Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Δράκος» των Εξαρχείων: Βίαζε τις κοπέλες μέσα σε διαμέρισμα που υποτίθεται θα τους το νοίκιαζε φθηνά!



Μαρτυρίες κατοίκων δείχνουν έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλό προφίλ για να μην αποκαλυφθεί η δράση του

Με πρόφαση την φθηνή ενοικίαση του διαμερίσματος του 5ου ορόφου στην οδό Ιπποκράτους 112, ο 29χρονος Παλαιστίνιος Χαρούν Αμπού Αρράχ κατάφερνε να κακοποιεί τα θύματά του.


Ο Χαρούν διατηρούσε χαμηλό προφίλ στη γειτονιά, έτσι ώστε να μη δημιουργήσει αρνητική εικόνα στους γείτονές του


Όπως προκύπτει και από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του protothema.gr ο «δράκος» ήταν πάντα ευγενικός, χαμογελαστός και πάντα χαιρετούσε τους γείτονές τους.


Η αστυνομία αποκάλυψε πως στο διαμέρισμα της ντροπής είχε κακοποιήσει στις 5 Σεπτεμβρίου μια Ιταλίδα και στις 26 Σεπτεμβρίου μια κοπέλα από την Νορβηγία, τις οποίες αφού τις χτύπησε και τις απείλησε, έπειτα τις βίασε.


«Κάπου κάπου λέγαμε μια καλημέρα δεν ήξερα ότι ήταν Παλαιστίνιος. Πρωί τον έβλεπα συνήθως. Η συμπεριφορά του ήταν καλή», εξομολογείται ο Βλαδίμηρος, γείτονας του 29χρονου.


«Σήμερα το έμαθα ότι βίασε δύο κοπέλες και μπορεί να έχει βιάσει κι άλλες. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έφερνε εδώ πολλές κοπέλες. Είχα ακούσει ότι νοίκιαζε δωμάτια στην πολυκατοικία και τον έβλεπα με διάφορες σακούλες στα χέρια. Μια φορά μάλιστα μια κοπέλα ξανθιά με κοιτούσε περίεργα, τι να πω...» είπε ο ηλικιωμένος βιβλιοπώλης.


Ο «δράκος» των Εξαρχείων, που συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, εκτιμάται πως έχει βιάσει και άλλες γυναίκες πέραν των δύο τουριστριών.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και γειτόνων του, o 29χρονος κυκλοφορούσε με ένα άσπρο μηχανάκι τύπου σκούτερ και συνέχεια επισκεπτόταν το διαμέρισμα με διάφορα κορίτσια.

«Μου χαμογέλαγε και με χαιρετούσε. Στην γειτονιά συμπεριφερόταν φυσιολογικά. Τον έβλεπα συχνά με κορίτσια, όμως δεν παρατηρούσα και καλά. Στην γειτονιά γυρνούσε όλες τις ώρες και πηγαινοερχόταν με ένα μικρό άσπρο μηχανάκι. Συνήθως ερχόταν πάνω από τον δρόμο. Δεν ήξερα ότι μένει εδώ στην πολυκατοικία» τονίζει η Βιολέτα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου που μένει στην ίδια πολυκατοικία

Ο «δράκος» στις 26 Σεπτεμβρίου στις 3:48 τα ξημερώματα, δηλαδή την ίδια ημέρα που κακοποίησε την άτυχη Νορβηγίδα, ανανέωσε με μια νέα εικόνα το προφίλ του στο Facebook.

Η εικόνα δείχνει τον 29χρονο «δράκο» να φιγουράρει ως κόμικ και να κάθεται σε μια κόκκινη πολυθρόνα με ανοιχτά τα χέρια σαν νικητής και ακριβώς από κάτω του αναγράφει στα αγγλικά τα εξής λόγια  «Good morning guys ;) any questions?».




Πηγή : protothema.gr


Αυτό είναι το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ (δείτε το έντυπο)


imerisia.gr

Το «λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ θα αρχίζουν να βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και συγκεκριμένα στο Taxisnet μετά τις 10 Οκτωβρίου, οι 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκτπωση.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαίδου ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΈΝΦΙΑ για το 2015 και επομένων ετών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά αφού ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται τουλάχιστον και το 2016.
Ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά. Δηλαδή οι σύζυγοι που έχουν διαθέτουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα θα λάβουν διαφορετικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και το ποσό καταβολής. Επίσης αναγράφονται αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου έχει περιθώριο 30 ημέρων να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.



Θεοχάρης: Οι υπουργοί του 12%, του «μάνα βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα», ο εργολάβος του Μαξίμου



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα και δη στον Νίκο Παππά έκανε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε για τον κ.Παππά χαρακτηριστικά «με τις αρμοδιότητες που πριν λίγες μέρες έδωσε ο πρωθυπουργός θεσμοθετείτε τη διαφθορά. Ως τώρα λέγαμε Μέσα Ενημέρωσης και επενδύσεις δεν πάνε μαζί. Δώσατε αρμοδιότητα μέσων ενημέρωσης και επενδύσεων στον ίδιο υπουργό, τον κ. Παππά. Θεσμική αποτύπωση της διαφθοράς αντί της καταπολέμησής της».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης ανέβασε τους τόνους επισημαίνοντας ότι «μιλάτε για τη διαφθορά των άλλων αλλά οι υπουργοί σας, ο υπουργός του 12%, η υπουργός του "μάνα, βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα", ο εργολάβος που παίρνει δουλειές όσο έχει γραφείο στου Μαξίμου και που απαιτεί από την Εφορία από τη δεύτερη μέρα που έγινε υπουργός την επιστροφή του, ενώ όλη η Ελλάδα περιμένει στο ακουστικό της, δεν απάντησαν ποτέ επί της ουσίας».
«Απλώς είναι ηθικοί γιατί είναι αριστεροί. Δεν αρκεί αυτό πια κυρίες και κύριοι συνάδελφοι», δήλωσε. Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «"θα" στον εκλογικό νόμο, "θα" στην αναθεώρηση του Συντάγματος "θα" και στις άδειες των ΜΜΕ» και σημείωσε «όσο δεν λύνετε το θέμα με τις άδειες των ΜΜΕ, νοθεύετε τη Δημοκρατία γιατί το χρησιμοποιείτε ως εργαλείο εκβιασμού. Ζητάτε ψήφο και συναίνεση και στήριξη ενώ δεν ξεκαθαρίζετε το τοπίο στην ενημέρωση; Για ξανασκεφτείτε το. Πρώτα θα αδειοδοτήσετε τα ΜΜΕ και μετά θα συζητήσουμε για το ποιος στηρίζει ποιον».

Χαρακτήρισε μάλιστα την κυβέρνηση «ψεύτες» και πρόσθεσε ότι «όχι τον Γενάρη που το ψέμα ήταν χιονοστιβάδα. Όχι με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που αν υπήρχαν καλλιστεία πολιτικού ψέματος θα έπρεπε να κυκλοφορείτε με κορδέλες μέσα στην Βουλή. Είστε ψεύτες γιατί συνεχίσατε τα ψέματα σε αυτές τις εκλογές, γιατί συνέχισε τα ψέματα χθες ο πρωθυπουργός. Δεν έχετε πια δικαιολογία. Δεν είστε πολιτικά αφελείς, είστε καθ’ έξιν ψεύτες».
Αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στις διοικήσεις των Τραπεζών. «Η Αυγή άρχισε να χρησιμοποιεί το έωλο επιχείρημα για αφελληνισμό των διοικήσεων που πάντα διέσωζε διεφθαρμένες τραπεζικές διοικήσεις, ενώ δεν κάνατε τίποτε για το πρόβλημα που καταγγέλλετε εφτά μήνες. Αλλάξατε μόνο την διοίκηση της Εθνικής με τα ίδια κριτήρια που άλλαζε πάντα: κομματικά. Αν φταίνε οι διοικήσεις για την καταστροφή των τραπεζών, τι θα κάνετε; Θα τις αφήσετε χωρίς να τιμωρηθούν; Γιατί δεν μας λέτε τις προθέσεις σας; Γιατί και εδώ συνεχίζετε να φτιάχνετε χωριά Ποτέμκιν;», τόνισε χαρακτηριστικά.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Φοιτητές σε Σόιμπλε: Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα; - Σόιμπλε: Ασχοληθείτε με τη χώρα σας




Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε και φοιτητών της Science Po στο Παρίσι με αφορμή την ελληνική κρίση

Σε αντιπαράθεση ήρθε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φοιτητές στο Παρίσι κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιό τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης από τη Γερμανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.
Ο Σόιμπλε συζήτησε χθες Τρίτη βράδυ για το μέλλον της Ευρώπης με τους φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Science Po), με βασικά θέματα την κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό.

«Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;», ρώτησε τον Γερμανό υπουργό ένας φοιτητής για να λάβει το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Μια Γερμανίδα φοιτήτρια ρώτησε τον Σόιμπλε αν συνδέεται το εμπόριο όπλων της Γερμανίας με την προσφυγική κρίση.

Αν και ο Γερμανός υπουργός δεν προσπάθησε να υπεκφύγει δεν φάνηκε να γίνεται αρεστός από τους φοιτητές. Ίσως να τους προκάλεσαν τα λεγόμενα του Σόιμπλε σχετικά με τα υψηλά ελλείμματα της Ελλάδας πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και το γεγονός ότι «κανείς ιδιώτης δεν θέλει να επενδύσει» στη χώρα χωρίς όρους.

Η αντίδραση του Γερμανού υπουργού ήταν έντονη όταν μια φοιτήτρια τον ρώτησε: «Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση (της Ελλάδας), όμως δεν ακολουθήσατε μια τιμωρητική ρητορική και ένα παιχνίδι κατηγοριών;».

Αρχικά ο Σόιμπλε διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε: «Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες». Αντίθετα πρόσθεσε, ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, όμως τίποτε μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα.

«Ο (Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης) Βαρουφάκης μου είχε πει: Βόλφγκανγκ είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είναι διεφθαρμένο, τουλάχιστον όχι ακόμη».
Όμως αργότερα ο Σόιμπλε ξέσπασε και συνέστησε στη φοιτήτρια «ασχοληθείτε καλύτερα με τη χώρα σας». Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε πριν από χρόνια ότι «δεν πρέπει να στέλνουμε τους πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, διότι εκεί δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι για την ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών».

Και κατέληξε φωνάζοντάς της «ντροπή σας!».

Πιο ήρεμη ήταν η στάση του Γερμανού υπουργού όταν η συζήτηση στράφηκε στην προσφυγική κρίση και του τέθηκε το ερώτημα πόσους πρόσφυγες μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη. «Η Ευρώπη συνολικά μπορεί να αποφασίσει. Για παράδειγμα εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ένα εκατομμύριο και μετά να τους μοιράσουμε σε διάφορες χώρες».

Η προσφυγική κρίση δείχνει ότι «χρειαζόμαστε επειγόντως μια κοινή πολιτική, οι μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν (την κρίση)», τόνισε ο Σόιμπλε.

Πάντως υπογράμμισε ότι κανείς δεν επιθυμεί να κλείσουν τα σύνορα ώστε «κανείς να μην μπορεί να περάσει». Όμως κάθε κοινότητα, και η ευρωπαϊκή, χρειάζεται «έναν κάποιο έλεγχο σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έρχονται».

Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε μάλιστα ότι γίνονται και λάθη και επεσήμανε ότι δεν είναι σωστό οι προσπάθειες για μια κοινή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης να «ξεκινούν με το μοίρασμα των
προσφύγων».

Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, αλλά «θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την κοινή διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων», επεσήμανε.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι «εύθραυστη και νευρική», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός, καθώς: «Κάθε ημέρα φτάνουν περίπου 10.000 νέοι πρόσφυγες, δηλαδή σε διάστημα μίας εβδομάδας (δεχόμαστε) όσους πρόσφυγες δέχεται η Γαλλία σε έναν χρόνο».

Ο Σόιμπλε έκλεισε τη συζήτηση στο Science Po λέγοντας ότι κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία, ακόμη και η προσφυγική. «Το να σώσουμε έναν άνθρωπο που διακινδυνεύει τη ζωή του στη θάλασσα, αυτή είναι μια ευρωπαϊκή αξία».



Πηγή : news247.gr


Ο Σαμαράς δεν ήταν η αιτία που αποστασιοποιήθηκε ο Τζιτζικώστας απο την Ν.Δ.;Γαλάζιος εμφύλιος καθ' οδόν προς την εκλογή προέδρου στη ΝΔ



Πριν αναφερθούμε στο άρθρο αναρωτιόμαστε και θα αναρωτιόμαστε μέχρι να λάβουμε απαντήσεις

O Τζιτζικώστας γιατί είχε αποστασιοποιηθεί από την Νέα Δημοκρατία;

Ο Σαμαράς δεν ήταν ο λόγος;

Πώς με ποιο σκεπτικό και γιατί στηρίζεται όπως ακούγεται ο Τζιτζικώστας απο την ομάδα Σαμαρά;

Και εάν ισχύει αυτή η στήριξη Σαμαρά πώς ο Τζιτζικώστας την δέχεται αφού δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις;

κατά τα άλλα διαβάσαμε στο in.gr

Εμφύλια σύρραξη προμηνύεται στη Νέα Δημοκρατία καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου και με αφορμή την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού συνδέουν ευθέως την κίνησή του με μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με απώτερο στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τα Νέα, η παραίτηση του Κ.Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ.Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Ο ίδιος ο Κ.Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις του τρίτου ορόφου της Λεωφόρου Συγγρού.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιχτή στήριξη στον Απ.Τζιτζικώστα παρείχαν και τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές: Ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μια πολύ γενναία προσπάθεια και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε συνθήκες δύσκολες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας έχουν προσφέρει πολλά. Η προσωπική επιλογή μου όμως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς το ζητούμενο είναι η ΝΔ να αναπτύξει μια νέα συλλογικότητα, να επιδείξει μεγαλύτερη ομαδικότητα» ανέφερε ο Σ.Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1, επισημοποιώντας τη ρήξη με τον νυν αρχηγό.

Το μέτωπο των σαμαρικών με τον Μεϊμαράκη προκαλεί, συνακόλουθα, χάσμα και ανάμεσα στους σαμαρικούς με τους καραμανλικούς. Η απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για πολλούς στη ΝΔ είναι απότοκος αυτής της σφοδρής σύγκρουσης που εξελίσσεται στο κομματικό παρασκήνιο, καθώς ο βουλευτής Φθιώτιδας συνδεόταν στενά τα τελευταία χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στη φάση αυτή επικράτησαν τα καραμανλικά πολιτικά «γονίδιά» του όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά.



Newsroom ΔΟΛ


Παραίτηση Νίκου Φίλη ζητούν οι Πόντιοι για το άρθρο περί Γενοκτονίας που άναψε φωτιές



Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ζήτησαν σε ψήφισμά τους οι σύνεδροι της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή παλιότερο άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα «Αυγή», το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους νέους Ποντίους ως «προσβλητικό για την ιστορία των Ποντίων».

Πρόκειται για κείμενο με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και γενοκτονία» στο οποίο ο κ. Φίλης ανέφερε ότι «τα περί Γενοκτονίας ήταν μία απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε αντίθεση με τους Αρμένιους». Σε ψήφισμά που κατήρτισαν χθες οι σύνεδροι της Συνδιάσκεψης ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας θεωρώντας τις απόψεις του «προσβλητικές για την ιστορία των Ποντίων».

Από τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου ο σημερινός υπουργός Παιδείας έγινε κόκκινο πανί για τον ποντιακό κόσμο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα ψηφίσματα της πολύ πετυχημένης συνδιάσκεψης.

Βαρθολομαίος

Σε κλίμα συγκίνησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη της Συνδιάσκεψης. «Η αγιότης είναι η μεγαλύτερη προσφορά του Πόντου. Ο Ποντιακός ελληνισμός εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παράγει αγίους και θαύματα». Παρουσία 500 νέων Ποντίων από κάθε γωνιά της γης, απόγονοι των ξεριζωμένων χριστιανών που δεν ξέχασαν ποτέ τις πατρογονικές του εστίες, ο κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε για το βαθύτερο νόημα του Πόντου που πέρα από έναν τόπο είναι «ιδέα, πίστη, παράδοση και ελπίδα», ενώ  τόνισε την ανάγκη ο κορυφαίος θεσμός της ποντιακής νεολαίας να γίνει η «συγκολλητική ουσία» του οικουμενικού ποντιακού ελληνισμού.

Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός της Συνδιάσκεψης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο βρέθηκαν καθοριστικής σημασίας ζητήματα, όπως οι προοπτικές αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμένιων και των Ασσυρίων.

Οι προτάσεις

Σειρά προτάσεων για την προώθηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας κατέθεσε ο καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού, Κώστας Φωτιάδης.

Πρότεινε την ίδρυση ερευνητικού κέντρου για τη μελέτη και αξιοποίηση οθωμανικών πηγών, τη διεκδίκηση πανεπιστημιακής έδρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τον ελληνισμό της Ανατολής, τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την ανάδειξη της τουρκικής προπαγάνδας και την ίδρυση ποντιακού μουσείου και μουσείου γενοκτονίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, υπογράμμισε ότι το φιλανθρωπικό του ίδρυμα (που αποτέλεσε και μέγα χορηγό της Συνδιάσκεψης) θα ιδρύσει Κέντρο Ποντιακών Μελετών στη Θεσσαλονίκη που θα ερευνήσει το θέμα της Γενοκτονίας και για το σκοπό αυτό θα ήθελε να προσελκύσει και Τούρκους ιστορικούς. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να ενσωματωθεί στη γενική παιδεία ο ρόλος που διαδραμάτισε ο ποντιακός Ελληνισμός στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και στο πλαίσιο αυτό θα συνέβαλε για  να ιδρυθεί μια νέα ισχυρή παγκόσμια οργάνωση, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ποντιακού Ελληνισμού.

Στο συνέδριο διαβάστηκαν μηνύματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναναστασιάδη. Από αυτά ξεχώρισε η φράση του κ. Αναστασιάδη ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα φιλόδοξη προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς νικητές και ηττημένους, με σεβασμό στις δύο κοινότητες του νησιού, που θα κάνει πραγματικότητα την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία όλων των κατοίκων».

Η πόλη πλημμύρισε μουσικές

Από μία τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ποντιακοί χοροί. Το βράδυ του Σαββάτου η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε ήχους και νέο κόσμο που χόρευε σε ακούσματα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Γεωργία.

Μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ακόμα και περαστικοί μπήκαν στη μεγάλη παρέα των Ποντίων παίρνοντας μέρος στη «Γιορτή της Παράδοσης».

Στον ίδιο χώρο στήθηκαν καζάνια και μοιράστηκε στον κόσμο παραδοσιακός και χειροποίητος τανομένος σορβάς (σούπα από σπασμένο σιτάρι με γιαούρτι). Χθες Κυριακή, οι σύνεδροι της Συνδιάσκεψης ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη με την παρακολούθηση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, όπου αισθάνθηκαν –όπως είπαν-  την ενέργεια του Συλλόγου που συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη.




Αλέξανδρος Καλαφάτης
Πηγή : huffingtonpost.gr


Ρόδος: Οι ζωγραφιές της 7χρονης αποκάλυψαν τον βιασμό της...από μάνα, θεία και παππού



Με απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, απορρίφθηκε η αίτηση δύο εμπλεκόμενων συγγενών στη φρικιαστική υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης κοριτσιού ηλικίας 7 ετών.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 35 ετών στη μητέρα και 25 ετών στον παππού και στη θεία. Αθώα για την υπόθεση που συγκλόνισε κρίθηκε μόνο η γιαγιά.

Η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη κόρη της από την οικία του μηνυτή πρώην συζύγου της και να την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Αυτό έγινε πριν από το Πάσχα του 2003, σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω της και έβαλε το δάκτυλό της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Παιδοχειρουργός εξέτασε στο νοσοκομείο την ανήλικη κοπέλα όταν αυτή παραπονείτο για περιπρωκτικό άλγος. Την ρώτησε, ενώ ήταν μόνοι τους, γιατί πονάει και η μικρή του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι, όπως του είπε η ανήλικη, αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του, με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από τη μητέρα.

Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Άλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και τον παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.



Πηγή: iefimerida


Διαταγή Πούτιν: Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών!



Απόλυτα προσηλωμένος στην επέμβαση στη Συρία, δείχνει να είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η νέα του εντολή κάνει πλέον σαφές πως ο ρωσικός στρατός έχει μπει στην τελική ευθεία για την εξάλειψη των τζιχαντιστών από τη Συρία.

«Φέρτε Μου Ζωντανό Τον Αρχηγό των Τζιχαντιστών», ήταν τα ακριβή λόγια του Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, με την τουρκική εφημερίδα Radikal να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία έχουν πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αρχηγού των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλου του επιτελείου του, οι οποίοι εν συνεχεία θα μεταφερθούν στη Μόσχα.... για μια πιο "στενή" επαφή με τον Ρώσο ηγεμόνα.

Η συγκεκριμένη διαταγή έχει πολλαπλούς σκοπούς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον προφανή λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν θέλει να περάσει και ορισμένα μηνύματα, τα οποία αφορούν τις ΗΠΑ και τις λοιπές χώρες που τάσσονται εναντίων της ρωσικής επέμβασης στην Συρία.

Συγκεκριμένα, θέλει αρχικά να καταδείξει ότι οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Συρία δεν έφεραν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και στη συνέχεια να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τον άνωθεν ισχυρισμό ήρθε στην ουσία να επιβεβαιώσει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, ο οποίος σε δήλωσή του σχετικά με τις επικρίσεις του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην Συρία, όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τους τζιχαντιστές αλλά τους ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο.



Πηγή: voicenews.gr


Το νέο καρφί του Παυλόπουλου για την Κωνσταντοπούλου



Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Ν. Βούτσης. Καρφί Παυλόπουλου για Ζωή: "Δεν προβλέπεται κυβερνώσα Βουλή, εύχομαι να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών".

Με ένα καρφί για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το νέο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση κατά την πρώτη τους συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού έδωσε στον κ. Βούτση συγχαρητήρια για την εκλογή του, τόνισε με νόημα ότι θα είναι σίγουρος πως θα είναι "πρόεδρος όλων των βουλευτών, πρόεδρος όλων εκείνων που υπερασπίζονται το πολίτευμα και την πορεία του τόπου".

Πρόσθεσε μάλιστα με το βλέμμα στα έργα και τις ημέρες της προκατόχου του: «Το Σύνταγμά μας είναι σαφές, δεν επιφυλάσσει στη Βουλή τον ρόλο κυβερνώσας Βουλής. Η Βουλή ασκεί τη νομοθετική εξουσία, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ασκεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Εύχομαι στις μέρες σας, από τη μια πλευρά να τονωθεί ο νομοθετικός ρόλος της Βουλής και ιδίως η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά των βουλευτών και εύχομαι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αποκτήσει την ουσία που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, έτσι ώστε να υπάρχει ο έλεγχος πάνω στην κυβέρνηση, ο οποίος είναι απαραίτητος"

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της διάταξης για την ασυλία των υπουργών, λέγοντας: «Ήρθε ο καιρός να πούμε σαφώς, ότι δεν ανήκει στη Βουλή -είναι αναχρονιστικό πλέον αυτό το σύστημα- να παρέχει ένα καθεστώς οιονεί ασυλίας στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς». Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να ξεκινήσει στη θητεία του κ. Βούτση η αναθεώρηση ώστε η Βουλή "να ασχοληθεί με τα πραγματικά της καθήκοντα και όχι με άλλα καθήκοντα που ανήκουν σε άλλες εξουσίες, όπως είναι η Δικαστική».

"Ναός της Δημοκρατίας και όχι μαυσωλείο"

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του παρέδωσε και τυπικά, όπως είπε, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και της συγκρότησης του προεδρείου της νέας Βουλής.

Εξέφρασε τη φιλοδοξία της παρούσας Βουλής να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων, των πολιτικών δεσμεύσεων και των παρακολουθήσεων και έκανε λόγο «για μια Βουλή ανοιχτή στις κοινωνικές διεργασίες, στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, στα διακυβεύματα, στη σύγχρονη εποχή. Μουσείο Δημοκρατίας και ναός Δημοκρατίας και όχι μαυσωλείο».



Πηγή : thetoc.gr


«Τρύπες» στο σύστημα διακίνησης καυσίμων



Αναξιοποίητο παραμένει το σύστημα εισροών - εκροών που υποχρεώθηκαν με νόμο να εγκαταστήσουν εταιρείες εμπορίας και πρατήρια, καταβάλλοντας μάλιστα μη ευκαταφρόνητα ποσά, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε δημοσιογράφους ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) σύστημα εισροών - εκροών έχει εγκαταστήσει το σύνολο των εταιρειών εμπορίας και το 98% των πρατηρίων εκ των οποίων σε ποσοστό 94% αποστέλλει κανονικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κ. Γιάννης Αληγιζάκης, δεν ελέγχονται ούτε αξιοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να νομιμοποιούνται οι παραβάτες.

Η απάντηση των εκπροσώπων του Συνδέσμου στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, είναι ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση». Επισημαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι απώλειες των διαφυγόντων εσόδων για το Δημόσιο που υπολογίζονται από τα 150 έως τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που ασκείται στο υγιές κομμάτι της αγοράς από τους παρανομούντες, σε μια στιγμή που οι εταιρείες του κλάδου δίνουν μάχη επιβίωσης.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί με την έναρξη της περιόδου διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, καθώς σύστημα εισροών - εκροών δεν έχουν εγκαταστήσει οι μεταπωλητές που διακινούν ένα μεγάλο όγκο καυσίμου. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ και η εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα, καθώς και η αποτελεσματική πιστοποίηση των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ).

Η αγορά προσβλέπει στην ενίσχυση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης από τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται για φέτος λόγω της διεθνούς συγκυρίας και εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι. Η θετική αυτή εξέλιξη θα συμβάλλει στον περιορισμό των απωλειών από τη μείωση των καυσίμων κίνησης, η ζήτηση των οποίων υποχωρεί για έκτη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΕΕΠΕ, η πορεία ανάκαμψης του πρώτου εξαμήνου του έτους ανεκόπη με την επιβολή των capital controls, εμφανίζοντας μείωση το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου της τάξης του 14%. Ετσι, το 8μηνο έκλεισε στο -3 για τις βενζίνες και στο -1 για το πετρέλαιο κίνησης.

Ο Κ. Αληγιζάκης έκανε λόγο για ένα «απογοητευτικό πισωγύρισμα» που έχει φέρει τις εταιρείες στο «κόκκινο», καθώς οι ζημίες στον κλάδο ανέρχονται στα 65 εκατ. ευρώ. Πρόσθετο πρόβλημα για τον κλάδο, σύμφωνα με το ΣΕΕΠΕ είναι η κατάργηση της επιδότησης των 10 ευρώ το χιλιόλιτρο που θεσμοθετήθηκε το 2002 ως κίνητρο για επενδύσεις σε μικρά νησιά που δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων. Η κατάργησή του δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στις εταιρείες που έχουν επενδύσει σε νέα δεξαμενόπλοια για την προμήθεια των μικρών νησιών, τόνισε ο κ. Αληγιζάκης, ενώ επεσήμανε και τον κίνδυνο επάρκειας των μικρών νησιών σε καύσιμα. Χαρακτήρισε δε «μύθο τα περί υψηλών τιμών στα νησιά», τονίζοντας ότι «οι χαμηλές τιμές της Αθήνας είναι αποτέλεσμα παραβατικότητας».

Σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΕΠΕ θα βγει στην αγορά στα 85 λεπτά το λίτρο έναντι 1,050 ευρώ το λίτρο πέρυσι και για τους δικαιούχους του επιδόματος από 64 έως 68 λεπτά το λίτρο, ανάλογα με το σενάριο που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για τη μείωση της συνολικής δαπάνης κατά 50% που προβλέπει το μνημόνιο.



Έντυπη Καθημερινή


Μυστήριο με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα




Μία ακόμα περίεργη υπόθεση καλούνται να διαλευκάνουν οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τον θάνατο της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, η οποία την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε νεκρή στον φωταγωγό της πολυκατοικίας στην οποία έμενε με την οικογένειά της στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι.

«Κάθε μέρα κοιτούσαμε με τη γυναίκα μου ακόμα και στο φωταγωγό, αλλά η Μαρία δεν βρισκόταν εκεί», δήλωνε ο πατριός της όμορφης φοιτήτριας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για εγκληματική ενέργεια και δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών γύρω από τον τρόπο που χάθηκε η κόρη του.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί και το γεγονός ότι στο σπίτι δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας, αλλά και ούτε ίχνη διάρρηξης, ενώ οι γείτονες δεν άκουσαν και φωνές να καλούν σε βοήθεια.



Το πτώμα της Μαρίας Νταλιάνη που αγνοούνταν από τις 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης έπειτα από παράπονα που έκαναν οι γείτονες για έντονη δυσοσμία. Έφερε πολλαπλά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και ακριβώς δίπλα του βρέθηκε το κινητό της.

«Η κόρη μου είχε κινητικά προβλήματα στα πόδια, εκ γενετής, πώς μπόρεσε λοιπόν να ανεβεί στο περβάζι; Ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη που ήταν 1,55 ύψος. Να λάμψει η αλήθεια και οι δολοφόνοι να πάνε φυλακή, αυτό ζητάω» λέει ο πατριός της Μαρίας ζητώντας να βγει στο φως η αλήθεια.

Τις απαντήσεις πρόκειται να δώσουν οι εξονυχιστικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και το πόρισμα του ιατροδικαστή Γ. Καλογριά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η φοιτήτρια φαινόταν αρκετά προβληματισμένη, είχε κλειστεί στον εαυτό της και είχε χάσει περισσότερα από 10 κιλά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα είχε χωρίσει από τον σύντροφό της.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεστεί σήμερα στις 15:30 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Norman Atlantic: Από την πυρασφάλεια έβγαινε καπνός αντί για νερό



Νέα στοιχεία για το πλοίο Norman Atlantic τα οποία ρίχνουν φως στη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στα όρια ιταλικών και ελληνικών χωρικών υδάτων τον περασμένο Δεκέμβριο φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου, ακούγεται μέλος του πληρώματος να λέει ότι το σύστημα πυρασφάλειας είναι γεμάτο καπνό.

Πρόκειται, όπως εξηγεί η εφημερίδα, για το Drencher, το μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας. Στις 4:33 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου 2014, ενώ στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ο κυβερνήτης, Αρτζίλιο Τζακομάτσι, ρωτά τους συνεργάτες του αν το σύστημα πυρασφάλειας έχει ενεργοποιηθεί, και λαμβάνει θετική απάντηση.

Επτά λεπτά αργότερα, όμως, στις 4:40, όταν από την κεντρική αίθουσα ελέγχου τίθεται και πάλι η σχετική ερώτηση, ακούγεται η απάντηση: «Είναι γεμάτο καπνό». Πέντε λεπτά αργότερα, ακούγεται ξανά: «Από τον σωλήνα της πυρασφάλειας, αντί για νερό, βγαίνει καπνός».

Το στοιχείο αυτό είχε ήδη επισημανθεί και από πολλούς επιβάτες, κατά τις καταθέσεις τους στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί αναφέρεται ότι οι επιβάτες ήταν συνολικά 411, ενώ στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες, μαζί με το πλήρωμα, ξεπερνούσαν τους 500.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο κυβερνήτης σήμανε συναγερμό SOS στα ιταλικά, και όχι στα αγγλικά, ενώ το πλοίο βρισκόταν πολύ κοντά στις αλβανικές ακτές και προσθέτει ότι η επιλογή αυτή μπορεί να συνδέεται με την προσπάθεια να περιορισθεί το κόστος των ρυμουλκών.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι παρατάθηκε πρόσφατα για ένα εξάμηνο, ώστε να μπορέσουν οι εισαγγελείς, και με την ακρόαση όλου του περιεχομένου του μαύρου κουτιού, να αποδώσουν αναλυτικά ευθύνες για την ναυτική αυτή τραγωδία, με απολογισμό 11 νεκρούς και 18 αγνοούμενους.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε περιθώρια για μεταβατικές λύσεις»



«Εγώ μπορώ να μεγαλώσω την ΝΔ, να ξαναφέρω αυτούς που έφυγαν, χωρίς να χάσω και τον παραδοσιακό της ψηφοφόρο» δήλωσε την Τετάρτη ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της ΝΔ πρέπει να λυθεί τώρα.

«Δεν έχουμε περιθώρια για μεταβατικές λύσεις, ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει στην εξουσία. Η ΝΔ πρέπει να κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και υποσχέθηκε ότι «εγώ ο ίδιος θα κάνω τη ζωή του κ. Τσίπρα δύσκολη. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες».

Σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου ο Κυρ.Μητσοτάκης ανέφερε: «Εμείς νέους φόρους δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για να προσλαμβάνει πίσω ο κ. Κατρούγκαλος τους προσωπικούς του πελάτες. Με τον νόμο Κατρούγκαλου επέστρεψαν κατηγορούμενοι παιδεραστές. Τον κ. Κατρούγκαλο τον αντάμειψε ο κ. Τσίπρας».

Όσον αφορά στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία, θέτοντας ως όριο τις 400.000 συμμετοχές. «Αν στο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 70.000 άνθρωποι σε μας πρέπει να έρθουν 400.000, αλλιώς θα αφήσουν το κόμμα σε μηχανισμούς» είπε.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι στις 50 υπογραφές της υποψηφιότητάς του δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστής και προσέθεσε σε σχέση με το θέμα της ΔΕΗ: «Εγώ λέω 'ναι' στη μικρή ΔΕΗ και να χρηματοδοτούμε με τα έσοδα το ταμείο της ΔΕΗ. Εξακόσια εκατομμύρια δίνουμε κάθε χρόνο για το ταμείο της ΔΕΗ. Μου έλεγαν προεκλογικά 'μη μιλάς για τη ΔΕΗ γιατί θα χάσουμε του συνδικαλιστές'».

«Η μήτρα του λαϊκισμού, όπως διαμορφώθηκε το '80 από το τότε ΠΑΣΟΚ, επηρέασε εν μέρει και τη ΝΔ κι εμείς πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτόν τον λαϊκισμό» συμπλήρωσε.



Πηγή : tanea.gr



Στο τραπέζι η εθελοντική στράτευση γυναικών



Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στην παρούσα κυβέρνηση την εθελοντική στράτευση των γυναικών εξέφρασε χθες ο Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Αν και η συγκεκριμένη πρόταση του υπουργού Αμυνας στηρίζεται σε σχετικές μελέτες και εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ, ωστόσο δεν υιοθετείται -ακόμη τουλάχιστον- από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η στράτευση των γυναικών ανέκαθεν αποτελούσε ταμπού για την παραδοσιακή Αριστερά και το Φεμινιστικό Κίνημα. Ηδη άμεση ήταν η αντίδραση της Ρένας Σβίγκου, υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που στο twitter έγραψε: «Η πρόταση για εθελοντική στράτευση των γυναικών βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για πρώτη φορά θέμα εθελοντικής στράτευσης των γυναικών είχε θέσει ο Πάνος Καμμένος τον περασμένο Ιούλιο από την Τρίπολη, όπου είχε παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2015 Δ' ΕΣΣΟ.

Ωστόσο η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών είχε υποβληθεί από το ΓΕΕΘΑ επί εποχής Αβραμόπουλου. Βάσει της σχετικής μελέτης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι γυναίκες που θα επιλέγουν να καταταχθούν να πριμοδοτούνται με μόρια για διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι γυναίκες που θα επιλέξουν να καταταγούν στον στρατό να έχουν ακόμη ένα κίνητρο. Ο χρόνος της θητείας τους, που θα είναι από 12 μήνες και πάνω, να «μετράει» ως συνταξιοδοτικός χρόνος και να έχουν βέβαια και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στο υπουργείο Αμυνας εκτιμούν ότι με τα ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν στους νέους είναι λογικό να υπάρξει ενδιαφέρον από νεαρές γυναίκες για να καταταγούν, έστω και χωρίς μισθό. Η είσοδος γυναικών στον στρατό θεωρεί το ΓΕΕΘΑ ότι μπορεί να προσφέρει μια σχετική ανακούφιση και να κλείσει ορισμένες από τις «μαύρες τρύπες» ως προς την επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας εξαιτίας της υπογεννητικότητας.

Ανδρες στη μεθόριο

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Πενταγώνου, όλες οι υπηρεσίες των Αθηνών και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων μπορούν να καλυφθούν από τις γυναίκες που θα καταταγούν, απελευθερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό προσωπικού που θα μπορέσει να προωθηθεί σε μονάδες της μεθορίου, όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Μάλιστα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ για προαιρετική στράτευση γυναικών συνδέεται και με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 για τους άνδρες. Την εν λόγω πρόταση είχε παρουσιάσει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν αρχηγός του Ευρωστρατού, στρατηγός Μ. Κωσταράκος, στους Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να είχαν ενθουσιαστεί και οι δύο, καθώς προφανώς προσμετρούσαν τυχόν πολιτικό κόστος που θα είχε η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης.
Το αίτημα για αύξηση της στρατιωτικής θητείας ακόμη και στους 18 μήνες έρχεται και επανέρχεται από το ΓΕΕΘΑ, αλλά καμία κυβέρνηση δεν την υλοποιεί, πολύ δε περισσότερο στην παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς η οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών που έχουν παιδί στον στρατό είναι ήδη πολύ μεγάλη. Το κόστος της θητείας για μια οικογένεια φτάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ!


Πηγή : ethnos.gr


Εκπαιδευτική εκδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος




Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν στο διαδίκτυο, η βία στο ίντερνετ και η ασφαλής πλοήγηση στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη ΓΑΔΑ

Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν στο διαδίκτυο, κυρίως για τα παιδιά, η διαδικτυακή βία, η ασφαλής πλοήγηση και άλλα σοβαρά ζητήματα, αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στη ΓΑΔΑ και διοργανώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογράψει το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

- Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

- Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

- Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

- Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

- Στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας, εκτός των άλλων, ήταν και η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.


Πηγή : protothema.gr


Αντώνης Σαμαράς: Ο αρχηγός που μισούσε το κόμμα του




Του Νίκου Σίμου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μία αναδρομή στην πορεία του πρώην πρωθυπουργού από το 1977 μέχρι την Πολιτική Άνοιξη και την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία.

Το 2009, την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγετο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος για το οποίο ορκιζόταν μερικά χρόνια πριν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι ούτε απέξω δεν θα περνούσε, όλοι είχαν αγνοήσει μια πρόβλεψη της Ντόρας Μπακογιάννη, διότι θεωρούσαν ότι όσα έλεγε ήταν αποτέλεσμα της πικρίας της επειδή στις εσωκομματικές εκλογές την είχε κερδίσει ο αντίπαλός της. Είχε προβλέψει ότι ο Αντ. Σαμαράς θα έκανε τη Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Ανοιξη.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά και κάτω από τις ειδικές συνθήκες της μεγάλης οικονομικής κρίσης και πολιτικής ρευστότητας να κατάφερε να κυβερνήσει –παρέα με άλλους βεβαίως–, πλην όμως το κραταιό κάποτε κόμμα υπό την ηγεσία του Μεσσήνιου πολιτικού κατέγραψε τα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του. Τα δημοσκοπικά ποσοστά μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνών κόμμα ήσαν ακόμη χαμηλότερα, για να επιβεβαιωθεί, τελικώς, η κ. Μπακογιάννη.

Θα πρέπει να θεωρήσουμε παράλογο, βεβαίως, να θέλει ενδόμυχα ένας αρχηγός να υφίσταται συνεχείς καθιζήσεις το κόμμα του οποίου ηγείται. Μπορεί, όμως, αυτό να συμβεί αν ο αρχηγός θεωρεί εαυτόν ξένο σώμα στο ίδιο του το κόμμα ή –στην απίθανη περίπτωση– αν θέλει να το εκδικηθεί συνεπεία παλαιών τραυμάτων που του είχαν προκαλέσει οι σχέσεις του με τους ταυτισμένους με το κόμμα αυτό, σε προσωποπαγές επίπεδο, Καραμανλήδες.

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ

Τελικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε –και ασφαλώς ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς– ότι ένας Καραμανλής τον έκανε πολιτικό και ο ίδιος τον πέταξε ουσιαστικώς από το κόμμα. Ενας άλλος Καραμανλής τον περιμάζεψε, αλλά δεν έπαυε να φέρει το επίθετο αυτό. Και όταν ο Κώστας ο Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, μετά την εκλογική ήττα του 2009, και ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, με διακριτικό τρόπο στην αρχή απέφυγε να υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης του προκατόχου του, στην οποία μάλιστα μετείχε μετά από πολλές πιέσεις προς τον Καραμανλή. Ως πρωθυπουργός, δε, επιχείρησε ανεπιτυχώς τον αποκαραμανλισμό του κόμματος, πέραν βεβαίως της υπονόμευσης του κύρους του πρώην πρωθυπουργού, μέσω ειδικών απεσταλμένων στο Βερολίνο –όπως έχουν ξαναγράψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»–, οι οποίοι απέδιδαν στη διακυβέρνηση Καραμανλή την οικονομική κρίση, ώστε να φαίνεται στα μάτια των Ευρωπαίων εργώδης η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ

Βουλευτής, ελέω Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το 1977, ο Αντώνης Σαμαράς είδε την πόρτα της πολιτικής να του ανοίγεται διάπλατα, αλλά προτίμησε να την κλείσει. «Παιδί» του Ευάγγελου Αβέρωφ, δεν φέρθηκε ευπρεπώς στον ευεργέτη του, Καραμανλή, όταν μετά τη νίκη του Ράλλη επί του Αβέρωφ στις εσωκομματικές εκλογές του 1980 άρχισε να διαδίδει, μαζί με άλλους, ότι είχε παρέμβει προκλητικά ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ευνοήσει τον υπουργό Εξωτερικών έναντι του υπουργού Αμύνης. Αυτό το επεισόδιο, το οποίο μάλιστα δεν είχε καμία βάση, δεν το ξέχασαν οι Καραμανλήδες. Ούτε όμως και ο Αντώνης.

Ο Σαμαράς ευνοήθηκε από τον Μητσοτάκη –την κυβέρνηση του οποίου τελικώς έριξε– και στη μεν οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα ήταν υπουργός Οικονομικών, στη μετέπειτα δε κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθετήθηκε υπουργός Εξωτερικών. Θέση από την οποία αποπέμφθηκε, με αφορμή μεν το Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα επειδή επεχείρησε με αρκετή δόση αυθάδειας να κάνει υποδείξεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρεται στο Αρχείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με βάση τις προσωπικές σημειώσεις του Κώστα Μητσοτάκη για τη σύσκεψη εκείνη για το Σκοπιανό, με συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, κατά την απαρίθμηση των προτάσεών του, ο Κων. Καραμανλής δεν μπορούσε να αποκρύψει τη δυσφορία του. Διέκοψε τον Σαμαρά στη μέση και όταν αυτός άρχισε να του υποδεικνύει και τους διπλωματικούς χειρισμούς που θα έπρεπε να κάνει, ο Κων. Καραμανλής πραγματικά εξερράγη. Κάτι το οποίο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, αν συνυπολογίσει κανείς τον χαρακτήρα του Κων. Καραμανλή και το γεγονός ότι του έκανε υποδείξεις ένας πολιτικός με 45 χρόνια λιγότερα από πλευράς πολιτικής πείρας, για τον οποίον πίστευε ότι χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο θέμα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης... Ο Καραμανλής, ο οποίος είχε ήδη επιτιμήσει τον Σαμαρά αυστηρότατα, του είπε ότι δεν μπορούσε να υπαγορεύει στον ίδιο και στους πολιτικούς αρχηγούς τι θα έπρατταν...

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 

Ο Μιλτιάδης Εβερτ, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μετά τον Μητσοτάκη, σε μια συνομιλία του με Αμερικανό αξιωματούχο της εδώ πρεσβείας παρατηρούσε πως «κάποιοι πολιτικοί βοήθησαν να δημιουργηθεί το κλίμα του ακραίου εθνικισμού και τώρα το κοινό ωθεί τους πολιτικούς να πάνε πιο πέρα από ό,τι οι ίδιοι θα ήθελαν». Αναφερόταν, βεβαίως, στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος –ας μην το ξεχνάμε– ήταν αυτός που άνοιξε τα σύνορα για το πρώτο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, και μάλιστα με την είσοδο από την Αλβανία όχι της κοινωνικής αφρόκρεμας της γείτονος. Τον Νοέμβριο του 1989 ως υπουργός στην κυβέρνηση Ζολώτα υποδέχτηκε στο Ελληνικό Ελληνες φοιτητές που επέστρεφαν από τη Ρουμανία λόγω των αναταραχών στην Τιμισοάρα, που οδήγησαν στην πτώση του Τσαουσέσκου. Και δήλωσε μπροστά στις κάμερες, σε μια εκδήλωση λαϊκίστικου εθνικισμού: «Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας να μπορούν να κάνουν ελεύθεροι Χριστούγεννα στις πατρογονικές εστίες τους».

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ»

 Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαιτίας του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη με βουλευτές που αποχώρησαν από τη Ν.Δ., ήταν η πρώτη κίνηση εκδίκησης προς το κόμμα του οποίου έμελλε να γίνει αρχηγός 16 χρόνια μετά. Ακολούθησε και δεύτερο «χτύπημα» προς το κόμμα που τον ανέδειξε. Είχε λήξει η δεύτερη Προεδρική θητεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και, ενώ ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Εβερτ, ήθελε να εκμεταλλευθεί την αδυναμία εκλογής Προέδρου και να επωφεληθεί της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Αντ. Σαμαράς πρόσφερε χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου για υποψήφιο τον Κωστή Στεφανόπουλο, που εκλέχτηκε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛ.ΑΝ.

Η μεγαθυμία του Κώστα Καραμανλή άνοιξε και πάλι τις πόρτες της πολιτικής στον Αντώνη Σαμαρά. Πρώτα ευρωβουλευτής και στη συνέχεια υπουργός Πολιτισμού, για τον οποίο έγραψε ο Βύρων Πολύδωρας στο βιβλίο του «Κατά κηνσόρων»: «Πώς δεν χάλασε η εθνική και παγκόσμια τάξη και ηθική, όταν το 2009 υπουργοί, και μάλιστα ένας “ευαίσθητος” σε ένα ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο, διόριζαν μόνιμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη “αξιοκρατία”, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό “αξιοκρατικό” χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του “αδιάφθορου” υπουργού;».

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

Μετά την αποδυνάμωση της Ν.Δ., την οποία κατάφερε πάλι να συσπειρώσει, όσο γινόταν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι κινεί παρασκηνιακά τα νήματα για τον τρίτο γύρο εκδίκησης στο κόμμα που τον έκανε πολιτικό... Στηριζόμενος από μη ακραιφνείς Νεοδημοκράτες, σε μια αμοιβαία στήριξη, επιδιώκει να υπονομεύσει αρχικώς την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, όπως άλλωστε και τη σύντομη προεδρία του με επιθέσεις των «κολαούζων» του. Πού αποβλέπει; Στο να επιστρέψει στο διαλυόμενο κόμμα για να το σώσει, όπως συμβαίνει σήμερα με τον Νικολά Σαρκοζί. Τον Γάλλο πρώην που δεν «έσουρε τα εξ αμάξης» μόνο στον Γιωργάκη τον Παπανδρέου, όταν αυτός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά, ως ανεύθυνα αντιπολιτευόμενο. Αλλά αυτό απεκρύβη επιτηδείως...


Απάτη «μαμούθ» σε βάρος καταστημάτων και επιχειρήσεων



Υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών σε όλη τη χώρα εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες έπειθαν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, να εκδώσουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών συναλλαγών και με απατηλό τρόπο αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σχηματίσθηκε, επίσης, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, με την κατηγορία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως σημειώνεται, εξιχνιάστηκαν συνολικά δώδεκα περιπτώσεις, ενώ το συνολικό ποσό της απάτης με τον παραπάνω τρόπο δράσης, διερευνάται, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά ανά περίπτωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες από κοινού και για μεγάλο χρονικό διάστημα (από Απρίλιο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2014), προέβησαν σε μεγάλο αριθμό εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιοκτητών διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, καθώς τους έπειθαν με απατηλό τρόπο να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών αγορών και αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον δώδεκα (12) περιπτώσεις εξαπατήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χαλκιδική και Πρέβεζα, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους διερευνάται, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά ανά περίπτωση.

Πιο αναλυτικά, ως προς την μεθοδολογία δράσης που χρησιμοποίησαν οι δράστες (modus operandi) προέκυψε ότι τηλεφωνούσαν σε ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.τ.λ.) σε διάφορες περιοχές της χώρας και τους δήλωναν ψευδώς ότι φέρουν ιδιότητα τεχνικών εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών διαδικτυακών συναλλαγών στα καταστήματά τους.

Ακολούθως, τους ζητούσαν να εκδώσουν συγκεκριμένες προπληρωμένες κάρτες, χρηματικού ποσού των εκατό (100) ευρώ και ισχυριζόμενοι ότι ενεργούν έλεγχο προς διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, τους ζητούσαν τον σχετικό κωδικό τους, ενώ τους ενημέρωναν ότι μετά τον έλεγχο οι κάρτες θα ακυρωθούν.

Σε επικοινωνία που είχαν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, καθότι οι επίμαχες κάρτες ουδέποτε είχαν ακυρωθεί, αλλά αντιθέτως είχαν χρησιμοποιηθεί άμεσα σε διάφορες διαδικτυακές συναλλαγές.

Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία των προπληρωμένων καρτών και τις παρόχους εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση των εμπλεκομένων.

Ωστόσο, σε σχετικές αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των δραστών, δεν κατέστη δυνατός στις διευθύνσεις κατοικίας τους καθώς έχουν μετοικήσει σε άγνωστες διευθύνσεις, πράγμα το οποίο έπρατταν συνεχώς, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις διωκτικές αρχές.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εφάρμοζαν συνεχώς την παραπάνω μεθοδολογία δράσης και τα ποσά που αποκτούσαν από την απατηλή τους αυτή δραστηριότητα τα χρησιμοποιούσαν – εξαργύρωναν, σε παράνομο στοιχηματισμό, σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Επιπρόσθετα, ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες όμοιες πράξεις, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος της απάτης, ενώ παράλληλα ερευνάται και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει σχηματιστεί σε βάρος τους συναφής ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ομοειδή αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».



Πηγή : real.gr


Απίστευτες καταγγελίες Πολάκη για την σπατάλη στα νοσοκομεία που «ακουμπούν» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή





Η συντήρηση κάθε ασθενοφόρου στη Θεσσαλονίκη κοστίζει €6.500 - Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια - Εκτοξεύτηκε και η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως - Τι είπε για τα κονδύλια που δίνει το υπουργείο Υγείας για σίτιση

Σε απίστευτες καταγγελίες που «ακουμπούν» και την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Υγείας προχώρησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι στον τομέα προμηθειών «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει».

Μεταξύ των συγκεκριμένων παραδειγμάτων που απαρίθμησε ο κ. Πολάκης μιλώντας στη συζήτηση όπου εξειδικεύονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανέφερε ότι το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση για μια Lamborghini»!

Εκτός αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι για την σίτιση το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο». Συνεχίζοντας να αποκαλύπτει τα στραβά του συστήματος Υγείας επισήμανε πως «το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα. Η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».

Για τον περιορισμό της σπατάλης ο κ. Πολάκης εξήγγειλε ότι θα γίνει «πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων. Αυτή την στιγμή το υπουργείο δεν έχει κατάλογο με το τι χρησιμοποιεί κάθε νοσοκομείο. Δεύτερον θα υπάρξει περιγραφή  των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Τρίτον, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ. Θα είναι τεράστια εξοικονόμηση».


Πηγή : protothema.gr



Επίθεση Ντόρας κατά Κοτζιά για την εξωτερική πολιτική



Επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών ότι «επιδίδεται σε διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών, με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα».

Ο καβγάς έλαβε διαστάσεις και η πρώην και ο νυν υπουργοί Εξωτερικών είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία σε έντονο κλίμα στα ορεινά της Βουλής. Πέτρα του σκανδάλου η επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Αιτία για την κόντρα στάθηκε η απόφαση του κ. Κοτζιά να ανακαλέσει από τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στις Βρυξέλλες την πρέσβη Αλέξάνδρα Παπαδοπούλου.

Σε τετ-α-τετ που είχαν η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Κοτζιά, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει η κ. Παπαδοπούλου στο πόστο της.

Λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Κοτζιάς είχε ανακαλέσει την κ. Παπαδοπούλου, με επιστολή που της απέστειλε, όταν εκείνη βρισκόταν σε διακοπές και με την οποία της γνωστοποιούσε ότι δεν θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης την επανέφερε με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει ακέφαλο ένα τόσο σημαντικό για την ελληνική διπλωματία πόστο, αφήνοντας την τελική κρίση στο υπουργό που θα οριζόταν μετά τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ο κ. Κοτζιάς επανήλθε και επικύρωσε την ανάκληση της κ. Παπαδοπούλου.

Πηγές από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για δύο εμπειρογνώμονες της ΜΕΑ που είχαν έλθει σε σύγκρουση με την επικεφαλής της υπηρεσίας και ήθελαν να την περιθωριοποιήσουν, ενώ συνάδελφοί της αναφέρουν ότι πρόκειται για μία καλή διπλωμάτη με πολύ ευδόκιμη θητεία στα Σκόπια. Από την άλλη πλευρά, πηγές του ΥΠΕΞ αφηνούν αιχμές κατά της κ. Παπαδοπουλου για χειρισμούς της στη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

Μπακογιάννη: Δεν ακούστηκε λέξη για το Κυπριακό

Μιλώντας στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε πως πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις και σημείωσε πως «είναι άκρως ανησυχητικό ότι μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας».

Η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «προϋπόθεση για να πάρει μία χώρα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι: πρώτον, να είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις και δεν άκουσα καμία ιδέα και καμία πρόταση από τον πρωθυπουργό. Δεύτερον, να έχει ιεραρχήσει τους στόχους της». Διερωτήθηκε ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμα, εκτός των ποδοσφαιρικών εμπειριών που αντάλλαξαν μπροστά στις κάμερες.

«Η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αλβανία, που υπεγράφη επί των ημερών μας, ετέθη στο τραπέζι; Αν ναι, με τι αποτέλεσμα;» διερωτήθη.

«Είναι η πρώτη φορά που σε προγραμματικές δηλώσεις δεν ακούγεται λέξη για το Κυπριακό. Στην Κύπρο, όμως, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και η Ελλάδα εμφανίζεται αδιάφορη και αμέτοχη» επισήμανε.



Πηγή : tanea.gr


Αποκάλυψη: Παραγράφονται τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ στο τέλος το χρόνου



Την προειδοποίηση ότι πιθανά φορολογικά αδικήματα από τους μεγαλοκαταθέτες τις λίστας Λαγκάρντ, παραγράφονται στο τέλος του έτους, απηύθυνε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα φορολογίας, επεσήμανε κατά την ομιλία του στη Βουλή ότι από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, μόλις οι 186 έχουν ελεγχθεί, ενώ ο έλεγχος άλλων 481 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προειδοποίησε ότι τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος του χρόνου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναστείλει την παραγραφή.

Τέλος, είπε ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να τους αποκαλύψουν με νομοσχέδιο που θα τους νομιμοποιεί.

Σε πίνακα που έδωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή, αποτυπώνονται ανάγλυφα οι κινήσεις του κράτους για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, από το 2012 ως σήμερα.





Πηγή : iefimerida.gr


Βίντεο-καταπέλτης για τη δράση της Χρυσής Αυγής



Αποκαλυπτικούς διαλόγους για την ιεραρχία και το πώς έφταναν οι εντολές για τις επιθέσεις από ανώτερους στην ιεραρχία της οργάνωσης στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ο οποίος ακούγεται να λέει ότι μόνο αν έρθει εντολή από τον Λαγό, θα γίνει η επίθεση στην Παναγίτσα, στον Κορυδαλλό.

Τα όσα ακούγονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τον κατηγορούμενο Πατέλη επικαλέστηκε και σήμερα στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, επιμένοντας ότι η Χρυσή Αυγή δρα μέσα από την ιεραρχία της και πως τίποτε δεν γίνεται χωρίς άνωθεν εντολή.


Οι διάλογοι, όπως ακούγονται στο βίντεο της Εφημερίδας των Συντακτών, έχουν ως εξής:
  • Πατέλης: Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το OK από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε.Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά.
  • Αγνωστος: Σαν τον Αγιο Παντελεήμονα;
  • Πατέλης: Δεν έγινε τέτοιο θέμα. Στον Αγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις, ήταν άλλα τα...
  • Αγνωστη: Δεν μπορούμε σαν χριστιανοί να πάμε;
  • Πατέλης: Όχι.
  • Αγνωστη: Να πάμε σαν ομάδα.
  • Πατέλης: Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω.  Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το...
  • Αγνωστος: Θα πέσει φόβος.
  • Πατέλης: Οχι παιδιά δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Έαν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τι είναι και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες στο δρόμο όχι στο σπίτι τους.
  • Αγνωστος: Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μία ομάδα επιφυλακής, έτοιμη.
  • Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το ΟΚ κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.
  • Αγνωστος: Ό,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;
  • Πατέλης: Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Τη γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι «ξέρετε κάτι; όχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας». Και εσύ θα μου πεις «κάτσε ρε φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω». Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης και εσύ και εσύ και εσύ και όλοι μας, έχουμε και κάποια πείρα. Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας, να έρθει το μήνυμα «ΝΑΙ». (γέλια)


Newsroom ΔΟΛ


Έφοδοι της εφορίας στα σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή για κατασχέσεις και δέσμευση καταθέσεων



- Γερμανικό σύστημα φέρνει το υπουργείο Οικονομικών στους ελέγχους της εφορίας

- Οι εφοριακοί θα κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην έδρα επιχειρήσεων και ελεύθερων
 επαγγελματιών

- Οι έλεγχοι θα γίνονται ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να εντοπίζεται “ζεστό” μαύρο χρήμα

Εφόδους της εφορίας και μάλιστα με διαδικασίες – εξπρές χωρίς προηγούμενη εισαγγελική εντολή στα πρότυπα των γερμανικών υπηρεσιών αναμένεται να εισάγει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Η πρακτική που αποκάλυψε μεγάλα σκάνδαλα στο παρελθόν στη Γερμανία έρχεται και στην Ελλάδα με στόχο να εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα.

Οι έφοδοι της εφορίας θα γίνονται εκτός ωραρίου και οι εφοριακοί θα επισκέπτονται απροειδοποίητα την έδρα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη και εάν αυτή είναι στο σπίτι του προσώπου που βρίσκεται υπό έλεγχο. Στόχοε η συγκέντρωση και η κατάσχεση όταν χρειάζεται φορολογικών στοιχείων, ενώ οι ελεγκτές θα μπορούν να ψάχνουν ακόμη και για ρευστό αλλά και να προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ή ακόμη και καταθέσεων για να εισπραχθούν έτσι οφειλές προς το Δημόσιο.
Παράλληλα και με την απειλή των παραπάνω προωθείται νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα δηλώσουν ... για να τα σώσουν. Ενώ προωθείται και το νέο περιουσιολόγιο με την καταγραφή κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και συναλλαγών ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί η κίνηση ποσών και στη συνέχεια να γίνεται η απαραίτητη σύγκρηση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Μάλιστα σε περίπτωση που αποκαλύπτονται αδήλωτα ποσά οι εφοριακοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι του ύψους των αδήλωτων εισοδημάτων που αποκαλύφθηκαν.


Πηγή : newsit.gr


Επεισόδιο με δημοσιογράφους και τους άντρες ασφαλείας του πρωθυπουργού - Τσίπρας: "Με τέτοια συμπεριφορά δεν θα μπεις μέσα" - ΒΙΝΤΕΟ



Έντονο επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα σε δημοσιογράφους και την φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης, όπου παρών ήταν και ο αυστριακός καγκελάριος, Φάιμαν.

Σύμφωνα με το Lesvospost.com, όταν o Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο δημαρχείο με τον αυστριακό καγκελάριο, ορισμένοι δημοσιογράφοι από κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν κατάφεραν να μπουν στο κτίριο του δημαρχείου, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός, σε αντίθεση με άλλα μέσα που εισήλθαν στο κτίριο.

Όπως καταγγέλλουν δημοσιογράφοι στην περιοχή, άντρες της ασφάλειας του Έλληνα πρωθυπουργού με σπρωξιές προσπαθούσαν να αποτρέψουν την είσοδο συγκεκριμένων δημοσιογράφων μέσα στο κτίριο.

Επίσης, καταγγέλλουν πως μέσα στο δημαρχείο τελικά μπήκαν επιλεκτικά κάποιοι έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, καθώς και το αυστριακό κανάλι που συνόδευε τον καγκελάριο, κ. Φάιμαν.


Μάλιστα, άντρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκαν και στον ανταποκριτή του ελληνικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Λέσβο, όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να μπει στο κτίριο.

Όλο αυτό το επεισόδιο εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του Αλέξη Τσίπρα και του κ. Φάιμαν, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι του δημαρχείου. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους διαμαρτυρόμενους δημοσιογράφους τους έλεγε: "ψυχραιμία βρε παιδιά".

Ωστόσο, όταν μία δημοσιογράφος φανερά εκνευρισμένη ζήτησε τον λόγο από τον πρωθυπουργό, τότε εκείνος της απάντησε: "με τέτοια συμπεριφορά δεν θα μπεις μέσα".



Πηγή: Lesvospost.com


«Καμπανάκι» ΔΝΤ για νέα κρίση στην Ελλάδα



Λίγες ώρες πριν από την έλευση των πρώτων τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα για να ξεκινήσουν τον έλεγχό τους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στέλνει μήνυμα προς όλους ότι οι κίνδυνοι γύρω από την Ελλάδα δεν έχουν εξαλειφθεί. Στην ετήσια έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook), το Ταμείο υποστηρίζει ότι μπορεί η υπογραφή του 3ου Μνημονίου να περιόρισε τα ρίσκα για την Ελλάδα, αλλά υποστηρίζει πως αν δημιουργηθεί και πάλι αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να προκληθούν πιέσεις στις αγορές.

Μάλιστα, το ΔΝΤ σημειώνει ότι σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξουν και αλυσιδωτές επιπτώσεις στις χώρες της Ευρωζώνης. Οπως αναφέρει, η αστάθεια που θα προκληθεί από την Ελλάδα στον χρηματοοικονομικό τομέα και στις αγορές ομολόγων «είναι πιθανόν να μεταδοθεί στο σύνολο της Ευρωζώνης», χωρίς να αποκλείεται η επέκταση των αρνητικών συνεπειών γενικότερα. Πέραν αυτών, το ΔΝΤ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις του για την ύφεση φέτος (2,3%) και το 2016 (1,3%). Επισημαίνει, δε, πως την ώρα που η ανάκαμψη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη θα είναι μέτρια, «οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι σαφώς πιο δυσμενείς μετά την παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας στις αρχές του έτους», αλλά προβλέπει ότι το 2020 η ελληνική οικονομία θα «τρέχει» με ρυθμό 2,4%.

Σε ερώτηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Λίμα του Περού, αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι «λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων που οδήγησαν σε συρρίκνωση του ρυθμού μεγέθυνσης, θα δούμε την ανάπτυξη να ανακάμπτει μετά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Είναι σημαντικό να κοιτάμε τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης και την πορεία της ανάπτυξης ανά τρίμηνο. Η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο ισχυρή, αλλά θα βελτιωθεί το 2016».

Δυσμενείς είναι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανεργία, καθώς εκτιμά ότι φέτος θα ανέλθει στο 26,8% από 26,5% πέρυσι, ενώ το 2016 θα ανέλθει στο 27,1% (25,8% σε εθνικολογιστική βάση προβλέπει η κυβέρνηση). Για τον πληθωρισμό το Ταμείο «βλέπει» αποπληθωρισμό 0,4% φέτος και μηδενικό το 2016. Πάντως, μεσοπρόθεσμα και συγκεκριμένα το 2020 εκτιμά ότι θα βρεθεί στα επίπεδα του 1,4%. Σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το πλεόνασμα της τάξης του 0,9% του ΑΕΠ του 2014 θα υποχωρήσει ελαφρώς φέτος στο 0,7% του ΑΕΠ και θα διευρυνθεί το 2016 στο 1,5% του ΑΕΠ, ενώ το 2020 θα καταγραφεί έλλειμμα 0,2% του ΑΕΠ.

Ολα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΔΝΤ λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στις αρχές Νοεμβρίου για να ξεκινήσει και επισήμως ο πρώτος έλεγχος του προγράμματος. Ωστόσο, στελέχη με γνώση της κατάστασης δεν αποκλείουν οι επικεφαλής να βρεθούν στην Αθήνα και εντός του Οκτωβρίου για λίγες ημέρες, ώστε να οργανωθεί η συζήτηση που θα ακολουθήσει και να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια ξεκινούν τις εργασίες τους με την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών μέτρων (ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση, εργαλειοθήκες ΟΟΣΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.), ενώ στο επίκεντρό τους θα βρεθούν η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και ο νέος προϋπολογισμός. Επίσης, ψηλά στην ατζέντα των τεχνικών συζητήσεων που θα ακολουθήσουν είναι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε συνδυασμό με όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τραπεζικό κλάδο. Αλλωστε, το τελευταίο θέμα έχει χαρακτηριστεί από όλες τις πλευρές μείζονος σημασίας και θα πρέπει να κλείσει εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, παραμένει ο στόχος της ψήφισης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων (49 συνολικά) έως τις 15 Οκτωβρίου και του δεύτερου πακέτου (αναμένεται να προσδιοριστεί στα μέσα Οκτωβρίου) μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ο πρώτος έλεγχος θα πρέπει να έχει κλείσει το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου.


Έντυπη Καθημερινή


Αλεξιάδης: Θα κάνουμε φορολογικούς ελέγχους και ξημερώματα




Αιφνιδιαστικούς φορολογικούς ελέγχους ακόμα και τα... μαύρα μεσάνυχτα προανήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα φορολογίας, Τρύφων Αλεξιάδης.

Και παρομοίασε το τι θα γίνει στην Ελλάδα με το τι γινόταν στην Γερμανία τα προηγούμενα χρόνια. «Θυμάστε που ξημερώματα μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση, για να κάνουν ελέγχους; Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, για να επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής.

«Πρότυπό μας ο τρόπος ελέγχων στη Γερμανία. Θυμάστε που ξημερώματα μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση, για να κάνουν ελέγχους; Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα» είπε, για να επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ειδική αναφορά έκανε και στο περιστατικό που συνέβη χθες στη Φλώρινα με τον προπηλακισμό εφοριακών, λέγοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε αυτές τις λογικές», ενώ υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν 40.000 ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο, όταν το 2013 ήταν περίπου 7.000.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, μόλις οι 186 έχουν ελεγχθεί, ενώ ο έλεγχος άλλων 481 βρίσκεται σε εξέλιξη. Προειδοποίησε ότι τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος του χρόνου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναστείλει την παραγραφή. Παράλληλα, είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, εξηγώντας όμως πώς θα πρέπει να δοθούν «φορολογικά κίνητρα». Ακόμη, εξήγγειλε στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ΜΜΕ κ.ά εντός των επόμενων πέντε μηνών.

Τέλος, είπε ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να τους αποκαλύψουν με νομοσχέδιο που θα τους νομιμοποιεί.



Πηγή: iefimerida.gr


ΝΔ για Προϋπολογισμό: Οδυνηρό το κόστος της διακυβέρνησης Τσίπρα



«Ύφεση, δημοσιονομική ανισορροπία, ανεργία, διόγκωση χρέους» προκύπτουν από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Στο κείμενο που υπογράφει ο  Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζονται εννέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων  η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, η διόγκωση της ανεργίας και η επιστροφή των ελλειμμάτων.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας  
 «Το Προσχέδιο του πρώτου Προϋπολογισμού Κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα αποτελεί ιστορικό γεγονός.
Με αυτό, η χρόνια και μέχρι τις εκλογές αριστερή πολιτική ρητορική καταρρέει.
Η πλήρης αποκάλυψη της «κυβερνώσας Αριστεράς» αρχίζει.
Η Νέα Δημοκρατία αξιολογεί τον Προϋπολογισμό με κριτήρια το συμφέρον της Πατρίδας και την οπτική του ιστορικά δικαιωμένου ιδεολογικού και πολιτικού της πυρήνα.
Τον ριζοσπαστικό-κοινωνικό φιλελευθερισμό και την κοινωνική οικονομία της αγοράς.
Αξιολογεί την ισορροπία που ο Προϋπολογισμός, στην πράξη, επιδιώκει μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τα μεγέθη αποτυπώνουν ότι το κόστος της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, για το 2015 και το 2016, είναι τεράστιο για την Ελληνική οικονομία και οδυνηρό για τους πολίτες.
Ύφεση, δημοσιονομική ανισορροπία, ανεργία, διόγκωση χρέους, κ.α.

Η λεκτική μετατόπιση από την «παλαιά» στη «νέα αριστερή» ρητορική δεν πείθει.
 Συγκεκριμένα:

1ον. Η Ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ύφεση
Την ίδια περίοδο που η Ευρωζώνη «επιταχύνει προς τα εμπρός», η Ελλάδα «κάνει όπισθεν».
Ειδικότερα, μετά την επίτευξη θετικού ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης το 2014, η χώρα επιστρέφει στην ύφεση το 2015, ενώ προβλέπεται να παραμείνει σ’ αυτή την κατάσταση και το 2016.
Υπενθυμίζεται, ότι η αρχική εκτίμηση των εταίρων, πριν από 1 χρόνο, ήταν για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015, με πρόβλεψη για περαιτέρω επιτάχυνσή του μεσοπρόθεσμα.
Αντί αυτού, η χώρα «βουτάει» και πάλι σε ύφεση 2,3% το 2015.
Και αυτό γιατί εφέτος, διαψεύδοντας τις αρχικές αισιόδοξες αλλά ρεαλιστικές εκτιμήσεις, μειώθηκε η ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, συρρικνώθηκαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, κατέρρευσαν οι επενδύσεις.

2ον.  Η ανεργία διογκώνεται
Την ίδια περίοδο που την Ευρωζώνη η ανεργία μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνει.
Συγκεκριμένα, μετά τις ενδείξεις σταδιακής μείωσής της το 2014 (κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση), η ανεργία αναμένεται και πάλι να αυξηθεί, τόσο το 2015 όσο και ακόμη περισσότερο το 2016.
Και να διαμορφωθεί τουλάχιστον 3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη απ’ ότι προβλέπονταν πέρυσι για το 2015.

3ον. Η δημόσια οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα
Η δημόσια οικονομία επιστρέφει σε πρωτογενές έλλειμμα το 2015 μετά από 2 χρόνια, το 2013 και το 2014, επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων.
Και αυτό παρά τη λήψη νέων, πρόσθετων, επώδυνων μέτρων λιτότητας ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ για το 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

4ον. Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης «βουλιάζουν» στα ελλείμματα
Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν αυξημένο έλλειμμα το 2015, το οποίο προβλέπεται να διευρυνθεί και να «σκαρφαλώσει» στα 2,6 δισ. ευρώ το 2016.
Παρατηρείται, εκτιμάται και προβλέπεται επιδείνωση στις ασφαλιστικές εισφορές, στη συνταξιοδοτική δαπάνη, στις απλήρωτες υποχρεώσεις.

5ον. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διογκώνονται
Μόνο κατά το 1ο επτάμηνο του 2015, αυτές οι υποχρεώσεις, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, ήδη αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ, ή κατά 52%, σε σχέση με το τέλος του 2014.
Οι υποχρεώσεις είχαν μειωθεί από τα 9 δισ. ευρώ το 2012, στα 3 δισ. ευρώ το 2014, παρουσιάζοντας, συνεπώς, μία μείωση της τάξεως του 66% την περίοδο 2012-2014.

6ον. Το ύψος των πρόσθετων μέτρων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, διαρκώς αυξάνεται
Για την περίοδο 2015-2016 εκτιμάται, με τα σημερινά δεδομένα, περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ.
Ο λογαριασμός αυτός θα είναι, τελικά, πολύ υψηλότερος. Κι αυτό γιατί:
α) Υπάρχει μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με το Προσχέδιο, «είτε δεν είναι μετρήσιμα είτε η διαδικασία ποσοτικοποίησής τους δεν έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν».
Μεταξύ αυτών είναι η σταδιακή κατάργηση της υφιστάμενης φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών, η μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις, η κατάργηση φοροαπαλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων κ.α.
β) Υπάρχουν, σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο, πρόσθετα μέτρα για το 2017-2018 («αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον ¾% του ΑΕΠ το 2017 και ¼% του ΑΕΠ το 2018»). 
Ενώ, «οι Ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία, για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018».
7ον. Από τα δημοσιονομικά μέτρα που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και που μπορούν μέχρι σήμερα να προσδιορισθούν, το 62% είναι πρόσθετοι, άμεσοι και έμμεσοι φόροι, και το 38% περικοπές στο σκέλος των δαπανών (εκ των οποίων το 75% περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, παροχές κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικά επιδόματα).
Ο Προϋπολογισμός στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία.
Το μίγμα των παρεμβάσεων δείχνει ιδεοληπτική αριστερή εμμονή στην αύξηση των φόρων.
Δεν εφαρμόζει το ορθό μίγμα προσαρμογής μεταξύ δαπανών και φόρων.
Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας απειλείται με πλήρη διάλυση, ενώ, παράλληλα, περικόπτονται οι συντάξεις, μειώνεται το ήδη χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και πλήττεται η ιδιωτική κατανάλωση.

8ον. Οι μειωμένοι δημοσιονομικοί στόχοι δεν «εξασφαλίζουν σημαντικό δημοσιονομικό χώρο»
Η Κυβέρνηση εσφαλμένα θριαμβολογεί.
Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εξαρτώνται από την κατάσταση και τη δυναμική της οικονομίας, ενώ το ζητούμενο είναι το ύψος των δημοσιονομικών στόχων σε συνδυασμό με το ύψος των παρεμβάσεων που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι στόχοι.
Δυστυχώς, επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και η δημόσια οικονομία στα πρωτογενή ελλείμματα.
Υπενθυμίζω ότι οι «Θεσμοί», το Νοέμβριο του 2014, προέβλεπαν για το 2015, πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ, χωρίς τη λήψη οποιουδήποτε πρόσθετου μέτρου.
Σήμερα, η αντίστοιχη εκτίμηση του 3ου Μνημονίου είναι για πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ το 2015, χωρίς τη λήψη οποιουδήποτε πρόσθετου μέτρου.
Με αποτέλεσμα, ακόμη και η επίτευξη στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το 2015, να απαιτεί πρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ μόνο για το 2015.
Δηλαδή έχουμε και πρωτογενές έλλειμμα και πρόσθετα μέτρα, λόγω της επιδείνωσης των επιδόσεων της οικονομίας.
Αλλά, ταυτόχρονα, και ισόποση επιβάρυνση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους, δηλαδή του δανεισμού της χώρας.

9ον. Το δημόσιο χρέος και πάλι διογκώνεται
Ως απόλυτος αριθμός, μετά τη συρρίκνωση που επετεύχθη για πρώτη φορά το 2014, και πάλι, εξαιτίας της νέας ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αυξάνεται.
Με αποτέλεσμα, ως ποσοστό του μειούμενου ΑΕΠ, να διαμορφωθεί περίπου στο 192% το 2016, αυξημένο κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μέσα σε 2 χρόνια!
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση του χρέους ήταν μόλις 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ την περίοδο 2011-2014, περίοδο κατά την οποία το δημόσιο χρέος, ως απόλυτος αριθμός, μειώθηκε κατά 40 δισ. ευρώ.
Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα Προσχέδιο Προϋπολογισμού που επιβεβαιώνει την επιστροφή της χώρας, με οδηγό την αριστερή Kυβέρνηση, στο «καθοδικό σπιράλ».
Η ριζοσπαστική αριστερά πέτυχε να καταλάβει το «τυρί» της πολιτικής εξουσίας, αλλά έχασε πολύτιμο χρόνο μη έχοντας σχέδιο για τη χώρα, με συνέπεια να εγκλωβισθεί στη «φάκα».
Έτσι έχασε την όποια ιδεολογικοπολιτική «ψυχή της».
Το ζητούμενο είναι να μην εγκλωβίσει ανεπίστρεπτα και τη χώρα».



Πηγή : antenna.gr