Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Πρόστιμο 610.190 ευρώ στην ΑΓΗΝΩΡ για αθέμιτη κερδοφορία

 



Πρόστιμο 610.190 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην εταιρεία «ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ» για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία καταναλωτών που αφορούσε στην αγορά κλιματιστικών συσκευών στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», η ΔΙΜΕΑ διενήργησε επισταμένο έλεγχο σε 117 κωδικούς προϊόντων. 

Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας σε 54 κωδικούς. Ως εκ τούτου επεβλήθη το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία πρόστιμο το οποίο είναι το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση των εν λόγω προϊόντων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Οι έλεγχοι για τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας συνεχίζονται και το 2024 και μάλιστα εντατικά. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δημιουργήθηκε από την Κυβέρνησή μας για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές με νέες ώστε να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος. Κάποιοι, όμως, προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν Αυτό δεν το επιτρέπουμε. Ελέγχουμε και επιβάλλουμε τον νόμο, ο οποίος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Όποιος κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών θα το πληρώνει διπλά, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος».



Ο εθνικά επικίνδυνος και ανεύθυνος Κασσελάκης διαστρέβλωσε δηλώσεις του Συρίγου

 


Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν κακό στην χώρα μας.

Η αντιπολίτευση πάνω σε εθνικά θέματα, δείχνει ότι ο Κασσελάκης είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος τύπος που εκτός του να ξεφτιλίζεται, κάνει κακό και στην Ελλάδα.

Με αφορμή δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Κασσελάκης ανεύθυνα άνοιξε ένα θέμα χωρίς κανένα λόγο, δίνοντας τροφή στην άλλη πλευρά, σε μια μάλιστα περίοδο που έχει παγιωθεί ένα καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επιστημονική ανάλυση, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου, ότι «το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο» δηλώσεις που όπως εξήγησε ο ίδιος ο Συρίγος διαστρεβλώθηκαν από τους εθνικά επικίνδυνους ΣΥΡΙΖΑ - Στέφανο Κασσελάκη, κάνοντας «δώρο στον Ερντογάν». 

Ο ανεύθυνος και επικίνδυνος Κασσελάκης επιλέγει να δημιουργήσει εντυπώσεις παρά τις επισημάνσεις του Άγγελου Συρίγου ότι οι διατάξεις της Συνθήκης για τα σύνορα είναι ιερές και πως δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών.

Ο εθνικά επικίνδυνος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανάρτηση του «Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι "η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία"! Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα "δεν εννοούσα αυτό" περιττεύουν. Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για "υποχωρήσεις". Μετά ακολούθησαν οι "υποκλίσεις" και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε Συνθήκη χωρίς αξία»

Λειτουργώντας περισσότερο ως ένας ανεύθυνος σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει στην ανάρτησή του: «Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους. Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Την επικίνδυνη και ανεύθυνη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ακολούθησε ανακοίνωση του επίσης εθνικά επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Παιδείας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος χαρακτηρίζει "παρωχημένη" τη Συνθήκη της Λωζάννης "σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών" επιβεβαιώνει τις σοβαρές ανησυχίες που έχει εκφράσει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στάση της Κυβέρνησης στο εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα. Ο κ. Συρίγος αντιβαίνει τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας και αφήνει περιθώρια για εκμετάλλευση της δήλωσής του από την Τουρκία στο πλαίσιο της απαράδεκτης θέσης της περί αναθεώρησης της Συνθήκης. Επιπλέον αποπροσανατολίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο από τον στόχο της προσφυγής στην Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, ανοίγοντας από τηλεοπτική εκπομπή, ένα θέμα που δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στην ατζέντα».



Bloomberg: δημοσίευμα-κόλαφος για τον Κασσελάκη

 



Με τον τίτλο «Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με έναν μαθητευόμενο της Goldman Sachs δεν αποδίδει» το Bloomberg σχολιάζει την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές για να κερδίσει ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές και να πείσει το ίδιο του το κόμμα είναι «σκοτεινές». 

Υπό την επίβλεψή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαλύεται, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, το άρθρο του Bloomberg και δείχνει την ακαταλληλότητα του Κασσελάκη.

«Ο νέος ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης έχει λιγότερο από μισό χρόνο στη διάθεσή του για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές - αλλά πριν από αυτό πρέπει να πείσει το ίδιο του το κόμμα. Οι προοπτικές για οποιοδήποτε από τα δύο φαίνονται σκοτεινές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Όπως υπογραμμίζεται, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν μια απίθανη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και σχεδόν ανάγκασε τη χώρα να βγει από το ευρώ το 2015.

Ο πρώην trader της Goldman Sachs ήταν πρακτικά άγνωστος πριν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία τον Σεπτέμβριο και βγήκε πρώτος μόνο λόγω του χάους που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, καθώς δεν υποστήριξε κανέναν από τους υποψηφίους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας ηγέτης του κόμματος του οποίου οι απόψεις -υποστήριξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζόμενους- ταιριάζουν περισσότερο με το παρελθόν του στη Wall Street παρά με τους ακτιβιστές της παλιάς σχολής, των οποίων προσπαθεί τώρα να ηγηθεί.

«Ανέλαβα μόλις πριν από τρεις μήνες», δήλωσε ο Κασελάκης στο Bloomberg. «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα αφήσουμε μια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές», σημειώνει,  καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο όρος "ριζοσπαστική αριστερά" δεν μεταφράζεται τέλεια στα αγγλικά», δήλωσε ο Κασελάκης σε συνέντευξή του. «Η πρόθεση είναι να πούμε "πρωτοποριακή αριστερά". Η Αριστερά που δεν φοβάται να προβάλει μεγάλες, φιλόδοξες ιδέες, λύσεις που μπορεί να κάνουν τις ελίτ να νιώθουν άβολα». O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ταυτίζεται πλήρως με αυτόν τον ορισμό. «Όλη μου η ζωή και σίγουρα η ζωή μου στην ελληνική πολιτική έχει υπάρξει ριζοσπαστική – πρωτοποριακή», αναφέρει.




Ισραήλ: «Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ο απαγωγέας της Χαμάς δεν με βίασε»

 



H Μία Σεμ ήταν μια από τις γυναίκες που απήχθησαν από το φεστιβάλ Nova που εξελίχθηκε σε χώρο σφαγής από τους τρομοκράτες της Χαμάς τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου.

Η 21χρονη που έχει διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και γαλλική, αφέθηκε ελεύθερη μετά από 54 μέρες αιχμαλωσίας. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την τραυματική εμπειρία η νεαρή tattoo artist μίλησε για τον εφιάλτη και την αγωνία που βίωσε.

Το θύμα των τρομοκρατών αποκάλυψε πώς κάθε μέρα ζούσε με τον τρόμο ότι θα την βιάσουν ή θα την σκοτώσουν. Η ίδια εξήγησε ότι ο μόνος λόγος που δεν την βίασε ο τρομοκράτης που την είχε όμηρο, είναι γιατί στο διπλανό δωμάτιο ήταν «η γυναίκα και τα παιδιά του».

«Η σύζυγός του ήταν έξω από το δωμάτιο με τα παιδιά», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έπαιξε πρόσφατα στην ισραηλινή τηλεόραση. «Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν με βίασε».

«Η σύζυγός του μισούσε το γεγονός ότι αυτός και εγώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Νιώθεις ότι θέλεις μια αγκαλιά, ξέρεις, γυναίκα με γυναίκα. Αλλά ήταν τόσο κακιά, είχε τόσο κακά μάτια» είπε.

Η Σεμ είπε ότι ο απαγωγέας της την κρατούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό συνεχή παρακολούθηση για το μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής της στη Γάζα. Είπε ότι λιμοκτονούσε και χλευαζόταν από την οικογένεια που την κρατούσε, ενώ περίμενε ότι θα την σκοτωνόταν ανά πάσα στιγμή.

«Ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, κρυβόμουν», δήλωσε η Σεμ στο ισραηλινό κανάλι 13. «Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του. Υπάρχει ο φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει ο φόβος ότι θα πεθάνεις», είπε ξεσπώντας κάποιες στιγμές σε κλάματα ενώ εξιστορούσε τον εφιάλτη που έζησε.

Οι φωτογραφίες της 21χρονης γαλλίδας tattoo artist Μία Σεμ, η οποία απήχθη και τραυματίστηκε από άντρες της Χαμάς, έκαναν τον γύρο του κόσμου τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη σοκαριστική επίθεση στο Ισραήλ. 

Η 21χρονη πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της εισβολής, και πρόσθεσε ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά πυροβόλησαν το αυτοκίνητό της και του έβαλαν φωτιά, αφήνοντάς της μόνο δύο επιλογές εκείνη τη στιγμή. «Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω σε κλάσματα δευτερολέπτου αν έπρεπε να μείνω εκεί και να καώ ή να πάω μαζί του», είπε.





Βίντεο ντοκουμέντο με τους Ρομά κακοποιούς στην ληστεία της Παλλήνης

 


Τον απόλυτο τρόμο έζησε χθες το απόγευμα ένας 52χρονος στην Παλλήνη ο όποιος βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο αδίστακτους Ρομά κακοποιούς,  οι οποίοι εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, τον χτύπησαν και στη συνέχεια έγιναν «καπνός».

Ήταν λίγο μετά τις 6.30 όταν ο 52χρονος έφυγε από το σπίτι του, επι της οδού Αφανών Ηρώων, και πήγε να ψωνίσει. Μετά από ένα τέταρτο επέστρεψε και αντιλήφθηκε πως τα φώτα του διαμερίσματος ήταν ανοιχτά και η μπαλκονόπορτα παραβιασμένη.

Μόλις άνοιξε την πόρτα, είδε δύο όπως φαίνεται απο τα καθαρά πρόσωπα τους Ρομά, να έχουν κάνει άνω-κάτω τα δωμάτια αναζητώντας χρήματα. Στην προσπάθειά του να τους σταματήσει οι Ρομά κακοποιοί τον ξυλοκόπησαν άγρια και στη συνέχεια πήδηξαν από το μπαλκόνι και εξαφανίστηκαν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, κάτω από το διαμέρισμα κρατούσαν τσίλιες δύο ακόμη άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τις κινήσεις του θύματος και τον ακολούθησαν μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας. Στα πλάνα διακρίνεται ο ένας δράστης, ο οποίος μόλις έχει πηδήξει από το μπαλκόνι, να διασχίζει τρέχοντας την οδό Αφανών Ηρώων και να κατευθύνεται προς το Πάρκο της Κάντζας.

Δείτε το βίντεο - ντουκουμέντο από τη ληστεία στην Παλλήνη:



Εκεί, τον περιμένει ένα ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις Ρομά συνεργοί του. Ο κακοποιός μπαίνει στο αμάξι και οι κακοποιοί εξαφανίζονται προς την οδό Γαληνού.




Χρυσοχοΐδης στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας


 

Αλλαγές προσώπων σε επτά υπουργεία θα κάνει ο πρωθυπουργός. 

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο. 

Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται για να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο έμπειρος και αποτελεσματικός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανόν να αντικαταστήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο  Άδωνης Γεωργιάδης. Σε μία τέτοια περίπτωση, για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, όπως και του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.