Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Grey's Anatomy: Ποια είναι η σεναριογράφος της σειράς που προσποιούνταν για πολλά χρόνια ότι είχε καρκίνο


 

Η σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς «Grey’s Anatomy», Ελίζαμπεθ Φιντς, είχε καταφέρει να εξαπατήσει το Χόλιγουντ για περίπου μια δεκαετία, προσποιούμενη ότι έπασχε από καρκίνο στα οστά. 

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Anatomy of Lies» που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα από τη σοκαριστική ιστορία που έγινε γνωστή το 2022, με νέα στοιχεία, συνεντεύξεις και μαρτυρίες από ανθρώπους που γνώριζαν τη Φιντς.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ



Όλα ξεκίνησαν όταν η Φιντς προσελήφθη στο Grey’s Anatomy το 2014, ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν υπό εξαντλητική θεραπεία για καρκίνο. Πριν από αυτό, ήταν γνωστή για τα άρθρα της σε δημοφιλή περιοδικά όπως το Elle, όπου είχε μιλήσει για την μάχη της με το χονδροσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών. Η ομάδα του Grey’s Anatomy την καλωσόρισε με ενθουσιασμό, πιστεύοντας ότι η ιστορία της θα προσέδιδε μεγαλύτερη ιατρική ακρίβεια και συγκίνηση στη σειρά.

Οι ιστορίες μάλιστα που είχε πει στους παραγωγούς και σε συνεντεύξεις της, είχαν αποτελέσει έμπνευση για επεισόδια της επιτυχημένης σειράς. Είχε καταφέρει λοιπόν με τη συγκινητική της ιστορία, όχι μόνο να κερδίσει υποστήριξη και σεβασμό, αλλά να εδραιώσει και τη θέση της στην ομάδα σεναριογράφων του Grey’s Anatomy, αποκτώντας κύρος στον τηλεοπτικό χώρο. 

Ωστόσο όλα άλλαξαν το 2022, όταν η σύζυγός της, Τζένιφερ Μπάγιερ, έστειλε ένα email στην δημιουργό της σειράς, Σόντα Ράιμς, υποστηρίζοντας ότι η Φιντς είχε επινοήσει ολόκληρη την στορία με τον καρκίνο. Η Disney ξεκίνησε έρευνα και τον Δεκέμβριο του 2022, η Φιντς παραδέχτηκε ότι δεν είχε ποτέ καρκίνο και παραιτήθηκε από την επιτυχημένη σειρά. Εκτός από τον καρκίνο, φαίνεται ότι είχε πει ψέματα και για άλλα γεγονότα, όπως η φερόμενη αυτοκτονία του αδερφού της, ο οποίος ζει και εργάζεται ως γιατρός στη Φλόριντα. 

Σε ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Peacock, ο πρώην συνάδελφός της Άντονι Ρίζερ, αποκαλύπτει πώς η Φιντς εμφανιζόταν στη δουλειά με «ξυρισμένο κεφάλι και μια πρασινωπή όψη» για να υποστηρίξει την ψευδή εικόνα της ασθένειάς της.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη, εξετάζει τις επινοημένες ιστορίες της σεναριογράφου. Ο συνάδελφός της περιγράφει τη συμπεριφορά της ως «έντεχνη περφόρμανς», αναφέροντας ότι: «Ένιωσα προδομένος. Ήταν τόσο περίπλοκο. Πρέπει να αναλογιστείς 8 χρόνια αλληλεπιδράσεων για να το κατανοήσεις πλήρως, και δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω ακόμα καταλάβει. Ερχόταν στη δουλειά με ξυρισμένο κεφάλι και μια πρασινωπή όψη, έμοιαζε σαν να είχε περάσει ώρες σε φούρνο μικροκυμάτων». 

Ο Ρίζερ αναφέρει επίσης στο ντοκιμαντέρ ότι η Φιντς πήγαινε σε χώρους χημειοθεραπείας για να παρατηρεί ασθενείς και να συλλέγει στοιχεία: «Είχα ακούσει ότι κολλούσε ακόμη και ένα κομμάτι Lego στο στήθος της για να φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί καθετήρας».



Τον Δεκέμβριο του 2022, η Φιντς παραδέχτηκε δημόσια ότι είχε πει ψέματα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχε ποτέ καρκίνο. Αποκάλυψε επίσης ότι ξύρισε το κεφάλι της και κόλλησε έναν καθετήρα στο χέρι της για να υποκριθεί ότι υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.

Στη συνέντευξή της τότε, δήλωσε: «Αυτό που έκανα ήταν λάθος. Τα έκανα σκατ@@@».


Πηγή



Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών στο ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο ένας 18χρονος, συνελήφθη ο 17χρονος δράστης

 


Που θα πάει θα βάλουν μυαλό, θα βλέπουν συνομηλίκους τους στην φυλακή, γονείς να πληρώνουν αποζημιώσεις έχοντα λερωμένο ποινικό μητρώο για παραμέληση ανηλίκου, και όλη αυτή η παρακμή μιας διαλυμένης οικογένειας,  ίσως βοηθήσει στην αποτροπή αρκεί να σκεφτούν τι τους περιμένει.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσουν οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά πριν συμβεί το οτιδήποτε, για να καταλάβουν ότι η παραβατικότητα πλέον δεν περνάει απαρατήρητη και οι ποινές για παραβατικά παιδιά και γονείς είναι μεγάλες. Αυτό θα ήταν το καλύτερο αρκεί και οι γονείς να έχουν καταλάβει τι τους περιμένει όλους στην οικογένεια και το πώς θα αλλάξει η ζωή τους προς το χειρότερο.

Σύμφωνα με το tempo24, ένας 17χρονος μαθητής διαπληκτίστηκε με 18χρονο συμμαθητή του στο προαύλιο του ΕΠΑΛ Πάτρας, στην περιοχή Κουκούλι, με αποτέλεσμα η λογομαχία να καταλήξει σε άγριο καυγά με γρονθοκοπήματα και να τραυματιστεί στο μάτι ο 18χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο δεν προχώρησε σε σύλληψη του 17χρονου, καθώς ο διευθυντής του σχολείου είχε ήδη καλέσει τους γονείς του φερόμενου ως δράστη και πήγαν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου ακολούθησε εκεί τόσο σύλληψη του νεαρού όσο και των γονιών του, για παραμέληση ανηλίκου.

Ωστόσο στην συνέχεια με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο μαθητής και οι γονείς του αφέθηκαν ελεύθεροι, ως την ημέρα ορισμού της δίκης, και τώρα παραβατικό παιδί και γονείς θα αντιμετωπίσουν ποινές και αποζημίωση στο θύμα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ' Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 17χρονος, διότι χθες το απόγευμα, σε σχολικό συγκρότημα, χτύπησε στο πρόσωπο, έναν 18χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο μάτι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την παροχή πρώτων βοηθειών. Επιπλέον συνελήφθησαν οι γονείς του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.



Προφυλακίστηκε ο 27χρονος που εμβόλισε με το αυτοκίνητό του δυο άτομα


 

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 27χρονος που έστησε ενέδρα και εμβόλισε με το αυτοκίνητό του δύο άτομα στο Πολυδένδρι Ωρωπού.

Το βράδυ της Δευτέρας 7/10 ο 27χρονος τσακώθηκε με μια 28χρονη έξω από εστιατόριο στον Ωρωπό. Στη συνέχεια η 28χρονη μπήκε μέσα στο κατάστημα στον Ωρωπό και έφαγε μαζί με την παρέα της. Οταν η 28χρονη βγήκε από το εστιατόριο, ο άντρας την περίμενε απ' εξω με σβηστά τα φώτα για να την χτυπήσει με το αυτοκίνητο.

Οταν έβαλε μπρος τη μηχανή η γυναίκα πήδηξε σε σταθμευμένο όχημα για να γλιτώσει, με τον 27χρονο να κάνει ένα απότομο ελιγμό και να χτυπά ένα 20χρονο σοβαρά στο πόδι.

Σήμερα ο 27χρονος δεν κατάφερε να πείσει για τα λεγόμενά του και αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση παράσυρσης δύο ατόμων με το αυτοκίνητό του σε περιοχή του Ωρωπού.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα, οι δυο τους ήταν παλιοί γνωστοί, καθώς τον είχε γνωρίσει μέσω ενός πρώην της και μάλιστα αυτή ήταν και η αιτία του καυγά. 



Η Μπάγια Αντωνοπούλου κατήγγειλε λεκτική επίθεση από οδηγό λεωφορείου

 



Η Μπάγια Αντωνοπούλου κατήγγειλε πως οδηγός λεωφορείου στο Περιστέρι της επιτέθηκε λεκτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια, όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου του 2024 όταν η δημοσιογράφος δημοσίευσε βίντεο στο instagram, με τα τελευταία δευτερόλεπτα της έντασης ανάμεσα στον οδηγό και την ίδια. Όπως είπε, ο οδηγός λεωφορείου έγινε έξαλλος επειδή δεν τον άφησε να περάσει μπροστά από το αυτοκίνητό της.

«Συνέβη μόλις στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι. Ο συγκεκριμένος οδηγός λεωφορείου μου επιτέθηκε με αισχρές εκφράσεις και απειλές. Δε πρόλαβα δυστυχώς να τραβήξω βίντεο για να ακούσετε τι έλεγε το στόμα ενός ανθρώπου που μεταφέρει καθημερινά κόσμο. Αυτός είναι ο νταής. Φρόντισε να με προειδοποιήσει ότι αν τολμήσω να ανεβάσω το βίντεο, θα έρθει να με βρει. Τα συμπεράσματα δικά σας» ανέφερε η Μπάγια Αντωνοπούλου στην ανάρτησή της.

«Δεν έκανα κάτι που να προκαλέσει τον οδηγό» υποστήριξε η Μπάγια Αντωνοπούλου στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Η δημοσιογράφος περιέγραψε τα όσα έζησε λίγες ώρες νωρίτερα. «Δεν μπορούσα να τον αφήσω να περάσει και άρχισε να τραμπουκίζει. Άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να με βρίζει χυδαία» ανέφερε η δημοσιογράφος.

«Έχω ανεβάσει το πρόσωπό του και μπορεί να μου κάνει μήνυση, αλλά δεν φοβάμαι γιατί τα έχει κάνει και σε άλλους ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων η Μπάγια Αντωνοπούλου.

«Δεν θέλω να εμφανιστούν στο μέλλον και άλλοι τέτοιοι βαρύμαγκες που τρομοκρατούν τον κόσμο» κατέληξε η δημοσιογράφος για την περιπέτεια που έζησε.





Ελληνική δικαιοσύνη ο άνδρας που πυροβόλησε το 2016 τον Καλλίτση αποφυλακίστηκε και συνελήφθη για ροζ κοκαΐνη


 

Πανεύκολες αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών με τις ευχές της δικαιοσύνης και με όποιο νόμο και να έχει περάσει, όσο αυστηρός και εάν είναι.

Ο συγκεκριμένος δράστης παρά το ότι είχε καταδικαστεί για σε πολλά χρόνια κάθειρξη για βαριά εγκλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ποινικό κώδικα έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, τον ευνόησε για να αποφυλακιστεί σε χρόνο ρεκόρ, όπως και άλλους σκληρούς κακοποιούς.

Ελεύθερος αφέθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο 12/10 ο κακοποιός που είχε ανοίξει πυρ κατά του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση το 2016, ωστόσο 3 ημέρες αργότερα έπεσε ξανά στα χέρια των Αρχών, αυτή τη φορά για ναρκωτικά, και μάλιστα είχε επάνω του το όπλο με το οποίο είχε πυροβολήσει τον κομμωτή!!

Ο κακοποιός είχε πολλά χρόνια κάθειρξη για πολλά αδικήματα εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά φαίνεται ότι ήταν αρκετά τα 8 χρόνια, δεν χρειάζεται να παραμείνει στην φυλακή, ξεκουράστηκε μπορεί να βγει να συνεχίζει την δράση του.

Ο 50χρονος σήμερα κακοποιός, μαζί έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ, και έναν Ιρακινό, είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του γνωστού κομμωτή, στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν. 

Ήταν 30 Ιανουαρίου 2016 όταν ο Πάνος Καλλίτσης και Έλενα Χριστοπούλου επέστρεφαν στο σπίτι όπου διέμεναν τότε, στην περιοχή του Λυκαβηττού. Όταν ο γνωστός κομμωτής άνοιξε την πόρτα του γκαράζ, ο 50χρονος κακοποιός και ηθικός αυτουργός, που είχε στήσει ενέδρα στο ζευγάρι, κατάφερε και τρύπωσε στο εσωτερικό του. Με αστραπιαίες κινήσεις ο Πάνος Καλλίτσης, αντιλαμβανόμενος πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κατάφερε και κλείδωσε τις πόρτες του ΙΧ που οδηγούσε, ενώ άνοιξε ξανά την πόρτα του γκαράζ.

Όταν ο κομμωτής έβαλε μπρος και επιχείρησε να διαφύγει με όπισθεν, ο αδίστακτος και επικίνδυνος δράστης πυροβόλησε μία φορά τραυματίζοντας στο χέρι την Έλενα Χριστοπούλου. Εκείνη τη στιγμή ο Πάνος Καλλίτσης βγήκε από το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να παλεύει και με τον δεύτερο δράστη, τον Ιρακινό, που επιχειρούσε μαζί με τον 50χρονο να ακινητοποιήσουν την τότε σύζυγό του.

Πάνω στην πάλη που ακολούθησε, ο 50χρονος κακοποιός πυροβόλησε στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση, ενώ κατά τη διαφυγή τους και ενώ ο Πάνος Καλλίτσης είχε τις αισθήσεις του οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά, αυτή τη φορά στα πόδια, θέλοντας ξεκάθαρα να τον σκοτώσουν.

Οι δράστες, τελικά, εξαφανίστηκαν από το σημείο δίχως την τσάντα με το χρηματικό ποσό που είχε μαζί του ο Πάνος Καλλίτσης. Τέσσερις μήνες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από ενδελεχή έρευνα κατάφερε να φθάσει στα ίχνη τους και οι δράστες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12/10, οι Αρχές έπεσαν και πάλι μπροστά στον 50χρονο ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Πάνου Καλλίτση, ερευνώντας σχετικές πληροφορίες που είχαν ότι μετά την αποφυλάκισή του εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά εντόπισαν στην Πάτρα έναν 41χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης τα οποία είχε προμηθευτεί από τον 50χρονο, τον οποίο συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Σε έρευνες στις οικίες τους εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ροζ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32 mm με σιγαστήρα και μια γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, καθώς και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Υπενθυμίζουμε πώς 

Το δικαστήριο, έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου, δίκασε ξανά την πολύκροτη αυτή υπόθεση το 2021, και λόγω νέου Ποινικού Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ, έριξε στα μαλακά τον 47χρονο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το πρώην ζευγάρι και να το ληστέψει, έχοντας βγει με άδεια εννέα ημερών από τις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε κάθειρξη 18 ετών και 20 μηνών για άλλη ληστεία!

Από τα 41 έτη κάθειρξης που είχαν επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό στον συγκεκριμένο δράστη, τώρα το Εφετείο μετά την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου τού επέβαλε κάθειρξη μόλις 19 ετών. Το πλέον σημαντικό, όμως, στην απόφαση που εξέδωσε στις 17 Δεκεμβρίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, είναι ότι η ποινή των 19 ετών που επιβλήθηκε στον 47χρονο είναι κατά συγχώνευση, καθώς οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019, δεν την απαγορεύουν. Αντίθετα, η προγενέστερη ποινική νομοθεσία δεν προέβλεπε συγχώνευση ποινής για όσους είχαν τελέσει τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν ενώ βρίσκονταν εκτός φυλακής με ολιγοήμερη άδεια. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η κάθειρξη των 41 ετών που είχε επιβληθεί στον 47χρονο, σε δεύτερο βαθμό δεν είχε συγχωνευτεί.

Ο δράστης της απόπειρας ληστείας και της απόπειρας της διπλής ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην ζευγαριού βρισκόταν στις Φυλακές Μαλανδρίνου. Εκεί έκανε την φυλακή του, για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και για άλλες υποθέσεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η συγχώνευση της ποινής στα 19 έτη το «δώρο» των δικαστών και των ενόρκων στον συγκεκριμένο δράση. Το Εφετείο με την απόφαση επανυπολόγισε προς... τα κάτω τα όρια των ποινών για κάθε αδίκημα που βάραινε τον 47χρονο. Συγκεκριμένα, ενώ για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην ζεύγους η ανώτερη ποινή με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι τα 15 έτη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τού επέβαλλε δέκα έτη.

Σε ό,τι αφορά την απόπειρα ληστείας, ενώ το πλαίσιο ποινής είναι από ένα έως οχτώ έτη, το δικαστήριο του επέβαλε έξι έτη. 

Μάλιστα, η απόφαση του Εφετείου «ευεργετεί» και τους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι βρίσκονταν με όρους εκτός φυλακής, πριν ακόμη ο Αρειος Πάγος εκδώσει την αναιρετική απόφασή του. Ο ιρακινής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας, ενώ σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 ετών. Και αυτό γιατί με τη νέα ποινική νομοθεσία δώρο ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους καταργήθηκε η επιβαρυντική περίσταση της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά (full face), η οποία βεβαίως ωφέλησε και τον 47χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Ακόμη, ο Ιρακινός δράστης δεν θα απελαθεί από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του, όπως είχε διατάξει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς η εν λόγω ποινή έχει καταργηθεί με τις νέες ποινικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη δέκα ετών και ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος, όπως και ο Ιρακινός, βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής. Τώρα το Εφετείο, μετά την αναίρεση, επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης μόλις πέντε ετών.


Το κλουβί με τις τρελές Μονή Αββακούμ απειλεί με εκκλησιαστικά σκάνδαλα : «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

 


Στην αντεπίθεση φαίνεται πως περνούν οι μοναχοί που καθαιρέθηκαν για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ η το κλουβί με τις τρελές όπως το αποκαλούν ορισμένοι που ξέρουν, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσουν σκάνδαλα που αφορούν την Εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Star, την ώρα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις (βρέθηκαν εκτός των άλλων προφυλακτικά, λιπαντικά τζελ και άλλα., στα κελιά των μοναχών), οικονομικές ατασθαλίες και θαύματα «μαϊμού», απειλούν ότι θα αποκαλύψουν εκκλησιαστικά σκάνδαλα μέσω ενός βιβλίου που αναμένεται να εκδώσουν με τίτλο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου».

Υποστηρίζουν ότι έχουν διαλόγους «φωτιά» και στοιχεία στα χέρια τους για να επιβεβαιώσουν όσα θα ισχυρίζονται στο βιβλίο.

«Σε θέλω τρελά. Τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να ρώτησε αρχιμανδρίτης πιστό, σύμφωνα με το Star σχετικά με τα μηνύματα που έχουν στα χέρια τους οι μοναχοί, υποστηρίζοντας ότι... θέλει να δει αν ταιριάζουν. Αν και το βιβλίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, παραμένει αβέβαιο πώς θα αντιδράσουν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Κύπρου σε αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στις εντάσεις που επικρατούν εντός της Εκκλησίας της Κύπρου με αφορμή το θέμα της Μονής Αββακούμ.



Ο δικτάτορας Κιμ στέλνει στρατιώτες και πυρομαχικά στον δικτάτορα Πούτιν

 


Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί μηχανικοί, καθώς και μάχιμοι αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τη Ρωσία να πλήξει την Ουκρανία με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ ήδη επιχειρούν σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας (μερικοί έχουν ήδη σκοτωθεί), δήλωσαν χθες ανώτατοι αξιωματούχοι στο Κίεβο και στη Σεούλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντος, υπάρχουν δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί (πίσω από τις προωθημένες ρωσικές γραμμές στο Ντόνετσκ) σε ομάδες που «υποστηρίζουν συστήματα εκτοξευτών για πυραύλους KN-23». Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ταξίδεψε πέρυσι στη Ρωσία για μια Σύνοδο Κορυφής με τον Πούτιν, όπου οι δύο άνδρες ενίσχυσαν τους δεσμούς τους με μια μυστική συμφωνία εξοπλισμών.

Οι αποστολές πυρομαχικών της Πιονγκγιάνγκ ήσαν και είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε έναν πόλεμο φθοράς στην Ανατολική Ουκρανία τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η συμφωνία υπερέβαινε την προμήθεια υλικού. Βορειοκορεάτες είναι μεταξύ των νεκρών μετά από μια ουκρανική πυραυλική επίθεση σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη κοντά στο Ντόνετσκ την περασμένη εβδομάδα. Ξένοι υπήκοοι έχουν πολεμήσει ως μισθοφόροι για τη Ρωσία, αλλά για τους Βορειοκορεάτες είναι η πρώτη φορά που μια δική τους κυβέρνηση στέλνει ένστολους για να υποστηρίξει τον επιθετικό πόλεμο της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Ο Αντρέι Κοβαλένκο, επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι ορισμένοι Βορειοκορεάτες πράγματι σκοτώθηκαν στη Ρωσία. Την περασμένη Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πυρομαχικά της Βόρειας Κορέας σε μια επίθεση που πραγματοποίησε σε αποθήκη στην περιφέρεια Μπριάνσκ (75 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα).

Η συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας δίνει στη Βόρεια Κορέα την ευκαιρία να δοκιμάσει όπλα, να αποκτήσει εμπειρία μάχης για τα στρατεύματά της και να ενισχύσει τη θέση της με έναν ισχυρό διεθνή σύμμαχο. Για τη Βόρεια Κορέα, η οποία προμήθευσε τη Ρωσία με πολλές οβίδες και πυραύλους, είναι ζωτικής σημασίας να μάθει πώς να χειρίζεται διαφορετικά όπλα και να αποκτά εμπειρία μάχης στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί ακόμη και να είναι ένας κινητήριος παράγοντας πίσω από την αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών, για να τους παρέχει ποικίλες εμπειρίες και εκπαίδευση εν καιρώ πολέμου.

Η Πιονγκγιάνγκ, μετά από δεκαετίες κυρώσεων υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, με στόχο τα παράνομα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της, προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα ως μέρος μιας συμμαχίας ενάντια στη «δυτική ηγεμονία και τον ιμπεριαλισμό». Η στρατηγική απέδωσε μερίσματα τον Μάρτιο, όταν η Ρωσία χρησιμοποίησε το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τερματίσει ουσιαστικά την παρακολούθηση των παραβιάσεων των κυρώσεων από τον ΟΗΕ, μια κίνηση που χαιρέτισε δημόσια η Πιονγκγιάνγκ.


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στο Economist: Αναγκαία η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας


 

Στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αντεπεξέλθει σήμερα η γυναίκα αναφέρθηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Μεταξύ αυτών είναι και οι ρόλοι της επιχειρηματικότητας και της οικογένειας, όπως είπε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου «Eighth Sustainability Summit for SE Europe & the Mediterranean - Re-inventing green leadership: Collectivity vs fragmentation?» του Economist Impact, που πραγματοποιείται σήμερα.

Η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, founder Mare Studio, co-founder Zeus + Dione, founder Endeavor, σημείωσε επίσης πως η επιχειρηματικότητα απαιτεί φιλοδοξία, επιμονή, υπομονή αλλά και σωστή συμβουλευτική (mentoring) από ειδικούς, ενώ για την ηγεσία τόνισε ότι πρέπει να κινείται με βάση την αξιοκρατία.

Αν μια γυναίκα είναι ικανή πρέπει να προοδεύσει, είπε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

«Αν μια γυναίκα είναι ικανή πρέπει να προοδεύσει», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να θεσμοθετηθούν πολιτικές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες. Ο ρόλος της μητέρας και η εργασιακή ιδιότητα είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν. Κάποιες φορές οι γυναίκες επιλέγουν οικογένεια ή καριέρα. Χρειάζονται κίνητρα και υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνητικές πολιτικές είναι εξαιρετικά σημαντικές».

Η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφέρθηκε και στον επιτυχημένο ρόλο της Endeavor λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ίδρυσα την Endeavor το 2013. Πλέον, δεν είμαι κομμάτι αυτής. Μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο επιτυχημένες ΜΚΟ στην Ελλάδα. Επικεντρώνεται στον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας. Ήταν μια ΜΚΟ που χρειαζόταν για την ελληνική πραγματικότητα, διότι η Ελλάδα δεν διέθετε έναν οργανισμό που να επικεντρώνεται στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και να μπορεί να δημιουργήσει μια κλιμάκωση επιχειρηματιών δημιουργώντας βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Η Endeavor δημιούργησε τα εργαλεία που βοήθησαν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν».

Εστιάζοντας στην επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν σωστά τα εργαλεία. Όπως είπε, τα παιδιά θα είναι πιο επιτυχημένα εάμάθουν από μικρά να σκέφτονται σε μία επιχειρηματική κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα (φορολογικά, οικονομικά κ.ά.) τόσο στην περιφέρεια όσο και στα αστικά κέντρα ώστε να μπορούν να υλοποιούνται με επιτυχία οι επιχειρηματικές ιδέες. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικής πορείας των γυναικών. Σύμφωνα με την ίδια, ο ρόλος της κυβέρνησης σε όλο αυτό το οικοσύστημα είναι πολύ σημαντικός.

Ερωτηθείσα για τους νέους που έφυγαν από τη χώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης απάντησε ότι «υπήρχε φυγή ταλέντων, λόγω του πολιτικού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αυτοί οι επιχειρηματίες ανακάμπτουν και επανέρχονται στη χώρα για διάφορους λόγους».

Όπως εξήγησε η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη «τώρα μπορεί κανείς να ζήσει καλύτερα στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το παρελθόν. Αν κάποιος έχει μια ιδέα, υπάρχουν αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα για την υλοποίησή της. Η εγχώρια επιχειρηματικότητα ανθεί. Υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα, διότι αυτό έλειπε. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα του επανέρχεται. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος. Τα πράγματα πάνε καλύτερα».

Κληθείσα να σχολιάσει την φράση του Μάο Τσι-Τουνγκ «Οι γυναίκες κρατάνε το μισό του ουρανού» και τον ρόλο της ως σύζυγος του πρωθυπουργού, σημείωσε: «Δεν παρεμβαίνω στα τού πρωθυπουργού. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα έχοντας ένα τέτοιο υπόβαθρο στα οικονομικά και στους οικονομικούς θεσμούς να είμαι το δεύτερο βιολί. Όμως, όταν αποφασίσεις να παίξεις αυτόν τον ρόλο πρέπει να τον κρατήσεις και να παραμείνεις στο παρασκήνιο».

Επίσης, τόνισε: «Είναι πιο πολύπλοκο όταν είσαι ο πρωταγωνιστής. Όταν είσαι ο μαέστρος. Παλαιότερα επέκρινα πολύ τον σύζυγό μου γιατί κάνει το ένα ή το άλλο, αλλά όταν είσαι μέσα στα πράγματα, όταν είσαι ο μαέστρος μιας ορχήστρας τότε βλέπεις ότι είναι περίπλοκα. Όταν είσαι έξω εύκολα κρίνεις, αλλά όταν είσαι μέσα τότε αυτό είναι δύσκολο».


ΑΠΕ-ΜΠΕ



Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος κρατώντας μαχαίρι ακολουθούσε απειλητικά 3 ανηλίκους στο Χαλάνδρι


 

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 12-10-2024, στην περιοχή του Χαλανδρίου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 49χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απειλή.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος δύο 13χρονων και έτερου ανήλικου κρατώντας αυτοσχέδια κατασκευή αποτελούμενη από μαχαίρι δεμένο σε ένα κομμάτι σίδερο μήκους 57 εκ., ακολουθώντας τους.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο, ο οποίο στη θέα τους έρριψε την αυτοσχέδια κατασκευή προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Εβδομαδιαία δράση της ΕΛ.ΑΣ. με 58 συλλήψεις σε περιοχές που έχει καταγραφεί αυξημένη εγκληματικότητα

 


Στο πλαίσιο κατάρτισης και υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενισχύονται οι περιπολίες της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, σε σημεία περιοχών, όπου έχουν καταγραφεί αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Οι επιχειρησιακές δράσεις περιλαμβάνουν την αυξημένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης σε συγκεκριμένα σημεία για την αποτροπή της εγκληματικότητας, όπως αυτή έχει χαρτογραφηθεί μετά από συλλογή, αξιολόγηση και διερεύνηση στοιχείων σε προγενέστερο χρόνο.

Για το σκοπό αυτό το ειδικό στοχευμένο σχέδιο δράσεων αναπτύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 13 Οκτωβρίου 2024, στις περιοχές (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Κηφισιά, Νίκαια, Κορυδαλλός, Δημοτικό Θέατρο) με τα κάτωθι αποτελέσματα δραστηριότητας:

-58- συλλήψεις για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, ενδοοικογενειακής βίας, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για διωκτικά έγγραφα κ.α.,

-62- προσαγωγές,

-1.939- έλεγχοι ατόμων

-1.240- έλεγχοι οχημάτων,

-748- βεβαιώσεις κυκλοφοριακών παραβάσεων και

αφαίρεση -12- αδειών ικανότητας οδήγησης και -11- αδειών κυκλοφορίας.

Η εφαρμογή του σχεδίου θα αξιολογείται ανά εβδομάδα και θα εκδηλώνονται νέες ανάλογες εξορμήσεις.



Συνελήφθη από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αλλοδαπός που κατείχε ρέπλικα πολεμικού τυφεκίου στην περιοχή της Ομόνοιας

 


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 12-10-2024 στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 36χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούν την περιοχή της Ομόνοιας έκριναν ύποπτο τον 36χρονο που κινούνταν πεζός και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο 36χρονος απομακρύνθηκε και λίγο πριν ακινητοποιηθεί, απέρριψε τσάντα πλάτης εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, εντός της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ρέπλικα πολεμικού τυφεκίου μαζί με γεμιστήρα και ασύρματος ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Το ΚΤΗΝΟΣ Πακιστανός παΤΕΡΑΣ που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την κόρη του και το έσκασε στο Πακιστάν

 



Κατάγματα ακόμη και στην σπονδυλική στήλη αλλά και σημάδια από καψίματα και δαγκώματα είχε στο σώμα της η Σάρα, ένα κορίτσι 10 ετών που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο Πακιστανός πατέρας της ο οποίος είχε διαφύγει στο Πακιστάν για να μην συλληφθεί και ενός είχε συννενοηθεί με την πακιστανική αστυνομία να μην τον συλλάβει.

Στη δίκη που συνεχίζεται στη Βρετανία έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τα μαρτύρια που υπέστη η μικρή γιατί, όπως έλεγε το  42χρονο ΚΤΗΝΟΣ πατέρας της, ήταν «άτακτη».

Ένας ατελείωτος κατάλογος από τραυματισμούς, εγκαύματα και κατάγματα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, αναφέρει η Daily Mail.



Ο Ουρφάν Σαρίφ, η σύζυγός του και μητριά της Σάρας Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών και ο θείος του παιδιού Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Λονδίνο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

 13 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν η σύζυγος, η μητριά και ο Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών, ενός ο παΤΕΡΑΣ Ουρφάν Σαρίφ το έσκασε στο Πακιστάν.



Οι τρεις που κατηγορούνται επίσης για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού, αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, λένε οι εισαγγελείς.

Η Σάρα Σαρίφ είχε καψίματα με σίδερο, την είχαν δέσει σε σωλήνα θέρμανσης και είχε σημάδια από δαγκωματιές και μώλωπες.

Είχε συγκεκριμένα πέντε δαγκωματιές στο κάτω αριστερό χέρι της και μία στο εσωτερικό του αριστερού μηρού της, που έδειχναν ότι τα δόντια είχαν «συρθεί» το δέρμα της, άκουσε το δικαστήριο. Ο πατέρας και ο αδελφός του έδωσαν δείγματα οδοντικού αποτυπώματος αλλά δεν ταιριάζει με τα ίχνη. Η μητριά της δεν έδωσε δείγμα.

Το κορίτσι είχε ακόμη σοβαρά εγκαύματα στους γλουτούς, με το τραύμα στον δεξιό γλουτό να είναι περίπου 50x60 χιλιοστά. Το δέρμα έχει χαθεί εντελώς καθώς την έκαψαν με αναμμένο σίδερο που πίεσαν με δύναμη στο σώμα της μικρής.

Αυτό συνέβη τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν πεθάνει η Σάρα. Δεν υπάρχουν ίχνη ότι περιποιήθηκαν την πληγή, που άφησε στο κορίτσι ένα εξαιρετικά οδυνηρό έγκαυμα.

Η εξέταση έδειξε, τέλος, ότι είχε 11 διαφορετικά κατάγματα στη σπονδυλική της στήλη τις εβδομάδες πριν από το θάνατό της. Υπέστη ακόμη κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στις δύο ωμοπλάτες, στα δύο χέρια, σε τρία δάχτυλα, σε οστά κοντά στον καρπό σε κάθε χέρι και σε δύο πλευρά.

Ορισμένα από τα κατάγματα ήταν τουλάχιστον έξι εβδομάδων, ενώ άλλα είχαν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από τον θάνατο στις αρχές του Αυγούστου.

Τα πολλαπλά κατάγματα στο υοειδές οστό της Σάρα υποδηλώνουν μάλιστα ότι υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία είχαν αποπειραθεί να τη στραγγαλίσουν τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Ο παΤΕΡΑΣ της Σάρα, ο Ουρφάν Σαρίφ, διέφυγε στο Πακιστάν μετά τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό της κόρης του. Φέρεται να είχε πει στην αστυνομία ότι «ήταν άτακτη». Παραδέχτηκε ότι την χτύπησε πάρα πολύ αλλά είπε ότι «δεν ήταν πρόθεσή μου να τη σκοτώσω».

«Την τιμώρησα νόμιμα και πέθανε» είπε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Τηλεφώνησε στην αστυνομία από το Πακιστάν, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα τον συλλάμβαναν.

Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας στο Σάρεϊ στις 10 Αυγούστου όπου βρήκε το κορίτσι νεκρό κάτω από τα σκεπάσματα στη κουκέτα της. Δίπλα στο κακοποιημένο σώμα της υπήρχε ένα σημείωμα που φέρεται να ήταν γραμμένο από τον Σαρίφ: «Εγώ είμαι ο Ουρφάν Σαρίφ που σκότωσα την κόρη μου χτυπώντας την. Ορκίζομαι στο Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σκοτώσω. Αλλά το έχασα. Τρέχω μακριά γιατί φοβάμαι».



Είχαμε ξεχάσει την χυδαιότητα του ακροαριστερού Ηλιόπουλου και μας την θύμησε η επίθεση του στην Αγαπηδάκη


 

Αήθης επίθεση του ακροαριστερού από παλιά βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία με τη σειρά της, του έδωσε πληρωμένη απάντηση, μας επανέφερε στην μνήμη τα έργα και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Νάσο Ηλιόπουλο και την Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδιξε για ακόμα μία φορά πόσο χυδαία είναι η ακροαριστερά και όσοι την εκπροσωπούν.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τον κατηγόρησε για «σπέκουλα» με αφορμή τις αναφορές του στην απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου, επειδή, όπως υποστήριξε, απουσίαζε το πλωτό ασθενοφόρο.

Ο Ηλιόπουλος χυδαία αποκάλεσε «τρολ» την Αγαπηδάκη, λάθος τους μεγάλο γιατί γνωρίζει ακριβώς πώς είναι ένα «τρολ», αφού τα συντηρούσε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τηνΑγαπηδάκη «τρολ» και την κατηγόρησε ότι με αυτόν τον τρόπο «έκανε καριέρα», και προεδρεύων Βασίλειος Βιλιάρδος του ζήτησε να ανακαλέσει, φυσικά και ο ακροαριστερός Ηλιόπουλος αρνήθηκε, συμπληρώνοντας «Δεν ανακαλώ τίποτα. Τρολ απ΄τα Lidl» και μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να ακούσει τη δευτερολογία της Αγαπηδάκη, ξέροντας ότι θα τον ξεφτιλίσει.

Με τη σειρά της η Αγαπηδάκη κατηγόρησε τον βουλευτή για εργαλειοποίηση ενός θλιβερού περιστατικού για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τον χαρακτηρισμό της ως «τρολ» σχολίασε «δεν ανέχομαι επειδή οι πολιτικές μου πεποιθήσεις ανήκουν στη ΝΔ και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ και να με αποκαλεί "τρολ". Τρολ είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από κουκούλες», για να συμπληρώσει ότι είχε το θάρρος της γνώμης της και έγραφε αιχμηρά σχόλια με ονοματεπώνυμο γιατί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ της κατέστρεψε τη ζωή όπως και πολύ κόσμου.



Όλα τα είχαμε η Λατινοπούλου μας έλειπε για να ασχολείται η κυβέρνηση με τις βλακείες που λέει

 



Το Μέγαρο Μαξίμου που καλά κάνει και δεν ασχολείται με τις δεξιές παρενθέσεις, ειδικά με όσα λένε και όσα κάνουν, επέλεξε τώρα να ασχοληθεί με το κοριτσάκι της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου, για να τις εξηγήσει κάποια πράγματα.

Αφορμή οι πρόσφατες γελοίες δηλώσεις της Λατινοπούλου στο (Action24) για την «αριστερή ψυχούλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ισχυρισμός της ότι η ίδια εκφράζει την πραγματική ΝΔ και εκεί έβαλαν τα γέλια ειδικά οι παλιού νεοδημοκράτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ακροδεξιό κοριτσάκι Αφροδίτη Λατινοπούλου κάνει παρέα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή , η Λατινοπούλου πήγε προ μηνών στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με ομιλητές τους κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή, ενώ δημοσίως έχει προτείνει έναν από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Καραμανλής μέσα στην τρελή χαρά είχε κατέβει από το αυτοκίνητό του για να χαιρετίσει την κυρία Λατινοπούλου, με την οποία ψήφιζαν στο ίδιο σχολείο.

Στην προσπάθεια λοιπόν της Λατινοπούλου να πει στον κόσμο ότι η ίδια είναι η Νέα δημοκρατία, θέλησε να απαντήσει η πραγματική Νέα Δημοκρατία και όχι να είχαμε να λέγαμε.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και όχι μόνο ως προς τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και ως προς την γενικότερη κατάσταση, γεωπολιτικά, για να έχουμε στη χώρα μας πολιτικούς που η ρητορική τους και οι αποστροφές τους, παραπέμπουν σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών», υπογράμμισε δηκτικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος απάντησε για να τελειώνουμε ξεκάθαρα στην Λατινοπούλου. 

Ο Μαρινάκης ξεκαθάρισε για να το αντιληφθεί και η ίδια η Λατινοπούλου πώς, όχι μόνο δεν είναι «η πραγματική ΝΔ», αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ενταχθεί στην ακροδεξιά ομάδα των «Πατριωτών για την Ευρώπη», μαζί με τον Βίκτορ Όρμπαν και τη Μαρίν Λε Πεν, ούτε καν στην ομάδα της Τζόρτζια Μελόνι, για την οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έχει κρύψει τον πολιτικό της θαυμασμό.

«Η κυρία Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα πως γίνεται ένας μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς, να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω πως μπορεί να συμβαίνει», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Αναλυτικά :

«Είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και όχι μόνο ως προς τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και γενικότερα ως προς τα γεωπολιτικά  για να έχουμε πολιτικούς η ρητορική τους και οι αποστροφές τους παραπέμπουν σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός ερωτηθείς για δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου. Είναι πιο σοβαρή υπόθεση αλλά εν πάση περιπτώσει δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις. Για το αν μπορεί η κ. Λατινοπούλου να μας πει ποια είναι η ΝΔ το θεωρώ υπερβολικό, γιατί η κ. Λατινοπούλου μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο δεν επέλεξε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ούτε καν στο κόμμα της κ. Μελόνι, αλλά πήγε και συντάχθηκε με τον Όρμπαν και τη Λεπέν. Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα, πώς γίνεται ένα μέλος της ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η ΝΔ, δεν ξέρω πώς μπορεί να συμβαίνει».

«Eμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος, δηλαδή η πολιτική Μητσοτάκη μειώνει τους διαμένοντες στη χώρα κατά 85% από 90.000 και κάτι πήγε 21.000 και από 130 δομές έχουμε 33 δομές, αυτά που προτείνουν η κ. Λατινοπούλου και οι ομοϊδεάτες της που μαζί έχουν αυτή την ευρωομάδα αν εφαρμοστούν από την Ελλάδα πέραν του ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα, η Ελλάδα τίθεται ουσιαστικά εκτός Ευρώπης, ας διαβάσουν λίγο τι προβλέπεται και ας δουν και τα αποτελέσματα της χώρας και ας μιλήσουν με κάτοικους κυρίως των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».



Η επανεμφάνιση των πρώην η συζήτηση και οι θερμές χειραψίες με τον καταδικασμένο Νίκο Παππά

 



Θυμάστε τον Αντώνη Σαμαρά "θα σας πάω μέχρι τέλους"; Ξεχάστε το τέλειωσε!!

Αφού γύρισαν την πλάτη στους νεοδημοκράτες για τα 50 χρόνια Ν.Δ., και αφού πρώτα είχαν συννενοηθεί να πουλήσουν τον κόσμο που τους έκανε πρωθυπουργούς, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής δεν έχουν ανάγκη την Ν.Δ. και κάνουν παρέα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου που είναι για να γελάς, και τον καταδικασμένο Νίκο Παππά που είναι για να εξοργίζεσαι.

Οι πρώην λοιπόν που γύρισαν την πλάτη στους Νεοδημοκράτες, εθεάθησαν να κάνουν παρέα με τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο σε δύο χρόνια φυλακή Νίκο Παππά, με εγκάρδιους χαιρετισμούς, γέλια και μάλιστα Αντώνης Σαμαράς που θα τον πήγαινε μέχρι τέλους, είχε και μια ζεστή συνομιλία μαζί με τον καταδικασμένο.





Ο Σαμαράς μάλιστα είχε θερμή χειραψία και με τον άλλο πρώην συριζαίο και νυν Νέα Αριστερά Αλέξη Χαρίτση.


Οι κινήσεις τους είναι προφανές ότι δεν περνούν απαρατήρητες από τους νεοδημοκράτες, και η παρουσία τους  στην εκδήλωση ενός επιμελητηρίου που αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ένα πρόεδρο τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου που πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, και η παρέα με ένα καταδικασμένο απο το ειδικό δικαστήριο, δείχνει την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου.