Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου


Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας ειχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης της κατηγορουμένης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν διότι από το συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

»Ωστόσο η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς την διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και για αυτό προτείνω στο συμβούλιό Σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,3 φορές εμφάνιση σε ΑΤ)».

Πάντως, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου.
Οι δικαστές, με ψήφους 2-1, έδειξαν την πόρτα εξόδου των φυλακών, όπου κρατείται η κατηγορουμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αφού προηγουμένως της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, της  απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.


newsroom naftemporiki.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου