Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026

Ακροαριστερά ναυάγια κάνουν πορεία στην Αθήνα επειδή συνελήφθη ο δικτάτορας Μαδούρο


 

Μεγάλη συγκέντρωση βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην Αθήνα στην οποία συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις αριστεράς - ακροαριστεράς.

Οι οργανώσεις που αποτελούνται από προκλητικούς ακροαριστερούς και αριστερούς ανακοίνωσαν ότι καταδικάζουν την αμερικανική επίθεση στη Βενεζουέλα και την απομάκρυνση του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο τα ξημερώματα του Σαββάτου. 



Τόνισαν πως η κινητοποίηση είναι ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο λαός δέν έχει ανάγκη γιατί γλίτωσε από ένα καθεστώς.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.





Υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο η ακροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ



Ήταν φυσικό και επόμενο η ακροαριστερά στην Ελλάδα να είναι υπέρ ενός δικτάτορα τον Νικολάς Μαδούρο, όπως είναι άλλωστε υπέρ και του Ρώσου καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Περιμένουμε και τις δηλώσεις υπέρ του δικτάτορα της Βενεζουέλας από την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την επίθεση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι αμερικανικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα, καθώς και την επακόλουθη σύλληψη του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σε ένα κυρίαρχο κράτος, παραβιάζει κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου και αποτελεί ωμή επίδειξη ισχύος και επεκτατική ενέργεια.

Έξω από κάθε αντίληψη διεθνούς δικαίου είναι και η «σύλληψη» του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Το διεθνές δίκαιο δεν συνάδει με καουμπόικες λογικές.

Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, οφείλουν έμπρακτα και άμεσα να καταδικάσουν τις παράνομες ενέργειες της διοίκησης Τραμπ, που δεν έχουν ως στόχο την «καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών», αλλά την αλλαγή στην ηγεσία της Βενεζουέλας και την απομύζηση του τεράστιου εθνικού πλούτου της χώρας. Ο Τραμπ υλοποιεί την στρατηγική του για εφαρμογή του δόγματος Μονρόε, αντιμετωπίζοντας τη Λατινική Αμερική ως την αυλή των ΗΠΑ για επιβολή των ιμπεριαλιστικών τους συμφερόντων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Βενεζουέλας. Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να ορίσει τη μοίρα του, χωρίς έξωθεν επεμβάσεις που σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή.

Το πολύ πρόσφατο παρελθόν επεμβάσεων στην Μέση Ανατολή μας διδάσκει ότι η δημοκρατία δεν επιβάλλεται με στρατιωτικά μέσα και με βομβαρδισμούς.

Η λογική του παγκόσμιου σερίφη οδηγεί σε αδιέξοδα. Η διεθνής πολιτική Τραμπ υπονομεύει το διεθνές δίκαιο και την ειρήνη. Άλλη μια ευκαιρία για Νόμπελ».

Η καταδίκη από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε «κατηγορηματικά την στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσαν το ξημέρωμα οι ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα και τον λαό της».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ. του ΚΚΕ «η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ έχει ως πραγματικό στόχο να υφαρπάξει τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και να ευθυγραμμίσει την περιοχή με τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, απέναντι στους ανταγωνιστές τους, Ρωσία και Κίνα, ανατρέποντας την κυβέρνηση Μαδούρο. Το ΚΚΕ απορρίπτει τα σαθρά προσχήματα και την υποκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επικαλείται την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, για να δικαιολογήσει το νέο έγκλημα. Κανείς δεν ξεχνά πως στην 20ετή κατοχή των ΗΠΑ, το Αφγανιστάν μετατράπηκε στον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα ναρκωτικών διεθνώς».

Όπως σημειώνεται, «το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας και στον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην πατρίδα του. Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στην χώρα του προς όφελός του και να δώσει αποφασιστική απάντηση στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει μαζικά την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στη Βενεζουέλα και να εκφράσει την αλληλεγγύη στον λαό της».



Τραμπ: Συλλάβαμε τον Μαδούρο και τον βγάλαμε εκτός Βενεζουέλας

 



Έναν από τους εκλεκτούς του Αλέξη Τσίπρα που συναλλασσόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συχνές πτήσεις του Νίκου Παππά μαζί με παρέα αρκετών περίεργων στην Βενεζουέλα το διάστημα 2015-2019, συνέλαβαν οι ΗΠΑ.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά τις αεροπορικές επιδρομές στο Καράκας, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε πως ο ηγέτης της Βενεζουέλας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και αμφότεροι μεταφέρθηκαν εκτός χώρας.  

Ο Μαδούρο και η σύζυγός του συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου από μέλη της Delta Force, της κορυφαίας μονάδας ειδικών αποστολών του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News.

Η ελίτ μονάδα Delta Force του στρατού ήταν επίσης υπεύθυνη για την αποστολή του 2019 που οδήγησε στο θάνατο του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. 

Θυμίζεται πως ο Μαδούρο ήταν επικηρυγμένος από το 2020 στις ΗΠΑ για την αθρόα εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα.

Η ανάρτηση του Τραμπ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πραγματοποίησαν με επιτυχία μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας και του ηγέτη της, Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε αεροπορικώς εκτός της χώρας. Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν. Σήμερα στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Mar-a-Lago. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!»





Μεξικό: Σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ


 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε νοτιοδυτική πολιτεία του Μεξικό, ανακοίνωσε νωρίτερα η εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στο Γκερέρο του Μεξικού, στην πολιτεία όπου μεγαλύτερη πόλη είναι το Ακαπούλκο. Προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικό και ανάγκασε την πρόεδρο Κλαούντια Σεϊνμπάουμ να διακόψει την καθημερινή συνέντευξη Τύπου της. Η πρόεδρος ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι μίλησε με τον κυβερνήτη του Γκερέρο και δεν φαίνεται να υπάρξουν σοβαρές ζημιές στην πολιτεία αυτήν. Κυβερνητικά ελικόπτερα πέταξαν επίσης πάνω από την πρωτεύουσα και δεν εντόπισαν ζημιές στη μεξικανική μεγαλούπολη.

Ο σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε πίσω του δύο νεκρούς και 12 τραυματίες.





Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε στον Τραμπ μετά τις αιχμές για τη γαλλική υπηκοότητα

 


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε στη φραστική επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ειρωνεύτηκε δημόσια την απόφαση της Γαλλίας να απονείμει γαλλική υπηκοότητα στον διάσημο ηθοποιό, τη σύζυγό του Αμάλ και τα δύο τους παιδιά.

Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και η οικογένειά του έγιναν νωρίτερα αυτόν τον μήνα Γάλλοι πολίτες, έπειτα από πολυετή διαμονή τους σε ιδιοκτησία στη νότια Γαλλία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η κυβέρνηση έχει στηρίξει αντιμεταναστευτικά κόμματα στην Ευρώπη, εξαπέλυσε επίθεση μέσω του Truth Social στον Κλούνεϊ και τη σύζυγό του:

«Καλά νέα! Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, δύο από τα χειρότερα πρόσωπα όλων των εποχών στα πολιτικά προγνωστικά, έγιναν επισήμως πολίτες της Γαλλίας, μιας χώρας που δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας λόγω της απολύτως φρικτής διαχείρισης του μεταναστευτικού», έγραψε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε με προσωπικές αιχμές για την καριέρα του ηθοποιού: «Ο Κλούνεϊ έλαβε περισσότερη δημοσιότητα για την πολιτική απ’ ό,τι για τις ελάχιστες και εντελώς μέτριες ταινίες του», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Δεν ήταν ποτέ κινηματογραφικός σταρ. Ήταν απλώς ένας μέτριος τύπος που παραπονιόταν συνεχώς για την κοινή λογική στην πολιτική».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε με σαφή πολιτική αιχμή, μιλώντας στο Hollywood Reporter και αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον σημερινό πρόεδρο. Πρέπει να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά. Θα ξεκινήσουμε τον Νοέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κλούνεϊ είναι γνωστός ως μακροχρόνιος υποστηρικτής των Δημοκρατικών, ενεργός χρηματοδότης και έντονος επικριτής του Τραμπ.

Η απονομή γαλλικής υπηκοότητας στον Κλούνεϊ δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στις ΗΠΑ. Η υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μαρί-Πιερ Βεντρέν, εξέφρασε επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι ο ηθοποιός δεν μιλά καλά γαλλικά.

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές όσο και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίστηκαν την απόφαση, τονίζοντας ότι πληρούνται πλήρως οι προϋποθέσεις του νόμου περί πολιτογράφησης.

Σύμφωνα με τον γαλλικό αστικό κώδικα, η υπηκοότητα μπορεί να απονεμηθεί σε αλλοδαπούς που συμβάλλουν «μέσω της διακεκριμένης προσφοράς τους στη διεθνή επιρροή και την οικονομική ακτινοβολία της Γαλλίας». Το υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι ο Κλούνεϊ ενισχύει το πολιτιστικό κύρος της χώρας μέσω της κινηματογραφικής του παρουσίας, ενώ χαρακτήρισε την Αμάλ Κλούνεϊ «διακεκριμένη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με ενεργή συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς στη Γαλλία.

Ο ίδιος ο Κλούνεϊ έχει παραδεχθεί ότι η γνώση του στη γλώσσα παραμένει περιορισμένη.

«Αγαπώ τον γαλλικό πολιτισμό, τη γλώσσα σας, ακόμα κι αν παραμένω κακός σε αυτήν μετά από 400 ημέρες μαθημάτων», δήλωσε τον Δεκέμβριο στο RTL.

Η οικογένεια Κλούνεϊ ζει στο Domaine du Canadel, κοντά στο Μπρινιόλ της Προβηγκίας, το οποίο αγόρασε το 2021. Όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός, είναι το μέρος όπου η οικογένειά του είναι «πιο ευτυχισμένη».

Το 2024 περίπου 48.800 άνθρωποι απέκτησαν τη γαλλική υπηκοότητα με προεδρικό διάταγμα, ενώ ο Κλούνεϊ δεν είναι ο μόνος Αμερικανός καλλιτέχνης που στρέφεται προς τη Γαλλία: ο σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επίσης σκοπεύει να υποβάλει αίτηση, λέγοντας πως αναζητά «ένα μέρος για να μπορώ να ξεφεύγω από τις Ηνωμένες Πολιτείες».



Aκρωτηριάστηκε το δάχτυλο του 9χρονου που τραυματίστηκε από βεγγαλικό

 



Ο ακρωτηριασμός δαχτύλου ενός 9χρονου στη Ξάνθη από βεγγαλικό φέρνει στο δημόσιο διάλογοι για ακόμη μια φορά την ανεξέλεγκτη χρήση τους, ακόμη και από ανήλικους.

Mια οικογένεια στους Αμαξάδες Ξάνθης έριξε στην αλλαγή του χρόνου βεγγαλικά, όταν ένα βεγγαλικό εξερράγη στα χέρια του 9χρονου αγοριού τους προκαλώντας του βαρύτατο τραυματισμό.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, γιατροί και νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς το τραύμα στο χέρι του ανήλικου ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Ακολούθησε πολύωρη και δύσκολη χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη και παρά τις προσπάθειες, κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός ενός δαχτύλου, από το χέρι του ανήλικου.

Από την έκρηξη εκτοξεύτηκαν θραύσματα και υπολείμματα, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να κινδυνεύει να χάσει και την όρασή του. Ο 9χρονος υποβλήθηκε και σε οφθαλμολογικό έλεγχο, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την κατάσταση των ματιών του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά ελεγχόμενη, ενώ η ιατρική ομάδα εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την εξέλιξη της υγείας του.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς το επικίνδυνο υλικό βρέθηκε στα χέρια του 9χρονου και υπό ποιες ακριβώς συνθήκες σημειώθηκε η έκρηξη. Το συμβάν έρχεται για ακόμη μία φορά να αναδείξει τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβουν τα βεγγαλικά, ιδιαίτερα όταν καταλήγουν στα χέρια ανηλίκων.

Το περιστατικό στους Αμαξάδες Ξάνθης, είναι μια σκληρή υπενθύμιση ότι πίσω από την ανεξέλεγκτη χρήση βεγγαλικών κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 



Ιδιοκτήτης του μοιραίου μπαρ στην Ελβετία : Έγιναν 3 έλεγχοι την τελευταία 10ετία, είμαστε σε άθλια κατάσταση


 

Τη σιωπή του έσπασε την Παρασκευή, ο 49χρονος Γάλλος ιδιοκτήτης και διαχειριστής του μπαρ Le Constellation στο Κραν Μοντανά, Ζακ Μορέτι, ο οποίος τόνισε πως τόσο αυτός όσο και η 40χρονη σύζυγός του, Τζέσικα, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ διαβεβαίωσε πως είχαν γίνει τρεις έλεγχοι τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα «20 Minuten», ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε ούτε να κοιμηθούμε ούτε να φάμε, είμαστε όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Οι Γάλλοι υπήκοοι από την Κορσική, Ζακ και Τζέσικα Μορέτι ανέλαβαν το Le Constellation το 2015. Φίλος του ζευγαριού επιβεβαίωσε σε αρκετά κορσικανικά μέσα ενημέρωσης ότι και οι δύο είναι ζωντανοί, διαψεύδοντας φήμες που κυκλοφόρησαν τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία. Όπως έγινε γνωστό, τη νύχτα της πυρκαγιάς, η Τζέσικα Μορέτι βρισκόταν μέσα στο μπαρ και τραυματίστηκε, υποφέροντας από εγκαύματα στο χέρι. Ο Ζακ, απουσίαζε, καθώς βρισκόταν σε άλλη επιχείρηση του ζευγαριού στην περιοχή.

Ο Μορέτι συμπλήρωσε στην «20 Minuten» ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στη διαλεύκανση των αιτιών. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Στη διαδικασία συμμετέχουν και οι δικηγόροι μας», σημείωσε.

Όπως σημειώνουν οι αρχές, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Η Εισαγγελία του καντονιού του Βαλέ έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για τις συνθήκες της πυρκαγιάς. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, οι διαχειριστές του καταστήματος έχουν ήδη καταθέσει. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης για εμπρησμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η εφημερίδα Le Nouvelliste αναφέρει, από την πλευρά της, ότι ο Ζακ Μορέτι είχε αναλάβει προσωπικά μεγάλο μέρος των εργασιών ανακαίνισης του καταστήματος. «Έκανα σχεδόν τα πάντα μόνος μου», φέρεται να είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το Le Constellation είχε «ελεγχθεί τρεις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια» και ότι «όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς». Το κατά πόσο οι έλεγχοι αυτοί αφορούσαν ειδικά ζητήματα πυρασφάλειας αποτελεί πλέον αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας.

Το ζευγάρι Κορσικανών διατηρεί και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο στο διπλανό χωρίο Λενς και ένα μπεργκεράδικο στο Κραν Μοντανά.



Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις στο Καράκας, αναφορές για υπερπτήσεις αεροσκαφών

 



Ισχυρές εκρήξεις και θόρυβοι που μοιάζουν με υπερπτήσεις αεροπλάνων ακούσθηκαν σήμερα γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) στο Καράκας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ακούγονται ισχυροί κρότοι και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε νότια περιοχή της κοντά σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση, ενώ είναι ορατή μια στήλη καπνού.

Κρότοι εκρήξεων συνέχιζαν να ακούγονται γύρω στις 02:15 (08:15 ώρα Ελλάδας).

Συνεργείο του CNN ανέφερε ότι έγινε μάρτυρας πολλαπλών εκρήξεων στο Καράκας, ενώ σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης. Η πρώτη έκρηξη καταγράφηκε περίπου στις 01:50 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το CNN, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι, μετά τις εκρήξεις, ακούγονταν ήχοι αεροσκαφών πάνω από την πόλη, ενώ εκτεταμένες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Το Associated Press έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά εκρήξεις, ενώ ανέφερε και την παρουσία αεροσκαφών που πετούσαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νότια περιοχή του Καράκας, κοντά σε μεγάλη στρατιωτική βάση, φέρεται να έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα στολίσκο πολεμικών πλοίων στην Καραϊβική, έχει αναφέρει την πιθανότητα χερσαίων πληγμάτων εναντίον της Βενεζουέλας και έχει δηλώσει πως οι μέρες του Bενεζουελανού προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι «μετρημένες».