Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Προκλητική ξεφτίλα ξερόλα Φαραντούρη που υπερασπίζεται τον τραμπούκο Παππά λέγοντας "δέν προκάλεσε"

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος κάνοντας τον ξερόλα ξεφτιλίζεται και προκαλεί την κοινή γνώμη με όσα λέει, υπενθυμίζουμε ότι με τις δηλώσεις του είχε προκαλέσει παλαιότερα και την δικαιοσύνη, η οποία με ανακοίνωση της τον είχε ξεφτιλίσει.

Προκαλώντας για ακόμα μία φορά την κοινή γνώμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης, παρέχει την πλήρη στήριξη του στον ακροαριστερό τραμπούκο συνάδελφο του Νίκο Παππά.

Αυτός ο προκλητικός τύπος παρέχει την στήριξη του στις χυδαίες εκφράσεις που ξεστόμισε ο τραμπούκος συνάδελφος του προς τους αστυνομικούς, και γίνεται και ο ίδιος κατάπτυστος όπως ο τραμπούκος Παππά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Μαρία Τσιλινίκου και Αντώνη Κρητικό, κληθείς να σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, ο προκλητικός Φαραντούρης είπε χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας ότι «ορισμένοι άνθρωποι στη δημόσια σφαίρα -και μάλιστα με κομματικές περγαμηνές και κομματική ιδιότητα-, λειτουργούν ως "agent provocateur", ως προβοκάτορες. Δηλαδή, αντί να ασχολούμαστε με αυτόν που προκαλεί και προκαλεί κατ' επάγγελμα και εκ συστήματος, ασχολούμαστε με αυτόν που απαντά στην πρόκληση. Εσείς, τι πιστεύετε; Από πού πρέπει να ξεκινήσουμε, αγαπητοί φίλοι; Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτόν που ασχημονεί, από αυτόν που προκαλεί; Και μάλιστα με θεσμικό ρόλο και κομματική ιδιότητα; Ή με αυτόν που απαντά; Να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά εγώ διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση, να συγκαλύψει τους ασχημονούντας κομματικούς ομοσταύλους της, αντί να τους βάλει στη θέση τους», εξυφαίνοντας μια θεωρία συνωμοσίας, υπό την οποία ο Νίκος Παππάς υπήρξε θύμα προβοκάτσιας!

Ο Φαραντούρης στην συνέντευξη του ξεφτιλίζεται αφού υπερασπίζεται με ζήλο το επιχείρημα ότι ο συνάδελφός του στην Ευρωβουλή «δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την προβοκάτσια», λέγοντας ότι είναι περίπου αδιάφορη και η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών εναντίον του Νίκου Παππά, μιας και αντίστοιχη ανακοίνωση έχει βγάλει εναντίον του κυρίου Φαραντούρη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όταν είχε χαρακτηρίσει τους Αρεοπαγίτες «αδιάβαστους».

Με λίγα λόγια Φαραντούρη και Παππά έχουν ξεφτλίσει και η δικαιοσύνη και η αστυνομία, και βάσει ιστορικού καλά κάνει και ταυτίζεται ο ένας με τον άλλο αφού είναι το ίδιο και το αυτό προκλητικοί.

Ο Φαραντούρης με το γνωστό προκλητικό ύφος του ξερόλα που τον έχει ξεφτιλίσει και άλλες φορές, στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, κύριε Φαραντούρη, αντιδράσεις», ο προκλητικός Φαραντούρης είπε ότι «όχι δεν προκάλεσε. Προκάλεσε αυτός, ο οποίος δια χειρός του (sic) προκάλεσε στα social media. Και επίσης, μου κάνει φοβερή εντύπωση, πώς ξεκινάμε απ' αυτόν που απαντά και δεν ξεκινάμε από αυτόν που προκαλεί».

Με λίγα λόγια αυτός ο τύπος θεωρεί ότι οι ευρωβουλευτές μπορούν να ξεφτιλίζονται όπως ο ίδιος και ο Παππάς χωρίς να τους ασκεί κανένας κριτική, και το "μπατσάκος" που ξεστόμισε ο τραμπούκος συνάδελφος του, όπως και οι βρισιές είναι ανάξιο λόγου να ασχοληθούμε.

Η φαιδρότητα του Νίκου Φαραντούρη και δεν είναι η πρώτη φορά : 

Μαρία Τσιλινίκου: «Εσείς, πώς σχολιάζετε τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με αυτές τι αναρτήσεις σε βάρος αστυνομικού; Η κυβέρνηση ζητά τη διαγραφή του. Το κόμμα σας τι υποστηρίζει, σε σχέση με αυτό;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Υπάρχει στην δημόσια σφαίρα και στον δημόσιο λόγο, μια λογική να βάζουμε "το κάρο πριν από το άλογο". Και ορισμένοι άνθρωποι στη δημόσια σφαίρα -και μάλιστα με κομματικές περγαμηνές και κομματική ιδιότητα-, λειτουργούν ως "agent provocateur", ως προβοκάτορες. Δηλαδή, αντί να ασχολούμαστε με αυτόν που προκαλεί και προκαλεί κατ' επάγγελμα και εκ συστήματος, ασχολούμαστε με αυτόν που απαντά στην πρόκληση. Εσείς, τι πιστεύετε; Από πού πρέπει να ξεκινήσουμε, αγαπητοί φίλοι; Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτόν που ασχημονεί, από αυτόν που προκαλεί; Και μάλιστα με θεσμικό ρόλο και κομματική ιδιότητα; Ή με αυτόν που απαντά; Να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά εγώ διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση, να συγκαλύψει τους ασχημονούντας κομματικούς ομοσταύλους της, αντί να τους βάλει στη θέση τους. Σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, είναι προφανές ότι ο σεβασμός προς τη δουλειά τους, προς την εγκράτειά τους, διότι η συντριπτική πλειοψηφία -»


Αντώνης Κρητικός: «Μα δεν τους σέβεστε όμως, όταν γίνονται τέτοιες αναρτήσεις κύριε Φαραντούρη».


Νικόλας Φαραντούρης: «Λάθος κάνετε. Λάθος κάνετε».


Αντώνης Κρητικός: «Μα υπήρξε ανακοίνωση από την Ένωση Αξιωματικών, που μιλάει για απρεπείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το μέρος τους».


Νικόλας Φαραντούρης: «Ναι, θα σας θυμίσω αντίστοιχες ανακοινώσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς τον καθηγητή Φαραντούρη, επειδή χαρακτήρισα αδιάβαστους τους Αρεοπαγίτες. Επίσης, θα σας υπενθυμίσω συμπεριφορές που αποτελούν βαθιά πρόκληση και οι οποίες παραμένουν αναπάντητες -»


Αντώνης Κρητικός: «Επομένως τι λέτε; Ότι και οι Αρεοπαγίτες είναι αδιάβαστοι και οι αστυνομικοί είναι απρεπείς και οι πυροσβέστες είναι "ανύπαρκτοι"; Άρα εδώ λέτε ότι δεν υπάρχει κράτος, κύριε Φαραντούρη».


Νικόλας Φαραντούρης: «Με συγχωρείτε, αυτά είναι δικά σας πράγματα. Δεν ξέρω από που τα κατεβάσατε και μου τα ξεφουρνίζετε».


Αντώνης Κρητικός: «Μα μόλις τώρα μας αναφερθήκατε σε αστυνομικούς, σε πυροσβέστες και σε δικαστικούς λειτουργούς».


Νικόλας Φαραντούρης: «Μάλλον δεν καταλάβατε τι είπα, αλλά μπορώ να το επαναλάβω χίλιες φορές».


Αντώνης Κρητικός: «Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέτε. Όχι, δεν θέλω επανάληψη, καταλαβαίνω καλά τι λέτε».


Νικόλας Φαραντούρης: «Ας το επαναλάβω λοιπόν, κι ας πω το εξής: όλα τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι σύμμαχοι της κοινωνίας (...) υπάρχουν όμως και κάποιοι προβοκάτορες που δεν περιορίζονται -»


Μαρία Τσιλινίκου: «Εσείς διαφωνείτε με το συνάδελφό σας, απ' ότι καταλαβαίνουμε. Καταδικάζετε αυτή τη στάση;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Ελάτε τώρα. Ελάτε τώρα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος προφανώς δεν εκφράζει τα Σώματα Ασφαλείας. Ένας προβοκάτορας του κομματικού Σωλήνα, ο οποίος κατ' επάγγελμα και εξ ιδιότητας -νομίζω- ότι έχει το ρόλο του τρολ του διαδικτύου -»


Αντώνης Κρητικός: «Για ποιον λέτε τώρα; Σε ποιον αναφέρεστε;»


Νικόλας Φαραντούρης: «Για αυτόν ο οποίος προκαλεί, αγαπητοί φίλοι».


Αντώνης Κρητικός: «Μα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, κύριε Φαραντούρη, αντιδράσεις».


Νικόλας Φαραντούρης: «Όχι δεν προκάλεσε. Προκάλεσε αυτός, ο οποίος δια χειρός του (sic) προκάλεσε στα social media. Και επίσης, μου κάνει φοβερή εντύπωση, πώς ξεκινάμε απ' αυτόν που απαντά και δεν ξεκινάμε από αυτόν που προκαλεί».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου