Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο Κοτζιάς;



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την κυβερνητική ομερτά

«Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;

Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;

Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;

Η Νέα Δημοκρατία δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα. Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το “ανοιχτό βιβλίο του”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες.

Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά.

Αυτονόητο είναι, τέλος, ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης». 


Εκθεση ΓΣΕΕ: 7 στους 10 με μισθό κάτω από 1.000 ευρώ


Οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα ζουν με μισθό μικρότερο των 830 ευρώ, ενώ μόλις ένας στους δέκα παίρνει πάνω από 1.300 ευρώ, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Οι χαμηλότερες αποδοχές εμφανίζονται στον κλάδο της γεωργίας, όπου ο καθαρός μέσος μισθός ανέρχεται σε 607 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό (668 ευρώ) και οι διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (674 ευρώ).

Οι υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές εμφανίζονται στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (1.237 ευρώ), ενώ ακολουθούν οι τράπεζες και ασφάλειες (1.151 ευρώ), τα ορυχεία και λατομεία (1.140 ευρώ) και η δημόσια διοίκηση και άμυνα (1.101 ευρώ).

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των απασχολουμένων, το 7,5% της απασχόλησης είναι εργοδότες, το 22,2% αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, το 66,6% μισθωτοί, ενώ το 3,7% βοηθάει σε οικογενειακή επιχείρηση.

H εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι ότι η μετάβαση της οικονομίας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά θα απαιτούσε διπλασιασμό του όγκου των επιχειρηματικών επενδύσεων τα επόμενα 2 έτη, ώστε αυτές να προσεγγίσουν το 11%-12% του ΑΕΠ, ή μέση ετήσια αύξηση των καθαρών εξαγωγών κατά 3 δισ. ευρώ την περίοδο 2019-2022.

Η ΓΣΕΕ καταλήγει στο κείμενο συμπερασμάτων πως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ενεργοποίηση κλαδικών συμβάσεων για να διαχυθεί η αύξηση στο σύνολο της οικονομίας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς θα επιφέρουν άμεσο θετικό αποτέλεσμα στο ΑΕΠ, και συνεπώς στη φερεγγυότητα της οικονομίας και στους όρους αναχρηματοδότησης του χρέους στις αγορές, και θα δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας, προϋπόθεση απαραίτητη για μια πιθανή αύξηση των επενδύσεων μεσοπρόθεσμα.

Επιπλέον, η σταθερότητα και η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως εξαρτημένη από τη δημιουργία εισοδημάτων και ροών ρευστότητας στην οικονομία, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα βελτίωνε σωρευτικά την ποιότητα του ενεργητικού τους και την καταθετική τους βάση, οι οποίες υπονομεύτηκαν από τις πολιτικές της δημοσιονομικής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.

Διαβάστε αναλυτικά την Ενδιάμεση Έκθεση


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ. ΑΣ. με σκοπό να αλώσει κομματικά τη Δημόσια Τάξη



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ για τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στην ΕΛ.ΑΣ.

«Η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019. 

Για τις μεθοδεύσεις αυτές η ηγεσία της ΠΟΑΞΙΑ ζήτησε και είχε σήμερα συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΑΞΙΑ ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει στην Αστυνομία όλες τις δυνατότητες για να επιτελέσει την αποστολή της. Κατέστησαν παράλληλα σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τη θέση της προκειμένου η ηγεσία της Αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε δε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».


Είναι να τρελαίνεσαι, ο υπεύθυνος για την τραγωδία στο Μάτι Γ. Καπάκης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου


Αυτά μόνο στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να συμβούν, στην Ελλάδα της ακροαριστερής παρακμής και ακροαριστερής διαφθοράς.

Ο Πρώην Γ.Γ. Πολιτικός Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μέλος της κίνησης του Νίκου Κοτζιά  ΠΡΑΤΤΩ, ένας από τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι που έχασαν της ζωή τους 99 συμπολίτες μας, ζητάει με θράσος να τον εμπιστευτούν οι δημότες της Ανδρου και να τον κάνουν δήμαρχο.

Η ανακοίνωση του πρώην Γ.Γ. Πολιτικός Προστασίας Γιάννη Καπάκη προς τους κατοίκους της Άνδρου:

Φίλες Ανδριώτισσες, φίλοι Ανδριώτες,

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, πήρα την απόφαση στις εκλογές της 26η Μαΐου 2019, να διεκδικήσω την τιμητική για εμένα και εξαιρετικά υπεύθυνη θέση, του Δημάρχου Άνδρου.

Αυτή μου η απόφαση, μετά και την ανακοίνωση της δημοτικής μας παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας», προέκυψε μετά από πολλή περίσκεψη κι αφού πρώτα αφουγκράστηκα τη φωνή της κοινωνίας μας, συμβουλεύτηκα φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες και μίλησα με τις νέες και τους νέους μας, που αγωνιούν για το μέλλον τους και την προοπτική αυτού του τόπου.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο Συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει, ο διαχωρισμός των Τοπικών Συμβουλίων από την κεντρική επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου παρέχοντας την ευκαιρία για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των μικρών κοινωνιών των χωριών μας και την ενεργοποίηση των ικανότερων συμπολιτών μας για την επίλυση τους, ανεξαρτήτως παραταξιακών προτιμήσεων.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Κλεισθένη” είναι, η νέα δημοτική αρχή να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας.Μέλημα μου βασικό είναι, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση με την κοινωνία, προκειμένου, ακόμα και μέσα στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες, να βάλουμε τις βάσεις για έναν καινούργιο Δήμο που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, άλλωστε προτάσσει τις συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαι αποφασισμένος να τις αξιοποιήσωσε μέγιστο βαθμό, χωρίς ανούσιες αντιπαλότητες.

Και με αφορμή αυτή την επικοινωνία και με δεδομένη τη διαυγή και κρυστάλλινη σχέση που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνιαθεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για τη θέση μου, σχετικά με την τραγική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στιγμή που κατείχα το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.Μέχρι σήμερα δεν έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα δημοσίως, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι χρέος μου – ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους νεκρούς, αλλά και συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους οικείους αυτών και τους πληγέντες –είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάδειξη της αλήθειας.

Η μόνη αρμόδια από το Σύνταγμα και τους νόμους για να εξετάσει την υπόθεση και να αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας, όπως όλοι οφείλουμε, έχω θέσει τον εαυτό μου.

Στους αυτόκλητους μιντιακούς και μη «δικαστές», οι οποίοι εκ των προτέρων έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα και καταδίκες όλο αυτό τον καιρό, καταχρώμενοι την εξουσία που τους δίνει το όποιο βήμα διαθέτουν, επιδιδόμενοι σε αγώνα ανηλεούς ανθρωποφαγίας, προσωπικής εις βάρος μου λάσπης και ανήθικης πολιτικής σπέκουλας, με προεξάρχοντα σε τοπικό επίπεδο τον γνωστό μαϊντανό της κίτρινης ιστοσελίδας, έχω να συστήσω να είναι πιο εγκρατείς και να περιμένουν την ετυμηγορία και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρωτεύει και έχει απόλυτα ανάγκη ο τόπος, είναι η προσπάθεια και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Άνδρου που καθημερινώς οξύνονται, στην οποία και είμαι απόλυτα προσηλωμένος από όποια θέση έχω ταχθεί να υπηρετώ.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους σας από τότε που ήμουν πολύ νέος, όπως γνωστή είναι και η κοινωνική μου συνεισφορά. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολύ καλά σ’ αυτό τον τόπο και εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι να σας κρύψω.

Φίλες και φίλοι,

Το στοίχημα είναι μεγάλο.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να το κερδίσουμε για να διαμορφώσουμε το Δήμο που μας αξίζει. Την Άνδρο της Ζωής μας!!!!

Με την δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά, βασισμένη στις πρωτοβουλίες, τη συνεννόηση και τη συνεργασία ΟΛΩΝ, σας ζητώ να με στηρίξετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Με σεβασμό και εκτίμηση Γιάννης Καπάκης Υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας»


Αλβανός πολιτικός αναλυτής κατηγορείται πως «λαδωνόταν» από τα μυστικά κονδύλια επί υπουργίας Κοτζιά



Tον Αλβανό συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή Μουσταφά Νάνο, κατηγορούν δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας, πως "λαδώθηκε" με 30 χιλιάδες ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργείας Νίκου Κοτζιά. 

Ο Νάνο που είναι τακτικός φιλοξενούμενος πάνελ εκπομπών της αλβανικής τηλεόρασης, αποτελεί “κόκκινο” πανί για τους Αλβανούς εθνικιστές εξαιτίας των αμφιλεγόμενων τοποθετήσεών του, όπως πρόσφατα που δήλωσε πως “οι Κοσοβάροι έχουν σερβικό αίμα”.

Ο 58χρονος Νάνο υπήρξε αρχικά στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Το 1997 εγκατέλειψε την πολιτική για ν΄ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας. Ο ίδιος, ξεχωρίζει γενικά για τις φιλελεύθερες και προοδευτικές αντιλήψεις και απόψεις που διατυπώνει δημόσια. Είναι συγγραφέας τριών δοκιμίων και ιδρυτής του δημοφιλούς ιστολογίου respublica.al.

Τις τελευταίες μέρες, αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για “λίστα” δημοσιογράφων, διαχειριστών ιστοσελίδων, ηθοποιών και πολιτικών που φέρονται να λάμβαναν ελληνικά εμβάσματα, προκειμένου να εξυπηρετούν συμφέροντα και θέσεις της Ελλάδας. Στα σχετικά δημοσιεύματα τα πρόσωπα αυτά, χαρακτηρίζονται “πουλημένοι” στην Αθήνα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για τα όσα αναφέρουν και υποστηρίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ούτε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.


Πηγή : protothema.gr


Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Κοτζιά



Με αφορμή τις νέες καταγγελίες  Ν. Κοτζιά, η Νέα Δημοκρατία βάζει στο κάδρο και τον Αλ. Τσίπρα, γιατί επιδεικνύει εντυπωσιακή αφωνία για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα διαφθοράς : «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος. Δεν το λέει η Ν.Δ., αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννης, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καθώς και ερώτηση προς τον Π. Καμμένο, ζητάει να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του τέως ΥΠΕΞ ότι ο κ. Καμμένος στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού κατήγγειλε τον χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι ερωτώνται, μεταξύ άλλων, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της «βαρύτατης καταγγελίας».




Σκάνδαλο 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες του Γιάννου – Θα πάει κανείς στη φυλακή για τις απίστευτες καταγγελίες;



H απόφαση της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, προφανώς στηρίχτηκε σε αδιάσειστα στοιχεία εναντίον τους. Ενδεχομένως να έχει και πολιτικό «χρώμα» και πιθανότατα να ισχύει και το «δόγμα Πολάκη» για να μπουν κάποιοι στη φυλακή προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Όμως, είναι σίγουρο ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για λογαριασμούς του πρώην υπουργού και δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε για τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που φέρεται να δόθηκαν ως μίζες για τις φρεγάτες.

Η προφυλάκισή του μπορεί βεβαίως να λειτουργήσει και ως ένα νέο σκηνικό «Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη», παρ’ ότι οι τελευταίοι έχουν δικαστεί και καταδικαστεί ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είναι προφανώς «αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου», μέχρι δηλαδή να δικαστούν και να καταδικαστούν.

Το νέο σήριαλ που θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες βολεύει πολύ την κυβέρνηση αφού εν μέσω προεκλογικής περιόδου (όποτε κι αν στηθούν κάλπες) το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κάθαρση», «να πάνε τα λαμόγια στη φυλακή», «εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, οι άλλοι είναι βρόμικοι» κ.λπ.

Και ορθώς θα «σηκώσουν» ψηλά τη σημαία των αδιάφθορων αφού η επιχείρηση «χειροπέδες», ειδικά σε πρόσωπα που δεν είναι καθόλου αγαπητά στον κόσμο (πρώην υπουργοί ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), είναι από αυτές που «πουλάνε».

Αν θυμηθούμε μόνο πόσα πρωτοσέλιδα και πόσες χιλιάδες ώρες σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις σπαταλήθηκαν από το 2012 που πέρασαν χειροπέδες και στον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταλαβαίνει κανείς ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σήριαλ.

Με τα δικά τους τι θα κάνουν;
Ωστόσο, μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει να κοιτάξει και τα του οίκου της; Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει η Δικαιοσύνη εδώ και τώρα έρευνες για καταγγελίες που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις μίζες που φέρεται να πήρε ο Γιάννος; Κι εξηγούμαστε:

Την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε κανάλι της Κρήτης περιγράφει τι έγινε στο δραματικό υπουργικό συμβούλιο όπου συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο κι οδηγήθηκε σε παραίτηση και λέει χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά (σ.σ. εννοεί τον Πάνο Καμμένο που ποτέ δεν τον κατονομάζει προφανώς απαξιωτικά) έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια.

Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν κορυφαίος υπουργός. Ηταν ο ΥΠΕΞ τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε τυφλά, κάνει μια απίστευτη καταγγελία. Λέει ότι άλλος υπουργός, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι και συγκυβερνήτης, κατήγγειλε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ότι δόθηκαν χρήματα (50 εκατ. ευρώ) από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος για να προωθηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας δε λέει ότι δόθηκαν γενικώς και αορίστως αλλά ότι τα πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Και μαζί φυσικά επαναφέρει το θέμα των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ όπου σύμφωνα πάλι με τον Καμμένο ήταν 45 εκατ. ευρώ και δόθηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κοτζιάς λέει ότι τα κονδύλια είναι 11 εκατ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, διακινήθηκε «μαύρο», «μυστικό» χρήμα, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ για να περάσει η συμφωνία. Και ότι αυτά τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή και μόνο η αναφορά ενός υπουργού θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Θα έπρεπε άμεσα να κινηθούν διαδικασίες άρσης της βουλευτικής ασυλίας όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, να πάει δικογραφία στη Βουλή, να κινηθούν οι δικαστές και να αρχίσουν ανακρίσεις.

Απαντήσεις τώρα
Είναι αδιανόητο να βγαίνει ένας υπουργός και να κατηγορεί την ίδια του την κυβέρνηση ότι πήρε «μαύρα» λεφτά από τον Σόρος και κανείς να μην αντιδρά. Θα πρέπει να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Πότε δόθηκαν αυτά τα χρήματα;

Ποιος ήταν ο «ταμίας» της κυβέρνησης που τα πήρε και με ποιο τρόπο;

Ποιοι γνώριζαν για τα κονδύλια του Σόρος; Ηξερε και ο πρωθυπουργός γι’ αυτά;

Ποιοι πληρώθηκαν από αυτά τα χρήματα;

Λέει αλήθεια ο Νίκος Κοτζιάς για όσα ειπώθηκαν; Σίγουρα θα υπάρχουν πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και σίγουρα η 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του (που δεν δίνεται στη δημοσιότητα αν και είναι δημόσιο έγγραφο) θα περιγράφει τα γεγονότα.

Πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που, με βάση τα χρήματα που φέρεται να δόθηκαν, είναι 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες που φέρεται να πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες.

Στην προκειμένη περίπτωση που είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Πώς ένας υπουργός μέσα στο υπουργικό συμβούλιο βγαίνει και κάνει τέτοιες καταγγελίες και κανείς δεν αντιδρά; Κανείς δεν θίχτηκε από τον «οχετό» του Πάνου Καμμένου; Μόνον ο Κοτζιάς;

Οι εισαγγελείς που είναι να διερευνήσουν την υπόθεση;

Γιατί μια χαρά να εφαρμοστεί το «δόγμα Πολάκη» σε όσα λαμόγια έκαναν περιουσίες από μίζες και από διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όχι, όμως το δίκαιο να εφαρμόζεται για τους «άλλους», για την «άλλη πλευρά» που λέει και ο Κοτζιάς. Ας ρίξουν μια ματιά ο Τσίπρας και οι υπουργοί του στον καθρέφτη τους.


Βασίλης Σ. Κανέλλης
Πηγή : in.gr


Αλληλοδιαψεύδονται και αλληλοξεφτιλίζονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Σπίρτζης : Δεν άκουσα τον Καμμένο να λέει για τον Σόρος



Κάθε μέρα το κακό για την χώρα μεγαλώνει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τραγωδία που μας ξεφτιλίζει παγκοσμίως με τα νούμερα τσίρκου που έχει κάνει υπουργούς.

Αλληλοδιαψεύδονται και αλληλοξεφτιλίζονται σε βάρος της χώρας

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπουργός μεταφορών έκανε παρέμβαση υπέρ του Πάνου Καμμένου, για τις καταγγελίες  του Νίκου Κοτζιά ότι στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι «ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους και δεν του είχε απαντήσει κανείς – ούτε ο κ Τσίπρας». 

Τι είπε ο Σπίρτζης στο Πρώτο Θέμα 104,6  «Δεν έχω ακούσει εγώ τον Πάνο Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι… Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία».

Πόσο ακόμα θα τους αφήνουμε να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς;


Ντόρα : Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα



Ομιλία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ συνεδριάζει σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική οικονομία πορεύεται σε περιβάλλον διαλυτικής αβεβαιότητας. Στις αχαρτογράφητες περιοχές των αγορών και υπό την πίεση της ιταλικής και της τουρκικής κρίσης, οι επενδυτές προτιμούν τα ασφαλή καταφύγια. Δυστυχώς, τα ελληνικά ομόλογα δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά. Τα spreads των δεκαετών ομολόγων μας κινούνται σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες που βίωσαν μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίου διέψευσε αμέσως τη ρητορική της «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Ακόμη χειρότερα, η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τον αναγκαίο εξωτερικό δανεισμό, ενώ επιβαρύνεται πλέον με νέες υποχρεώσεις, με κυριότερη αυτή των αντι-αναπτυξιακών πρωτογενών πλεονασμάτων. Όλα αυτά ουσιαστικά ισοδυναμούν με τέταρτο Μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή, οι αξίες των τραπεζών απομειώνονται διαρκώς, αντανακλώντας το πολιτικό και οικονομικό ρίσκο της χώρας. Η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την οικονομία. Τα κόκκινα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να είναι αποτρεπτικό.

Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε η ετήσια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018. Η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 57η θέση ανάμεσα σε 140 κράτη, υποχωρώντας κατά 4 θέσεις σε σχέση με πέρσι. Ανάμεσα στις αρνητικές επιδόσεις ξεχωρίζουν οι υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή ποιότητα των θεσμών και οι στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας. Στην ουσία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και η παραγωγικότητα συνεχίζει να διολισθαίνει. Οι επενδύσεις παραμένουν στάσιμες, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις, με κυριότερη την εμβληματική αξιοποίηση του Ελληνικού. H κυβέρνηση επιχαίρει για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ εμφανίζοντας πλασματικά στοιχεία, τη στιγμή που οι βεβαιωμένες από την Κομισιόν πληρωμές υπολείπονται του κοινοτικού μέσου όρου, αφήνοντας έτσι ανεπίτρεπτα αναξιοποίητη την κυριότερη πηγή «μαλακής χρηματοδότησης» της οικονομίας. Τέλος, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αναβολή της μείωσης συντάξεων, δηλαδή για ένα μέτρο που η ίδια έχει ψηφίσει δύο φορές.

Κυρίες και κύριοι,

Το επόμενο εθνικό στοίχημα είναι εκείνο της ανάπτυξης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτουν σχέδιο για την άμεση ανάταξη του οικονομικού κλίματος. Στόχος μας είναι η αύξηση των επενδύσεων, η αύξηση των εξαγωγών και η αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, με παράλληλη αύξηση του μεριδίου της βιομηχανίας στο ΑΕΠ.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με ένα σχέδιο 6 αξόνων.

Πρώτον, με μείωση της γραφειοκρατίας για τις επενδύσεις.

Σχεδιάζουμε αυτοματοποιημένο σύστημα αδειοδότησης για όλους τους κλάδους, με το οποίο θα ολοκληρώνονται αυθημερόν η διαδικασία για χαμηλού ρίσκου δραστηριότητες. Επίσης, εισάγουμε προθεσμίες αδειοδότησης που θα δεσμεύουν το κράτος και, όταν δεν τηρούνται, η απόφαση θα εκδίδεται από τον αρμόδιο υφυπουργό. Ακόμη, βελτιώνουμε το χωροταξικό σχεδιασμό και θεσπίζουμε 4 κατηγορίες χρήσεων γης: κατοικία, παραγωγή, ειδικές χρήσεις, τουρισμός.

Δεύτερον, στήριξη της επιχειρηματικής εξωστρέφειας.

Συστήνουμε Ειδική Γραμματεία Εξωστρέφειας. Διευρύνουμε το ωράριο στα τελωνεία. Ενεργοποιούμε την ενιαία θυρίδα για απλοποίηση των εξαγωγών και θεσπίζουμε άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς.

Τρίτον, αποκατάσταση της ρευστότητας.

Εισάγουμε αυτόματο και σύντομο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών στη θέση του αναποτελεσματικού εξωδικαστικού μηχανισμού της κυβέρνησης. Για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προβλέπεται ταχεία εξωδικαστική επίλυση. Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ο μεγαλύτερος πιστωτής θα καταθέτει πρόταση ρύθμισης και διαγραφής χρέους. Εφόσον αυτή υιοθετείται από την πλειοψηφία των πιστωτών, τότε θα ισχύει χωρίς δικαστική επικύρωση.

Επιπλέον, σχεδιάζουμε παρεμβάσεις για να ολοκληρωθούν τα εκκρεμή επενδυτικά σχέδια παλαιότερων αναπτυξιακών νόμων. Δίνουμε δυνατότητα αλλαγής του αρχικού χρηματοδοτικού σχήματος και μειώνουμε ποινές και πρόστιμα. Ακόμη, δίνουμε φορολογικά κίνητρα σε νέα σχέδια, με αποσβέσεις έως 200% στις επενδύσεις κεφαλαίου και μεταφορά φορολογικών ζημιών μέχρι και 10 χρόνια, όπως γίνεται στην Πορτογαλία.

Επίσης, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες προκήρυξης, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους και έκδοση αποτελεσμάτων σε 4 μόνο μήνες.

Τέλος, εξελίσσουμε το ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο για το συντονισμό των δράσεων που αφορούν χρηματοδότηση επιχειρήσεων από δημόσιους πόρους και ενίσχυση ρευστότητας σε επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από το τραπεζικό σύστημα.

Τέταρτον, στήριξη της νέας και καινοτόμας επιχειρηματικότητας.

Με απλοποίηση του πλαισίου για τις start-ups και τους angel investors. Με φοροαπαλλαγές έως 75% του επενδυόμενου κεφαλαίου στις νεοφυείς και αφορολόγητο στην πώληση μετοχών τους.

Πέμπτον, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ιδρύουμε ειδικά επενδυτικά τμήματα στα δικαστήρια. Θεσπίζουμε την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και ιδρύουμε νέο τμήμα στο Συμβούλιο Επικρατείας, αποκλειστικά για ζητήματα επενδύσεων.

Κανένας νόμος δεν θα ισχύει χωρίς τη συγκατάθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και καταργούνται αναχρονιστικές διατάξεις, όπως η Ενιαία Τιμή Βιβλίου και η πολιτική Αχτσιόγλου στα εργασιακά.

Τελευταίος άξονας, έμφαση στη βιομηχανία.

Θέλουμε το φόρουμ βιομηχανίας ως εγκριτικό φορέα των προτάσεων της επιχειρηματικής κοινότητας. Θέλουμε την επανασύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική. Υποχρεωτική διαιτησία στις συλλογικές συμβάσεις, σύγχρονο συνδικαλιστικό νόμο, νόμιμες υπερωρίες που θα πληρώνονται και ανταποδοτικότητα τελών ΟΤΑ στις βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά μέτρα για λιγότερους φόρους, αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας. Ομοίως, προτεραιότητά μας είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται και αντικαθίσταται από νέο σύστημα τριών πυλώνων που δεν θα τιμωρεί την εργασία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για σταδιακή μείωση των εισφορών σύνταξης από 20%, στο 15%. Θέλουμε να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα και να διευκολύνουμε τις προσλήψεις.

Κυρίες και κύριοι,

Το σχέδιο που σας περιέγραψα μπορεί να φέρει ανάπτυξη 4% για μια δεκαετία και να δημιουργήσει 700.000 θέσεις εργασίας. Είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε τα υπερπλεονάσματα που προήλθαν από την εμμονή του κ. Τσίπρα να απαλλοτριώσει την παραγωγική Ελλάδα, για να μοιράζει κρατικοδίαιτη επαιτεία. Η σημερινή κυβέρνηση αποχωρεί ως αποτυχημένη, όμως ναρκοθετεί το περιβάλλον που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε ταχεία αποκατάσταση της εθνικής αξιοπιστίας, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, των επενδυτών και των καταναλωτών.

Αυτό προϋποθέτει την εφαρμογή ενός θεσμικού πλαισίου φιλικού προς την επιχειρηματικότητα. Χρειαζόμαστε μείωση της παράλογης φορολογικής επιβάρυνσης και εφαρμογή εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις.


«Εκκωφαντική» σιωπή Τσίπρα - Καμμένου μετά τις αποκαλύψεις Κοτζιά για Σόρος



Ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στο υπουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθε σε σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος - Οι αποκαλύψεις του δεν έχουν σχολιαστεί ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα ούτε από τον κυβερνητικό του εταίρο - Ανακοινώσεις από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής.

Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, η χθεσινή αποκάλυψη-«βόμβα» του Νίκου Κοτζιά για όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, φαίνονται να περνάνε σε... δεύτερη μοίρα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στο υπουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και εν συνεχεία ουσιαστικά εξωθήθηκε σε παραίτηση, ο κ. Καμμένος είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος!

Όπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά». «Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. μιλώντας χθες στο Κρήτη TV. 

Και συνέχισε: «Η άλλη πλευρά (σ.σ. έτσι αποκαλούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάζει) έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».


Αν και... λαλίστατος, συνήθως, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, δεν πήρε θέση για όσα του καταμαρτυρά ο τέως υπουργός Εξωτερικών. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, άδραξε την ευκαιρία να... ριχτεί σε μια ακόμα αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, μετά την προφυλάκιση Παπαντωνίου, αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τις αποκαλύψεις Κοτζιά σχετικά με το... μοιραίο, για εκείνον, υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου και τα όσα διημείφθησαν πίσω από κλειστές πόρτες.

Και αυτό, μολονότι το θέμα των δηλώσεων Κοτζιά ανέδειξαν με ερωτήσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζoρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;».

Συνεργάτες, δε, της Φώφης Γεννημματά, υπογράμμιζαν: «Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός"». «Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες» καταλήγουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα σήμερα, αναφορές στις αποκαλύψεις Κοτζιά ακούστηκαν και στη Βουλή. Ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου -σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τέως ΥΠΕΞ- είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλο: «Εσείς χρηματίζεστε από τον κ. Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; Γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς και δεν είπατε τίποτα. Άντε και στο υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι, αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε. Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος, όπως είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος;». 

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης υπουργών από το ίδρυμα Σόρος «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ορθότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, δεν έχει λόγο να χρηματιστεί: «Δεν στέκεται με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό -και προσωρινά πιστεύω με πολιτικό κόστος- άρα για ποιο λόγο να λάβει χρήματα;».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Δεν σας ξέφυγε φαντάζομαι ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το υπουργικό συμβούλιο. Είπε ότι οι καταγγελίες για χρηματοδότηση από τον Σόρος δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο, αλλά όλη την κυβέρνηση. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους υπουργούς. Εσείς κύριε Παπαγγελόπουλε δεν τον ρωτήσατε; Το υπουργικό είναι πολύ σοβαρό όργανο για να λέμε αρλούμπες -πώς ήρθαν αυτά τα κονδύλια στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκαν ξένοι; Αυτό οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο».


Βασίλης Αναστασόπουλος
Πηγή : protothema.gr


Γελάει το twitter με την Νοτοπούλου


Η υφυπουργός «ανέβασε» στον λογαριασμό της στο Instagram ένα στιγμιότυπο από τη συνάντησή της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές», κάτι που θέλησε να το επισημάνει στη λεζάντα της φωτογραφίας τους, χωρίς όμως να λογαριάσει ότι η λέξη «διευθύνων» κλίνεται.


Και μόλις το είδαν άρχισε το γλέντι στο twitter πριν το πάρει χαμπάρι και το διορθώσει καθυστερημένα η Νοτοπούλου και αφού είχε αρχίσει το κράξιμο

Όταν είσαι του κερατά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Ούτε να ξέρεις ούτε μόρφωση να έχεις. Βρίσκεσαι με πτυχίο με μεταπτυχιακό με υφυπουργιλίκι κι ας είσαι ένα αναλφάβητο τσόκαρο.
Συνάντηση με τον «Δ/νων», είχε η . Να γράψουν σωστά ελληνικά δεν ξέρουν, αλλά την Ευρώπη θα την άλλαζαν. Αμέ.
Νοτοπούλου : "Συνάντηση με τον διευθύνων..." . Τελικά κανείς τους δεν έχει πάει σχολείο;
"...Τον διευθύνων σύμβουλο..." μας λέει η κυρία Νοτοπουλου..άλλη μια ανοιχτωσιά της ελληνικής γλώσσας...
Ρε Νοτοπούλου 20 τετραγωνικά έπιπλο γραφείου έχεις βάλε εκεί σε μιά άκρη το Τζαρτζανο να μάθεις να κλίνεις 2 ρημαδομετοχές να να πάει στο διάολο.

"Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων... " Γιατί η γνώση είναι δύναμη. Γιατί δεν αρκεί να είσαι υπουργός, πρέπει και να το υποστηρίζεις. Γιατί διαβάζοντας τα σχόλια καταλάβετε γιατί μάς αξίζουν τέτοιοι. Νέα γραμματική από την Νοτ-Χιλλ. ,