Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο έτος

 






Συμπολίτες μου,

Αφήνουμε πίσω μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προσπάθειες. Και υποδεχόμαστε μια νέα, συνεχίζοντας τον ίδιο αγώνα. Γιατί μπορεί το 2021 να κλείνει σχεδόν όπως ξεκίνησε: με επιφυλακή για την πανδημία και προσοχή στην οικονομία. Έχει μεσολαβήσει, ωστόσο, ένα θαύμα της επιστήμης.

Σκεφτείτε ότι πριν από έναν ακριβώς χρόνο έφταναν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια. Και, σήμερα, το 80% των ενηλίκων Ελλήνων, 4 στους 5 δηλαδή, έχει επιλέξει να θωρακίσει την υγεία του και να προστατεύσει αυτούς που αγαπά. Ενώ η χορήγηση της τρίτης δόσης, αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών προχωρά ταχύτατα.

Γνωρίζω ότι αλλιώς ελπίζαμε να περάσουμε την Πρωτοχρονιά. Η μετάλλαξη «Ο» όμως, σαρώνει, πια, ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Όμως φαίνεται και να προκαλεί χαμηλότερη νοσηρότητα.

Όλα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες. Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη «Δ» στην «Ο», που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι παρεμβάσεις μας δεν παραμένουν άκαμπτες, αλλά προσαρμόζονται χρονικά στα δεδομένα. Με σχέδιο για την κίνηση της αγοράς, την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή των δομών υγείας. Έτσι, άλλωστε, πετύχαμε να αποφύγουμε τα lockdown και ήδη να γιορτάσουμε κανονικά τα Χριστούγεννα.

Τώρα, όμως, υποδεχόμαστε την Πρωτοχρονιά, δυστυχώς με κάποιους περιορισμούς στη διασκέδαση, γιατί αυτό μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι πρέπει να κάνουμε. Ας γίνει η συντροφιά αυτών που αγαπάμε το καλύτερο υποκατάστατο για τη μουσική που δεν θα ακούσουμε αυτές τις μέρες.

Νιώθω την κόπωση και την ανησυχία που σκιάζει την καθημερινότητα όλων. Ξέρω καλά, όμως, και τις ικανότητες του λαού μας. Χάρη σ’ αυτές, στον χρόνο που πέρασε, οι απώλειες που μας χτύπησαν, δεν μας νίκησαν. Και γι’ αυτό, ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει, πρώτα και πάνω από όλα, στους μαχητές της πρώτης γραμμής των νοσοκομείων μας.

Ενώ, στο ίδιο διάστημα, η Οικονομία και η Κοινωνία έμειναν όρθιες. Η Πολιτεία προώθησε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης. Και ήταν αυτό που μας επέτρεψε, μέσα στην υγειονομική καταιγίδα, να θωρακίσουμε τα εισοδήματα. Να έχουμε αύξηση του Εθνικού μας Προϊόντος. Να πετύχουμε τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη. Και δεσμεύομαι ότι και πάλι θα σταθούμε δίπλα σε εκείνους που θα επηρεαστούν από τους νέους περιορισμούς.

Δεν θα κρυφτώ, πάντως, πίσω από ευνοϊκούς δείκτες και αριθμούς. Είναι σίγουρο ότι στις αλλεπάλληλες μάχες με τον ιό υπήρξαν και αστοχίες. Και ότι η ευημερία της χώρας θέλει καιρό για να φτάσει στο μέσο πορτοφόλι. Πολύ περισσότερο, όταν η παγκόσμια ενεργειακή κρίση χτυπά, παράλληλα, και τη δική μας πόρτα.

Όμως, όσο σίγουρος είμαι πως τα προηγούμενα βήματά μας δεν ήταν αυτονόητα, άλλο τόσο πιστεύω ότι τα επόμενα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο. Γι’ αυτό και ένα μπορώ να υποσχεθώ: ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ, στο πλευρό του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας. Διορθώνοντας τα λάθη μας. Ακούγοντας τις φωνές σας. Και δίνοντας λύσεις, όποτε και όπου απαιτείται.

Στη διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας. Η εθνική άμυνα ενισχύθηκε όσο ποτέ. Και πολύπλευρες διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας δίνουν, ήδη, στη χώρα μας κομβικό ρόλο στη Μεσόγειο.

Και όλα αυτά, έγιναν και γίνονται με το βλέμμα πάντοτε στον πολίτη. Γιατί οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Οι πιο αδύναμοι ενισχύονται. Μεγάλα δημόσια έργα γίνονται πράξη. Το Ψηφιακό Κράτος εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Παιδεία και Εργασία εκσυγχρονίζονται. Ενώ και η δημόσια ασφάλεια, σταδιακά, βελτιώνεται. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αλλάζει, παρά την περιπέτεια που την δοκιμάζει.


Ούτε κι αυτά, ωστόσο, είναι αρκετά. Νιώθω πως, καθώς οι προσδοκίες είναι μεγάλες, συχνά υποτιμώνται οι δυσκολίες. Το αβέβαιο παρόν μάς κάνει, επίσης, να ξεχνάμε το σκοτεινό παρελθόν. Και απ’ την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Ιδίως όταν αυτά είναι πρωτόγνωρα και απαιτούν συνεχή προσαρμογή.

Γι’ αυτό, άλλωστε, παντού στον κόσμο, τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και, λίγο-πολύ, τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται. Μπορεί, λοιπόν, το σκάφος να προχωρά αλλά η φουρτούνα δεν παύει να το χτυπά. Γι’ αυτό και θα ξαναπώ πως το τιμόνι μας θα έχει μία μόνο πυξίδα: τον πολίτη. Και η δράση μας θα οδηγείται από ένα μόνο ρήμα: το ρήμα «προσπαθώ».

Συμπολίτες μου,

Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας.

Πρόκειται για διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το 2022, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την πανάρχαια αρετή των Ελλήνων: τη δύναμή μας να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Τα εμπόδια σε εφόδια. Και αυτό θα είναι, ίσως, η πιο ταιριαστή τιμή στα 200 χρόνια ελευθερίας που γιορτάσαμε φέτος. Άλλωστε και εκείνα μία διαδρομή διαδοχικών θριάμβων και προκλήσεων υπήρξαν.

Σε αυτόν το δρόμο διεκδίκησης της προόδου θα συνεχίσουμε.

Προστατεύοντας τη δημόσια υγεία με ευέλικτες πολιτικές απέναντι στην «Ο». Που πρέπει να μας ανησυχεί, χωρίς όμως να μας πανικοβάλλει.

Εμβολιαζόμενοι, ιδίως με την ενισχυτική δόση. Κάνοντας πολλά, συχνά test. Και τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις, με πρώτη τη σωστή χρήση της σωστής μάσκας.

Παράλληλα, όμως, θα επιμείνουμε και στην τροχιά των μεγάλων αλλαγών, που αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο. Και μαζί του, το εισόδημα των εργαζόμενων. Στην πολιτική δηλαδή, της «Ανάπτυξης για Όλους». Που σημαίνει μία καλύτερη ζωή. Με πολλές επενδύσεις και ακόμη περισσότερες δουλειές.


Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί.

Κλείνοντας τα αυτιά στην καταστροφολογία και στην ηττοπάθεια για να ακουστεί μόνο η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας. Και, ασφαλώς, ακολουθώντας τις συστάσεις της Πολιτείας και των ειδικών. Μία τέτοια στάση θα είναι το καλύτερο δώρο προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αλλά και ο καλύτερος πρόλογος για το καινούργιο, πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο του 2022.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι Καλή Χρονιά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, παντού στη χώρα και στον κόσμο. Με υγεία και δύναμη, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.



Παραλήρημα ξεφτίλα Αμβρόσιου: «Τέκνα του διαβόλου οι εμβολιασμένοι»

 


Χωρίς να φοβάται τον θεό, που υποτίθεται υπηρετεί, ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, βάλει κατά των εμβολιασμένων τους οποίους αποκαλεί «τέκνα του διαβόλου».

Στην πρωτοφανή ξεφτίλα επιστολή του προς την ιεράρχες της Εκκλησίας, που δημοσιεύει το ekklisiaonline.gr, ο πρώην μητροπολίτης αναφέρει  χωρίς ίχνος ντροπής και φόβου προς τον θεό, ότι το εμβόλιο είναι το «σφράγισμα του διαβόλου».

Η επιστολή ξεφτίλα του πρώην και επικίνδυνου μητροπολίτη:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

α) Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος


κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ


β)Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας


της Εκκλησίας της Ελλάδος


ΘΕΜΑ: Ομολογία του Διαβόλου!


Ζητώ τις ευχές Σας, καθώς επίσης


και την εκ μέρους Σας κατανόησιν!


+ Ο Μητροπολίτης


πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος


Αίγιον, Πρωτοχρονιά, 31 Δεκεμβρίου 2021


*************************


Μακαριώτατε,


και Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Άδελφοί,


Εκ προιμίου ζητώ την εκ μέρους Υμών κατανόησιν και συγκατάβασιν διά το γεγονός, ότι σήμερα παραμονήν της Πρωτοχρονιάς, δηλ. σε μια «χρονιάρα ημέρα» κατά την λαϊκήν παροιμίαν, αποτολμώ ο ταλαίπωρος εγώ, ένας «γεγηρακώς» ταπεινός εν Χριστώ Αδελφός Σας, να Σας ενοχλώ διά της παρού-σης επιστολικής επικοινωνίας μου, προκειμένου να Σας ενημερώ- σω περί τινος λίαν σοβαράς ομολογίας, ήτις αφορά το θέμα του εμβολιασμού Covid-19 κλπ.


Είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει, και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλον, την αποδοχήν του Εμβολίου κατά του Κορωνοϊού, πολλοί δε εξ Υμών έσπευσαν να επιβάλλουν την ποινήν της αργίας από πάσης ιεροπραξίας εις τινας Κληρικούς της Επαρχίας των, διότι ηρνήθη-σαν να υποστούν τον εμβολιασμόν!



Είναι, λοιπόν, γεγονός αναμφισβήτητον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, εγκαταλείψασα την υψηλήν αποστολήν Της, ήτοι τον επανευαγγελισμόν του Λαού και την εν Χριστώ διαπαιδα- γώγησιν των πιστών προς σωτηρίαν της ψυχής των, δηλ. οι Ιεράρχες μας από ιατροί των ψυχών, κατήντησαν νοσοκόμοι – ιατροί των σωμάτων! Οι Ιεράρχες μας προωθούν, και μάλιστα κατά τρόπον επιτακτικόν σπρώχνουν, τον Λαόν του Θεού προκει-μένου οι χριστιανοί μας να υποστούν το Εμβόλιον, οπότε αυτομάτως οι εμβολιασμένοι ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!


Ώστε, λοιπόν, Αδελφοί μου, μήπως ήλθεν η ώρα να αναθεωρήσετε την στάσιν Σας; Μήπως ήλθεν η ώρα να σκεφθού-με το κατάντημα της σεπτής Ιεραρχίας μας; Μήπως ο Αρχιερεύς της σήμερον απαρνήθηκε την θέσιν του, το «εις τύπον και τόπον Χριστού» και εγένετο δούλος και υπηρέτης του Διαβόλου;


Παρακαλώ, συγχωρήσατέ μοι τη σκληρή γλώσσα, την οποίαν κατ’ ανάγκην χρησιμοποιώ. Αλλά το δικαίωμα αυτό μου παρέχει ένα περιστατικόν, το οποίον συνέβη μόλις προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνη-τάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια:


«Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο! Όλοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;»



Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,


Μήπως, έπειτα από αυτό το θλιβερό, πλήν όμως και πολύ αποκαλυπτικό γεγονός, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας;


Απετόλμησα να Σας θέσω δημοσίως το ερώτημα, διότι η φωνή του Διαβόλου εκεί ψηλά το Ιερό Προσκύνημα ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ! Ο Διάβολος ωμολόγησε το κατόρθωμά του! Το εμβόλιο είναι ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ποιος από Υμάς θα ηδύνατο να το διαψεύση; «Εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα Υμίν, ἁμαρτίαν οὐκ είχετε· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχετε περὶ τῆς ἁμαρτίας Υμών» ( Ιωάνν. κεφ. ιε΄, 22-23).


Επί δε τούτοις, εκζητών τας Υμετέρας ευχάς επί τω Νέω Έτει, διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός


+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


+ Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


Αίγιον, 31η Δεκεμβρίου 2021


ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ:


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021


ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΦΩΝΑΖΕ » ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ , ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙΤΕ ,ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ » ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μεγάλη η Χάρη σου Άγιε Πατάπιε, βοήθησε τους απελπισμένους, αδικημένους και πονεμένους των καιρών μας. Αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Βοήθησε μας!



Χθες, 26/12/21 (Ν.Η) επισκεφθήκαμε το προσκύνημα του Όσιου Παταπίου στο Λουτράκι.


Είχε αρκετό κόσμο και ένα γκρουπ από την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Π. Φάληρο με τον ιερέα ( Της συνόδου του Π.Η του Αρχ. Καλλινίκου ) έκαναν την παράκληση του Αγίου έξω από την εκκλησία.


Μέσα στην σπηλιά, όταν μπήκαμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου, περιμέναμε στη σειρά.


Ήταν μια νέα κοπέλα δαιμονισμένη. Φώναζε πολύ δυνατά με φωνή αντρική τα εξής: Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο. Όλοι θα σφραγιστείτε. Ποιοι από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το Eμβoλιo είναι το σφράγισμα. Τι με κοιτάτε;;;;


Συγκλονιστήκαμε όλοι, κάποιοι έτρεμαν, προσκυνήσαμε και βγήκαμε έξω από την σπηλιά. Και ακούγαμε ότι φώναζε συνέχεια».



Δίπλα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Η ομάδα ΔΙΑΣ, είναι από της αποτελεσματικότερες ομάδες που διαθέτει η Άμεση Δράση με καθημερινές επιτυχίες.

Κοντά σε μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που εκτελούσαν την χθεσινή νυχτερινή βάρδια, ως τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τούς ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά και τους ευχαρίστησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, μέρα και νύχτα, για την ασφάλεια των πολιτών στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.








«Πρώτο Ένσημο» από σήμερα: Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα

 


Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στοχεύει στη διευκόλυνση της πρώτης ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μέσω της επιδότησης παρέχονται κίνητρα αφενός μεν στους νέους να αναζητήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα τους προσλάβει, για να λάβουν την επιδότηση, αφετέρου δε στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς θα μειώνεται το μισθολογικό κόστος.

Μετά από την ανακοίνωση της 29ης Δεκεμβρίου 2021 για το νέο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» δημοσιεύθηκε η κοινή απόφαση 108740/2021 των Υπ. Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι νέοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως και είκοσι εννέα (29) ετών, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμιά προηγούμενη προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ή του δημοσίου τομέα υπό την έννοια της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου τομέα που δεν περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, όπως αυτή ορίζεται στο ανωτέρω άρθρο, προκειμένου για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Στους ανωτέρω ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται και όσοι είχαν τυχόν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση ή μαθητεία, η οποία έχει δηλωθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Νέοι που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, μαθητεία ή κατάρτιση δεν εντάσσονται στο παρόν πρόγραμμα.

Για το χρονικό διάστημα που οι ωφελούμενοι εντάσσονται στο παρόν, δεν μπορούν να πραγματοποιούν παράλληλα πρακτική άσκηση, μαθητεία ή κατάρτιση.

Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργείται με βάση το παρόν πρόγραμμα, καλύπτει μέρος του αριθμού των νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που προβλέπονται από την επέκταση του

«ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» κατά πενήντα χιλιάδες (50.000) θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 197 του ν. 4855/2021.

Η ημερομηνία έναρξης ισχύος του προγράμματος είναι η 1/1/2022 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας της παρ. 3 του παρόντος άρθρου και σε κάθε περίπτωση μέχρι 31/12/2022.

Δείτε την απόφαση 108740/30.12.2021 από το αρχείο του κόμβου.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση 109084/30.12.2021 και την κωδικοποιημένη 40331/Δ1.13521/13.9.2019 από το αρχείο του κόμβου




Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 46χρονο για κορονοπάρτι

 


Ακριβά πλήρωσε ένας 46χρονος στην Θεσσαλονίκη το πρωτοχρονιάτικο πάρτι που είχε στηθεί σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Αγγελοχώρι του δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τα ξημερώματα έγινε ανώνυμη καταγγελία για πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Αγγελοχωρίου.

Όταν έφτασε η ΕΛΑΣ στο σημείο, δεν εντόπισε κόσμο παρά μόνον τον 46χρονο με ένα βανάκι στο οποίο βρέθηκε ένα ολόκληρο ηχοσύστημα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άντρα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορoναϊού.



Διεθνής σάλος για «τις ανοησίες» του νέου υπουργού Οικονομικών της Τουρκίς κατά της FED

 


Διεθνή σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπατί, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως μία γνωστή θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανήκει σε πέντε πλούσιες οικογένειες.

«Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ανήκει στο κοινό. Βρίσκεται στα χέρια πέντε οικογενειών», δήλωσε o Νεμπατί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk.

«Αυτό είναι τρελό και ντροπιαστικό για την Τουρκία. Η Τουρκία χρειάζεται επαγγελματίες σε βασικές θέσεις» σχολίασε στο twitter o Τίμοθι Ας, οικονομολόγος και υπεύθυνος στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην BlueBay Asset Management με έδρα το Λονδίνο.

«Πώς μπορεί ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας της G20… να πετάει τέτοια σκουπίδια; Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση την Τουρκία» πρόσθεσε.

Η θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι το κεντρικό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ επηρεάζεται ή ελέγχεται από μια σειρά παλιών τραπεζικών οικογενειών, όπως οι Rothschild, οι Lehman κ.λπ.

Ο Νεμπατί διορίστηκε τον Δεκέμβριο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Λουτφί Ελβάν. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, στηρίζει πλήρως την αμφιλεγόμενη οικονομική στρατηγική των χαμηλών επιτοκίων που πρεσβεύει ο Τούρκος πρόεδρος.



55χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε τον σύντροφο της

 


Προχθές το απόγευμα στα Ιωάννινα, άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Σεισμόπληκτα όπου έμενε, στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε καταλήξει και ενημερώθηκε η αστυνομία για αιφνίδιο θάνατο από φυσικά αίτια.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έγινε η νεκροτομή γιατί ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο 55χρονος έφερε ένα μικρό τραύμα από μαχαίρι κοντά στην καρδιά.

Η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα την έρευνα, έψαξε το άτομο που είχε καλέσει το ασθενοφόρο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για την σύντροφο του θύματος, επίσης 55 χρονών.

Στο σπίτι δεν υπήρχε το παραμικρό που να κινεί υποψίες για εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, η έκθεση του ιατροδικαστή ήταν σαφής.

Η γυναίκα προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη καθώς ομολόγησε την πράξη της και παρέδωσε στην αστυνομία το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον σύντροφό της. Η 55χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Το ζευγάρι συζούσε τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η γυναίκα χτύπησε με ένα μαχαίρι κουζίνας τον σύντροφό της στο σημείο της καρδιάς και από αυτό επήλθε ο θάνατος. Μαρτυρίες από τη συνοικία αναφέρουν ότι το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά για διάφορους λόγους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και την ιατροδικαστική εξέταση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της κατηγορούμενης στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο και χωρίς τις αισθήσεις του, από το σπίτι του στα Ιωάννινα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου στη συνέχεια κατέληξε, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη, με την οποία συζούσε, τον είχε τραυματίσει νωρίτερα θανάσιμα με μαχαίρι.

Κατόπιν αυτών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της σήμερα το απόγευμα, ενώ η συλληφθείσα τους παρέδωσε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει, το οποίο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.