Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Δεν πλήρωσε εισφορές το 2017 το 25% των επαγγελματιών



Σχεδόν ένας στους δύο επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες χρωστά το σύνολο ή μέρος από τις εισφορές του 2017. Η εκκαθάριση των εισφορών του προηγούμενου έτους για τους μη μισθωτούς, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση από τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ, δείχνει μεν ότι βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα των εισφορών ως προς το εισπραχθέν ποσό κατά 24%, καταδεικνύει όμως και ότι ένας στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες δεν κατέβαλε το 2017 καθόλου εισφορές.

Από αυτούς δε, που πλήρωσαν, το 16,4% (ήτοι 255.333 ασφαλισμένοι) κατέβαλε χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με αυτές που αντιστοιχούν στο εισόδημα του 2016 και τώρα καλούνται να πληρώσουν, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές και το υπόλοιπο του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε αντίθεση με τα χαμηλά ποσοστά εισπραξιμότητας εισφορών στους μη μισθωτούς που υπήρχαν με το παλιό καθεστώς και δεν υπερέβαιναν το 53% κατά μέσον όρο, η εισπραξιμότητα το 2017 με το νέο σύστημα, άγγιξε το 65,5% των απαιτητών εισφορών, δηλαδή βελτιώθηκε κατά 24%. Το ποσοστό των ασφαλισμένων με μερική ή πλήρη συμμόρφωση, που πλήρωσαν δηλαδή ένα μέρος ή το σύνολο των εισφορών τους, έφτασε στο 74,4%.

Να σημειωθεί ότι εκκαθαριστικά ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν για 1.155.534 ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους - επιστήμονες και αγρότες.

Το 23,7% αυτών (περίπου 273.861 ασφαλισμένοι) δεν έχει ούτε χρεωστικό ούτε πιστωτικό υπόλοιπο. Δεν θα κληθεί να πληρώσει, λοιπόν, παρά μόνο τις τρέχουσες εισφορές, ήτοι εισφορές Μαρτίου 2018, που πρέπει να εξοφληθούν έως την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαΐου.

Το 28,6% (330.482 ασφαλισμένοι) έχει πιστωτικά εκκαθαριστικά και κατά συνέπεια θα πρέπει να του επιστραφεί χρήματα. Προσοχή. Αν το ποσό επιστροφής (πιστωτικό υπόλοιπο) είναι κάτω των 50 ευρώ, αυτό θα συμψηφιστεί με τις επόμενες εισφορές. Αν είναι πάνω από 50 ευρώ, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να το εισπράξει εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN) είτε να το αφήσει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του προκειμένου να γίνει ο συμψηφισμός με μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές, αρκεί να το δηλώσει στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Το 22,1% των μη μισθωτών, ήτοι 255.333 ασφαλισμένοι, έχει κάνει μερικές καταβολές και κατά συνέπεια οφείλει μέσα σε 5 μήνες, με ισόποσες δόσεις να εξοφλήσει το ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των εισφορών του 2017, παράλληλα με τις τρέχουσες καταβολές. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Μαΐου, η δεύτερη έως 29/06, η τρίτη έως 31/07, η τέταρτη δόση έως 31/08 και η πέμπτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2018.

Παράλληλα, υπάρχουν και 295.770 ασφαλισμένοι μη μισθωτοί, ήτοι το 25,6% του συνόλου των μη μισθωτών για τους οποίους αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά ειδοποιητήρια για το 2017, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δεν πλήρωσαν καθόλου εισφορές. Πρόκειται για ασφαλισμένους που είτε η κρίση άφησε βαριά τα σημάδια της στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα είτε είναι συνειδητοί κακοπληρωτές και λειτουργούν στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό.

Προσοχή. Δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά για όσους έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση, αλλά και για όσους αμείβονται ως οιωνεί μισθωτοί, με δελτία παροχής υπηρεσιών. Γι’ αυτούς, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης χωρίς να είναι γνωστό ακόμη, πότε θα ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, βάσει των στοιχείων, καταρρίπτεται το «αφήγημα» ότι το νέο σύστημα εισφορών προκάλεσε εκτεταμένη απόκρυψη εισοδημάτων, καθώς και ότι το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ προήλθε από την επιβολή δήθεν εξοντωτικών εισφορών στους μη μισθωτούς.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


80χρονος ιερέας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 11χρονη με τη συναίνεση της μητέρας της!




Νέο σοκ στην τοπική κοινωνία, προκάλεσε η είδηση για την σύλληψη ενός 80χρονου ιερέα για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης έναντι χρηματικής αμοιβής, με το ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου να συμβαίνει, και να σοκάρει περισσότερο, είναι ότι η μητέρα της 11χρονης το γνώριζε τι θα συνέβαινε και είναι αυτή που συμφώνησε με τον 80χρονο για να βρίσκεται με την κόρη της!

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην υπόθεση, φέρεται να εμπλέκονται ο 80χρονος ιερέας και η 30χρονη Βουλγάρα η οποία έλαβε χρήματα απ΄την αλλοδαπή που εξετάζεται εάν υπήρξε ερωτική συνεύρεση μαζί της. Ωστόσο, έναντι οικονομικών και υλικών ανταλλαγμάτων την έπεισε να βρίσκεται και με την 11χρονη κόρη της και να την αγγίζει!

Η εξέλιξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησε η Ασφάλεια Βόλου για τον 80χρονο ιερέα, που τελούσε ωστόσο σε επ΄αόριστον αργία. Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τον εντόπισε να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 30χρονη, μαζί με το 11χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα. Κάποια στιγμή η 30χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο με την 11χρονη και ο προορισμός τους ήταν η παραλία του Αναύρου. Ο αστυνομικός ζήτησε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

Σήμερα ο ιερέας, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για το κακούργημα της ασέλγειας έναντι αμοιβής όπως και η μητέρα με την κατηγορία της συνέργειας σε ασέλγεια. Άγνωστοι τέλος, παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους ο ιερέας βρίσκεται σε επ’ αόριστον αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.


Πηγή : magnesianews.gr


Τα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά κυρίως σε παιδιά και εφήβους




Η χρήση αντιβιοτικών από το στόμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που κάνει αυτή τη συσχέτιση.

Ο κίνδυνος, που είναι μεγαλύτερος για τα παιδιά και τους εφήβους, μειώνεται με την ηλικία, αλλά παραμένει αυξημένος για τρία έως πέντε χρόνια μετά τη λήψη των αντιβιοτικών.

Για λόγους που δεν είναι σαφείς, η νεφρολιθίαση (πέτρα στα νεφρά) έχει αυξηθεί κατά περίπου 70% μέσα στα τελευταία 30 χρόνια, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παιδο-ουρολόγο δρα Γκρέγκορι Τάζιαν του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίοευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας (JASN), ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 26.000 άτομα με νεφρολιθίαση και 260.000 χωρίς πέτρα στα νεφρά.

Διαπιστώθηκε ότι η λήψη αντιβιοτικών αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στα νεφρά από 2,3 φορές (σουλφοναμίδες) έως 1,3 φορές (ευρέος φάσματος πενικιλίνες), ανάλογα με το είδος του αντιβιοτικού-.

Tα αντιβιοτικά μεταβάλλουν τη σύνθεση του μικροβιώματος στο ανθρώπινο σώμα. Η διαταραχή των μικροβιακών κοινοτήτων μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει στον ευκολότερο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.

Διαβάστε την επιστημονική δημοσίευση εδώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δυτική Ελλάδα: 647 συλλήψεις σε ένα μήνα - Ληστές και διαρρήκτες στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Απρίλιο του έτους 2018 και για όλη την εδαφική της περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2018, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά - 647-  άτομα. 

Ειδικότερα :

•       1       για ανθρωποκτονία

•       5       για ληστεία

•       43      για κλοπές/διαρρήξεις

•       72      για ναρκωτικά

•       59      για καταδιωκτικά έγγραφα

•       312     για παράνομη είσοδος & παραμονή

•       3       για απάτες

•       152     για λοιπά αδικήματα


 Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -362-  υποθέσεις. Ειδικότερα:


•       2       για ανθρωποκτονίες

•       10      για ληστείες

•       96      για κλοπές/διαρρήξεις

•       58      για ναρκωτικά

•       196     για λοιπά αδικήματα


 Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•       18      περίπου γραμμάρια ηρωίνης

•       12      περίπου γραμμάρια κοκαΐνης

•       2,5     κιλά κάνναβης περίπου

•       9       δενδρύλλια κάνναβης

•       86      δισκία ναρκωτικών

•       10.180  πακέτα τσιγάρων

•       16      κιλά λαθραίου καπνού

•       1.355   Χύμα λαθραία τσιγάρα

•       2.090   ευρώ περίπου

•       17      μαχαίρια, στιλέτα, γκλοπ,

•       10      κυνηγετικά όπλα

•       4       πιστόλια, αεροβόλο κλπ.

•       1       μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας

•       17      φυσίγγια – βολίδες

•       3.716   κροτίδες

•       2.500   παιδικά αθύρματα

•       3       φωτοβολίδες

•       205     γραμμάρια πυρίτιδα



Πηγή: tempo24news.gr


Ιάσων Φωτήλας: Αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ που εκθέτουν την ηγεσία του ΥΥΚΑ



Ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται εντός δημοσίου λογιστικού, η διοίκησή του παραλαμβάνει χωρίς να πληρώνει αντιδραστήρια για τον ιό HIV/ AIDS από την εταιρεία SIEMENS επισημαίνει με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο προηγούμενος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το 2012 ήταν στη φάση της ολοκλήρωσης (είχαν συζητηθεί ακόμη και οι ενστάσεις) και ακυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ τον Ιούνιο του 2015. Το Υπουργείο δικαιολόγησε την ακύρωση λέγοντας ότι οι προσφορές ίσχυαν μόνο για 180 μέρες – κάτι ανήκουστο αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη σε διεθνείς διαγωνισμούς διαδικασία επικαιροποίησης/ επανακατάθεσης των προσφορών – και ότι έχουν αλλάξει οι τεχνικές προδιαγραφές – αλλά εδώ και τρία χρόνια ούτε έχουν προσδιοριστεί νέες προδιαγραφές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο ούτε προκηρύχθηκε νέος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός.

Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ που εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με επίσημα έγγραφα που κατέθεσα στα Πρακτικά της Βουλής απέδειξα ότι, παρόλο που τα έτη 2016 και 2017 το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται εντός δημοσίου λογιστικού - επομένως απαγορεύεται να κάνει απευθείας αναθέσεις-, η διοίκησή του παρέλαβε, χωρίς να πληρώσει, αντιδραστήρια για τον ιό HIV/AIDS από την εταιρεία SIEMENS. Η εν θέματι εταιρεία έχει μάλιστα προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να αποζημιωθεί. Το μέγα ζήτημα όμως είναι η διαδικασία της έμμεσης απευθείας ανάθεσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ υπήρχε σχετική εντολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προβούν σε σχετικό ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

Μάλιστα, ο προηγούμενος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το 2012 ήταν στη φάση της ολοκλήρωσης (είχαν συζητηθεί ακόμη και οι ενστάσεις) και ακυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ τον Ιούνιο του 2015. Το Υπουργείο δικαιολόγησε την ακύρωση λέγοντας ότι οι προσφορές ίσχυαν μόνο για 180 μέρες – κάτι ανήκουστο αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη σε διεθνείς διαγωνισμούς διαδικασία επικαιροποίησης/ επανακατάθεσης των προσφορών – και ότι έχουν αλλάξει οι τεχνικές προδιαγραφές – αλλά εδώ και τρία χρόνια ούτε έχουν προσδιοριστεί νέες προδιαγραφές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο ούτε προκηρύχθηκε νέος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.      Για ποιους λόγους, αν και απαγορεύεται από το δημόσιο λογιστικό, το ΚΕΕΛΠΝΟ παραλάμβανε από την εταιρεία SIEMENS προμήθεια αντιδραστηρίων για τον HIV/AIDS το 2016; Υπήρξαν αντίστοιχες παραλαβές και για το 2017; Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί νέος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός ούτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε από τα Κέντρα Αναφοράς παρά τη σύσταση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που είχε δώσει προθεσμία έως το Δεκέμβριο του 2016;

2.      Μόνο η εταιρεία SIEMENS έχει προσφύγει στα δικαστήρια ή υπάρχουν και άλλες εταιρείες που προσπαθούν μέσω νομικής διαδικασίας να πάρουν τα οφειλόμενά τους από το ΚΕΕΛΠΝΟ; Αν πράγματι υπάρχουν, ποιες είναι αυτές; Σε ποιο ποσό ανέρχονται όλες οι οφειλές του ΚΕΕΛΠΝΟ προς αυτές;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Μαρία Τσιλιμιγκάκη


Προσπάθησε να αυτοκτονήσει με όπλο μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων



Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr,  ένας 54χρονος άνδρας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων έπειτα από απόπειρά να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο 54χρονος άνδρας, το βράδυ της Παρασκευής πήγε στο πίσω μέρος του Νοσοκομείου, κοντά στο νεκροτομείο, έβγαλε όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Την περίεργη αυτή υπόθεση ερευνά η Αστυνομία.


Νέα υπόθεση βιασμού στην Ινδία! Βίασαν μια 16χρονη και την έκαψαν



Άλλο ένα ένα βάρβαρο έγκλημα, το οποίο έχει σοκάρει διεθνώς την κοινή γνώμη, το τρίτο στη σειρά μέσα στην εβδομάδα, έλαβε χώρα στην Ινδία. 

Πρόκειται για μια 16χρονη Ινδή, η οποία έπεσε θύμα βιασμού από έναν 26χρονο παντρεμένο με ένα παιδί, poy πήγε στο σπίτι της κοπέλας, στο Σάγκαρ του κρατιδίου Μάντια Πραντές ενώ οι γονείς της έλειπαν και την βίασε. 

Η έφηβη κατόπιν, απειλούσε να αποκαλύψει στην οικογένειά του την αλήθεια και εκείνος για να μην το αποκαλύψει την έκαψε ζωντανή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαγκάρ, Σατιέντρα Κουμάρ Σούκλα μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε :
«Συλλάβαμε δύο κατηγορούμενους. Ο ένας είναι ο εξάδελφος της νεαρής κοπέλας ο οποίος ενημέρωσε τον αυτουργό ότι ήταν μόνη της στο σπίτι. Ο βασικός ύποπτος είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί».




Χαλκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε καρότσι με μωρό [vid]



«Πάγωσαν» οι περαστικοί από την συμβολή των οδών και Συγγρού και Κριεζώτου, αφού είδαν αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε καρότσι με παιδί!

Ευτυχώς όλα τελείωσαν καλά αφού δεν τραυματίστηκε το μωρό αλλά ούτε και η γιαγιά του που το πήγαινε βόλτα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο στο σημείο να γίνουν διαβάσεις πεζών στο σημείο, καθώς τα μικροατυχήματα είναι καθημερινή υπόθεση.



Πηγή : evialead.gr


Τουρκία: Κύμα συλλήψεων οπαδών του Γκιουλέν



ΑΓΚΥΡΑ. Εντάλματα σύλληψης εναντίον 300 στρατιωτικών, που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με την παράνομη οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, εξέδωσαν χθες οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές.

Περίπου 150 ύποπτοι βρίσκονταν χθες το πρωί υπό κράτηση, ύστερα από επιχειρήσεις της αστυνομίας τα ξημερώματα. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι 211 από τους υπόπτους είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Διαρροή θεμάτων

Αλλοι 21 κρατούμενοι κατηγορούνται για τη διαρροή των θεμάτων εξετάσεων στην αστυνομική ακαδημία το 2011, με στόχο την είσοδο υποστηρικτών του Γκιουλέν σε αυτή. Την Πέμπτη, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 65 υπόπτων αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας, στη Σμύρνη, καθώς και σε άλλες 15 επαρχίες της Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στη σύλληψη 160.000 ανθρώπων για σχέσεις με την οργάνωση του Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Από αυτούς, 50.000 αντιμετωπίζουν κατηγορίες και έχουν προφυλακισθεί ενόψει της παραπομπής τους στα δικαστήρια.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι οι ύποπτοι είναι οπαδοί του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, κατηγορώντας τον πρόεδρο Ερντογάν για πολιτική σκευωρία εναντίον του.

Περισσότεροι από 110.000 Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους, ως πιθανοί υποστηρικτές του Γκιουλέν, χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει την τουρκική Δικαιοσύνη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ντόρα Μπακογιάννη : Συνεχίζεται το όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά καυσίμων



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη, Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη

ΘΕΜΑ: Συνεχίζεται το όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά καυσίμων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών. Σε πολλές περιοχές της χώρας, η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης φτάνει τα 2 ευρώ, τη στιγμή που ο πανελλαδικός μέσος όρος στις 9 Μαΐου ήταν 1,593 ευρώ.

Οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανεπαρκείς και πολλοί πρατηριούχοι αυθαίρετα βάζουν «καπέλο» στον τιμοκατάλογο. Ενδεικτική του προβλήματος είναι η άνευ λόγου αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 4 λεπτά, μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της ανόδου της διεθνούς τιμής του βαρελιού, παρόλο που οι ποσότητες που διατίθενται στην ελληνική αγορά είχαν αγοραστεί στο παρελθόν, με πολύ χαμηλότερες τιμές. Το αποτέλεσμα είναι η κατακόρυφη αύξηση των περιπτώσεων αισχροκέρδειας που πλήττουν κυρίως την τσέπη των καταναλωτών.

Επιπλέον, η απουσία των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών αφήνει πολλούς πρατηριούχους ανενόχλητους να νοθεύουν τα καύσιμα, να τα προμηθεύονται από τη μαύρη αγορά ή να τα πωλούν με «πειραγμένες» αντλίες, στερώντας έσοδα από τα δημόσια ταμεία. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα εισροών – εκροών έχει εγκατασταθεί στα βενζινάδικα εδώ και χρόνια, δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνδεσή του με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με το αιτιολογικό ότι οι υπάλληλοι της Αρχής εκπαιδεύονται ακόμα στο νέο λογισμικό. Παράλληλα, με εξαιρετικά αργό ρυθμό προχωρά η τοποθέτηση συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS) στα πλωτά μέσα μεταφοράς των καυσίμων και στις δεξαμενές αποθήκευσης. Τέλος, εικόνα διάλυσης επικρατεί στα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης της Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον εντοπισμό νοθευμένου πετρελαίου.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα; Ποια τα συνολικά αποτελέσματα από τους ελέγχους του 2017;
Πότε θα διασυνδεθεί πλήρως το σύστημα εισροών – εκροών με τα τερματικά της ΑΑΔΕ;
Για ποιο λόγο υπολειτουργούν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης της Αποθήκευσης Καυσίμων;
Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη


Παραίτηση με «βόμβες» του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ



Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντού τεχνολογίας της ΕΡΤ υπέβαλε ο Ν. Μιχαλίτσης.

Στην επιστολή του, αφήνει αιχμές για υποβάθμιση του προγράμματος, απομάκρυνση ικανότατων στελεχών και μηχανισμούς παραδιοίκησης.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Μιχαλίτση έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,

Με την παρούσα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας.

Η παραίτησή μου οφείλεται στην έντονη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας.

Είναι πλέον πεποίθησή μου ότι με την πολιτική σας:

-Έχετε υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό.

-Ξεδοντιάζετε την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη.

-Έχετε εξοργίσει παραδοσιακούς φίλους της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγούς, δημοσιογράφους) και τους στρέφετε εναντίον της.

-Αδιαφορείτε συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου.

-Αδιαφορείτε για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας.

-Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού «συνδικαλισμού», με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας.

-Σχεδιάσατε αδιαφανώς και εγκρίνατε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε «νέο Οργανόγραμμα» που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην.

– Εγκρίνατε, και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές.

Αρνούμαι να υπηρετήσω τέτοιες πολιτικές από θέση ευθύνης.

Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της. Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία.

Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ.
Σας ενημερώνω ότι θα παραμείνω απλός εργαζόμενος, μακριά από θέσεις ευθύνης. Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους, μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα!

Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ, για την οποία θα είναι υπερήφανοι, τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν, όσο και η κοινωνία. Φυσικά, θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου έως τον ορισμό του αντικαταστάτη μου».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αυτοί οι δρόμοι γίνονται πεζόδρομοι στην Αθήνα μέχρι τον Μάιο του 2018



Το Μάιο του 2019 ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτηριακών Έργων, Γεώργιο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων ανάπλασης του Τριγώνου της Αθήνας ανά πεζόδρομο και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Όπως σημειώνεται στη επιστολή: «οι καταστηματάρχες της περιοχής ανησυχούν για την πορεία του έργου και αναμένουν εναγωνίως την επίσημη ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος του έργου για αυτό και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητάει να έχει στη διάθεσή του το χρονοδιάγραμμα των έργων, μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018».

Το χρονοδιάγραμμα

Ο αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, γνωστοποίησε άμεσα στο σύλλογο το παρακάτω χρονοδιάγραμμα το οποίο, όπως γνωστοποιείται, δόθηκε από τον εργολάβο του έργου. Υπολογίζεται πως η ολοκλήρωση για κάθε δρόμο είναι 2 με 2,5 μήνες.

Παρατίθεται η ενδεικτική έναρξη εργασιών για κάθε δρόμο:

– Καρόρη (από Βορέου ως Αθηναΐδος) Αβραμιώτου, Αγάθωνος, Μάιος 2018

– Καρόρη (από Βορέου ως Αγάθωνος) Καΐρη, Πολυκλείτου, Ιούνιος 2018

– Βλαχάβα, Ιούλιος 2018

– Αγίου Μάρκου (από Ιερού Λόχου ως Μιλτιάδου), Πλ. Αγίας Ειρήνης, Αύγουστος 2018

– Βύσσης (από Αθηνάς ως Καΐρη), Σεπτέμβρης 2018

– Χρυσοσπηλιωτίσσης, Αγίου Μάρκου, (από Μιλτιάδου ως Κολοκοτρώνη), Νοέμβριος 2018

– Μιλτιάδου, Δεκέμβριος 2018

– Νικίου, Ιανούαριος 2019

– Πλατεία Καραμάνου, Καλαμιώτου, Φεβρουάριος 2019

– Βύσσης (Καϊρή ως Αθηνάς), Ευαγγελιστρίας, Μάρτιος 2019.


Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» στο «Κίνημα Δεν Κληρονομώ»



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την εκρηκτική αύξηση των αποποιήσεων κληρονομιάς, ιδίως όταν αυτές περιλαμβάνουν ακίνητα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το “Κίνημα Δεν Πληρώνω” του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τελικά το “Κίνημα Δεν Κληρονομώ”. Κόποι μιας ζωής μένουν στα αζήτητα και καταλήγουν στο Δημόσιο λόγω της υπερφορολόγησης και της οικονομικής καχεξίας που έχει παγώσει την αγορά κατοικίας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, οι αποποιήσεις κληρονομιών το 2017 έφτασαν τις 130.000, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σχέση με το 2014.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αναστραφεί μόνο με δραστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα ακίνητα και με εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρυθμίσεων και παροχής κινήτρων που θα αναθερμάνουν την αγορά κατοικίας.

Η Νέα Δημοκρατία, για να οδηγήσει την αγορά κατοικίας ξανά σε ανάπτυξη, έχει δεσμευθεί για τα εξής: 

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ώστε ο μέσος φόρος να ανέρχεται σε 350€ περίπου, από 500€ σήμερα.
Τη χορήγηση έκπτωσης φόρου ύψους 40 έως 50% της δαπάνης για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων, με ειδική μέριμνα για τα φτωχότερα νοικοκυριά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
Την απλοποίηση των μεταβιβάσεων και τη μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων.
Την ταχύτατη ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε οι χρήσεις γης να μην επιδέχονται αμφισβήτησης.
Την ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από πολίτες άλλων κρατών (Πρόγραμμα golden visa / nom dom).

Έτσι το ακίνητο θα πάψει να είναι βάρος και θα ξαναγίνει μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία και ασφάλειας για τα νοικοκυριά».



Τεράστια τρύπα στο πάρκινγκ στον ΗΣΑΠ του Ταύρου στην Καλλιθέα




Σύμφωνα με το kallitheaonline.gr, η υποχώρηση του οδοστρώματος παρέσυρε αρκετά αυτοκίνητα με τους ιδιοκτήτες να έχουν μείνει άφωνοι.

Ο συγκεκριμένος χώρο στάθμευσης είναι ελεύθερος και εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι αφήνουν τα οχήματα τους για να μεταβούν με τους συρμούς του ΗΣΑΠ σε διάφορα σημεία στην Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η αιτία της καθίζησης.





Συνελήφθησαν οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες



Ήταν θέμα τιμής να συλληφθούν οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί.

Συνελήφθησαν, εχθές το βράδυ της Παρασκευής, σε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια, οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που απέδρασαν, προχθές το βράδυ, από το λιμάνι του Πειραιά, κατά την διάρκεια της μεταγωγής τους σε φυλακές της Κρήτης.

Οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από ειδική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ομάδας των ΕΚΑΜ.

Αμέσως οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγαν.


Απόφαση - βόμβα από ΣτΕ: Νόμιμο το «ψαλίδι» στις συντάξεις



Απόφαση - μαχαιριά για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εξετάζοντας τις προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου και του επανυπολογισμού, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν νόμιμο το «ψαλίδι» που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, δηλαδή 13 έναντι 12, δείγμα της μάχης που έγινε στο δικαστήριο, όμως, η τελική κρίση είναι η απόρριψη των προσφυγών που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Πληροφορίες που δίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, αναφέρουν το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Το ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.
Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές, που φτάνουν έως και 18% θα τεθούν σε εφαρμογή και χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μεγάλες μειώσεις, που σύμφωνα με πρόσφατα παραδείγματα των ΝΕΩΝ, θα φτάνουν τα 350 ευρώ.


ΤΑ ΝΕΑ


Τσιτάχ παραλίγο να κάνουν γεύμα Γάλλους τουρίστες σε πάρκο



Παραλίγο να γίνει δυστύχημα στην νότια Ολλανδία όταν μέλη οικογένειας από τη Γαλλία έκαναν το μοιραίο λάθος να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο τους για να φωτογραφηθούν, όταν γύρω τους υπήρχε μια αγέλη τσιτάχ.

Στις εικόνες φαίνονται τα τσιτάχ να κυνηγούν τους Γάλλους τουρίστες, που είχαν βγει από το αυτοκίνητό τους για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Οι εντολές των υπευθύνων του πάρκου Beekse Bergen ήταν να μην εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο αλλά η πενταμελής οικογένεια κατέβηκε όχι μία αλλά δύο φορές από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η δεύτερη παραλίγο να καταλήξει μοιραία.

Τελικά όλοι τους θα προλάβουν να μπουν στο όχημά τους.




Επεισόδια εν όψει του τελικού κυπέλλου



Δύο ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μόνο ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για συλλήψεις ή προσαγωγές.

Έπεσαν τουλάχιστον 100 βόμβες μολότοφ

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Λίγο αργότερα, προκλήθηκε και νέα ένταση, αυτή τη φορά στην πλατεία Κάνιγγος, όπου οπαδοί πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που προσπάθησαν να τους απωθήσουν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Ανάλογα επεισόδια έλαβαν χώρα και τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός το οποίο έχει αυξήσει την ανησυχία των ιθυνόντων για την ομαλή διεξαγωγή του αποψινού τελικού.