Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μουζάλας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Υπάρχει φόβος για λάθος χειρισμούς


Τους φόβους τους για τυχόν λάθος χειρισμούς, με αφορμή την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

"Πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα περιορίσει την προσφυγική ροή κάνοντας διασώσεις όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να δούμε τα υπηρεσιακά σχέδια και μέσα μας ένας μικρός φόβος μπορεί να υπάρχει ότι μπορούν να γίνουν λάθος χειρισμοί. Νομίζω όμως ότι η πρόθεση είναι φανερή και αυτή είναι να διασωθούν οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν το πέρασμα του Αιγαίου" είπε ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης παρουσία της πρόεδρου της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι περιόδευσε χθες τη Λέσβο.

"Κάτω από την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, υποκρύπτεται το κλείσιμο των συνόρων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ενέργεια η οποία διασπά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να τιμωρούνται οι χώρες που έχουν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρείται η Ελλάδα", τόνισε επίσης ο κ. Μουζάλας.

"Στη Λέσβο παίζεται η μοίρα της Ευρώπης. Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να έρθουν εδώ και να δουν από κοντά τι συμβαίνει. Οι χώρες της Ευρώπης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής ροής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει για την επανεγκατάσταση αρκετών χιλιάδων προσφύγων σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης αλλά δυστυχώς αυτό δεν πραγματοποιείται. Και δεν πραγματοποιείται γιατί οι χώρες- μέλη προβάλλουν ως δικαιολογία πως δεν λειτουργούν τα hot spots στην Ελλάδα. Αυτό είναι απλά μια δικαιολογία και θα πρέπει επιτέλους όλες οι χώρες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί στην προσφυγική κρίση", δήλωσε η Λάουρα Μποντλίνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης. Όπως υποστήριξε, "η ιδέα της αποπομπής σήμερα της Ελλάδας και αύριο της Ιταλίας από τη Σένγκεν σημαίνει μια άρνηση στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης".

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κάλεσε την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Λέσβου με σκοπό να παταχθεί στην Τουρκία η δράση των κυκλωμάτων των διακινητών.  


Πηγή : enikos.gr


Γιατί αυτοπυρπολήθηκε η 47χρονη στην Αλεξανδρούπολη



Πληροφορίες για ταμειακό έλλειμμα 150.000 ευρώ στην εργασία της - Τί έγραψε στο σημείωμα που άφησε στον σύζυγό της

Ερωτηματικά προκύπτουν τώρα για τις συνθήκες που οδήγησαν την 47χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών στην απόφασή της να δώσει δραματικό τέλος στη ζωής της καθώς αυτοπυρπολήθηκε με οινόπνευμα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της και ενώ είχε αφήσει πίσω στο αυτοκίνητο του συζύγου της ένα σημείωμα με το οποίο τον ενημέρωνε για την απόφασή της αυτή και τον καλούσε να μην πιστέψει τίποτα από όσα της καταλογίζουν (χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς). 

Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και βέβαια του νοσοκομείου στο οποίο η 47χρονη γυναίκα εργαζόταν επί σειρά ετών έχει σοκαριστεί με την εξέλιξη αυτή καθώς δε μπορεί να πιστέψει πως εκείνη οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή να δώσει τέλος στη ζωή της. Η γυναίκα ήταν από τα επιφανή διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και εργαζόταν ως επικεφαλής του τομέα των ταμείων και δεν είχε δώσει ουδέποτε λαβές για σχόλια αρνητικά ή ότι προβληματιζόταν για κάτι τον τελευταίο καιρόόπως λέει στο protothema.gr συνάδελφός της από το νοσοκομείο. «Δε φαινόταν να την απασχολεί κάτι, την είχα δει πριν δυο μέρες ήταν πάρα πολύ καλά στη διάθεσή της δε μπορώ ακόμη να το πιστέψω πως έγινε κάτι τέτοιο», λέει συνάδελφος από το νοσοκομείο της άτυχης γυναίκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο που αρχίζουν και διαρρέουν μετά το τραγικό περιστατικό γίνεται λόγος για κάποιο οικονομικής φύσεως θέμα που είχε εντοπιστεί στο ταμείο του νοσοκομείου καθώς είχε διαπιστωθεί έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ γεγονός που είχε προκαλέσει τριγμούς και αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου. Η αστυνομία τώρα ερευνά κατά πόσο αυτό έχει βάση και ενδεχομένως σχετίζεται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της 47χρονης. 

Σε κατάσταση σοκ στο μεταξύ βρίσκεται ο σύζυγος της γυναίκας. «Που μας αφήνεις, γιατί, γιατί το έκανες αυτό σε σένα σε μένα στα παιδιά μας», φώναζε ξεσπώντας σε λυγμούς για τη δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή της η σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών τους. 



Πηγή : protothema.gr


Αλεξανδρούπολη: Έτομοι για πόλεμο! Τα σοκαριστικά ευρήματα και το "άρωμα" τζιχαντιστών



Ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι αρχές στο τροχόσπιτο του Κούρδου -με βρετανικό διαβατήριο- στην Αλεξανδρούπολη! 200.000 φυσίγγια, τέσσερα τουφέκια, διόπτρες νυχτός και... ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική στο σημείο!

Μία -ακόμη- σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη που δημιουργεί φόβο και αμέτρητα ερωτήματα. Οι αρχές συνέλαβαν έναν Κούρδο, υπήκοο Βρετανίας, ο οποίος στο τροχόσπιτό του μετέφερε βαρύ οπλισμό. ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται στην πόλη, ενώ εξετάζονται όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου κι ενός που συνδέει την υπόθεση με τους τζιχαντιστές.

Τα ευρήματα

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη σήμερα το πρωί (σ.σ.14-2-2016) στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Ο 40χρονος κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Το γιατί είναι... οφθαλμοφανές.

Ο άνδρας οδηγούσε ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, με γερμανικές πινακίδες κι έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς και στην κατοχή του τα εξής:

- 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών
- 4 τυφέκια μάρκας Walther
- 8 διόπτρες
- Διάφορα χρηματικά ποσά

Επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο.






Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : newsit.gr


Δικογραφία για υβριστική ανάρτηση σε βάρος των νεκρών αξιωματικών του ΠΝ



Γιάννης Αθανασίου

Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σε βάρος χρήστη με προφίλ στο facebook σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβολή της μνήμης των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο νησί Κίναρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο χρήστης ο οποίος απασχολείται εργασιακά με το να "χτυπάει" τατουάζ και να παίζει μουσική σε μπάντες ανέβασε στο προφίλ του στο facebook προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος των πεσόντων αξιωματικών. 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε άμεσα στη διαγραφή της ανάρτησης και απενεργοποίησε το προφίλ καθώς οι καταγγελίες ήταν χιλιάδες.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπήρξε μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών και δικαιολογημένα τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT.

«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Πιο αναλυτικά, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

» Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές (12-02-2016) το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.

» Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.






Η Τουρκία βομβαρδίζει τη Συρία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις σε ΗΠΑ και Ρωσία



Προκαλεί τους πάντες η Τουρκία και έχει φτάσει στα όρια τους ΗΠΑ και Ρωσία 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων αλλά και του συριακού στρατού στα βόρεια της Συρίας - «Σταματήστε τους βομβαρδισμούς» η απάντηση της Ουάσινγκτον - Για νέο «ψυχρό πόλεμο» μιλά ο Μεντβέντεφ - Έστειλε αεροσκάφη στην Τουρκία η Σαουδική Αραβία

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο στη Συρία καθώς η Τουρκία το Σάββατο βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων της Συρίας στα βόρεια της χώρας προκαλώντας τον εκνευρισμό των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής», οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD (κουρδικό κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ανατολή. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Η συριακή πόλη Αζάζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού και βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαιτώντας να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα. «Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα» των YPG, είπε στους δημοσιογράφους. 

Σύμφωνα με το Ria Novosti οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν και θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια.

«Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε θέσεις του συριακού στρατού στη λοφώδη περιοχή Άλια. Αρκετές βόμβες έχουν εκτοξευτεί από την τουρκική επικράτεια», ανέφερε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


ΗΠΑ: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς


Μετά την είδηση για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς η Ουάσινγκτον προέτρεψε την Άγκυρα να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας αλλά και εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στη βόρεια Συρία.

«Πιέσαμε τους Κούρδους της Συρίας και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να μην επωφεληθούν από την σύγχυση για να καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε επίσης πληροφορίες αναφορικά με πυρά πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε μαχητικά σε τουρκική βάση

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση της Τουρκίας Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επιβεβαίωσε χθες στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya ένας Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να αρχίσουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στην αεροπορική εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ταξίαρχος Αχμέντ Ασίρι, σύμφωνα με το al-Arabiya, σημειώνοντας πως ο αριθμός των αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία θα εξαρτηθεί από τους "στόχους που θα θέσει ο συνασπισμός".

Παράλληλα ο Σαουδάραβας αξιωματικός τόνισε πως η δύναμη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δεν περιλαμβάνει χερσαία στρατεύματα.

«Η ανάπτυξη σαουδαραβικών πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία δεν είναι μέρος καμίας διμερούς συμφωνίας, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην τρομοκρατία του διεθνούς συνασπισμού», υπογράμμισε ο Ασίρι.


Πηγή : protothema.gr


Βόρεια Κορέα: 70% του μισθού υπέρ... πατρίδος για τα πυρηνικά!



H Σεούλ αιτιολόγησε σήμερα τη μονομερή απόφασή της να κλείσει το διακορεατικό βιομηχανικό συγκρότημα του Κεσόνγκ τονίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ έπαιρνε το 70% των μισθών που καταβάλλονταν στους βορειοκορεάτες εργάτες προκειμένου να χρηματοδοτεί τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματά της.

Ημέρες μετά τη βορειοκορεατική ρίψη πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και ένα μήνα μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η Σεούλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σταματά κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο βιομηχανικό πάρκο όπου 53.000 Βορειοκορεάτες απασχολούνται σε 124 νοτιοκορεατικές εταιρίες.

Απέλαση!

Αντιδρώντας στην απόφαση, η Πιονγκγιάνγκ απέλασε όλα τα νοτιοκορεατικά στελέχη που ήταν στο βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ, το οποίο βρίσκεται στο έδαφός της, 10 χλμ. από τα σύνορα των δύο χωρών, και κήρυξε την περιοχή στρατιωτική.

Το βιομηχανικό συγκρότημα που χρηματοδοτείται από τη Νότια Κορέα, άνοιξε το 2004 ως σύμβολο "συμφιλίωσης" ανάμεσα στις δύο Κορέες και παρέμενε ένα από τα τελευταία κοινά προγράμματα συνεργασίας. Το κλείσιμό του επιδείνωσε απότομα τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Στα 12 χρόνια λειτουργίας του, οι νοτιοκορεατικές εταιρίες κατέβαλαν ποσό που ισοδυναμεί με 560 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς στις βορειοκορεατικές αρχές, οι οποίες έχουν την εποπτεία των εργατών που εργάζονται στο Κεσόνγκ. Μόνο το 2015, το ποσό ήταν 120 εκατ. δολάρια.

Μόλις το... 70%!

Σήμερα, ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Χονγκ Γιονγκ-πιο δήλωσε ότι το "70%" των χρημάτων αυτών στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε από το κυβερνών Κόμμα των Εργατών στην Πιονγκγιάνγκ για τη χρηματοδότηση των οπλικών προγραμμάτων της.

"Κάθε ξένο νόμισμα που κέρδιζε η Βόρεια Κορέα μεταφερόταν στο Κόμμα των Εργατών, που χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ή πυραύλων ή την αγορά προϊόντων πολυτελείας", είπε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο KBS TV.

"Περίπου το 70% των μισθών που καταβάλλονται σε δολάρια χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από τις αρχές, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν εισιτήρια για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα αγαθά και βορειοκορεατικά νομίσματα".

Η Σεούλ είχε επιλέξει μέχρι πρότινος να κλείνει τα μάτια στις καταχρήσεις αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τον συμβολισμό του Κεσόνγκ.

"Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σταματήσουμε κάθε δραστηριότητα, γιατί ο Βορράς συνεχίζει να εντείνει την ανάπτυξη των όπλων του. Θελήσαμε να λάβουμε ένα ριζοσπαστικό μέτρο για να κατευνάσουμε την ανησυχία των πολιτών όσον αφορά την ασφάλεια", εξήγησε.

Μεγάλη πηγή ξένου συναλλάγματος για το πιο απομονωμένο καθεστώς στον κόσμο, το Κεσόνγκ δημιουργήθηκε στον απόηχο της διπλωματίας που ακολούθησε η Σεούλ από το 1998 έως το 2008 η οποία είχε στόχο την ενθάρρυνση των επαφών μεταξύ των δυο χωρών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Ν. Μπακογιάννη: Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, να δηλώσει αδυναμία



Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον να κυβερνήσει, διαφορετικά «να προσέλθει στη Βουλή και να δηλώσει αδυναμία».

«Ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες για τις αποφάσεις του, το κόστος των οποίων πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής η κ. Μπακογιάννη. Κάνοντας αυτοκριτική, υπογράμμισε πως αυτό που συνετέλεσε στην επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα ήταν τα λάθη της ΝΔ. «Η παράταξή μας πολλές φορές έπεσε θύμα της λαϊκίστικης νοοτροπίας της αντιπολίτευσης, αλλά και της κοινωνίας, που ήθελε να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα και απέρριπτε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια» είπε.

Παράλληλα, μίλησε για τις συμμαχίες με την Ευρώπη, λέγοντας πως «κανείς δεν θα μας σώσει εάν εμείς δεν είμαστε αποφασισμένοι να σωθούμε».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τόνισε ότι μπορεί να μετατραπεί σε «βόμβα που θα διαλύσει την ΕΕ», ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα έστελνε λάθος μηνύματα σε πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές».

«Το χειρότερο όλων είναι ότι με την απειρία και την ασυνέπειά της έδωσε άλλοθι σε εταίρους οι οποίοι είναι συνειδητά απέναντι στην Ελλάδα, να μας επιτεθούν και να μας απειλούν με κλείσιμο συνόρων» συμπλήρωσε.



Πηγή : eklogika.gr


Ταξίδια από την Ευριδίκη Γεωργιάδη


Ευριδίκη Γεωργιάδη

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!



Η ακτή του Κάβου της Βόρειας Εύβοιας ξεμακραίνει, το περιηγητικό μας σκάφος πλησιάζει τα Λιχαδονήσια και σκεφτόμαστε, γιατί τόσος κόσμος αναζητά το εξωτικό χρώμα ταξιδεύοντας στα πέρατα της γης, όταν ο Παράδεισος είναι πολύ πιο κοντινή υπόθεση. To σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία μας με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar.



Η περιήγηση συνεχίζεται με την εντυπωσιακή επίσκεψη ενός ναυαγίου στα δυτικά του νησιού,μέσα σε μία σειρά από ξέρες,και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα. 



Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας χαριτωμένης οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Οι εμφανίσεις τους είναι συχνές κατά την διάρκεια της ημέρας και οι πόζες τους για επιδέξιους φωτογράφους ιδιαίτερα εντυπωσιακές.



Ο θαλάσσιος περίπατος συνεχίζεται αντικρίζοντας την Στρογγυλή, που πάνω της δεσπόζει ο Φάρος και γύρω του σκορπισμένα ερείπια της Ιεράς Μονής του 12ου αι. μ. Χ, που μόνασε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης. Οι τόσο όμορφες, γεμάτες ζωή ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας έχουνε στιγματίσει και την περιοχή μας,λέγοντας ότι τα Λιχαδονήσια οφείλουν το όνομά τους στον υπηρέτη του Ηρακλή, Λίχα.

Ο μύθος λέει πώς η γυναίκα του Ηρακλή η Διηάνειρα,νομίζοντας ότι είναι απατημένη από τον σύζυγο της, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Τρελός από τους πόνους, ο Ηρακλής άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον εκσφεντόνισε προς την θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.

Σήμερα αυτά τα νησάκια, τα Λιχαδονήσια, αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.



 Η διαδρομή με τα καραβάκια είναι μοναδική μιας και περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλο το σύμπλεγμα και υπάρχει πιθανότητα να συναντήσετε από δελφίνια έως και φώκιες. Η περιοχή προσφέρεται για υποβρύχιο ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Στη Μονολιά σώζονται ερείπια τειχών θεμέλια σπιτιών και ερείπια χριστιανικής εκκλησίας στο βυθό της θάλασσας ενώ στη Μεγάλη Στρογγυλή σώζονται λείψανα ρωμαϊκού υδραγωγείου. 


Θα επαναληφθεί η οικονομική κρίση του 2008;



Με αφορμή την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών τις τελευταίες ημέρες ο οικονομολόγος Μαξ Ότε εκτιμά ότι η νέα χρηματοοικονομική κρίση που διαφαίνεται θα είναι χειρότερη από αυτή του 2008. Και η Γερμανία θα πληγεί.

Με αφορμή τη χθεσινή πτώση στο χρηματιστήριο της Αθήνας αλλά και τους εξαιρετικά αρνητικούς δείκτες που κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο αλλά και Φραγκφούρτη ο γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε μίλησε στη γερμανική ραδιοφωνία (Deutschlandfunk), δίνοντας απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα. Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αποδυναμώνεται, όπως δείχνει το παράδειγμα της Κίνας, των ΗΠΑ και κυρίως της Ευρώπης. Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 ο γερμανός οικονομολόγος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για επανάληψη των γεγονότων.

«Αυτό που είχαμε τότε ήταν η απειλή ενός χρηματοοικονομικού πανικού, ενός νευρικού κλονισμού ή ενός καρδιακού εμφράγματος του χρηματοοικονομικού συστήματος εξαιτίας των χρηματοοικονομικών φουσκών. Αυτήν την κατάσταση καταφέραμε να καταπολεμήσουμε με πάρα πολύ φθηνό χρήμα και έτσι ηρεμήσαμε το σύστημα για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν αντιμετωπίσαμε τις αιτίες και τώρα πλέον έρχονται να συμπέσουν πολλοί μεμονωμένοι παράγοντες, δημιουργώντας αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

Η διάγνωση του ειδικού για τον «ασθενή» που λέγεται παγκόσμια οικονομία δεν είναι καθόλου αισιόδοξη: «Πρόκειται για ένα άθροισμα πάρα πολλών χρόνιων ασθενειών, στις οποίες καταπολεμήσαμε μόνο τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες. Γι' αυτό, η νέα κατάσταση που διαγράφεται, ακόμη κι εάν δεν προκαλεί πανικό με την στενή έννοια, είναι πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με όλα εκείνα τα θέματα που δεν λύσαμε το 2008 και αναβάλαμε για το μέλλον».

«Ούτε στη Γερμανία τα πράγματα πηγαίνουν καλά»

Πάντως αυτό το οικονομικό χάος δεν φαίνεται εν πρώτοις να αγγίζει τη Γερμανία. Ωστόσο ο Μαξ Ότε φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη επ' αυτού: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν. Οι προμηθευτές λειτουργούν. Η Γερμανία έχει γίνει κάτι σαν τον πάγκο εργασίας της Δύσης. Ωστόσο οι μεγάλες επιχειρήσεις μας γίνονται συστηματικά μικρότερες έως πάρα πολύ μικρές. Πού είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που συμμετείχαν στον διεθνή ανταγωνισμό, όπως η Thyssen-Krupp, η Deutsche Bank και η Siemens; Δεν ακούγονται πλέον».

Ο γερμανός ειδικός κλείνει επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δύο επίπεδα. Ναι, η οικονομία λειτουργεί, παράγουμε πολύ, αλλά τι κάνουμε με το πλεόνασμα; Το χαρίζουμε πάλι στην ΕΕ. Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή και οι δυνατότητες της να αποταμιεύει περιορίζονται σημαντικά. Η αθόρυβη απαλλοτρίωση εξαπλώνεται. Αυτό είναι πολύπλοκο. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν θέλω να πω ότι στη Γερμανία τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Ναι, έχουμε σχετικά λίγους ανέργους, αλλά με ποιο τίμημα;».


DLF / Αλεξάνδρα Κοσμά 
Deutsche Welle


Καταναλωτής πέτυχε αποζημίωση 6.000 ευρώ από εισπρακτική


«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών βάζει η δικαιοσύνη, αναγνωρίζοντας δικαίωμα αποζημίωσης για τον καταναλωτή - δανειολήπτη που υφίσταται τις γνωστές οχλήσεις και το «κυνηγητό» για πληρωμή.

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα αποζημίωσης «γεννιέται» και μόνο επειδή η τράπεζα στην οποία ο καταναλωτής χρωστά δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι σκοπεύει να δώσει σε εισπρακτική εταιρεία τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο σπιτιού, εργασίας, κ.λπ.) και τα έγγραφα με τα προσωπικά του δεδομένα για το τι οφείλει! Ετσι, και μόνη η σχετική τηλεφωνική όχληση από την εταιρεία δημιουργεί ευθύνες για την τράπεζα που δεν γνωστοποίησε προηγουμένως στον πελάτη της ότι θα του ζητηθεί από εισπρακτικούς μηχανισμούς να πληρώσει, καθώς η σχετική οφειλή του μπορεί έτσι να γνωστοποιηθεί και σε τρίτα πρόσωπα (οικογένεια, εργασία κ.λπ.) που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, με συνέπεια να προκληθεί στον καταναλωτή ηθική βλάβη. Η αποζημίωση αυτή μπορεί να είναι βέβαια πολύ μεγαλύτερη και να στοιχειοθετείται ευθύνη της εισπρακτικής εταιρείας, εφόσον χρησιμοποίησε μέτρα ανεπίτρεπτα που προκάλεσαν προσβολή της προσωπικότητας.

Η υπόθεση

Ειρηνοδικείο επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρώ (με τους νόμιμους τόκους) σε δικηγόρο, επειδή δέχθηκε οχλήσεις τηλεφωνικές από εισπρακτική εταιρεία, προκειμένου να διαπραγματευθεί τον τρόπο και χρόνο αποπληρωμής των οφειλών του λόγω χρήσης πιστωτικής κάρτας, χωρίς να έχει καμία σχετική ειδοποίηση από την τράπεζα ότι διαβίβασε τα στοιχεία και τα οικονομικά του δεδομένα σε τρίτους.

Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επισημάνσεις της απόφασης (96/16) που ανοίγουν τον δρόμο για «μπαράζ» σχετικών αγωγών και αποζημιώσεων ότι:

• Δεν μπορεί να «μπλοκάρει» την ευθύνη αποζημίωσης το γεγονός ότι στη σύμβαση (κάρτας, δανείου κ.λπ.) που έχουν συνυπογράψει οι δύο πλευρές, η τράπεζα προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση καθυστέρησης της εξόφλησης, μπορεί να αναθέσει την εξασφάλιση της πληρωμής σε εισπρακτική εταιρεία. Η συνυπογραφή (του οφειλέτη, εγγυητή κ.λπ.) δεν αίρει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση για προηγούμενη ρητή ενημέρωσή του ότι τα στοιχεία του δίνονται σε συγκεκριμένους τρίτους για πίεση προς εξόφληση.

• Ο οφειλέτης που δεν ενημερώθηκε για τη διαβίβαση αυτή, δικαιούται σε κάθε περίπτωση αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, χωρίς να ενδιαφέρει το εάν τελικά πλήρωσε. Το γεγονός ότι μετά τις τηλεφωνικές οχλήσεις ρύθμισε με επωφελή τρόπο και εξόφλησε τελικά την οφειλή του δεν καθιστά σε καμία περίπτωση καταχρηστική την αγωγή που ασκεί για αποζημίωση.

• Η τράπεζα δεν μπορεί να επικαλεστεί αμέλεια για να αποσείσει την ευθύνη της για τη μη ενημέρωση, και φέρει η ίδια το βάρος της απόδειξης για το ότι τυχόν αγνοούσε τα πραγματικά γεγονότα που θεμελιώνουν την υπαιτιότητά της (σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων).



Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Πηγή : ethnos.gr


Με μακιγιάζ και Photoshop το ελληνικό CSI εξιχνιάζει εγκλήματα



Ανασύσταση προσώπου για τον εντοπισμό της ταυτότητας της σορού του άνδρα που βρέθηκε τεμαχισμένος σε εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο θα κάνει η ΕΛΑΣ.

Ανασύσταση προσώπου για τον εντοπισμό της ταυτότητας της σορού του άνδρα που βρέθηκε τεμαχισμένος σε εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο θα προβούν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με τη βοήθεια ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου.

Με μακιγιάζ και Photoshop

Με ειδική επεξεργασία και... μακιγιάζ θα επιχειρήσουν να φέρουν το πρόσωπο του θύματος στην κατάσταση που βρισκόταν εν ζωή, προκειμένου να το φωτογραφίσουν και στην συνέχεια μέσω επεξεργασίας της εικόνας να την δώσουν στη δημοσιότητα αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για την ταυτότητά του.

Ο άνδρας, είναι ηλικίας μεταξύ 30-40 χρόνων, με λευκά χαρακτηριστικά, ενδεχομένως ανατολικής χώρας. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, κάνουν λόγο για ένα άγριο έγκλημα, ενδεχομένως προσωπικού χαρακτήρα καθώς προήλθε από βίαια χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία επέφεραν βαριές και θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το γεγονός ότι ο δράστης πέταξε τα κομμάτια του θύματος σε κάδο ανακύκλωσης και όχι σε απλό κάδο σκουπιδιών, όπου σίγουρα θα μεταφέρονταν σε εταιρεία και θα γινόταν διαλογή των σκουπιδιών, άρα θα εντοπιζόταν σύντομα η σορός, δείχνει το... αυθόρμητο του εγκλήματος και τον ερασιτεχνισμό του δράστη.  Ο τεμαχισμός αναδεικνύει  είτε προσπάθεια απόκρυψης του εγκλήματος δια της άγνωστης ταυτότητας του θύματος, είτε «μετά θάνατο» τιμωρία. Από την λήψη αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι το θύμα δεν ήταν σεσημασμένο και δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Η φρικιαστική αποκάλυψη έγινε πριν από τρεις ημέρες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Εργαζόμενοι βρήκαν τεμαχισμένο πτώμα άνδρα, μέσα σε σακκούλες σκουπιδιών που έφτασαν στο εργοστάσιο με τα οχήματα διακομιδής υλικών ανακύκλωσης. Σε διαφορετικές σακούλες είχαν  βρεθεί το κεφάλι και ο κορμός του θύματος και κάποια από τα μέλη των σώματός του, ενώ λείπει μέρος του κορμού στο ύψος της κοιλιακής χώρας. Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλόγριας προσδιόρισε χρονικά το έγκλημα τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν τον εντοπισμό της σορού.

Η μεθοδική δουλειά στο έγκλημα της Ραφήνας

Ο ιατροδικαστής με την βοήθεια ανθρωπολόγου, μέσω επιστημονικής μεθόδου ανασύνθεσης των χαρακτηριστικών του προσώπου θα προβούν σε μία φωτογραφική απεικόνιση, η οποία μετά το απαραίτητο «ρετουσάρισμα» θα δοθεί στη δημοσιότητα.



Είναι η 2η φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν φθάσει στην εξιχνίαση εγκλήματος στις 16 Σεπτεμβρίου 2013. Μία 84χρονη γυναίκα, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε βρεθεί τεμαχισμένη μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Ραφήνα στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Το θύμα ήταν Ελληνίδα. Ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας της ήταν ο εγγονός της ο οποίος διέμενε στην Αρτέμιδα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της «ρετουσαρισμένης» φωτογραφίας της, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα πολιτών, μεταξύ των οποίων της κόρης του θύματος, η οποία δεν είχε επικοινωνία μαζί της για περισσότερο από ένα μήνα. Την είχε αναζητήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια, και στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Στο διαμέρισμα ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του θύματος, και οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη στο στενό περιβάλλον της 84χρονης. Ο 28χρονος εγγονός της είχε προσαχθεί ως ύποπτος. Αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος και στο διαμέρισμα της γιαγιάς του.

Γιατί την σκότωσε

Στις 21 Αυγούστου 2013, επισκέφθηκε τη γιαγιά του, φιλονίκησαν, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Την επόμενη μέρα, με μαχαίρι και πριόνι τεμάχισε το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε. Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα της Ασφάλειας και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής. Ο 28χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τη γιαγιά του, επειδή τον επέκρινε για τη ζωή που έκανε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, δεν εργαζόταν και συζούσε με άλλη γυναίκα με τρία παιδιά. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κατά λάθος τη γιαγιά του, όταν αυτή "έπεσε" πάνω στο μαχαίρι, την ώρα που καθάριζε ένα φρούτο...




Πηγή : thetoc.gr


Τhe Times: Η Ελλάδα «βυθίζεται» στην ύφεση



Η οικονομία της χώρας βαίνει από το κακό στο χειρότερο, γράφει η βρετανική εφημερίδα, εξηγώντας πως η λιτότητα «στραγγαλίζει» την ανάπτυξη εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται η επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα από τον διεθνή Τύπο. Το ένα μετά το άλλο, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσιεύουν ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα, όπου τις τελευταίες ώρες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως από τον αγροτικό κόσμο, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο Ασφαλιστικό. 

Τελευταίο δημοσίευμα, αυτό των βρετανικών Times, το οποίο κάνει λόγο για μια ελληνική τραγωδία. Με κεντρική φωτογραφία, άνδρες των ΜΑΤ ανάμεσα σε πύρινες γλώσσες, το δημοσίευμα εξηγεί πως την ώρα που οι κοινωνικές αντιδράσεις οξύνονται, η οικονομία της χώρα βαίνει προς το χειρότερο, «βυθίζεται» στην ύφεση, καθώς η λιτότητα «στραγγαλίζει» την ανάπτυξη. 


Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα αναφέρει τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατά τα οποία το 2015 έκλεισε για την Ελλάδα με ύφεση 0,7%.

Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,9% το δ΄τρίμηνο σε ετήσια βάση, σε μια περίοδο μάλιστα, που παραδοσιακά ο τζίρος ενισχύεται λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων. Η ετήσια μείωση του ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το γ' τρίμηνο.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,6%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για μείωση 0,8% κι έναντι μείωσης 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα, η ύφεση για το σύνολο της χρονιάς διαμορφώνεται σε 0,66% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό που είναι πολύ χαμηλότερο από τις προβλέψεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το δ' τρίμηνο του 2015 παρουσίασε μείωση κατά 2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014.



Πηγή: protothema.gr


Αγρια επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον υπουργό Δικαιοσύνης




Νομική αλλά και πολιτική κόντρα είχαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης διοικητικών δικαστών.

Σημείο αιχμής, οι τηλεοπτικές άδειες και η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει 4 μόνο άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και το γεγονός της ανυπαρξίας του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου, που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του υποστήριξε ότι υπάρχει ένα ζήτημα μετάφρασης των εδαφίων του Συντάγματος, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΕΣΡ αυτή τη στιγμή για να δώςει άδειες οδηγεί την κυβέρνηση σε νομοθέτηση.

«Για το ζήτημα το συνταγματικό που έχει προκύψει, είναι ένα ζήτημα μετάφρασης των δυο εδαφίων (αρ.15 και 101Α)» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Ακόμη όμως κι αν ισχύει αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή το ΕΣΡ είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΕΣΡ. Ακούω την άποψη να αναβιώσει το ΕΣΡ, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει το ζήτημα της ανύπαρκτης σύνθεσης του. Όταν το ίδιο το Σύνταγμα παραπέμπει στο ΕΣΡ και αυτό δεν υπάρχει, πρέπει να δώσουμε μια λύση γιατί το ίδιο το Σύνταγμα ζητά να υπάρχει έλεγχος του κράτους στα ζητήματα των ΜΜΕ. Άλλωστε με βάση την αρχή της επιείκειας, αν το σύνταγμα ορίζει κάτι και αυτό δεν υπάρχει, τότε ο εφαρμόστης θα πρέπει να γίνει και νομοθέτης".

«Λέτε ψέματα» του απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έσπευσε να καταργήσει το ΕΣΡ για να νομοθετήσει η ίδια.

«Λυπάμαι που άκουσα τον υπουργό να λέει για αρχή επιείκειας έναντι της εξουσίας. Σίγουρα η αρχή αυτή δεν αφορά την κυβέρνηση άλλα τους πολίτες. Λυπάμαι που άκουσα για απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής κρίσης ως προς την συνταγματική εκτροπή για τις ανεξάρτητες αρχές» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε δριμύτερη κατά του υπ. Δικαιοσύνης αλλά και εν γένει της κυβέρνησης:

«Το ΕΣΡ υπάρχει, λέτε ψέματα. Ξέρετε ότι η κυβέρνηση, με εκπρόθεσμη τροπολογία, έπαυσε όλα τα εν ενεργεία μέλη του. Και με μια φωτογραφική διάταξη διέλυσε τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτό που συμβαίνει είναι συνταγματική εκτροπή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε και δε φταίει ο κακός καιρός» κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr






Σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα στην Ν.Δ. ξέσπασε εσωτερική διαμάχη



Την παραίτησή του από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Σάκης Ιωαννίδης.

Η παραίτηση έγινε με αιχμές κατά του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό γιατί όπως λέει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ «Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του κόμματος, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου και διεξαγωγή Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ . Πριν δηλαδή τη λήξη της θητείας μου, όπως ορίζει το καταστατικό».

Μετά την αιχμηρή επιστολή του Σάκη Ιωαννίδη ήρθε και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ως προς τα διαδικαστικά θέματα.

Όπως και να έχει το θέμα για την ενότητα του κόμματος φέρει την ευθύνη ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος και τέτοιες εσωτερικές διαμάχες σε κρίσιμες περιόδους για την χώρα δεν επιτρέπονται από κανένα γιατί ο λαός παρακολουθεί.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παραίτησης:

Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το Καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών  τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν.

Ως εκλεγμένος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου , από διάφορες θέσεις στα όργανα της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, σεβάστηκα απόλυτα τις καταστατικές αρχές της Οργάνωσης που με τίμησε.

Για τις αρχές αυτές δεν δίστασα ακόμη και να συγκρουστώ όποτε χρειάστηκε, γιατί θεωρώ ότι πάνω από όλους μας, είναι η Παράταξη, τα συμφέροντα της οποίας οφείλουμε όλοι να  υπηρετούμε. Πάνω από προσωπικά συμφέροντα κι επιδιώξεις.

Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του κόμματος, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου και διεξαγωγή Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ . Πριν δηλαδή τη λήξη της θητείας μου, όπως ορίζει το καταστατικό.

Σε προγενέστερη επικοινωνία που είχα μαζί του, εξέφρασα την αντίθεσή μου σε μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση γιατί καταρχάς αντιβαίνει τις αρχές του Καταστατικού της ΟΝΝΕΔ.  Διαφώνησα όμως επίσης γιατί τις επόμενες εβδομάδες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη ( φοιτητικές εκλογές ) και η δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας πριν την πολιτική αυτή μάχη, δεν υπηρετεί τους πολιτικούς μας στόχους. Ωστόσο, με δεδομένη την επιμονή του Πρόεδρου για πρόωρη εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, προσφέρθηκα να τον διευκολύνω με την παραίτηση μου κάτι που δεν έκανε αποδεκτό. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν και αντιδεοντολογική και αντικαταστατική δεδομένου ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία για την πλήρωση μιας θέσης η οποία δεν είναι κενή. Αυτή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Η ευθύνη για την απόφαση αυτή δεν βαραίνει φυσικά εμένα, αλλά ούτε και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Βαραίνει όσους ώθησαν τον Πρόεδρο του κόμματός μας να μην λάβει υπόψη του το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση τoυ Προέδρου μας να ορίσει τελικά πρόωρες εκλογές για τις 20 Μαρτίου, απόφαση με την οποία διαφωνώ.

Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου, προκειμένου να  διευκολύνω τον κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις  αποφάσεις που έχει λάβει για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ  και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τους οποίους δώσαμε νικηφόρες εκλογικές μάχες τα προηγούμενα χρόνια και δηλώνω ότι παραμένω πιστός στρατιώτης στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στις αρχές  του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Με τιμή,
Θ. Ιωαννίδης

Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας : 

- Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.

- Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.


- Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωσή τους.


Συναγερμός: Νέες συλλήψεις Τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη



Στη σύλληψη δύο ατόμων, ιρακινής καταγωγής, υπόπτων για συμμετοχή στη δράση του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα, σφαίρες 22 χιλιοστών και διόπτρες, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές. 

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους ήταν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν προς την Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στους αγώνες του ISIS. 

Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συνελήφθησαν άλλοι δύο που κατηγορούνται ως τζιχαντιστές. Ο ένας μάλιστα που πιάστηκε στα ΚΤΕΛ τη Αλεξανδρούπολης ήταν ο Μ. Μπεκτάσεβιτς, σερβικής καταγωγής, μεγαλωμένος στη Σουηδία και γνωστός με το όνομα «Μάξιμος». Θεωρείται ηγετικό στέλεχος των Τζιχαντιστών στα Βαλκάνια και μαζί του ήταν ένας 20χρονος με καταγωγή από την Υεμένη. Το γεγονός ότι έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη δείχνει ότι στην περιοχή ενδεχομένως να υπάρχει θύλακας που ίσως κάτι σχεδιάζε.



Πηγή : imerisia.gr


Μέτωπο κυβέρνησης κατά Τόμσεν: Καταστροφικά όσα προτείνει



Την τήρηση της συμφωνίας προτάσσει η κυβέρνηση επιχειρώντας να απαντήσει στο «άρθρο-βόμβα» του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Την τήρηση της συμφωνίας προτάσσει η κυβέρνηση επιχειρώντας να απαντήσει στο «άρθρο-βόμβα» του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητούσε νέα μέτρα ύψους 9 δισ. και περικοπές συντάξεων.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» -αναφερόμενος στη διαδικασία της αξιολίογησης- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέρριψε και πάλι ευθύνες στους Θεσμούς, καλώντας τους «να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους». Την ίδια στιγμή, έδειξε αισιόδοξος, σημειώνοντας πως «πολύ σύντομα» θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού. Την ίδια στιγμή, επανέλαβε τη διάθεση πως δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής. Ερωτηθείς για την παρέμβαση Τόμσεν, ο κ. Δρασάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε. Με την περιορισμένη αύξηση εισφορών συμφωνούν και οι εργοδότες. Οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν θέσει θέμα. Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει “ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα”. Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία».


Πηγή : thetoc.gr