Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την τουρκική notam


 

Στηρίζει την ενεργειακή διασύνδεση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που σε παρέμβασή του απαντά εμμέσως πλην σαφώς και στη διπλωματική notam που επέδωσε η Αγκυρα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε σχετικά με τις κοινές δραστηριότητες τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν την ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής Ευρώπης με την Κύπρο και το Ισραήλ μέσω του καλωδίου EuroAsia Interconnector». 

Όπως τονίζεται «είναι μια οικονομική και ευέλικτη διαδρομή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια αλλά και ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Χαιρετίζουμε την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα και τη δέσμευση και των δύο κυβερνήσεων σε αυτήν τη διαδικασία», τονίστηκε χαρακτηριστικά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τασούλας: Τέλος η αριστερή στροφή στην Βουλή – Θα μπει φανάρι

 



Μία ενέργεια η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια, γίνεται τώρα μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα ένα 23χρονο.

Κάλιο αργά παρά ποτέ και όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλώντας σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από σήμερα απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά είτε είναι ο πρωθυπουργός, είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.

Άμεσα θα δημιουργηθεί στο σημείο του μοιραίου τροχαίου νησίδα και αριστερόστροφο φανάρι, για να στρίβουν νόμιμα όσοι θέλουν να εισέλθουν την Βουλή.




Έναρξη λειτουργίας της πρώτης θερμοκοιτίδας της ESA στην Ελλάδα

 


Εγκαινιάστηκε η πρώτη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στην Ελλάδα (ESA Business Incubation Center). Έτσι, ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια πολύμηνη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ESA, για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική αλλά και στην αποκόμιση ωφελειών για την εθνική οικονομία. Μερικά από τα οφέλη της λειτουργίας του ESA BIC στην Ελλάδα είναι:

Η ενεργή συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη καινοτομίας

Η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενθάρρυνση των επενδύσεων

Η υποστήριξη της μεταφοράς τεχνογνωσίας από και προς τον τομέα του Διαστήματος

Η χρήση εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Η δημιουργία συνεργειών με την βιομηχανία άλλων κρατών που συμμετέχουν στα προγράμματα της ESA

Η ανάπτυξη συμπληρωματικών συνεργειών στο πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων.

Η ESA εγκαινίασε τον θεσμό των κέντρων επώασης επιχειρήσεων το 2003 και σήμερα λειτουργούν 20 ESA BICs σε όλη την Ευρώπη. Περίπου 180 startups επιλέγονται κάθε χρόνο για ένταξη στα ESA BICs, ενώ μέχρι σήμερα ο θεσμός έχει δημιουργήσει περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.



Νέα πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

 


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νέας πρόωρης αποπληρωμής τμήματος των υφιστάμενων δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η διαδικασία είχε ενεργοποιηθεί, κατόπιν επίσημου αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών, στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Το μέρος του δανείου που αποπληρώθηκε είναι ύψους 3,3 δισ. ευρώ και αφορά τα ποσά των χρεολυσίων που θα αποπληρώνονταν από αύριο έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2022. Ειδικότερα, περίπου 1,5 δισ. ευρώ θα αποπληρώνονταν εντός του τρέχοντος έτους και τα υπόλοιπα το 2022.

Η σημερινή πρόωρη αποπληρωμή, με την οποία επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου, είναι η δεύτερη που λαμβάνει χώρα από την παρούσα κυβέρνηση, προεξοφλώντας έτσι 6 δισ. ευρώ από τα συνολικά περίπου 8 δισ. ευρώ του δανεισμού από το ΔΝΤ έως το καλοκαίρι του 2019, ήτοι περίπου το 75% αυτού. Το ποσό του δανείου που απομένει είναι περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Με τη νέα αυτή προεξόφληση:

Ενισχύεται περαιτέρω η αξιοπιστία της χώρας έναντι εταίρων, θεσμών, αγορών και επενδυτών. Το γεγονός ότι η διαδικασία για την αποπληρωμή αυτή είχε ενεργοποιηθεί από τις 8 Φεβρουαρίου αποτυπώθηκε στη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητα της πρόσφατης έκδοσης του 30ετούς ομολόγου.

Μειώνεται ο επιτοκιακός και συναλλαγματικός κίνδυνος.

Περιορίζεται ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης για τα επόμενα δύο έτη.

Βελτιώνονται οι βασικοί δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, όπως ο δείκτης ετήσιων μεικτών χρηματοδοτικών αναγκών ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς και ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ.



Καρφιά Φλωρίδη σε Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ για την εγκληματική ανευθυνότητα των συγκεντρώσεων


 


Με το ΚΙΝ.ΑΛ. να γενικολογεί σε κάθε αντιπολιτευτική του προσπάθεια, με την Φώφη Γεννηματά κατώτερη των περιστάσεων, με ανακοινώσεις τύπου να είχαμε να λέγαμε, ορισμένοι κεντροαριστεροί κάνουν πραγματική αντιπολίτευση.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, σχολιάζει τις τελευταίες ημέρες την εγκληματική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξης Τσίπρα.

Με εύστοχες αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που έχουν και μεγάλη αποδοχή αναφέρει τα πράγματα με το όνομα τους και καρφώνει την συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα.









Η ευρωπαϊκή έκθεση για την Τουρκία θα πρέπει να έχει διττή προσέγγιση

 



Αναμένουμε την έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, η οποία λογικά θα σταλεί στα κράτη-μέλη εντός των επόμενων ημερών.

Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διττή προσέγγιση της ΕΕ, επί τη βάσει και της έκθεσης, με εξέταση αφενός μίας θετικής ατζέντας, αλλά και αφετέρου της προοπτικής επιβολής κυρώσεων εφόσον η Τουρκία εξακολουθήσει παράνομη και προκλητική συμπεριφορά έναντι δύο κρατών-μελών. Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Για παράδειγμα:

Για την τελωνειακή ένωση, που η Τουρκία επιθυμεί, ο απαράβατος όρος είναι να υπάρξει πλήρης και σωστή εφαρμογή της τρέχουσας τελωνειακής ένωσης από την Τουρκία.

Αντιστοίχως, σε ό,τι αφορά την συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας στο μεταναστευτικό, αυτή προϋποθέτει τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω χρηματοδότηση για Σύρους πρόσφυγες δε θα πρέπει να αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και άλλες χώρες της περιοχής που φιλοξενούν Σύρους, όπως το Λίβανο και την Ιορδανία.




Η Κυβέρνηση δικαιώθηκε για την επιλογή της να μην αναστείλει τους εμβολιασμούς

 



Το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και «δεν συνδέεται» με πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η δική μας απόφαση να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca ελήφθη με αυστηρώς επιστημονικά κριτήρια. Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν υπήρξαν δεδομένα που να στηρίζουν απόφαση αναστολής τη δεδομένη στιγμή.

Η Κυβέρνηση δικαιώθηκε για την επιλογή της να μην αναστείλει τους εμβολιασμούς. Και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός, ότι οι συμπολίτες μας προσέρχονται κανονικά στα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό. Nα σημειωθεί δε ότι η Ιταλία, που είχε αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, από σήμερα αρχίζει και πάλι τη χορήγησή του.




Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

 


Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας προχωρούν με ασφάλεια, υποδειγματικό τρόπο και γρήγορους ρυθμούς, ανάλογα πάντα με τις ροές εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Έχουν ήδη ξεπεράσει τους 1.345.000 και  περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Σημειώνεται ότι:

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές άνω των 16 ετών των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό και μπορούν  να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες.

Οι 83.000 εξ αυτών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ειδοποίηση με sms. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μέσω φαρμακείων ή ΚΕΠ ή από το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα και να ορίσουν το ραντεβού τους.

Στους περίπου 13.500 εξ αυτών, κυρίως μεταμοσχευμένους και νεφροπαθείς, θα τους προταθεί να εμβολιαστούν από Δευτέρα – Τρίτη στο κέντρο στο οποίο κάνουν την αιμοκάθαρση τους ή στο θεραπευτήριο στο οποίο πηγαίνουν τακτικά, λόγω της πάθησης τους.

Για την εν λόγω ομάδα, θα προχωρήσουμε με τα άλλα εμβόλια, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών και οι εμβολισμοί σε αυτούς θα αρχίσουν μετά από 3 ημέρες, την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ε.Ε. στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.



Κορωνοϊός: Αυτά τα δύο στοματικά διαλύματα μειώνουν την μεταδοτικότητα του ιού

 



Ερευνητές από τη Σχολή Οδοντιατρικής Rutgers  ανακάλυψαν τα δύο στοματικά διαλύματα που μπορούν να εμποδίσουν τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 να αναπαραχθεί στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο Pathogens, ένα εμπορικό στοματικό διάλυμα (με συνδυασμό ευκαλυπτόλης, μενθόλης, σαλικυλικού μεθυλίου και θυμόλης) και το συνταγογραφούμενο διάλυμα χλωρεξιδίνης κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ιό μέσα σε δευτερόλεπτα από την απελευθέρωσή του  σε συγκεντρώσεις διαλύματος παρόμοιες με αυτές της κοινής χρήσης.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες εργαστηρίου, με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην ποσότητα στοματικού διαλύματος για μια απλή χρήση και στον χρόνο που απαιτείται μέχρι να έρθει σε επαφή με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη περισσότερων μελετών για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα και σε πραγματικές συνθήκες.

Αφορμή για τη μελέτη στάθηκε η εύρεση ενός τρόπου προστασίας των οδοντιάτρων από τα σωματίδια που εκπνέουν οι ασθενείς και αν τα στοματικά διαλύματα θα μπορούσαν να συντελέσουν σε αυτό. «Ως οδοντίατροι, εκτεθειμένοι στο στα σταγονίδια του ασθενούς, αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσουμε το ιικό φορτίο», ανέφερε η Eileen Hoskin, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως η μελέτη δεν προτείνει στο κοινό να επαναπαυθεί στη χρήση των στοματικών διαλυμάτων για να αντιμετωπίσει τον ιό. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες και σε πραγματικές συνθήκες για να διαπιστωθεί εάν η χρήση τέτοιων διαλυμάτων που περιέχουν αντισηπτικούς παράγοντες με ενεργό αντι-ιική δράση δύο ή τρεις φορές την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Δοκιμάστηκαν επίσης δύο ακόμη στοματικά διαλύματα, με ιωδιούχο ποβιδόνη και υπεροξείδιο του υδρογόνου, τα οποία φάνηκαν δυνάμει αποτελεσματικά στην παρεμπόδιση της ιικής μετάδοσης αν και, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα διαλύματα, είχαν εντονότερη διαβρωτική δράση στα δερματικά κύτταρα τα οποία λειτουργούν ως φραγμός για τον ιό.

Μολονότι παλαιότερες έρευνες έχουν καταδείξει την προστασία που παρέχουν διάφορα στοματικά διαλύματα έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2, η προκείμενη μελέτη αποτελεί την πρώτη που προσάρμοσε την ποσότητα διαλύματος, τον χρόνο που απαιτείται μέχρι να φτάσει στους ιστούς και την ζημία που προκαλεί στα κύτταρα του δέρματος στις συνθήκες που επικρατούν φυσιολογικά στη στοματική κοιλότητα.

«Εφόσον ο SARS CoV-2 εισέρχεται στον οργανισμό κυρίως από τη ρινική και στοματική κοιλότητα, επιστήμονες της Βιολογίας Στόματος θα έπρεπε να αποτελούν κομμάτι τέτοιων ερευνών λόγω της καλύτερης κατανόησης από πλευράς τους των λοιμωδών νοσημάτων που μεταδίδονται δια του στόματος», σχολίασε ο Δρ Daniel H. Fine, επικεφαλής της έρευνας και πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Στόματος της σχολής.


Πηγή : ygeiamou.gr



EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

 


Το πράσινο φως για τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σημειώνοντας ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. 

«Η Επιτροπή κατέληξε σε ένα σαφές επιστημονικό συμπέρασμα: πρόκειται για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό», είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

«Τα πλεονεκτήματά του για την προστασία, απέναντι στην Covid-19, των ανθρώπων που διατρέχουν κίνδυνο να πεθάνουν και να νοσηλευτούν, υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», πρόσθεσε.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, «συμπέρανε επίσης ότι το εμβόλιο δεν συνδέεται με αυξημένο συνολικό κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρόμβων αίματος», συνέχισε.

Ωστόσο, ο ΕΜΑ δεν είναι σε θέση «να αποκλείσει οριστικά» μια σχέση του εμβολίου της AstraZeneca με σπάνια προβλήματα πηκτικότητας του αίματος», διευκρίνισε η διευθύντρια. «Με βάση τις διαθέσιμες αποδείξεις και μετά από ημέρες εις βάθους ανάλυσης» των δεδομένων «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οριστικά μια σχέση μεταξύ αυτών των περιπτώσεων και του εμβολίου», υπογράμμισε. Η Επιτροπή Ασφάλειας του ΕΜΑ συνέστησε κατά συνέπεια «να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση για αυτούς τους δυνητικούς κινδύνους και να διασφαλιστεί ότι θα περιληφθούν στις πληροφορίες για το προϊόν». Συμβουλεύει επίσης «να επιστήσουν την προσοχή σε αυτές τις πιθανές σπάνιες ασθένειες και να παρασχεθούν πληροφορίες στους επαγγελματίες του τομέα υγείας και στους εμβολιασθέντες για να τους βοηθήσουν να σταματήσουν και να μειώσουν τις πιθανές παρενέργειες», πρόσθεσε η Κουκ.

Ο ΕΜΑ θα ξεκινήσει «επιπρόσθετες έρευνες για να μάθει περισσότερα για αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις», είπε, τονίζοντας ότι «αν επρόκειτο για την ίδια, θα εμβολιαζόταν αύριο».

Σημειώνεται ότι περίπου 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν αναστείλει για προληπτικούς λόγους τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τις τελευταίες ημέρες.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

skai.gr



Αλλάζει η ΕΛ.ΑΣ. τι προβλέπει η «Λευκή Βίβλος»

 


Τη «Λευκή Βίβλο» λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα επί της ουσίας πολιτικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στην συνολική μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αλλάζει και εκσυγχρονίζεται η φύση και ο χαρακτήρας της Αστυνομίας, τα χαρακτηριστικά της Αστυνομίας του 21ου αιώνα είναι τα παρακάτω:

«Πράσινη»: Ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης, χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αξιοποίηση επαναχρησιμοποιούμενων υλικών, ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων.

«Έξυπνη»: Χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομικών συστημάτων στην επιχειρησιακή της λειτουργία.

«Ψηφιακή»: Περιορισμός των εγγράφων, αξιοποίηση συστημάτων επικοινωνίας και πληροφόρησης, παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες.

«Εξωστρεφής»: Επικοινωνία, ενημέρωση των πολιτών, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λογοδοσία.

«Αλληλέγγυα & Εθελοντική»: Συμμετοχή στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

«Αποτελεσματική»: Ενίσχυση των δράσεων πρόληψης, αξιοποίηση ευέλικτων μονάδων αστυνόμευσης για την ενδυνάμωση της άμεσης ανταπόκρισης στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και της βίας.

Υλοποίηση προγραμμάτων εξοπλισμού «του Ανθρωπίνου Δυναμικού»: Αξιολόγηση και διαρκής ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού, ενίσχυση της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης.

«Προσβάσιμη»: Παρεμβάσεις σε κτήρια, υποστήριξη των πολιτών ΑΜΕΑ, ενίσχυση των δράσεων διαπολιτισμικής αστυνόμευσης και κοινωνικής διαμεσολάβησης.

«Επιτελική και Αποκεντρωμένη»: Επιτελικός σχεδιασμός και λειτουργία σε κεντρικό επίπεδο και ενίσχυση της αποκέντρωσης των δυνάμεων, με τη δημιουργία ισχυρών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.






ΝΔ: «Τσίπρας και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά»

 



Κάποιος του το έγραψε και χωρίς να το ελέγξει όπως κάνει κάθε φορά, πήγε να δώσει συνέντευξη στο open.

O Τσίπρας ισχυρίστηκε λέγοντας ψέματα ότι ο τρομοκράτης  της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για ψευδείς ισχυρισμούς στην υπόθεση Κουφοντίνα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε κάθε μια πρόταση ο κ. Τσίπρας λέει κι ένα ψέμα. Σήμερα λοιπόν, θέλοντας να ξεχάσουμε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, ακούσαμε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά σχέση με την αλήθεια. Η σύλληψή του έγινε, στις 3 Ιανουαρίου 2015, επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάει ο Δ. Κουφοντίνας σε αγροτικές φυλακές. Όταν με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τα ψέματά του, αντιλαμβάνεται κανείς ότι Τσίπρας και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά». 



Ψέμα και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από Τσίπρα - Προσπαθεί να το απαξιώσει

 



Κάθε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ψέμα και αναρωτιέται ο πολίτης που τον ακούει, μήπως έχει κάτι άλλο που χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης γιατί φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι λέει;

 Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια ανοησία όταν έχεις 7% εμβολιασμένους σε όλη την Ευρώπη, επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να το απαξιώσει γιατί πολύ απλά το πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι επιτυχία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα προσπάθησε να μπερδέψει όσους τον άκουγαν και όπως πληροφορηθήκαμε ήταν ευτυχώς πολύ λίγοι, και να κατηγορήσει το πιστοποιητικό.

"το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια ανοησία, όταν έχεις 7% εμβολιασμένους αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη" είπε στο open ο Αλέξης Τσίπρας, "αν οδηγηθούμε σε μια κατεύθυνση, όπως φαίνεται, να δέχεται και να προσανατολίζεται η Κομισιόν, στο green digital pass, όπως το ονομάζει, στην πραγματικότητα είναι αυτό που ζητούσαμε εμείς από πέρυσι το καλοκαίρι όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό και άνοιγε τον τουρισμό χωρίς μέτρα. Τότε λέγαμε "ζήτα τεστ 72 ωρών σε όλες τις πύλες εισόδου" και δεν το ζήτησε. Τώρα έρχεται η Κομισιόν και λέει ότι για όσους έχουν εμβολιασθεί, θα ισχύει το πιστοποιητικό και για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί θα χρειάζεται αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό αντισωμάτων".

Με λίγα λόγια είναι τόσο φαιδρός που προσπάθησε να καπηλευτεί και την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη για δικιά του.

Θα τον στεναχωρήσουμε όμως γιατί το πιστοποιητικό είναι επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που από την αρχή προσπάθησε να το απαξιώσει.

Για να τον βοηθήσουμε μήπως και το καταλάβει

Το εν λόγω έγγραφο θα καλύπτει τρία είδη πιστοποιητικών. Πρώτον ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού όπου θα αναγράφεται ο τύπος του εμβολίου και ο φορέας που χορήγησε το εμβόλιο.

Δεύτερον πιστοποιητικά εξέτασης (δοκιμασία NAAT/RT-PCR ή ταχεία δοκιμασία αντιγόνου) και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην τρίτη περίπτωση το πιστοποιητικό θα έχει διάρκεια 180 ημερών εκτός εάν τα επιστημονικά δεδομένα μεταβληθούν.





Έγκλημα στο Μεταξά - Εργαζόμενοι δεν εμβολιάστηκαν και κόλλησαν κορωνοϊό καρκινοπαθείς;

 


Εγκληματική ανευθυνότητα από εργαζόμενους στο νοσοκομείο Μεταξά;

9 καρκινοπαθείς θετικοί στον κορωνοϊό γιατί δεν εμβολιάστηκε το προσωπικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τώρα καρκινοπαθείς;

Πολλά τα ερωτηματικά!!!

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά διαγνώστηκαν με κορωνοϊό 9 καρκινοπαθείς και 24 εργαζόμενοι, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Προκύπτει σοβαρό ζήτημα το γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί για Covid-19 εργαζόμενοι; Ποιος πήρε την ευθύνη να μην εμβολιαστούν για Covid-19 να δουλεύουν σε νοσοκομείο για καρκινοπαθείς; Ποιες θα είναι οι ποινικές ευθύνες όσων διέδωσαν εγκληματικά τον ιό εν γνώση τους στους ασθενείς με αποτέλεσμα να κινδυνεύει περισσότερο η ζωή τους; Πώς κόλλησαν οι νοσηλευτές και οι γιατροί;



Bίντεο: Η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη Βουλή

 



Βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Στο βίντεο φαίνεται το υπηρεσιακό να στρίβει παράνομα αριστερά, δεν έχει δει τον μοτοσυκλετιστή που κινείται με μεγάλη ταχύτητα από δεξιά και κάνει προσπέραση από δεξιά, ο ταξιτζής που κινείται νόμιμα και κανονικά αριστερά κρύβει τον μοτοσυκλετιστή, και ο άτυχος μοτοσυκλετιστής με μεγάλη ταχύτητα και από δεξιά, πέφτει επάνω στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος  της αστυνομίας που στρίβει παράνομα αριστερά για να μπεί στον περίβολο της βουλής. Το αυτοκίνητο δεν εμβόλισε όπως κακός ακούστηκε την μηχανή αλλά η μηχανή έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και με μεγάλη ταχύτητα.

Tο βίντεο, ανάρτησε ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης :