Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βουλή: Αποχώρηση ΝΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ομιλία Κατρούγκαλου



Το μήνυμα ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια "παράσταση" σαν την αποψινή», έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την αποχώρηση της ΝΔ από την Ολομέλεια καταγγέλλοντας και παραβίαση του Κανονισμού εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Ήρθαμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις. Αντί αυτού εισπράξαμε ύβρεις. Και δεν φτάνει αυτό. Η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Πιστεύω να έγινε σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από κείνους που δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο η ΝΔ δεν το επιθυμεί και θα κάνει το παν να μην γίνει ποτέ.

Την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση της προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, έπειτα από αναφορά που έγινε στο όνομά του από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε το λόγο στον κ. Σαμαρά που τον ζητούσε επίμονα, θέλοντας να προηγηθεί του κ. Κατρούγκαλου που κατά την ερμηνεία της ΝΔ δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης του.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι είναι πολιτικά εκτεθειμένος από τις πρόσφατες καταγγελίες σε βάρος του για τη δικηγορική δραστηριότητα που είχε πριν γίνει υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος από την πλευρά του έκανε λόγο για κατασκευασμένες για ακόμα μια φορά κατηγορίες «που έχουν σαν στόχο να πλήξουν το βασικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης που είναι η ηθική υπεροχή της απέναντι στις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής. Είναι τόσο μεγάλο το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναγκάστηκε ο αρχηγός της να καταφύγει στις συκοφαντίες».

«Ημουν πάντοτε καθαρός, κρυστάλλινος και στην πολιτική αλλά και τη νομική μου δράση. Τα χαλκεία έχουν ραντεβού μαζί μου τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Βλέπω ότι υιοθετούν το μήνυμά τους και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται ότι η διαπλοκή ανησυχεί και όχι μόνο αυτοί που τα οικονομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και αυτοί που υπερασπίζονται πολιτικά τα συμφέροντα τους», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου