασικά κυβερνητικά επιτεύγματα

 


Η Ελλάδα αύξησε το Α.Ε.Π. της κατά 8,3% το 2021 και κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τέτοιες επιδόσεις μας φέρνουν στην πρώτη τριάδα της Ευρώπη. 

Η ανεργία σημειώνει ήδη πτώση 4,8%, με περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις απασχόλησης που προστέθηκαν από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα. Και συνεχίζουμε στην κατεύθυνση αυτή.

Χάρη στις 52 μειώσεις φόρων, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 34%,  και εισφορών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ενισχύθηκε αρκετά.

Η Ελλάδα το 2021 σημείωσε ρεκόρ 20ετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις με 4,8 δισ. ευρώ, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν ήδη προστεθεί άλλα 3 δισ.. Επιπλέον, οι ελληνικές εξαγωγές έχουν διπλασιαστεί στα 40 δισ. ευρώ ετησίως, από 20 δισ. ευρώ τα προηγούμενα 12 χρόνια. 

Το οικονομικό πλεονέκτημα που δημιουργούμε το μετατρέπουμε άμεσα σε κοινωνικό κεκτημένο, για όλους, ενισχύοντας τη μεσαία τάξη, ιδίως όμως τους πλέον ευάλωτους. Ένας πρόσθετος 15ος μισθός έχει προστεθεί στο εισόδημα των χαμηλόμισθων εργαζομένων, που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, και με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πια έχει τον 9ο υψηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όσες χώρες έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό. 

Συνολικά 51 δισ. ευρώ, 43 δισ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας και 8 δισ. ευρώ από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης, έχουν δοθεί για να στηρίξουν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και εισοδήματα. Παράλληλα, το δημόσιο χρέος της χώρας μειώνεται ως αποτέλεσμα της δυναμικής μας ανάπτυξης.

Η Ελλάδα βγαίνει τον Αύγουστο από την ενισχυμένη εποπτεία, αποπλήρωσε νωρίτερα το Δ.Ν.Τ. και βρίσκεται πλέον ένα σκαλί πριν από την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, γεγονός το οποίο θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. 

Η Ελλάδα κέρδισε ένα τεράστιο πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην Ε.Ε. εξασφαλίζοντας σωρευτικά 80 δισ. ευρώ για τη χώρα έως το 2027, χρήματα τα οποία θα μεταφερθούν στην καθημερινή οικονομία και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Ψηφιοποιήθηκε το Κράτος, εξοικονομώντας τεράστια ποσά για το δημόσιο, ποσά τα οποία και αυτά επιστρέφονται στην ελληνική κοινωνία. Και ακόμα με τις 1.500 νέες ψηφιακές υπηρεσίες εξασφαλίζουμε τουλάχιστον 60 ώρες ελευθερίας για τους πολίτες που δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον σε ουρές. 

Τρέχουν τεράστια πρόγραμμα ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία. Ήδη η χώρα μας είναι η 7η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ήλιο, αέρα και νερό. 

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται το μεγαλύτερο πρόγραμμα νέων υποδομών (δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, μετρό, αντιπλημμυρικά έργα), σχεδόν διπλάσιο σε αξία πρόγραμμα έργων που υλοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Συνολικά 65 έργα προϋπολογισμού σχεδόν 14 δισ. ευρώ.

Εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, αξιοποιούμε το ΕΣΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση, με δράσεις όπως το νέο ολοήμερο σχολείο, οι νταντάδες της γειτονιάς, ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο σχολείο. Στηρίζει στη πράξη τη δημόσια εκπαίδευση με 24.700 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς -οι πρώτες προσλήψεις εδώ και 12 χρόνια- με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων σε δημοτικό και γυμνάσιο και με μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις.  

Στηρίζει τη δημόσια υγεία με προσλήψεις 18.000 έκτακτων και μόνιμων υγειονομικών, με τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 1,3 εκατ. γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού και με μια άψογη εμβολιαστική καμπάνια.

Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και περισσότερα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην αποσύνδεση και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. 

Τελειώνει οριστικά με το άγος των εκκρεμών συντάξεων έως τον Αύγουστο του 2022. Πλέον κάθε νέα αίτηση σύνταξης θα ικανοποιείται μέσα σε 3 μηνών. 

Ενισχύει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με 460 πρόσθετα λεωφορεία στην Αθήνα, 260 στη Θεσσαλονίκη, την παράδοση 3 σταθμών του μετρό στην Αθήνα, την εκκίνηση της γραμμής 4 και την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης έως το τέλος του 2023. 

Θωράκισε τα σύνορα της χώρας. Μειώσαμε τις προσφυγικές ροές κατά 85% το 2020 και 79% το 2021. Πετύχαμε μείωση των φιλοξενούμενων στη χώρα κατά 50%. 

Ενδυνάμωσε την αποτρεπτική και αμυντική ικανότητα της χώρας με εξοπλιστικό πρόγραμμα 5,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει 24 Rafale, 3 φρεγάτες Belharra, 41 προγράμματα αναβάθμισης εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεγάλωσε τα όρια της επικράτειάς μας, μετά από δεκαετίες, με την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο και ταυτόχρονα ενισχύσαμε τις στρατηγικές συμμαχίες μας με Η.Π.Α., τη Γαλλία, τα Αραβικά κράτη και το Ισραήλ.

Μέσα σε τρία χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Φυσικά στην πορεία αυτή υπήρξαν και λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες. Λάθη που η κυβέρνηση αναγνώρισε και που με  στοχευμένες παρεμβάσεις  επιχειρεί πάντα να διορθώνει.



Η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα κυβερνητική σταθερότητα

 



Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη:

Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας για το έργο το οποίο θα μπορώ να παρουσιάσω στον ελληνικό λαό, για αυτά τα οποία θα θέλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Διότι έχουμε πει πολλές φορές ότι η αλλαγή της χώρας, η βαθιά μεταρρύθμιση της πατρίδας μας είναι μια αποστολή η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια τετραετία.

Και βέβαια στο τέλος της τετραετίας θα μπορούν και οι πολίτες να κάνουν τη σύγκριση, διότι ο βασικός μου αντίπαλος για την πρωθυπουργία είναι ο τέως Πρωθυπουργός. Τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης και τι έχουμε πετύχει εμείς στα τέσσερα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης.

Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας. Και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος, ας το έχει. Αλλά, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή το να οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την «βόμβα» -το τονίζω- της απλής αναλογικής, με μία απρόβλεπτη Τουρκία απέναντί μας, δεν πιστεύω ότι είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη και αν αυτό με οδηγήσει στο να έχω ένα πολιτικό κόστος, γιατί θα πρέπει να διαχειριστώ ένα δύσκολο χειμώνα, ας είναι έτσι.

Από τη στιγμή που σας είπα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ας αφήσουμε τη συζήτηση για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές για την επόμενη άνοιξη. Είναι εντελώς πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Αυτό το οποίο έχω πει και το οποίο μπορώ να σας επαναλάβω, είναι ότι για εμάς στη Νέα Δημοκρατία το κατάλληλο εκλογικό σύστημα είναι το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Και ότι μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και μια μονοκομματική κυβέρνηση.

Αυτό στο οποίο όμως επιμένω είναι ότι, σε πολύ δύσκολους καιρούς η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα κυβερνητική σταθερότητα και αυτή η σταθερότητα, κατά την άποψή μου, υπηρετείται καλύτερα από μονοκομματικές κυβερνήσεις, όπως αυτήν την οποίαν έχουμε.