Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στη Δυτική Ελλάδα


Εύλογη ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Δυτικής Ελλάδας η ισχυρή σεισμική δόνηση της...
κλίμακας των 5,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα στην υποθαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού, ελάχιστα χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία. Το ευτύχημα είναι πάντως πως-προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος άλλωστε έχει «χαρτογραφήσει» διεξοδικά και γνωρίζει τον αιτωλοακαρνανικό χώρο. «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» υπογραμμίζει ο κ. Λέκκας αναφέροντας πως το επίκεντρο του σεισμού είναι πάνω στο ρήγμα Οζερού που έχει κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο και μπορεί να δώσει σεισμούς μέχρι 5,5 ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή και καθησυχαστική και η χθεσινή δόνηση δεν σχετίζεται με τους σεισμούς της ευρύτερης περιοχής όπως αυτές του Κορινθιακού κόλπου . Οι επιστήμονες φυσικά και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (αντιπρόεδρος του είναι ο κ. Λέκκας) παρακολουθούν το φαινόμενο.


Πηγή : tromaktiko


7 τροφές που καλό θα ήταν να ΜΗΝ καταναλώνετε


Και γιατί

Άραγε υπάρχουν κακές τροφές; Ή μήπως γίνονται κακές όταν τις καταναλώνουμε με το λάθος τρόπο και φυσικά τις μαγειρεύουμε με τα λάθος υλικά; Κι όμως, κάποιες από αυτές, όπως κι αν τις καταναλώσετε και με όποιο συνδυασμό κι αν τις απολαύσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι καλό δε θα σας κάνουν! Ας πάμε να δούμε κάποιες από αυτές:

1. Ξιφίας: Σύμφωνα με τον Philip Landrigan, καθηγητή Παιδιατρικής στο Mount Sinai School of Medicine, ειδικά οι  έγκυες ή οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί καλό θα ήταν να τον αποκλείσουν από τη διατροφή τους. Ο λόγος; Περιέχει μία ισχυρή νευροτοξίνη η οποία μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξη των εμβρύων.

2. Μη οργανικές φράουλες: Όπως λέει και ο Robert Kenner, σκηνοθέτης του Food Inc και ιδρυτής του fixfood.org καθημερινά, δέχονται τόσα πολλά φάρμακα, που αν μία φορά τύχει να είστε παρόντες σε αυτή τη διαδιακασία σίγουρα δε θα θέλετε να τις ξαναβάλετε στο στόμα σας- το είδε με τα μάτια του στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Food Inc και είναι κατηγορηματικός!

3. Γλυκαντικές ουσίες: Η Maria Rodale, CEO του εκδοτικού οίκου Rodale Inc. και συγγραφέας του Organic Manifesto υποστηρίζει ότι είναι προτιμότερο να προσθέτουμε λίγη αγνή ζαχαρίτσα παρά τα διάφορα τεχνητά γλυκαντικά που δεν κάνουν καλό στον οργανισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας απέδειξε πως ποντίκια που τρέφονταΝ με ένα τεχνητό γλυκαντικό παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου σε σχέση με εκείνα που δεν είχαν γλυκαντικό στη διατροφή τους.

4. Ντοματοπολτό σε κονσέρβα: Όπως λέει και ο καθηγητής βιολογικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Missouri, Frederick vom Saal, στην προκειμένη δεν είναι η ντομάτα η ένοχη αλλά τα τσίγκινα κουτάκια στα οποία είναι μέσα, και περιέχουν δισφενόλη-Α ένα σύνθετο οιστρογόνο, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να ευθύνεται για καρδοπάθειες, διαβήτη και παχυσαρκία.

5. Λευκή σοκολάτα: Ο Drew Ramsey καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Columbia και συγγραφέας του The Happiness Diet υποστηρίζει ότι η λευκή σοκολάτα εκτός από τις θερμίδες, δεν μας παρέχει κανένα διατροφικό εφόδιο, σε αντίθεση φυσικά με την μαύρη σοκολάτα.

6. Φύτρες: Ο Doug Powell καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Kansas και συγγραφέας του BarfBlog που ασχολείται με την ασφάλεια των τροφών, υποστηρίζει ότι οι φύτρες, επειδή αγαπούν το υγρό και ζεστό περιβάλλον, μπορει να γίνουν φορείς παθήσεων, ανάμεσά τους και η σαλμονέλα.

7. Άλευρα: Ο William Davis, Καρδιολόγος και συγγραφέας του best sellerWheat Belly, υποστηρίζει ότι δυστυχώς πλέον το σιτάρι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που κατανάλωναν οι προηγούμενες γενιές, καθώς έχει υποστεί αρκετές γενετικές τροποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια- γιαυτό και, όπως λέει, παρατηρείται έξαρση σε κοιλιοκάκη, διαταραχές της πέψης και άλλες σχετικές παθήσεις.  Οπότε, όπως ο ίδιος συμβουλεύει καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα άλευρα γενικότερα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως από τις πρώτες εβδομάδες θα γίνει αισθητή η βελτίωση στην υγεία μας.



Πηγή : gr.news.yahoo.com


Καθημερινή: Ο πονηρούτσικος Λαζόπουλος και ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφκι


«Σεβαστή η προσπάθεια του κ. Λάκη να προσπαθεί να εντυπωσιάσει το κοινό του χρησιμοποιώντας, εκτός από την ευφυΐα του και το λεπτό του χιούμορ, και τις λογοτεχνικές του γνώσεις, όμως θα ήθελα να του επισημάνω πως πριν ανοίξει το στόμα του για να παραγάγει προοδευτικά χάχανα, καλόν θα ήτο να διαβάζει και καμιά σελίδα πού και πού, ή κι αν δεν διαβάζει, να ρωτάει κάναν διαβασμένο που λένε».

Αυτό γράφει ο γνωστός συγγραφέας και αρθρογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος στη στήλη του στην εφημερίδα Καθημερινή, με τίτλο «Ο Ηλίθιος και ο "πρυτάνης"».


«Με πληροφόρησαν λοιπόν πως στην προχθεσινή εκπομπή του πέτυχε υψηλά επίπεδα τηλεθέασης όταν, με το πονηρούτσικο ύφος του και το βλεμματάκι που κοιτάζει πάντα από κάτω προς τα πάνω, είπε πως είναι κρίμα που ο Ντοστογιέφσκι δεν γνώρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη διότι θα του είχε αφιερώσει τον "Ηλίθιο".

Ο άνθρωπος, γνωρίζοντας προφανώς το έργο μόνον από τον τίτλο του, έχοντας τις ίδιες λογοτεχνικές γνώσεις που έχει ο μέσος συμπατριώτης μας, κοινώς καλός ο Τσιφόρος αλλά λίγο βαρύς, ρε παιδί μου, θεωρεί πως ο "Ηλίθιος" του Ντοστογιέφσκι περιγράφει τη ζωή κάποιου ηλιθίου στην κυριολεξία.

Απλώς θα είχε ενδιαφέρον να μάθαινε πως ο πρίγκιπας Μίσκιν, ο πρωταγωνιστής του "Ηλιθίου", είναι από τους πιο θετικούς χαρακτήρες του μεγάλου Ρώσου, και ότι πολύ μελάνι έχει χυθεί για τη σχέση του με τη μορφή του Χριστού. Και ότι ακριβώς ο Ντοστογιέφσκι τον λέει Ηλίθιο για να αναδείξει την αγνότητα του χαρακτήρα του αντιπαραβάλλοντάς τον με την "εξυπνάδα" των διαφόρων άθλιων, παραδόπιστων και καιροσκόπων που τον περιβάλλουν.

Προσωπικά δεν ξέρω αν ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει σχέση ως χαρακτήρας με τον πρίγκιπα Μίσκιν, εκείνο που ξέρω είναι ότι το μορφωτικό επίπεδο των προσώπων που έχουν δημόσιο ρόλο όπως ο κ. Λάκης πρέπει να ανέβει επειγόντως, έστω με την επαναφορά τους στα θρανία της Μέσης Εκπαίδευσης. Θα ήθελα επίσης να τον συμβουλεύσω, αν ποτέ πέσει στα χέρια του ένα μυθιστόρημα με το όνομα "Το κόκκινο και το μαύρο", κάποιου ονόματι Σταντάλ, να μην ψάχνει στις σελίδες του τα δύο χρώματα διότι θα απογοητευθεί. Εκτός πια κι αν προτιμά το "Ροζ και το πράσινο" του ίδιου συγγραφέα, του οποίου όμως κι αυτού οι σελίδες είναι ασπρόμαυρες. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σε Κλασικά Εικονογραφημένα.


Και απ’ τον κ. Λάκη στον κ. Λαφαζάνη, την εθνική εφεδρεία, ο οποίος μπορεί να μη μιλάει για λογοτεχνία, ειδικεύεται όμως στον τομέα της έρευνας. Είπε λοιπόν το πολύ απλό ο άνθρωπος, αγανακτισμένος με το πείσμα του "πρυτάνη" -όπως τον αποκάλεσε φοιτητής- κ. Φορτσάκη, πως ζούμε στο 2014 και πού ακούστηκε το 2014 τα κόμματα να μην έχουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Επιτέλους, κάποιος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τον "πρυτάνη" στη δική του. Διότι είναι σαφές ότι ο έλεγχος στην είσοδο των χώρων του πανεπιστημίου στοχεύει στην "παρεμπόδιση κοινωνικών γεγονότων που δίνουν άλλη διάσταση στην αναγκαία διδασκαλία και έρευνα", όπως έγραφε χθες η "Αυγή", επισημαίνοντας πως για κάτι τέτοια στο Χονγκ Κονγκ ξεσηκώνεται ο κόσμος. Ο εστί μεθερμηνευόμενον: η έρευνα και η διδασκαλία είναι αναγκαίο κακό, η ουσία όμως είναι η παράτα της κομματικής ντουντούκας, τα ντου στις συνεδριάσεις του "πρυτάνη" και το "ψωμί παιδεία ελευθερία" – αμάν πια, ούτε ένα καινούργιο σύνθημα δεν μπορούν να βρουν τα σαΐνια.

Διότι, βέβαια, όταν διεκδικούν τη συλλογική τους προσέλευση στις συνεδριάσεις δεν εννοούν ότι θα παρεμβαίνουν στις αποφάσεις επί εκπαιδευτικών θεμάτων που αγνοούν, όπως ο κ. Λάκης τον Ντοστογιέφσκι, απλώς θα τους δίνεται η ευκαιρία να θυμίζουν την παρουσία τους για να ξέρουμε πως το φοιτητικό κίνημα ποτέ δεν πεθαίνει. Να σημειώσω ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει χθες το γραφείο του «πρυτάνη» κ. Φορτσάκη απεχώρησαν για να συμμετάσχουν στα Χαυτεία, σε ωραία εκδήλωση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, και κατά παντός Ηλιθίου και Ντοστογιέφσκι γενικώς που θα έλεγε και ο κ. Λάκης» καταλήγει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος.





Πηγή: Καθημερινή, iefimerida.gr


Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2009 : Στο ταραγμένο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου του κάνουν χοντρή πλάκα γράφοντας του τις ομιλίες!!



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Καταρχήν ο τύπος είναι κολλημένος στο 2009 τότε που υπήρχε ακόμα πασοκ και όχι τώρα που παλεύει με το είμαι δεν είμαι στην βουλή.

Δεν κατάλαβε ποτέ του ότι είναι πλήρως αποτυχημένος και ότι έβαλε τα θεμέλια για να μπατε σκύλοι αλέστε στην Ελλάδα και ξεσκίστε την.

Διάλεξε και πάλι το Ηράκλειο της Κρήτης ένα από τα δύο τρία μέρη της Ελλάδας που υπάρχει ακόμα πασοκ για να πει τι; Ότι κηρύσσει ανένδοτο αγώνα κατά του Βενιζέλου θέλοντας το πασοκ του 3 άντε 4% πίσω.

Να το κάνεις τι ρε φίλε;

Να το δυναμώσεις για να μας ξανά κυβερνήσει μετά από πολλά χρόνια; Ούτε σε αρχαίο τάφο δεν θα βρίσκουν το όνομα του πασοκ σε λίγα χρόνια.

Το περιμέναμε όλοι ότι τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην Αλλαγή» για τα 40 χρόνια που πασοκ είχαν άλλο σκοπό για τον ΓΑΠ η αλλιώς   "δεν ξέρω τι μου έχει συμβεί τα τελευταία 5 χρόνια".

Βέβαια η έκθεση έπρεπε να λέγεται "Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον ΓΑΠ απο το 2009"

Είναι δυνατόν να θέλει να επιστρέψει ο Γιωργάκης στην ενεργό δράση; Πόσα χρόνια λείπει στο εξωτερικό που ξέχασε τι έχει γίνει; Μήπως του έχουν σβήσει την μνήμη;

Είναι δυνατόν να υπάρχει πολίτης κάτω απο 78 που να ψηφίζει πασοκ και Γιώργο Παπανδρέου;
Η έννοια του είναι να μην διαλύσει ο Βενιζέλος το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του λες και το κόμμα είναι προσωπικό.

Ακούσαμε από τον ΓΑΠ :  «ας ξαναβρεθούμε»,  «ο δρόμος των αξιών μας καλεί και πάλι. Πάμε μαζί» και καλούσε ποιους; Προφανώς όσους είναι ακόμα ζωντανοί από το βαθύ πασοκ αλλιώς δεν μπορώ να πιστέψω ούτε εγώ αλλά ούτε και οι Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ακόμα ρεύμα πασοκ γιατί ακόμα και το 3 και 4% αναρωτιόμαστε από ποιους έρχεται.

Τα άλλα τα καλά τύπου «Δεν αποζητώ εκδίκηση. Δεν αποζητώ δικαίωση. Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα περήφανα στα πόδια της, και ας μην έρθει η δικαίωση αυτή ποτέ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ». Δείχνουν ότι δεν ζει εδώ δεν ζούσε ποτέ στην Ελλάδα λες και δεν πέρασε μια μέρα από το ταραγμένο του μυαλό.

Συνέχισε στο κρεσέντο ανευθυνότητας και αλτσχάιμερ «Το έργο και οι πολιτικές μας δικαιώνονται μέρα με τη μέρα, ας τις υπερασπιστούμε, έχουμε στελεχιακό δυναμικό, ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αξίες που θα ενώσουν δυνάμεις, αντί να πολώνουν την κοινωνία», Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει, δεν είναι δυνατόν να μην του έχουν πει κάτι  έστω για τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Διψάμε για αναγέννηση του κινήματος μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας» είπε!!!! Φέρτε του λίγο νερό και σε όλους τους παρευρισκόμενους γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα!!!! Και συνέχισε σαν να μην πέρα σε μια μέρα από το 2009 : «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί».

Και τελείωσε το σαν να μην πέρασε μιά μέρα απο το 2009 : «Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Τότε και μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στον τόπο και στους Έλληνες. Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας».

Φυσικά δεν άφησε το δημοψήφισμα λες και έχει δημοκοπική εταιρία και παίρνει ποσοστά και έτσι πρέπει με κάθε τρόπο να του κάτσει  το δημοψήφισμα.
Και συνέχισε αναφερόμενος στην κυβερνητική του θητεία και ειδικά στο 2011 :  «αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο». Και αμέσως μετά αναφέρθηκε εμμέσως στον κ. Βενιζέλο τον οποίο κατηγόρησε για άρνηση υπεράσπισης της διετούς κυβερνητικής θητείας του.

Και να πει τι ρε ΓΑΠ  και ο Βενιζέλος αφού ντρέπονται όλοι  όσοι έχουν μυαλό και έχουν απομείνει στο πασοκ για την περίοδο διακυβέρνησης σου.

Φυσικά δεν άφησε και τον Σαμαρά λέγοντας ότι :«Τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν». «Που είναι σήμερα αυτοί που έλεγαν ότι φουσκώσαμε το έλλειμμα; Πού είναι αυτοί που έλεγαν πως θα μας έδιναν δεκάδες δισ.; Δεν μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια» είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα αντιλαμβάνονται τί σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν που θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια, έμειναν σ΄ αυτά».

Και τότε  είναι που ψάχνεις αριστερά και δεξιά να δεις που είναι κρυμμένοι αυτοί που του έγραψαν αυτόν τον λόγο για να τον διαβάσει ώστε να  να γελάσουν γιατί ο τύπος με αυτά που λέει είναι
επιθέωρηση!!!

Και εκεί που παρακαλάς τον θεό να μην ακούς  άλλο συνεχίζει να λέει : «Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» είπε με έμφαση και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση παντού.

Να μην ξεχάσω στα τόσο ωραία που είπε και εάν δεν ήταν πλάκα τότε  είναι αντικείμενο έρευνας για τους ψυχιάτρους ότι τα έβαλε και με την διακυβέρνηση Καραμανλή κλέβοντας λίγο από τον επίσης αποτυχημένο Σημίτη και λέγοντας : «Καμία επιστροφή στα τερατώδη ελλείμματα, στα ρουσφετολογικά προνόμια για «ημέτερους» που είχαν γονατίσει το Δημόσιο και γι' αυτό γονατίζουν το φορολογούμενο σήμερα. Καμία επιστροφή στο έγκλημα κατά της Ελλάδας και των παιδιών μας».

Φυσικά κλείνοντας να μην ξεχάσω να μνημονεύσω και τον 70 άνω Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος προλόγισε την ομιλία του ΓΑΠ "σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2009" ο οποίος είπε το κορυφαίο ότι η αποχώρηση του  ΓΑΠ από την πρωθυπουργία το 2011 ήταν ανατροπή και άφησε ξερούς πολλούς λέγοντας ότι «ακρωτηριάστηκε το ΠΑΣΟΚ για να μην ακρωτηριαστεί η χώρα».

Θέλω να πω σε αυτούς που του έγραψαν την ομιλία ότι εντάξει φτάνει μην τον πειράζεται άλλο γιατι τα πιστεύει και κάντε του μια ένεση να θυμηθεί από το 2009 και πέρα αμαρτία είναι γελάσατε.

Είπε και άλλα, πόσα όμως μπορεί να αντέξει ένας νοήμων άνθρωπος!!!! 


Νέα Δημοσκόπηση με προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 8,5 μονάδων



Και ενώ κάνει προσπάθειες η κυβέρνηση κατόπιν εορτής να βελτιώσει το κλίμα και τις αδικίες μεγάλο προβάδισμα δίνει δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 35,5% έναντι 27% της ΝΔ ανοίγοντας την διαφορά στις 8,5 μονάδες η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής.

Τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν με ποσοστά το Ποτάμι με 10,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 3% οριακά στην βουλή και εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 66% έναντι 22% της ΝΔ
Και στην ενώ ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την πρωτιά του με 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%.

Καιρός είναι να αρχίσουν και οι δημοσκοπήσεις για την εκλογή βουλευτών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Α και Β Αθήνας για να δούμε πόσοι θεωρούνται τελειωμένοι γιατί αυτοί το επέλεξαν με τις πράξεις τους τα λόγια τους και την έπαρση τους.





Βόλος: Ο κικιρίκου, οι δαρμένοι και οι γαμ...νοι - Οι απίστευτες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου (Βίντεο)!


Ο Αχιλλέας Μπέος ξέσπασε για ακόμα μία φορά και τα όσα είπε προκάλεσαν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις εντός και εκτός Βόλου...
Σε μετωπική σύγκρουση με τις ομάδες μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ήρθε για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατηγορώντας τους ως υποκινητές οργανωμένης επίθεσης εις βάρος του.

«Προκαλείτε καθημερινά. Πόσο θα σας ανεχτούμε; Και δαρμένοι, και γα…..νοι, δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ από το στόχο του δεν ξέφυγαν ούτε δημοσιογράφοι που «παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο» σε αυτά που λέει...
Επικεντρώνοντας στο θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, άφησε αιχμές κατά του κ. Σκοτινιώτη για τη μη ύπαρξη των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών. «Γιατί δεν έχει σταλεί η έκθεση ορκωτών λογιστών; Πού είναι αυτή η έκθεση και γιατί δεν έχει δοθεί στους αρμόδιους;», διερωτήθηκε.
Ο πρώην Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, κάλεσε τον κ. Μπέο να μιλήσει με στοιχεία και να σταματήσει να διαχέει «σκιές» για τους προκατόχους του. «Όταν αναλάβαμε, διαχειριστήκαμε δύσκολες υποθέσεις με μία απίστευτη διακριτικότητα και χωρίς επικοινωνιακά σόου», τόνισε ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αναφερθείς και σε εποχές μεγάλων κινητοποιήσεων στο Δήμο, όπου όμως κανείς δεν αντιμετωπίστηκε με απαξίωση ή χλευασμό.

Χαρακτηριστικό ήταν και το στιγμιότυπο με τον κύριο Μπέο να αναφέρεται στις δηλώσεις του Ντε Κίρικο, λέγοντας πως εκείνος ξέρει μόνο τον κικιρίκου και το ''πότε θα πας κυρά μου στο παζάρι''...





Πηγή: magnesianews.gr


«Έβλεπα τη μητέρα μου να παρασύρεται ανήμπορη»


Πώς περιγράφει τη χθεσινή του περιπέτεια ένας πελάτης του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον

Στιγμές αγωνίας έζησαν χθες όσοι βρέθηκαν στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, που «βούλιαξε» από τη νεροποντή.

«Αφού τελειώσαμε τα ψώνια μας, προσπαθήσαμε να φύγουμε από το σούπερ μάρκετ. Παρόλ' αυτά δεν τα καταφέραμε. Τα ορμητικά νερά δεν άφηναν το αυτοκίνητο να βγει από τη ράμπα. Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να ανεβούμε με τα πόδια, ενώ το κύμα που ερχόταν παρέσυρε τη μητέρα μου».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο newsbeast.gr και το Γιάννη Κέμμο ένας από τους πελάτες του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, ο οποίος εγκλωβίστηκε χθες το βράδυ στο χώρο του πάρκινγκ.

«Έβλεπα τη μητέρα μου να παρασύρεται ανήμπορη από τα νερά κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μετά από πολύ προσπάθεια και πάλη με τα στοιχεία της φύσης, καταφέραμε να βγούμε έξω. Δεν με ενδιαφέρει που καταστράφηκε το αυτοκίνητό μου. Το μόνο που υπολογίζω είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να βγούμε σώοι έξω και η περιπέτειά μας είχε αίσιο τέλος», συνεχίζει την περιγραφή του ο ίδιος άνθρωπος.

Σύμφωνα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας κ.Σ. Τσόκα, από τη χθεσινή θεομηνία προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Όπως, είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.


Πηγή : newsbeast.gr


Ομολόγησε την δολοφονία του 31χρονου ο πρώην αστυφύλακας



           

Ομολόγησε ο πρώην αστυνομικός μετά από πολύωρη ανάκριση και αφού στην αρχή αρνιόταν τα πάντα  τη δολοφονία του 31χρονου  στην Καλλίπολη στον Πειραιά.
 Ο 27χρονος πρώην αστυφύλακας επικαλέστηκε οικονομικές διαφορές με το θύμα το οποίο ήταν και ιδιοκτήτης  πρακτορείο Προπό. 
Ο πρώην αστυνομικός τελούσε σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση δωροδοκίας και εκβίασης από τον Φεβρουάριο του 2013.
Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


Τα περίεργα παιχνίδια Ερντογάν στο Κομπάνι


Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Τετελεσμένα με ψεύδη προσπαθεί, απ΄ότι φαίνεται, να διαμορφώσει στο Κομπάνι της Συρίας ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν. Με δηλώσεις του υποστήριξε από την Εσθονία   ότι οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία συμφώνησαν να αποδεχθούν 1.300 μαχητές του ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' στο Κομπάνι προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και ότι <<οι ομάδες μας διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή για το ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν».. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία (σ.σ. εννοεί το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης -PYD) ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη στο μέλλον. Και βεβαίως όχι στο ...μέλλον, αλλά αμέσως οι Κουρδοι της Συρίας έσπευσαν  να τον διαψεύσουν τονίζοντας ότι ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη διέλευση εκατοντάδων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην πόλη Κομπάνι!

«Έχουμε ήδη καθιερώσει επικοινωνία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία, όπως ανέφερε ο κ. Ερντογάν» δήλωσε ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), κ.Σαλέχ Μούσλιμ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το PYD ζητά τη δημιουργία 2ου μετώπου στον πόλεμο κατά του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ISIL)  και όχι - κατ ανάγκην - ενίσχυση των στρατευμάτων στο Κομπάνι.

Μειώθηκε η δύναμη  Πεσμεργκα
Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι, τελικά, μόνον 150 μαχητές Πεσμεργκά (Κουρδοι του Β.Ιρακ) θα διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα με προορισμό το Κομπάνι. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι 200 πεσμεργκά θα περάσουν μέσω του τουρκικού εδάφους στο Κομπάνι, όπου θα ενισχύσουν τις τάξεις των σύρων κούρδων υπερασπιστών του.


«Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι κούρδοι μαχητές θα είναι 150. Όπως γνωρίζετε, συμφωνήσαμε στις συνομιλίες μας με τον (πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα είναι η πρώτη μας επιλογή (για την ενίσχυση του Κομπάνι) και οι πεσμεργκά η δεύτερη» είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.


Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση στους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προσκείμενου στην αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος του Ασαντ. Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη με οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια προς τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, την ένοπλη πτέρυγα του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, αιχμή του δόρατος των επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.Μια ημέρα πριν ο κ.Ερντογάν, από την πρωτεύουσα της Λετονίας όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, παρά την αντίθεση της Τουρκίας, έστειλαν όπλα στο PYD που συνδέεται με το παράνομο ΡΚΚ, κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξόπλισαν μια ''τρομοκρατική οργάνωση''. «Μερικά από αυτά τα όπλα ήρθαν στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά τα υπόλοιπα ήρθαν στα χέρια μιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης του PYD. Η Τουρκία ουδέποτε στήριξε  μια τέτοια στρατιωτική βοήθεια και οι ΗΠΑ το έκαναν παρά (την αντίδραση) της Τουρκίας».


Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 3 κούρδους
Στο μεταξύ Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν τρεις Κούρδους αντάρτες που ανήκαν σε ομάδα που πραγματοποίησε επίθεση σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς, δήλωσαν τουρκικές πηγές.


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μαχητές του PKK πυρπόλησαν δύο οχήματα και μια καμπίνα στο εργοστάσιο στην περιοχή Καγκιζμάν, ενώ πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν στα πυρά.
Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις κούρδοι αντάρτες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην αν. Τουρκία- και όχι μόνο - , στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τοκουρδικό  Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του ΙSIL.


Πηγή : onalert.gr


Τα πιράνχας της Υγείας ζουν και βασιλεύουν! Τι δείχνουν τα στοιχεία Βορίδη για τη διαφθορά


Όταν πριν λίγα χρόνια ο τότε υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος μιλούσε για τα πιράνχας της υγείας, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως τα ...τρωκτικά που έχουν κατακλέψει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δρούσαν ανενόχλητα ακόμη και μέσα στην κρίση.

Μπορεί σήμερα σχεδόν τα πάντα να είναι ηλεκτρονικά αλλά φαίνεται ότι τα περιβόητα πιράνχας ακόμη βρίσκουν τρόπο για να υφαρπάζουν κονδύλια από την υγεία τα οποία βέβαια στη συνέχεια στερούνται οι Έλληνες ασθενείς.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι “μαιμού” συνταγές φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης παρουσίασε στη Βουλή τα ποσοστά της διαφθοράς έπειτα από σχετική  ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα.
Τα στοιχεία Βορίδη προκύπτουν από τους ελέγχους της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας).

Έπειτα από τους σχετικούς ελέγχους έχουν καταλογιστεί από το 2012 έως και σήμερα 2,2 εκατ ευρώ σε όσους είχαν την ...έμπνευση να λειτουργήσουν σε βάρος του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Βορίδη από το σύνολο των επιβληθέντων ποινών σε φαρμακεία, ιατρούς, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια, οι παραβάσεις σε ποσοστιαία εκτίμηση ήταν το 2013:

Παραβάσεις διαφθοράς

* Εικονική εκτέλεση συνταγών φαρμάκων 32%
* Συνταγογράφηση από ιατρούς εν αγνοία ασφαλισμένων 17%
* Συνταγογράφηση από ιατρούς σε πεθαμένους ασφαλισμένους 4%
* Συνεργασία φαρμακοποιών και γιατρών 3%
* Εκτέλεση συνταγών από φαρμακεία με ταινίες γνησιότητας κατασχεθέντων εμβαλαγίων χωρίς ταινίες γνησιότητας 2%

Διοικητικές παραβάσεις

* Εκτέλεση συνταγών με παρατυπίες από φαρμακεία 18%
* Ανεύρεση σε ελέγχους φαρμακείων εμβαλαγίων χωρίς ταινίες γνησιότητας και ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τα εμβαλάγια τους 12%
* Υπερτιμολόγηση συνταγών φαρμάκων 1%
* Παράτυπη έκδοση συνταγών, διπλή εκτύπωση, εκτός ειδικότητας, εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων κατά τη συνταγογράφηση από ιατρούς 1%
* Παράτυπη θεώρηση από ελεγκτές ιατρούς 5%
* Λανθασμένη χρέωση παρακλινικών εξετάσεων σε ιδιωτικές κλινικές 2%
* Καταχρηστικές παρατάσεις νοσηλείας ιδιωτικών κλινικών και μακροχρόνιες νοσηλείες 2%
* Καταχρηστική χρέωση ασφαλισμένου από ιδιωτική κλινική 1%
* Λανθασμένη χρέωση ΚΕΝ, παρατυπίες κατά την έκδοση των εξιτηρίων από ιδιωτικές κλινικές 1%
* Παρακράτηση βιβλιαρίων από ιδιωτικές κλινικές 2%
* Άρνηση εκτέλεσης παρακλινικών εξετάσεων από διαγνωστικό εργαστήριο 1%

Κατά τα άλλα η ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατά τα έτη 2013-2014 επέβαλε τις εξής κυρώσεις κατόπιν πορισμάτων:

Φαρμακεία
* Χρηματικό πρόστιμο σε 62 φαρμακεία συνολικού ύψους 601.652,91 ευρώ
* Προσωρινό αποκλεισμό σε 27 φαρμακεία (από 5 ημέρες μέχρι 1 έτος)
* Οριστικό αποκλεισμό σε 3 φαρμακεία για εικονική συνταγογράφηση
* Στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 7 φαρμακεία.

Ιατροί
* Χρηματικό πρόστιμο σε 31 ιατρούς 357.511,50 ευρώ
* Προσωρινός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς (από 6 μήνες έως 1 έτος)
* Οριστικός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς
* Στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 13 γιατρούς

Ιδιωτικές κλινικές
* Σε 7 κλινικές επιβλήθηκε πρόστιμο 64.000 ευρώ

Διαγνωστικά Κέντρα
* Σε 1 διαγνωστικό εργαστήριο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.655,90 ευρώ


Πηγή : iatropedia.gr


Πέλλα: Όταν έβγαζε τα ρούχα της μπροστά στον υπολογιστή δεν φανταζόταν με τίποτα τα όσα θα επακολουθούσαν - Ο εφιάλτης της όμορφης γυναίκας!


Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε τους τελευταίους μήνες...
Δράστης και θύμα «γνωρίστηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, που λειτουργεί στα πρότυπα του facebook. Γεωργιανοί και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα, οι διαδικτυακοί φίλοι άρχισαν να συνομιλούν μέσω internet από τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάποια στιγμή η σχέση τους... ανέβηκε επίπεδο και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βιντεοκλήσεων με το γνωστό πρόγραμμα skype. Με τη βοήθεια της κάμερας στους υπολογιστές τους είχαν την ευκαιρία να βλέπει ο ένας τον άλλον κατά τη συνομιλία. Ετσι άρχισε να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Ο νεαρός όμως, όπως αποδείχτηκε, είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Βλέποντας ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της 37χρονης, πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική κατά τη συνομιλία τους! Οπως φαίνεται, ο αρχικός δισταγμός και οι όποιες αντιστάσεις της κάμφθηκαν και άρχισε να βγάζει ολοένα και περισσότερα ρούχα.

Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς. «Θέλω χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο internet και να μην τις στείλω στους συγγενείς σου» της είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Η κοπέλα δεν πείστηκε και τότε ο δράστης ανέβασε για λίγο τις φωτογραφίες στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης! Εντρομη τον παρακάλεσε να τις κατεβάσει και άρχισε να καταθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που της ζητούσε.
Συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ, ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα, τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα, καθώς ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγοράσει αυτοκίνητο. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για την 37χρονη, που απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ψηφιακά ίχνη του νεαρού και τον συνέλαβαν στη Σκύδρα, όπου κλείστηκε το ραντεβού για να πάρει επιπλέον 3.000 ευρώ. Λίγο πιο κάτω ήταν και ένας 19χρονος φίλος του, τον οποίο είχε πάρει για προστασία.



Πηγή: Espresso, newsit.gr


Σύρος: Σήκωσε τα δίχτυα του και είδε αυτά τα ψάρια - Τα έχασαν όταν έμαθαν περί τίνος επρόκειτο (Φωτό)!


Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης βγήκε στη στεριά, όταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να συγκεντρώνεται προς το μέρος του...
«Διακοπές» στις ελληνικές θάλασσες της Σύρου και των Κυκλάδων φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν τα λαγόψαρα. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα λαγόψαρα έπιασε ένας ερασιτέχνης ψαράς πριν απο λίγες μέρες στην περιοχή της Αζολίμνου.
Ευτυχώς ο ψαράς είναι λάτρης της θάλασσας και του ψαρέματος και η ενημέρωση που είχε τον «έσωσε», αφού αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για λαγόψαρα και δεν τα έπιασε καν με γυμνό χέρι. Είναι η πρώτη φορά που ψαρεύονται στην περιοχή τέτοια ψάρια και μολονότι οι επαγγελματίες ψαράδες τα γνωρίζουν, οι ερασιτέχνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.
Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.



Πηγή: cyclades24.gr, newsit.gr


Σαμαράς: Τη Δευτέρα τα χρήματα για κάθε πληγέντα δήμο


Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ως συνέπεια των πλημμυρών που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στην Αττική.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Απόψε συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, αργά χθες το βράδυ.

«Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ανέφερε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αναμένει από τις υπηρεσίες «εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».


Πηγή : ethnos



Κίνα: 16 εργάτες σκοτώθηκαν σε ανθρακωρυχείο



Τουλάχιστον 16 εργάτες σκοτώθηκαν όταν τμήμα του ανθρακωρυχείου όπου εργάζονταν κατέρρευσε στην επαρχία Σιντζιάνγκ στη δυτική Κίνα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ουρούμκι χθες όταν οι 33 ανθρακωρύχοι εργάζονταν κάτω από την επιφάνεια της γης, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.
Έντεκα εργάτες τραυματίστηκαν και 6 κατάφεραν να γλυτώσουν, προσέθεσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.
Στα ορυχεία της Κίνας σημειώνονται τα πλέον φονικά δυστυχήματα στον κόσμο εξαιτίας της ελλιπούς εφαρμογής των κανονισμών ασφαλείας. Είκοσι δύο εργάτες είχαν σκοτωθεί σε δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Κίνα τον Ιούνιο.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει περίπου 2.000 μικρά ανθρακωρυχεία έως το 2015.


Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού, τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 26 Οκτωβρίου 2014.Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείχνουν 03:00.


Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη βρίσκεται ο Κάσσανδρος


Η νέα άποψη για το πρόσωπο που κρύβεται θαμμένο στην Αμφίπολη, έρχεται στο προσκήνιο, από τη βυζαντινολόγο Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Σύμφωνα με την βυζαντινολόγο ιστορικό, εκτιμά ότι στο μεγαλοπρεπές μνημείο, πιθανολογεί ότι βρίσκεται ο Κάσσανδρος.

Αυτό υποστηρίζει, στο νέο της βιβλίο, ένα ολιγοσέλιδο τομίδιο με τον τίτλο, «Εικασίες, Βεργίνα-Αμφίπολη», στο οποίο μοιράζεται με

τους αναγνώστες άγνωστες εικασίες τόσο για τον τάφο της Βεργίνας όσο και για την Αμφίπολη.

Στην εισαγωγή του σύντομου μελετήματός της η κ. Αρβελέρ «αναζητά» τον ένοικο στο περιβάλλον του στρατηγού Κασσάνδρου (358 ή 350-297 π.Χ), επίγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με δύναμη και εξουσία.

Η . Αρβελερ υποστηρίζει ότι η μεγαλοπρέπεια του μνημείου σε συνδυασμό τόσο με τις ενδείξεις και όσο και με τις ιστορικές πηγές, δείχνουν ότι ο τάφος θα μπορούσε να είναι παραγγελία του Κάσσανδρου.

«Πιστεύω ότι η μεγαλοπρέπεια του μνημείου συνάδει με το χαρακτήρα του Κασσάνδρου, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, διακρινόταν για την ευρυμάθειά του, αλλά και για την εχθρότητά του απέναντι στον Μεγάλο Αλέξανδρο, με τον οποίο είχε έρθει σε σύγκρουση στη Βαβυλώνα. Να ονομάσω, λοιπόν, Κασσάνδρειον το μνημείο της Αμφίπολης;», αναφέρει σχετικά η κυρία Ελένη Αρβελέρ.

«Πού, άραγε, θάφτηκαν ο ίδιος ο Κάσσανδρος και η σύζυγός του, Θεσσαλονίκη; Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανόν ο οικιστής -που είχε, μάλιστα, καταλάβει την Αθήνα και είχε γνωρίσει το κτιριακό μεγαλείο της- να ανέγειρε μεγαλοπρεπές, για την οικογένειά του, μαυσωλείο στην Αμφίπολη», υπογραμμίζει.

«Πιστεύω ότι με το μνημείο της Αμφίπολης πρέπει να σχετίζονται επιφανείς, που είχαν δεσμούς λόγω καταγωγής ή λόγω δράσης με αυτή την πόλη. Πιθανότατα (να πω ασφαλώς;) ο ίδιος ο Κάσσανδρος και η γυναίκα του Θεσσαλονίκη» εκτιμά η κ.Αρβελέρ, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγαλοπρέπεια του μνημείου συνάδει με το χαρακτήρα του Κασσάνδρου, ο οποίος διακρινόταν για την ευρυμάθειά του αλλά και για την εχθρότητά του απέναντι στον Μεγάλο Αλέξανδρο».

«Όσο για τους δολοφονηθέντες από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη, Ρωξάνη και τον τότε δωδεκαετή Αλέξανδρο Δ΄, γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και την Ολυμπιάδα, που δολοφονήθηκε στην Πύδνα, αν ο Κάσσανδρος ήθελε να τηρήσει τα προσχήματα -κυρίως απέναντι στους υπόλοιπους διαδόχους αλλά και απέναντι στο νομοταγές στη δυναστεία του Μ. Αλεξάνδρου στράτευμα-, θα πρέπει να τους έθαψε, ως βασιλείς που ήταν, στους βασιλικούς τάφους των Αιγών», σημειώνει.



Πηγή : thetoc.gr


Και άλλο κρούσμα δολοφονιών από μαθητή σχολείου στις Η.Π.Α.



Νεαρός μαθητής άνοιξε πυρ στην καφετέρια σχολείου έξω απο το Σηάτλ των ΗΠΑ, σκοτώντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας σοβαρά δύο αγόρια και άλλα δύο κορίτσια, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει. Οι 4 τραυματίες, ηλικίας κάτω των 18 ετών, υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος ήταν ο 14χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, μαθητής γυμνασίου. Συμμαθητές του περιέγραψαν τον νεαρό ως «καλό παιδί», που συμμετείχε στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου.

Μέχρι στιγμής οι αρχές του Μέρισβιλ δεν έχουν αποκαλύψει τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. «(Το όπλο) είχε αποκτηθεί νομίμως», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας Νταγκ Ντόσον της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ο νεαρός τράβηξε το όπλο το οποίο είχε στο σακίδιό του και άρχισε να πυροβολεί κατά των συμμαθητών του στο κιλικίο του σχολείο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τα πυρά ένα κορίτσι. Δύο ακόμα κορίτσια και ένα αγόρι φέρουν «σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», δήλωσε η Τζοάν Ρόμπερτς επικεφαλής της κλινικής Πρόβιντενς Ρίτζιοναλ στο Έβερετ. Ένα τέταρτο θύμα, ένα αγόρι, τραυματίστηκε στο σαγόνι και μεταφέρθηκε σε διαφορετικό νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός του ήταν λιγότερο σοβαρός.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στις εγκαταστάσεις του κτιρίου, δήλωσε ο Λεμουρέ. Αστυνομικοί «χτένισαν» το κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε άλλος κίνδυνος ενώ βοήθησαν τους μαθητές που βρίσκονταν κλειδωμένοι σε αίθουσες διδασκαλίας να απομακρυνθούν από το σχολείο.

Περίπου 30 μαθητές και προσωπικό παρέμειναν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής για ανάκριση από τις αρχές. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 2.500 μαθητές ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.

πηγή: kathimerini


Προφυλάκιση για τον οδηγό που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στην Π. Ράλλη


Την προφυλάκιση του νεαρού οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο πριν λίγες ημέρες στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές του Συμβουλίου , που συνεδρίασε μετά από διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και Εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ή όχι ο 27χρονος οδηγός , τάχθηκε με το βούλευμα που εξέδωσε υπέρ της άποψης του ανακριτή της υπόθεσης και αποφάσισε την προφυλάκιση του νεαρού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Μάριαν Ερβίς, Αλβανός υπήκοος, οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που απολογήθηκε από το Τζάνειο νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες ενώπιον του 4ου ανακριτή, είναι κατηγορούμενος για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια. Μετά την απολογία του η πλευρά της ανάκρισης είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος , που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή ενώ ο Εισαγγελέας είχε την άποψη πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι πάσχει από επιληψία και ότι την επίμαχη μέρα και ώρα υπέστη κρίση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει το όχημά του.



Πηγή : imerisia.gr




Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα στην Αττική



Μεγάλες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα Παρασκευής την Αττική.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που καταπλάκωσαν το ένα το άλλο.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 850 κλήσεις για βοήθεια, που αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.
Οι ζημιές στο Ίλιον είναι μεγάλες και πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Για το λόγο αυτό ο δήμος Ιλίου ανακοίνωσε ότι οι δημότες των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, πως τους έχει εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.
Στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος, ενώ πυροσβέστες άντλησαν νερά από υπόγειο πάρκιγνκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.
Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης και για αρκετή ώρα έντονα ήταν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες.
Οι οδηγοί που βρέθηκαν στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού αντιμετώπισαν μεγάλη ταλαιπωρία.
Στο Δήμο Πειραιά, έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Δικτύων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Πηγή :eparousia.gr


Iσχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στον Αμβρακικό κόλπο




Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι την Άρτας και γενικότερα της Ηπείρου, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα με επίκεντρο 23 χλμ. νότια της Άρτας.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.