Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Πρώτη φορά πρώην πρωθυπουργός κάνει μομφή κατά του εαυτού του και του υπουργού οικονομικών του

 



Μόνο ένας βλάκας και ανεύθυνος πολιτικός, αρχηγός ακόμα δυστυχώς της αντιπολίτευσης θα έκανε πρόταση μομφής σε βάρος του και κατά του υπουργού οικονομικών του, ειδικά όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις και υποτίθεται ότι εάν ήταν σοβαρός θα έχει αίσθημα ευθύνης.

Ο ακατάλληλος για αρχηγός κόμματος Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πολιτικά άκαιρη πρόταση μομφής, η οποία εξόργισε εναντίον του και εναντίον του κόμματος του περισσότερο τον ελληνικό λαό και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ευθύνης μια πρόταση μομφής κατά του εαυτού του και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, του κ. Τσακαλώτου. Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ καθιερώνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ο κ. Τσακαλώτος, ο ίδιος, πανηγυρίζει ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και είχαμε 25.000 πλειστηριασμούς. Τον Φεβρουάριο του 2019 καταργείται ρητά με νόμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία της πρώτης κατοικίας. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να γελάει ό κόσμος με την κατάντια του κόμματος και του αρχηγού του στρέφεται κατά του εαυτού του.




Επικίνδυνος ο δικτάτορας! Σισί πρός Ελλάδα-Κύπρο : Προσέξτε τα «παιχνίδια» της Άγκυρας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες

 


«Καμπανάκι» από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε Μητσοτάκη και Αναστασιάδη, για κύμα τρομοκρατών σε Ελλάδα και Κύπρο - Πώς χρησιμοποιεί η Τουρκία τους εξτρεμιστές ισλαμιστές

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση του προέδρου της Αιγύπτου στον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η Αίγυπτος είναι ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο δικτάτορας Ερντογάν εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.




Ρεκόρ στις ΗΠΑ με 80.000 κρούσματα σε 24 ώρες

 



Εχθές Παρασκευή, εντοπίστηκαν 79.963 μολύνσεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας σε περίπου 8,5 εκατομμύρια.

Τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, και περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Συνολικά, περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19 στη χώρα. Ο απολογισμός της πανδημίας ενδέχεται να υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να ξεπεράσει τους 500.000 νεκρούς, όμως με τη χρήση της μάσκας θα μπορούσαν να αποφευχθούν 130.000 θάνατοι από αυτούς.




Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα, τον κατηγορεί ευθέως για υποκρισία - λαϊκισμό, με αφορμή τον Πτωχευτικό Κώδικα.

 



Δεν νομίζουμε να έχει υπάρξει άλλος πολιτικός αρχηγός κόμματος που να έχει ξεφτιλιστεί τόσο πολύ και να κατηγορείται ευθέως από τους ίδιους του, τους συνεργάτες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα απο τον Αλέξη Τσίπρα, τον ξεφτιλίζει κανονικά που εάν ήταν πολιτικός με ηθική θα ντρεπόταν μετά να βγει έξω.

Ο Λαφαζάνης, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα που διεγράφη μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, «βγάζει στη σέντρα» τον κ. Τσίπρα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του και τον κατηγορεί ευθέως για υποκρισία και λαϊκισμό, με αφορμή την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

«Ως κυβέρνηση έστελνες, Αλέξη, χωρίς έλεος τα ΜΑΤ και το αμαρτωλό Τμήμα “Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” να χτυπούν αδίστακτα και να μαγνητοσκοπούν παράνομα τους πρώην συντρόφους σου που μάχονταν για να σώσουν πρώτες κατοικίες» γράφει ο Λαφαζάνης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Γιατί σε εμένα προσωπικά προχώρησες με δική σου εντολή και κάλυψη σε σειρά δικαστικών διώξεων, με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε βάρος μου, για τη συμμετοχή μου σε αγώνες για την πρώτη κατοικία, δικαστικές διώξεις από τις οποίες ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει, έχοντας καταστεί οιονεί κατηγορούμενος;» γράφει και συνεχίζει 

«Γιατί εσύ, επίσης, Αλέξη, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, που τώρα διέγραψες, μετέφερες τους πλειστηριασμούς από τα Ειρηνοδικεία, για να τους στεγανοποιήσεις από τους αγώνες και την κοινή θέα, στα σκοτεινά απροσπέλαστα δώματα των συμβολαιογραφείων για να διεξάγονται αδιαφανώς με ηλεκτρονικό τρόπο; Καλές και άξιες είναι οι μομφές τώρα στον Χρήστο Σταϊκούρα, αν και αρχιτέκτονας του δημευτικού εκτρώματος είναι ο πρωθυπουργός, αλλά μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα από όλα μία μομφή στον εαυτό σου για τα έργα σου και τους κακόφημους δρόμους που άνοιξες, για να πάρουν άλλοι στη συνέχεια τη σκυτάλη, να συνεχίσουν και να τους επιδεινώσουν;»  έγραψε ο Λαφαζάνης

Η γελοία πρωτοβουλία του Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής στον  Σταϊκούρα,  γυρνάει επάνω του και χρεώνεται ακόμα μία αποτυχία, οι αποκαλύψεις δε που γίνονται επαναφέροντας μνήμες της άθλιας διακυβέρνησης του, κάνουν τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ..

Ποιος ξεχνάει την συμφωνία του 2017 και το ξεκίνημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να κλείσει η αξιολόγηση, τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2019 με την οποία καταργήθηκε το τότε υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, με βάση της συμφωνίας Θεσμών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και τέλος να μας πει ο Τσακαλώτος ως υπουργός τι δήλωνε για τους πλειστηριασμούς και την προστασία α’ κατοικίας!!

Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που σύρεται από ένα τελειωμένο πολιτικά αρχηγό στην κατρακύλα, απολογούμενος σε όσους ψηφοφόρους του έχουν απομείνει.



Συνελήφθη η προκλητική καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα σε λύκειο στον Υμηττό

 



Στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης οδηγήθηκε η καθηγήτρια που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη σε λύκειο στον Υμηττό.

Οι μαθητές της έκαναν παρατήρηση να ακολουθήσει τις οδηγίες του υπουργείου για τη χρήση μάσκας μέσα στην αίθουσα με τα παιδιά να διαμαρτύρονται, να βγαίνουν από την τάξη και εκείνη τους έβαλε τελικά απουσία.

Σχηματίζεται τελικά δικογραφία σε βάρος της, ενώ η συγκεκριμένη καθηγήτρια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, αφού πέρασε Πειθαρχικό για ανάλογο παράπτωμα.

Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο προεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται».

Σύμφωνα με τους μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και ιδεολογικά είναι αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Λέει δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου.

Δεν συμμορφώνεται με τίποτα

Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται.

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Οι μόνες αποστάσεις που κράτησε ήταν όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει τη στάση της, απαντώντας: «No comment».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού στις συστάσεις που τις γίνονται, η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη» ανέφερε ένας μαθητής.

Αποχή από τους μαθητές 

Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, φοβούνται για τη διασπορά του κορονοϊού στο σχολείο τους, αφού ζουν με ευπαθείς ομάδες στο σπίτι. Μάλιστα οι μαθητές προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έμειναν εμβρόντητοι με την απάντησή της: «Πάρτε μου μάσκαρα».


Πηγή : newsit.gr




Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία

 



Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν οι επτά στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Οκτωβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη. 

Το ποσοστό 70% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου στην έξαρση του πρώτου κύματος. 

Πάνω από τους οχτώ στους 10 ηλικιωμένους πολίτες δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι από την επιδημία του COVID-19. Πάντως, στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Το 14% απαντά μέτρια (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% - σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% που πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. 11% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% των ερωτώμενων δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια, το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 


Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση




skai.gr



Harley-Davidson Pan America

 


H Harley-Davidson Pan America είναι στο τελευταίο στάδιο για να κυκλοφορήσει στους δρόμους και στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν περισσότερες εικόνες του μοντέλο, σε μορφή παραγωγής-ολοκληρωμένης μοτοσυκλέτας χωρίς κανένα καμουφλάζ.



Πρώτη τις ανέβασε μια αντιπροσωπεία Harley-Davidson από τις ΗΠΑ (Farrow), η οποία όμως τις κατέβασε γιατί άρχισαν τις αντιδράσεις στην μητρική εταιρία. 

Η ουσία είναι ότι, η Pan America είναι έτοιμη για κυκλοφορία όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες. 



Το μόνο που δεν διακρίνεται καλά είναι το μπροστινό μέρος, οι προβολείς και τα φώτα, οι υπόλοιπες δείχνουν καθαρά ότι αυτή η μηχανή είναι για δύσκολες διαδρομές.



Η ημερομηνία της αποκάλυψης του τελικού μοντέλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά δεν αργεί.