Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα στην Αττική



Μεγάλες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα Παρασκευής την Αττική.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που καταπλάκωσαν το ένα το άλλο.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 850 κλήσεις για βοήθεια, που αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.
Οι ζημιές στο Ίλιον είναι μεγάλες και πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Για το λόγο αυτό ο δήμος Ιλίου ανακοίνωσε ότι οι δημότες των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, πως τους έχει εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.
Στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος, ενώ πυροσβέστες άντλησαν νερά από υπόγειο πάρκιγνκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.
Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης και για αρκετή ώρα έντονα ήταν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες.
Οι οδηγοί που βρέθηκαν στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού αντιμετώπισαν μεγάλη ταλαιπωρία.
Στο Δήμο Πειραιά, έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Δικτύων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Πηγή :eparousia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου