Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Βρέθηκε το τζίπ του Αλβανού μακελάρη


Σε πάρκινγκ βρέθηκε το τζιπ του Αλβανού, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε με καλάνσνικοφ και τραυμάτισε 15 άτομα σε κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο.

Το όχημα είχε τεθεί υπό επιτήρηση προκειμένου ο δράστης να συλληφθεί όταν πήγαινε για να το πάρει, αλλά δεν εμφανίστηκε και παρελήφθη προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Απο προχθές, ωστόσο, έχουν "σφραγιστεί" οι πύλες εξόδου από την Ελλάδα με μπλόκα σε σύνορα, αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς λεωφορείων.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει υλικό από κάμερες ασφαλείας και κάμερες κυκλοφορίας για να εντοπιστεί η διαδρομή και το όχημα με το οποίο διέφυγε.



Τροπολογία για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών δραστών ειδεχθών αδικημάτων


Ολοκληρώθηκε, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, το κείμενο της τροπολογίας με την οποία θα είναι δυνατή η άμεση δημοσιοποίηση της φωτογραφίας δραστών ειδεχθών αδικημάτων για την προστασία της δημοσιάς ασφάλειας, ήδη, είναι έτοιμη και άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Μετά το συμβάν με τον Αλβανό κακοποιό, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο, αποκαλύφθηκε το νομοθετικό κενό, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις σκληρών αδικημάτων δεν μπορεί να δοθεί άμεσα η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι εισαγγελείς μπορούν να εκδίδουν, άμεσα, διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων (φωτογραφιών) κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με τα αδικήματα της τρομοκρατίας, της γενετήσιας ελευθερίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η φωτογραφία του Αλβανού δράστη στο Μικρολίμανο δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί, καθώς η σχετική νομοθεσία για ανάλογες περιπτώσεις προβλέπει την επίδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης για τη γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων του (της φωτογραφίας) στην κατοικία του και εάν δεν βρεθεί στη διεύθυνση κατοικίας του, πρέπει η απόφαση να θυροκολληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής διαμονής του, έτσι ώστε να έχει -εάν το επιθυμεί- το χρονικό περιθώριο των 48 ωρών που προβλέπει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων, να προσφύγει με ένσταση κατά της απόφασης.
Η αστυνομία είχε στείλει τη δικογραφία με το όνομα το δράστη της δολοφονικής απόπειρας στην Εισαγγελία Πειραιά, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στα ΜΜΕ, αφού η Εισαγγελία επικαλέστηκε την διαδικασία των 48 ωρών, η οποία λήγει αύριο, Τρίτη 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγητική έκθεση της επίμαχης τροπολογίας αναφέρει ότι η τροπολογία «κρίνεται αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων που τελούνται από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης ή είναι αγνώστου διαμονής και επιβάλλεται η ενημέρωση του κοινού για την προστασία του και την παροχή πληροφοριών για τη σύλληψή τους».

Η τροπολογία θα ενσωματωθεί ως νέα διάταξη στο άρθρο 2 του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει σήμερα, μετά τις τροποποιήσεις που δέχθηκε με τους νόμους 3471/2006, 3625/2007 και 4139/2013.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη και η φωτογραφία του, όπως γίνεται και στις περιπτώσεις για τα αδικήματα της τρομοκρατίας, της γενετήσιας ελευθερίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών του δράστη ή των δραστών θα γίνεται άμεσα στις περιπτώσεις εγκλημάτων «των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει της σύλληψης και είναι αγνώστου διαμονής».

Πηγή : ethnos.gr


Πιο επικίνδυνη η ενδοοικογενειακή βία στην "ανώτερη τάξη" όμως... οι γυναίκες το κρύβουν



Είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας, μεσαίας οικονομικής και κοινωνικής τάξης, γύρω στα 40, άνεργες ή εργαζόμενες αλλά χωρίς καν πρόσβαση στα δικά τους χρήματα, παντρεμένες ή μη με έναν άντρα-δυνάστη, βιώνοντας για πάνω από 10 χρόνια μια κατάσταση που όταν φτάνει σε ακραίο σημείο, χαρακτηρίζεται ως… έγκλημα πάθους.
Δεν είναι όμως, είναι ενδοοικογενειακή βία που συντελείται σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, όπως τόνισαν οι υπεύθυνες της Εταιρίας για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (Ε.Κ.Α.Ψ.Υ.) με αφορμή την αυριανή, παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

"Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη στην ανώτερη τάξη όπου όμως η βία αποσιωπείται
ενώ είναι μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη" τόνισε σε συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη της Εταιρίας, Χρυσάνθη Ζαφειράτου.

"Φανταστείτε, ότι τις γυναίκες που υφίστανται βία, τις έχουν αποσπάσει ακόμα και την κάρτα από την τράπεζα όπου μπαίνει ο μισθός τους και πολλές φορές, έρχονται στο Κέντρο μόνο με ένα εισιτήριο του αστικού λεωφορείου. Εξαναγκάζονται δε, να εγκαταλείψουν την εργασία τους και οι σύζυγοι που τις κακοποιούν, παρακρατούν το ασφαλιστικό τους βιβλιάριο" περιέγραψε την κατάσταση η κ. Ζαφειράτου.

Όπως εκτίμησε, αν και η αστυνομία και τα δικαστήρια δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, εντούτοις είναι συχνό το φαινόμενο,
"αστυνομικοί να κάνουν ότι δεν ακούνε" και να αποτρέπουν τις γυναίκες να καταθέσουν μήνυση για περιστατικά κακοποίησης όταν προσέρχονται στα αστυνομικά τμήματα.

"Σε τέτοια περιστατικά, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενεργοποιήσει τον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία και η ποινική δίωξη να κινηθεί αυτεπάγγελτα" ξεκαθαρίζει η κ.Ζαφειράτου.

Η Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 2560 άτομα.
Από πέρσι τον Οκτώβριο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας με 80.000 ευρώ, 
συμμετέχοντας σε πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2015.

Αύριο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενάντια στη βία, στην πλατεία Αριστοτέλους 
θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης και θα γίνει θεατρικό δρώμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ.Παπαγιαννίδης



Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Με την παραίτησή του, ο κ. Παπαγιαννίδης αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθυστερημένη κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου στο τροχαίο που σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην Σάμο, όπου σκοτώθηκε ένας 34χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Για το θάνατο του πολύτεκνου πατέρα κατηγορήθηκε το ΕΚΑΒ που δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό με αποτέλεσμα ο άτυχος 34χρονος να ξεψυχήσει στο δρόμο.
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο άτυχος άντρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού.
Το τροχαίο έγινε στις 17:45 της 20ης Νοεμβρίου και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03. Δύο λεπτά αργότερα το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο γιατί το μοναδικό που υπήρχει μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού. Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς για να επιστρέψει περίπου μια ώρα αργότερα με τον άτυχο άνδρα δυστυχώς νεκρό.
Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Παπαγιαννίδης ζητά συγγνώμη προσωπικά από την οικογένεια του εκλιπόντος και σημειώνει ότι με την παραίτησή του ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.


Πηγή : protothema.gr




ΑΠΘ: Τα λάθη που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ



Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ρεύματος, αποκαλύπτει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με κινήσεις όπως π.χ. η αντικατάσταση ενός παλιού ψυγείου, περιορίζεται αισθητά η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ακόμη και συσκευές που ίσως φαίνονται «αθώες», όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά, αποδεικνύονται εξαιρετικά ενεργοβόρες, περισσότερο και από το σίδερο.
Πρόκειται για ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα – Countdown to Low Carbon Homes», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφοντας τις καλές πρακτικές για μια πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση.
Για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα επιλέχθηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα και καταγράφηκε η εμπειρία των κατοίκων τους και οι επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, στο άμεσο μέλλον.
«Μείωση εξόδων θέρμανσης μέχρι 65%»
Και στις 40 επιλεγμένες κατοικίες (διαφόρων τυπολογιών, παλαιότητας και σε περιοχές με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά) εγκαταστάθηκε ένα έξυπνο φιλικό σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης, το οποίο κατέγραφε σε 24ωρη βάση την ενεργειακή τους συμπεριφορά.
Όλες οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μεταβολές στην ποιότητα των εσωτερικών συνθηκών, είτε λόγω ηχομόνωσης στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων, είτε λόγω θερμομόνωσης με ουσιαστική θερμική προστασία και αυξημένη άνεση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αντίστοιχα στην περίπτωση των 20 κατοικιών που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.

«Άστοχες παρεμβάσεις λόγω άγνοιας»
“Προσδιορίσαμε τις καλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, για μία πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση, βγάλαμε όμως και συμπεράσματα που δεν τα περιμέναμε στο βαθμό που τα διαπιστώσαμε”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αν. καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης.
Όπως εξηγεί, συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.
“Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι”, αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθηγητής, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό, για να τους καθοδηγήσει.

«Πριν τα κουφώματα αλλάξτε ψυγείο»
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέδειξε η επεξεργασία των μετρήσεων στις 40 κατοικίες, είναι η αποφυγή της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών. “Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία, μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα”, σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι μετρήθηκε πως η αντικατάσταση ψυγείου δύναται να αποσβεστεί σε διάστημα μόλις δύο ετών.
Γενικότερα, όπως εξηγεί ο καθηγητής, η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως προσθέτει, ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.

«Μην υποτιμάτε το πιστολάκι ή το tablet»
Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο, αποκάλυψαν οι μετρήσεις στις 40 κατοικίες. “Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες”, σύμφωνα με τον κ.Παπαγιάννη. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η σπατάλη ρεύματος που προκαλείται από τις συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand-by), όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές, ή αφήνονται για ώρες σε κατάσταση φόρτισης (tablets, κινητά κ.λπ.)
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν αναλυτικά αύριο (17.00-20.00) στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Πηγή : ethnos.gr


Φοιτητές άδειασαν σακούλες με σκουπίδια πάνω στον αντιπρύτανη! (ΦΩΤΟ)


Για μία ακόμη φορά φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για την καθαριότητα, με την κατάσταση να εκτραχύνεται, αφού άδειασαν σακούλες με σκουπίδια κυριολεκτικά πάνω στον αντιπρύτανη, Αντώνη Καλοκαιρινό.

Οι εικόνες είναι απίστευτες, αφού οι φοιτητές αδειάζουν δύο σακούλες με σκουπίδια, που έχουν μαζέψει από χώρους του Πανεπιστημίου, στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Αντώνη Καλοκαιρινού, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, από πλευράς καθαριότητας, που επικρατεί στους χώρους του ιδρύματος.






Ακόμη, η κίνησή τους έγινε ως διαμαρτυρία και για τις τελευταίες ενέργειες του Πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη και την άρνηση του να μην συναντηθεί με του φοιτητικούς συλλόγους, κατα την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014.




Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Πηγή : newsit.gr


Η κρίση κι η ανεργία παρατείνεται δυστυχώς



Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της, υποστηρίζει έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την Ελλάδα.

Η μελέτη της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτιμά, ότι το 2014 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% σε σχέση με το 2008, ενώ από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας. Το 2013 το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε το 44%, ενώ το 2008 μετά βίας, υπερέβαινε το 20%.

Με τα δεδομένα αυτά, η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης είναι 2% απαιτούνται 13 χρόνια για επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ζητά να ανασχεθεί η πολιτική των μειώσεων των μισθών και να ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων, μετά από συμφωνία κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων.

Μεσοπρόθεσμα, η ΔΟΕ προτείνει την εφαρμογή μιας «ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η στρατηγική αυτή «βασίζεται σε μία ανάλυση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, προσαρμοσμένων στη συγκεκριμένη κατάσταση της Ελλάδας, ενώ καλύπτει τόσο μέτρα εκτάκτου ανάγκης όσο και πιο μακρόπνοες βιώσιμες δράσεις».

Στα μέτρα εκτάκτου ανάγκης περιλαμβάνονται η εγγύηση ενεργοποίησης όλων των νέων σε αναζήτηση εργασίας και των πλέον ευπαθών ομάδων, η δημιουργία επιχειρήσεων «κοινωνικής οικονομίας» ως οδοί δημιουργίας θέσεων εργασίας, η βελτιωμένη πρόσβαση σε πιστώσεις για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και μια επανεξέταση του ρυθμού και του μείγματος πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης ώστε να μην υπονομεύονται οι προσπάθειες ανάκαμψης.


Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Μακροπρόθεσμα, η μελέτη προάγει την υιοθέτηση μέτρων όπως η διεύρυνση της οικονομικής βάσης με διευκόλυνση της επέκτασης των βιώσιμων επιχειρήσεων, ενίσχυση των δεσμών μεταξύ τουρισμού και αγρο- τροφιμικού τομέα και προαγωγή των επενδύσεων που ενισχύουν την απασχόληση.

Θεωρεί αναγκαία την καταπολέμηση της αδήλωτης και της φτωχά αμειβόμενης εργασίας μέσω μιας ευρύτερης φορολογικής βάσης και βελτιωμένων κινήτρων για τη χαμηλά αμειβόμενη εργασία, με παράλληλη απομάκρυνση των φορολογικών βαρών από το εργατικό δυναμικό, τις μικρές εταιρείες και την κατανάλωση βασικών αγαθών, προς άλλες φορολογικές βάσεις όπως η περιουσία.

Σε συνδυασμό με την τόσο αναγκαία ενεργοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα διεύρυνε με τη σειρά του το πλαίσιο πολιτικών για την στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης.

Στη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται επίσης η διασφάλιση επαρκούς κάλυψης του συστήματος κοινωνικής προστασίας και η ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω σχεδιασμού προγραμμάτων δεξιοτήτων και προσόντων με προγράμματα μαθητείας και εργασιακής εμπειρίας για τους νέους, καθώς και την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και των ενεργών προγραμμάτων αγοράς εργασίας.

Η ΔΟΕ προτείνει τέλος την επανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους εργαζομένους και την «αντιμετώπιση του κατακερματισμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των κενών ως προς την κάλυψη, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί μια ισορροπημένη ανάκαμψη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Καβάλησε το καλάμι ο Σόιμπλε και θέλει να αποφασίζει αντί της Βουλής ευρωπαικών χωρών για τους ετήσιους προυπολογισμούς τους. .




Τον παλιό κακό του εαυτό θυμήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κάλεσε σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα να εκχωρηθεί στις Βρυξέλλες το δικαίωμα να ασκούν βέτο σε εθνικούς προϋπολογισμούς, στην περίπτωση κατά την οποία αυτοί παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
«Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει ένα δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των (εθνικών) προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός, υπέρμαχος της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, σε μια συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus και το τεύχος του που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα τέτοιο δικαίωμα βέτο στην προσεχή σύνοδό τους, τον Δεκέμβριο, είπε ακόμη ο Σόιμπλε: αυτό θα αποτελούσε «ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε πραγματικά να τηρήσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις», όπως τόνισε.

«Αυτό δεν παρεμβαίνει στην εθνική αρμοδιότητα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού», συνέχισε ο Σόιμπλε εξηγώντας τη θέση του. «Τα κοινοβούλια στις χώρες αυτές θα μπορούν πάντα να αποφασίσουν εάν θα προχωρούν σε περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων ή εάν θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν άλλες μεταρρυθμίσεις».

«Πρέπει να επιδείξουμε ότι επιθυμούμε να πάμε πιο μακριά (στην πορεία) προς μια δημοσιονομική ένωση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται εν μέσω των συνεχιζόμενων συζητήσεων στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, το οποίο προβλέπει ένα δημόσιο έλλειμμα το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το όριο το οποίο έχει θέσει η ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, επέκρινε με σφοδρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία παραβιάζει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη, κάνοντας λόγο για μια χώρα που «εμφανίζει ελλείμματα καθ' υποτροπή» και καλώντας τις Βρυξέλλες να την αντιμετωπίσουν με «αυστηρότητα».

Πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr



Διάβασαν...ανύπαρκτη επιστολή του στρατηγού Γράψα στο συνέδριό τους οι ΑΝΕΛ! Τι δηλώνει



Επιστολή …φάντασμα του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα για την οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα ,διαβάστηκε στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Το Onalert.gr επικοινώνησε με τον στρατηγό ,μετά από την ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο από το συνέδριο των ΑΝΕΛ στο οποίο γίνεται η ανάγνωση της επιστολής την οποία όμως ο στρατηγός ποτέ δεν έστειλε!

“Δεν έχω στείλει καμία επιστολή! Σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία ανθρώπων των ΑΝΕΛ έκανα σαφές ότι δεν επιθυμώ να εμπλακώ. Δεν γνωρίζω πως, ποιοι και γιατί διάβασαν στο συνέδριο των ΑΝΕΛ μια επιστολή που δήθεν εγώ έστειλα”, είπε στο Onalert.gr ο Δημήτρης Γράψας.

Τι έλεγε το κείμενο της υποτιθέμενης επιστολής του;



''Χαιρετίζω το συνέδριό σας. Σας καλώ να περιφρουρήσετε το αντιμνημονιακό πατριωτικό ορθόδοξο ρεύμα.
Δημιουργήστε επιτροπές υπεράσπισης εθνικής ανεξαρτησίας, εθνικής κυριαρχίας.
Η κατάσταση αλλά και η οξύτητα των εθνικών προβλημάτων επιβάλουν άμεσα να κατακτήσουμε την ενότητα των Ελλήνων, το γρηγορότερο δυνατό.
Υψώστε τον πανελληνισμό απέναντι στην μοχθηρή παγκοσμιοποίηση.
Περιφρουρήστε τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας, αναζητήστε τα δίκαι του Ελληνισμού. Αποδείξτε εμπράκτως ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!''
                                 
Μένει να μάθουμε ποιοι και γιατί παγίδεψαν τους ΑΝΕΛ.




Πηγή : onalert.gr


Εμφύλιος στον ΠΑΟΚ για την απόφαση Πρέλεβιτς


Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν συναίνεσε σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 25χρονου Σέρβου Μάρκο Ιβκοβιτς και οι οπαδοί αποδοκίμασαν τον Πρέλεβιτς.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντα Σέρβου οπαδού Μάρκο Ιβκοβιτς αλλά με εντολή Πρέλεβιτς ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε, επικαλούμενος «προχειρότητα». Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποδοκίμασαν την απόφαση της ομάδας τους.

Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νεάπολης: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε πως υπήρχε έλλειψη σοβαρότητας της όλης διαδικασίας για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο ματς με τον Ολυμπιακό για τη δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς όμως ο ΣΦ ΠΑΟΚ Νεάπολης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ΚΑΕ!

Η ανακοίνωση των οργανωμένων του «δικεφάλου» έχει ως εξής:

''Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Νεάπολης «Μπέλλος» 1963 εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την άρνησή της να δεχθεί την πρόταση του γαύρου για να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στο μεταξύ μας παιχνίδι για τον αδικοχαμένο Σέρβο οπαδό, Μάρκο Ίβκοβιτς.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε γιατί είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνει για ένα νεκρό οπαδό οποιασδήποτε ομάδας και εθνικότητας.

Σε τέτοια πράγματα πρέπει να δείχνεις ευαισθησία και όχι όταν σηκώνεται ένα υβριστικό πανό ή όταν ανάβει ένας πυρσός.

ΥΓ 1:. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του άτυχου οπαδού.

ΥΓ 2: Εσείς διώχνετε τους οπαδούς από το γήπεδο''


Πηγή : thetoc.gr


Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων έως 3 Δεκεμβρίου



Την αποχή από τα καθήκοντά τους, έως και τις 3 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι, με αποτέλεσμα τα δικαστήρια να παραμείνουν κλειστά σε αυτό το διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, συνέχιση της αποχής έως και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, επίσης αποφασίστηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σε ημερομηνία που θα καθορίσει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.





Φωτογραφία από σκλαβοπάζαρο: Έτσι το Ισλαμικό Κράτος πουλά γυναίκες


Η φωτογραφία ντοκουμέντο διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει μια κοπέλα Γιαζίντι να πωλείται σε σκλαβοπάζαρο από το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται πραγματικά για μια εικόνα που σοκάρει, μια εικόνα που όλοι πιστεύαμε ότι η ανθρωπότητα δεν θα αντίκριζε ποτέ ξανά.

Η νεαρή γυναίκα είναι αλυσοδεμένη και εκτίθεται ως εμπόρευμα στο παζάρι.

Δύο τζιχαντιστές τη σέρνουν, προς πώληση, ενώ ο τρίτος με τη ντουντούκα κάνει τη δημοπρασία. Κρατά μάλιστα και μια μαγκούρα, για να δείχνει ποιος πελάτης κάνει την καλύτερη προσφορά.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη για μια ακόμη φορά με την απόλυτη βαρβαρότητα, με την αποκτήνωση, με το απόλυτο μεσαιωνικό σκοτάδι.


Πηγή : tribune.gr


Συνάντηση κυβέρνησης με τρόικα αύριο στο Παρίσι



To πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε το πρωί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συναντηθεί τελικά με εκπροσώπους της τρόικα την Τρίτη το πρωί στο Παρίσι.

Μετά ήρθε η σειρά του ΥΠΟΙΚ να επιβεβαιώσει την είδηση για το αυριανό ραντεβού στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ :

''Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας''.





Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μηνύει τον Πάγκαλο


Για το χαρακτηρισμό των δημοσίων υπαλλήλων ως «κοπρίτες και τεμπέληδες»

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να καταθέσει μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες» και «τεμπέληδες» σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

«Την ανικανότητά μας να αξιολογήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους θα την καλύψουμε με την τρόικα; Ό,τι μας ζητάει η τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι κοπανατζήδες. Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Μετά από 30 χρόνια βουλευτικής ασυλίας… επιτέλους ίσοι...!!! Εδώ και τέσσερα (4) τουλάχιστον χρόνια και προκειμένου να δικαιολογηθεί μια σκληρή και απάνθρωπη οικονομική πολιτική που οδήγησε στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας, που έγινε ο ηθικός αυτουργός χιλιάδων αυτοκτονιών, ξεσπίτωσε νοικοκύρηδες, διέλυσε οικογένειες, οδήγησε στην ξενιτιά χιλιάδες νέους επιστήμονες και όχι μόνο, αναζητήθηκε το «εξιλαστήριο θύμα» που θα φορτωνόταν το ανάθεμα των πολιτικών επιλογών των ανθρώπων που ακόμη και σήμερα κυβερνούν!!!

Το κράτος, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ο Δημόσιος Υπάλληλος επιλέχτηκε ως ο εύκολος στόχος, ως το εξιλαστήριο θύμα. Λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, απαξιώθηκε, καταδικάστηκε και σχεδόν εκτελέστηκε στο βωμό της πολιτικής ανικανότητας, της πολιτικής ανευθυνότητας, στη λογική του επιμερισμού της ευθύνης και του κοινωνικού αυτοματισμού, της μεθοδευμένης τακτικής του «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Όπως πάντα σε δύσκολες τέτοιες εποχές υπήρξαν οι «λαγοί», οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αυτοί που ήταν διαθέσιμοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αυτοί που απολάμβαναν άφθονο τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να ξεδιπλώσουν το «σχέδιό τους», να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν συλλήβδην κατηγορίες εργαζομένων απολαμβάνοντας πολλές φορές «ασυλία» από ένα παράλογο Νόμο που δήθεν όλοι καταδικάζουν αλλά κανείς δεν αλλάζει!!!

"Κοπρίτες και τεμπέληδες" στο σύνολό τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι!!! Ποιός μπορεί να ξεχάσει τον γλαφυρό τρόπο περιγραφής του τότε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Θεόδωρου Πάγκαλου; Κανείς!!! Και ιδιαίτερα κανείς Δημόσιος Υπάλληλος. Επανήλθε δε με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο ύφος, την ίδια φρασεολογία σε εκπομπή του στο ΒΗΜΑ F.M. (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014) συκοφαντώντας και δυσφημίζοντας για μια ακόμη φορά το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων... αλλά τώρα χωρίς να απολαμβάνει την χρόνια ασυλία!!!

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην Βουλευτή που συνεχίζει να συκοφαντεί στο σύνολό τους Δημοσίους Υπαλλήλους, θεωρώντας υποχρέωσή του να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, της συντριπτικής τους πλειοψηφίας που δεν είναι επίορκοι, που δεν είναι τεμπέληδες, που δεν είναι κοπρίτες, που δεν "τα παίρνουν", που δεν εκκρεμούν υποθέσεις τους στα πειθαρχικά, που δεν έφεραν πλαστό πτυχίο ή πιστοποιητικό, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εξυπηρετώντας με τεράστια υπομονή και αυτοσυγκράτηση (που οφείλουν να δείχνουν), πολίτες που πολλές φορές επηρεασμένοι από τον εύκολο λόγο «επιφανών πολιτικών και πολιτών» όπως ο κύριος Πάγκαλος, βρίζουν και διαμαρτύρονται εύκολα, φορτώνοντάς τους την τεράστια γραφειοκρατία, την πρωτοφανή πολυνομία που οι ίδιοι δημιούργησαν!!!

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων οφείλουν κάποιες φορές να χρησιμοποιούν την νομική οδό όχι για να διεκδικήσουν δικαιώματα, αλλά για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια ενός κλάδου εργαζομένων που επιλέχθηκε ως "Ιφιγένεια". Με μία όμως διαφορά σήμερα!!! Σήμερα είμαστε πραγματικά ΙΣΟΙ!!! Κατήγορος και κατηγορούμενοι είναι πράγματι ίσοι απέναντι στο Νόμο».


Πηγή : newsbeast.gr


Ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για τα 14 αεροδρόμια


Στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου βάση της σύμβασης οι επενδυτές δεσμεύονται να υλοποιήσουν επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ μέσα στα τέσσερα πρώτα χρόνια.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) οι τεχνικές και την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων.


Προσφορές για τις δύο ομάδες έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες VINCI Airports S.A.S.-ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και CASA (Corporation America S.A.)-METKA Α.Ε.


Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς,
Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και στη δεύτερη ομάδα Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.


Η παραχώρηση των αεροδρομίων στους επενδυτές θα γίνει για 40 έτη και οι επενδύσεις που θα αφορούν έργα αναβάθμισης και ανακαίνισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από τη θέση της σύμβασης σε ισχύ, ενώ τα νέα έργα και οι επεκτάσεις (νέοι αεροσταθμοί, επεκτάσεις πίστας κ.λπ.) σε 48 μήνες.


Οι χρεώσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, θα είναι 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη έως την αποπεράτωση των έργων αναβάθμισης, που θα ολοκληρωθούν το αργότερο σε 48 μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Η αεροπορική χρέωση θα είναι 13 ευρώ, ενώ προστίθεται και 1,5 ευρώ χρέωση security.


Μετά την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης, το ανώτατο όριο των χρεώσεων θα ανέρχεται σε 18,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη (20 μαζί με τη χρέωση ασφαλείας).


Το υφιστάμενο Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων, γνωστό ως «Σπατόσημο», σήμερα είναι 12 ευρώ/αναχωρούντα επιβάτη για πτήσεις εντός Ε.Ε. και 22 ευρώ για πτήσεις εκτός Ε.Ε. και έως τον Οκτώβριο του 2024 θα είναι 12 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη για όλα τα αεροδρόμια ανεξαρτήτως χώρας.


Μετά τον Οκτώβριο του 2024, το ΤΕΑΑ θα μειωθεί στα 3 ευρώ ανά επιβάτη. Από το συγκεκριμένο τέλος που θα εισπράττεται στα περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρούνται, το Δημόσιο θα λαμβάνει 1 ευρώ ανά επιβάτη προκειμένου να χρηματοδοτεί τη λειτουργία των υπόλοιπων αεροδρομίων, τις άγονες γραμμές και την ΥΠΑ.


Ωστόσο, από το ΤΑΙΠΕΔ, τονίζουν ότι δεν υφίσταται θέμα απώλειας από το Δημόσιο των τελών υπερπτήσεων, τα οποία θα συνεχίσουν να εισπράττονται από την ΥΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις στην αεροναυτιλία και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.


Ακόμη, επισημαίνουν πως ο «παραχωρησιούχος θα ελέγχεται συνεχώς για το επίπεδο εξυπηρέτησης, την ικανοποίηση των επιβατών καθώς και την επάρκεια της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων».


Επίσης, «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, υπάρχουν σημαντικές ποινικές ρήτρες ενώ σε περίπτωση επανειλημμένης υποτροπής, αυτό είναι λόγος καταγγελίας της σύμβασης». Οι συμβάσεις διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των αεροδρομίων, απαγορεύουν αυξήσεις στις χρεώσεις πριν από την ολοκλήρωση των έργων και δεσμεύουν τους επενδυτές για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.


Τέλος, σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια με βαριά στρατιωτική παρουσία (Χανιά, Άκτιο) παραχωρείται μόνο το αμιγώς πολιτικό κομμάτι του αεροδρομίου (π.χ. αεροσταθμός, πίστα πολιτικών αεροσκαφών, πάρκινγκ αυτοκινήτων).


Οι υποδομές κοινής χρήσης (διάδρομος προσγείωσης, τροχιόδρομοι) παραμένει υπό την πλήρη ευθύνη και έλεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας και ο παραχωρησιούχος μπορεί να τα χρησιμοποιεί έναντι τιμήματος που θα πληρώνει στην Πολεμική Αεροπορία.


Στα αεροδρόμια με λιγότερη στρατιωτική παρουσία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σαντορίνη), ο παραχωρησιούχος δεν έχει καμία πρόσβαση στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου και η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές κοινής χρήσης δωρεάν, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Κέρδος online   


Απολύθηκε οριστικά ο καθηγητής-ψιλικατζής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας



Ο κατά τους συναδέλφους του «ψιλικατζής» χρέωνε τους φοιτητές του από 250 έως 400 ευρώ για να τους περάσει από το μάθημά του. Η «δωρεά» ήταν ανάλογη με το βαθμό, ενώ το τιμολόγιο ήταν αμετάβλητο και χωρίς «παζάρια».

Απολύθηκε οριστικά αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γιατί έπαιρνε «φακελάκια» από 250 έως 400 ευρώ για να περνάει τους φοιτητές του. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του έγινε το 2010.

Το ποσό που θα είχε μέσα το φακελάκι ήταν ανάλογο με τον βαθμό που ήθελαν να πάρουν οι φοιτητές. Ο πανεπιστημιακός, τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή», ζητούσε μέσω συνεργάτη του 250 ευρω για το «6» και το ποσό έφτανε τα 400 ευρώ για το «10».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο», ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.)

Μάλιστα, οι τιμές του ήταν σταθερές και δεν έκανε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα.

Ο καθηγητής και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, απολύθηκαν από το πανεπιστήμιο, ενώ από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.

Πάντως, ο καθηγητής τώρα ζητεί από την Δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόλυσή του, ως παράνομη. Όσον αφορά το ποινικό σκέλος, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του και έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πηγή: skai.gr


Τζαμτζής για ΠΑΣΟΚ: Είναι κλέφτες, απατεώνες και άνθρωποι που λήστεψαν το κράτος



Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι σε μία συγκυβέρνηση που δεν την επέλεξες, αλλά αναγκάστηκες να την κάνεις με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο βουλευτής του νομού Πέλλας

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο βουλευτής του νομού Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής, κατά τον εορτασμό των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας που έγινε στο δημοτικό κέντρο καταρρακτών στην Πέλλα το Σάββατο.

«Η ΝΔ έβαζε τάξη στα πράγματα κι ερχόταν στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ και έκανε ό,τι ήθελε και για αυτό το λόγο σήμερα δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι και είναι σήμερα παρά πολύ χαμηλά στις μετρήσεις. Ακούω πολλές φορές και μέσα στη Βουλή συναδέλφους από το ΠΑΣΟΚ να λένε “εμείς, επειδή ψηφίσαμε το μνημόνιο πρώτοι, ενώ κάναμε καλό στην Ελλάδα τώρα το πληρώνουμε”. Όχι, δεν είναι αυτό. Η δική μας η παράταξη δεν έχει να δείξει ούτε κλέφτες ούτε απατεώνες ούτε ανθρώπους που ληστέψανε το κράτος, ενώ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει πάρα πολλούς και ένας-ένας πάνε στη Δικαιοσύνη», ήταν τα λεγόμενα του κ. Τζαμτζή, που αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και στη συγκυβέρνηση.

«Αυτή, όμως, η παράταξη, η παράταξη της προσφοράς πάντοτε σηκώνει το μεγάλο βάρος. Και το μεγάλο βάρος που σηκώνει σήμερα η κυβέρνηση είναι να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πιο δύσκολη κατάσταση για τους βουλευτές και για τα στελέχη αυτής της παράταξης δεν υπάρχει. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι υπουργός, να είσαι βουλευτής, να είσαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σε μία συγκυβέρνηση που δεν την επέλεξες, αλλά αναγκάστηκες να την κάνεις με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό φυσικά είναι τεράστιο βάρος», συνέχισε.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, καθώς και κομματικών στελεχών της ΝΔ.

Πηγή : protothema.gr


Ανήλικος δημοσίευε άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών στο διαδίκτυο



Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου με πρωταγωνιστή έναν 16χρονο εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από πρόσφατες καταγγελίες τριών ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14, 15 και 15 ετών που μετέβησαν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και αυτές των κοριτσιών που κατήγγειλαν το γεγονός.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της σελίδας.

Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος Ελληνας, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν στις 21 Νοεμβρίου έρευνα στο σπίτι του αγοριού κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε πάντως, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.



Πηγή : kathimerini.gr


Ποιοι δεν θα δουλέψουν περισσότερα χρόνια για σύνταξη και δεν θα χάσουν χρήματα



Κι όμως υπάρχουν 12 κατηγορίες εργαζομένων που μένουν ανεπηρέαστοι από τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό που φέρνουν και περισσότερα χρόνια στη δουλειά και λιγότερα χρήματα στις συντάξειςΣτο Δημόσιο κλειδώνουν το δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 ως τα 61 έτη όλοι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη ( ή τα 20 εάν είναι τρίτεκνοι) το 2012
Δεν χάνουν χρήματα από τη σύνταξή τους όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα και συμπλήρωσαν τα έτη ασφάλισης (25 ή 20) μέσα στο 2013 και το 2014, όμως αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους.
Δεν θα επηρεαστούν καθόλου από τις αλλαγές όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου έχουν προσληφθεί πριν το 1982, μπορούν να βγουν ανεξαρτήτως ορίου σε πλήρη σύνταξη με 35ετία.
Στο ΙΚΑ δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης το 2012 και φέτος συμπληρώνουν και το ηλικιακό όριο για σύνταξη.
Όσοι φέτος συμπληρώνουν το ηλικιακό όριο αλλά τους λείπουν έτη ασφάλισης θα πρέπει να τα αναπληρώσουν με πλασματικά ως το 2012 για να έχουν και τα όρια ηλικίας που ίσχυαν τότε.
ΔΕΚΟ και Τράπεζες
Γλιτώνουν τις αλλαγές όσοι φέτος συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ως το τέλος του 2012.
Καμία αλλαγή και για όσους έχουν προσληφθεί πριν το 1982 που θα πάρουν πλήρη σύνταξη με 35 έτη ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.
Γυναίκες που συμπλήρωσαν 25ετια το 2012 με παιδί βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη σε ηλικίες από 50 ως 55 έτη, ενώ όσοι συμπληρώσουν τα 50 ή τα 53 έτη μετά το 2015 μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα για να γλιτώσουν τις αλλαγές.
Στον ΟΑΕΕ δεν επηρεάζονται όσοι συμπλήρωσαν τα 35 έτη το 2012 και μέσα στο 2014 συμπληρώνουν και το 60 έτος της ηλικίας τους

Πηγή : newsit.gr


Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά





Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.000, στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακός βάθος 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή ζημιές.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Να σημειωθεί πως στις 8 Νοεμβρίου, είχε γίνει ακόμα ένας σεισμός στην Κεφαλονιά με την έντασή του να φτάνει τα 5,1 Ρίχτερ.
Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επίκεντρο χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών και είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το φαινόμενο θα σταματήσει και δεν θα δώσει έναν μεγαλύτερο σεισμό.




ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


Συνεχίζει να καίει εκτάσεις με δέντρα η καταστροφική φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής, 23/11/14 στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός πως η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε χαράδρες, δε διευκολύνουν το έργο των αντρών της πυροσβεστικής, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς, ενώ οι εκτάσεις που καίγονται είναι δασικές. Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 46 πυροσβέστες και δέκα εθελοντές, όπως και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Πηγή : newsbomb.gr


Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 1η Δεκεμβρίου! Έρχεται επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ


Το γνωστό έργο του …πληρώνω από την τσέπη μου και όποτε και αν τα πάρω από τον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να ζήσουν από τις αρχές του μήνα οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα ταλαιπωρία και μάλιστα μέσα στο Δεκέμβριο περιμένει για άλλη μια φορά τους ασφαλσιμένοςυ του ΕΟΠΥΥ καθώς οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αναμένεται να ξεκινήσουν από την 1η Δεκεμβρίου επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό ενώ αναμένεται να σταλεί και σχετικό εξώδικο στον οργανισμό – με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας- όπου και θα αναφέρονται όλοι οι λόγοι της επίσχεσης.
Τόσο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών όσο και των διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα ποσά της υποχρεωτικής έκπτωσης και της επιστροφής χρημάτων (clawback και rebate) σε ιατρικές πράξεις και νοσηλείες που ήδη έχουν πραγματοποιήσει.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι υποχρεωτικές εκπτώσεις φθάνουν για τις ιδιωτικές κλινικές μόνο για το έτος 2013 στο 40 με 45% κατά μέσο όρο ενώ για τα διαγνωστικά κέντρα το 55%!
Οι επίσημοι σύνδεσμοι των δύο κλάδων υποστηρίζουν πως δεν τηρείται η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς ζητούνται εξαντλητικές εκπτώσεις, την ώρα μάλιστα που τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ …τρέχουν προς τις επιχειρήσεις.

Η ταλαιπωρία για τους ασθενείς σημαίνει πως θα πρέπει να καταβάλουν μετρητά για νοσηλείες και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά αμφίβολη και χρονοβόρος.

Πάντως κατά τη συνήθη τακτική του υπουργείου Υγείας, το «όπλο» που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί είναι η απειλή πως θα διακοπεί η σύμβαση με όποιον κάνει επίσχεση. Τακτική που συνήθως φέρνει τις δύο πλευρές στα άκρα.


Πηγή : iatropedia.gr


Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα




Δύο άτομα, ένας 25χρονος και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθησαν από άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας και στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ηρωίνη βάρους 101 γρ., ενώ εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε μαζί με τον 25χρονο, βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 25χρονου στους Χωροεπισκόπους Κέρκυρας, και σε υπαίθριους χώρους της κατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 1.040 γραμμαρίων και κοκαΐνη βάρους 30,6 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα Ι.Χ.αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.


Πώς προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» ο Γ. Καρατζαφέρης



της Ιωάννας Μάνδρου

Πλήρη «χαρτογράφηση» των χρημάτων που διαθέτει σε υπεράκτια εταιρεία (Catalina) o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και υπολογίζονται σε περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές, με αποκαλυπτικά στοιχεία για κινήσεις που έκανε προκειμένου να αποκρύψει τα

ίχνη του χρήματος και να εξαφανίσει τα σε βάρος του στοιχεία. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για τις παράνομες πληρωμές που αφορούν την προμήθεια των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma, τα οποία έφερε στο φως η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν. Νικολούδη και η Εισαγγελία Διαφθοράς, μόλις άρχισαν οι έρευνες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «από κάπου» πληροφορήθηκε τις ενέργειες των δικαστικών αρχών. Και η αντίδρασή του ήταν να προσπαθήσει να εξαφανίσει τα ίχνη του χρήματος, αλλάζοντας πιστωτικά ιδρύματα, φορολογικούς παραδείσους, επωνυμίες στην υπεράκτια εταιρεία του, εκπροσώπους της και κατευθύνοντας τελικά τα χρήματα από την offshore σε trust.

Οι έρευνες για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις παράνομες πληρωμές στο εν λόγω εξοπλιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ξεκίνησαν το 2012 από την Αρχή για το ξέπλυμα, αξιοποιώντας, ανάμεσα σε άλλα (π.χ. ανώνυμες επιστολές και όχι μόνο) και μία εσωτερική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε διενεργήσει έλεγχο σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο.

Στην έκθεση αυτή, που υπάρχει στη δικογραφία, η Τράπεζα της Ελλάδος σημείωνε ως ύποπτες τις συναλλαγές από τις εταιρείες των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου προς την εταιρεία συμφερόντων του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οταν οι έρευνες της Αρχής προχώρησαν και η Εισαγγελία Διαφθοράς εισήλθε δυναμικά στο παιχνίδι, ζητώντας τον Μάρτιο του 2014 επίσημα δικαστική συνδρομή για να επιβεβαιώσει τα επιβαρυντικά στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως αποκαλύπτεται πλέον από έγγραφα, προέβη στις εξής κινήσεις:

1. Κλείνει την υπεράκτια εταιρεία Catalina και μεταφέρει τον λογαριασμό της σε άλλη τράπεζα.

2. Αλλάζει την επωνυμία της υπεράκτιας εταιρείας του σε Sunshine Delight Ltd και αλλάζει -και πάλι- τράπεζα αλλά και φορολογικό παράδεισο.

3. «Φεύγει» από την τράπεζα Julius Baer και πηγαίνει στην τράπεζα RBS, στα νησιά Gernsey.

Ωστόσο, όσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσπαθεί να εξαφανίσει το χρήμα και τα ίχνη του, τόσο η Αρχή για το ξέπλυμα αυξάνει τις υποψίες της για την προέλευση των χρημάτων και βρίσκεται στο «κατόπι» του. Τηρώντας τη βασική αρχή «ακολούθα το χρήμα», η Αρχή παρακολουθεί επισταμένως τις κινήσεις Καρατζαφέρη και διαπιστώνεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προβαίνει σε μία ακόμα κίνηση.

Συγκεκριμένα, κλείνει και την Sunshine Delight, αμέσως μετά ιδρύει άλλο νομικό πρόσωπο (trust) και μεταφέρει τον λογαριασμό του από τα νησιά Gernsey στα νησιά Jersey. Ο ίδιος, μάλιστα, βγαίνει εντελώς «από το κάδρο» και τοποθετεί την αδελφή του και τον γιο του ως δικαιούχους του trust, που φέρει την επωνυμία «Τhe Feriska Trust».

Οι κινήσεις του, που προκαλούν από την αρχή υποψίες στις αρμόδιες αρχές, επιβεβαιώνονται πλήρως από τα αιτήματα της δικαστικής συνδρομής που αποστέλλουν από τον περασμένο Μάρτιο οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος. Τα έγγραφα που φθάνουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς (επικεφαλής η Ελένη Ράικου) δεν αφήνουν αμφιβολία για την κατάθεση 1,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Καρατζαφέρη από εταιρεία των Τσάτσου και Κομνόπουλου.

Οι εισαγγελείς στέλνουν τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχουν στα χέρια τους στον αρμόδιο εισαγγελέα για το «πόθεν έσχες» Παναγιώτη Μπρακουμάτσο και από εκεί το θέμα φθάνει στη Βουλή. Η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει την υπεράκτια εταιρεία του, παρά μόνον στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ασφαλώς ούτε και τα ποσά, 6 εκατ., που είχε σε λογαριασμούς της.

Τώρα οι δικαστικές αρχές ερευνούν σε βάθος την προέλευσή τους, αλλά και δεύτερη εταιρεία του Γιώργου Καρατζαφέρη, που έχει επίσης εντοπιστεί. Φέρει την επωνυμία Homeric και έχει ήδη ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της και η όποια κίνησή της. Οι δικαστικές έρευνες, άλλωστε, για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές, βρίσκονται ακόμα στην αρχή...


Πηγή : kathimerini.gr


Πώς τα παιδιά «πληρώνουν» και την κρίση



Ως «Μεγάλη Υφεση» θα θυμούνται οι επόμενες γενιές τη χρονική περίοδο που ξεκίνησε το 2008. Μεγάλη έρευνα της Unicef, υπό τον τίτλο «Τα παιδιά της Υφεσης», αναδεικνύει τις συνθήκες ζωής των παιδιών σε πάλαι ποτέ ανεπτυγμένες χώρες (41 από τον ΟΟΣΑ και την Ε.Ε) που έχουν έντονα
υποβαθμιστεί εξαιτίας της κρίσης.

Η Ελλάδα, εν προκειμένω, παρουσιάζει αλματώδη επιδείνωση και «διαγκωνίζεται» στις τελευταίες θέσεις άλλοτε με την Ισλανδία και άλλοτε με την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 23 από τις 41 χώρες, η παιδική φτώχεια έχει αυξηθεί από το 2008, ενώ στην Ιρλανδία, την Κροατία, τη Λεττονία, την Ελλάδα και την Ισλανδία αυξήθηκε πάνω από 50%. Η έκθεση κατατάσσει τις χώρες με βάση τη μεταβολή στην παιδική φτώχεια από το 2008. Εκεί η Ελλάδα καταλαμβάνει την 40ή θέση παρουσιάζοντας επιδείνωση κατά 17,5 μονάδες (από 23% το 2008 σε 40,5% το 2012) καλύτερη μόνο από την Ισλανδία.
Σήμερα, υπολογίζεται ότι 76,5 εκατομμύρια παιδιά βιώνουν τη φτώχεια σε 41 θεωρούμενες «αρκετά εύπορες χώρες» και βέβαια η παιδική φτώχεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Το ποσοστό των οικογενειών που δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα έχει υπερδιπλασιαστεί σε Ελλάδα, Εσθονία και Ιταλία. Στις πληττόμενες από την κρίση χώρες το 60% των νοικοκυριών δηλώνει ανίκανο να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα. Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται τα νοικοκυριά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων: μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, μετανάστες, άνεργοι.

Στο διάστημα 2008-2012 το ποσοστό των άνεργων γονέων σημειώνει άνοδο στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής φτώχειας, αποδεικνύοντας την άμεση σύνδεσή τους. Το εν λόγω φαινόμενο ονομάζεται «άλμα προς τα πίσω». Η Ελλάδα σημειώνει μια θλιβερή πρωτιά, καθώς οι ελληνικές οικογένειες καταδεικνύεται ότι έχασαν 14 χρόνια προόδου, «επιστρέφοντας» κατ’ ουσίαν στο επίπεδο ζωής του 1998. Στην Ιρλανδία και την Ισπανία υπήρξε απώλεια μιας 10ετίας. Οι έχοντες παιδιά κινδυνεύουν από μια ακόμα αναδυόμενη απειλή - να μετατραπούν σε «εργαζόμενους φτωχούς». Η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων παιδιών σ’ ένα νοικοκυριό αυξάνει τον κίνδυνο μετάβασης σε αυτήν την κατάσταση από 7% σε 11%.

Απαξ και τα παιδιά περάσουν τη διαχωριστική γραμμή του ορίου φτώχειας εισέρχονται σ’ ένα φαύλο κύκλο: αλλάζουν διατροφικές συνήθειες προς το χειρότερο, αποκλείονται από εξωσχολικές δραστηριότητες, αδυνατούν να προμηθευτούν τη σχολική ύλη, οι σχολικές επιδόσεις τους «πέφτουν». Οχι σπάνια επίσης, πέφτουν θύματα bullying από τους συνομηλίκους τους: από μικρές προσβολές έως έντονο εξευτελισμό ενώπιον της τάξης. Οσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμένει ένα παιδί εγκλωβισμένο στον κύκλο της φτώχειας τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καταφέρει να αποδράσει από αυτόν. Εξίσου θύματα της οικονομικής δυσπραγίας είναι και οι νέοι 15 έως 24 ετών.

Στους κόλπους της Ε.Ε. 7,5 εκατ. νέοι ανήκουν στην κατηγορία ΝΕΕΤ (Not in Employment - Education - Training), ένα εκατομμύριο περισσότεροι από το 2008. Η γιγάντωση των αριθμών ήταν αναμενόμενη, καθώς η ανεργία στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα έχει αυξηθεί στις 34 από τις 41 χώρες. Η «μετέωρη» γενιά βρίσκεται σε ακόμα δυσμενέστερη θέση στην Ελλάδα, που κατατάσσεται στην 40ή θέση σημειώνοντας επιδείνωση κατά 8,9 μονάδες, δηλαδή από το 11,7 στο 20,6% το 2012.

Αυτό που μοιραία έχει επηρεαστεί είναι η ψυχολογία μας. Σε ερωτήσεις του Ινστιτούτου Gallup, όπως: «Εχουν τα περισσότερα παιδιά στη χώρα σας την ευκαιρία να μαθαίνουν και να εξελίσσονται καθημερινά ή όχι;» ή «υπήρξαν φορές τον τελευταίο χρόνο που δεν είχατε χρήματα για τη διατροφή σας ή της οικογένειάς σας;» οι απαντήσεις των συμπατριωτών μας είναι αποκαρδιωτικές. Στην τελευταία ερώτηση κατατασσόμαστε την 39η θέση. Η ικανοποίηση από τη ζωή περιορίστηκε σε όλες τις χώρες, ωστόσο στην Ελλάδα, που βρέθηκε στην 41η θέση, η απογοήτευση φαντάζει σαφώς μεγαλύτερη. Στην τελευταία θέση βρισκόμαστε και αναφορικά με τις προοπτικές εξέλιξης των παιδιών.



Πηγή : kathimerini.gr

.


1.280 έργα τέχνης που έκλεψαν οι Ναζί γυρίζουν... "σπίτι"



Όπου "σπίτι" των χαμένων αριστουργημάτων, τα οποία κατάσχεσαν οι Ναζί από τους Εβραίους ιδιοκτήτες τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μουσείο της Βέρνης. Εκεί αναμένεται να καταλήξουν μετά τον εντοπισμό τους.
Γερμανοί αξιωματούχοι και ένα μουσείο της Ελβετίας αναμένεται να ανακοινώσουν τη Δευτέρα ότι οι πίνακες θα σταλούν στη Βέρνη.
Οι υπεύθυνοι του μουσείου τέχνης της ελβετικής πρωτεύουσας ανακάλυψαν τον Μάιο ότι ο Κορνήλιο Γκούρλιτ παραχωρούσε, στη διαθήκη του, τη συλλογή 1.280 έργων τέχνης που κρατούσε κρυμμένα επί δεκαετίες. Τη συλλογή ανακάλυψαν ελεγκτές της εφορίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο διαμέρισμα του Γκούρλιτ στο Μόναχο το 2012.
Ο Γκούρλιτ πέθανε τον Μάιο σε ηλικία 81 ετών. Ανάμεσα στα έργα που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνονται πίνακες του Σαγκάλ και του Πικάσο.
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο έχει προειδοποιήσει το μουσείο για πληθώρα μηνύσεων εάν αποδεχτεί τα έργα αυτά. Προκειμένου να περιοριστούν ορισμένοι νομικοί κίνδυνοι, το μουσείο έχει τη δυνατότητα να αφήσει κάποια από τα έργα στη Γερμανία έως ότου προσδιοριστεί η προέλευσή τους, μετέδωσαν ελβετικά μέσα ενημέρωσης.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Μόνικα Γκρούτερς και ο Κριστόφ Σόμπλιν, πρόεδρος του συμβουλίου του μουσείου, πρόκειται να δώσουν τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για την απόφαση αυτή, μετέδωσε στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr





«Κενό» του νόμου δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Αλβανού φυγά!



Για να δημοσιευτούν τα στοιχεία ενός καταζητούμενου για το κοινό έγκλημα, θα πρέπει αυτό να έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη - Πράγμα αδύνατον, εφόσον δεν έχει ακόμη συλληφθεί!
ην ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον Αλβανό πιστολέρο, που αιματοκύλισε το μπαρ «Έτσι απλά...» στο Μικρολίμανο, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της αιτίας, για την οποία η Εισαγγελία Πειραιά δεν έχει ακόμη ανάψει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων της ταυτότητας του επικίνδυνου δράστη.



Όπως μετέδωσε το Mega στο δελτίο ειδήσεων των 20:00, την Κυριακή, τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού.

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά αποτελεί ένα ακόμη από τα παράδοξα της ελληνικής νομοθεσίας και Δικαιοσύνης: σύμφωνα με τροποποίηση του νόμου 4139, που έγινε το Μάρτιο του 2013, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα, ούτως ειπείν) δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη. Αυτές είναι:

- για εγκληματική οργάνωση
- για τρομοκρατία
- για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι... προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην εφεσιβάλει την απόφαση, προκειμένου να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του!

Όλα αυτά συμβαίνουν, δε, την ώρα που ένας επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί στους δρόμους οπλισμένος με τουλάχιστον δύο Καλάσνικοφ, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει στην κατοχή του.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο, το οποίο αποτυπώνει όλο το χρονικό της επίθεσης.

Καρέ-καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη, ο οποίος περπατά απόλυτα ήρεμος, κρατώντας στο χέρι το Καλάσνικοφ, επιβεβαιώνοντας τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν οι αστυνομικοί, όπως αδίστακτος και στυγνός εγκληματίας.



Πηγή : protothema.gr


Η πρώτη Ιταλίδα που φθάνει στο διάστημα



Το διαστημόπλοιο Σαγιούζ εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν μεταφέροντας την πρώτη Ιταλίδα αστροναύτη στην ιστορία, τη Σαμάνθα Κριστοφορέτι, την οποία συνοδεύουν ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ και ο Αμερικανός αστροναύτης Τέρι Βιρτς, όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία διαστήματος, η Roskosmos.

Μέσα στο βαθύ σκοτάδι της στέπας του Καζακστάν, το TMA-15M απογειώθηκε από το Μπαϊκονούρ στις 23:01 (ώρα Ελλάδας) με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) στον οποίο αναμένεται να προσδεθεί στις 05:50, διευκρίνισε η Roskosmos.

«Η απογείωση έγινε κανονικά και το πλήρωμα είναι καλά», ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, η NASA, στον ιστότοπό της, ενώ εικόνες που μεταδίδονταν απευθείας έδειχναν τον Αμερικανό Τέρι Βιρτς να υψώνει τον αντίχειρα και να χαμογελάει στην κάμερα.

Η 37χρονη αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ), είναι η πρώτη Ιταλίδα που φθάνει στο διάστημα.

Η Κριστοφορέτι, σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας της, μαζί με τον Αμερικανό Βιρτς και τον Ρώσο Σκαπλέροφ, θα παραμείνουν στον ΔΔΣ ως τα μέσα του Μαΐου του 2015.

Εκεί θα συναντήσουν τον Αμερικανό αστροναύτη Μπάρι Ουίλμορ και τους Ρώσους κοσμοναύτες Αλεξάντερ Σαμακουτιάγεφ και Ελένα Σερόβα, που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον περασμένο Μάρτιο.


Πηγή : Nooz.gr


Υποβαθμίζουν την επιστολή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ




Η ρήξη του πρώην και νυν προέδρου είναι οριστική

Συνεχίζονται οι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της επιστολής Παπανδρέου την Παρασκευή, με την οποία ζητούσε αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και εκλογή νέας από τη βάση. Από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου η αντίδραση ήταν ήπια και με μια ανακοίνωση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το γραφείο Τύπου του κόμματος διαβεβαίωνε πως ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως είναι προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό.



Έτσι με αυτόν τον τρόπο από τη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, να μη δώσουν συνέχεια και να αλλάξουν το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, πληροφορήθηκε τα νέα σε σχέση με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο προκάτοχός του αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο του νομού Κιλκίς. Μετά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον προσκάλεσαν σε γεύμα. Μετέβησαν, έτσι, τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γρίβα, στο εστιατόριο Παρυφές, στην πλαγιά του Πάικου. Ο κ. Βενιζέλος εκεί ρωτήθηκε από τα στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης  του Κικλίς για τις τελευταίες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε χαλαρό κλίμα απέφυγε να αποδοκιμάσει προσωπικά τον κ. Παπανδρέου και το μόνο που είπε ήταν πως αυτοί που ωθούν τον πρώην πρωθυπουργό σε αυτές  τις κινήσεις δεν στήριξαν την προσπάθεια της Ελιάς στις ευρωεκλογές, αλλά άλλα κόμματα, όπως την Δημοκρατική Αριστερά και το Ποτάμι. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, δε, πως το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης δεν στηρίζεται σε αυτά τα πρόσωπα, γιατί ούτως ή άλλως έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό. Μάλιστα επανέλαβε πως ο ίδιος όπου και αν βρεθεί επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει το όνομα και τα σύμβολά του.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Παπανδρέου -  όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη. Κάποιοι συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος του συνέστησαν να μην απαντήσει καθόλου.  Όμως τελικά εκδόθηκε αργά το βράδυ η γνωστή ανακοίνωση, ύστερα από καταιγισμό τηλεφωνημάτων από δημοσιογράφους,  με την οποία γινόταν μια προσπάθεια να υποβιβαστεί το θέμα.

Πάντως το Σαββατοκύριακο στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό έριχναν λάδι στη φωτιά. Ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ είπε ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου «μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά για την σταθερότητα της χώρας, την κοινωνία και την παράταξη» και πρόσθεσε: «Εκφράζει το αίσθημα όλων όσων λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει».Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συμπλήρωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει «πρέπει να είναι δυναμικό, να γίνει τώρα και να συμμετέχει ο κόσμος ο οποίος είναι η δύναμη της παράταξης». Και κατέληξε στις δηλώσεις του: «Είναι το πολιτικό, δημοκρατικό σοκ που έχει ανάγκη η παράταξη»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης: «Η παρέμβαση του Γ.Παπανδρεου, ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος, για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και όχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθήσεως Δημοκρατική παράταξη, και των  συγκολλήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής, που ήταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρχιμάκης, επίσης, άφησε αιχμές για την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία το 2011, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί επακριβώς. Μιλώντας για «την αβάσιμη επίκληση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα» είπε: «Ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011 και το 2012, όταν η χώρα και οι άνθρωποι ήταν επίσης σε μια δύσκολη καμπή, με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρεου  όχι στο τέλος αλλά μεσούσης της τετραετίας».

Τις παραπάνω δηλώσεις συνεργάτες του κ. Βενιζέλου δεν τις σχολίαζαν και παρέπεμπαν στο σημείο της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου την Παρασκευή, όπου αναφερόταν πως οι απόψεις αυτές δεν είναι ούτε νέες, ούτε καινοφανείς.

Μετά την επιστολή του κ. Παπανδρέου η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών είναι οριστική. Το μόνο που μένει να γίνει είναι αν ο πρώην πρωθυπουργός επανέλθει επιδιώκοντας τη διαγραφή του ή αν επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις μέχρι το σημείο εκείνο που παραμονές εθνικών εκλογών ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τη νεοπαγή Δημοκρατική Παράταξη.


Πηγή : protothema.gr