Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Συνελήφθη επειδή αυνανίστηκε μπροστά σε 16χρονη



Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 34χρονος υπήκοος Τουρκίας ο οποίος συνελήφθη επειδή αυνανιζόταν μπροστά σε 16χρονη που περίμενε το λεωφορείο σε στάση του ΟΑΣΘ.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «επίδειξη γεννητικών οργάνων» αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης του αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα.

Πώς συνελήφθη ο 34χρονος

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ , στην οδό Γεωργικής Σχολής, χθες το βράδυ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στην ανήλικη η οποία αντέδρασε και έβαλε τις φωνές.

Ο 34χρονος προσπάθησε να διαφύγει και κατέφυγε σε παρακείμενο κτήριο όπου ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο.

Σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το grtimes.gr, είναι υπήκοος Τουρκίας, κουρδικής καταγωγής και δήλωσε ότι διαμένει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.


Πηγή : in.gr


O νέος Ποινικός Κώδικας ΣΥΡΙΖΑ άφησε ελεύθερο τον Αρ. Φλώρος και αθώωσε τον Μηλιώνη



Ελεύθεροι είναι πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa - Hellas Power. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε βασιζόμενο στον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ έξι κατηγορούμενους, ανάμεσα τους τον Αρ. Φλώρο, χορηγώντας ελαφρυντικά και τριετή αναστολή.

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, ελέω του νέου Ποινικού Κώδικα, έφερε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Energa - Hellas Power. Ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι. Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.


Είναι τρελό να μιλάμε για πρόωρες εκλογές με μια κυβέρνηση και πρωθυπουργό επιτυχημένους και μια αντιπολίτευση τσίρκο



Μόνο ακροαριστερά σενάρια Συριζαίων μπορούν να χαρακτηριστούν τα περί πρόωρων εκλογών και αυτά τα λένε για να δώσουν ζωή στο τελειωμένο ακροαριστερό νούμερο Αλέξη Τσίπρα που φοβάται ότι δεν θα είναι για πολύ πρόεδρος.

Η κυβέρνηση φυσικά την πιθανότητα διπλών εκλογών μέσα στο νέο έτος και καλό θα ήταν να αναφέρει για να δείξει ότι πρόκειται για σοβαρή κυβέρνηση και για όλη την τετραετία. «Προχωράμε με ορίζοντα τα επόμενα τριάμισι χρόνια, η οικονομία δεν αντέχει πισωγυρίσματα…» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη και γιατί να μην το αναφέρουν πρόκειται για μια επιτυχημένη κυβέρνηση με έναν επιτυχημένο πρωθυπουργό και ο ελληνικός λαός δείχνει να έχει ελπίδα και πάλι. 

Κανένα σενάριο δεν υπάρχει για εκλογές και οποίος από την κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοια σενάρια είναι επικίνδυνος για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Το σενάριο λέει : Να προσφύγει, δηλαδή, η κυβέρνηση σε εκλογές μέσα στο επόμενο έτος, ώστε να «κάψει» την απλή αναλογική, να τελειώσει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανανεώσει, κατά πάσα πιθανότητα, τη θητεία της, μηδενίζοντας το κοντέρ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, αν γίνουν εκλογές, θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Επειδή το επικρατέστερο σενάριο θα είναι να μην εκλεγεί καμία κυβέρνηση, αφού δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, τότε η επανάληψη μιας νέας εκλογικής μάχης - αυτή τη φορά με λίστα στους υποψήφιους βουλευτές - θα δώσει την ευκαιρία στο πρώτο κόμμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπορέσει στις δεύτερες εκλογές να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, με πιο ενισχυμένο σύστημα.

Δείγμα του δώσε θάρρος στον χωριάτη είναι και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε ότι είναι μια πιθανότητα οι διπλές εκλογές, αλλά ο ίδιος το έθεσε ως κάτι πιο σίγουρο, όταν είπε πως, αν αυτές γίνουν, τότε θα αφορούν σε λόγους που προκύπτουν από προβλήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και όχι λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Να σοβαρευτούμε και να προχωρήσουμε χωρίς γελοιότητες.


Κρυφές παράνομες συμφωνίες Τουρκίας - Λιβύης για θαλασσίες ζώνες


Όλο και πιο επικίνδυνος γίνεται ο πρόεδρος Ερντογάν και παρασύρει μαζί του όσους ανεύθυνους μπορεί να επηρεάσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai.gr

Συνάντηση είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφωνήσαν πριν από δύο εβδομάδες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επειδή παραβιάζει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στα ανοικτά των κυπριακών ακτών, αλλά η Τουρκία δεν βάζει μυαλό.

Η Ελλάδα και η Κύπρος έχει συμφωνήσει στην οριοθέτηση των θαλάσσιων και των οικονομικών ζωνών τους, αφήνοντας έξω την επικίνδυνη Τουρκία με αποτέλεσμα να αναζητά συμμάχους μήπως και καταφέρει κάτι.

Η Λιβύη είναι από το 2014 είναι διαιρεμένη σε αντίπαλα στρατιωτικά και πολιτικά στρατόπεδα τα οποία έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα Τρίπολη και στην ανατολική Λιβύη και φυσικά δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος για την Τουρκία. Η κυβέρνηση Σάρατζ βρίσκεται σε σύγκρουση με τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη.

Ο Χάφταρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των λιβυκών πετρελαιοπηγών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, όμως τα πετρελαϊκά έσοδα ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα στην Τρίπολη. Οι δύο αντίπαλες στρατιωτικές συμμαχίες αντιπαρατίθενται επίσης στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Τον Ιούνιο, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ ανακοίνωσε πως διέκοψε όλες τις σχέσεις με την Τουρκία και πως όλες οι τουρκικές εμπορικές πτήσεις ή τα τουρκικά πλοία που προσπαθούν να φθάσουν στη Λιβύη θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικά.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η Άγκυρα έχει προμηθεύσει τον Σάρατζ με μη επανδρωμένα αεροπλάνα και με φορτηγά, ενώ ο LNA δέχεται υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επεσήμανε σήμερα ότι το νέο πρωτόκολλο αποτελεί "μια πιο ευρεία εκδοχή της ήδη υπάρχουσας στρατιωτικής συμφωνίας- πλαίσιο" μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλτούν πρόσθεσε ότι η νέα συμφωνία "θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των στρατών μας" και κάλεσε "τις υπεύθυνες πλευρές" να στηρίξουν την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Σάρατζ.

"Η σταθερότητα της Λιβύης είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των Λίβυων, για την περιφερειακή ασφάλεια και για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας", τόνισε.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε παρά την έκκληση που απηύθυνε τον Οκτώβριο ο Αραβικός Σύνδεσμος προς τα μέλη του με την οποία τους ζητούσε να μην συνεργάζονται πλέον με την Άγκυρα και να περιορίσουν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στην Τουρκία μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η χώρα εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.

Το Σάρατζ στηρίζει κυρίως η Τουρκία και το Κατάρ. Η Ιταλία, πρώην αποκιοκρατική δύναμη στη Λιβύη, φαίνεται επίσης να είναι στο πλευρό του.

Ο αντίπαλός του Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης οι δυνάμεις του οποίου ξεκίνησαν τον Απρίλιο επιχείρηση για να καταλάβουν την Τρίπολη, έχει στο πλευρό του την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την κυρίως πολιτική στήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κατηγόρησαν σε έκθεσή τους αυτό τον μήνα την Ιορδανία, την Τουρκία και τα Εμιράτα ότι παραβίασαν το εμπάργκο για την εισαγωγή όπλων στη Λιβύη, το οποίο επιβλήθηκε το 2011.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Στο τραπέζι ο χάρτης της Μεσογείου», το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ Ερντογάν και Φαράζ ήταν η υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Με τη συμφωνία η προσπάθεια της Ελλάδας να εισβάλλει στη Μεσόγειο θα πέσει στο κενό ενώ Τουρκία και Λιβύη θα αποκτήσουν θαλάσσιες αρμοδιότητες στην περιοχή νότια της Κρήτης και γύρω από την Κύπρο», σημειώνει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

Δένδιας: «Αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος  Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ολλανδό ομόλογό του, Stef Blok, χαρακτήρισε «τελείως αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. «Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, γιατί αντιβαίνει κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχει ο μεγάλος όγκος της Κρήτης» εξήγησε.

Ενημέρωσε, τέλος, ότι η χώρα είναι έτοιμη να αποστείλει πρέσβη στη Λιβύη, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την παραμονή του εκεί. 

Σχολιάζοντας την επιστολή της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το υπουργείο έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «παντελώς απαράδεκτους» και ενημέρωσε πως «η Ελλάδα θα απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς με αναλυτική απάντηση την οποία θα στείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη, σε όλα τα κράτη της Γενικής Συνέλευσης και σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Την Τετάρτη (27/11), το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε ότι η επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, η οποία επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Άγκυρας για τις θαλάσσιες ζώνες και αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου επαναλαμβάνει τους τούρκικους ισχυρισμούς για τα δικαιώματα της Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρακτικά η Τουρκία αγνοεί τις νόμιμες θαλάσσιες ζώνες των ελληνικών νησιών και επικαλείται συγκεκριμένες συντεταγμένες για τα δικαιώματα της δυτικά του 28ου μεσηβρινού. 

«Τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όπως και τα ηπειρωτικά εδάφη. Η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ κρατών με παρακείμενες ή έναντι ακτές (είτε ηπειρωτικές είτε νησιωτικές) θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τις αρχές της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών και χαρακτήρισε «αβάσιμους», «εσφαλμένους» και «αυθαίρετους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς. 

«Επίσης, η αναφορά στην εν λόγω επιστολή σε δικαιώματα της Τουρκίας δυτικά του 28ου μεσημβρινού μέχρι σημείου, «οποίο θα καθορισθεί βάσει μελλοντικών συμφωνιών  οριοθέτησης στο Αιγαίο καθώς και στην Μεσόγειο, με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη», συνιστά ανοικτή παρέμβαση στο δικαίωμα της Ελλάδος να συνομολογεί συμφωνίες οριοθέτησης με τρίτα κράτη», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα απορρίπτει τους παράνομους τουρκικούς ισχυρισμούς και επιφυλάσσεται να απαντήσει καταλλήλως. Κατά συνέπεια, η εν λόγω επιστολή, ως αντιβαίνουσα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, απορρίπτεται στο σύνολό της και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια ως προς τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία «να αναθεωρήσει επιτέλους τη στάση της και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προς όφελος της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή».

Πέτσας: Καμία σκέψη για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ανατ. Μεσόγειο με Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ,τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι μια καλύτερη σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση όμως, του σεβασμού και της τήρησης του διεθνούς δικαίου. Απέρριψε οποιαδήποτε σκέψη για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Αιγαίο ή ανατολική Μεσόγειο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.



Πηγή: skai.gr




Χέρι - Χέρι με την ακροδεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ! «Οχι», «ναι», «παρών» η… ξεκάθαρη θέση ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα Κομισιόν


Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε ότι η ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ με την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ δεν έχει απολύτως καμιά διαφορά!!!!

Διαβάζουμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ότι η επίσημη γραμμή κατ’ εντολήν Τσίπρα ήταν η καταψήφιση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ, στάση που συζητείται από χθες τόσο στην Ελλάδα κυρίως από τους πολιτικούς του αντιπάλους ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Ευρώπη, κυρίως στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ως παρατηρητής και η επίσημη θέση του ήταν η στήριξη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το γεγονός ότι ο Πέτρος Κόκκαλης ψήφισε υπέρ της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αλέξης Γεωργούλης ψήφισε «παρών» μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να δείχνει ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» στα τρία, επί της ουσίας όμως αποτελεί άλλη μία προσπάθεια του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ να θολώσει τα νερά. Αλλωστε, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα έψαχναν τρόπο να μην προκληθούν εσωκομματικές αντιδράσεις από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο και φαίνεται ότι επιλέχθηκαν οι τρεις γραμμές, «όχι», «ναι» και «παρών» για να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να πατά σε δύο βάρκες.

Η αλήθεια είναι ότι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου και Ελενα Κουντουρά καταψήφισαν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν, ακολουθώντας την επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL), αλλά και των ανεξαρτήτων ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων που δεν συστήνουν ευρωομάδα, όπως – για παράδειγμα – η Χρυσή Αυγή.

Σε μία προσπάθεια να «θολώσει» τα νερά, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης προσπάθησε να πει ότι με την αρνητική του ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει ότι δεν θέλει την Κομισιόν όμηρο των Ορμπαν και Σαλβίνι, ξέχασε όμως να πει ότι επίσημη θέση υπέρ της ψήφισης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είχε μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά αλλά και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, της οποίας ο κ. Τσίπρας θέλει να «περνά» ως άτυπο μέλος της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Πυροβόλησε νεαρή υπάλληλο στο κεφάλι στη Βραζιλία



Ένα σκληρό βίντεο το οποίο δείχνει έναν ψυχρό δολοφόνο να πυροβολεί μια αθώα υπάλληλο καταστήματος και να την σκοτώνει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα στο Σάο Πάολο δείχνει έναν ψυχρό δολοφόνο με κράνος να απειλεί την 23χρονη Ρενάτα Ρανιέλ, για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου και στη συνέχεια σηκώνει το όπλο και την εκτελεί πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο άνδρας ήταν ο πρώην σύντροφος της άτυχης νεαρής, ενώ στο κατάστημα βρίσκονταν ακόμα τρεις υπάλληλοι, τους οποίους ο δράστης έστειλε στο πίσω μέρος του μαγαζιού, χωρίς να τους κάνει κακό.
.




Μπιλ Κόσμπι: Δεν έχω τύψεις, στημένη η δίκη μου


Αναφερόμενος στη δίκη του ο κωμικός λέει ότι ήταν άδικη. «Ήταν όλα στημένα. Αυτό με την επιτροπή κρίσης. Ήταν απατεώνες» είπε για τους ενόρκους

«Έχουν απομείνει οκτώ χρόνια και εννέα μήνες. Όταν μιλάω για τη φυλάκισή μου, δεν πρόκειται να με ακούσετε να λέω ότι έχω τύψεις. Ήμουν εκεί, δεν μ’ ενδιαφέρει ποιοι άνθρωποι έρχονται να μου μιλήσουν γι' αυτό, αφού δεν ήταν εκεί. Δεν ξέρουν» τόνισε ο κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις κωμικός Μπιλ Κόσμπι στο National Newspaper Publishers Association’s BlackPressUSA.com.

Αναφερόμενος στη δίκη του ο κωμικός λέει ότι ήταν άδικη. «Ήταν όλα στημένα. Αυτό με την επιτροπή κρίσης. Ήταν απατεώνες» είπε για τους ενόρκους που αποφάσισαν τον εγκλεισμό του.

Ο Κόσμπι αναφέρθηκε αναλυτικότερα για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Μιλώντας για το κελί του στις φυλακές ο Κόσμπι το χαρακτηρίζει ως το «ρετιρέ» του, και πρόσθεσε ότι περνάει πολλές από τις ημέρες του μιλώντας με τους συγκρατούμενους του στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της φυλακών Mann Up.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τους Αφροαμερικανούς να αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, καθώς και να βάζουν πάνω από όλα τις οικογένειές τους.

«Δεν ανήκω στην ένωση Mann Up, αλλά είναι ένα δικαίωμα που σου δίνεται για να συμμετάσχεις και να μιλήσεις» δήλωσε ο Κόσμπι.

Ο ηθοποιός καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 για τρία με δέκα χρόνια για χρήση ναρκωτικών και σεξουαλική επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας.

Πρόκειται για την Αντρέα Κόνσταντ, προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Temple University, η οποία πρώτη έκανε μήνυση στον ηθοποιό, υποστηρίζοντας ότι το 2004 τη νάρκωσε και τη βίασε στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια.

Όπως σημειώνει το CNN, το σκάνδαλο  Κόσμπι προηγείται χρονικά του #metoo κατά δύο χρόνια. 

Το «The Cosby Show» έσπαγε τα κοντέρ στην τηλεθέαση για 8 χρόνια. 

Βετεράνος stand up performer, ο Κόσμπι ξεκίνησε από τα κλαμπ του Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του '60 και εν συνεχεία πέρασε στην τηλεόραση.

Οι κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο διάσημος κωμικός βρέθηκε στα 77 του χρόνια να κατηγορείται στα 77 από περισσότερες από 60 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. 

Οι μαρτυρίες των θυμάτων όλες στο σύνολό τους έκαναν λόγο για βιασμό κατόπιν χορήγησης υπνωτικών χαπιών στο ποτό γυναικών. 

Οι επιθέσεις φαίνεται να ξεκίνησαν από το 1969 και συνεχίστηκαν σε βάθος 4 δεκαετιών.


Πηγή: CNN- ΑΠΕ
skai.gr


Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες της οικίας του Βαρθολομαίου μετά από συμπλοκή



Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκονται οι διαρρήκτες που εισέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα HaberTurk, οι ληστές ήταν τέσσερις και συνελήφθησαν μετά από ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, δύο από τους διαρρήκτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

Το χρονικό της διάρρηξης

Η διάρρηξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου (16/11), ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας.

Όπως προκύπτει από το υλικό των καμερών ασφαλείας, τρεις μασκοφόροι εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας, προτού γίνουν αντιληπτοί από την οικονόμο του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοικία του Βαρθολομαίου βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.


Πηγή : in.gr


Δεστεμπασίδης: Δεν είμαι ούτε η Κελέση ούτε ο Σαράφης


Ολοκληρώθηκε η εξέτασή του. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis διέψευσε ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες.  «Δεν απαντώ» η μόνιμη επωδός σε ερωτήσεις για πολιτικά πρόσωπα κι άλλα κρίσιμα ζητήματα. Υποστήριξε πως ό,τι πιθανόν γνωρίζει θα το πει στην τακτική Δικαιοσύνη. Την επόμενη Τρίτη με Μανιαδάκη η Επιτροπή.

Στη διάψευση οποιασδήποτε σχέσης του με τους προστατευόμενους μάρτυρες, προχώρησε κατά πληροφορίες, ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, κατά την εξέτασή του από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ίδιος φέρεται πάντως πως απέφυγε να απαντήσει αν γνωρίζει τον δικηγόρο τους, Παύλο Σαράκη, ενώ «δεν απαντώ» ήταν η μόνιμη επωδός του σχετικά με πιθανή δωροδοκία πολιτικών προσώπων και πλήθος άλλων κρίσιμων ζητημάτων κατά την εξάωρη εξέτασή του, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, υποστηρίζοντας πως όσα πιθανόν γνωρίζει θα τα πει ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης από την οποία όπως υποστηρίζει δεν έχει κληθεί.

Δεν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας

Γνωρίζοντας τις υποψίες που υπάρχουν ότι ο ίδιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης", ο ίδιος έσπευσε εξ αρχής να τις διαψεύσει.

«Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το όνομά μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης», φέρεται να δήλωσε στην Προανακριτική.

Ο Μανιαδάκης τον είχε κατονομάσει ως τον «Μάξιμο Σαράφη»

Υπενθυμίζεται ότι ως τον προστατευόμενο μάρτυρα Σαράφη είχε κατονομάσει τον κ. Δεστεμπασίδη στην αγωγή του τον Ιανουάριο του 2019, ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην  προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό "Γιάννης Αναστασίου", υποστηρίζοντας πως από λάθος συγχρονισμό βρέθηκαν και οι τρεις ταυτοχρόνως έξω από τα γραφεία της εισαγγελίας και γνώριζαν ο ένας την ταυτότητα του άλλου. 

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μανιαδάκη

Κατά πληροφορίες, επιχειρώντας να αποκρούσει τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ο κ. Δεστεμπασίδης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του, αποδίδοντας τους ισχυρισμούς του Νίκου Μανιαδάκη στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι πλέον κατηγορούμενος και προσπαθεί να στοχοποιήσει τον ίδιο για να μην καταθέσει όσα γνωρίζει. «Επιχειρεί να με εμπλέξει. Ουδέποτε τον συνάντησα είτε στη ΓΑΔΑ είστε στην Εισαγγελία Διαφθοράς», φέρεται να είπε.

Δεν έχω κληθεί ποτέ από την Εισαγγελία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δεστεμπασίδης δήλωσε πως δεν έχει κληθεί ποτέ μέχρι σήμερα να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές, ενώ αρνήθηκε ότι έχει ταξιδέψει από το 2014 και μετά στις ΗΠΑ, καταρρίπτοντας ουσιαστικά εμμέσως το ενδεχόμενο να είναι προστατευόμενος μάρτυρας του FBI.

Γραμμή «σφίγγας» για τα πολιτικά πρόσωπα - αρνείται να απαντήσει

Προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τα λοιπά το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis κινήθηκε στη λογική μιας ιδιότυπης σιωπής, αρνούμενος σύμφωνα με πηγές πεισματικά να απαντήσει σε οτιδήποτε δεν σχετίζεται αυστηρά με το αντικείμενο της Επιτροπής, δηλαδή, τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας Προανακριτικής, που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου» και «δεν απαντώ». Αυτή φέρεται να είναι η γραμμή με την οποία προσήλθε και επέμεινε μέχρι τέλους, σε όσες ερωτήσεις του τέθηκαν για το αν είχε γνώση περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ή για άλλα κρίσιμα ζητήματα.

Η συνεχής άρνησή του μάλιστα οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, να του επισημάνει το γεγονός ότι η Επιτροπή της Βουλής έχει αρμοδιότητες ανακριτή. Η δε υπεράσπιση αυτής της τακτικής από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγεται ότι προκάλεσε μίνι ένταση με την πλειοψηφία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δεστεμπασίδης καλούμενος να αιτιολογήσει την άρνησή του να παράσχει επαρκείς απαντήσεις, δήλωσε ότι «δεν ξέρω με ποιο καθεστώς θα κληθώ να καταθέσω ενδεχομένως και ως ύποπτος γι’ αυτό και δεν απαντώ», αναφερόμενος προφανώς σε κατάθεση εκδότη εναντίον του για τον τρόπο με τον οποίο αύξανε τον όγκο των διαφημίσεων της εταιρίας προς το περιοδικό του.

Απορία γιατί η Τουλουπάκη δεν κάλεσε Δεστεμπασίδη

Η συγκεκριμένα αναφορά του μάρτυρα, προκάλεσε σχόλια μελών της Επιτροπής, που δεν πείστηκαν από τις διαψεύσεις του περί προστατευόμενου μάρτυρα.  «Δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος μάρτυρας και ταυτόχρονα εμπλεκόμενος όπως πλέον αποδέχεται ο ίδιος», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους γιατί η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη Μαρία Μαραγγέλη δεν κάλεσε για κατάθεση ένα ακόμα σημαντικό πρόσωπο της υπόθεσης που έχει αναφερθεί σε καταθέσεις από τον Ιανουάριο του 2018.


Κληθείς, δε, από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, να αποσαφηνίσει περισσότερο τη στάση του, ο κ. Δεστεμπασίδης, φέρεται να δήλωσε πως οι δικηγόροι του τον έχουν συμβουλεύσει να τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να κληθεί από την τακτική Δικαιοσύνη, ενώ φέρεται να χαρακτήρισε "εκφοβισμό" την ταυτιστή του με προστατευόμενο μάρτυρα.

Σιωπή για το αν γνωρίζει τον δικηγόρο των προστατευόμενων Σαράκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει αν γνωρίζει τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλο Σαράκη, επικαλούμενος ότι είναι άσχετο κάτι τέτοιο με το αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής.

Ο διάλογος που φέρεται να έγινε έχει ως εξής:

Β.Κεγκέρογλου: Τον δικηγόρο κ. Σαράκη τον γνωρίζετε;

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ. Είναι άσχετο με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Β.Κεγκέρογλου: Εσείς πώς το γνωρίζετε ότι είναι άσχετο με την υπόθεση; Ξέρετε λεπτομέρειες της υπόθεσης;

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ

Ο Φρούζης υπεύθυνος ποιος θα πάρει και πόση διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι  ο ίδιος ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, αλλά τα καθήκοντά του περιορίζονταν στην εισήγηση του ετήσιου ποσού διαφημιστικής δαπάνης και δεν γνώριζε σε ποια ΜΜΕ κατευθύνονταν τι ποσά, καθώς και ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για πιθανές σχέσεις της εταιρίας με αξιωματούχους.

«Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή.  Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε», φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Συνάντηση Φρουζή – Αυγής

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του πάντως ο κ. Δεστεμπασίδης, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φρουζής περί επαφών της εταιρίας με την εφημερίδα "Αυγή", μιλώντας για συνάντηση προς τα τέλη του 2014, στην οποία όμως υποστήριξε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι παρών ήταν ο κ. Φρουζής κι όχι ο ίδιος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης,  υποστήριξε ότι μετά την αποχώρησή του από τη Novartis, ίδρυσε δική του εταιρία  Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, η οποία συνεργάζεται με αρκετά ΜΜΕ.  Μετά από σχετική ερώτηση πάντως φέρεται να είπε ότι την τελευταία 4ετία συνεργάζεται με ην εφημερίδα Documento από την οποία έκοψε το τελευταίο τιμολόγιο πριν από 2 χρόνια.  

Κληθείς να απαντήσει εκ νέου αν κλήθηκε ποτέ από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο κ. Δεστεμπασίδης απάντησε αρνητικά.

Β.Κεγκέρογλου: Σας κάλεσε ποτέ η κ.Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση; 

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε

Β.Κεγκέρογλου: Ξαναρωτώ, το γεγονός ότι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

Φ. Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Βουλκίδη να γίνεται και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες;

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ

Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Εμμανουήλ Βουλκίδη να συστήσετε από κοινού εταιρεία και του προτείνατε μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα για Γενικό Διευθυντή;

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.

Την Τρίτη με Μανιαδάκη νέα συνεδρίαση

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα της επόμενης Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου, όπου έχει κληθεί προς εξέταση ο Νίκος Μανιαδάκης και η κατάθεσή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: skai.gr




36 οι νεκροί στην Αλβανία



Δύο 24ωρα μετά τον σεισμό των 6,4 στην Αλβανία, οι συγγενείς των περίπου 47 αγνοουμένων ελπίζουν σε ένα θαύμα. 

Τις τελευταίες ώρες ανασύρθηκαν από τα ερείπια ενός κτηρίου ένα ζευγάρι και το κοριτσάκι τους. Ήταν και οι τρεις νεκροί, ανεβάζοντας τον αριθμό στη λίστα θανάτου, στους 36!

Εκτός από τους 36 νεκρούς και τους τουλάχιστον 47 αγνοούμενους, άλλοι 460 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Δυρραχίου και των Τιράνων. Ορισμένοι εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα επιβιώσουν.


Κυβέρνηση για την χυδαιότητα Πολάκη : «Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους»




Μία νέα χυδαία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά της νέας εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης : «Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε χυδαιότητα με την άκρως συκοφαντική ανάρτησή του κατά της εθνικής συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σταθερός συνδαιτημόνας του κ. Τσίπρα έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει ο αρχηγός του. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους».

Ο ακροαριστερός χυδαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη ανάρτηση στράφηκε κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία ανέλαβε Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα,  για ένα σχόλιό της του 2017 και έγραψε στο Facebook: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!! Ομολογώ πως αυτό το «πόνημα», αυτό το αγλάισμα της λογοτεχνίας, αυτό το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ όταν γράφτηκε το 2017 ,άλλα μόνο σήμερα που το είδα να κυκλοφορεί εδώ. Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα, το είχε γράψει τότε για να της πω κάνα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτάκη τότε. Οπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρίς το γαλλικό.

Δυο παρατηρήσεις:

από τη «μελέτη» του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαρειά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμίες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά.

Αλί και τρισαλι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!!! ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ: ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;;;; στα γαριδάκια;;;;….(γλυκά στο λέω)».

Η κ. Αγαπηδάκη είχε γράψει: «Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!» Ετσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.

Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι.Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό».


Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Filippo Grandi, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες, διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Grandi είχαν μία εκτενή συζήτηση για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγων των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία και την ανάγκη να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στην κρίση.

Επίσης αναφέρθηκαν στην καθοριστική συμβολή του εδώ Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην προετοιμασία και έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και στη σημαντική προσφορά του προσωπικού της στα βασικά σημεία εισόδου και στην ενδοχώρα για την ταχεία εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων διεθνούς προστασίας που υποβάλλονται στις αρμόδιες Αρχές.

Περαιτέρω, ο κ. Πρωθυπουργός πληροφόρησε τον κ. Grandi σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης «Κανένα Παιδί Μόνο», που έχει στόχο τη δημιουργία δομών φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNHCR και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Grandi για τις προσπάθειες που καταβάλλονται εντός ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, καθώς και για τον προσφάτως υιοθετηθέντα από το ελληνικό Κοινοβούλιο νέο νόμο για το άσυλο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016 από την τουρκική πλευρά.

Στην συνάντηση μετείχαν επίσης η κα Pascale Moreau εκπρόσωπος UNHCR στην Τουρκία, ο Philippe Lecrerc, εκπρόσωπος UNHCR στην Ελλάδα, ο Dustin Okazaki, συνεργάτης του γραφείου του κ. Grandi κι από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.