Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

O νέος Ποινικός Κώδικας ΣΥΡΙΖΑ άφησε ελεύθερο τον Αρ. Φλώρος και αθώωσε τον Μηλιώνη



Ελεύθεροι είναι πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa - Hellas Power. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε βασιζόμενο στον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ έξι κατηγορούμενους, ανάμεσα τους τον Αρ. Φλώρο, χορηγώντας ελαφρυντικά και τριετή αναστολή.

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, ελέω του νέου Ποινικού Κώδικα, έφερε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Energa - Hellas Power. Ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι. Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου