Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Επανέρχεται στα σχολεία η διδασκαλία για Μακεδονομάχους και Γενοκτονία των Ποντίων που είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά αντιεθνικά κακά στην χώρα και ένα, ήταν να σταματήσει από τα σχολεία κάθε αναφορά για Μακεδονομάχους και για την γενοκτονία των Ποντίων.

Πρώτο βιολί σε αυτή την αντιεθνική πρακτική ήταν ο ακροαριστερός ανθέλληνας Κώστας Γαβρόγλου, Μπαλτάς και Φίλης που με την υπογραφή τους έκαναν πράξη την αντιθενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία.

 Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha 989 αναφέρθηκε στίς αλλαγές που θα προχωρήσει η πολιτική ηγεσία και στοχεύουν στο να «ξηλώσουν» νομοθετικές ρυθμίσεις και αλλαγές των ηγεσιών Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Μία από αυτές είναι επαναφορά της κατάργησης κεφαλαίων από την προηγούμενη ηγεσία σε διάφορα μαθήματα, όπως η περίπτωση της κατάργησης ενός κεφαλαίου για τον Παύλο Μελά από βιβλίο της Γ’ Λυκείου.

Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της προδοσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως σχεδιάζει σε βάθος χρόνου νέα προγράμματα σπουδών με νέες θεματικές στα σχολικά μαθήματα. Η Ιστορία αποτελεί ένα από αυτά, καθώς όπως σημείωσε η υπουργός «το μάθημα της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, αλλά να διαμορφώνει εθνική συνείδηση». Σημειώνεται ότι οι δύο προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας, Νίκος Φίλης και Κώστας Γαβρόγλου, είχαν προωθήσει αλλαγές και είχαν εξαγγείλει πρωτοβουλίες -που δεν πρόλαβαν να νομοθετήσουν- προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό χώρο.

Ειδικότερα, υποστήριξαν -και μέσω οδηγιών διδασκαλίας προς τους εκπαιδευτικούς- την αλλαγή της ύλης με δραστική μείωση της διδασκαλίας όσον αφορά τα στρατιωτικά γεγονότα και την προώθηση ενός κοινωνιολογικού τρόπου διδασκαλίας. Ο Κώστας Γαβρόγλου και η ηγεσία του ΙΕΠ είχαν παρουσιάσει τα νέα προγράμματα σπουδών τα οποία άλλαζαν ριζικά το περιεχόμενο της Ιστορίας στο Λύκειο και έφερναν σημαντικές ανατροπές σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, όμως ποτέ δεν προχώρησαν σε υλοποίησή τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου