Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Απίστευτο! Μήνυσαν τον Συρίγο επειδή είπε τους Σκοπιανούς Σκοπιανούς



Η απόλυτη παράνοια

Αυτό το θάρρος δημιούργησε η εθνική προδοσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Βρέθηκε Ελληνας συνταξιούχος δικηγόρος ο οποίος έκανε μήνυση στον καθηγητή και βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Συρίγο γιατί αποκαλεί τα Σκόπια – Σκόπια και τους Σκοπιανούς –  Σκοπιανούς αντί για «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών!

Επικαλούμενος την κατάπτυστη αντιεθνική Συμφωνία των Πρεσπών, ο συνταξιούχος δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός -μόνιμος κάτοικος Αίγινας – κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελου Συρίγου, νομικού και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» τη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της αντίστοιχα.

Ο μηνυτής επικαλείται τους νόμους και τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και σύμφωνα με τον ίδιο είναι «παράνομο» να αποκαλείται η γειτονική χώρα «Σκόπια» και οι πολίτες της «Σκοπιανοί».

Παραλληλα υποστηρίζει πως επιμένοντας στη χρήση των όρων αυτών, τους οποίους χαρακτηρίζει μειωτικούς, υβριστικούς και ρατσιστικούς, υπάρχει κίνδυνος διχόνοιας και συγκρούσεων μεταξύ όσων χαρακτηρίζουν τη γειτονική χώρα και τους γείτονες «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και σε όσους «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδόνες», σύμφωνα με τις Πρέσπες.

Επίσης υποστηρίζει πως εάν αποκαλούνται οι γείτονες «Σκοπιανοί» υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία».

Ο κ. Σοφιανός εγκαλεί τον βουλευτή της Ν.Δ. πως προτρέπει και άλλους Έλληνες να αποκαλούν τους γείτονες «Σκοπιανούς», κατηγορώντας τον πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή», ενώ υποστηρίζει πως είναι απαράδεκτο να παρανομούν βουλευτές και υπουργοί μέσα τη Βουλή, παραβαίνοντας όχι μόνο τον νόμο που κύρωσε τη συμφωνία αλλά και τον ρατσιστικό και τον Ποινικό Κώδικα.

Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας ΚΕΠΠΑ στο Ελσίνκι.


Ακροαριστερή επίθεση Γαβρόγλου- Πολάκη επειδή επανέρχεται η ελληνική ιστορία στα σχολεία


Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στα ακροαριστερά αντιεθνικά μυαλά.

Εμφανίστηκαν οι γνωστοί αποτυχημένοι ακροαριστεροί Συριζαίοι Γαβρόγλου και Πολάκης να επιτεθούν στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επειδή επαναφέρει την Ελληνική ιστορία στα σχολεία που ήθελαν να εξαφανίσουν.

Τους ενόχλησε που θα διδάσκονται και πάλι οι Μακεδονομάχοι και η Γενοκτονία των Ποντίων εάν είναι δυνατόν

Ολόκληρη η ακροαριστερή κατάπτυστη ανάρτηση του αντρόπιαστου Κώστα Γαβρόγλου: 

«Η Υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά.
Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί.
Μία αναγκαία διευκρίνιση μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το μάθημα ιστορίας. Μετά από συζητήσεις που κράτησαν δύο χρόνια, η ομάδα εργασίας για το μάθημα ιστορίας στα σχολεία που είχε συστήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και της Μέσης Εκπαίδευσης, απέστειλε το πόρισμα της στο ΙΕΠ. Το ΙΕΠ έστειλε την γνωμάτευση του στο Υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως Υπουργική Απόφαση το πόρισμα της ομάδας εργασίας. Δηλαδή έχει ήδη καθοριστεί επισήμως το περιεχόμενο του μαθήματος, οι τρόποι προσέγγισης των θεμάτων από το Δημοτικό μέχρι και τη Β’ Λυκείου, με Υπουργικές Αποφάσεις που ξεπερνούν τις 250 σελίδες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση για την προκήρυξη για τη συγγραφή των βιβλίων, την οποία το ΙΕΠ άρχισε να υλοποιεί. Όσα είπε η Υπουργός δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης.
Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η Υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το Υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι».

Ολόκληρη η ακροαριστερή κατάπτυστη ανάρτηση του αντρόπιαστου Παύλου Πολάκη: 

«-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως!! Δεν σας νοιάζει τόσο η ανάπτυξη "εθνικής συνείδησης" μεσα απο το μάθημα της ιστορίας ,αλλα η ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων !!!
-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως .Δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός .Ειστε μίξη βαλκανιας ορθόδοξης ταλιμπανικης Ακροδεξιάς με το νεοφιλευθερισμο της Θάτσερ!!!
Ο κρότος θα ειναι μεγάλος.... γιατι επιστροφή στην εποχή της "διάπλασης των Παιδων" ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!»


Τήν πήραν χαμπάρι την Γεννηματά! Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ



Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν μνηστήρες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αφού βλέπουν όλοι ότι η Γεννηματά δεν είναι παντελώς ανίκανη να ηγείται της παράταξης.

Είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις αξίες του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm, ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος σημειώνοντας πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε.

Ο κ. Γερουλάνος άσκησε κριτική στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πώς, εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», ανέφερε. Επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3 Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό».

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει». Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.


Σημαιοφόροι χωρίς κλήρωση στα Δημοτικά



Η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την επιστροφή της αριστείας στους σημαιοφόρους που κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση πριν δύο χρόνια της προηγούμενης ακροαριστερής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που είχε αλλεργία στην αριστεία, να ορίζεται σημαιοφόρος βάσει κλήρωσης και όχι βάσει καλύτερης βαθμολογίας, στα δημοτικά σχολεία, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην κοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εντάσσει αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της γενικότερης «ισοπέδωσης» του όρου της αριστείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καλύτεροι μαθητές να κρατάνε τη σημαία και να μην προκύπτουν οι σημαιοφόροι από κλήρωση. «Θα κάνουμε αλλαγές και σε άλλα πιο συμβολικά όπως η ιστορία της σημαίας και οι παρελάσεις. Στόχος μας είναι να προλάβουμε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.




Καταθέτει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Π. Καμμένος



Στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταθέτει ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ο Πάνος Καμμένος εκλήθη ως μάρτυρας για τις καταγγελίες που είχε ήδη κάνει για παράνομες ενέργειες σχετικά με την προμήθειες για βίζες στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

«Θα βγουν πολλά πράγματα» είπε ο πρώην υπουργός, λίγο πριν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου.  

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να παραδώσει στην εισαγγελία έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του και έχει προτείνει μια σειρά μαρτύρων.


Τι θα ισχύσει με τα δίδακτρα των Ελλήνων στην Βρετανία ενόψει Brexit



Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».


Πηγή


Κρύβεται πίσω από την ασυλία ο Παππάς για να γλιτώσει μήνυση



Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά, αναφορικά με τα όσα είχαν έγιναν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατά την επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αρκετά δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο έκαναν λόγο για την υπόθεση περούκα γκέιτ, με το θέμα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Δημόσια ανακοίνωση αποδοκιμασίας κατά του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την αθλιότητα του εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου των ΗΠΑ, με σημείο αναφοράς την αποκάλυψη ότι ο πρώην Υπουργός επικαλέστηκε ασυλία για να γλιτώσει από την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Για την ιστορία η αθλιότητα Νίκου Παππά έγινε ως εξής : O Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης (σ.σ. ανταποκριτές του Alpha και του Star) βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη και  είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία, προσθέτοντας ότι κινδυνεύουν με δίωξη από τις αμερικανικές αρχές. Ο κ. Παππάς είχε τοποθετηθεί επί του θέματος άθλια όπως χαρακτηρίζει έναν ακροαριστερό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του ότι επρόκειτο για «τεράστια αθλιότητα» από την πλευρά των δύο δημοσιογράφων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε καλύψει τον Νίκο Παππά και τον υπερασπίστηκε αναφέροντας το αρχικό του τηλεγράφημα περί σύλληψης, και πήγε και ένα βήμα παρακάτω δήθεν ότι υπάρχει και αστυνομική έκθεση για την υπόθεση.

Ο πρόσφατος όμως αποχαρακτηρισμός των απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας (DS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία διενήργησε τον έλεγχο των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων έξω από το ξενοδοχείο «Westin Hotel Grand Central» κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αποστολής, επαναφέρει την υπόθεση στην επικαιρότητα και δίνει μια διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Σε αυτό βοήθησε ο «Εθνικός Κήρυκας,  που την επομένη ημέρα 19/9/2016 της εξακρίβωσης των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων που προκάλεσε η ελληνική αποστολή, η τελευταία ζητάει από τους αξιωματούχους του DS να της χορηγήσουν αστυνομική έκθεση για τους δύο δημοσιογράφους. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «δεν υπάρχει αστυνομική έκθεση», καθώς οι δύο δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Το DS έστειλε στην ελληνική αποστολή ανεπίσημη απάντηση που περιλαμβάνει τα πραγματικά γεγονότα όπως τα κατέγραψαν οι αμερικανικές Αρχές και τα οποία όπως προκύπτει ήταν αντίθετα από τα όσα μετέδωσε το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, η ΕΡΤ, και άλλα Μέσα Ενημέρωσης για να υπερασπιστούν τον Νίκο Παππά.

Ο Εθνικός Κήρυκας είχε αναφέρει πώς :  «Από τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα προκύπτει ότι ο κ. Θάνος Δημάδης και ο συνάδελφός του κ. Δημήτρης Σουλτογιάννης:

ούτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία,
ούτε πλαστογράφησαν,
ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές,
ούτε ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους,
ούτε αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι,
ούτε αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές,
ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασης τους όπως είχαν μεταδώσει Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος.


Επανέρχεται στα σχολεία η διδασκαλία για Μακεδονομάχους και Γενοκτονία των Ποντίων που είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά αντιεθνικά κακά στην χώρα και ένα, ήταν να σταματήσει από τα σχολεία κάθε αναφορά για Μακεδονομάχους και για την γενοκτονία των Ποντίων.

Πρώτο βιολί σε αυτή την αντιεθνική πρακτική ήταν ο ακροαριστερός ανθέλληνας Κώστας Γαβρόγλου, Μπαλτάς και Φίλης που με την υπογραφή τους έκαναν πράξη την αντιθενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία.

 Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha 989 αναφέρθηκε στίς αλλαγές που θα προχωρήσει η πολιτική ηγεσία και στοχεύουν στο να «ξηλώσουν» νομοθετικές ρυθμίσεις και αλλαγές των ηγεσιών Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Μία από αυτές είναι επαναφορά της κατάργησης κεφαλαίων από την προηγούμενη ηγεσία σε διάφορα μαθήματα, όπως η περίπτωση της κατάργησης ενός κεφαλαίου για τον Παύλο Μελά από βιβλίο της Γ’ Λυκείου.

Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της προδοσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως σχεδιάζει σε βάθος χρόνου νέα προγράμματα σπουδών με νέες θεματικές στα σχολικά μαθήματα. Η Ιστορία αποτελεί ένα από αυτά, καθώς όπως σημείωσε η υπουργός «το μάθημα της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, αλλά να διαμορφώνει εθνική συνείδηση». Σημειώνεται ότι οι δύο προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας, Νίκος Φίλης και Κώστας Γαβρόγλου, είχαν προωθήσει αλλαγές και είχαν εξαγγείλει πρωτοβουλίες -που δεν πρόλαβαν να νομοθετήσουν- προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό χώρο.

Ειδικότερα, υποστήριξαν -και μέσω οδηγιών διδασκαλίας προς τους εκπαιδευτικούς- την αλλαγή της ύλης με δραστική μείωση της διδασκαλίας όσον αφορά τα στρατιωτικά γεγονότα και την προώθηση ενός κοινωνιολογικού τρόπου διδασκαλίας. Ο Κώστας Γαβρόγλου και η ηγεσία του ΙΕΠ είχαν παρουσιάσει τα νέα προγράμματα σπουδών τα οποία άλλαζαν ριζικά το περιεχόμενο της Ιστορίας στο Λύκειο και έφερναν σημαντικές ανατροπές σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, όμως ποτέ δεν προχώρησαν σε υλοποίησή τους.


Ιδιοκτήτης εκβίαζε οικογένεια για να αυξήσει το ενοίκιο



Kαταφύγιο έξω από το Μέγαρο της Αστυνομίας στα Χανιά βρήκε ένας εν ενεργεία στρατιωτικός μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο του αγοράκια, 5 και 8 χρονών, προκειμένου να προστατευτεί από την επιθετική συμπεριφορά του υιού της σπιτονοικοκυράς του.

Από το βράδυ της Τετάρτης η οικογένεια έχει πάρει μαζί της τα απαραίτητα (μαξιλάρια, ρούχα, κουβέρτες και νερό) και είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι η Αστυνομία να συλλάβει τον υιό της σπιτονοικοκυράς, ο οποίος, σύμφωνα με τον στρατιωτικό, τον γρονθοκόπησε και τον απείλησε με όπλο, με σκοπό η οικογένεια να αφήσει το σπίτι που μένει.

Θύμα ξυλοδαρμού και απειλή με όπλο

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε στο zarpanews.gr o πατέρας και στρατιωτικός στο επάγγελμα, εδώ και καιρό ζει ένα δράμα. Αποκορύφωμα ήταν το μεσημέρι της Τρίτης (3/9), που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και νοσηλεύτηκε για μια μέρα στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα, ο γιος της σπιτονοικοκυράς του, όπως έχει καταθέσει σε μήνυση εναντίον του o πατέρας των δύο παιδιών, τον απείλησε με όπλο, λέγοντάς του «αν δεν φύγεις από το σπίτι, θα πάθουν κακό τα παιδιά σου».

Αύξηση και απειλές

Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν μήνα, καθώς σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πατέρας – στρατιωτικός, «ενώ τα νοίκια πληρώνονταν κανονικά, μας είπαν ότι θα γίνει ξαφνική αύξηση και αν δεν δεχτούμε θα πρέπει να φύγουμε τις επόμενες ώρες από το σπίτι, το οποίο βάσει συμβολαίου δεν μπορεί να γίνει…».

Κατόπιν σύστασης της δικηγόρου της οικογένειας, όπως ισχυρίζεται ο 38χρονος στρατιωτικός, πλήρωσε το συμφωνηθέν νοίκι μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η πληρωμή, κάτι που εκνεύρισε έντονα την ιδιοκτήτρια και το γιο της.

Εισαγγελέας και κλειδωμένο αυτοκίνητο

Στη συνέχεια, έπειτα από πολλές επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μήνυση, όπου η αστυνομία ήταν απασχολημένη, κατάφεραν να πάνε στον Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε εγγράφως να γίνει σύσταση.
Πηγαίνοντας στο σπίτι της όμως στην οδό Χαλέπα, η οικογένεια βρήκε κλειδωμένο στο πάρκινγκ το αυτοκίνητό της, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα στο ίδιο σημείο, και τότε κλήθηκε η αστυνομία να καταγράψει το συμβάν, όπως κι έγινε.

Του έβγαλε όπλο

Την Τρίτη ο 38χρονος στρατιωτικός πήγε να μιλήσει στην σπιτονοικοκυρά αλλά εξυβρίστηκε. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά, απειλήθηκε από το υιό της τόσο προφορικά, όσο και με όπλο: «Κατέβηκα στο αμάξι να ηρεμήσω και άνοιξα το παράθυρο να πάρω αέρα και τότε ήρθε ο γιος της σπιτονοικοκυράς και με γρονθοκόπησε από το ανοιχτό παράθυρο, στο πρόσωπο και στην πλάτη. Κάλεσα την αστυνομία, ήρθε στο σπίτι, αλλά παρόλο που η σπιτονοικοκυρά μου ήταν εκεί δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ ο γιος της για να γλυτώσει το αυτόφωρο, πρόλαβε και έφυγε».

«Πληρώνουμε και κινδυνεύουμε»

Και ο στρατιωτικός συνεχίζει: «Νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο για μία μέρα, κατέθεσα μήνυση και μέσα από το νοσοκομείο, αλλά και πάλι δεν έγινε κάποια κίνηση από την πλευρά της αστυνομίας. Σήμερα πήγαμε σπίτι και μας είχαν κλείσει και το νερό, το οποίο είναι στο όνομά μας… Είμαστε μια οικογένεια με δυο μικρά παιδάκια και κινδυνεύουμε να μείνουμε στο σπίτι που πληρώνουμε κανονικά…» τόνισε στο zarpanews.gr ο στρατιωτικός που έχει φτάσει “στο αμήν” και περιμένει να πάει 12 η ώρα για να υποβάλλει νέα μήνυση, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, μπας και βρει επιτέλους το δίκιο του.

Τον αναζητά η αστυνομία

Ο αξιωματικός υπηρεσίας της Αστυνομίας ανέφερε πως η υπηρεσία του είναι ενήμεροι για το συμβάν και τις καταγγελίες του στρατιωτικού και αποκάλυψε στο zarpanews.gr πως γίνονται έρευνες για τη σύλληψη του υιού της σπιτονοικοκυράς.



Πηγή: Έθνος



Ολοκληρωτική καταστροφή στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν



Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μετά το σαρωτικό και πολύνεκρο πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν, ενός από τους πιο ισχυρούς που έχει ποτέ καταγραφεί στην Καραϊβική.

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Χούμπερτ Μίνις προειδοποίησε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Εικόνες από τα νησιά Άμπακο, που επλήγησαν χειρότερα, δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές με ισοπεδωμένα λιμάνια, καταστήματα, ένα νοσοκομείο και τμήματα του αεροδρομίου.


Όλα αυτά δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες χρειάζονται τροφή, στέγη και ιατρική βοήθεια.

«Υπάρχει ανησυχία πως έχουν καταστραφεί ολόκληρες κοινότητες, είτε ισοπεδώθηκαν είτε βρίσκονται κάτω από το νερό» τόνισε εκπρόσωπος του Οργανισμού. «Δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ούτε πώς να τους προσεγγίσουμε».


Ο πάστορας LaQuez Williams, της εκκλησίας Jubilee Cathedral στο νησί Γκραντ Μπαχάμα, άνοιξε την εκκλησία του για να βρουν καταφύγιο 150 άνθρωποι. Όπως λέει, είδε πολίτες να ζητούν βοήθεια παγιδευμένοι στις οροφές των σπιτιών τους. «Ζητούσαν βοήθεια αλλά δεν είχες τρόπο να τους πλησιάσεις. Νιώθεις εντελώς αδύναμος».


Πηγή


FT: Καταστρέφουν οι επενδυτές του Airbnb την Αθήνα και ιστορικές πόλεις της Ευρώπης;



Το ερώτημα αν όσοι επενδύουν στο Airbnb καταστρέφουν τις πολιτισμικές πρωτεύουσες της Ευρώπης προσπαθούν να απαντήσουν με ρεπορτάζ τους οι Financial Times. Το ρεπορτάζ των Financial Times επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Λισαβόνα, η Βαρκελώνη, η Φλωρεντία αλλά και η Αθήνα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά σε συνοικία της Λισαβόνας που τη δεκαετία του 1980 είχε πάνω από 20.000 κατοίκους και πλέον δεν έχει πάνω από 1.000. Το 55% των διαμερισμάτων της ενοικιάζεται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb.

Πλατφόρμες όπως το Airbnb και το Homeaway έχουν φέρει σημαντικές ξένες επενδύσεις σε χώρες που από το 2012, προσπαθούν να ανακάμψουν από την κρίση της Ευρωζώνης. Το Airbnb ισχυρίζεται πως δημιουργεί νέες οικονομικές ευκαιρίες για εκατομμύρια Ευρωπαίους και -σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία- προσέθεσε 100 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία την περασμένη χρονιά. Πολλοί ιδιώτες αγόρασαν και ανακαίνισαν ιστορικά ακίνητα τα οποία κινδύνευαν με ερείπωση για να τα αξιοποιήσουν ως επένδυση στο Airbnb. Επομένως, οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταστρέφουν τα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης ή βοηθούν στη διάσωση τους;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

Η περίπτωση της Αθήνας
«Θόρυβος, αδιαφορία απέναντι στη δημιουργία σκουπιδιών και γενικότερα μια συμπεριφορά που δείχνει έλλειψη σεβασμού από τους τουρίστες, γίνονται τίτλοι στα ΜΜΕ. Οι ενοχλημένοι γείτονες προχωρούν σε δικαστικές προσφυγές» αναφέρει το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας για την περίπτωσης της Αθήνας. «Τον Απρίλιο, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε στον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος την βραχυχρόνια εκμίσθωση μετά από καταγγελίες των άλλων κατοίκων του κτιρίου για ολονύχτια πάρτι από τους τουρίστες που έμεναν εκεί, κάτι που πέρα από τον θόρυβο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται και αίσθηση ανασφάλειας στους κατοίκους».

Στους FT μιλά ο Ιάσονας Αθανασιάδης ο οποίος νοικιάζει διαμερίσματα μέσω Airbnb ενώ ταξιδεύει σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τύνιδα όπου διατηρεί σπίτια. Σχετικά με τα παραπάνω σχολιάζει ότι «είναι ζήτημα αστικής ευπρέπειας». Ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία επιτρέποντας μέχρι τρεις επισκέπτες σε κάθε εκμίσθωση και κρατώντας επαφή με τους γείτονες. Όπως εξηγεί είναι εξίσου σημαντικό για τους καλεσμένους να συμπεριφέρονται κόσμια σαν να έβγαζαν κάποιο κέρδος από τη διαμονή τους.

Εκτιμά πως ζητήματα δεοντολογίας στις πλατφόρμες για βραχυχρόνια ενοικίαση δεν είναι ακόμα σαφή. Είναι εναντίον στο να αγοράσει κανείς διαμέρισμα καθαρά για οικονομικούς επενδυτικούς λόγους όμως θεωρεί πως η άφιξη του Airbnb έκανε καλό στην πόλη σε μια περίοδο υποβάθμισης, όταν υπήρχαν βίαιες διαδηλώσεις στις πιο σκοτεινές μέρες της οικονομικής κρίσης. «Πολλοί Έλληνες εκείνη την εποχή δεν ήθελα να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε κατά κάποιο τρόπο ένα στίγμα σε αυτό», λέει.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 2010, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι έχασαν τη δουλειά τους και αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα ενυπόθηκα στεγαστικά τους δάνεια, πολλοί είδαν το Airbnb σαν μια ευκαιρία να σώσουν τα ακίνητα τους», λέει ο Άρης Καλαντίδης καθηγητής στην διαχείριση χώρων στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Εδώ και δύο χρόνια όμως ο Καλαντίδης παρατηρεί μια αλλαγή. «Διεθνείς επενδυτές μετακόμισαν εδώ και ξεκίνησαν να αγοράζουν ακίνητα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους Έλληνες. Προσθέτει πως η αγορά  του Airbnb έχει αλλάξει, από εκεί που μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών έβαζε στην πλατφόρμα το διαμέρισμα του, πλέον βλέπουμε μια χούφτα επενδυτές με 100 ή ακόμα και 1.000 ακίνητα μόνο στην Αθήνα.

Το Airbnb δεν αποδέχεται αυτούς τους αριθμούς. «Δεν υπάρχει ιδιοκτήτης στην Αθήνα με 1.000 καταχωρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας το 83% των λογαριασμών οικοδεσποτών στην Αθήνα έχει βάλει μόνο ένα διαμέρισμα ή σπίτι στην πλατφόρμα.  «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας τις τοπικές ανησυχίες και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ώστε οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σπιτιών να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τρόπο υπεύθυνο και βιώσιμο, όπως έχουμε κάνει ήδη με πάνω από 500 κυβερνήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο», λέει η Airbnb.


ΤΟ ΒΗΜΑ


120 δόσεις: «Άνοιξε» η πλατφόρμα για τις οφειλές στην εφορία



Η νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις περιλαμβάνει:

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
Το επιτόκιο μειώνεται από το 5% στο 3%.
Δίνεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
Δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 1.100.000 πολίτες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, να απαλλαγούν από το βραχνά αυτό, καθώς τα μέτρα αυτά αναστέλλονται για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση.


Ο νέος όμιλος και το πρόγραμμα της Ελλάδας στους "16"



Ελλάδα κέρδισε τη Νέα Ζηλανδία στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκρίθηκε στους "16" και πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς τη βαθμολογική κατάσταση στον όμιλό της.

Ο νέος όμιλος της Εθνικής, είναι ο εξής:

1. ΗΠΑ 3-0

2. Βραζιλία 3-0

3. Ελλάδα 2-1

4. Τσεχία 2-1

Θυμίζουμε ότι στους "16" οι ομάδες μεταφέρουν όλα τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση, ενώ στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

Οι αγωνιστικές των "16" στον όμιλο της Εθνικής:

Τσεχία - Βραζιλία (7/9, 11:30)

Ελλάδα - ΗΠΑ (7/9, 15:30)

Ελλάδα - Τσεχία (9/9, 11:30)

ΗΠΑ - Βραζιλία (9/9, 15:30)

Ένατη η Ελλάδα, πρώτη η Σερβία στο rankings της FIBA

Στην ένατη θέση της κατάταξης του rankings της FIBA βρίσκεται η Εθνική μπάσκετ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με τη φοβερή Σερβία να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Αυστραλία και στην τρίτη βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η κατάταξη:

1. Σερβία
2. Αυστραλία
4. ΗΠΑ
5. Γαλλία
6. Ισπανία
7. Βραζιλία
8. Αργεντινή
9. Λιθουανία
10. Ελλάδα
11. Ιταλία
12. Πολωνία
13. Ρωσία
14. Τσεχία
15. Πουέρτο Ρίκο
16. Δομινικανή Δημοκρατία
17. Βενεζουέλα


Τζιχαντιστής κρατείται στον Κορυδαλλό



Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νεαρός Σύρος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για τον 22χρονο Αμπντουλαζίζ Κ., ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε βομβιστικές επιθέσεις κατά συμμαχικών δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Στις αρχές Αυγούστου, και ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, ο 22χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μετήχθη από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη στις φυλακές του Κορυδαλλού. Συγκαταλέγεται στους επτά κατηγορούμενους τζιχαντιστές που, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα κατά το διάστημα 2017 - 2019.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ» την 24η Ιουνίου, ο νεαρός συνελήφθη το δεύτερο μισό του 2018, κατά την άφιξή του στη Χίο, μέσα σε βάρκα με παράτυπους μετανάστες. Τα στοιχεία του ελέγχθηκαν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. και προέκυψε ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία τού είχαν επιβάλει απαγόρευση εισόδου επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφαλείας και είχαν καταχωρίσει το σχετικό «σήμα» στις βάσεις δεδομένων της Interpol και στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο 22χρονος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας από τις αρχές της Γερμανίας, οι οποίες του είχαν χορηγήσει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Στο διάστημα που ακολούθησε υπέβαλε δύο φορές αίτημα (σε α΄ και β΄ βαθμό) ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να του χορηγήσουν άσυλο. Και τα δύο αιτήματά του απορρίφθηκαν. Ο Αμπντουλαζίζ Κ. παρέμεινε για μήνες στα κρατητήρια του «Αλλοδαπών» περιμένοντας την απέλασή του. Σε αυτό το διάστημα αποπειράθηκε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ νοσηλεύθηκε προσωρινά στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Προτού συμπληρωθεί το ανώτατο χρονικό όριο κράτησής του και ενώ η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του, η Εισαγγελία της Αθήνας τού άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δυνάμει της οποίας, αρχές Αυγούστου, προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Στις έρευνες για την υπόθεση του 22χρονου συμμετείχαν η Αντιτρομοκρατική, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και η αμερικανική CIA. Πράκτορες των ΗΠΑ, εξάλλου, ήταν αυτοί που είχαν υποκλέψει τις επικοινωνίες του μέσω της εφαρμογής Paltalk με άλλο άγνωστο άτομο σχετικά με νέα οπλικά συστήματα και την αξιοποίησή τους από το Χαλιφάτο.

Ο Αμπντουλαζίζ Κ. γεννήθηκε στη Συρία και το 2014 εγκαταστάθηκε μαζί με τους γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του στην πόλη Λουντβιχσχάφεν, στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας. Το 2015 επέστρεψε στη γενέτειρά του για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της γερμανικής πόλης Κόμπλεντς, που ερευνά την υπόθεση, ο 22χρονος «δεν πολέμησε ενεργά για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους ή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Πάντως, σε διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών αρχών επισημαίνεται ότι ο νεαρός Σύρος συμμετείχε σε ομάδα μαχητών που πραγματοποιούσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των συμμαχικών δυνάμεων.

Σε Ελληνες αξιωματούχους που τον ανέκριναν παραδέχθηκε ότι υπήρξε μέλος του χαλιφάτου. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι εννέα μήνες μετά την ένταξή του αποχώρησε επικαλούμενος «λανθασμένες αντιλήψεις» της οργάνωσης. Αρχικά συνελήφθη και φυλακίστηκε από στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Τρεις μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στην Τουρκία και έπειτα στη Χίο, όπου συνελήφθη εκ νέου.

Νέα τροπή στην υπόθεση 27χρονου υπόπτου

Τον Μάρτιο του 2019, αμέσως μετά τη σύλληψή του ως υπόπτου για συμμετοχή σε δίκτυα τζιχαντιστών, στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ο 27χρονος Hassan F. είχε ισχυριστεί ότι υπήρξε συνεργάτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και είχε ως αποστολή να εντοπίζει τρομοκράτες. Οι συγκεκριμένες αναφορές είχαν προκαλέσει την αντίδραση της ΕΥΠ, που με ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι αυτή πρώτη, τον Αύγουστο του 2018, είχε εντοπίσει τον 27χρονο και ότι στο διάστημα που ακολούθησε δεν είχε διαπιστωθεί εμπλοκή του σε θέματα τρομοκρατίας. Η υπόθεσή του, πάντως, πήρε νέα τροπή στην πορεία, καθώς την Τρίτη, Ούγγροι εισαγγελείς άσκησαν σε βάρος του δίωξη για τρομοκρατία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, προφανώς με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκαναν οι ουγγρικές αρχές. Συγκεκριμένα, τον κατηγορούν ότι το 2015, στη συριακή πόλη Χομς, συμμετείχε σε 25 δολοφονίες ανδρών, γυναικών και παιδιών που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο τζιχαντιστικό κίνημα.


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βίασε 4χρονο κοριτσάκι στις τουαλέτες φαστφουντάδικου, σε σχολική εκδρομή στις ΗΠΑ


Φρίκη προκαλεί η υπόθεση βιασμού ενός τετράχρονου κοριτσιού από έναν 37χρονο στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ 16 Ιουλίου.

Ο Τζόσουα Κουμπάτρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως επιτέθηκε στο κοριτσάκι όταν το είδε να πηγαίνει ασυνόδευτο στην τουαλέτα. Η 4χρονη πήγε στις τουαλέτες και ο δράστης την ακολούθησε, κλείδωσε την πόρτα και προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη του.

Πέντε λεπτά αργότερα δυο υπάλληλοι του σχολείου αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν ήταν εκεί. Πήγαν στην τουαλέτα, χτύπησαν την πόρτα και τότε ο δράστης άνοιξε και είπε: «Απλώς έπλενα τα χέρια μου».

Η οικογένεια θεωρώντας ότι η αμέλεια ων δασκάλων και των συνοδών του σχολείου είναι ενδεικτική,  έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες επιδιώκοντας αποζημίωση από το σχολείο, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων, του πόνου, της ταλαιπωρίας και της ψυχικής οδύνης.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ



Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο την Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ 2019, δημοσιοποιήθηκε σήμερα :

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

18:00 Αναχώρηση από αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για Θεσσαλονίκη
19:00 Ενημέρωση από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
19:30 Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Τυφλών κατά τη διάρκεια της Προπόνησής τους
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
20:45 Συνάντηση με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα (ξενοδοχείο «ΜΕΤ»)
21:30 Συνάντηση με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Electra Palace»


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ

10:30-13:15 Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (TAP 2 OPEN Bootcamp)

20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού


Δημοσκόπηση : Ικανοποίηση για κυβέρνηση επιστρέφει η αισιοδοξία στους Έλληνες


Αισιόδοξο πλέον για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνει το 53,27% των πολιτών στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πιο απαισιόδοξο δηλώνει μόλις το 24,48%, ενώ το 55,14% είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση έναντι ενός 41,55%.

- Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι  μόλις 34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

Με ικανοποίηση δέχονται οι πολίτες την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, την μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83,82%. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές τις κυβέρνησης συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48,73%, 75,13% και 70% αντίστοιχα.

Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται με 50,56% πιο ικανός πρωθυπουργός, έναντι μόλις 20,75% του Α. Τσίπρα που έρχεται τρίτος γιατί ο κανένας από τους δύο παίρνει την δεύτερη θέση.

Μόλις το 17,59% είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με μόλις το 35,68% μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ικανοποιημένο με το κόμμα.

Πρώτος με διαφορά στους πολίτες είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ακολουθούν Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.