Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Υποψήφιοι για αρχηγοί ένας αποτυχημένος, ένα παρατράγουδο και ο Γερουλάνος

 



Σε εκλογή ηγεσίας, με τον πρώτο γύρο στις 6 Οκτωβρίου και τον δεύτερο, εφόσον χρειαστεί, μία Κυριακή αργότερα 13, οδεύει το ΠΑΣΟΚ μετά από την πρόταση Ανδρουλάκη στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. 

Όπως είχαν προαναγγείλει, το παρατράγουδο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν από το βήμα της συνόδου τις δικές τους υποψηφιότητες, ενώ μία σειρά στελεχών, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Μιλένα Αποστολάκη άσκησαν σκληρή κριτική στην ηγεσία, σε μία συνεδρίαση που κυριαρχήθηκε από τις ομιλίες των «προεδρικών» στη λίστα που κατάρτισε το προεδρείο, σε σημείο που υπήρξαν διαμαρτυρίες. 

Το παρατράγουδο που θα φέρει μεγάλο γέλιο αυτές τις 100 ημέρες είναι ο Χάρης Δούκας που καβάλησε καλάμι, και με μόλις λίγους μήνες στην δημαρχεία της Αθήνας που επαναλαμβάνουμε έχει εκλεγεί σε ένα μεγάλο δήμο των 450.000 ψηφοφόρων, με μόλις 60.000 ψήφους και με συμμετοχή 26,73%.

Ξεκαθαρίζουμε ότι με αυτή την τριάδα είναι μεγάλες οι πιθανότητες να εκλεγεί και πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του έκανε επιθετικές διατυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρασκηνιακές συμφωνίες» και «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», υπονοώντας την «κοινή εμφάνιση» που έκαναν το παρατράγουδο Χάρης Δούκας και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Παράλληλα, για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε και καλά να εμφανιστεί ως «ο αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων», υποστηρίζοντας ότι οι συνυποψήφιοί του δεν έχουν πράξει το ίδιο. Παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολιτικά λάθη, αλλά μίλησε για πολυγλωσσία των στελεχών. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου