Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Σταμάτα: «Κάτοικος είδε εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη να πετάει γκαζάκια» λέει ο αντιδήμαρχος Διονύσου

 


Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές έδωσαν μάχη έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στη Σταμάτα. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ξεκάθαρα εμπρησμός.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ότι κάτοικος είδε έναν άνδρα, που ήταν ντυμένος πυροσβέστης να πετάει γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.



Ειδική επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων στις φυλακές Ιωαννίνων

 


Μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στις φυλακές Ιωαννίνων για παράνομες δραστηριότητες που φέρονται να γινόντουσαν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας αστυνομικός, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, δύο πολιτικοί υπάλληλοι των φυλακών και ακόμη τρία άτομα. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία στην ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες ανέφεραν πως ένας τρόφιμος των φυλακών, με τη βοήθεια κάποιων ατόμων, μεταξύ αυτών ενός αστυνομικού και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, λάμβανε μέσω της συντρόφου του χρήματα που προέρχονταν από πώληση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα «άνθρωποι» του κρατούμενου πωλούσαν ναρκωτικά, λάμβαναν τα χρήματα και τα έδιναν στη σύντροφό του. Εκείνη πήγαινε στις φυλακές και, με τη συνέργεια ενός αστυνομικού, ενός σωφρονιστικού και δύο πολιτικών υπαλλήλων, έδινε τα χρήματα στον αγαπημένο της με ψευδείς βεβαιώσεις που υπέγραφαν οι υπάλληλοι.

Ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με τους αστυνομικούς να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα κελιά.




Συνελήφθη η 43χρονη δικηγόρος μετά από μήνυση του γνωστού ποινικολόγου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

 


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος, που τις προηγούμενες μέρες κατήγγειλε γνωστό ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 43χρονη δικηγόρος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της ο γνωστός ποινικολόγος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αφορά στα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η 43χρονη με τον γνωστό δικηγόρο και τα οποία η ίδια παρουσίασε κατά την πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN.

Η 43χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο, Τρίτη



Μετά τον Ανδρουλάκη, το παρατράγουδο Δούκα, τον Γερουλάνο, η Μιλένα Αποστολάκη κάνει την διαφορά

 



Και η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, το παρατράγουδο Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο.

Η υποψηφιότητα της Μιλένας Αποστολάκη δίνει κάποιο ενδιαφέρον στην κούρσα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ γιατί η υποψηφιότητα του Δούκα μόνο γέλια μας έφερε.

Η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, τη δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν. Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και για αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του».



Πολάκης κατά Κασσελάκη: Μας κόστισε η υπερπροβολή της ζωής του, της οικονομικής του κατάστασης και της επιλογής συντρόφου


 

Ο Παύλος Πολακης μίλησε στο Αττικα Tv

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα προσώπων

Ο βουλευτής Χανίων παραχώρησε συνέντευξη στο Αττικα Tv και μεταξύ άλλων είπε πως «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων» παρατήρησε, εξηγώντας από πλευράς του ότι «εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης», καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε να μιλήσουμε από την επομένη των πρώτων εκλογών του 2023. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που του έσκαβαν λάκκο για να προωθήσουν κάποιος και τον έσπρωξαν στην απόφαση να παραιτηθεί. Τώρα δείχνει να ξαναεμπλέκεται», είπε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως ήταν λάθος η παρέμβασή του πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας κόστισε η υπερπροβολή της ζωής του Κασσελάκη, της οικονομικής του κατάστασης και της επιλογής συντρόφου

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στα λάθη που θεωρεί ότι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και κόστισαν εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η πολιτική δεν ειναι one man show.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αξιοπρεπές αλλά όχι καλό και ήρθε μετά από δύο διασπάσεις. Θεωρώ ότι είχαμε μία αρκετά καλή διατύπωση θέσεων σε μία σειρά από ζητήματα.

Τα λάθη του Κασσελάκη είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του πως το λένε, επιλογής συντρόφου κτλ. Για εμένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Η πολιτική δεν είναι one man show. Και η πολιτική γραμματεία και η κεντρική επιτροπή και το συνέδριο πρέπει να αναδείξει με συγκεκριμένο και μη αμφισβητήσιμο τρόπο και την ηγετική ομάδα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους. Δεν μπορώ να αποκλείσω και άλλη διάσπαση έτσι όπως βλέπω κάποιες κινήσεις».



Καθαρή νίκη Λεπέν και τρίτη θέση για Μακρόν

 



Νίκη της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές καθώς το κόμμα της Λεπέν κέρδισε καθαρά και ο Μακρόν έπεσε στην τρίτη θέση. 

To κόμμα της Λεπέν με τον Μπαρντελά έρχεται πιο κοντά στην εξουσία παρά ποτέ.

Τα exit poll δίνουν:

Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν): 34% και 260-310 έδρες

Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Μελανσόν): 28,1% και 115-165 έδρες

Αναγέννηση (Μακρόν): 20,3% και 90-120 έδρες

Ρεπουμπλικανοί: 10,2% και 30-50 έδρες

Αν το αποτέλεσμα δεν ανατραπεί την επόμενη Κυριακή και το κόμμα της Λεπέν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ο πρόεδρος Μακρόν θα υποχρεωθεί για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας του σε μια άβολη συνεργασία με πρωθυπουργό από κόμμα της αντιπολίτευσης, την περίφημη συγκατοίκηση.



Υποψήφιοι για αρχηγοί ένας αποτυχημένος, ένα παρατράγουδο και ο Γερουλάνος

 



Σε εκλογή ηγεσίας, με τον πρώτο γύρο στις 6 Οκτωβρίου και τον δεύτερο, εφόσον χρειαστεί, μία Κυριακή αργότερα 13, οδεύει το ΠΑΣΟΚ μετά από την πρόταση Ανδρουλάκη στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. 

Όπως είχαν προαναγγείλει, το παρατράγουδο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν από το βήμα της συνόδου τις δικές τους υποψηφιότητες, ενώ μία σειρά στελεχών, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Μιλένα Αποστολάκη άσκησαν σκληρή κριτική στην ηγεσία, σε μία συνεδρίαση που κυριαρχήθηκε από τις ομιλίες των «προεδρικών» στη λίστα που κατάρτισε το προεδρείο, σε σημείο που υπήρξαν διαμαρτυρίες. 

Το παρατράγουδο που θα φέρει μεγάλο γέλιο αυτές τις 100 ημέρες είναι ο Χάρης Δούκας που καβάλησε καλάμι, και με μόλις λίγους μήνες στην δημαρχεία της Αθήνας που επαναλαμβάνουμε έχει εκλεγεί σε ένα μεγάλο δήμο των 450.000 ψηφοφόρων, με μόλις 60.000 ψήφους και με συμμετοχή 26,73%.

Ξεκαθαρίζουμε ότι με αυτή την τριάδα είναι μεγάλες οι πιθανότητες να εκλεγεί και πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του έκανε επιθετικές διατυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρασκηνιακές συμφωνίες» και «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», υπονοώντας την «κοινή εμφάνιση» που έκαναν το παρατράγουδο Χάρης Δούκας και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Παράλληλα, για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε και καλά να εμφανιστεί ως «ο αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων», υποστηρίζοντας ότι οι συνυποψήφιοί του δεν έχουν πράξει το ίδιο. Παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολιτικά λάθη, αλλά μίλησε για πολυγλωσσία των στελεχών. 



Συνελήφθη δεύτερη φορά αλλοδαπός για εμπρησμό - Τον είχαν αφήσει ελεύθερο πριν λίγες ημέρες

 


Ορισμένοι στην δικαιοσύνη συνεχίζουν να λειτουργούν κατά της ασφάλειας των πολιτών.

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στον Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθη, 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 8.538,75 ευρώ. Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή. Ο προαναφερόμενος οδηγήθηκε σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί.

Συνελήφθη, 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Εθ. Πυρ. Κλιμακίου Πόρου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου, του Δήμου Πόρου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ.

Συνελήφθη, 29 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, στην Θεσσαλονίκη.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής έψησης σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη νήσο Θάσο.