Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Είναι αυτό το μεγαλύτερο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο στο κόσμο;



Έκπληξη προκάλεσε στους λάτρεις του μοντελισμού η παρουσίαση ενός ρέπλικα αεροπλάνου Boeing 747 – 400 της Virgin. Το τεραστίων διαστάσεων τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο (με μήκος που αγγίζει τα 5,5 μέτρα) συμμετείχε σε επίδειξη μοντελισμού στην Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι.






Σε απευθείας μετάδοση άνοιξαν το «μαύρο κουτί» του Σουκχόι οι Ρώσοι



Μέχρι τη Δευτέρα η πρώτη έκθεση των ειδικών που θα αναλύσουν τα δεδομένα ώστε να αποκαλυφθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες κατερρίφθη από την Τουρκία το ρωσικό μαχητικό

Σε απευθείας μετάδοση, μπροστά σε δεκάδες κάμερες, αποσφράγισαν οι Ρώσοι το «μαύρο κουτί» του μαχητικού αεροσκάφους Σουκχόι που κατέρριψαν οι Τούρκοι στα σύνορα με τη Συρία. 

Η μεγάλη «αποκάλυψη», που έγινε με όρους τηλεοπτικού σόου, αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τους Τούρκους. Την ανάλυση των δεδομένων θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες, αν και όπως αποκάλυψε κατά την παρουσίαση ο υπουργός Αμυνας, από τους 14 που κλήθηκαν από ισάριθμες χώρες διεθνώς, μόνο δύο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Πρόκειται για έναν Βρετανό και έναν Κινέζο επιστήμονα, που αναμένεται να υποβάλλουν την πρώτη εκτίμησή τους την ερχόμενη Δευτέρα.


Πηγή : protothema.gr


Ο Άδωνις κάνει γκάλοπ στο Twitter για τον Λαζόπουλο!



Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει γκάλοπ μέσω Twitter ρωτώντας τους ακολούθους του αν ήταν η σωστή κίνηση το να πάει έξω από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου.

O «πόλεμος» μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Λάκη Λαζόπουλου συνεχίζεται. Μετά το επεισόδιο έξω από το θέατρο όπου μεταδιδόταν ζωντανά η εκπομπή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να εισέλθει και να πάρει το λόγο για να απαντήσει στην κριτική που δέχτηκε, ο Αδ. Γεωργιάδης αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να κάνει ... δημοσκόπηση μέσω Twitter, ρωτώντας τους ακολούθους του: 


"Πιστεύετε τελικά ότι καλώς έκανα και πήγα στην εκπομπή του Λάκη ή όχι, όπως είπαν πολλοί;" 


"Θα μεταφέρω τα γραφεία της ΝΔ στον Αγ. Παντελεήμονα"

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στον Real Fm, τόνισε: «Θέλω να μεταφέρω τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι να πάω τα γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα. Θέλω να είμαστε στο κέντρο του προβλήματος». 


«Θέλω ο Αθηναίος που ζει στον Άγιο Παντελεήμονα και αισθάνεται όλα αυτά τα χρόνια μόνος του, να βλέπει την αξιωματική αντιπολίτευση εκεί. Να είναι τα γραφεία μας εκεί. Όλη η αστυνομική φρουρά της ΝΔ να είναι στον Άγιο Παντελεήμονα για να προστατεύει τους ανθρώπους στην πλατεία Βικτωρίας. Θέλω να ξέρουν οι πιο αδύναμοι και οι πιο αδικημένοι πολίτες αυτής της χώρας ότι η Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνι Γεωργιάδη πρόεδρο θα είναι δίπλα τους» εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης.


Πηγή : thetoc.gr


Ο ΛεΜπρον έστειλε στο νοσοκομείο μια οπαδό!




Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν ασταμάτητος και από την… ορμή του δεν γλίτωσε μια γυναίκα που καθόταν στις θέσεις κοντά στον αγωνιστικό χώρο στο ματς των Καβαλίερς με τους Θάντερ.

Ο «βασιλιάς» έφυγε με ταχύτητα προς την Έλι Ντέι (σύζυγος του παίκτη του γκολφ, Τζέισον Ντέι) και καθώς έπεσε πάνω της προσπαθώντας να πιάσει την μπάλα, την «διέλυσε» με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να πάει στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι η Έλι είναι καλά… Δεν ισχύει όπως το ίδιο και για τους Θάντερ, τους οποίους ο ΛεΜπρον νίκησε μόνος του (104-100).

Ellie Day I hope you're doing okay! My apologies! Hope u guys come back to another game soon. Love LJ!


Οι Καβς ανέτρεψαν διαφορά 12 πόντων που είχαν οι Θάντερ, με τον Τζέιμς να έχει 33 πόντους (12/27 σουτ και 7/8 βολές), 9 ριμπάουντ και 11 ασίστ, κάνοντας ωστόσο και 7. Από την άλλη, η τριάδα Ντουράντ - Γουέστμπρουκ - Ιμπάκα σημείωσε 75 από τους 100 πόντους της Θάντερ, αλλά φάνηκε πως τίποτα δεν ήταν αρκετό απέναντι στον ΛεΜπρον.

Το φινάλε, πάντως, είχε άφθονο σασπένς και οι Θάντερ είχαν τις ευκαιρίες να «κλέψουν» το ματς. Το σκορ από 90-80 υπέρ των Καβς έγινε 103-100, αλλά σε δύο φάσεις οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ αστόχησαν στο τρίποντο της ισοφάρισης και ο Τζέιμς έγραψε το τελικό σκορ με 1/2 βολές στα 0,7''.


Το φινάλε, πάντως, είχε άφθονο σασπένς και οι Θάντερ είχαν τις ευκαιρίες να «κλέψουν» το ματς. Το σκορ από 90-80 υπέρ των Καβς έγινε 103-100, αλλά σε δύο φάσεις οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ αστόχησαν στο τρίποντο της ισοφάρισης και ο Τζέιμς έγραψε το τελικό σκορ με 1/2 βολές στα 0,7''.




Πηγή : sentragoal.gr





Μόλις μία μονάδα η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση



Σχεδόν ισοδύναμη εμφανίζεται η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σε πανελλαδική έρευνα της εταιρίας Prorata. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, κυριαρχεί η απαισιοδοξία.

Συγκεκριμένα, στην πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρία Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, καταγράφονται τα εξής ποσοστά: 

ΣΥΡΙΖΑ 20%, ΝΔ 19%, ΧΑ 6,5%, Ποτάμι 2,5%, ΚΚΕ 6%, ΑΝΕΛ 2%, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%, ΛΑΕ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, υπόλοιποι 3,5%, ενώ δεν απαντά το 31% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «εκτιμάται ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας μέσα από μια συμφωνία με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα;», το 53% απαντά «ναι», το 37% απαντά «όχι», ενώ δεν απαντά το 10%.

Επιπλέον, σε ερώτηση με ποιο κόμμα θα πρέπει να υπάρξει αυτή η διεύρυνση της συμμαχικής κυβέρνησης, το 29% απαντά με τη ΝΔ, το 27% με το ΠΑΣΟΚ, το 23% με το Ποτάμι, το 21% με της Ένωση Κεντρώων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας στους επόμενους 12 μήνες, το 51% πιστεύει ότι «θα χειροτερεύσει πολύ», το 24% ότι «θα χειροτερεύσει λίγο», το 14% ότι «θα μείνει ίδια», το 7% ότι «θα βελτιωθεί λίγο», το 1% ότι «θα βελτιωθεί πολύ», ενώ δεν απαντά το 3%.

Απαισιοδοξία κυριαρχεί και στην εκτίμηση για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού των ερωτηθέντων μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το 41% απαντά «θα χειροτερεύσει πολύ», το 28% ότι «θα χειροτερεύσει λίγο», το 22% ότι «θα μείνει ίδια», το 6% ότι «θα βελτιωθεί λίγο», το 1% ότι «θα βελτιωθεί πολύ», ενώ δεν απαντά το 2%.

Επιπλέον, το 80% απαντά θετικά στο ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, τάσσεται υπέρ της περίθαλψης στην Ελλάδα των προσφύγων από εμπόλεμες χώρες σε ποσοστό 37%, θεωρεί σε ποσοστό 61% ότι για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ την ευθύνη έχει η ΕΕ, ενώ μοιρασμένα εμφανίζονται τα ποσοστά σχετικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.





Οταν ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβλεπε με ανατριχιαστική ακρίβεια το κλείσιμο των τραπεζών (video)



Μια εβδομάδα πριν από τη μοιραία νύχτα της 26ης Ιουνίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πολ Μέισον στο Channel 4, προβλέποντας πως θα κλείσουν οι τράπεζες μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου του Channel 4, το οποίο προβάλλεται τώρα.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προβλέπει με ανατριχιαστική ακρίβεια αυτό που ο ελληνικός λαός έμαθε λίγες ημέρες αργότερα: «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής»!

«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρώτησε ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο Βαρουφάκης.

Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνει ο ίδιος άνθρωπος που το ξεκίνησε: ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Πολ Μέισον επισκέπτεται τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του την ημέρα του δημοψηφίσματος. «Πως θα νιώθατε εάν αυτή είναι η τελευταία σας ημέρα στο υπουργείο» τον ρωτά. «Χαρούμενος. Το μισώ αυτό το γραφείο» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Αντιλαμβανόμενος τον θόρυβο που θα ξεσπάσει όταν δουν τις δηλώσεις που είχε κάνει μια μόλις εβδομάδα πριν κλείσουν οι τράπεζες, ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε μέσω Twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».





Πηγή : imerisia.gr


Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ



Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούσαν στις αρχές του 2000 σε νευραλγικές θέσεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ( ΜΚΟ) άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου για χρηματοδότηση ΜΚΟ που δραστηριοποιείτο στη Σερβία με ποσά που έφθασαν τα 900χιλιάδες ευρώ.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω Οργάνωσης έγινε όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα δίχως την τήρηση των απαιτούμενων προϋποθέσεων διαφάνειας και ελέγχου της δραστηριότητάς της με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο.

Οι υπεύθυνοι που διώκονται μετείχαν στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών που ενέκριναν και χορήγησαν τις χρηματοδοτήσεις ενώ παράλληλα η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, τυπικά, καθώς το εν λόγω αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί, για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του τότε υπουργού και υφυπουργού.

Ειδικότερα η εισαγγελική έρευνα:

Mε αφορμή έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ), τον Σεπτέμβριο του 2015, του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διενεργεί ελέγχους σχετικά με χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.
Αμέσως δόθηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ράικου παραγγελία για Προκαταρκτική Εξέταση σχετικά με χρηματοδότηση που έλαβε παρανόμως υποκατάστημα στη Σερβία του εδρεύοντος στις Η.Π.Α. ΜΚΟ (think tank) με την επωνυμία «East West Institute» κατά τα έτη 2001 και 2002.  Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση ανερχόταν στο ποσό των 900 χιλ. δολαρίων ΗΠΑ προοριζόμενη να εκταμιευθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις (έτη 2001-2003). Συνολικά, εκταμιεύθηκαν (σε δύο δόσεις ύψους 109 χιλ. δολάρια και 500 χιλ δολάρια ) 609 χιλ. δολάρια ,ενώ κατά το έτος 2003  επιχειρήθηκε να δοθεί στον ΜΚΟ και το υπόλοιπο των «υπεσχημένων» εκ 300 χιλ. δολαρίων ΗΠΑ.

Ωστόσο, η σχετική Υπουργική απόφαση τελικώς δεν υπογράφηκε, παρά τη σχετική εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων. Η παράδοση των χρηματικών ποσών, μετά την έκδοση δύο χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, έγινε σε μετρητά,  μέσω της Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στη Σερβία, η οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις πληρωμές, αγνοώντας ουσιαστικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση.

Πιο αναλυτικά προέκυψε ότι:

α) στην ανωτέρω ΜΚΟ, που αποτελεί μη κρατική οντότητα δόθηκε παρανόμως χρηματοδότηση από τις πιστώσεις του ΥΠΕΞ που προορίζονται  για την κάλυψη δαπανών βοήθειας προς ξένες χώρες δηλαδή προς αλλοδαπές κρατικές οντότητες λόγω θεομηνιών, πολεμικών, πολιτικών και άλλων γεγονότων, για τη χρηματοδότηση δήθεν δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

β) η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς να ερωτηθούν ή εισηγηθούν  ούτε η Πρεσβεία Βελιγραδίου αλλά ούτε και οι αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΕΞ.

γ) η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει αξιολογηθεί η  σχεδιαζόμενη δράση και χωρίς να έχει σχηματισθεί πλήρης φάκελος  από τον οποίο να προκύπτει η επάρκεια του προγράμματος και το εθνικό συμφέρον το οποίο επιδιώκεται να ικανοποιηθεί  ή οι ευνοϊκές συνέπειες στον πληθυσμό και την οικονομία της περιοχής.

δ) το ποσό της χρηματοδότησης εξυπηρέτησε τις δαπάνες συντήρησης του γραφείου του ΜΚΟ στο Βελιγράδι, την μισθοδοσία,  την μετακίνηση και τη συμμετοχή του  προσωπικού του  σε συνέδρια και ομάδες εργασίας και κατά συνέπεια η διάθεσή του δεν εξυπηρέτησε κανένα εθνικό συμφέρον.

ε) η χρηματοδότηση έγινε μέσω έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, χωρίς να υπάρχει καμία επείγουσα ή ανυπέρβλητη ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας η οποία να δικαιολογεί την έκδοσή τους.

στ) δεν ορίστηκε αρμόδια για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του «προγράμματος», με αποτέλεσμα αυτό να μην παρακολουθηθεί.

ζ) η χρηματοδότηση δόθηκε σε αλλοδαπή ΜΚΟ, την οποία αγνοούσαν οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, γεγονός που συνάγεται αδιαμφισβήτητα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την προκαταρκτική  εξέταση. 

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.


Πηγή : kathimerini.gr


Γιάννης Βρούτσης: Η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και διασύρει το κοινοβούλιο




«Ο διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι πρωτοφανής» επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης

«Βατερλώ της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η απόσυρση του "παράλληλου προγράμματος"» αναφέρουν σε δήλωσή του ο Εισηγητής για το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη χθεσινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Σε δήλωσή τους, επισημαίνουν ότι: «Δικαιώθηκαν πλήρως οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προχειρότητα και τον ασύλληπτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρουν πολυνομοσχέδιο-παρωδία για το υποτιθέμενο «παράλληλο πρόγραμμα», χωρίς να είναι κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:

«Με διαφορά λίγων ωρών δικαιώθηκαν πλήρως οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προχειρότητα και τον ασύλληπτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρουν πολυνομοσχέδιο-παρωδία για το υποτιθέμενο «παράλληλο πρόγραμμα», χωρίς να είναι κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να έχει την έκθεση από την αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και τέλος, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση που απαιτείται κατά το νόμο. Δεν τηρήθηκαν καν στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες κοινοβουλευτικής τάξης!

Εμείς τα θέσαμε χθες όλα αυτά και προειδοποιήσαμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία, που προσβάλλει το Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία.

Δυστυχώς, ούτε εισακουστήκαμε ούτε οι κυβερνώντες συγκινήθηκαν από την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων.

Το Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά! 
Ο διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ. 

Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο!

Ένα είναι το σίγουρο: Ότι το άγχος των αχρείαστων, σκληρών μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίζει η κυβέρνηση και η αναμονή των σκληρότερων μέτρων για ασφαλιστικό-αγροτικό που ακολουθούν, οδήγησε τους λογοπλάστες της κυβέρνησης στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που μόνο υπέρ των ευπαθών ομάδων δεν ήταν, με πλήθος «ρουσφετολογικών» και «φωτογραφικών» διατάξεων για φίλους και ημέτερους». 




Κέρκυρα: Χωρίς εκρηκτικό μηχανισμό το «ύποπτο» κουτί έξω από το γραφείο του Δένδια



Η αστυνομία κινητοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, για ένα «ύποπτο» κουτί α έξω από το γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια στην Κέρκυρα.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, για ένα «ύποπτο» κουτί α έξω από το γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια στην Κέρκυρα.

Μετά από έλεγχο που έκαναν πυροτεχνουργοί της αστυνομικής διεύθυνσης Κέρκυρας, δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός ή άλλο ύποπτο περιεχόμενο μέσα στο κουτί.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί για περισσότερο από μία ώρα, ενώ η ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη βρισκόταν σε εξέλιξη.



Πηγή: skai.gr


Ισπανία: Σε αναμορφωτήριο ο ανήλικος που χτύπησε τον Ραχόι



Ποια ποινή επιβλήθηκε στον νεαρό που γρονθοκόπησε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας

Ο 17χρονος ο οποίος κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα με τη γροθιά του στο πρόσωπο του Μαριάνο Ραχόι καταδικάστηκε από δικαστήριο να εκτίσει ποινή κράτησης έξι μηνών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης βρισκόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Ποντεβέδρα, στη γενέτειρά του Γαλικία (βόρεια Ισπανία), που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της εκστρατείας του ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Ο νεαρός κατάφερε να πλησιάσει τον ανυποψίαστο Ραχόι και του κατάφερε ένα δυνατό κροσέ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του φύγουν τα γυαλιά, τα οποία έσπασαν. Τον έριξαν αμέσως στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν οι σωματοφύλακες του Ισπανού πρωθυπουργού.

Μετά το επεισόδιο, ο Ραχόι, χωρίς γυαλιά, με κόκκινα σημάδια στο αριστερό μέρος του προσώπου του, συνέχισε την περιοδεία του στους δρόμους της Ποντεβέδρα.

Δικαστήριο της Γαλικίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δράστης μεταχθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων για «μια περίοδο έως και έξι μηνών», ενώ η διάρκεια της κράτησής του θα καθοριστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο Ραχόι συνέχισε την περιοδεία του κανονικά και έλαβε μέρος σε μια προεκλογική συγκέντρωση χθες βράδυ πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να τον αγγίζει στο αριστερό του μάγουλο.





Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας
Πηγή : news247.gr


Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 72-75




Ο Παναθηναϊκός με ήρωα τον Τζέιμς Γκιστ στο φινάλε νίκησε τη Ζαλγκίρις (72-75) στο Κάουνας, τερμάτισε τρίτος (6-4) και στο ΤΟΡ 16 θ' αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τη Φενέρ του «Ζοτς».

Τα πράγματα ήταν απλά για τον Παναθηναϊκό πριν απ' το τζάμπολ στη Zalgirio arena: Με νίκη θα τερμάτιζε στην τρίτη θέση του γ' ομίλου, θα έφτανε στις 7 συνεχόμενες εντός κι εκτός συνόρων και μέσα σ' όλα δε θα έκανε παρέα στον Ολυμπιακό (στ' όμιλος) στο ΤΟΡ 16 και με ήττα... όχι.

Έχοντας το μυαλό του στο «σήμερα», έκανε το καθήκον του, ολοκλήρωσε με νέα νίκη τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και περιμένει τις υπόλοιπες ομάδες για ν' αρχίσει να σκέφτεται και το «αύριο».

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός βασίζεται στην άμυνά του και δύο στιγμές της του επέτρεψαν να φύγει απ' το Κάουνας με τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα: Του Τζέιμς Γκιστ στον Ολίβιε Χάνλαν στα -28" (71-72) και του Νικ Καλάθη στον Παούλιους Γιανκούνας στα -10" (72-74).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης (14π. με 3/6δίπ., 2/3τρίπ., 2/2β., 6ρ., 6ασ., 1κλ., 3λ. σε 28:04) συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο, ενώ το δικό του χέρι εμπόδισε τον Παούλιους Γιανκούνας να ισοφαρίσει σε 74-74 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μάντας Καλνιέτις (5π. με 1/4δίπ., 1/4τρίπ., 2ρ., 1ασ., 2κλ., 3λ.) είχε διάθεση κι ενέργεια, αλλά όχι και την ανάλογη αποτελεσματικότητα.



ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι Φελντέιν (67-69 στο 37') & Πάβλοβιτς (79-72 στο 37') με τρίποντα ανέκτησαν το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό κι οι Χάνλαν (70-72 στο 38') & Βουγιούκας (71-72 στο 39') με 2/4 ελεύθερες βολές απέτυχαν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση. Ακολούθησε παράβαση «μπρος-πίσω» από πλευράς Παναθηναϊκού, άστοχο τρίποντο του Μαρτίνας Πότσιους κι επιθετικό ριμπάουντ του Ολίβιε Χάνλαν, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ έβγαλε την άμυνα στην περιφέρεια κι Τζέιμς Φελντέιν με 1/2 ελεύθερες βολές έκανε το 71-74 στα -13,1". Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσε σε 72-74 στα -10,6", ο Παούλιους Γιανκούνας πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Νικ Καλάθης έβαλε το χέρι του κι η μπάλα πέρασε εκτός και για τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1/2 βολές (72-75) στα -6,4" διατήρησε τη διαφορά στη μία κατοχή, ο Γκίνταρας Κράπικας σχεδίασε την τελευταία επίθεση, οι Φώτσης & Φελντέιν μπλέχτηκαν στην αλλαγή στα μαρκαρίσματα, ο Μπροκ Μότουμ έμεινε ελεύθερος στη γωνία, αλλά αστόχησε σε τρίποντο κι η κόρνα της λήξης ήχησε στο 72-75.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας κρατά τη συνέπεια του Ολίβιε Χάνλαν τον τελευταίο καιρό κι ο Παναθηναϊκός του Νικ Καλάθη μαζί με τη διάθεση του Σάσα Πάβλοβιτς.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας ξεχνά τις 8 χαμένες ελεύθερες βολές (11/19β.) έναντι πάλι 10 του Παναθηναϊκού (17/27β.), ο οποίος ξεχνά πως πάλι άφησε ελεύθερο το τελευταίο σουτ στον αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75

Ζαλγκίρις Κάουνας (Κράπικας): Βένε, Λεκαβίτσιους 9 (2τρίπ., 2ασ.), Πότσιους 8 (2ρ.), Καλνιέτις 5 (1τρίπ., 2ρ., 2κλ., 3λ.), Μότουμ 2, Γιανκούνας 13 (1τρίπ., 11ρ., 2κλ., 3λ.), Βουγιούκας 9 (5ρ., 2ασ.), Γιαβτόκας 2, Χάνλαν 19 (1/1τρίπ., 2ρ., 4ασ., 4λ.), Ουλανόβας 5

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 12 (1τρίπ., 10ρ., 2ασ., 2λ.), Γιάνκοβιτς 3 (2ρ.), Φώτσης 6 (2τρίπ., 4ρ., 3κλ.), Ραντούλιτσα 6 (3ρ., 3λ.), Παππάς 1, Φελντέιν 14 (2τρίπ., 2ασ., 2λ.), Διαμαντίδης 6 (1τρίπ., 2ρ., 3ασ., 2κλ., 3λ.), Γκιστ 5 (2λ.), Καλάθης 14 (2τρίπ., 6ρ., 6ασ., 3λ.), Κούζμιτς 8 (6ρ.)










Πηγή :  gazzetta.gr



ΑΙΣΧΟΣ! Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για πολύτεκνους: Τους απεχθάνομαι, τους έχω γραμμένους





ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Εκφράσεις που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν ξεστόμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, επιτέθηκε με σκληρές και χυδαίες εκφράσεις κατά των πολυτέκνων.
Αφορμή στάθηκε η επιστολή που έστειλε η Συνομοσπονδία τους σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας σε έντονο ύφος είπε: «Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε.
Η έκρηξη του βουλευτή προκλήθηκε κατά την ανάγνωση από τον ίδιο αποσπάσματος της επιστολής των Πολυτέκνων, στην οποία καταγράφεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, γράφοντας παράλληλα σε μία αποστροφή ότι «η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ' αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους».

Η διατύπωση αυτή οδήγησε τον βουλευτή Δράμας να μιλήσει με τέτοιο τρόπο για τους Πολύτεκνους, σημειώνοντας επίσης στο ίδιο ύφος ότι: «Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε».

Το κείμενο της ανακοίνωσης της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων:

Η ΑΣΠΕ διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο νομοσχέδιο του «Συμφώνου Συμβίωσης» του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια».

Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας

Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου δια παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως.

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους.
Καταδικάζει όμως το ολίσθημα του Υπουργείου γιατί επιχειρεί νομοθετικά να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ατόμου και να εκμηδενίσει τον υψηλό και θεοϊδρυτο θεσμό της οικογένειας, που στηρίζεται στο τρίπτυχο (άρρεν + θήλυ + παιδιά).

Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη.

Η ΑΣΠΕ καλεί όλους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αρμοδίους Φορείς να μην ενδώσουν στην ψήφιση του επονείδιστου αυτού νομοσχεδίου.




Πηγή : newsbomb.gr


Αλ. Τσίπρας: Καλωσορίζουμε τη δημιουργία κοινής Συνοριοφυλακής



«Καλωσορίζουμε την απόφαση για δημιουργία κοινής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παραμένει εθνική ευθύνη η διαφύλαξη των συνόρων και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός έξι μηνών.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση που αφορούσε το προσφυγικό ήταν ουσιαστική και έγιναν βήματα προς τα μπρος, ενώ αναγνωρίστηκε η πρόοδος που σημειώθηκε σε Ελλάδα και Ιταλία.
«Όλοι αναγνωρίσαμε τον ρόλο – κλειδί της Τουρκίας για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την Άγκυρα να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν.
Στάθηκε δε στην αναγνώριση ως «ουσιαστικής» της σχέσης Ελλάδας -  Τουρκίας, αλλά και στην ανάγκη υλοποίησης της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, ώστε όσοι δεν θεωρούνται πρόσφυγες να επιστρέφουν στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναφέρθηκε στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών μέσω συνεργασίας με τρίτες χώρες.

Όπως είπε, πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης από τη μία πλευρά, αλλά ταυτόχρονα και μία συγκροτημένη πολιτική επιστροφών.

Αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της Ελλάδας, ανέφερε ότι συνεχίζεται η ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής στα νησιά και των κέντρων επανεγκατάστασης στην ενδοχώρα.

«Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον» υπογράμμισε και τόνισε ότι το μέλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να περιλαμβάνει φράχτες αλλά αλληλεγγύη και ανθρωπιά, καθώς και να στηρίζεται στην αρχή του διαμερισμού της ευθύνης.




Πάλι έδωσε δικαίωμα στην Ευρώπη και την τρόικα η κυβέρνηση για αρνητικά σχόλια



Νέα «κωλοτούμπα» μετά το τελεσίγραφο των δανειστών - Ικανοποίηση στην ΕΕ για τη νέα υποχώρηση - Απείλησαν ακόμα και να μην εκταμιεύσουν την υποδόση του ενός δισ. ευρώ - Τώρα λένε από την κυβέρνηση ότι θα το ξαναφέρουν τον Ιανουάριο

Το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να υποστείλει την σημαία του παράλληλου προγράμματος και να υποχωρήσει ατάκτως μετά την προειδοποίηση των δανειστών ότι αν δεν το αποσύρει θα υπάρξει εμπλοκή με την εκταμίευση της δόσης του ενός δις ευρώ από το Euroworking Group.

Κατόπιν του παρασκηνιακού αλλά ουσιαστικού τελεσίγραφου που εξέφρασε το κουαρτέτο στον Γιώργο Χουλιαράκη, η κυβέρνηση το απέσυρε άρον άρον αναζητώντας παράλληλα προφάσεις εν αμαρτίαις και κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κατηγορούσε μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται που οι εταίροι δεν έκλειναν την πέμπτη αξιολόγηση, έτσι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της κυβέρνησης έβλεπε  ευθεία "σύνδεση" της αντίδρασης των Θεσμών στο πολυνομοσχέδιο με την αποχώρηση των Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού από την αρμόδια επιτροπή της βουλής που "επεξεργαζόταν" το νομοσχέδιο. Μάλιστα οι κυβερνητκές πηγές μιλούσαν για "τρόικα εσωτερικού".

Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες αφού είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχαν σύσκεψη στην Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου πέταξε το μπαλάκι του επώδυνου χειρισμού στον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος συγκάλεσε την σύσκεψη των προέδρων της Βουλής και πήρε την απόφαση για την αναστολή της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Ενδεικτική της αμηχανίας του Μεγάρου Μαξίμου και της προσπάθειας να μεταθέσει αλλού την ευθύνη είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε: «Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε».

Παρά τις προφάσεις του Μαξίμου ήταν σαφής από προχθές το βράδυ η δυσαρέσκεια των θεσμών που μιλούσαν για μονομερή ενέργεια. Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι «δεν φταίνε τόσο οι έξω αλλά οι μέσα»  επιρρίπτοντας ευθύνες αφενός στην αντιπολίτευση που είχε καταγγείλει μη επαρκώς κοστολογημένες παροχές και αφετέρου τους συντάκτες του νομοσχεδίου  για προχειρότητα στην κατάρτιση. 

Η κυβέρνηση συνέδεε την απροθυμία της αντιπολίτευσης να στηρίξει το νομοσχέδιο με την στάση των Θεσμών που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους επειδή το νομοσχέδιο δεν ήταν επαρκώς κοστολογημένο. Το απόγευμα της Τετάρτης πάντως υπήρξε και διαρροή από την πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης σύμφωνα με την οποία «με συναινετικό τρόπο λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης,  κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς».

Η κυβέρνηση επιμένει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εκ νέου μετά τις 7 Ιανουαρίου και αφού γίνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που απαιτούνται. Άλλωστε χθες το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωνε υπερήφανος ότι «80% παράλληλο πρόγραμμα, και 20% μνημόνιο είναι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2016».

Μετά την υπαναχώρηση κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν την αξιολόγηση, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση και ότι  προωθήθηκε με την διαδικασία του επείγοντος επειδή αντιμετωπίζει ανθρωπιστικά θέματα. Απαντούσαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αυτό που ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είναι αλήθεια. Τo ΓΛΚ χωρίζει τις διατάξεις σε διατάξεις κοστολογημένες, σε διατάξεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και σε διατάξεις που δεν μπορούν να κοστολογηθούν πριν την εφαρμογή τους (π.χ. η διασύνδεση των Ληξιαρχείων της χώρας μεταξύ τους). Επιμένουν δε ότι σε κάθε περίπτωση, το κόστος του νομοσχεδίου είναι εξαιρετικά χαμηλό περί τα 100 εκ. με κονδύλια που έχουν διατεθεί ήδη για τον σκοπό αυτό και μεταφέρονται στο επόμενο έτος.

Όσο για τους θεσμούς «το μόνο που ζήτησαν είναι περισσότερο χρόνο, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στο νομοσχέδιο».

Πυρά από την αντιπολίτευση 


Η αντιπολίτευση πάντως επέστρεψε τα πυρά κατηγορώντας την κυβέρνηση για προχειρότητα και ανικανότητα και αντιδημοκρατική λειτουργία. H ΝΔ αναφέρει ότι «Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το "παράλληλο πρόγραμμα", αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση». 

Ανικανότητα, προχειρότητα, συνέχιση της κοροϊδίας ή όλα αυτά μαζί, καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι για την απόφαση να αναβληθεί για μετά τίς γιορτές η περαιτέρω συζήτηση του νομοσχεδίου που περιέχει ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι αναφέρει ότι «Το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, γραμμένο στο πόδι, με δεκάδες ασάφειες και διευθετήσεις ρουσφετιών, μαζεύτηκε τελικά άρον-άρον, επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης. 'Αλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» έληξε άδοξα, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συνεχίζουν να πουλούν το παραμύθι «εμείς θέλουμε, αλλά δεν μας αφήνουν».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την πλευρά της ανέφερε ότι “ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε για τις πολιτικές ενστάσεις που κατέθεσε χθες στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε να συζητηθεί το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα”.

Το ΚΚΕ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου ανέφερε ότι «Η διαφημιστική απάτη που επιχείρησε η κυβέρνηση με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, τελείωσε άδοξα. Ο λαός να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να μην ελπίζει στα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων, που αποδεικνύονται κοροϊδία»


Πηγή : protothema.gr