Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ελληνική δικαιοσύνη ο άνδρας που πυροβόλησε το 2016 τον Καλλίτση αποφυλακίστηκε και συνελήφθη για ροζ κοκαΐνη


 

Πανεύκολες αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών με τις ευχές της δικαιοσύνης και με όποιο νόμο και να έχει περάσει, όσο αυστηρός και εάν είναι.

Ο συγκεκριμένος δράστης παρά το ότι είχε καταδικαστεί για σε πολλά χρόνια κάθειρξη για βαριά εγκλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ποινικό κώδικα έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, τον ευνόησε για να αποφυλακιστεί σε χρόνο ρεκόρ, όπως και άλλους σκληρούς κακοποιούς.

Ελεύθερος αφέθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο 12/10 ο κακοποιός που είχε ανοίξει πυρ κατά του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση το 2016, ωστόσο 3 ημέρες αργότερα έπεσε ξανά στα χέρια των Αρχών, αυτή τη φορά για ναρκωτικά, και μάλιστα είχε επάνω του το όπλο με το οποίο είχε πυροβολήσει τον κομμωτή!!

Ο κακοποιός είχε πολλά χρόνια κάθειρξη για πολλά αδικήματα εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά φαίνεται ότι ήταν αρκετά τα 8 χρόνια, δεν χρειάζεται να παραμείνει στην φυλακή, ξεκουράστηκε μπορεί να βγει να συνεχίζει την δράση του.

Ο 50χρονος σήμερα κακοποιός, μαζί έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ, και έναν Ιρακινό, είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του γνωστού κομμωτή, στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν. 

Ήταν 30 Ιανουαρίου 2016 όταν ο Πάνος Καλλίτσης και Έλενα Χριστοπούλου επέστρεφαν στο σπίτι όπου διέμεναν τότε, στην περιοχή του Λυκαβηττού. Όταν ο γνωστός κομμωτής άνοιξε την πόρτα του γκαράζ, ο 50χρονος κακοποιός και ηθικός αυτουργός, που είχε στήσει ενέδρα στο ζευγάρι, κατάφερε και τρύπωσε στο εσωτερικό του. Με αστραπιαίες κινήσεις ο Πάνος Καλλίτσης, αντιλαμβανόμενος πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κατάφερε και κλείδωσε τις πόρτες του ΙΧ που οδηγούσε, ενώ άνοιξε ξανά την πόρτα του γκαράζ.

Όταν ο κομμωτής έβαλε μπρος και επιχείρησε να διαφύγει με όπισθεν, ο αδίστακτος και επικίνδυνος δράστης πυροβόλησε μία φορά τραυματίζοντας στο χέρι την Έλενα Χριστοπούλου. Εκείνη τη στιγμή ο Πάνος Καλλίτσης βγήκε από το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να παλεύει και με τον δεύτερο δράστη, τον Ιρακινό, που επιχειρούσε μαζί με τον 50χρονο να ακινητοποιήσουν την τότε σύζυγό του.

Πάνω στην πάλη που ακολούθησε, ο 50χρονος κακοποιός πυροβόλησε στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση, ενώ κατά τη διαφυγή τους και ενώ ο Πάνος Καλλίτσης είχε τις αισθήσεις του οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά, αυτή τη φορά στα πόδια, θέλοντας ξεκάθαρα να τον σκοτώσουν.

Οι δράστες, τελικά, εξαφανίστηκαν από το σημείο δίχως την τσάντα με το χρηματικό ποσό που είχε μαζί του ο Πάνος Καλλίτσης. Τέσσερις μήνες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από ενδελεχή έρευνα κατάφερε να φθάσει στα ίχνη τους και οι δράστες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12/10, οι Αρχές έπεσαν και πάλι μπροστά στον 50χρονο ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Πάνου Καλλίτση, ερευνώντας σχετικές πληροφορίες που είχαν ότι μετά την αποφυλάκισή του εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά εντόπισαν στην Πάτρα έναν 41χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης τα οποία είχε προμηθευτεί από τον 50χρονο, τον οποίο συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Σε έρευνες στις οικίες τους εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ροζ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32 mm με σιγαστήρα και μια γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, καθώς και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Υπενθυμίζουμε πώς 

Το δικαστήριο, έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου, δίκασε ξανά την πολύκροτη αυτή υπόθεση το 2021, και λόγω νέου Ποινικού Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ, έριξε στα μαλακά τον 47χρονο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το πρώην ζευγάρι και να το ληστέψει, έχοντας βγει με άδεια εννέα ημερών από τις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε κάθειρξη 18 ετών και 20 μηνών για άλλη ληστεία!

Από τα 41 έτη κάθειρξης που είχαν επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό στον συγκεκριμένο δράστη, τώρα το Εφετείο μετά την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου τού επέβαλε κάθειρξη μόλις 19 ετών. Το πλέον σημαντικό, όμως, στην απόφαση που εξέδωσε στις 17 Δεκεμβρίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, είναι ότι η ποινή των 19 ετών που επιβλήθηκε στον 47χρονο είναι κατά συγχώνευση, καθώς οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019, δεν την απαγορεύουν. Αντίθετα, η προγενέστερη ποινική νομοθεσία δεν προέβλεπε συγχώνευση ποινής για όσους είχαν τελέσει τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν ενώ βρίσκονταν εκτός φυλακής με ολιγοήμερη άδεια. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η κάθειρξη των 41 ετών που είχε επιβληθεί στον 47χρονο, σε δεύτερο βαθμό δεν είχε συγχωνευτεί.

Ο δράστης της απόπειρας ληστείας και της απόπειρας της διπλής ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην ζευγαριού βρισκόταν στις Φυλακές Μαλανδρίνου. Εκεί έκανε την φυλακή του, για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και για άλλες υποθέσεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η συγχώνευση της ποινής στα 19 έτη το «δώρο» των δικαστών και των ενόρκων στον συγκεκριμένο δράση. Το Εφετείο με την απόφαση επανυπολόγισε προς... τα κάτω τα όρια των ποινών για κάθε αδίκημα που βάραινε τον 47χρονο. Συγκεκριμένα, ενώ για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην ζεύγους η ανώτερη ποινή με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι τα 15 έτη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τού επέβαλλε δέκα έτη.

Σε ό,τι αφορά την απόπειρα ληστείας, ενώ το πλαίσιο ποινής είναι από ένα έως οχτώ έτη, το δικαστήριο του επέβαλε έξι έτη. 

Μάλιστα, η απόφαση του Εφετείου «ευεργετεί» και τους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι βρίσκονταν με όρους εκτός φυλακής, πριν ακόμη ο Αρειος Πάγος εκδώσει την αναιρετική απόφασή του. Ο ιρακινής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας, ενώ σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 ετών. Και αυτό γιατί με τη νέα ποινική νομοθεσία δώρο ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους καταργήθηκε η επιβαρυντική περίσταση της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά (full face), η οποία βεβαίως ωφέλησε και τον 47χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Ακόμη, ο Ιρακινός δράστης δεν θα απελαθεί από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του, όπως είχε διατάξει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς η εν λόγω ποινή έχει καταργηθεί με τις νέες ποινικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη δέκα ετών και ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος, όπως και ο Ιρακινός, βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής. Τώρα το Εφετείο, μετά την αναίρεση, επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης μόλις πέντε ετών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου