Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Καταγγελία ΝΔ: Ο υπόγειος μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί επεισόδια εν όψει των παρελάσεων

 



Καταγγελία για την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βάζει μυαλό εργαλειοποιώντας το δυστύχημα των Τεμπών, με μοναδικό σκοπό για να ξεσηκώσει κόσμο σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της χώρας.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, το έχει προσπαθήσει πολλές φορές και έχουν καταστραφεί περιουσίες, έχει πεθάνει κόσμος με τις εντολές ΣΥΡΙΖΑ για μπαχαλοποίηση.

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση τονίζεται πως «είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης.

Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές.

Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν.

Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη.



Οι Ρώσοι προσπαθούν να συσχετίσουν τους Ισλαμιστές τρομοκράτες με τους Ουκρανούς για να βομβαρδίζουν ελεύθερα

 



Φαιδρότητα από το καθεστώς του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν, που εάν ήταν σοβαρός ηγέτης θα αναιρούσε τα πάντα θα μάζευε στον στρατό του από την Ουκρανία, γιατί ο εχθρός είναι από αλλού.

Αυτή την τρομοκρατική ενέργεια οι Ρώσοι την βρήκαν ευκαιρία για να κατασκευάσουν σχέση και ευθύνη στους Ουκρανούς για να μπορούν να τους σκοτώνουν χωρίς κριτική.

Μια μέρα μετά και με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το παιχνίδι «χοντραίνει», με το φαιδρό Κρεμλίνο του δικτάτορα να επιχειρεί να συνδέσει το μακελειό της Παρασκευής με την Ουκρανία, τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 115. 

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ξεκάθαρα κατόπιν εντολών του αδίστακτου δικτάτορα ανέφερε επίσης πως, μετά την τρομοκρατική επίθεση, τέσσερις ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο και να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, προσθέτοντας πως οι δράστες είχαν επαφές στην Ουκρανία και χρησιμοποίησαν προπαρασκευασμένα όπλα, που διατηρούσαν σε μια κρυψώνα.

Η FSB έκανε λόγο για ένα «καλά οργανωμένο» σχέδιο των τρομοκρατών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, πρόσθεσε το Interfax, επικαλούμενο και πάλι το Κρεμλίνο.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος βουλευτής και στρατηγός εν αποστρατεία Αντρέι Καρταπόλοφ τόνισε πως αν βρεθεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση, θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής απάντηση στο πεδίο της μάχης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Με λίγα λόγια αντί να ασχολούνται σοβαρά με την τραγωδία, ψάχνουν τρόπους να σκοτώσουν χωρίς κριτική και άλλους Ουκρανούς, για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Η Ουκρανία από την πλευρά της, δια μέσω του συμβούλου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι το Κίεβο δεν εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα», διαβεβαίωσε στο Telegram ο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. «Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου» πρόσθεσε.

Για την Ουκρανία, «είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό και να θέσει τέλος στην εισβολή», είπε ο αξιωματούχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) που κατηγόρησε το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση του πολέμου. Η GUR εκτιμά ότι η επίθεση «πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο».



Ετοιμάζεται για ένα νέο σώου ο 10 ημερών φαντάρος Κασσελάκης που ζήτησε να παρελάσει για να τον γράψουν οι κάμερες

 


Ετοιμάζει νέο σώου ο Στέφανος Κασσελάκης για να τον γράψουν οι κάμερες.

Ένας σοβαρός που υπηρετεί μόλις για 15 ημέρες, κάνει την θητεία του και δεν ξεφτιλίζεται στον ελληνικό λαό και ειδικά στους στρατιώτες που υπηρετούν κανονικά, αλλά έχουμε να κάνουμε με τον στρατιώτη με το νεσεσέρ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, που έχει κάνει και τον κομπάρσο Μπο Μάστορα σε βίντεο του Κασσελάκη, επισκέφτηκε σήμερα, την Πέμπτη (21/3), τον influencer στο κέντρο εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, όπου θα κάτσει μόλις 15 ημέρες για την θητεία του.

“Πήγαμε σήμερα στο στρατόπεδο, μετά την προπόνηση που έκαναν για την παρέλαση. Είπαμε μερικά πράγματα κατ’ αρχήν για το κόμμα και τα πράγματα που έπρεπε να συζητήσουμε, για το πως περνάει μέσα στο στρατόπεδο, για το ποιες είναι οι εντυπώσεις του, τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους”, δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά για την εν λόγω επίσκεψη σε εκπομπή του Αlpha.

“Είναι πάρα πολύ συνεπής σε όλα αυτά που του έχουν ζητήσει. Δεν έχει αρνηθεί να κάνει τίποτα. Μας έλεγε πάρα πολλά πράγματα για τη θητεία που σκεφτόταν και πώς πρέπει να γίνει και τι θα ήθελε να είναι διαφορετικό. Είναι αρκετά ενθουσιασμένος που του δόθηκε η ευκαιρία, έστω και αυτές τις λίγες μέρες, να συμμετέχει στην υπηρεσία για την πατρίδα. Μάλιστα εθελοντικά ζήτησε να είναι και στην παρέλαση“, πρόσθεσε, και αυτό όπως καταλάβατε για να κάνει ένα σώου αλλά Κασσελάκης.

“Είναι άριστος και μάλιστα μας είπαν ‘μακάρι να είχαμε τέτοιους στρατιώτες’ είπε ο Αποστολάκης και δεν ντράπηκε καθόλου που ξεστομίζει τέτοιες βλακείες, "Αυτός από την πρώτη στιγμή που του είπαμε ότι πρέπει να υπηρετήσει, ενθουσιάστηκε”, συμπλήρωσε και συμφωνούμε αφού θα κάτσει μόνο 15 ημέρες και θα τολμάει μετά να λέει ότι πήγε φαντάρος.

Για να το τερματίσει ο Αποστολάκης και για να γελάνε οι σκοπιές στα στρατόπεδα, οταν ρωτήθηκε τι άλλο θα ευχηθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας εκτός από “Καλός Πολίτης”, ο κ. Αποστολάκης απάντησε, “Καλός πρωθυπουργός”. 

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι περιμένουμε απαντήσεις για τις εταιρίες του και το πόσο ένοχος είναι.



Στους 93 ανέβηκαν οι νεκροί στην Μόσχα - 11 συλλήψεις


 

Στη σύλληψη 11 ατόμων, τα 4 εκ των οποίων συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο «Crocus», έχουν προχωρήσει οι Αρχές της Μόσχας, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της FSB στο Κρεμλίνο και αναπαράγει το RIA Novosti.

«Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ τους και οι τέσσερις τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το προεδρικό γραφείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών.

Ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν σημείωσε ότι η έρευνα των αρχών συνεχίστηκε για άλλους που διέφυγαν σε κοντινό δάσος. Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.



Συναγερμός στην Ιαπωνία: Εξαπλώνεται μυστηριώδης λοίμωξη στρεπτόκοκκου που τρώει τη σάρκα


 

Μια σπάνια βακτηριακή λοίμωξη του στρεπτόκοκκου που τρώει τη σάρκα και έχει 30% πιθανότητες να οδηγήσει στον θάνατο εξαπλώνεται στην Ιαπωνία, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Ιαπωνία κατέγραψε πέρυσι επίπεδα-ρεκόρ της πιο θανατηφόρας μορφής στρεπτόκοκκου, με 941 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνδρόμου τοξικού στρεπτοκοκκικού σοκ (STSS), αλλά φέτος οι μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ, αφού καταγράφηκαν 378 κρούσματα τους πρώτους δύο μήνες του 2024, σε 45 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τους Japan Times, συνήθως καταγράφονται κατά μέσο όρο λιγότερα από 200 κρούσματα αυτής της πιο σοβαρής μορφής στρεπτοκοκκικής νόσου της ομάδας Α κάθε χρόνο και οι φόβοι αυξάνονται επειδή οι ειδικοί ομολογούν ότι δεν γνωρίζουν τι προκαλεί την αύξηση των λοιμώξεων. «Υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες σχετικά με τις μορφές στρεπτόκοκκου με σοβαρή και αιφνίδια έναρξη» δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID), προσθέτοντας: «Δεν είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να τους εξηγήσουμε».


Τι είναι ο στρεπτόκοκκος Α και πώς μεταδίδεται

Ο στρεπτόκοκκος Α είναι ένα βακτήριο που ζει και αναπτύσσεται στον λαιμό, στο δέρμα, στον πρωκτό και στα γεννητικά όργανα. Προκαλεί μια σειρά ασθενειών που επηρεάζουν το δέρμα, τους μαλακούς ιστούς και το αναπνευστικό σύστημα ανάλογα με το στέλεχος των εμπλεκόμενων βακτηρίων, όπως αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, οστρακιά, ερυσίπελας, κυτταρίτιδα και πνευμονία. Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοση βλάβη στην καρδιά, γνωστή ως ρευματική καρδιοπάθεια, ένα πρόβλημα που επηρεάζει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Σοβαρές περιπτώσεις στρεπτόκοκκου Α προκαλούν ετησίως τον θάνατο περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.


Ο στρεπτόκοκκος Α μεταδίδεται μέσω στενής επαφής μεταξύ ανθρώπων. Το πώς συμβαίνει αυτό εξαρτάται από το σημείο στο σώμα όπου έχουν αποικίσει τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου. Μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των σταγονιδίων που απελευθερώνονται από το σώμα κατά την εκπνοή ή μέσω της δερματικής επαφής με πληγές. Ο στρεπτόκοκκος Α μπορεί, επίσης, να μεταδοθεί μέσω της επαφής με μολυσμένα αντικείμενα όπως πετσέτες, σεντόνια ή τροφές που έχουν παρασκευαστεί από άτομο που έχει μολυνθεί.


Τι είναι το σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (STSS)

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α είναι τόσο σοβαρές ώστε εξελίσσονται σε σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ, που συνοδεύεται από πυρετό, ρίγη, μυϊκό άλγος, ναυτία και έμετο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ. Οι ηλικιωμένοι ενδέχεται να εμφανίσουν συμπτώματα που μοιάζουν με του κρυολογήματος, αλλά, σε σπάνιες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν και να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, αμυγδαλίτιδα, πνευμονία και μηνιγγίτιδα.


Τα σοβαρά περιστατικά εξελίσσονται γρήγορα σε σήψη, ανεπάρκεια οργάνων, ακόμη και νέκρωση, κάτι που δίνει στο STSS τη φήμη του «σαρκοφάγου». Περίπου το 30% των κρουσμάτων είναι θανατηφόρα, αναφέρει ο Guardian.


Γιατί εξαπλώνεται στην Ιαπωνία το σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ

Αν και οι λόγοι της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων του συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ στην Ιαπωνία είναι ασαφείς, ειδικοί εκτιμούν ότι οφείλεται στην άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη χώρα στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Η Σιράνι Σρισκάνταν, καθηγήτρια Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College του Λονδίνου, θεωρεί πως η Ιαπωνία διέρχεται μια φάση έξαρσης ασθενειών μετά την πανδημία, όπως είχε συμβεί στη Βρετανία το φθινόπωρο του 2022, όταν τουλάχιστον 30 παιδιά και συνολικά πάνω από 400 άνθρωποι πέθαναν από οστρακιά ή στρεπτόκοκκο Α, σύμφωνα με το UKHSA.


Η Ιαπωνία διατήρησε τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι τα μέσα του περασμένου χρόνου. Ο Κεν Κικούτσι, καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Γυναικών του Τόκιο, τονίζει ότι ανησυχεί πολύ για τη δραματική αύξηση φέτος του αριθμού των ασθενών με σοβαρές στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις.


«Κατά τη γνώμη μου, πάνω από το 50% των Ιαπώνων έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Η ανοσολογική κατάσταση των ανθρώπων μετά την ανάρρωση από Covid-19 μπορεί να αλλάξει την ευαισθησία τους σε ορισμένους μικροοργανισμούς. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε τον κύκλο μόλυνσης των σοβαρών διηθητικών ασθενειών από STSS και να τις θέσουμε αμέσως υπό έλεγχο» επισημαίνει.


Πώς αντιμετωπίζονται ο στρεπτόκοκκος Α και το STSS

Οι περισσότερες μολύνσεις με στρεπτόκοκκο Α μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη, αλλά ορισμένα άτομα με πολύ χαμηλή πίεση αδυνατούν να λάβουν αντιβιοτικά, και ως εκ τούτου η κατάστασή τους ενδέχεται να επιδεινωθεί.

Σοβαρές και διηθητικές μορφές στρεπτόκοκκου Α και συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ απαιτούν νοσηλεία, συχνά σε μονάδες εντατικής θεραπείας.


Πώς αποφεύγουμε τη μόλυνση με στρεπτόκοκκο Α

Οι μέθοδοι για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του στρεπτόκοκκου Α είναι σχεδόν οι ίδιες με άλλα βακτήρια και ιούς όπως ο SARS-CoV-2.


Ο δρ Κόλιν Μπράουν, διευθυντής του τμήματος Λοιμώξεων στο UKHSA, συμβουλεύει: «Πλένετε τα χέρια σας τακτικά και σχολαστικά, να βήχετε και να φταρνίζεστε σε μαντήλι και φροντίστε για τον καλό εξαερισμό του σπιτιού σας. Σε περίπτωση αδιαθεσίας λόγω λοίμωξης, θα πρέπει να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και, εφόσον έχετε πυρετό, να μην πηγαίνετε στην εργασία σας ή στο σχολείο».


Μπορεί να προκαλέσει νέα πανδημία ο στρεπτόκοκκος Α;

Ο στρεπτόκοκκος Α προκαλεί εκατομμύρια λοιμώξεις και σε σοβαρά κρούσματα μισό εκατ. θανάτους ετησίως ανά την υφήλιο.


«Το κάνει σιωπηλά, αλλά έχει εξαπλωθεί. Έχουμε εντοπίσει νέα στελέχη του. Αλλά δεν εξαπλώνονται όπως οι ιοί μέσα σε μια εβδομάδα», υπογραμμίζει η λοιμωξιολόγος Σιράνι Σρισκάνταν.

Τα βακτήρια χρειάζονται στην πραγματικότητα τόσο μεγάλο διάστημα για να εξαπλωθούν, που μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να παρατηρήσει κάποιος την ασθένεια που προκαλούν. «Αυτά τα βακτήρια έχουν όντως δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημία, αλλά η λέξη “πανδημία” σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει εξαπλωθεί πολύ γρήγορα. Σε τελική ανάλυση αρκεί ένα μόνον άτομο για να μεταφέρει έναν ιό από μια χώρα σε μια άλλη».


Πάντως, παρά τα ιστορικά τους επίπεδα, τα κρούσματα συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ στην Ιαπωνία παραμένουν χαμηλά, και ως εκ τούτου η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος επισκέπτης της χώρας παραμένει χαμηλή, αναφέρουν οι ειδικοί.


iefimerida.gr



Τρεις συλλήψεις διωκόμενων στην Αττική

 


Τρεις συλλήψεις διωκόμενων (21-3-2024) στην Αττική

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 44χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Βελγίου για αξιόποινη υποστήριξη σε τρομοκράτη που δραστηριοποιήθηκε στο Βέλγιο.

Ειδικότερα ο 44χρονος κατηγορείται ότι συνέδραμε με χρηματικό ποσό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015 στο Βέλγιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις,  47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε πλαστογραφίες μετά χρήσεως τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω συλληφθείς εντάχθηκε ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να διαγράφουν από το σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», πρόσωπα τα οποία είχαν καταχωρηθεί ως οφειλέτες.

Ο 47χρονος προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης και άλλαζε διαρκώς κατοικία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες στην Παλλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 23χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -6- ετών και -11- μηνών για συνέργεια σε απόπειρα βιασμού και σε ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Θεματικό πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων»

 



Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, όπου αναλύθηκαν οι στόχοι του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα».

Το Θεματικό Πάρκο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και θα λειτουργήσει από τις 27 Μαρτίου 2024 μέχρι και τις 18 Απριλίου 2024, στις πόλεις της Πάτρας, του Πύργου, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, ενώ αποτελεί συνδιοργάνωσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27-03-2024, στις 10:30 π.μ. στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη.



Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε:


“Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε ακόμα μια φορά με την Ελληνική Αστυνομία μα και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να υλοποιήσουμε μια τόσο σημαντική δράση που αφορά στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας .Τα τελευταία χρόνια απασχολούν όλο και συχνότερα την κοινή γνώμη περιπτώσεις νεανικής παραβατικότητας με χρήση βίας που εξαπλώνονται ραγδαία. Τα επεισόδια δεν περιορίζονται σε ορισμένες περιοχές ή σχολεία, ούτε σε παιδιά με συγκεκριμένη κοινωνικοοικονομική προέλευση, είναι φαινόμενο καθολικό.Βανδαλισμοί, οπαδική βία, σχολικός εκφοβισμός, διαδικτυακά αδικήματα  και όχι μόνο, έχουν γίνει η νόρμα και πλέον έπαψαν να μας εκπλήσσουν. Και βέβαια αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να καταλάβουμε όλοι,  ότι πρέπει να εστιάσουμε πολύ περισσότερο στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας απ΄ ότι  στην καταστολή της, γι΄αυτό και συγχαίρουμε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία που θα λάβει χώρα και στις τρεις Περιφερειακές μας Ενότητες .”


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:


«Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, συνεργαζόμαστε με τους φορείς του τόπου μας, για να ορθώσουμε αναχώματα στο ανησυχητικό φαινόμενο της παραβατικότητας ανηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε αυτή η ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την λειτουργία του θεματικού πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα», που εκτιμούμε ότι αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες σε πανελλαδικό επίπεδο για να επέμβουμε στην καρδιά του προβλήματος. Χαιρόμαστε ακόμη που έχουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια τους Δήμους Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου και το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο. Ως προς το σχεδιασμό του θεματικού πάρκου επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις, που να χαρακτηρίζονται από καινοτομία και τον έντονο βιωματικό τρόπο συμμετοχής των παιδιών σε αυτές.»


Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα. Γεωργία Ντάτσικα, επεσήμανε :


Η ανοχή στη βία δεν είναι ένδειξη ανωτερότητας απεναντίας τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο που δυσχεραίνει την καταστολή της. Για τους λόγους αυτούς η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας ανάγεται σε ζήτημα υψίστης σημασία και άμεσης προτεραιότητας.»


Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τόνισε ότι

Το πρόβλημα της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες είναι υπαρκτό και μας απασχολεί έντονα. Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με δράσεις που να έχουν ουσιαστικό και στοχευμένο χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε θεσμικά, ακόμη μια φορά, με την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την επιτυχή υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης.»

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου, καθώς και της Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου





Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη

 


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν και διέθεταν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -5- άτομα και σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επιβλαβή φάρμακα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπλα, ναρκωτικά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, δρώντας μεθοδευμένα, προμηθεύονταν από το εξωτερικό και διακινούσαν περαιτέρω σκευάσματα που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές ουσίες, για τη βελτίωση της αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών και της φυσικής κατάστασης αθλούμενων.

Παράλληλα, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.ά), ενώ απέκρυπταν και επεδίωκαν τη νομιμοποίηση των εσόδων από την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσω χρηματοπιστωτικών εταιριών στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, για τη διασφάλιση της παράνομης δραστηριότητας τους και την αποφυγή της ταυτοποίησής τους από τις αρχές χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες μεθόδους και συγκεκριμένα:

 στους χώρους όπου αποθήκευαν τα παράνομα σκευάσματα είχαν τοποθετήσει συστήματα τηλεόρασης-κάμερες,

για τη διακίνηση των ουσιών χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης,

χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., ενώ

για την αποστολή των δεμάτων δήλωναν ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεων.

 Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν -5- μέλη της οργάνωσης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, επιχειρήσεις, και οχήματα σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:







 περισσότερα από -22.000- δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,

-21- πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα,

-773,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

πλήθος ναρκωτικών δισκίων,

-2- πιστόλια,

περίστροφο,

πιστόλι κρότου-λάμψης,

τυφέκιο flobert,

-131- φυσίγγια,

-2- κάμερες,

-6.740- ευρώ,

-6- κινητά και

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Κέιτ Μίντλετον: «Έχω καρκίνο, ξεκίνησα χημειοθεραπείες»

 


Με ένα συγκλονιστικό βίντεο η Κέιτ Μίντλετον βάζει τέλος στα σενάρια για την υγεία της. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, με μια εκ βαθέων εξομολόγηση μπροστά στην κάμερα ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο.

Ολόκληρη η δήλωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας:

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα συμπαράστασης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση. Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για το οποίο είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε ότι πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά μας προκάλεσε τεράστιο σοκ, και ο Ουίλιαμ και εγώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει.

Όλα όσα γνωρίζουμε τους τα έχω πει· Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. στο μυαλό, στο σώμα και το πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς.

Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή».



Μακελειό στην Μόσχα με τουλάχιστον 62 νεκρούς και 115 τραυματίες


 

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανάρτηση σε κανάλι του ISIS στο Telegram - Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά, 146 οι τραυματίες και πάνω από 200 οι εγκλωβισμένοι στον συναυλιακό χώρο - Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, «η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω περισσότερους από 62 νεκρούς και δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.



Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν συλληφθεί ή εξουδετερωθεί οι δράστες. Το Ισλαμικό Κράτος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες τους υποχώρησαν με ασφάλεια στη βάση τους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου. Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας 115. 

Η λίστα με τους τραυματίες που νοσηλεύτηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στον μουσικό χώρο του Δημαρχείου Crocus δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας. Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι 115 άνθρωποι νοσηλεύονται - πέντε από αυτούς είναι παιδιά. 60 από τα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μπήκαν στον συναυλιακό χώρο.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall το απόγευμα της Παρασκευής (22/3).

Οι ένοπλοι δεν ήταν τρεις, όπως αρχικά μεταδιδόταν, αλλά τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί στις αρχικές αναφορές ανέρχονταν σε τουλάχιστον 40, μεταξύ τους και παιδιά, και οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 100, πληροφορία που στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση. Ωστόσο εκφραζόντουσαν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξανόταν.

Οι πληροφορίες μιλούν, στο μεταξύ, για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτιρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα στο σημείο. 

Εντός του κτιρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από εκρήξεις, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού διακρίνεται πάνω από το κτήριο, ενώ η οροφή του κινδυνεύει να καταρρεύσει. 

Μετά τις επιθέσεις, έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Σε μια ομιλία του την Τρίτη στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν χαρακτήρισε «προκλητικές» τις προειδοποιήσεις της πρεσβείας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα, λέγοντας ότι «αυτές οι ενέργειες μοιάζουν με ξεκάθαρο εκβιασμό και πρόθεση να εκφοβίσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία μας».

Σε μία πρώτη τοποθέτησή του ο Λευκός Οίκος, αφού καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, μετέφερε το μήνυμα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις. 

Οι πυροβολισμοί στον συναυλιακό χώρο φέρνουν στη συλλογική μνήμη σκηνές από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις του 21ου αιώνα, όπως η επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Τη Ρωσία είχε στιγματίσει και η τρομοκρατική επίθεση Nord Ost, μια επίθεση Τσετσένων στο θέατρο της Μόσχας το 2002. Περίπου 40-50 τρομοκράτες είχαν καταλάβει το κατάμεστο θεάτρο Ντουμπρόβκα, κρατώντας 850 ομήρους. Η επίθεση έληξε με το θάνατο τουλάχιστον 170 ατόμων.

Οι ρωσικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα μια σειρά επιδρομών εναντίον ένοπλων ισλαμιστών στην περιοχή της Ινγκουσετίας.

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση σε βάρος αμάχων εξέφρασε και η ΕΕ. «Οι σκέψεις μας είναι με τους Ρώσους πολίτες που επηρεάζονται», επισημαίνεται.