Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Συναγερμός: Νέες συλλήψεις Τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη



Στη σύλληψη δύο ατόμων, ιρακινής καταγωγής, υπόπτων για συμμετοχή στη δράση του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα, σφαίρες 22 χιλιοστών και διόπτρες, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές. 

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους ήταν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν προς την Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στους αγώνες του ISIS. 

Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συνελήφθησαν άλλοι δύο που κατηγορούνται ως τζιχαντιστές. Ο ένας μάλιστα που πιάστηκε στα ΚΤΕΛ τη Αλεξανδρούπολης ήταν ο Μ. Μπεκτάσεβιτς, σερβικής καταγωγής, μεγαλωμένος στη Σουηδία και γνωστός με το όνομα «Μάξιμος». Θεωρείται ηγετικό στέλεχος των Τζιχαντιστών στα Βαλκάνια και μαζί του ήταν ένας 20χρονος με καταγωγή από την Υεμένη. Το γεγονός ότι έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη δείχνει ότι στην περιοχή ενδεχομένως να υπάρχει θύλακας που ίσως κάτι σχεδιάζε.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου