Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Χάπι βιασμού : Τρόμος στα στέκια της νεολαίας - Τι είναι και τι προκαλεί



Με χάπια και σιρόπια βιασμού επιτήδειοι κυρίως στα νησιά προσπαθούν να παγιδεύουν κοπέλες και να τις ρίξουν στο κρεβάτι. Πολλοί γονείς έχουν χάσει τον ύπνο τους,  με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με το Star, λίγα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάζονται για να ρίξουν στο ποτό ακόμη και στον… καφέ ένα χάπι ή λίγο σιρόπι βιασμού και να μετατραπεί μια νύχτα διασκέδασης σε κόλαση.

Πολλές μητέρες αγωνιούν για τα χάπια βιασμού και τις συνέπειες τους. Έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Αν και για τα περισσότερα φάρμακα απαιτείται συνταγή γιατρού, οι… κακές παρέες τα προμηθεύονται μέσω διαδικτύου, ακόμη και με 5 ευρώ!

Μοιάζουν με στικάκια, που αλλάζουν χρώμα όταν μέσα στο ποτό βρεθεί ναρκωτικό. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμη πολλά να φτιάξουμε.

Το συνηθέστερο ναρκωτικό του βιασμού, το «ρούφι» ή «ύπνος» ή «βούλπε» είναι ένα ισχυρότατο ηρεμιστικό, που χορηγείται για βραχύ χρονικό διάστημα στη θεραπεία της έντονης αϋπνίας. Κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία Hipnosedon ή Vulpegal και – επίσημα τουλάχιστον - χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού.

Η επιστημονική του ονομασία είναι φθοριονιτραζεπάμη. Πέραν της χρήσης της στην αϋπνία, η φθοριονιτραζεπάμη αποτελεί συχνό αντικείμενο κατάχρησης και εξάρτησης, συχνά σε συνδυασμό με ηρωίνη (για να μειώσει τα σταρητικά), κοκαΐνη ή κρακ (και στις δύο περιπτώσεις για να περιορίσει το ανεξέλεγκτο «ανέβασμα», γι’ αυτό άλλωστε συχνά αποκαλείται και «αλεξίπτωτο»).

Το ισχυρό αυτό κατασταλτικό, όπως ισχύει άλλωστε και με όλα τα ηρεμιστικά, γίνεται ακόμα ισχυρότερο αν συνδυαστεί με αλκοόλ (ένα άλλο ισχυρό κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού μας συστήματος) – τόσο ισχυρό που εκμηδενίζει την αντίσταση, αλλά και τη μνήμη μας. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς μπορεί να προκαλέσει καταστολή της αναπνοής, ιδίως αν κάποιος έχει ήδη αναπνευστικά προβλήματα.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά 15-30 λεπτά μετά τη λήψη του. Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από τη χρήση του φαρμάκου είναι μια κατάσταση σαν μέθη, χωρίς hangover την επόμενη ημέρα, που ακολουθείται από μια έντονη υπνηλία. Για έναν τρίτο παρατηρητή, αυτός που έχει πάρει φθοριονιτραζεπάμη μοιάζει πιωμένος, τα μάτια του είναι κόκκινα, και συχνά τραυλίζει σαν μεθυσμένος.

Κάποιες φορές παρατηρείται μια περίεργη άρση των αναστολών: το θύμα συμπεριφέρεται λίγο «έξαλλα», χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει κανέναν συνειδητό έλεγχο της συμπεριφοράς του. Επίσης, πολύ συχνά δεν είναι δυνατό να θυμηθούμε τίποτε από όσα μας συνέβησαν όσο βρισκόμασταν υπό την επίδραση του φαρμάκου (προδρομική αμνησία). Όταν πια περάσει η επίδραση του φαρμάκου, περίπου 8 ώρες μετά τη λήψη του, η μνήμη μας επανέρχεται στη φυσιολογική της ικανότητα να καταγράφει γεγονότα.


ΤΑ ΝΕΑ


Επιτυχής διάσωση Έλληνα καπετάνιου από τον Ατλαντικό



Επιτυχή αεροδιακομιδή και διάσωση του 47χρονου Έλληνα πλοιάρχου του τάνκερ «Minerva Gloria» έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας. Το βίντεο καταγράφει την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα τα 12 μέτρα σε ύψος.

To τάνκερ, ελληνικής σημαίας, το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλταγκράτσια στην Βενεζουέλα στις 12 Φεβρουαρίου, με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας, βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή των Αζορών, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Terceira.Τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην αεροδιακομιδή  μετέφεραν τον Έλληνα πλοίαρχο στο νοσοκομείο του Ponta Delgada, ενώ το Minerva Gloria συνέχισε την πορεία του προς Ανόβερο.




Στη φυλακή οδηγείται ο τρίτος ισχυρότερος άνδρας στο Βατικανό για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών


Ένα νέο ηχηρό πλήγμα δέχθηκε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μετά την καταδίκη του υπουργού Οικονομικών του Βατικανού, Τζορτζ Πελ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Ο τρίτος ισχυρότερος άνδρας στο Βατικανό και ο πιο υψηλόβαθμος Καθολικός στην Αυστραλία κρίθηκε ένοχος γιατί προχώρησε σε διείσδυση σε ένα παιδί κάτω των 16 ετών αλλά και για άλλες τέσσερις περιπτώσεις απρεπών ενεργειών σε βάρος παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 1996 και στις αρχές του 1997 στον καθερικό του Αγίου Παύλου λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του ως αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης.

Η περιγραφή του ενός εκ των θυμάτων του Πελ συγκλόνισε το δικαστήριο. Όπως είπε στους δικαστές το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 1996, όταν ήταν μόλις 13 ετών, δέχθηκε επίθεση από τον Πελ ενώ ήταν μαζί με έναν συνομήλικό του. Όλα συνέβησαν όταν κρύφτηκαν στο σκευοφυλάκιο όπου και βρήκαν κρασι το οποίο άρχισαν να πίνουν. Ο Πελ, σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου σήμερα άνδρα, τους έκανε τσακωτούς και τους προειδοποίησε ότι θα έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια αποκάλυψε το πέος του υποχρεώνοντας τον φίλο του 35χρονου να του κάνει στοματικό σεξ ενώ στη συνέχεια έκανε το ίδιο και στον ίδιο. Στη συνέχεια τον υποχρέωσε να κατεβάσει τα παντελόνια του με τον Πελ να τον χαϊδεύει.

Ο Πελ αναμένεται να τεθεί υπό κράτηση ακόμα και την Τετάρτη καθώς βρισκόταν ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον Πελ για την ειλικρίνειά του και την αντίδρασή του στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δεν έχει ακόμα αντιδράσει στην απόφαση του δικαστήριου που ελήφθη τον Δεκέμβριο της Μελβούρνης αλλά έγινε γνωστή μόλις σήμερα. Δύο ημέρες, όμως, μετά την απόφαση του δικαστηρίου το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πελ και άλλοι δύο καρδινάλιοι απομακρύνθηκαν από την ομάδα των συμβούλων του Ποντίφικα.

Όπως σημειώνει ο Guardian η καταδίκη του Πελ η πιθανή φυλάκιση του Πελ αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στην Καθολική εκκλησία και να αποτελέσει ένα σημαντικό χτύπημα στις προσπάθειες του Πάπα Φραγκίσκου να αντιμετωπίσει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς .


Πηγή : protothema.gr


Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης στην Κρήτη για τις καταστροφές



Δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν αύριο στην Κρήτη: ένα στα Χανιά υπό τον συντονισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και ένα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο υπό τον συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα και θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την άμεση στήριξη των εν λόγω περιοχών και να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις τοπικές αρχές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν.


Ούτε έξω από το δημαρχείο δεν φαίνεται να πατάει η Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη




Άπατη όπως φαίνεται θα πάει η Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης που ούτε έξω από την δημαρχεία δεν φαίνεται να φτάνει.

Η εταιρεία Opinion Poll, για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 παρουσίασε δημοσκόπηση κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που διενεργήθηκε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Πρόθεση ψήφου :

Πρώτος ο Νίκος Ταχιάος (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ), προηγείται με 13,4%.

Ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός («αντάρτης» της ΝΔ) με 12,5%.

Επεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%.

Τέταρτος ο Σπύρος Βούγιας (υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ) με 9,8%.

Πέμπτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι πρότινος υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.







Έρχονται κόφτες στις μισθώσεις τύπου Airbnb



Την επιβολή περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τους επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται μαζικά το νέο «φαινόμενο» της κτηματαγοράς εξετάζει η κυβέρνηση. Η κοινή επιτροπή που συγκροτείται και στην οποία θα εκπροσωπηθούν όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία –Οικονομίας, Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού– θα αναλάβει –μεταξύ άλλων– να σχεδιάσει την υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων ανά ακίνητο, σαφώς προσδιορισμένο αριθμό ακινήτων υπό εκμετάλλευση ανά ΑΦΜ αλλά και συγκεκριμένα όρια εισοδήματος από τα οποία θα εξαρτάται τελικώς η χρονική διάρκεια εκμετάλλευσης των ακινήτων μέσω Airbnb.

To θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία και οριστικοποιήθηκε η πολιτική της κυβέρνησης για τη στέγαση (σ.σ. το επίδομα ενοικίου και το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς).

Αποφασίστηκε –όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές– να συγκροτηθεί άμεσα η αρμόδια επιτροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι η απότομη αύξηση των ενοικιάσεων τύπου Airbnb (σ.σ. ο «τζίρος» πλησίασε στα 2 δισ. το 2018) συνοδεύθηκε και από αρνητικές επιπτώσεις: μείωση των διαθέσιμων ακινήτων για μακροχρόνιες μισθώσεις, κύμα εξώσεων προκειμένου να απελευθερωθούν διαμερίσματα, απότομη αύξηση των ενοικίων σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και μείωση κύκλου εργασιών σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου απασχολούνται εργαζόμενοι.

Οι περιορισμοί έχουν ήδη προβλεφθεί από τη νομοθεσία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ωστόσο, η ενεργοποίηση αφέθηκε να αποφασιστεί με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία όμως ουδέποτε συντάχθηκε, παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο υπάρχει από το 2016. Η ανενεργή –προς το παρόν- διάταξη του νόμου προβλέπει ότι:

1. Δεν θα επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο ακινήτων ανά αριθμό φορολογικού μητρώου δικαιούχου εισοδήματος.

2. Η μίσθωση κάθε ακινήτου δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος, ενώ για νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, το αντίστοιχο όριο έχει οριστεί στις 60 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.

3. Για να μπορεί να υπάρχει υπέρβαση του ορίου ενοικίασης των 90 ή των 60 ημερών αντιστοίχως, θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το σύνολο του εισοδήματος από την ενοικίαση ακινήτων δεν θα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ανά έτος.

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύουν για ολόκληρη την Ελλάδα. Ο νόμος αφήνει το περιθώριο να επιβληθούν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές όπου κρίνεται ότι πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός της κατοικίας. Επίσης, η κοινή επιτροπή των εμπλεκόμενων υπουργείων, θα κληθεί να διερευνήσει και το ενδεχόμενο περιορισμών στις επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό εκμετάλλευσης από επαγγελματίες έχει ξεπεράσει πλέον το 50% των συνολικών μισθώσεων. Για τις επαγγελματικές αξιοποιήσεις πέραν των φορολογικών ζητημάτων (δηλαδή το αν θα εμπίπτουν οι συναλλαγές στον ΦΠΑ, κάτι που εξαρτάται από την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών πέραν της μίσθωσης του χώρου ή ακόμη και το αν θα επιβάλλεται ο φόρος με βάση τον συντελεστή των νομικών προσώπων ήτοι 29% ή των φυσικών προσώπων ήτοι 15-45%) θα εξεταστεί και το κατά πόσον θα πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες «πιστοποίησης». Δηλαδή, μια διαδικασία αντίστοιχη με αυτή της σηματοδότησης των ενοικιαζόμενων δωματίων από τον ΕΟΤ. Αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί, τότε οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται ακίνητα για βραχυχρόνιες μισθώσεις (καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ουσιαστικά λειτουργώντας ως υπεκμισθωτές) δεν θα μπορούν να αξιοποιούν ελεύθερα διαμερίσματα σε πολυκατοικίες ή σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, καθώς θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων, η επιτροπή θα αξιοποιήσει και τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει αυτή την περίοδο η ΑΑΔΕ από τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Αυξήσεις ενοικίων 30% σε Εξάρχεια, Κουκάκι

Την «κινητοποίηση» της κυβέρνησης προκάλεσαν οι πρόσφατες έρευνες που αποκάλυψαν απότομες αυξήσεις στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις ακινήτων. Ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, το 2018 φαίνεται να έκλεισε με διψήφιες αυξήσεις: σε Εξάρχεια και Κουκάκι, εκτιμάται ότι οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 30%, ενώ σε Κολωνάκι, Νέο Κόσμο, Νεάπολη ή ακόμη και στα Πατήσια, παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις της τάξεως του 15-20%. Στην πράξη, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η τάση να καταστήσει «δώρο-άδωρο» την πολιτική επιδότησης των ενοικίων. Διότι από τη μία ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται με 300 εκατ. ευρώ ετησίως προκειμένου οι ενοικιαστές (περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά συνολικά, εκ των οποίων θα επιδοτηθούν οι 250.000) να ελαφρύνονται από το βάρος του ενοικίου κατά 70-210 ευρώ τον μήνα, και από την άλλη, τα χρήματα θα καταλήγουν στους ιδιοκτήτες λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια. Εκπρόσωποι των συλλόγων ενοικιαστών έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων εξώσεων. Με το που λήγουν τα συμβόλαια μίσθωσης (συνήθως τριετούς διάρκειας για περιπτώσεις κατοικιών), πολλοί ιδιοκτήτες σπεύδουν να «πάρουν τα κλειδιά», προσβλέποντας στις υψηλότερες αποδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ν.Δ.: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως σε σχέση με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και την άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πλήρης Δήλωση


«Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, αγνοώντας προκλητικά τις αντίθετες φωνές. 

Το σχέδιό του δεν ακολουθεί εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, δεν αποτελεί προϊόν πραγματικής διαβούλευσης, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν εκθέσεις αξιολόγησης, δεν εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Το σχέδιο του υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση. 

Ξεκίνησε με τη συλλήβδην κατάργηση των ΑΤΕΙ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από τα ιδρύματα της Αττικής και συνεχίζοντας στα ιδρύματα ολόκληρης της επικράτειας. 

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το μόνο ίδρυμα που παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, αποκλειστικά στα αγγλικά, προσελκύοντας ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές διεθνούς φήμης.

Πιο πρόσφατο θύμα, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το μοναδικό ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, θα συγχωνευθεί με ακόμη ένα υπό κατάργηση ΑΤΕΙ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


Τρόμος στον αέρα: Σκηνές πανικού στην πτήση της Sky Express από Αθήνα προς Λήμνο!



Τρομοκρατήθηκαν οι δεκάδες επιβάτες στην αποψινή πτήση της Sky Express από την Αθήνα με προορισμό τη Λήμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Limnos FM 100, λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει πολύ έντονα. Αμέσως επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βάλουν σωσίβια, να δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλον ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι «ξήλωσαν» μέχρι και χερούλι από κάθισμα!

Ο πιλότος επέστρεψε το αεροπλάνο στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Μάλιστα, μετά την προσγείωση, ασθενοφόρα παρέλαβαν λιπόθυμους επιβάτες για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η εταιρεία μετέφερε με λεωφορείο τους επιβάτες προκειμένου να ταξιδέψουν για Λήμνο με άλλο αεροσκάφος.


Πηγή : limnosfm100.gr


Νόβα Μακεντόνια : «Μακεδόνας» ο Μέγας Αλέξανδρος – Μέχρι τη Λάρισα… η Ελλάδα



Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «Μακεδόνας» και όχι Ελληνας, και στην «Παλιά Ελλάδα» που εκτεινόταν μέχρι τη Λάρισα, οι «μεγάλες δυνάμεις» έδωσαν τη μια από τις τρεις «Μακεδονίες», τη «Μακεδονία του Αιγαίου», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας, η Νόβα Μακεντόνια.

«Το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου, δημοσιεύθηκε το κείμενο «Για τον Μέγα Αλέξανδρο και για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκολγκέιτ της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Γκάρλαντ.

Μεταφέρω το τμήμα του κειμένου που αναφέρεται στη γλώσσα την οποία μιλούσαν οι Μακεδόνες: » …ωστόσο για τη γλώσσα παραμένει και αυτό ένα ανοιχτό ακανθώδες ζήτημα: οι Μακεδόνες μιλούσαν κάποια ελληνική διάλεκτο ή πρόκειται για μια συγκεκριμένη γλώσσα ή κάποιο είδος συνδυασμού; Δεν έχουμε γραπτά αρχεία και δεν έχουν αφήσει καμία επιγραφή στην (υποτιθέμενη) γλώσσα τους, οπότε δεν έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα ή γεγονότα».

Υποθέτω ότι ο καθηγητής κ. Ρόμπερτ Γκάρλαντ είναι γνώστης της ιστορίας της Ελλάδας και, φυσικά, τα στοιχεία επιβεβαιώνονται στον κόσμο της ιστοριογραφίας ότι ο Αλέξανδρος ως Μακεδόνας δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα και κάλεσε τον δάσκαλο Αριστοτέλη που κατάγονταν από τη Χαλκιδική και ζούσε στην Αθήνα να τον διδάξει ελληνικά.

Ετσι, αυτό το «ακανθώδες ζήτημα», όπως το υπαγορεύει ο καθηγητής Ρόμπερτ Γκάρλαντ είναι πολύ γνωστό και δεν είναι σαφές γιατί το αποκαλεί ως ακανθώδες.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, υπήρξαν κυριαρχίες ορισμένων πολιτισμών και γλωσσών. Σήμερα, κυριαρχεί η αγγλοφωνία και δεν υπάρχει άνθρωπος στον πολιτισμένο κόσμο που δεν μιλάει την αγγλική γλώσσα, που σημαίνει ότι όλοι εκείνοι που μιλούν αυτή τη γλώσσα, εκτός από τη μητρική τους, είναι Αγγλοι ή Αμερικανοί.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κλίνει προς τον ελληνικό πολιτισμό, που ήταν κυρίαρχος τότε, και ήθελε να επεκτείνει τις γνώσεις του, που σημαίνει ότι δεν ήταν Ελληνας.

Και όπου πήγε και κατέκτησε την εποχή εκείνη, κυρίαρχος πολιτισμός ήταν ο ελληνικός, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τη μακεδονική προέλευσή του.

Ετσι, στις χώρες που κατέκτησε, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας, αλλά δεν ήταν ο Αλέξανδρος ο Ελληνας. Η ιστορία τον ονόμασε με την ελληνική λέξη Μέγας, αλλά ήταν Μακεδόνας.

Πιστεύω ότι ο καθηγητής σίγουρα γνωρίζει πως η Παλιά Ελλάδα εκτεινόταν μέχρι τη Λάρισα και με τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912, οι μεγάλες δυνάμεις, τότε και σήμερα, έδωσαν μία από τις τρεις «Μακεδονίες», δηλαδή του Αιγαίου ή Μπελομόρσκα στην Παλιά Ελλάδα, που εκτεινόταν μέχρι τη Λάρισα και τις άλλες δύο – του Βαρντάρ στη Σερβία και του Πιρίν στη Βουλγαρία, που έφεραν τους Βαλκανικούς Πολέμους μεταξύ των τριών αυτών χωρών, αφού ήταν δυσαρεστημένες από τη διανομή των «μεγάλων δυνάμεων».

Να προσθέσω μόνο ότι το όνομα Μακεδονία δεν αποτελεί μόνο προνόμιο της Ελλάδας, αλλά είναι προνόμιο των Βαλκανίων.

Εδώ, οι Ελληνες προωθούν το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και όχι «Ελλάδα είναι η Μακεδονία».

Θέλω να πω η μία ανοησία δημιουργεί μια άλλη ανοησία.

Ανα Μάτοβα- καθηγήτρια ιστορίας»

Πηγή: novamakedonija.com.mk και echedoros-a.gr
in.gr


Αποζημίωση £850 σε ηλικιωμένο γιατί τα καθίσματα της Mercedes του δεν ήταν από 100% δέρμα



Ο Kerry Costello από τη Μ.Βρετανία, αποζημιώθηκε £850 από την Mercedes-Benz μετά από προσφυγή του σε διαμεσολαβητή, κατηγορώντας την εταιρεία για παραπλανητική περιγραφή των καθισμάτων του οχήματός του που δεν ήταν κατασκευασμένα από 100% δέρμα.

Ο 72άχρονος από το Suffolk αγόρασε πρόσφατα μια μεταχειρισμένη Mercedes-Benz E300 Cabriolet σε λευκό χρώμα έναντι £35.000 διαβάζοντας στην περιγραφή πως οι επενδύσεις των καθισμάτων ήταν από μαύρο δέρμα. Όταν όμως το έψαξε σε περισσότερο βάθος, είδε πως ένας άλλος ιδιοκτήτης Mercedes-Benz που είχε στείλει δείγμα από τα "δερμάτινα" καθίσματα για ανάλυση σε εργαστήριο, είχε ανακαλύψει πως αυτά είχαν εκτός από δέρμα και ένα ποσοστό πολυουρεθάνη.

Ο κύριος Costello επικοινώνησε με την Mercedes-Benz ρωτώντας αν τα καθίσματα ήταν από 100% δέρμα όμως δεν πήρε κάποια απάντηση. Έτσι, ο Βρετανός απευθύνθηκε στον επίσημο διαμεσολαβητή για θέματα οχημάτων (Motor Ombudsman) ο οποίος απεφάνθη πως εφόσον η περιγραφή των καθισμάτων αναφέρει πως είναι από δέρμα χωρίς κάποια επιπλέον επεξήγηση ενώ το μείγμα περιέχει και άλλα στοιχεία, ο παραπονούμενος πελάτης δικαιούται αποζημίωση £850.

Η Mercedes από τη μεριά της, δήλωσε πως η πολυουρεθάνη εμπεριέχεται στο υλικό των καθισμάτων για να ενισχύσει την ακαμψία ενώ η ποσότητα που χρησιμοποιείται βρίσκεται εντός των προβλεπόμενων ορίων ώστε το κάθισμα να θεωρείται δερμάτινο. Επίσης, η γερμανική εταιρεία ισχυρίστηκε πως ο κύριος Costello δεν αγόρασε το όχημα καινούριο οπότε δεν επιβαρύνθηκε επιπλέον από το κόστος του προαιερετικού εξοπλισμού.

Τα δερμάτινα καθίσματα της Mercedes-Benz κοστίζουν £912.50 σε αντίθεση με αυτά που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των μοντέλων και είναι κατασκευασμένα από το συνθετικό υλικό Artico.

Ο κύριος Costello που προφανώς είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης δήλωσε: "Πλήρωσα πολλά χρήματα για αυτό το αυτοκίνητο και περίμενα μια ακριβή περιγραφή του τι αγοράζω. Αν και άλλοι οδηγοί ακολουθήσουν τη νομική οδό όπως έκανα εγώ, πιστεύω πως θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα".

Πηγή: DailyMail.co.uk
drive.gr


Παίρνουν πίσω τις αλλαγές του νόμου Πολάκη για την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως



Αποζημιώσεις για γυαλιά και λοιπά οπτικά είδη που συνταγογραφήθηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προωθούν το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός, ακυρώνοντας και επισήμως τον νόμο Πολάκη που πρόβλεπε τα περίφημα voucher (βεβαιώσεις πληρωμής), με μία κίνηση που αφήνει έντονο προεκλογικό άρωμα παροχών και διευκολύνσεων.

Σύμφωνα με τον νόμο που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλιο και ο οποίος φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η προμήθεια γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών γίνεται με τη διαδικασία των βεβαιώσεων πληρωμής (voucher) που λαμβάνουν, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή, οι ασφαλισμένοι από τον οφθαλμίατρο. 

Η καθιέρωση του voucher ως τρόπου πληρωμής, μονομερώς και δίχως να προηγηθεί συμφωνία με τους οπτικούς και τους οπτομέτρες είχε φέρει τον κλάδο σε μετωπική αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Για το ίδιο θέμα μάλιστα οι θεραπευτές ειδικής αγωγής έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο τέλος Μαρτίου.

Βάσει του Κανονισμού Παροχών οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να ανανεώνουν τα γυαλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια και τους δικαιολογείται δαπάνη ύψους έως και 100 ευρώ (αυτή είναι και η αξία του voucher). Με το παλαιό σύστημα χορήγησης γυαλιών, κατά μέσο όρο υποβάλλονταν στον ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα 30.000 αιτήματα για αποζημιώσεις οπτικών ειδών, με την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων να γίνεται σε 12 μήνες.

Το νέο σύστημα με τα voucher έπρεπε να τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο υπό το βάρος των πιέσεων των οπτικών αλλά και της προσμέτρησης του πολιτικού κόστους από την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε μεταβατικό διάστημα εφαρμογής τριών μηνών. Η παρέλευση και του μεταβατικού διαστήματος δεν οδήγησε σε λύση, αντιθέτως το… πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή η 1/1/2019 βρήκε και πάλι τους οπτικούς αντίθετους σε οποιαδήποτε σύμβαση και παραλαβή voucher και τους ασφαλισμένους ακάλυπτους εφόσον δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν γυαλιά ή άλλα οπτικά είδη που χρειάζονταν.


Άτυπη, σιωπηρή κατάργηση του voucher

Στην πράξη αυτό που γίνεται τους τελευταίους πέντε μήνες είναι πως οι ασφαλισμένοι αγοράζουν τα γυαλιά με δική τους δαπάνη και προσκομίζουν στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ τα σχετικά παραστατικά προκειμένου να αποζημιωθούν. Ουσιαστικά δηλαδή ακολουθούν ατύπως την παλαιά διαδικασία χορήγησης γυαλιών (με ηλεκτρονική συνταγή από οφθαλμίατρο πήγαιναν σε όποιο κατάστημα οπτικών ήθελαν, πλήρωναν όλη την αξία του είδους στο κατάστημα και κατέθεταν την απόδειξη στην οικεία ΠΕΔΙ). Στις ΠΕΔΙ οι υπάλληλοι παραλάμβαναν τα σχετικά παραστατικά και τα πρωτοκολλούσαν, αλλά δεν ήξεραν τι να τα κάνουν, αφού ο νόμος όριζε πως τα γυαλιά δεν αποζημιώνονται, αφού υπάρχει το voucher.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος είχε ζητήσει τον Ιανουάριο από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει «να κρύβεται και να αναλάβει τις ευθύνες της για το κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί στην αγορά οπτικών τους τελευταίους μήνες και να επαναφέρει τον παλιό τρόπο αποζημίωσης, καταργώντας την πληρωμή μέσω voucher».

Βεβαίως, με τις εκλογές στον ορίζοντα, είτε τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είχε κανέναν λόγο να αναλάβει την ευθύνη για το κομφούζιο που διαπιστώνουν οι οπτικοί και βιώνουν οι ασφαλισμένοι. Απεναντίας, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και να χαμηλώνει τους τόνους για το θέμα της χορήγηση οπτικών, που αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και περίπου 2.500 ιδιοκτήτες καταστημάτων οπτικών. Απέφυγε να δώσει σαφή εντολή μη αποζημίωσης των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, που ζητούσαν διευκρινίσεις ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για σιωπηρή παράταση εφαρμογής του παλαιού τρόπου αποζημίωσης. Πλέον, με νομοθετική διάταξη αναμένεται να...μοιραστεί και το χρήμα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που έχουν πληρώσει τα γυαλιά από την τσέπη τους και έχουν καταθέσει τα παραστατικά και τις αποδείξεις στις ΠΕΔΙ του ΕΟΠΥΥ.

Παναγιώτα Καρλατήρα
Πηγή : protothema.gr


Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΒΒC από τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο




Επιστολή διαμαρτυρίας προς το BBC σχετικά με το άρθρο «Greece’s Invisible Minority» απέστειλε ο Ελληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς.


Η επιστολή του κ. Τζιρά :

«Διάβασα με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του έγκριτου οργανισμού σας χθες, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με τίτλο “Greece’s Invisible Minority”, το οποίο περιείχε σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις εις βάρος της Ελλάδας, ενώ αδικεί τη Συμφωνία Πρεσπών. Μια ιστορική συμφωνία, η οποία επέλυσε μια διαμάχη δεκαετιών, συνέβαλε στη σταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων και έστειλε ένα γενικότερο μήνυμα υπέρ της επίλυσης διεθνών διαφορών με βάση το διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Στην Ελλάδα η ισονομία και ισοπολιτεία είναι απόλυτα σεβαστές, ενώ υφίσταται μόνο μία μειονότητα, η οποία και αναγνωρίζεται από διεθνείς συνθήκες – η μουσουλμανική. Ωστόσο, στο άρθρο επιχειρείται η έγερση ενός ανύπαρκτου θέματος με διαστρέβλωση της Συνθήκης των Πρεσπών, στα άρθρα της οποίας η αρθρογράφος δεν κάνει καν τον κόπο να αναφερθεί.

Αναφέρεται ότι “By ratifying an agreement with the newly renamed Republic of North Macedonia, Greece has implicitly recognised the existence of a Macedonian language and ethnicity”.

Ως προς τη γλώσσα, η Συνθήκη αναγνωρίζει στο άρθρο 1 παρ. 3 τη “Μακεδονική γλώσσα”, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή αποκλειστικά ως επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας. Αποσαφηνίζει δε (άρθρο 7(4)) ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, αλλά, κυρίως, ότι δεν έχει σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στη δήθεν αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο για κάθε γνώστη του διεθνούς δικαίου: τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, όχι εθνότητες. Η εθνότητα των πολιτών ενός κράτους δεν ρυθμίζεται από διακρατικές συμφωνίες. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να αναφέρεται στoυς πολίτες που ανήκουν στην πλειοψηφούσα εθνότητα που κατοικεί στη γειτονική χώρα όπως έκανε μέχρι σήμερα, ενώ οι πολίτες της εν λόγω πλειοψηφούσας εθνότητας στη γειτονική χώρα διατηρούν το δικαίωμά στον αυτοπροσδιορισμό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται στο Άρθρο 1 σε ιθαγένεια, δηλαδή στον νομικό δεσμό μεταξύ του κράτους και του πολίτη και όχι σε εθνότητα. Αυτό έχει αναγνωριστεί από τη Βόρεια Μακεδονία και μάλιστα σε συνταγματικό επίπεδο, δεδομένου ότι η πρόσφατη τροπολογία του Άρθρου ΧΧΧΙΙΙ του Συντάγματός της, ρητά προβλέπει ότι η ιθαγένεια «δεν προσδιορίζει, ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».

Και, βεβαίως, σε καμία περίπτωση η Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά «σιωπηρή αναγνώριση», όπως εντελώς λανθασμένα και αυθαίρετα αναφέρει η συντάκτης του άρθρου, οιασδήποτε μειονότητας στη δική μας χώρα. Αντιθέτως, η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι έκαστο Μέρος δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους με οιαδήποτε μορφή και για οιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του και ότι το Σύνταγμα της χώρας όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον δεν μπορεί και δεν θα μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει βάση για μια τέτοια παρέμβαση ( Άρθρο 4 παρ. 3).

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η Βόρεια Μακεδονία τροποποίησε το Σύνταγμά της (άρθρο 49) προκειμένου να αναφέρεται αποκλειστικά στην στήριξη των πολιτών και της Διασποράς της και να μην περιέχει καμία αναφορά σε «υποστήριξη του μακεδονικού λαού….σε γειτονικές χώρες».

Οι ισχυρισμοί του άρθρου περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα φαίνεται να απηχούν τις απόψεις του «Ουράνιου Τόξου», ενός εγχώριου πολιτικού φορέα που είναι ο μοναδικός ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί δήθεν «μακεδονική μειονότητα». Για την ολοκλήρωση της εικόνας, σημειώνεται ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές και ευρωεκλογές, στις οποίες έχει συμμετάσχει, έχει περιοριστεί σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό του εκλογικού σώματος και μάλιστα ως τμήμα πολυκομματικού συνασπισμού.

Ελπίζω ότι οι ανωτέρω επισημάνσεις θα δημοσιευτούν προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθή εικόνα των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ σας και ότι εφεξής θα λαμβάνονται υπόψη στις σχετικές αναφορές του έγκριτου δημοσιογραφικού σας οργανισμού».




Τελικά βρήκε την κλήση της η Μεγαλοοικονόμου!! Θα γίνει φωτομοντέλο



Κανένας τελικά δεν πάει χαμένος αρκεί να έχει "άστρο" και έτσι μπορεί η πολιτική να χάσει την στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, αλλά θα την κερδίσει η μόδα και η υποκριτική.

Πρόταση να διαφημίσει γυναικεία ρούχα έχει δεχθεί η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά όπως δήλωσε η ίδια στον σταθμό ΑΡΤ 90,6.

«Μου έχει γίνει πρόταση από γυναικεία ενδύματα να κάνω μια διαφημιστική καμπάνια σε ρούχα γυναικεία από πρωινά μέχρι βραδινά ! Δεν θα διαφημίσω μαγιό. Ενδύματα, ταγέρ κλπ… Αυτό το σκέφτομαι και αν τελικά το δεχθώ θα δώσω τα χρήματα στη Γέφυρα Ζωής με τα άτομα με αναπηρία», είπε σοβαρολογόντας η Μεγαλοοικονόμου.

Και πήγε και ένα βήμα παραπάνω για να μας αποτελειώσει αποκαλύπτοντας πως θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της, ενώ θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική «Θέλω να συνεχίσω το Πάντειο, το είχα παρατήσει στο 2ο έτος και θα ήθελα να ασχοληθώ με την δραματική! Η νονά μου Σοφία Βέμπο είχε πει ότι θα ήμουν πολύ καλή. Μου έμεινε ο καημός»!

Σχολιάζοντας τους «Ράδιο Αρβύλα» που την παρουσιάζουν ως άγριο σκυλί, απάντησε: «Εμένα μου αρέσουν οι Ράδιο Αρβύλα ! Μου αρέσει αυτό που με βάζουν και κάνω το λιοντάρι της Warner Bros. (της Metro Goldwyn Mayer είναι το λιοντάρι αλλά άλλο θέμα αυτό) με το κόμμα λυσσασμένοι Ελληνες και με παρουσιάζουν σαν άγριο σκυλί! Μου αρέσει, δεν έχω απωθημένα!».