Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ο Νίκος Παππάς απειλεί στην αργκό της Greek Mafia ότι θα στείλει ''πεϊνιρλί'' δηλαδή βόμβα σε σπίτι - Εισαγγελέας υπάρχει;;;;;

 


Το νέο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά κάνει τον γύρο των social media, ενώ πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: Επί τρεις ημέρες είναι «εξαφανισμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Στο νέο ηχητικό από συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Παππάς ακούγεται σαν αρχηγός της Greek Mafia να απειλεί κάποιον, λέγοντας: «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ''πεϊνιρλί'' στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα... (σ.σ.: κόβεται το ηχητικό)».

Αυτή η απειλεί είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αγνοήσει η δικαιοσύνη, και εννοείται ότι η κοινή γνώμη θέλει άμεσα στην παρέμβαση της, γιατί έχουμε ξεκάθαρα να κάνουμε με κακοποιό που είναι αδίστακτος και θέλει να στείλει βόμβα.



H Ζωρζέτα Λάλη και η οικογένεια της δέχεται απειλές για να δώσει την έδρα στον τυχοδιώκτη Κασσελάκη


 

Δεν παραιτείται από τη θέση της ως επιλαχούσα βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει η Ζωρζέτα Λάλη, και το θέμα της εισόδου Κασσελάκη στην βουλή μας τελείωσε. 

Για να μπορέσει ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης να πάρει την έδρα που δεν δικαιούται, θα πρέπει να παραιτηθούν της θέσης τους η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και τέλος η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία εάν δεν πάρουν την έδρα οι προηγούμενοι θα την κρατήσει η ίδια.

Η Ζωρζέτα Λάλη, δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα τιμήσει την θέση της στο ψηφοδέλτιο και θα ορκιστεί βουλευτής, όπως δήλωσε και τον περασμένο Μάρτιο.

Το ανησυχητικό είναι ότι με πρακτικές μαφίας η ίδια δηλώνει πως έλαβε απειλές για την ίδια και την οικογένειά της γιατί δεν δίνει την έδρα στον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά η δήλωση της Ζωρζέτας Λάλη στο dnews.gr :

«Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής.

Επ’ ευκαιρία να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».




Μείωση 9,16% στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις υποδομές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 



Μείωση 9,16% σημειώθηκε στην ετήσια ενεργειακή – ηλεκτρική κατανάλωση των υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Κεντρικό Κτήριο Υπουργείου, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Λιμεναρχεία, Επισκευαστικές Μονάδες, cold - ironing σκαφών του Λιμενικού Σώματος κ.ά.), την περίοδο 2022 - 2023.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με στοχευμένες και διαρκείς δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης ξεπέρασε, κατά τρεις φορές, τον στόχο του μείον 3% που είχε τεθείμε την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Επικρατείας για όλα τα Υπουργεία και τους Δημόσιους Φορείς φτάνοντας το μείον 9,16%.



ΑΑΔΕ: Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι - 490 λουκέτα 48 ωρών

 



Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ, αποσκοπώντας στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και στην εξασφάλιση των δημοσίων εσόδων, διενεργεί πλήθος φορολογικών ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας, έχοντας ως στόχο την διενέργεια τουλάχιστον 40.000 επιτόπιων ελέγχων.

  • Οι ελεγκτές έχουν στη διάθεση τους tablet, με εγκατεστημένο το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive, μέσω του οποίου έχουν άμεση πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των ελεγχόμενων διευκολύνοντας το ελεγκτικό τους έργο.
  • Για την υποστήριξη των κλιμακίων ελέγχου, ειδική επιχειρησιακή ομάδα της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση της Αίθουσας Επιχειρήσεων και διαθέτοντας ειδικό λογισμικό, σαρώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεδομένα και επιλέγει τις περιοχές εντατικοποίησης των ελέγχων.
  • Τα αποτελέσματα του risk analysis εμπλουτίζονται και με τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δεδομένων του συστήματος e-send με εκείνα των POS. Πιο συγκεκριμένα, αντιπαραβάλλονται οι αποδείξεις, που διαβιβάζονται μέσω του συστήματος e-send και τα έσοδα των πληρωμών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.  
  • Τέλος, τα κλιμάκια ελέγχου αντλούν πληροφορίες για ελέγχους εξακρίβωσης από δύο σημαντικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για την πλατφόρμα Καταγγελίες Πολιτών, όπου υποβάλλονται καταγγελίες ή πληροφορίες και για την εφαρμογή Appodixi.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί πάνω από 48.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι. Από αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκε αποκρυβείσα αξία, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του  1,34 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σε 628 περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, και πιο συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων, ενώ στις υπόλοιπες 138 περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματική κύρωση.




Τα επιδόματα που θα καταβάλλονται σε προπληρωμένη κάρτα

 



Υποχρεωτικά μέσω προπληρωμένης κάρτας θα καταβάλλονται το προσεχές διάστημα (πιθανότατα από το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους) τα επιδόματα ανεργίας, το επίδομα τέκνων, γέννησης, οικονομικής ενίσχυσης αναδοχής και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής των επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.

  • Το σύνολο (100%) του ποσού του κάθε επιδόματος θα πιστώνεται στην προπληρωμένη κάρτα του δικαιούχου, με δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ έως και του 50% του ποσού. Η κάρτα θα εκδίδεται από τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και στις οποίες οι δικαιούχοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό πληρωμών.
  • Ακόμα, οι δικαιούχοι της προπληρωμένης κάρτας θα συμμετέχουν σε κληρώσεις, λοταρίες και προγράμματα επιβράβευσης που θα διεξάγουν τόσο οι τράπεζες όσο και οι αρμόδιοι φορείς.

Δεν θα καταβάλλονται μέσω προπληρωμένης κάρτας επιδόματα, ενισχύσεις, και παροχές όπως

  • το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη,
  • το επίδομα διαθεσιμότητας, στέγασης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων,
  • η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών,
  • αναπηρικά επιδόματα,
  • το επίδομα ομογενών προσφύγων,
  • τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφαλίστου υπερήλικα,
  • στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.


Σχετικά με τα έργα αποκατάστασης και αναδάσωσης στη βόρεια Εύβοια

 



Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στη βόρεια Εύβοια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζει τα εξής:

1. Από το πρόγραμμα Antinero II διατέθηκαν σε πολύ σύντομο διάστημα και με διαφορετικές συμβάσεις, για τη μεν περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λίμνης ποσό ύψους 905.953,86 ευρώ, για τη δε περιοχή του Δασαρχείου Ιστιαίας ποσό ύψους 375.422,94 ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούν στον καθαρισμό των δασών και των δασικών εκτάσεων, τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, καθώς και τον χειρισμό υπολειμμάτων υλοτομίας. Οι εργασίες αυτές έχουν ολοκληρωθεί.

2. Οι τεχνητές αναδασώσεις αποτελούν ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο. Για την επιτυχία του απαιτείται, σε πρώτη φάση, η παρέλευση ενός μακρού, πλην όμως επιστημονικά και εμπειρικά επιβεβαιωμένου αναγκαίου χρόνου, στη διάρκεια του οποίου εξετάζεται η πορεία της φυσικής διαδικασίας αποκατάστασης των καμένων περιοχών (φυσική αναγέννηση). Παράλληλα, απαιτούνται επιστημονικά άρτιες μελέτες, εργασίες εφαρμογής και εξειδικευμένη φροντίδα, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό ποσοστό ο στόχος της τεχνητής αναδάσωσης.

3. Η επίμαχη αναδάσωση στη βόρεια Εύβοια έχει ήδη συμβασιοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2024 και εκτελείται από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος Antinero ΙΙ, που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», και γίνεται πράγματι, με Μαύρη Πεύκη. Η αναδάσωση αυτή αφορά έκταση εμβαδού 1.340,80 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και ο στόχος είναι να ξεκινήσουν οι φυτεύσεις εντός της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου, το φθινόπωρο του 2024.

4. Αρχικά έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να συλλεχθεί το κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό από τις άκαυτες από την πυρκαγιά του 2021 συστάδες Μαύρης Πεύκης της Εύβοιας. Παράλληλα, χρηματοδοτήθηκαν συμπληρωματικά 187.000 φυτάρια Μαύρης Πεύκης στο Δασικό Φυτώριο της Οργάνης, προκειμένου να προλάβει το ριζικό σύστημά τους να αναπτυχθεί, αλλά και να ανταπεξέλθουν τα φυτά με επιτυχία στην επόμενη ξηροθερμική περίοδο.

5. H εν λόγω τεχνητή αναδάσωση δεν είναι η μόνη, καθώς αποτελεί ένα μόνο τμήμα εκ των 9.383,8 στρεμμάτων που θα αναδασωθούν στη βόρεια Εύβοια για τα υπόλοιπα τμήματα της καμένης περιοχής. Οι ως άνω πιστώσεις αποτελούν δε, ένα μόνο μέρος εκ των 16.007.197,90 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη εξασφαλισθεί για το σκοπό αυτό.

6. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενήργησε ευρύτερα και για την αναβάθμιση 4 Δημόσιων Δασικών Φυτωρίων, Αλιάρτου, Λαγκαδά, Αμβροσίας και Οργάνης. Το πρόγραμμα αυτό, με αρχικό προϋπολογισμό 3.271.219,07 ευρώ συμβασιοποιήθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2023 και εκτελείται ήδη. Παράλληλα, το κεντρικό δημόσιο φυτώριο της Αμυγδαλέζας υποστηρίζεται και με δωρεές μέσω του θεσμού του ιδιώτη αναδόχου αποκατάστασης.

7. Τέλος, εκκινούν άμεσα οι εργασίες για τη δημιουργία μεικτών αντιπυρικών ζωνών σε πολλές περιοχές της χώρας, με σχετική σύμβαση προϋπολογισμού 31.024.697,04 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), πάλι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλιβερίου, Ιστιαίας, Λίμνης και Χαλκίδας.



Στην πυρόπληκτη Πεντέλη σήμερα ο πρωθυπουργός


 

Στην Πεντέλη μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν:

  • Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Υπ. Εσωτερικών
  • Υπ. Πολιτικης προστασίας -Υφυπ Κρατικής αρωγής
  • Υπ. Οικονομικών -ΤΑΙΠΕΔ
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν.


Χειρουργήθηκε στο μάτι ο 15χρονος μετά την επίθεση με σκουπόξυλο από 16χρονο κακοποιό

 


Νοσηλευόμενος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών βρίσκεται ο ανήλικος που έπεσε θύμα εκφοβισμού και επίθεσης στον Πύργο, από ανήλικους κακοποιούς.

Το περιστατικό διερευνάται πλέον από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ενώ σε βάρος του 16χρονου φερόμενου ως δράστη, η οικογένεια του 15χρονου τραυματία κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Πατρών για πρόσκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μαζί με τον 16χρονο θα πρέπει να συλληφθούν και οι γονείς, όπως θα πρέπει να συλληφθούν και οι υπόλοιποι που άσκησαν βία στον 15χρονο, και μαζί με αυτούς και οι γονείς τους.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με το patrisnews.com, έχρηζε χειρουργικής επέμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος έπληξε με βίαιο τρόπο το μάτι του 15χρονου με σκουπόξυλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Το εν λόγω επεισόδιο έλαβε χώρα στο σπίτι του16χρονου. Άλλοι ανήλικοι που ήταν στον χώρο καθώς και ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, φαίνεται πως άσκησαν και ψυχολογική βία σε βάρος του 15χρονου, ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά να πει ότι χτύπησε άθελά του σε παντζούρι, κάτι που έλεγε τις πρώτες ώρες τόσο στους ιατρούς που τον εξέταζαν, όσο και στους γονείς του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα διακομίστηκε στο «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, όπου και υπεβλήθη σε τουλάχιστον μίας ώρας χειρουργείο. Παρακολουθείται από οφθαλμιάτρους στην Πάτρα, ενώ οι γονείς του ζήτησαν την εξέτασή του από ιατροδικαστή.



Προκαλεί και ο μηχανικός του Κασσελάκη ισχυρίζεται ότι αυτό που φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι βόθρος

 


Όσοι απασχολούνται με τον Κασσελάκη προσβάλουν την νοημοσύνη της κοινής γνώμης δεν έχουν ηθική και δεν ντρέπονται καθόλου.

Εάν αυτό είναι βόθρος φάτε σκατά που τους πιστεύεται κοινή γνώμη!!!!!!

Έλεγχο στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη για την πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες, που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, πραγματοποίησε χθες Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την κατοικία του τυχοδιώκτη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, όπου ο προκλητικός μηχανικός έδειξε την άδεια του 1978, η οποία, όπως ισχυρίστηκε αφορά σε κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου.

Με λίγα λόγια, «ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή» και δεν ντρέπεται που προσβάλει τους νοήμονες που βλέπουν και ακούν. 

Την ίδια ώρα ωστόσο επισημαίνουν πως «σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως».

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει: «Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων μετέβη χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, στην κατοικία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».



33 ημέρες προκλητικά άφαντοι οι κακοποιοί που έδειραν τον Ελληνοκαναδό - νέο βίντεο με τον ξυλοδαρμό του

 




Πολλά ερωτηματικά για την ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και την αποτελεσματικότητα της προκαλεί το ότι 33 ημέρες δεν έχουν συλληφθεί οι κακοποιοί που πήγαν να σκοτώσουν τον Ελληνοκαναδό.

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το protothema.gr, το οποίο καταγράφει τον βίαιο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο Ηράκλειο Κρήτης, μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε όλα τα βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα όλων των κακοποιών, όπως και σε αυτό το βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το θύμα να δέχεται μια καρέκλα στο κεφάλι και να πέφτει αναίσθητο στο έδαφος, ενώ οι αδίστακτοι κακοποιοί συνεχίζουν να χτυπούν με κλοτσιές.

Το βίντεο αρχικά καταγράφει δύο άτομα να επιτίθενται με γροθιές εναντίον του 17χρονου γιου του χρηματιστή. Αφού η επίθεση ολοκληρώνεται, οι δύο άνδρες αποχωρούν και συναντούν τους υπόλοιπους δράστες για να συνεχίσουν το έργο τους.

Στη συνέχεια, ένας από αυτούς επιτίθεται βίαια στον χρηματιστή, χτυπώντας τον στο κεφάλι με μια καρέκλα. Το θύμα πέφτει αναίσθητο στο έδαφος, ενώ η επίθεση εναντίον του συνεχίζεται από άνανδρους χωρίς παντελόνια κακοποιούς με κλοτσιές στο κεφάλι και το σώμα του. 

Ο άνθρωπος που βρίσκεται από πάνω του και εκλιπαρεί τους δράστες να σταματήσουν να τον χτυπούν, είναι ο 17χρονος γιος του, ενώ οι κακοποιοί συνεχίζουν.

Παρά τη σοβαρότητα της επίθεσης και όσα φαίνονται στο βίντεο, έχουν περάσει 33 ημέρες από το συμβάν και οι ανίκανες και ανεπαρκής αστυνομικές αρχές του νησιού ηθελημένα η όχι, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τους δύο ταυτοποιημένους δράστες εις βάρος των οποίων εκκρεμούν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης, αν και οι δράστες είναι περισσότεροι και τα εντάλματα έπρεπε επίσης να είναι περισσότερα.

Επιπλέον, ο τρίτος δράστης που χτύπησε το θύμα με την καρέκλα στο κεφάλι παραμένει άγνωστος και δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπο του.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με πολλούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση και αστοχία των αστυνομικών ερευνών, χαρακτηρίζοντας ανίκανους τους αστυνομικούς, και ακόμα χειρότερα διαπλεκόμενους.

Το βίντεο ντοκουμέντο αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της βαρβαρότητας της επίθεσης που δέχτηκε ο Ελληνοκαναδός χρηματιστής και αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση απόδοση δικαιοσύνης.




Προκλητική ξεφτίλα ξερόλα Φαραντούρη που υπερασπίζεται τον τραμπούκο Παππά λέγοντας "δέν προκάλεσε"

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος κάνοντας τον ξερόλα ξεφτιλίζεται και προκαλεί την κοινή γνώμη με όσα λέει, υπενθυμίζουμε ότι με τις δηλώσεις του είχε προκαλέσει παλαιότερα και την δικαιοσύνη, η οποία με ανακοίνωση της τον είχε ξεφτιλίσει.

Προκαλώντας για ακόμα μία φορά την κοινή γνώμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης, παρέχει την πλήρη στήριξη του στον ακροαριστερό τραμπούκο συνάδελφο του Νίκο Παππά.

Αυτός ο προκλητικός τύπος παρέχει την στήριξη του στις χυδαίες εκφράσεις που ξεστόμισε ο τραμπούκος συνάδελφος του προς τους αστυνομικούς, και γίνεται και ο ίδιος κατάπτυστος όπως ο τραμπούκος Παππά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Μαρία Τσιλινίκου και Αντώνη Κρητικό, κληθείς να σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, ο προκλητικός Φαραντούρης είπε χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας ότι «ορισμένοι άνθρωποι στη δημόσια σφαίρα -και μάλιστα με κομματικές περγαμηνές και κομματική ιδιότητα-, λειτουργούν ως "agent provocateur", ως προβοκάτορες. Δηλαδή, αντί να ασχολούμαστε με αυτόν που προκαλεί και προκαλεί κατ' επάγγελμα και εκ συστήματος, ασχολούμαστε με αυτόν που απαντά στην πρόκληση. Εσείς, τι πιστεύετε; Από πού πρέπει να ξεκινήσουμε, αγαπητοί φίλοι; Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτόν που ασχημονεί, από αυτόν που προκαλεί; Και μάλιστα με θεσμικό ρόλο και κομματική ιδιότητα; Ή με αυτόν που απαντά; Να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά εγώ διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση, να συγκαλύψει τους ασχημονούντας κομματικούς ομοσταύλους της, αντί να τους βάλει στη θέση τους», εξυφαίνοντας μια θεωρία συνωμοσίας, υπό την οποία ο Νίκος Παππάς υπήρξε θύμα προβοκάτσιας!

Ο Φαραντούρης στην συνέντευξη του ξεφτιλίζεται αφού υπερασπίζεται με ζήλο το επιχείρημα ότι ο συνάδελφός του στην Ευρωβουλή «δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την προβοκάτσια», λέγοντας ότι είναι περίπου αδιάφορη και η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών εναντίον του Νίκου Παππά, μιας και αντίστοιχη ανακοίνωση έχει βγάλει εναντίον του κυρίου Φαραντούρη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όταν είχε χαρακτηρίσει τους Αρεοπαγίτες «αδιάβαστους».

Με λίγα λόγια Φαραντούρη και Παππά έχουν ξεφτλίσει και η δικαιοσύνη και η αστυνομία, και βάσει ιστορικού καλά κάνει και ταυτίζεται ο ένας με τον άλλο αφού είναι το ίδιο και το αυτό προκλητικοί.

Ο Φαραντούρης με το γνωστό προκλητικό ύφος του ξερόλα που τον έχει ξεφτιλίσει και άλλες φορές, στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, κύριε Φαραντούρη, αντιδράσεις», ο προκλητικός Φαραντούρης είπε ότι «όχι δεν προκάλεσε. Προκάλεσε αυτός, ο οποίος δια χειρός του (sic) προκάλεσε στα social media. Και επίσης, μου κάνει φοβερή εντύπωση, πώς ξεκινάμε απ' αυτόν που απαντά και δεν ξεκινάμε από αυτόν που προκαλεί».

Με λίγα λόγια αυτός ο τύπος θεωρεί ότι οι ευρωβουλευτές μπορούν να ξεφτιλίζονται όπως ο ίδιος και ο Παππάς χωρίς να τους ασκεί κανένας κριτική, και το "μπατσάκος" που ξεστόμισε ο τραμπούκος συνάδελφος του, όπως και οι βρισιές είναι ανάξιο λόγου να ασχοληθούμε.

Η φαιδρότητα του Νίκου Φαραντούρη και δεν είναι η πρώτη φορά : 

Μαρία Τσιλινίκου: «Εσείς, πώς σχολιάζετε τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με αυτές τι αναρτήσεις σε βάρος αστυνομικού; Η κυβέρνηση ζητά τη διαγραφή του. Το κόμμα σας τι υποστηρίζει, σε σχέση με αυτό;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Υπάρχει στην δημόσια σφαίρα και στον δημόσιο λόγο, μια λογική να βάζουμε "το κάρο πριν από το άλογο". Και ορισμένοι άνθρωποι στη δημόσια σφαίρα -και μάλιστα με κομματικές περγαμηνές και κομματική ιδιότητα-, λειτουργούν ως "agent provocateur", ως προβοκάτορες. Δηλαδή, αντί να ασχολούμαστε με αυτόν που προκαλεί και προκαλεί κατ' επάγγελμα και εκ συστήματος, ασχολούμαστε με αυτόν που απαντά στην πρόκληση. Εσείς, τι πιστεύετε; Από πού πρέπει να ξεκινήσουμε, αγαπητοί φίλοι; Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτόν που ασχημονεί, από αυτόν που προκαλεί; Και μάλιστα με θεσμικό ρόλο και κομματική ιδιότητα; Ή με αυτόν που απαντά; Να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά εγώ διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση, να συγκαλύψει τους ασχημονούντας κομματικούς ομοσταύλους της, αντί να τους βάλει στη θέση τους. Σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, είναι προφανές ότι ο σεβασμός προς τη δουλειά τους, προς την εγκράτειά τους, διότι η συντριπτική πλειοψηφία -»


Αντώνης Κρητικός: «Μα δεν τους σέβεστε όμως, όταν γίνονται τέτοιες αναρτήσεις κύριε Φαραντούρη».


Νικόλας Φαραντούρης: «Λάθος κάνετε. Λάθος κάνετε».


Αντώνης Κρητικός: «Μα υπήρξε ανακοίνωση από την Ένωση Αξιωματικών, που μιλάει για απρεπείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το μέρος τους».


Νικόλας Φαραντούρης: «Ναι, θα σας θυμίσω αντίστοιχες ανακοινώσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς τον καθηγητή Φαραντούρη, επειδή χαρακτήρισα αδιάβαστους τους Αρεοπαγίτες. Επίσης, θα σας υπενθυμίσω συμπεριφορές που αποτελούν βαθιά πρόκληση και οι οποίες παραμένουν αναπάντητες -»


Αντώνης Κρητικός: «Επομένως τι λέτε; Ότι και οι Αρεοπαγίτες είναι αδιάβαστοι και οι αστυνομικοί είναι απρεπείς και οι πυροσβέστες είναι "ανύπαρκτοι"; Άρα εδώ λέτε ότι δεν υπάρχει κράτος, κύριε Φαραντούρη».


Νικόλας Φαραντούρης: «Με συγχωρείτε, αυτά είναι δικά σας πράγματα. Δεν ξέρω από που τα κατεβάσατε και μου τα ξεφουρνίζετε».


Αντώνης Κρητικός: «Μα μόλις τώρα μας αναφερθήκατε σε αστυνομικούς, σε πυροσβέστες και σε δικαστικούς λειτουργούς».


Νικόλας Φαραντούρης: «Μάλλον δεν καταλάβατε τι είπα, αλλά μπορώ να το επαναλάβω χίλιες φορές».


Αντώνης Κρητικός: «Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέτε. Όχι, δεν θέλω επανάληψη, καταλαβαίνω καλά τι λέτε».


Νικόλας Φαραντούρης: «Ας το επαναλάβω λοιπόν, κι ας πω το εξής: όλα τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι σύμμαχοι της κοινωνίας (...) υπάρχουν όμως και κάποιοι προβοκάτορες που δεν περιορίζονται -»


Μαρία Τσιλινίκου: «Εσείς διαφωνείτε με το συνάδελφό σας, απ' ότι καταλαβαίνουμε. Καταδικάζετε αυτή τη στάση;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Ελάτε τώρα. Ελάτε τώρα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος προφανώς δεν εκφράζει τα Σώματα Ασφαλείας. Ένας προβοκάτορας του κομματικού Σωλήνα, ο οποίος κατ' επάγγελμα και εξ ιδιότητας -νομίζω- ότι έχει το ρόλο του τρολ του διαδικτύου -»


Αντώνης Κρητικός: «Για ποιον λέτε τώρα; Σε ποιον αναφέρεστε;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Για αυτόν ο οποίος προκαλεί, αγαπητοί φίλοι».


Αντώνης Κρητικός: «Μα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, κύριε Φαραντούρη, αντιδράσεις».


Νικόλας Φαραντούρης: «Όχι δεν προκάλεσε. Προκάλεσε αυτός, ο οποίος δια χειρός του (sic) προκάλεσε στα social media. Και επίσης, μου κάνει φοβερή εντύπωση, πώς ξεκινάμε απ' αυτόν που απαντά και δεν ξεκινάμε από αυτόν που προκαλεί».




Δεν πρόκειται να γίνει γάμος Κασσελάκη γιατί έχει γίνει, γλέντι για προβολή θα γίνει - Τότε γιατί ζητάνε λεφτά;;;


 

Άλλη μία ευκαιρία για φωτογραφίας, και ντόρου γύρω από το όνομα του βρήκε ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης, και σίγουρα δεν πρόκειται να παντρευτεί όπως λέει γιατί ο γάμος έχει γίνει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, άρρωστος με την δημοσιότητα αφού βρήκε πόρτα τον ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε το εκμεταλλεύεται, και δεν τον νοιάζει εάν ξεφτιλίζεται και τον σιχαίνεται ο κόσμος, προβολή να έχει και ότι να' ναι!!

Έτσι λοιπόν, δεν πρόκειται να γίνει γάμος, κακός εξαπατά όποιος το κάνει τον κόσμο γιατί, θα γίνει για δημοσιότητα και μόνο τετραήμερο γλέντι.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, εξηγώντας ότι «ο γάμος του κ. Κασσελάκη και του κ. Μακμπέθ εμφανίζεται ότι έχει δηλωθεί στην αλλοδαπή, ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει πολιτικός γάμος, δηλαδή αυτή η διοικητική πράξη».

«Δεν μπορεί να γίνει νέος γάμος. Η εκτίμησή μου είναι ότι από τη στιγμή που δηλώθηκε ο γάμος που έγινε στο εξωτερικό, μένει να γίνουν µόνο οι εκδηλώσεις», αναφέρει μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο δήμαρχος Πλατανιά.



Το θέμα είναι αφού δεν θα γίνει γάμος, η λίστα γάμου τι ρόλο παίζει; Γιατί αυτή η επαιτεία για να ξηλωθεί ο κόσμος;;;;;; Αυτά γίνονται μόνο στον γάμο και όχι σε μιά εκδήλωση για να βγάλουν φωτογραφίες και να έχει δημοσιότητα ο τυχοδιώκτης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;;;










Νέο ηχητικό Παππά με ύφος κακοποιού της Greek Mafia



Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, έκανε τον γύρο των social media, όπου φαίνεται ο ακροαριστερός τραμπούκος να απειλεί κάποιον λέγοντας «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου, και με ύφος αρχηγού κακοποιού της Greek Mafia, που στέλνει κακοποιούς να καθαρίσουν για αυτόν.

Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ''πεϊνιρλί'' στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα- (σ.σ. κόβεται το ηχητικό)». 

«Ε, ρε "πεϊνιρλί". Ε, ρε, που θα φας "πεϊνιρλάκι" εσύ, σκουπίδι. Φακελωμένε. Δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους». «Εγώ, αγάπη μου, θα έρθω μόνο για το κατούρημα. Για να σε έχω στο βιντεάκι, να το στέλνω στη μάνα σου και να είναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε. Και στον πεταμένο τον πατέρα σου, που θα βλέπει τον γιο του να τον κατουράνε και θα πηγαίνει το βίντεο στις θείες, στα ξαδέρφια, στους φίλους και όπου γουστάρει, μόνο και μόνο για να βλέπουν τον ξεφτιλισμένο άντρα που κάνανε».

Εκτός των ηχητικών, υπάρχουν και γραπτά μηνύματα τα οποία αναφέρουν: «1η ερώτηση: πόσο γρήγορα πιστεύεις ότι θα ζητάς συγγνώμη; Κάνε μια πρόβλεψη. 2η ερώτηση: πόσο πιστεύεις ότι θα κάτσεις μέσα; Μιας και είσαι και υπότροπος, μικρέ καθυστερημένε φίλε μου. Και όσο είσαι μέσα, πες μου πόσο δύσκολα θα φροντίσω να περάσει η οικογένειά σου;», καθώς και «Βρε, ο κύριος Βαγγέλης απ' τον Πειραιά που θα σε αναλάβει, δεν είναι αναρχικός. Είναι επαγγελματίας αντιφασίστας».

Στο νέο ηχητικό είναι ξεκάθαρο ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππάς χρησιμοποιεί τακτικές Greek Mafia, απειλώντας ακόμα και ζωές ανθρώπων.

Δείτε το επίμαχο βίντεο



Συνελήφθη 35χρονος μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος υπαλλήλων περιπτέρων και καταστημάτων

 



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 18-8-2024 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, 35χρονος ημεδαπός, μέλος συμμορίας για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή όπλου σε περίπτερα και διανυκτερεύοντα καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος από κοινού με συνεργό του, κινούμενοι με μοτοσυκλέτα, αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους τους, ο συνοδηγός αποβιβαζόταν από τη μοτοσυκλέτα, εισερχόταν σε αυτά και με την απειλή αεροβόλου, σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος. Μεσημβρινές ώρες της 18-8-2024 εντοπίστηκε από ανωτέρω αστυνομικούς στην περιοχή του Κορυδαλλού και οδηγήθηκε στην έδρα της υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών,
  • μεταλλικές αμπούλες αερίου,
  • -2.147. μεταλλικά σφαιρίδια και
  • ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Κατασχέθηκε επιπλέον επιχειρησιακή μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο αναζητήσεων τους για συμβάν ληστείας που είχε λάβει χώρα στην περιοχή του Αιγάλεω μεσημβρινές ώρες της 3-8-2024.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις ληστειών σε περίπτερα και διανεκτερεύοντα καταστήματα και περίπτερα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων που διέπραττε κλοπές σακιδίων από λουόμενους στην παραλία της Αρτέμιδος (Λούτσα)

 



Εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων που διέπραττε κλοπές σακιδίων από λουόμενους στην παραλία της Αρτέμιδος (Λούτσα)

Εξιχνίαση -31- περιπτώσεων

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος εξιχνιάστηκαν, μετά από συνδυαστική προανακριτική αξιολόγηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, 31 υποθέσεις κλοπών σακιδίων από λουόμενους που διαπράχθηκαν από συμμορία ανηλίκων, από αρχές Ιουνίου έως το Δεκαπενταύγουστο, στην παραλία της Αρτέμιδος (Λούτσα).

Τα πέντε μέλη της συμμορίας (ηλικίας από 14 έως 17 ετών) εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες της 15 Αυγούστου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αμέσως μετά την κλοπή σακιδίου από λουόμενο στην παραλία της Λούτσας.

Στη θέα των περιπολούντων αστυνομικών πέταξαν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως μετά από στοχευμένες αναζητήσεις και κινητοποίηση των δυνάμεων, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων- Αρτέμιδος.

Κατά μήκος του δρομολογίου της καταδίωξης βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν τα αντικείμενα που αφαίρεσαν προηγουμένως από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια, τερματίζοντας την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα ανήλικα μέλη της συμμορίας φορώντας μαγιό κινούνταν στην έκταση της παραλίας, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, προβαίνοντας στην αφαίρεση σακιδίων από ψάθες την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κολυμπούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Συνελήφθησαν 2 άτομα στο πλαίσιο των περιπολιών στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

 


Συνελήφθησαν -2- άτομα στο πλαίσιο των περιπολιών στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασύρματος και διαρρηκτικά εργαλεία

Αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας λαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, με καθημερινές 24ωρες περιπολίες.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, δύο άτομα ηλικίας 35 και 23 ετών, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Μάκρης και τα οποία κρίθηκαν ύποπτα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν  μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και -2- κινητά τηλέφωνα, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναλογικός ασύρματος, κατσαβίδι, σκεπάρνι και αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος.

Ακολούθως, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Μαραθώνα, όπου συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι περιπολίες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα συνεχιστούν με την εφαρμογή προληπτικών και κατασταλτικών δράσεων ώστε να εξασφαλιστεί η αποτροπή έκνομων ενεργειών καθώς και η παροχή στους κατοίκους κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης.





Σφραγίστηκε το beach bar στη Χαλκιδική όπου έγινε η συμπλοκή με τους Βούλγαρους κακοποιούς που τους άφησαν και ελεύθερους

 


Το beach bar όπου συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς μεταξύ των Βούλγαρων κακοποιών σφραγίστηκε τη Δευτέρα (19/8) από τον Δήμο Κασσάνδρας όπου και υπάγεται.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν Βούλγαροι κακοποιοί επιτέθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος τραυματίζοντας τον με μπουνιές και κλωτσιές. 

Στη συνέχεια εισήλθαν στον χώρο άλλοι τρεις κακοποιοί, που άρχισαν να πυροβολούν.

Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ο ένας στο στέρνο και ο άλλος στο χέρι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται, μαζί με τον ιδιοκτήτη του beach bar, στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Οι πρώτοι πέντε συλληφθέντες κακοποιοί οδηγήθηκαν χθες, Κυριακή, στον εισαγγελέα. Από αυτούς για τον έναν διατάχθηκε συνέχεια της έρευνας και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για τους εναπομείναντες τέσσερις η υπόθεση πέρασε στα χέρια της ανακρίτριας. Ήδη χθες ο ένας από την τετράδα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Με απόφαση της ανακρίτριας Πολυγύρου, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις Βούλγαροι υπήκοοι, που απολογήθηκαν σήμερα για το επεισόδιο με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε beach bar, στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 45χρονος, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 500 ευρώ, που πρέπει να καταβάλουν μέχρι την 26η Αυγούστου, καθώς και απαγόρευση προσέγγισης του καταστήματος και του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη του.

Όσον αφορά τους τρεις τραυματίες, που παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, συνελήφθησαν με το αδίκημα της συμπλοκής, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με λίγα λόγια σκληροί κακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο.



Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς που αγνοείται στο ναυάγιο του Παλέρμο

 



Συνεχίζονται οι έρευνες από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά του Παλέρμο για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων από το χθεσινό ναυάγιο ενός γιοτ με έναν νεκρό. 

Ανάμεσα στους αγνοουμένους είναι και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς, που είχε διοργανώσει αυτό το ταξίδι προκειμένου να γιορτάσει τη δικαίωσή του σε μία υπόθεση στην οποία κατηγορείτο για απάτη.



Ο 59χρονος, ιδρυτής της Autonomy Corporation, μαζί με την οικογένειά του και φίλους, ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σικελία με μια υπερπολυτελή θαλαμηγό αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών. Όμως, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η θαλαμηγός τους βυθίστηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, αφήνοντας έξι άτομα, μεταξύ αυτών τον Λιντς και την κόρη του, αγνοούμενους και και έναν νεκρό.

Η θαλαμηγός Bayesian έπλεε κοντά στο Παλέρμο όταν χτυπήθηκε από έναν σπάνιο υδροστρόβιλο που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Στο σκάφος επέβαιναν δέκα μέλη πληρώματος και δώδεκα επιβάτες, όλοι φίλοι και συγγενείς του Λιντς. Η ομάδα γιόρταζε την απαλλαγή του Λιντς από κατηγορίες απάτης, μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Λιντς, ο οποίος είχε συγκριθεί με τον Μπιλ Γκέιτς και είχε περιουσία που εκτιμάται στα 852 εκατομμύρια λίρες, επιθυμούσε να γιορτάσει τη «δεύτερη ζωή» του.

Ωστόσο, το ταξίδι πήρε τραγική τροπή όταν, λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας, η θαλαμηγός χτυπήθηκε από τον υδροστρόβιλο και βυθίστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το σκάφος είχε ρίξει άγκυρα όταν η καταιγίδα το χτύπησε, σπάζοντας το κατάρτι και προκαλώντας την απώλεια ισορροπίας που οδήγησε στη βύθιση. Δύτες εντόπισαν το ναυάγιο σε βάθος 50 μέτρων και αναζητούν τους αγνοούμενους.




Η σορός ενός άνδρα, που πιστεύεται ότι ήταν ο σεφ του σκάφους, έχει βρεθεί, ενώ οι δύτες που συμμετέχουν στην έρευνα φοβούνται ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να έχουν παγιδευτεί στο κύτος του σκάφους. Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Σαλβατόρε Κοτσίνα, επιβεβαίωσε ότι ο Λιντς, η κόρη του Χάνα και ο σεφ της θαλαμηγού είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δεισώθησαν.

Από τους επιβάτες που διασώθηκαν, περιλαμβάνεται μια 35χρονη μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά το ενός έτους κοριτσάκι της στη θάλασσα. «Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το κοριτσάκι στη θάλασσα, αλλά αμέσως το έπιασα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων» δήλωσε η μητέρα. Το παιδί είναι καλά, ενώ η μητέρα έλαβε ιατρική φροντίδα.

Μητέρα και κόρη είχαν επιβιβαστεί στο Bayesian, το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτικέλο, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της και κάποιους συγγενείς. Τώρα, όμως, βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο δωμάτιο της κόρης της. «Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ.

«Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά από τους γιατρούς συνεχή νέα για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. «Τόσο οι γονείς όσο και το παιδί είναι κλινικά καλά», αναφέρει στο ειδησεογραφικό μέσο ANSA το νοσοκομείο, «τους βοηθούν ψυχολόγοι γιατί είναι πολύ ταραγμένοι. Έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία».

Μερικοί από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Di Cristina στο Παλέρμο, όπου, σύμφωνα με τον γιατρό Ντομένικο Τσιπόλα, ήταν "πολύ κουρασμένοι" και "συνεχώς ρωτούσαν για τους αγνοούμενους". Οι επιζώντες ανέφεραν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για τους συναδέλφους του.

Μια κοντινή πλοιάρχος ολλανδικής σημαίας διέσωσε επιζώντες από τα κύματα, ενώ ο πλοίαρχος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι είδε μια κόκκινη φωτοβολίδα και έσπευσε να βοηθήσει, βρίσκοντας μια σωσίβια λέμβο με 15 επιβάτες. Τρεις από αυτούς ήταν "σοβαρά τραυματισμένοι".

Η αναζήτηση για τους αγνοούμενους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι αρχές της Σικελίας τονίζουν ότι το περιστατικό είναι αποτέλεσμα κακών συγκυριών. «Ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», δήλωσε ο Σάλβο Κοτσίνα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Σε μια παράδοξη εξέλιξη, η τραγωδία σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Στίβεν Τσέιμπερλεν, πρώην συνεργάτη του Λιντς, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.


με πληροφορίες από το protothema.gr



Χαλκιδική: Πέθανε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι


 

Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

O 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής το βράδυ της Δευτέρας.

Το παιχνίδι στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πολύγυρου σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο νεαρός έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην περιοχή, ενώ όταν έγινε το τραγικό συμβάν βρίσκονταν στο σημείο, τόσο η μητέρα όσο και τα τρία του αδέρφια του.

Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο ήταν ήδη αργά. 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.



Περιφερόμενος influencer ο Κασσελάκης, θα τον αφήσουμε μόνο του σε αυτό τον κατήφορο

 




Κυβερνητικές πηγές απαντούν στον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη, που προέβη σε εκ νέου επίθεση για το σύστημα πολιτικής προστασίας στη χώρα.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις. Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι “τα παίρνουν” επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».