Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Κρύβεται πίσω από την ασυλία ο Παππάς για να γλιτώσει μήνυση



Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά, αναφορικά με τα όσα είχαν έγιναν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατά την επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αρκετά δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο έκαναν λόγο για την υπόθεση περούκα γκέιτ, με το θέμα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Δημόσια ανακοίνωση αποδοκιμασίας κατά του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την αθλιότητα του εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου των ΗΠΑ, με σημείο αναφοράς την αποκάλυψη ότι ο πρώην Υπουργός επικαλέστηκε ασυλία για να γλιτώσει από την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Για την ιστορία η αθλιότητα Νίκου Παππά έγινε ως εξής : O Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης (σ.σ. ανταποκριτές του Alpha και του Star) βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη και  είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία, προσθέτοντας ότι κινδυνεύουν με δίωξη από τις αμερικανικές αρχές. Ο κ. Παππάς είχε τοποθετηθεί επί του θέματος άθλια όπως χαρακτηρίζει έναν ακροαριστερό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του ότι επρόκειτο για «τεράστια αθλιότητα» από την πλευρά των δύο δημοσιογράφων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε καλύψει τον Νίκο Παππά και τον υπερασπίστηκε αναφέροντας το αρχικό του τηλεγράφημα περί σύλληψης, και πήγε και ένα βήμα παρακάτω δήθεν ότι υπάρχει και αστυνομική έκθεση για την υπόθεση.

Ο πρόσφατος όμως αποχαρακτηρισμός των απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας (DS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία διενήργησε τον έλεγχο των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων έξω από το ξενοδοχείο «Westin Hotel Grand Central» κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αποστολής, επαναφέρει την υπόθεση στην επικαιρότητα και δίνει μια διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Σε αυτό βοήθησε ο «Εθνικός Κήρυκας,  που την επομένη ημέρα 19/9/2016 της εξακρίβωσης των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων που προκάλεσε η ελληνική αποστολή, η τελευταία ζητάει από τους αξιωματούχους του DS να της χορηγήσουν αστυνομική έκθεση για τους δύο δημοσιογράφους. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «δεν υπάρχει αστυνομική έκθεση», καθώς οι δύο δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Το DS έστειλε στην ελληνική αποστολή ανεπίσημη απάντηση που περιλαμβάνει τα πραγματικά γεγονότα όπως τα κατέγραψαν οι αμερικανικές Αρχές και τα οποία όπως προκύπτει ήταν αντίθετα από τα όσα μετέδωσε το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, η ΕΡΤ, και άλλα Μέσα Ενημέρωσης για να υπερασπιστούν τον Νίκο Παππά.

Ο Εθνικός Κήρυκας είχε αναφέρει πώς :  «Από τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα προκύπτει ότι ο κ. Θάνος Δημάδης και ο συνάδελφός του κ. Δημήτρης Σουλτογιάννης:

ούτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία,
ούτε πλαστογράφησαν,
ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές,
ούτε ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους,
ούτε αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι,
ούτε αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές,
ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασης τους όπως είχαν μεταδώσει Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου