Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Αυτοί είναι οι 15 βουλευτές που θεωρούνται «ύποπτοι» να ρίξουν την κυβέρνηση


Τουλάχιστον δεκαπέντε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από το Μέγαρο Μαξίμου, με την υποψία ότι μπορεί να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή σε κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτές αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το οικονομικό επιτελείο απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά, πρόκειται για τους Κ. Λαπαβίτσα, Αλ. Μητρόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Γ. Μιχελογιαννάκη, Δ. Κοδέλα, Χρ. Καραγιαννίδη, Μ. Κριτσωτάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Β. Διαμαντόπουλο, Στ. Λεουτσάκο, Ελένη Σωτηρίου, Θ. Πετράκο, Κ. Δελημήτρο και την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση των υπουργών Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη.

Μετά την πρόσφατη εκεχειρία με τη Γερμανία που πέτυχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποκαθιστώντας το πολεμικό κλίμα της προηγούμενης περιόδου στις σχέσεις Αθήνας και Βερολίνου, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού επιτελείου στρέφεται στο εσωτερικό μέτωπο, με στόχο την αποτροπή δυσάρεστων σεναρίων, που ενδέχεται να θέσουν σε δοκιμασία την κοινοβουλευτική συνοχή και την κυβερνητική σταθερότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει το προληπτικό «μασάζ» στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ψυχολογική προετοιμασία των μελών της προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως απέναντι στην προοπτική η κυβέρνηση να μην τηρήσει στον ακέραιο βαθμό τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και να υποχρεωθεί σε σημαντικές υποχωρήσεις στο πλαίσιο ενός «έντιμου συμβιβασμού», όπως έχει χαρακτηριστεί η έως τώρα συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σημειωτέον ότι στην πλειονότητά τους η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν έχουν σαφή εικόνα και ουσιαστική ενημέρωση για το περιεχόμενο των τελικών αποφάσεων, δηλαδή το αναλυτικό πακέτο με τις μεταρρυθμίσεις που συζητείται στις μυστικές διαβουλεύσεις με τους εταίρους.

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται στο σκοτάδι» αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση τροφοδοτεί εσωτερικές «γκρίνιες», που έχουν ως κοινή αφετηρία την κριτική ότι στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί και αποφασίζει αυθαίρετα μια ομάδα υπό τον πρωθυπουργό, δίχως να λαμβάνει υπόψη της τα θεσμικά όργανα του κόμματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως προαναφέρθηκε, υπολογίζουν ότι οι βουλευτές που μπορεί να προκαλέσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης στην κυβέρνηση με την αρνητική τους στάση απέναντι στις νομοθετικές της πρωτοβουλίες δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε.

Ακόμη, όμως, και σε αυτό το ακραίο ενδεχόμενο, στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα επικρατούν δύο λύσεις ώστε να μην ευοδωθεί το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», στο οποίο ελπίζει κυρίως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η πρώτη είναι ο εκβιασμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσα από την απειλή για πρόωρες εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει με λίστα τη σειρά κατάταξης των επόμενων βουλευτών.

Η δεύτερη συνδέεται με την εξασφάλιση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από αντίπαλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, όπως είναι το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ.

Μια τέτοια εξέλιξη, που μπορεί να αποτελέσει τον πρόδρομο μιας οικουμενικής διακυβέρνησης, έστω και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής σύμπλευσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων που θέτουν υπεράνω όλων την παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά, εξετάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως το έσχατο σενάριο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες.


Πηγή


"Ψυχρός Πόλεμος" Καμμένου - Λαφαζάνη! - Ο μεν ζήτησε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με τις ΗΠΑ, ο δε έρευνες από τους Ρώσους σε Ιόνιο και Κρήτη!Σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και την πρότασή του για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ πήρε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, παρότι όταν ρωτήθηκε δεν απάντησε εκείνη την στιγμή για την πρόταση Καμμένου, είπε όταν ρωτήθηκε  για πιθανές αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΕ ή των ΗΠΑ αναφορικά με την διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας:

"Η Ελλάδα δεν έχει συμπλέγματα, δεν είναι δορυφόρος κανενός και δεν είναι υποτελής ενεργειακά σε καμία μεγάλη δύναμη ή σε καμία συμμαχία χωρών».

Μάλιστα αναφερόμενος και στην ΕΕ είπε:

«Η Ελλάδα θέλει να ασκήσει ανεξάρτητη εθνική ενεργειακή πολιτική που να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ενδεχόμενες συμφωνίες κρατών-μελών της ΕΕ με τρίτες χώρες να τίθενται υπό τον προέλεγχο της ΕΕ. Αυτό καταργεί κάθε εθνική ευελιξία και αναγορεύει την ΕΕ σε ανεξέλεγκτο υπεραφεντικό στις ενεργειακές πολιτικές των κρατών. Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα να ασκούμε εθνικές πολιτικές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, δεν θέλουμε να παραδοθεί η Ευρώπη στα χέρια των νέων 7 ενεργειακών εταιριών, θέλουμε να αναπτύξουμε μια ενεργειακή πολιτική η οποία θα μειώνει τις ενεργειακές τιμές και το κόστος ενεργειακής τροφοδοσίας σε πρώτες ύλες".

Ο  κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα, διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ανέφερε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο τα οφέλη για τη χώρα θα είναι "εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά".

Είπε ακόμα:

"Θα πρέπει να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η οριοθέτηση είναι πάγια επιλογή και θέση της κυβέρνησης και θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία. Βεβαίως, σε περιοχές που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η Τουρκία έχει καμία νόμιμη δυνατότητα διεκδίκησης, υπάρχει ανά πάσα στιγμή δυνατότητα, εντός των 6 μιλίων κάθε χώρα να κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες. Μιλάμε για τις περιοχές που χρειάζονται οριοθέτηση, δεν είναι όλο το Αιγαίο, είναι οι περιοχές όπου συνορεύουν οι θαλάσσιες δυνατότητες της ηπειρωτικής Τουρκίας με τα ελληνικά νησιά. Εκεί χρειάζεται οριοθέτηση την οποία επιδιώκουμε με βάση το δίκαιο της θάλασσας. Και τόνισα την ανάγκη να υποβοηθηθεί από την ΕΕ η οριοθέτηση των ζωνών στο Αιγαίο."

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε την ανάγκη ο αγωγός αυτός να μην έχει την τύχη προηγούμενων σχεδίων όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream και τάχθηκε κατά της θέσης της Ρωσίας σε "ενεργειακή καραντίνα".

Τόνισε ακόμη ότι αν δεν υπάρξει αυτός ο αγωγός, θα υπάρξει μονοπώλιο διασύνδεσης της Ρωσίας με την Ευρώπη μέσω Γερμανίας, κάτι που "θα ενίσχυε περαιτέρω τη γερμανοποίηση της Ευρώπης και δεν θα βοηθούσε την ισότιμη συνεργασία χωρών και λαών".

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι τέθηκε ζήτημα μείωσης της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου και της ρήτρας take or pay (βάσει της οποίας η ελληνική πλευρά υποχρεώνεται να πληρώνει για συγκεκριμένες ποσότητες φυσικού αερίου ανεξάρτητα από το αν τις έχει καταναλώσει), θέματα που θα συζητηθούν περαιτέρω με τη ρωσική πλευρά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά δεσμεύθηκε για συμμετοχή ρωσικών εταιριών στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ενώ τάχθηκε κατά του εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία και ζήτησε την εξαίρεση της Ελλάδας από το ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα, ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, ευελπιστεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του δεν έθεσε θέμα χρηματοδότησης της χώρας από τη Ρωσία, ενώ για το θέμα του ΟΛΠ και των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές και ισχύουν και ότι στον ενεργειακό τομέα δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων ενεργειακών εταιριών.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Συγκλονίζει η φωτογραφία της πεντάχρονης που της μαγείρεψαν τον σκύλο
Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. Δηλαδή, να αναγνωρίσει το αγαπημένο του κατοικίδιο μαγειρεμένο και έτοιμο για… σερβίρισμα. Αυτό συνέβη στο πεντάχρονο κορίτσι από το Βιετνάμ…

Η εικόνα της πεντάχρονης να σφαδάζει στο κλάμα δίπλα στο μαγειρεμένο σκύλο, τον οποίο αναγνώρισε ως το κατοικίδιό της, έγινε viral στο παγκόσμιο διαδίκτυο, σύμφωνα με την People’s Daily Online.

Το παιδί, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, εικάζεται ότι ζει κάπου στην ύπαιθρο του βόρειου Βιετνάμ. Μεγάλωνε το σκυλάκι της, που το είχε ονομάσει «Λουλούδι», για τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή το κατοικίδιο «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς.

Το κορίτσι έψαχνε το ζωάκι του, αλλά μάταια. Μέχρι που μία ημέρα, περπατώντας στην αγορά της πόλης της, είδε ένα φρεσκοψημένο σκύλο να εκτίθεται, τον οποίο αναγνώρισε ως τον δικό της.

«Αυτό είναι το Λουλούδι», έλεγε η πεντάχρονη κλαίγοντας πάνω από το ψημένο της σκυλάκι. Η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όσους τάσσονται ενάντια στη σκυλοφαγία.

Στις χώρες της Άπω Ανατολής, όπως στην Κίνα, στο Βιετνάμ και στην Κορέα, το κρέας σκύλου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά και εξαιρετικής ποιότητας.
Πηγή :  tribune.gr


Πρόταση μομφής θα καταθέσει εντός των ημερών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η ΝΔΣφοδρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ της Δευτέρας -μια στάση που προκάλεσε την αποχώρηση από την αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ- εξαπέλυσαν από το πρωί της Τρίτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης.

Αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο (...) Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» παραδέχτηκε ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος όμως προσέθεσε πως «γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές».

Από τη Νέα Δημοκρατία πάντως το κλίμα είναι πλέον πολεμικό κατά της προέδρου της Βουλής.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 FM o Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε: «Η κυρία πρόεδρος δεν σέβεται ότι δεν βγήκε μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψήφισε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ηταν τρομακτική η συμπεριφορά της.

» Εγώ προσωπικά μετάνιωσα (που την ψήφισα). Εγώ πιστεύω ότι απηχώ τις απόψεις όλων των βουλευτών και εγώ μετάνιωσα πού ψήφισα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μετάνιωσα πού ψήφισα την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτή την συμπεριφορά δεν την περίμενε κανείς και το λέω ευθέως.

» Δεν το λέω εγώ, το λένε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συνεχίσει αυτή την κατάσταση, αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ότι εκείνη είναι στο Κοινοβούλιο και δεν είναι οι βουλευτές, θα δεχθεί πρόταση μομφής.

» Όχι τώρα που είναι άγιες μέρες, θα κρίνει το κόμμα πότε. Κάνει κακό στον Τσίπρα, κάνει κακό στο Κοινοβούλιο, κάνει κακό στους θεσμούς, στη Δημοκρατία. Έχουν αγριέψει όλοι οι βουλευτές με τη συμπεριφορά της» συμπλήρωσε ο Γερ. Γιακουμάτος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πλακιωτάκης, γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε:

«Η στάση της προέδρου της Βουλής προσβάλλει συχνά τον θεσμό, δημιουργεί εντυπώσεις και στην ουσία προκαλεί αναστάτωση εντός του κοινοβουλίου».

Αφορμή η χθεσινή απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο επί προσωπικού, εξαιτίας αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τα χτυπήματα της προέδρου της Βουλής προς την ΝΔ ειναι απανωτά» ανέφερε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού ή βουλευτή να σχολιάζει ή να υπαινίσσεται με ειρωνικά σχόλια, ειδικά όταν αναζητείται η μίνιμουμ συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.Πηγή : in.gr


Υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και του κοινοβουλείου όλοι οι διάλογοι

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όμως, φτάσατε και σε σημείο να θίγετε και ανθρώπους που δεν θα έπρεπε και είναι ντροπή σας. Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Ναι. Επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής, θα σας πω ευθέως.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Σας αρέσει η τεθλασμένη; Σας αρέσει να εννοείτε και να μην το λέτε; Σας αρέσει αυτό;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Αντιφεμινιστικό ήταν αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μην υποτιμάτε τις γυναίκες πάντως.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Σεξιστικό ήταν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αν το θεωρείτε σεξιστικό, το παίρνω πίσω. Όμως, επειδή -εν πάση περιπτώσει- μου αρέσει η ευθεία γραμμή, εγώ θα πω μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου.Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Αντώνη Σαμαρά η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε μεταξύ άλλων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Ο κύριος πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και μίλησε είκοσι δύο. Ο κύριος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε στη διάθεσή του πέντε λεπτά και μίλησε είκοσι έξι λεπτά και σαράντα επτά δευτερόλεπτα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Θέλω να πω ότι σε αυτήν την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μαθήματα από εσάς δεν παίρνω, κυρία πρόεδρε. Μαθήματα από σας δεν δέχομαι!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σταματήστε να μας κάνετε παρατηρήσεις, επιτέλους, λες και είστε δασκάλα. Είστε ανάγωγη!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είστε ανάγωγη!
(Θόρυβος στην αίθουσα)

Ο καβγάς Κωνσταντοπούλου-Σαμαρά

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει τον λόγο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, μισό λεπτό. Εγώ και η Νέα Δημοκρατία λογοκρισία στην Βουλή δεν δεχόμαστε… (δεν ακούστηκε).

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά, που αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από είκοσι επτά λεπτά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Λογοκρισία δεν θα δεχτώ, κυρία πρόεδρε, και δεν δέχομαι. Από το 1977 είμαι σε αυτά τα έδρανα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, απ’ όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε. Λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης, που έχει δώσει τα πάντα για τη δημοκρατία, που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου, δεν δεχόμαστε! Τελειωμένα. Δεν δεχόμαστε! Και ό,τι εννοώ, το εννοώ!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον λόγο έχει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.

Και ενώ η ένταση φάνηκε ότι στο σημείο εκείνο εκτονώθηκε, επανήλθε λίγο αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις Κατρούγκαλου και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο είπε: «Η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε, κυρία πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επί προσωπικού.

Η πτέρυγα της ΝΔ θεώρησε ότι η διαδικασία δεν επιτρέπει να δοθεί ο λόγος σε υπουργό και αντέδρασε με οργή, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά και την πρόεδρο της Βουλής να του απαντά:

Το επεισόδιο Φίλη-Αδωνι

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ως τι θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Εσύ, βιβλιοπώλη, να πουλάς βιβλία!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα πουλάω ό,τι θέλω, δημοσιογράφε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Γεωργιάδη, αναστατωθήκατε, μάλλον, από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ.

Ορίστε, έχετε το λόγο, κύριε Κατρούγκαλε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι μόνο όπου σας βολεύει, κυρία Πρόεδρε! Δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει!

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε με τα καλά σας; Δεν ντρέπεστε;

Ο δεύτερος γύρος Σαμαρά-Ζωής

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά! Εγώ, ξέρετε -το είπα- δεν μου αρέσει αυτό που…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Απευθύνεστε στο Προεδρείο απειλητικά; Καθίστε κάτω!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Δεν κάθομαι κάτω! Δεν σας επιτρέπω! Δεν έχετε δικαίωμα, μετά από κάθε ομιλητή να λέτε εσείς την άποψή σας!

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι Προεδρείο είναι αυτό;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Πρόεδρος της Βουλής είστε και Πρόεδρος όλων των Βουλευτών, δεν είστε Πρόεδρος Βουλής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό να το καταλάβετε και σας το λέω για τελευταία φορά! Τελευταία φορά!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το Προεδρείο!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Το άρθρο 11 του Κανονισμού σάς θέτει ορισμένες υποχρεώσεις. Διαβάστε το άρθρο 11!

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ορίστε, κύριε Κατρούγκαλε, έχετε το λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι Προεδρείο αυτό τώρα;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Εσείς, κυρία Πρόεδρε, τι ρόλο παίζετε; Εκτός κι αν όλο αυτό είναι στο πρόγραμμα, για αποχώρηση!

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Μεϊμαράκη, όταν προεδρεύατε, επιτρέπατε να συμβαίνει αυτό που κάνετε; Σας παρακαλώ καθίστε κάτω.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πώς παίρνει το λόγο; Βάσει ποιου άρθρου παίρνει το λόγο ο κ. Κατρούγκαλος; Δεν είναι καν Βουλευτής!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Έχει το λόγο ένας συνάδελφός σας, μέλος της Κυβέρνησης, επί προσωπικού. Καθίστε κάτω. Αυτό που κάνετε είναι αντικοινοβουλευτικό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Δεν πρέπει να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Έχω δώσει ήδη το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ως τι του δώσατε το λόγο, κυρία μου; Ως τι του δώσατε το λόγο; Δεν είναι Βουλευτής! Βάσει ποιου άρθρου;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν είναι Βουλευτής!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βάσει ποιου άρθρου παίρνει το λόγο; Δεν είναι καν Βουλευτής.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Είναι Υπουργός, κύριοι. Καθίστε κάτω.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βάσει ποιου άρθρου; Πού είναι το 43Α;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Βλέπω για συναινετική διάθεση καλά τα πάτε πάντως!

Ορίστε, κύριε Κατρούγκαλε, έχετε το λόγο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:Κυρία Πρόεδρε, εμείς θα αποχωρήσουμε –εγώ προσωπικά αποχωρώ- ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Όχι, ο Κανονισμός, κύριε Πρόεδρε, επιτρέπει επί προσωπικού και στα μέλη της Κυβέρνησης, όχι μόνο στους Βουλευτές! Ο Κανονισμός είναι σαφής. Όταν συκοφαντείται κάποιος, πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά. Και ο Κανονισμός είναι σαφής. Και τα μέλη της Κυβέρνησης μπορούν να πάρουν το λόγο επί προσωπικού.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:Αυτό που σας λέω εγώ. Εάν πάρει το λόγο, Πρόεδρε, κύριε Σαμαρά, να αποχωρήσουμε!

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κατ’ αρχάς το «αυτό που σας λέω εγώ» που απευθύνετε –δεν ξέρω πού- να το απευθύνετε εκτός αυτής της Αιθούσης. Κατά δεύτερον, ένας άνθρωπος προσβλήθηκε και έχει το δικαίωμα να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

(Στο σημείο αυτό η οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχωρούν από την Αίθουσα)

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έδωσε γραμμή ο Μεϊμαράκης στον Σαμαρά!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ορίστε, κύριε Κατρούγκαλε, έχετε το λόγο.Πηγή : aixmi.gr


Σκληρή ανακοίνωση Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δηλώνει αντίθετη στις συλλήβδην αποφυλακίσειςΣκληρή ανακοίνωση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο αποφυλακίζεται, μεταξύ των άλλων, μεγάλος αριθμός κρατουμένων (ενηλίκων, ανηλίκων και ασθενών), εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Mε αφορμή την προώθηση προς ψήφιση εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης του σχεδίου νόμου «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ' τύπου κ.ά. διατάξεις» η Ένωση επισημαίνει ότι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που εξαντλούνται στην επιθυμία αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης και, μάλιστα, μέσω «εκτάκτων μέτρων εγγράφονται στη χορεία των ευκαιριακών, αποσπασματικών και ξένων -τελικά- με το ποινικό δόγμα ρυθμίσεων, στις οποίες η Πολιτεία διά των ετών επιδεικνύει ιδιαίτερη προτίμηση».

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, «ο υπερπληθυσμός των καταστημάτων κράτησης αποτελεί, προφανώς, μείζον πρόβλημα, τούτο όμως δεν μπορεί να επιλύεται με την αυθαίρετη νομοθετική μείωση του χρόνου πραγματικής έκτισης της ποινής και, συνακόλουθα, με τη γενικευμένη, χωρίς εξαιρέσεις ελευθέρωση καταδικασθέντων για εγκλήματα κάθε βαθμίδας και βαρύτητας, η οποία: 1) Ισοδυναμεί με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων που τις επέβαλαν in casu, επί τη βάσει συγκεκριμένων πραγματικών και νομικών δεδομένων, 2) αναιρεί το γενικό και ειδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής, 3) αποδομεί το σχήμα της επιβολής τιμωρίας δίκαιης και ανάλογης με το έγκλημα που τέλεσε ο δράστης, τον οποίο -εν τέλει- επιβραβεύει για λόγους που συναρτώνται με μόνη την παροιμιώδη αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη μέσα και τις υποδομές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, 4) είναι δυνατόν να εγείρει ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης, στο μέτρο που χωρίς εξαιρέσεις, συνδεόμενες με τη βαρύτητα του εγκλήματος προβλέπει γενική ελευθέρωση των κρατουμένων και 5) ενισχύει την εντύπωση μίας Πολιτείας που λειτουργεί με ασυνέχεια, αυτοαναιρούμενη και μη σεβόμενη τους νόμους που η ίδια θέσπισε, στο ευαίσθητο, μάλιστα, πεδίο του ποινικού φαινομένου».

«Ο νομοθέτης οφείλει να αναλογιστεί, εν προκειμένω, εάν η αιτία της συμφόρησης των καταστημάτων κράτησης οφείλεται, σε αξιόλογο βαθμό, στην καταχρηστική πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων και ειδικών ποινικών διαδικασιών εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας, για την εξυπηρέτηση, συχνά, σκοπών άσχετων με την ποινική παράβαση καθαυτή, ώστε η όποια ρεαλιστική πολιτική αντιμετώπισής της, θα έπρεπε, προ παντός, να περιλάβει τη χρηστή, συνεπή, συστηματικά οργανωμένη και δογματικά ανθεκτική ποινική νομοθέτηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

«Παρά τον ανθρωπισμό που διαπνέει μείζον μέρος των προς ψήφιση διατάξεων, όσον αφορά στην απόλυση καταδίκων ασθενών (από ορισμένες νόσους) ή αναπήρων (ορισμένων ποσοστών), είναι αμφίβολο εάν ένας τέτοιος «à la carte» ανθρωπισμός μπορεί να αποτελέσει επιστημονικά αποδεκτό κριτήριο επιεικούς μεταχείρισης κατηγοριών καταδίκων».

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αναφέρονται στους όρους και τις προϋποθέσεις των ανηλίκων κρατουμένων, η Ένωση Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι προωθούνται ρυθμίσεις σχετικά με τους ανήλικους παραβάτες, αποβλέπουσες στην άμβλυνση των συνεπειών της ποινικής μεταχείρισής τους και στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, ωστόσο «παραβλέπεται ο υπαρκτός κίνδυνος της εκμετάλλευσης αυτής ακριβώς της μεταχείρισης, από έναν κύκλο ατόμων που έχει διαπιστωθεί ότι ενεργούν οργανωμένα, είτε χρησιμοποιώντας ανηλίκους, είτε εμφανιζόμενοι αυτοί ως ανήλικοι -όντες αλλοδαποί ενήλικοι- διαπράττοντες μείζονος κοινωνικής απαξίας αδικήματα».

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς, «ορισμένες από τις προωθούμενες διατάξεις παρίστανται να διευκολύνουν μία τέτοια αμιγώς εγκληματική και σχεδιασμένη δράση» ενώ «οι γενικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου παραπέμπουν, μάλλον, σε πρόθεση συλλήβδην "αμνήστευσης" και όχι εξατομικευμένης εξέτασης της παραβατικής συμπεριφοράς (διαπιστωμένων και μη) ανηλίκων».Πηγή: skai.gr


Την απαλλαγή αγροτικών επιδοτήσεων από τη φορολόγηση, ζητούν βουλευτές της ΝΔΤην απαλλαγή από τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές ζητούν να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση ενόψει της υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους αγρότες για εισοδήματα του 2014, επισημαίνοντας ότι «από την 01.01.2014, το φορολογητέο εισόδημα των παραγωγών θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο και θα φορολογείται χωρίς αφορολόγητο, από το πρώτο ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, εκτός των τιμολογίων αγοράς και πώλησης, θα συνυπολογίζονται και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις (άμεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριμ κ.ά.). Με αυτόν τον τρόπο, το ύψος του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, που φορολογείται, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με συνέπεια την υπέρμετρη διόγκωση της τελικής φορολογικής επιβάρυνσης».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Μπουκώρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Στύλιος, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης και Κώστας Τζαβάρας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


Μπλακ άουτ στην Τουρκία - διακόπηκε η κυκλοφορία σε Μετρό και ΤράμΓενικευμένο μπλακ άουτ σημειώθηκε από το πρωί της Τρίτης στην Τουρκία πόλεις στις μισές από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένων της πρωτεύουσας Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε σε τμήματα των δικτύων του μετρό και του τραμ και εμπορικά κέντρα βυθίσθηκαν στο σκοτάδι.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ερευνώνται όλες οι πιθανές αιτίες για το μπλακ-άουτ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αν και διευκρίνισε πως η πιθανότερη αιτία είναι προβλήματα με τις γραμμές μετάδοσης.

Ανθρωποι με μπιτόνια έκαναν ουρά έξω από πρατήρια βενζίνης για να αγοράσουν καύσιμα για γεννήτριες καθώς η διακοπή συνεχιζόταν για περισσότερο από τέσσερις ώρες. Μποτιλιαρίσματα σημειώθηκαν σε διασταυρώσεις καθώς έσβησαν τα φώτα κυκλοφορίας.

«Ο κύριος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να αποκαταστήσουμε το δίκτυο. Δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ στη διάρκεια ταξιδιού του στην Μπρατισλάβα, όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

«Σ' αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πω αν το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας είναι πιθανό ή όχι. Δεν μπορώ να πω ούτε αν πρόκειται για μια κυβερνοεπίθεση», πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Γιλντίζ δήλωσε αργότερα πως περίπου το 80% της ηλεκτροδότησης της Κωνσταντινούπολης έχει αποκατασταθεί και ότι σύντομα θα αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση στην υπόλοιπη χώρα.

Η μοναδική τουρκική εταιρεία διύλισης πετρελαίου, η Tupras, ανακοίνωσε πως η παραγωγή της δεν επηρεάσθηκε. Η εταιρεία των αεροδρομίων TAV ανακοίνωσε πως τα μεγάλα αεροδρόμια,  περιλαμβανομένων αυτών της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης, λειτουργούν κανονικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως διακοπές της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν σε περισσότερες από 40 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας.

Ο Γιλντίζ δήλωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πολλές περιοχές στις 10:36 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), κατά τα φαινόμενα εξαιτίας ενός προβλήματος στις γραμμές μετάδοσης. Πρόσθεσε πως ένας πυρήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημιουργήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας.

Τέτοια εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι σπάνιες. Ενεργειακοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα "Χουριέτ", είπαν πως είναι το μεγαλύτερο μπλακ-άουτ που σημειώνεται τα τελευταία 15 χρόνια στην Τουρκία.Πηγή : tanea.gr


Οι πρυτάνεις προβληματίζονται για την περίεργη η στάση που κρατάει η κυβέρνηση με τους αντιεξουσιαστές λέγοντας: Μας προβληματίζει η παράταση εκκρεμότητας από πολιτική ηγεσία«Σηκώνουν τα χέρια» οι πρυτανικές αρχές στο θέμα της κατάληψης που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας, όπως λένε καθώς η Πρυτανική Αρχή από την πρώτη ημέρα και εγγράφως έχει ζητήσει συνδρομή της αστυνομίας.

Είναι πολύ περίεργη έως προκλητική η στάση της κυβέρνησης με το θέμα των αντιεξουσιαστών και την κάλυψη που τους παρέχει με το να αγνοεί την δικαιοσύνη και συγκεκριμένα την εισαγγελία και τις πρυτανικές αρχές που ζητούν εδώ και δύο ημέρες λύση και επέμβαση της αστυνομίας.

Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα.

Όπως αναφέρουν, «αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας» και προσθέτουν ότι «η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση οι πρυτανικές αρχές καλούν  τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 11 π.μ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση ανέφεραν: «Οι Πρυτανικές Αρχές μετά τη διαπίστωση της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστικά άτομα έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχουν ειδοποιήσει γραπτώς όλες τις αρμόδιες Αρχές (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) να πράξουν τα δέοντα. Περιμένουν από την Πολιτεία τις ενέργειές της». 


Την εφαρμογή του αυτοφώρου για την κατάληψη της Πρυτανείας ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από χθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και  δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

Με βάση το εν λόγω έγγραφο, δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη αμέσως χθες εισαγγελέας στον υπό κατάληψη χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.


Πηγή 


Τραγική η κατάσταση λέει ο IOBE: Επιδεινώνεται το οικονοµικό κλίµα στην Ελλάδα

Στις 96,8 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο από 98,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Σε αντίθεση µε την προηγούμενη καταγραφή του δείκτη, αυτήν τη φορά οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Σχετική ενίσχυση της απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας καταγράφεται σχεδόν σε όλους τους τοµείς και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες και στις κατασκευές. Η ανάκαµψη των δυσμενών προβλέψεων µπορεί να αποδοθεί στις συνθήκες πιστωτικής στενότητας και στην παρατεινόμενη υψηλή αβεβαιότητα για τη γενική πορεία της οικονοµίας.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, πολλά ζητήματα κυβικές σηµασίας παραµένουν ανοικτά, καθώς αφενός εκκρεµεί η συμφωνία µε τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές, αφετέρου το όποιο περιεχόμενο αυτής δεν µπορεί Ακύλα να αξιολογηθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Συνολικά, η οικονοµία φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση αναµονής, πριν την ενδεχόμενη διαμόρφωση νέων συνθηκών που θα ορίσουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, το πλαίσιο αποφάσεων και προσδοκιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα:
- Στη βιοµηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς µήνες βελτιώνονται, µε το ισοζύγιο στις εκτιµήσεις για τα αποθέµατα να παραµένει στα ίδια επίπεδα όµως τις εκτιµήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση να εξασθενούν περαιτέρω.
- Στις υπηρεσίες, οι εκτιµήσεις για την τρέχουσα αλλά και τη βραχυπρόθεσµη ζήτηση επιδεινώνονται, ενώ και οι εκτιµήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων βαίνουν δυσµενέστερες.
- Στο λιανικό εµπόριο, οι αρνητικές εκτιµήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις δεν µεταβάλλονται, όµως οι αντίστοιχες προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσµη εξέλιξή τους επιδεινώνονται και πάλι. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ρευστοποίηση των αποθεµάτων.
- Στις κατασκευές, καταγράφονται δυσµενέστερες εκτιµήσεις για τις προγραµµατισµένες εργασίες των επιχειρήσεων και περισσότερο απαισιόδοξες προβλέψεις για την απασχόληση του τοµέα.
- Στην καταναλωτική εµπιστοσύνη, οι προβλέψεις για την οικονοµική κατάσταση του νοικοκυριού δεν µεταβάλλονται, ενώ εκείνες για την οικονοµική κατάσταση της χώρας το επόµενο 12µηνο βελτιώνονται, όπως συµβαίνει και µε τις προθέσεις για αποταµίευση, µε τις προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας να επιδεινώνονται οριακά.

Περαιτέρω βελτίωση στο οικονοµικό κλίµα σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη
Το οικονοµικό κλίµα τον Μάρτιο βελτιώνεται ήπια σε σχέση µε τον Φεβρουάριο, τόσο στην ΕΕ, όσο και την Ευρωζώνη, µε το σχετικό δείκτη να κερδίζει αντίστοιχα 0,9 και 1,6 µονάδες, φθάνοντας στις 106,1 και 103,9 µονάδες, πάνω από τα επίπεδα του µακροχρόνιου µέσου όρου του και στις δύο περιπτώσεις.

Στην Ευρωζώνη, η άνοδος του δείκτη εκπορεύεται από τη βελτίωση της εµπιστοσύνης των καταναλωτών, µε τις επιχειρηµατικές προσδοκίες στο λιανικό εµπόριο, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές και ιδιαίτερα στη βιοµηχανία, να ενισχύονται επίσης. Συγκεκριµένα, στη βιοµηχανία ο σχετικός δείκτης κερδίζει +1,7 µονάδες, στις υπηρεσίες +0,7 µονάδες, τις κατασκευές +0,9 και στο λιανικό εµπόριο +0,6 µονάδες.

Η µεγαλύτερη άνοδος όµως καταγράφεται στην καταναλωτική εµπιστοσύνη τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη (+3,0), ενώ σε επίπεδο χωρών, οι συνολικές προσδοκίες βελτιώνονται στην Ισπανία (+1,7) την Ιταλία (+2,4), την Γερµανία (+1,8), την Ολλανδία (+0,9) και οριακά στην Γαλλία (+0,4).

Στην ΕΕ, το οικονοµικό κλίµα επίσης βελτιώνεται, αλλά ηπιότερα, λόγω της επιδείνωσης των προσδοκιών στις δύο µεγαλύτερες οικονοµίες εκτός της ζώνης του ευρώ, ήτοι στο Ην. Βασίλειο (-2,7) και την Πολωνία (-0,4). Σε επίπεδο τοµέων, οι προσδοκίες των καταναλωτών και το κλίµα στο λιανικό εµπόριο ακολουθούν τις αντίστοιχες τάσεις της Ευρωζώνης, ενώ αντίθετα, στις κατασκευές, το κλίµα επιδεινώνεται και στις Υπηρεσίες και τη Βιοµηχανία βελτιώνεται οριακά.Πηγή : kathimerini.gr


Το βράδυ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο


Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα καταθέσει το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Την απόφαση για την κατάθεση της πρότασης ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Η πρώτη περίοδος αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).

Η δεύτερη περίοδος αφορά στο διάστημα Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.

Η τρίτη περίοδος θα αφορά στο διάστημα Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI και η τέταρτη περίοδος το διάστημα από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.

Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων.

» Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέρκελ: Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει μεταξύ Ελλάδας-θεσμών«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσαν τόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 17ου Γερμανογαλλικού Υπουργικού Συμβουλίου, αναφερόμενοι στην διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελλάδα.

«Όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα προτάσεις, τόσο το γρηγορότερο μπορεί και να συναφθεί μια συμφωνία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, ενώ ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη τότε θα συνεχίσει αυτή την διαδικασία και θα συνεισφέρει στην επίλυση αυτού του προβλήματος».
«Πιστεύω ότι με τις συζητήσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες έγινε μια αρχή. Δεν βρισκόμαστε στο τέλος. Και για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη διαδικασία και ταυτόχρονα να καταστήσουμε σαφές ότι το θέμα είναι να υλοποιηθούν οι αναληφθείσες υποχρεώσεις - με παραλλαγές, μέσω μιας νέας κυβέρνησης, αυτό το έχω πει βεβαίως συχνά - αλλά στο πλαίσιο αυτών των υποχρεώσεων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και, εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, επισήμανε ότι «οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν την κατάλληλη στιγμή, αλλά ακόμη δεν ήρθε η ώρα». Αλλά, είπα και πρόσφατα, συνέχισε, «ο χρόνος πιέζει. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και έτσι πιστεύω πρέπει να συνεχιστεί η εργασία». Αύριο θα γίνει πάλι συντονισμός στο EuroWorking Group και μετά σίγουρα θα συνεχιστεί η εργασία με τους θεσμούς, ανέφερε η Καγκελάριος, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκταμίευσης της βοήθειας. «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για συγκεκριμένη μέρα. Στο Eurogroup στις 20.2.15 έχει ειπωθεί ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει υποβληθεί ως το τέλος Απριλίου - το τι είναι να προτείνει η Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα προτάσεις, τόσο το γρηγορότερο μπορεί και να συναφθεί μια συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία εργασίας και αυτή η διαδικασία παρακολουθείται στενά και από μας. Την παρακολουθούμε, είμαστε σε συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε σε μια διαδικασία που τρέχει εδώ και εβδομάδες και η οποία επισπεύσθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Από ό,τι κατάλαβα ο πρωθυπουργός (Αλέξης) Τσίπρας ήρθε στο Βερολίνο και έμεινε αρκετές ώρες και εγώ επικοινωνώ μαζί του συχνά τηλεφωνικώς για να μπορέσουμε από κοινού να φροντίσουμε ώστε οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται να υλοποιηθούν ή έστω να ανακοινωθούν, ώστε οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του να πάνε προς την κατεύθυνση η οποία έχει προσδιοριστεί για την αποδέσμευση των κεφαλαίων», δήλωσε ο κ. Ολάντ, για να τονίσει: «Οι εργασίες λοιπόν συνεχίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Ευρώπη είναι η μοίρα της. Και αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τότε θα συνεχίσει αυτή την διαδικασία και θα συνεισφέρει στην επίλυση αυτού του προβλήματος». Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος και επανάλαβε ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Πρόκειται για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν μετά την συνάντηση στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να μας δώσουν την δυνατότητα να καταλήξουμε σε επιτυχία. Αλλά για αυτό χρειάζονται αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να παρουσιαστούν, πρέπει δώσουν οι θεσμοί την συγκατάθεσή τους για να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια. Άρα, ας εργαστούμε απλώς. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ένας πιθανός άξονας Ελλάδας - Ρωσίας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πολιτική κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, η Άγγελα Μέρκελ υπενθύμισε ότι έχει και η ίδια επισκεφθεί την Μόσχα και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόλα αυτά μέλη της ΕΕ και υποστηρίζουμε την ενότητα», ενώ ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να πηγαίνουν στην Μόσχα χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην Ευρώπη», για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να συνεχίσει να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ζωή».-Πηγή : ethnos.gr


Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου


Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας ειχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης της κατηγορουμένης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν διότι από το συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

»Ωστόσο η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς την διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και για αυτό προτείνω στο συμβούλιό Σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,3 φορές εμφάνιση σε ΑΤ)».

Πάντως, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου.
Οι δικαστές, με ψήφους 2-1, έδειξαν την πόρτα εξόδου των φυλακών, όπου κρατείται η κατηγορουμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αφού προηγουμένως της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, της  απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.


newsroom naftemporiki.grΤέλος οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες - Χαώδης η διαφορά με τους δανειστέςΟλοκληρώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, αν και οι συζητήσεις ήταν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, «παραγωγικές». Οπως δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Αθήνα, δίχως συμφωνία με τους δανειστές.

Αύριο, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group), ενώ πηγές από την Αθήνα αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να γίνει και Eurogroup με τηλεδιάσκεψη, κάτι που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Το Reuters αναφέρει ότι οι συζητήσεις με το Brussels Group μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα ενώ πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις σημειώνει ότι η διαδικασία είναι πολύ αργή.

Πληροφορίες της «Η» από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, έκαναν λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη καθώς φαίνετα να συμφωνήθηκε ένα Euro Working Group με τηλεδιάσκεψη κι ένα επίσης στις 8 Απριλίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για Eurogroup το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία.

Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για βαρύ κλίμα και για σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών σε βασικά σημεία της λίστας. Αν και δεν ήθελαν να μιλήσουν για «ναυάγιο» ωστόσο οι εξελίξεις δεν είναι προς τη θετική πλευρά και η συμφωνία είναι πολύ μακριά. Οι συνομικίες μπορεί να σταμάτησαν στις Βρυξέλλες, όμως, θα συνεχιστούν τηλεφωνικά και με e-mail σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα.

«Έως τώρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν παραγωγικές», δήλωσε πάντως εκπρόσωπος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στο τηλεφωνικό Euro Working Group.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη αναχωρούν από την Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμά τους είναι να επιστρέψουν τη Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα και να επισκεφτούν κάποια επιλεγμένα υπουργεία για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία αντιφατική δήλωση τονίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Αντίθετα είπε ότι πιο πιθανό είναι ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Μαριάνο Ραχόι.


Πηγή : imerisia.gr


Τουρκία: Eνοπλοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα της υπόθεσης του Μπερκίν ΕλβάνΌμηρο κρατούν τον εισαγγελέα της υπόθεσης που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο.

Φωτογραφίες του εισαγγελέα υπό την απειλή όπλου ανήρτησαν οι δράστες στο Twitter. Οι ένοπλοι τοποθέτησαν στους τοίχους σημαίες της αριστερής οργάνωσης DHKP-C.


Πηγή : tanea.gr


Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Αθηνά Τσάκαλου με απόφαση του Συμβουλίου ΕφετώνΤο πράσινο φως για την αποφυλάκιση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου έδωσε το Συμβούλιο Εφετών, επιβάλλοντας της περιοριστικούς όρους.

Με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά οι δικαστικοί αποδέχθηκαν την σχετική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη η 60χρονη γυναίκα με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της της εμφάνισής της στο οικείο αστυνομικό τμήμα 3 φορές το μήνα, τη μη απομάκρυνσής της από την Σαλαμίνα, αλλά και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.
«Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής» δήλωσε ο συνήγορός της Σ.Κεχαγιόγλου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα και για την τύχη της συζύγου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου- η οποία κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης- και μετά τις απολογίες τους στον Εφέτη Ανακριτή, στις αρχές Μαρτίου, κρίθηκαν προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι κρατούμενοι, καταδικασθέντες για την υπόθεση των «Πυρήνων» βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας από τις 3 Μαρτίου, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση συγγενών και φίλων μελών της οργάνωσης που «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των "Πυρήνων"».
Η κατάσταση της υγείας κάποιων απεργών- που έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία- χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη.


Πηγή : ethnos.gr
ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗ στη Βρετανία για εκλογές στις 7 ΜαϊουΟι πλέον αμφίρροπες εκλογές των τελευταίων ετών θα γίνουν στη Βρετανία στις 7 Μαϊου, καθώς χθες διαλύθηκε η βρετανική Βουλή.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των «Κυριακάτικων Τάιμς», οι Εργατικοί προηγούνται των κυβερνώντων Συντηρητικών με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αντίστροφα είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ComRes για λογαριασμό της «Ντέιλι Μέιλ», στην οποία το προβάδισμα τεσσάρων μονάδων ανήκει στους Συντηρητικούς.

«Σε 38 ημέρες, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα οξύ δίλημμα», είπε ο Κάμερον με φόντο την είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο επόμενος πρωθυπουργός που θα διαβεί αυτή την πόρτα μπορεί να είμαι εγώ ή ο Εντ Μίλιμπαντ. Μπορείτε να επιλέξετε μια οικονομία που αναπτύσσεται ή το οικονομικό χάος του Εντ Μίλιμπαντ».

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Μίλιμπαντ, υπογράμμισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του δίνει έμφαση στη δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη την υπόσχεση του Κάμερον να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Είναι μια συνταγή που εγγυάται δύο χρόνια αβεβαιότητας, στη διάρκεια των οποίων οι ξένοι επενδυτές θα αποφεύγουν τη Βρετανία». Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι αν επανεκλεγεί, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το αργότερο το 2017. Αν όμως σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη του Κόμματος Ανεξαρτησίας (σενάριο πιθανότερο από την αυτοδυναμία), θα υποχρεωθεί να επισπεύσει την ημερομηνία του δημοψηφίσματος.

Παρά το πριμ που δίνει το πλειοψηφικό σύστημα στα μεγάλα κόμματα, οι περισσότερες προβλέψεις αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατακτήσει ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αυτοδυναμία. Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη πανωλεθρία του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου, των Φιλελευθέρων του Νικ Κλεγκ, τα πιθανά σενάρια είναι δύο: είτε κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών με τη στήριξη του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ είτε ανάλογη κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών με τη στήριξη των Πρασίνων ή του σκωτσέζικου SNP. Το SNP έχει αυξήσει θεαματικά τη δύναμή του τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να κατακτήσει τις περισσότερες έδρες της Σκωτίας.

«Δεν θα με εξέπληττε αν καταλήγαμε με μονοκομματική κυβέρνηση μειοψηφίας», είπε ο πρόεδρος του ινστιτούτου YouGov Πίτερ Κέλνερ. Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί υπόσχονται να διαχειριστούν καλύτερα τις μεταναστευτικές ροές και να βελτιώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ― αν και η προϊούσα υποβάθμιση του συστήματος αυτού τα τελευταία χρόνια δεν καθιστά πολύ πειστικά τα επιχειρήματα του Ντέιβιντ Κάμερον. Οι προεκλογικές εξαγγελίες των δύο κομμάτων διαφέρουν στο ζήτημα του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο οι Συντηρητικοί θέλουν να περικόψουν τάχιστα, ενώ οι Εργατικοί πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί πρωτίστως έμφαση στην ανάπτυξη. Οι δύο ηγέτες, καθώς και οι ηγέτες πέντε άλλων κομμάτων, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Πέμπτης. Το τετ α τετ των δύο αρχηγών την περασμένη εβδομάδα δεν έδωσε τη νίκη σε κανέναν από τους δύο.

«Χάρη στο μακροπρόθεσμο οικονομικό μας πλάνο και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβαμε, σήμερα υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι στη Βρετανία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή», είπε ο Κάμερον. Ο Μίλιμπαντ αποδομεί τα επιχειρήματα αυτά τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν δημιουργούνταν τόσο πολλές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Διαμαρτυρίες για την κακή ποιότητα των θέσεων εργασίας
Οι διαμαρτυρίες για την κακή ποιότητα των θέσεων εργασίας έχουν φθάσει ώς τα ανάκτορα του Γουίνδσορ. Το προσωπικό του παλατιού ξεκινά από σήμερα ψηφοφορία επί της πρότασης για κάθοδο σε απεργία. «Οι υπάλληλοι αυτοί είναι πιστοί στον εργοδότη τους και απολύτως διατεθειμένοι να υποδέχονται τους επισκέπτες με βασιλικές τιμές», ανακοίνωσε το συνδικάτο PCS. «Είναι όμως σκανδαλώδες ότι πληρώνονται τόσο άθλια και τους ζητείται να δουλεύουν δωρεάν, ώστε να υπάρχουν έσοδα για τη βασιλική οικογένεια». Το παλάτι του Γούινδσορ, όπου η βασίλισσα περνάει κάποια Σαββατοκύριακα και πασχαλινές διακοπές, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατοικημένο παλάτι στον κόσμο.


Πηγή


Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπράξουμε ΕΝΦΙΑ για το 2015Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ για το 2015, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, «αυτό το οποίο προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και γι' αυτό ακριβώς εργάζονται και οι τεχνικές ομάδες του υπουργείου Οικονομικών είναι η επεξεργασία ενός άλλου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι «ένας από τους πλέον άδικους φόρους που έχουν μπει στην ελληνική κοινωνία και στην ουσία έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αναφορές κύκλων του υπουργείου Οικονομικών περί του ενδεχομένου διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015,πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν χθες ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.Πηγή


Καταπέλτης οι βουλευτές της ΝΔ για την ΚωνσταντοπούλουΔριμεία επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη στάση της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή που οδήγησε στην αποχώρηση της ΝΔ, εξαπέλυσαν σήμερα βουλευτές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Φύγαμε διότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτη. Παραβίασε τον κανονισμό και προσέβαλε τον αρχηγό της ΝΔ και η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει τους βουλευτές πολλώ δε μάλλον -κανέναν βουλευτή δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει- πολλώ δε μάλλο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Τον διέκοπτε την ώρα που μιλούσε, τον ειρωνευόταν, του έκλεινε το μικρόφωνο, μα ποια νομίζει ότι είναι;", είπε χαρακτηριστικά.
Και ερωτηθείς ειδικότερα για την παρέμβαση Κατρούγκαλου είπε: "Χθες η κυβέρνηση συγκάλεσε τη διαδικασία με ένα συγκεκριμένο άρθρο, το άρθρο 142α, είναι μια οργανωμένη συζήτηση στην οποία προβλέπεται ρητώς ποιοι μπορεί να μιλήσουν. Εάν στη χθεσινή συζήτηση αρχίζει η κ. Κωνσταντοπούλου όπως και τελικά έκανε και έδινε τον λόγο σε οποιονδήποτε άλλο εκείνη νόμιζε, τότε να φωνάζαμε και τον κ. Παπασταύρου να απαντήσει στον κ. Τσίπρα".

Αναγνώρισε ότι "όλο ήταν αθροιστικό" αναφερόμενος στην γενικότερη συμπεριφορά και στάση της προέδρου έναντι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε τον λόγο.
Παράληλλα, την εκτίμησή του ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής προς την πρόεδρο της Βουλής μετά το Πάσχα εξέφρασε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

"Στέλνω και ένα μήνυμα στην κ. πρόεδρο, η οποία είχε την τιμή να πάρει 265 ψήφους. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα το βρει μπροστά της, δεν θα είναι πασχαλινό, θα είναι μετά το Πάσχα, πρόταση μομφής. Εκφράζω την αγανάκτησή μου για την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά και, όπως πάει, πάει για μομφή", είπε χαρακτηριστικά.

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επισήμανε ότι "μας κάλεσε χθες ο κ. Τσίπρας" αλλά αναρωτήθηκε "μας έφερε τίποτα;". "Ήταν άνθρακας ο θησαυρός, για το θεαθήναι η συνεδρίαση, δεν προσέφερε τίποτα", πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα όταν δεν υπήρχε θέμα για συζήτηση.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τα χτυπήματα της Προέδρου της Βουλής προς την ΝΔ ειναι απανωτά, ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Σημείωσε ότι δεν μπορεί η κ. Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού ή βουλευτή να σχολιάζει ή να υπαινίσσεται με ειρωνικά σχόλια, ειδικά όταν αναζητείται η μίνιμουμ συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

Αιχμές και από την συμπολίτευση

Αιχμές κατά της Προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο [...]

Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε:
«Γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές».


Πηγή 


Τσίπρας: Θέλουμε αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΡωσίαςΑναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτή την πολιτική, κάνοντας λόγο για μια «αδιέξοδη πολιτική» που έχει πάρει τη θέση της διπλωματίας.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μπορούν να αναβαθμιστούν σε ένα νέο επίπεδο και η Ελλάδα να καταστεί μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα και της συνάντησής του στις 8 Απριλίου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξάγει στη Ρωσική Ομοσπονδία αγροτικά προϊόντα», είπε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και στους ιστορικούς πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας «υπέστησαν πλήγμα λόγω του ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μου δεν έκαναν ό,τι θα μπορούσαν για να αποφύγουν αυτήν την χωρίς νόημα [...] πολιτική των κυρώσεων λόγω της έντασης στην Ουκρανία», με συνέπεια την επιβολή ρωσικού εμπάργκο σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Αδιέξοδη πολιτική οι κυρώσεις

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτή την πολιτική, κάνοντας λόγο για μια οδό που οδηγεί στο πουθενά. «Ο οικονομικός πόλεμος ως συνέχιση του πραγματικού πολέμου, είναι μια αδιέξοδη πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε δε πως στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής όπου έλαβε μέρος ρώτησε τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες τι ρόλο δίνουν στη Ρωσία στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ε.Ε.

«Δεν πήρα απάντηση από πολλούς» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Κατά τη δική μου αντίληψη η απάντηση είναι σαφής: η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εν μέσω γεωπολιτικής έντασης «πρέπει να δούμε πώς οι λαοί και οι χώρες μας μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς», επισημαίνοντας ξανά πως η χώρα μας «μπορεί να καταστεί συνδετικός κρίκος, γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας».


Πηγή: skai.gr


Κίνδυνος υπερδοσολογίας από τη λανθασμένη χορήγηση των φαρμάκων στα παιδιά

Πενσυλβάνια

Δυνητικά επικίνδυνη είναι η πρακτική χορήγηση των φαρμάκων σε μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας κουταλάκι, αντί της σύριγγας ή του δοσομετρητή που περιέχει η συσκευασία, προειδοποιεί η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων Mercy Milton της Πενσυλβάνια, συνέταξαν σχετική έκθεση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι χιλιάδες παιδιά καταλήγουν κάθε χρόνο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων εξαιτίας της χορήγησης υπερβολικής δόσης κάποιου φαρμάκου.

Οι παιδίατροι επισημαίνουν ότι η μέτρηση της σωστής δόσης πρέπει κατά προτίμηση να γίνεται με τη σύριγγα που διαθέτει διαβαθμίσεις μέτρησης (μετρικές μονάδες) σε χιλιοστόλιτρα (mL) και όχι «στο περίπου». Το συχνότερο λάθος είναι να δίνεται στο παιδί το -σε υγρή μορφή- φάρμακό του με το κουτάλι της σούπας, αντί για κουταλάκι του γλυκού.

Οι ειδικοί επιρρίπτουν ευθύνες και στις φαρμακοβιομηχανίες που δεν βάζουν σαφείς οδηγίες έξω από το κουτί του φαρμάκου ή μέσα σε αυτό. Πολλές εταιρείες συνεχίζουν να γράφουν τις δόσεις σε κουταλάκια, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτή η οδηγία δεν είναι ούτε ασφαλής, ούτε ακριβής.

«Για να γίνει η όλη διαδικασία πιο αποτελεσματική, δεν πρέπει μόνο οι γονείς και οι οικογένειες να χορηγούν τα φάρμακα με μετρικές μονάδες, πρέπει επίσης οι εταιρείες και οι φαρμακοποιοί να κάνουν το ίδιο», σχολιάζει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Ίαν Πολ, ο οποίος τονίζει ότι είναι ανάγκη πλέον να μην υπάρχουν μη μετρικές μονάδες στις οδηγίες των φαρμάκων.

Το ιδανικό, κατά την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, θα ήταν τα φάρμακα να συνοδεύονται από κυπελλάκια ή σύριγγες, που φέρουν πάνω τους την κλίμακα των μετρικών μονάδων σε mL.

Στην περίπτωση της σύριγγας, οι γονείς θα πρέπει να τη βάζουν στο πλαϊνό μέρος του στόματος του παιδιού και αργά να χορηγούν το φάρμακο, πράγμα που είναι και πιο εύκολο για το παιδί για να το καταπιεί. Αν υπάρχει κυπελλάκι μέσα στη συσκευασία του φαρμάκου, το σωστό θα ήταν ο γονιός, αφού μετρήσει τη σωστή δοσολογία, να χύσει μετά το φάρμακο μέσα σε μια σύριγγα.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Την εξέδιδε σε ηλικιωμένους του Μενιδίου για 200€! Συγκλονίζει η κατάθεση της 24χρονης
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απίστευτη ιστορία της 24χρονης που σκότωσε τον φίλο της γιατί την είχε μετατρέψει σε πόρνη. Την ανάγκαζε να εκδίδεται, με πελάτες κυρίως ηλικιωμένους από το Μενίδι, έναντι 200€. Πως περιγράφει η ίδια τη σχέση τους.
Όπως η ίδια η κοπέλα υποστήριξε στους Αστυνομικούς, ο 33χρονος από την Αμαλιάδα, οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις 4 Φεβρουαρίου δίπλα στο μαντρότοιχο του νεκροταφείου Μενιδίου, είχε βιάσει τις δυο μικρότερες αδελφές της με σκοπό να τις οδηγήσει και αυτές σταδιακά στο δρόμο της πορνείας.

Το γεγονός αυτό, αλλά και η πίεση που ασκούσε ο 33χρονος "ζεν πρεμιέ" της περιοχής στην 24χρονη, προκειμένου να δέχεται πελάτες, την οδήγησαν στην δολοφονία του, φοβούμενη πως και οι αδελφές της θα έχουν την ίδια τύχη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 24χρονη γνώρισε τον "όμορφο" της περιοχής, μέσω της 20χρονης αδελφής της, με την οποία είχαν αρχικά ερωτικό δεσμό. Όταν χώρισαν ο 33χρονος στράφηκε στην 24χρονη, την οποία φλέρταρε. Το νεαρό κορίτσι, μετρίου αναστήματος και από μια φτωχική οικογένεια κολακεύτηκε και αμέσως έπεσε στα “δίχτυα” του έρωτα του.

Μάλιστα στην κατάθεση της παραδέχθηκε πως έκαναν και χρήση ναρκωτικών, που έφερνε στα ραντεβού τους το μετέπειτα θύμα της.

Στην κατάθεση που έδωσε στους Αστυνομικούς, η 24χρονη Ελένη ισχυρίστηκε πως μετά τους πρώτους μήνες του δεσμού τους αυτός άρχισε να της "πουλά" έρωτα και επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα άρχισε να την προετοιμάζει προκειμένου να δέχεται ερωτικά ραντεβού, με το πρόσχημα πως όλα αυτά θα είναι πρόσκαιρα, μέχρι να κάνουν ένα καλό "κομπόδεμα" και να ανοίξουν το δικό τους νοικοκυριό.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κοπέλας, ο 33χρονος στα δυο χρόνια σχέσης την είχε μεταφέρει σε αρκετούς πελάτες, που πλήρωναν για να έχουν ένα ραντεβού με την μικροκαμωμένη κοπέλα. Όπως η ίδια είπε στην κατάθεση της, οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι κάτοικοι Μενιδίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα το κάθε ραντεβού κόστιζε 200 ευρώ, χρήματα τα οποία εισέπραττε ο ίδιος δίνοντας στην κοπέλα 20 με 30 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατούσε δήθεν για το "κομπόδεμα" με το οποίο θα ξεκινούσαν τη νέα τους ζωή.

Στις 4 Φεβρουαρίου όταν και διεπράχθη το έγκλημα, ο 33χρονος είχε πάει έξω από το σπίτι της νεαρής κοπέλας και της πέταγε πέτρες στο παράθυρο για να βγει έξω. Της είπε πως έχει ανάγκη από χρήματα και έχει κανονίσει ραντεβού και σε 10 λεπτά να έχει ετοιμαστεί και να τον συναντήσει στο νεκροταφείο.

Εκεί λογομάχησαν και τη στιγμή που ο 33χρονος πήρε τηλέφωνο τον πελάτη για να του πει ότι θα αργήσουν, η κοπέλα τον μαχαίρωσε δυο φορές στην πλάτη.

Η κοπέλα πίστεψε πως τον σκότωσε και έκανε να φύγει. Ο 33χρονος όμως σηκώθηκε και την έπιασε από τα χέρια για να της πάρει το μαχαίρι. Η 24χρονη τον μαχαίρωσε άλλες τρεις φορές, στο θώρακα και το πόδι. Εκεί γράφτηκε και ο επίλογος αυτής της δραματικής ιστορίας.

Θεοδόσης ΠάνουΠηγή : newsit.gr


Μπακογιάννη για Κωνσταντοπούλου: "Η Ζωή είναι μία ανασφαλής γυναίκα"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε για σεξισμό και ρατσισμό τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, πήρε θέση για το "θερμό" επεισόδιο που έγινε στη Βουλή.

Το κλίμα στο ελληνικό κοινοβούλιο μύριζε... μπαρούτι.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ομιλία του ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή μία αποστροφή του λόγου του.

Είπε συγκεκριμένα πως "μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής...".

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: "Προτιμάτε την τεθλασμένη;" με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές να αντιδρούν έντονα.

Μετά την ομιλία του η Ζψή Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε για σεξισμό και ρατσισμό, κάτι που επέφερε μεγάλη ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στα... πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: "Αυτά τα πράγματα θίγουν μόνο τις ανασφαλείς γυναίκες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μία ανασφαλής γυναίκα".

Ρεπορτάζ: Θοδωρής ΔαφέρμοςΠηγή : newsit.gr


Ο πρώτος λαμπτήρας από γραφένιο στην αγορά μέσα στο 2015


Ένας νέος λαμπτήρας που χρησιμοποιεί γραφένιο στην κατασκευή του θα ξεκινήσει να πωλείται στα καταστήματα αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα είναι το πρώτο προϊόν του είδους που αναμένεται να είναι εμπορικά βιώσιμο.

Αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Manchester (όπου και ανακαλύφθηκε το υλικό το 2004) σε συνεργασία με την εταιρεία Graphene Lighting, και χρησιμοποιεί μία λάμπα πυρακτώσεως η οποία είναι επικαλυμμένη από ένα υπέρλεπτο στρώμα γραφενίου για μεγαλύτερη αγωγιμότητα. Η λυχνία είναι ρυθμιζόμενη και, όπως σημειώνεται, παρέχει δυνατότερο φως από τις συμβατικές LED, χρησιμοποιεί έως 10% λιγότερη ενέργεια, ενώ διαρκεί περισσότερο.

Όσο για την τιμή της, οι Financial Times αναφέρουν ότι, όταν διατεθεί στην αγορά, θα μπορούσε να κοστίζει περί τα 20 δολάρια.

Να, λοιπόν, μία ακόμη από τις χρήσεις του γραφένιου, που θεωρείται ότι αποτελεί το "θαυματουργό υλικό του 21ου αιώνα" με άπειρες δυνατότητες εφαρμογών.Πηγή


Εθνική ομάδα: Βγήκε από το νοσοκομείο και ο ΦετφατζίδηςΤέλος καλό και για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος μετά τους Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη έλαβε επίσης εξιτήριο από το νοσοκομείο της Βουδαπέστης, όπου νοσηλευόταν από το πρωί μετά το τροχαίο δυστύχημα που ενεπλάκη το ταξί που μετέφερε τους τρεις διεθνείς στο αεροδρόμιο της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Ο διεθνής άσος της Κιέβο Βερόνα μετέβη στο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσει μαζί με τους δύο συμπαίκτες του, συνοδεία του τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών, Βαγγέλη Μαχαίρα.

Ο Φετφατζίδης υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων (όλες αρνητικές) στο διάστημα της 12ωρης νοσηλείας του, ενώ οι γιατροί που τον παρακολούθησαν συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον γιατρό της Εθνικής ομάδας, Τάσο Τόκη, και ήταν καθησυχαστικοί για την κατάσταση της υγείας του.

Ο ποδοσφαιριστής θα επιτρέψει αύριο στην Ελλάδα, ύστερα από άδεια που εξασφαλίστηκε σε επικοινωνία του Γιώργου Καραγκούνη με την Κιέβο Βερόνα, ενώ ο Μόρας και ο Ταχτσίδης θα επιστρέψουν στην Ιταλία για να ενταχθούν στις υποχρεώσεις του συλλόγου τους.Πηγή


Απίστευτη εικόνα κυβέρνησης, συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας παρά το αίτημα στην πολιτεία «για τις ενέργειές της»Η Πρυτανεία ειδοποίησε τον εισαγγελέα, αυτός την ΕΛ.ΑΣ. και εκείνη τον Υπουργό - «Όχι» σε επέμβαση των ΜΑΤ από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - Στήριξη στους καταληψίες από τους Πυρήνες της Φωτιάς - Πανούσης: Δεν θα κάνω καμιά δήλωση μέχρι να λήξει το θέμα

Απίστευτο γαϊτανάκι ευθυνών για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών την ώρα που το κεντρικό κτήριο της διοίκησης βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιμένει την Πολιτεία για να λυθεί το θέμα, υποστηρίζοντας ότι έχει ειδοποιήσει «όλες τις αρμόδιες Αρχές (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) για να πράξουν τα δέοντα». Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά ότι περιμένει «από την Πολιτεία τις ενέργειές της». Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην Αστυνομία και αυτή με τη σειρά της στον αρμόδιο υπουργό. Ο Γ. Πανούσης πάντως δηλώνει ότι μέχρι να λήξει το ζήτημα δεν θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να μην επέμβουν τα ΜΑΤ στο κτήριο χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα «απαράδεκτη», ενώ οι έγκλειστοι Πυρήνες της Φωτιάς κάνουν λόγο για «χειρονομία απελευθέρωσης» μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης.

Στο μεταξύ οι τρεις προσαγωγές που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ γύρω από το κτήριο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για κατάληψη δημόσιου χώρου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από 30 άτομα, μπήκε από την κεντρική είσοδο της Πρυτανείας και αφού έδιωξε εργαζόμενους και καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου. Αίτημα τους η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και η απελευθέρωση της μητέρας των φυλακών Τσάκαλου.

Μάλιστα, στην κεντρική είσοδο της διοίκησης του Πανεπιστημίου κρέμασαν και πανό στο οποίο αναγραφόταν «Κοινωνική ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο».

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη. Αρχικά αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ιστορικό κτήριο της Διοίκησης του ΕΚΠΑ και απαγόρευαν την άνοδο των οχημάτων αλλά και των πολιτών προς την οδό Ακαδημίας. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το χώρο και κατευθύνθηκαν πίσω στις κλούβες. Οι καταληψίες από την άλλη κάλεσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Πρυτανεία φοβούμενοι μια επέμβαση της Αστυνομίας.


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να μην επέμβουν τα ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, για την απομάκρυνση των καταληψιών, εκφράζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αν και διαφωνεί με τον τρόπο που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η κατάληψη, θεωρεί «απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ» και καλεί την κυβέρνηση να μην την επιτρέψει.

«Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' αυτό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Φορτσάκης: Η αδιαφορία της κυβέρνησης λειτουργεί ενισχυτικά για κάθε επίδοξο καταληψία

Για αδιαφορία που «λειτουργεί ενισχυτικά για κάθε επίδοξο καταληψία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, με αφορμή την κατάληψη του ΕΚΠΑ από αντιεξουσιαστές.

«Από σήμερα το πρωί, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών τελεί υπό κατάληψη από τη γνωστή ομάδα κουκουλοφόρων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Φορτσάκης και ζητά να ληφθούν αμέσως μέτρα:

«Οι καταλήψεις και η λεηλασία του δημόσιου Πανεπιστημίου έχουν πλέον καταντήσει ρουτίνα. Η αδιαφορία της κυβέρνησης λειτουργεί ενισχυτικά για κάθε επίδοξο καταληψία. Είναι ανάγκη να ληφθούν αμέσως μέτρα για την εκδίωξη των παρανόμων και για την εγκατάσταση αποτελεσματικής περιφρούρησης του δημοσίου Πανεπιστημίου».


Κείμενο των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την κατάληψη της Πρυτανείας

Ως μια «χειρονομία απελευθέρωσης» μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης, χαρακτηρίζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' του «τρομονόμου»

Σε κείμενο που ανάρτησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Διαδίκτυο, οι «Πυρήνες» τονίζουν πως πρόκειται για μια πράξη ανταρσίας, «που σπάει τη σμιλεμένη σιωπή του πλήθους» και «σαμποτάρει τον οργανωμένο χρόνο της πλήξης, διακόπτει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και συμβαίνει ως αυθεντικό ξέσπασμα ελευθερίας, ενάντια στο ημερολόγιο της κανονικότητας που έχουμε εγκλωβίσει τη ζωή μας, μετρώντας τις μέρες μας ως αριθμούς, με τον μονότονο τρόπο των λογιστών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στις 30/3, αναρχικοί καταλαμβάνουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας που πραγματοποιούμε οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές (αυτή τη στιγμή, έντεκα από τους απεργούς πείνας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, φρουρούμενοι σε νοσοκομεία).

Η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου και ο επαναπροσδιορισμός του ως εστία αντιπληροφόρησης, είναι μια χειρονομία απελευθέρωσης, μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης. Είναι μια πράξη ανταρσίας, που σπάει τη σμιλεμένη σιωπή του πλήθους, σαμποτάρει τον οργανωμένο χρόνο της πλήξης, διακόπτει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και συμβαίνει ως αυθεντικό ξέσπασμα ελευθερίας, ενάντια στο ημερολόγιο της κανονικότητας που έχουμε εγκλωβίσει τη ζωή μας, μετρώντας τις μέρες μας ως αριθμούς, με τον μονότονο τρόπο των λογιστών.

Στον αντίποδα, η κρατική μηχανή πρέπει να διορθώσει το “λάθος”, το “ατύχημα”, πριν εξαπλωθεί και σαμποτάρει τη συνήθεια που μας έμαθαν να αποκαλούμε “κανονική ζωή”. Η δημοκρατία προβάρει την ένστολη ελευθερία της και βγάζει το στρατό της στο δρόμο. Απ’ τις πρώτες στιγμές της κατάληψης της πρυτανείας, η περιοχή περικυκλώθηκε και αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα χακί και τα γκλοπ της καταστολής είναι η προέκταση της υποκρισίας της αριστερής ευαίσθητης ρητορείας. Η προοδευτική υπόσχεση για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καλύτερα, για να ξεκαθαρίζει από νωρίς η ομίχλη των ψευδαισθήσεων.

Η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός της δημοκρατίας. Η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός όλων αυτών που κάνουν κατάληψη στην καθημερινότητά μας με τους νόμους, τους φόρους και τις τράπεζές τους, που κάνουν κατάληψη στην ελευθερία μας με τις φυλακές, τα δικαστήρια και την αστυνομία τους, που κάνουν κατάληψη στη συνείδησή μας με τους κανόνες, τους καθηγητές και την εκπαίδευσή τους, που κάνουν κατάληψη στην αλήθεια με την τηλεόραση, την προπαγάνδα και τους δημοσιογράφους τους, που κάνουν κατάληψη στην αισθητική μας με τις διαφημίσεις, τα “πρέπει” και τον πολιτισμό τους, που κάνουν κατάληψη στη ζωή μας με τον αργό θάνατο της επιβίωσης… Γιατί η συνήθεια και οι συμβάσεις πυροβολούν πάντα πισώπλατα.

Ναι, λοιπόν, είμαστε εχθροί με τη δημοκρατία τους κι έχουμε πόλεμο.
«Κοίταξε το φόβο στα μάτια και ο φόβος θα φοβηθεί πρώτος»
ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF,
Πυρήνας Φυλακής
28η μέρα απεργία πείνας
30/3/2015»


Πηγή : protothema.gr


Λουκέτο στο ζωολογικό κήπο των Τιράνων
Έκλεισε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με ξεκοιλιασμένο άλογο

Λουκέτο στο μοναδικό ζωολογικό κήπο της Αλβανίας έβαλε ο Δήμος των Τιράνων, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, όπου φαίνεται ένα άλογο με τα όργανά του να κρέμονται έξω από την κοιλιά του, ύστερα από επίθεση ταύρου, με τον οποίο βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Ο ζωολογικός κήπος της αλβανικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης, έκλεισε μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο στο διαδίκτυο από την οργάνωση για την προστασία των ζώων «Animal Rescue Albania», με έδρα τα Τίρανα.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον δήμαρχο των Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, οι ιθύνοντες της οργάνωσης καλούσαν τις Αρχές να προβούν στο κλείσιμο του ζωολογικού κήπου και να σταματήσουν τη βία εναντίον των ζώων που κρατούνταν εκεί.

«Σοκ είναι η κατάλληλη λέξη προκειμένου να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, όταν είδαμε το βίντεο», αναφέρει στην επιστολή της η οργάνωση.

«Είναι ασύλληπτο ότι ο λεγόμενος ζωολογικός κήπος των Τιράνων μπορούσε να λειτουργήσει σε συνθήκες που επέτρεπαν αγριότητες αυτού του είδους», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική διοίκηση του ζωολογικού κήπου δέχεται πυρά για τη διαχείρισή του. Πέρυσι, ο δημοφιλής περιβαλλοντικός ιστότοπος «Mother Nature Network» κατέταξε τον ζωολογικό κήπο των Τιράνων ως έναν από τους έξι πιο θλιβερούς στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον -μεταξύ άλλων- «φυλακή ζώων».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την κατάσταση στον ζωολογικό κήπο, ο δήμος των Τιράνων επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία μπλοκάρει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του ζωολογικού κήπου. Ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής εντολής από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που μπλόκαρε το έργο μας να προσφέρουμε τον ζωολογικό κήπο με παραχώρηση, ο χώρος έχει οδηγηθεί σε υποβάθμιση, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός επιρρίπτει, με τη σειρά του, ευθύνες στον δήμο για την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ζωολογικός κήπος και διαβεβαιώνει πως μόλις οι Σοσιαλιστές αναλάβουν τα «ηνία» του δήμου, στις τοπικές εκλογές της 21ης Ιουνίου και φύγει από τον δημαρχικό θώκο ο νυν δήμαρχος, ο οποίος είναι και αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, η κατάσταση θα αλλάξει.

«Αυτή ήταν μία διαμάχη μεταξύ ζώων που οργανώθηκε από άνθρωπο», έγραψε ο Έντι Ράμα στο Facebook. «Μετά τη νίκη στις εκλογές της 21ης Ιουνίου, θα δώσουμε στα Τίρανα τον ζωολογικό κήπο που τους αξίζει», πρόσθεσε.Πηγή : newsbeast.gr


CNBC: Αυξάνεται -ξανά- το ελληνικό ρίσκοΑκόμη δεν έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές, οδηγώντας τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι οι ελληνικοί κίνδυνοι αυξάνονται, ξανά.

Σύμφωνα με το CNBC, η αριστερή κυβέρνηση της χώρας περιέγραψε κάποιες μεταρρυθμίσεις την Παρασκευή, αλλά αξιωματούχοι από τους θεσμούς που εποπτεύουν το πρόγραμμα διάσωσης, δεν πείστηκαν από την τελευταία της προσπάθεια να πάρει μια τελική και απολύτως αναγκαία, δόση βοήθειας.

Ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters πως η λίστα έμοιαζε περισσότερο με «έκθεση ιδεών» παρά κάτι για να παρουσιαστεί στο Eurogroup, ενώ άλλος δήλωσε ότι μια πιο τεχνική λίστα θα παρουσιαστεί την Δευτέρα. Τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup προτού δοθεί περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο νευρικοί στο πλαίσιο μιας φαινομενικά ατέρμονης διένεξης για την Ελλάδα. Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε η συμφωνία για παράταση του προγράμματος διάσωσης κατά τέσσερις μήνες τον Φεβρουάριο, το Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει υποχωρήσει σχεδόν 24%.

Οικονομολόγοι της UBS προειδοποιούσαν ότι οι ελληνικοί κίνδυνοι θα αυξηθούν τον Απρίλιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και των διεθνών εταίρων για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης, δείχνουν έλλειψη προόδου.

«Αν και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων στις αρχές της εβδομάδας, αναμένουμε οι διαπραγματεύσεις να είναι παρατεταμένες, και δεδομένων των σημαντικών υποχρεώσεων για εξυπηρέτηση χρέους στις επόμενες εβδομάδες, θεωρούμε ότι το κλίμα στην αγορά μπορεί να μετατραπεί πολύ πιο νευρικό ξανά τον Απρίλιο», αναφέρει σε note της η UBS.

Η ίδια προειδοποιεί επίσης ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εκροές καταθέσεων από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Αλλά αν και ο Απρίλιος φαίνεται δύσκολος, η UBS αναφέρει ότι «η απόλυτη στιγμή της κρίσης» θα έλθει στο μέσον του έτους, πριν από τις μεγάλες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που φαίνεται «τρομακτικό» ελλείψει μιας συνολικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών».

Το βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί τελικά ένας συμβιβασμός, αλλά ο δρόμος προς αυτή την έκβαση θα είναι ανώμαλος και το ρίσκο της αποτυχίας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά την άποψη της UBS.

Ο Jack Allen της Capital Economics, σχολιάζοντας δηλώσεις την Παρασκευή του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη ότι «στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μια συμφωνία, τόσο για το μεταρρυθμιστικό πακέτο που προτείνεται από την ελληνική κυβέρνηση και για τη ροή της χρηματοδότησης», τόνισε πως αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να είναι άστοχη. Σε note του σημερινό τόνισε ότι «δεδομένου του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών, είναι ασαφές πόση διάρκεια θα έχει μια συμφωνία, εάν πραγματικά επιτευχθεί».

Καθώς η κόπωση για την Ελλάδα αυξάνεται, πολλοί αναλυτές ρωτούν τώρα πότε και όχι αν- η χώρα θα βγει από την ευρωζώνη.

Ο Simon Derrick,  επικεφαλής αναλυτής της BNY Mellon, δήλωσε στο CNBC ότι το μόνο ερώτημα που μπορεί κανείς να θέσει για την Ελλάδα και τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις, είναι τι θα γίνει αυτή τη φορά.

Το μόνο άλλο ερώτημα που μπορεί ενδεχομένως να θέσει, είναι εάν, με την προϋπόθεση ότι τελικά θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα υπάρξει μια γενικότερη αδιαφορία και αν όλοι θα πούνε «επιτέλους, τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε τα πράγματα», τόνισε ο Derrick.

«Έχοντας ξοδέψει αρκετό χρόνο στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζω ότι συλλογικά αυτή είναι η κοινή γνώμη. Αναφέρεσαι στο θέμα της Ελλάδας και όλοι λένε «ναι, κοίτα, ξέρουμε ότι θα έπρεπε να είναι εκτός, και εάν ήταν, τι έγινε;».

Πρόσθεσε ότι έχουμε μετακινηθεί από ένα σημείο που η ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ήταν ανάθεμα, σε ένα σημείο που οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αφήσουν την Ελλάδα να φύγει. «Θα πρέπει να φύγουν», τόνισε ο Carrick.


Πηγή: capital.gr


Για ακόμα μία φορά αποσυντόνισε και διέλυσε το κοινοβούλιο η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΣε αρένα μετατράπηκε η έκταση συνεδρίαση της Βουλή που υποτίθεται ότι θα ασχολούνταν με την ενημέρωση των κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις.
Απίστευτες εικόνες και εκφράσεις που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική ευπρέπεια, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και στο πρώτο μέρος των ομιλιών και στις δευτερολογίες έγινε κυριολεκτικά «σκοτωμός» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχεδόν όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ηταν τέτοια η ένταση που τελικά η Νέα Δημοκρατία αποχώρηση από τη συνεδρίαση.
Το πρώτο μέρος του επεισοδίου έγινε με πρωταγωνίστρια της Πρόεδρο της Βουλής και... αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά. Μια αποστροφή του λόγου του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Βουλής.

Η δήλωση αυτή έφερε την οργισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά φώναξε «Εγώ λογοκρισία δεν δέχομαι» Η κα Κωνσταντοπούλου είπε «Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά γιατί αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από 27 λεπτά».
Οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε «Εγώ δεν δέχομαι λογοκρισία, δεν δέχομαι λογοκρισία για αυτό το κόμμα. Είμαι σε αυτή την αίθουσα 27 χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από κανέναν πρόεδρο της Βουλής. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Δεν δέχομαι τέτοια συμπεριφορά για αυτό το κόμμα που έδωσε τα πάντα για τη δημοκρατία και το ύφος αυτού του Κοινοβουλίου. Τελειωμένα. Τέτοια συμπεριφορά δεν δεχόμαστε και το εννοώ».

Το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στις υποθέσεις που ήρθαν στο φως για τον Γ. Κατρούγκαλο. Η Πρόεδρος του είπε να είναι πιο «πιο εγκρατής σε σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» ο κ. Σαμαράς επανήλθε κατά την δευτερολογία του λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να εχει υπογράψει συμφωνητικά για επαναπροσλήψεις με προμήθεια.
και όταν τέλειωσε η η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε το λόγο επί προσωπικού στον υπουργό. Τα πνεύματα άναψαν και έφεραν οργισμένες αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να διαμαρτύρονται για παράβαση κανονισμών.

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής με ηγεσία και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν τις φωνές και τις διαμαρτυρίες.
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ «Μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά», ενώ, απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη του είπε «Γιατί φωνάζετε κύριε Γεωργιάδη; Ανησυχήσατε για τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ;».
Αυτή η αποστροφή έκανε έξω φρενών τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φώναζε και έκανε λόγο για «γελοιοποίηση».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχιζε να διαμαρτύρεται και να τονίζει ότι θα αποχωρήσει, ενώ, την ίδια στιγμή έκλεισαν τα μικρόφωνα στη Βουλή με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματικός χαμός.
Η Νέα Δημοκρατία, τελικά, αποχώρησε από την Ολομέλεια και ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε για τα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και άλλοι.
Η συνομιλία δεν καταγράφηκε ολόκληρη:

Αμέσως ο κ. Σαμαράς εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. ΚΑτρούγκαλος και μετά εσείς
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:…
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω κ. Μεϊμαράκη
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του ΚτΒ.
Για Πρόεδρο κατώτερη των περιστάσεων έκανε λόγο και ο Σταύρος Θεοδωράκης
Κατρούγκαλος: Εφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον κ.Σαμαρά είπε «Είναι δηλωτικό του πολιτικού ήθους τους ότι μπορεί να απευθύνει συκοφαντικές κατηγορίες δίχως να μπορεί να απαντήσει κάποιος. Αυτό είναι του νομικού πολιτισμού μας. Να απαντά κάποιος όταν κατηγορείται. Για ότι κατασκεύασαν για μένα. Η ηθική υπεροχή της σημερινής κυβέρνησης είναι το όπλο στον παλαιοκομματισμό. Είναι μεγάλο το κενό της αντιπολίτευσης που έφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους. Έπεσε ο μύθος του 12%. μεταμορφώνεται από τότε σε κάτι άλλο και σε κάτι, δίχως μπορεί να απαντήσει κάποιος και να μένει η λάσπη. Εγώ δεν είμαι πρόβατο. Ήμουν πάντα καθαρός και κρυστάλλινος. Πρέπει να ήμουν στρατιώτης του δικαίου. Θα τα πούμε τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Τα οικονομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε κίνδυνο».Πηγή : imerisia.gr