Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Μύκονο


 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, με τη συνδρομή του Ειδικού Κλιμακίου Δράσεων και Ο.Π.Κ.Ε. Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν -3- άτομα για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, έξω από τουριστικό κατάλυμα σε περιοχή της Μυκόνου και ακινητοποιήθηκαν ως ύποπτοι για από κοινού διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορες συσκευασίες (νάιλον, δοχεία και μπρελόκ) όπου είχαν τοποθετήσει ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης, ροζ κοκαΐνης, σκόνης MDMA και υδροβουτυρικού οξέως.

Πιο αναλυτικά, κατασχέθηκαν:





  • -7- νάιλον συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού μικτού βάρους -8,15- γραμμάρια,
  • -4- νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη (η μία ροζ), συνολικού μικτού βάρους -3,24- γραμμάρια,
  • -3- μεταλλικά μπρελόκ, το εσωτερικό των οποίων περιείχε κοκαΐνη συνολικού καθαρού βάρους -0,97- γραμμάρια,
  • -2- νάιλον συσκευασίες με σκόνη mdma (τρίμματα), μικτού βάρους -1,2- γραμμάρια,
  • -11- ναρκωτικά δισκία XTC,
  • γυάλινο δοχείο χωρητικότητας 50 ml, περιέχον υδροβουτυρικό οξύ όγκου 20 ml,
  • πλαστικό δοχείο περιέχον υδροβουτυρικό οξύ όγκου 2 ml,
  • -4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι ουσίες που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω ανάλυση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Κεδίκογλου για χυδαιότητες του Greek Mafia Παππά: Μιλάμε για καταγώγιο Τρούμπας του ’50

 


Τη πλήρη διαφωνία του με την φαιδρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αθλιότητα του Greek Mafia Νίκου Παππά εξέφρασε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του κόμματος, Συμεών Κεδίκογλου, καθώς, όπως είπε, προσπάθησε να τον δικαιολογήσει.

Ο Συμεών Κεδίκογλου έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «καταγώγιο Τρούμπας του '50» και διαλόγους μαφίας, εστιάζοντας όχι μόνο στο «μπάτσος», όπως αποκάλεσε ο φαιδρός Νίκος Παππάς αστυνομικό στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως στην αποτροπιαστική φράση «να ψοφήσει ό,τι αγαπάς». «Ποια κοινή αξία μπορώ να έχω εγώ με αυτό, που είμαι στο ίδιο κόμμα;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν δικαιολογείται ένας εκλεγμένος άρχοντας να μιλάει έτσι,  συνέχισε ο Συμεών Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας: «Ντράπηκα και δεν μπορούσα να ακούσω όλο το ηχητικό». «Αυτή η γλώσσα δεν θυμίζει πεζοδρόμιο, αλλά καταγώγιο Τρούμπας του ’50», συνέχισε και κάλεσε τον εισαγγελέα και το ευρωκοινοβούλιο να επέμβουν, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον για τον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου είχε δώσει πλήρη κάλυψη στον ευρωβουλευτή της Νίκο Παππά και τις διαδικτυακές επιθέσεις του, κάνοντας λόγο για «πληρωμένα της πιστόλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για δολοφονία χαρακτήρα».



Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - Τι αναφέρει

 


Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, για «ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις» για την ίδια και το ινστιτούτο Prolepsis.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή για αδιαφάνεια στη χρηματοδότηση του ινστιτούτου, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή του χαρακτήρισε την Αθηνά Λινού «άτιμη και διεφθαρμένη».

Η Αθήνα Λινού, όπως σημειώνει και σε ανάρτησή της στο Facebook, καλεί τον Παύλο Πολάκη, εντός τριών εργάσιμων ημερών, «να ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την Prolepsis». Διαφορετικά δηλώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε χώρα του εξωτερικού, στην οποία έγιναν γνωστές οι εν λόγω αναρτήσεις.

Αθηνά Λινού
2 ώρες πριν

Πριν από λίγο επιδόθηκε στον κ. Παύλο Πολάκη το παρακάτω εξώδικο.

#ΑθηνάΛινού #Λινού #AthinaLinos

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο


Η ανεύθυνη χωρίς ίχνος σοβαρότητας Ράνια Θρασκιά είδε την Ελλάδα να καίγεται ολόκληρη και τον κόσμο σε κατάθλιψη

 



Μόνο με αυστηρό κάστινγκ θα μπορούσαν να διαλέγονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και θα πρέπει να διαθέτουν μπόλικη φαιδρότητα, αλλιώς δεν μπορούν να σταθούν χωρίς να εξαπατούν, να λένε ψέματα και να παρουσιάζουν μια άλλη Ελλάδα της προπαγάνδας του κόμματος.

Η Ράνια Θρασκιά απογοήτευσε τον κόσμο που πίστευε ότι είναι ένα σοβαρό μετρημένο άτομο, και τώρα βλέπει ότι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει που δεν φημίζεται για την ποιότητα των στελεχών του.

Άλλο την ρώταγες, άλλο σου απαντούσε, προγραμματισμένη με την κασέτα της προπαγάνδας, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ηθικής και υπευθυνότητας, έβλεπε την Ελλάδα να καίγεται ολόκληρη, τον κόσμο να έχει κατάθλιψη και να έχει καταστραφεί όλη Ελλάδα.

Απολαύστε το νούμερο Ράνι Θρασκιά :





Συνελήφθη 42χρονος Ιρακινός που παρουσίαζε ως κόρη του μια 14χρονη

 



Στη μητέρα της παραδόθηκε το 14χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ, το οποίο βρισκόταν σε προστατευτική φύλαξη στη χώρα μας, καθώς είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της.

Η ανήλικη έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες, 26/8, στις 18.15, μαζί με έναν 42χρονο, επίσης Ιρακινό, με πτήση από το Άμπου Ντάμπι.

Ο 42χρονος παρουσίαζε το παιδί ως κόρη του. Ωστόσο κατά  τον συνοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση που είναι αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, του Τμήματος S.I.Re.N.E Φινλανδίας για απαγωγή παιδιών, στέρηση προσωπικής ελευθερίας, εμπορία ανθρώπων και βιασμό.

Παράλληλα, για το κοριτσάκι κατά  τον συνοριακό έλεγχο  προέκυψε ότι είναι καταχωρημένη ως εξαφανισθείσα ανήλικη, εμφανίζοντας τα πραγματικά της στοιχεία.

Ο 42χρονος συνελήφθη και οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα.



Ξεφτιλίστηκαν στον γάμο τους και τώρα λένε δεν τρέχει τίποτα απλά με έσπρωξε επειδή του πάτησα το πόδι

 


Αφού ξεφτιλίστηκαν στο πανελλήνιο με το περιστατικό που διαδραματίστηκε την Κυριακή το απόγευμα σε γάμο στον Πύργο Ηλείας, με πρωταγωνιστές... το ίδιο το ζευγάρι, τώρα προσπαθούν να μαζέψουν την ξεφτίλα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο γάμος τους διεκόπη όταν η νύφη τη στιγμή που ακούστηκε το «η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα», πάτησε τον γαμπρό, με τον ίδιο να μην το παίρνει και τόσο ψύχραιμα, βγάζοντας τα στέφανα και αποχωρώντας από την εκκλησία, κάνοντας ξεφτίλα τον ίδιο την νύφη και όλους τους καλεσμένους με την συμπεριφορά του.

Η νύφη και αφού είχε ξεφτιλιστεί προσπάθησε να τα μαζέψει, και έτσι μίλησε στο ίδιο μέσο για το συμβάν λέγοντας πως «ουδέποτε με χτύπησε στο πρόσωπο. Ο γαμπρός όταν του πάτησα το πόδι, έβγαλε τα στέφανα, με έσπρωξε στον ώμο και βγήκε από τον Ιερό Ναό. Μετά από λίγο το μυστήριο συνεχίστηκε κανονικά».

Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, και την ξεφτίλα που θα ακολουθεί το ζευγάρι για πάντα, τόσο ο γάμος του ζευγαριού όσο και η βάπτιση του παιδιού τους, συνεχίστηκαν κανονικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζευγαριού, ήταν ένα… ατυχές γεγονός και πως ο ίδιος ο γαμπρός αναγνώρισε το λάθος του ζητώντας συγγνώμη.



Δημοσκόπηση μεγάλη πτώση για την Νέα Δημοκρατία, 5ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλληλότερος πρωθυπουργός ο ΚΑΝΕΝΑΣ


 


Μπροστά είναι η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, αλλά με μεγάλη απώλεια των ποσοστών της, και κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Interview για λογαριασμό της POLITIC και σύμφωνα με τα ευρήματά της, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός για την Ελλάδα αναδεικνύεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 48%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 11% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%.



Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Politic.gr, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεν πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας το 22,2%, ωστόσο η πτώση της είναι σημαντική, μεγάλη και πρέπει να προβληματίσει τον πρωθυπουργό γιατί εάν υπήρχε αξιωματική αντιπολίτευση σοβαρή τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα ποιο δύσκολα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται πλέον ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%. Η θέση αυτή αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%). Αυτό το αποτέλεσμα καταδεικνύει την έντονη απογοήτευση του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη που έχει καταστρέψει το κόμμα.

Η  Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με μεγάλη πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ  πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά. Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία αλλά με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά και αυτό πρέπει να προβληματίσει. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι πως ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, αρνητικό ποσοστό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να επικρατεί με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Με υψηλό ποσοστό ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι πολίτες αναδεικνύουν την ακρίβεια ως το κυριότερο, με ποσοστό 29,1%. Ακολουθούν οι τιμές της ενέργειας (17,0%) και το ύψος των μισθών και εισοδημάτων (16,4%), στοιχεία που καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία για το κόστος ζωής και την οικονομική κατάσταση.

Μόλις ένας στους δέκα θεωρεί το δημογραφικό (11,2%) και την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές (11,1%) ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με την πληρωμή των λογαριασμών να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση (23,6%), ενώ σημαντικά ποσοστά καταγράφονται επίσης για τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση έκτακτης ιατρικής ανάγκης (19,1%) και την αγορά τροφίμων (17,5%).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία της χώρας. Η έντονη αίσθηση απογοήτευσης που επικρατεί στην κοινωνία αποτυπώνεται ολοφάνερα στο γεγονός πως το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 25% που θεωρεί ότι η πορεία της είναι σωστή.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :


















Ο ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση των Χούθι της Υεμένης εναντίον δεξαμενόπλοιου υπό ελληνική σημαία


 

Στον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον δεξαμενόπλοιου υπό ελληνική σημαία, που μετέφερε 150.000 τόνους αργού πετρελαίου κι είναι πλέον ακινητοποιημένο, αναφέρθηκε χθες Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Πρόκειται για «σοβαρή απειλή για το περιβάλλον της περιοχής», τόνισε κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στα Ηνωμένα Έθνη.

Το δεξαμενόπλοιο εγείρει «τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο» και «ανησυχούμε πολύ για αυτό», επέμεινε.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι τώρα ακούμε ότι πιθανόν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά κάποιου είδους πάνω στο πλοίο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις σε αυτό το πλοίο, που θέτουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα, ανθρώπους και ναυτικούς. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στους κινδύνους πετρελαιοκηλίδων σε αυτήν την περιοχή λόγω των συνεχιζόμενων μαχών. Το ψήφισμα 2722 του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να τηρηθεί πλήρως. Καλούμε ιδιαίτερα τους Χούθι να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα», υπογράμμισε ο κ. Ντουζαρίκ.



Μικροτσίπ και αυστηρό πλαίσιο στις πωλήσεις για σκύλους και γάτες

 



Ενιαίους κανόνες με στόχο τη βελτίωση της διαβίωσης για τις γάτες και τους σκύλους εντός της κοινοτικής επικράτειας εισάγει η πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο της Ε.Ε., υπό μορφή κοινής θέσης των κρατών-μελών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν στην κατοχή τους 72 εκατομμύρια σκύλους και πάνω από 83 εκατομμύρια γάτες. Η εκτιμώμενη αξία των ετήσιων πωλήσεων γατών και σκύλων ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ ετησίως. Το 74% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η καλή διαβίωση των ζώων συντροφιάς στη χώρα τους θα πρέπει να προστατεύεται καλύτερα.

Η ισχύουσα σήμερα νομοθεσία της Ε.Ε. εφαρμόζεται μόνο σε γάτες και σκύλους που προορίζονται για επιστημονικούς σκοπούς ή μεταφέρονται για εμπορικούς σκοπούς ή με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της λύσσας και άλλων μολυσματικών νόσων. Οι εθνικοί κανόνες των κρατών-μελών διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.

Η νέα νομοθεσία αποσκοπεί στη διασφάλιση ελάχιστων εναρμονισμένων κανόνων σε ολόκληρη την Ε.Ε. και στη δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλους τους υπευθύνους επιχειρήσεων. Το νομοθετικό κείμενο αποσκοπεί στη βελτίωση της διαβίωσης των γατών και σκύλων που διατηρούνται σε εκτροφεία, εγκαταστάσεις πώλησης και καταφύγια, βελτιώνοντας παράλληλα την προστασία των καταναλωτών, διασφαλίζοντας τον θεμιτό ανταγωνισμό και καταπολεμώντας το παράνομο εμπόριο.

Η πρόταση δεν επηρεάζει μεμονωμένους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί να διαθέσει γάτα ή σκύλο στην αγορά της Ε.Ε. θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το ζώο φέρει μικροτσίπ για σκοπούς ιχνηλασιμότητας.

Η κοινή θέση του Συμβουλίου διατηρεί τις κύριες αρχές καλής διαβίωσης που προτείνει η Επιτροπή:

– να ρυθμίζεται η αναπαραγωγή με όρια επί της συχνότητας και της ελάχιστης και μέγιστης ηλικίας αναπαραγωγής,

– να απαγορεύονται ορισμένες πρακτικές αναπαραγωγής, όπως η αναπαραγωγή μεταξύ γονέων και απογόνων, μεταξύ αδελφών και ετεροθαλών αδελφών, καθώς και μεταξύ παππούδων και εγγονών,

– να απαγορεύονται οι επώδυνοι ακρωτηριασμοί, όπως η κοπή των αυτιών, η κοπή της ουράς ή η αφαίρεση νυχιών, εκτός εάν πρόκειται για ιατρική ένδειξη,

– να παρέχονται επαρκές καθαρό και πόσιμο νερό, επαρκής τροφή και κατάλληλες συνθήκες στέγασης,

– να έχουν οι σκύλοι ηλικίας άνω των 12 εβδομάδων καθημερινή πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο ή να βγαίνουν βόλτα καθημερινά.


Μικροτσίπ


Το Συμβούλιο διατήρησε επίσης διατάξεις που αφορούν τις υποχρεώσεις των υπευθύνων επιχειρήσεων και των εγκαταστάσεων:

– όλες οι γάτες και οι σκύλοι πρέπει να φέρουν μικροτσίπ και να καταχωρίζονται σε εθνική βάση δεδομένων πριν από την πώληση ή τη δωρεά τους,

– τα άτομα που φροντίζουν γάτες ή σκύλους πρέπει να κατανοούν πλήρως τη συμπεριφορά και τις ανάγκες τους,

– οι εγκαταστάσεις πρέπει να διασφαλίζουν επισκέψεις από κτηνιάτρους,

– κατά την πώληση ή τη δωρεά γατών ή σκύλων, ο υπεύθυνος για τα ζώα αυτά πρέπει να παρέχει ενημέρωση σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία.


Η κοινή θέση επιφέρει μια σειρά βελτιώσεων για την ενίσχυση της καλής διαβίωσης γατών και σκύλων:

– διευκρινίζει ότι οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων δεν πρέπει να εγκαταλείπουν γάτες ή σκύλους,

– απαγορεύει την αναπαραγωγή υβριδίων (αποτέλεσμα διασταύρωσης με άγριο είδος),

– οι θηλυκές γάτες και οι θηλυκοί σκύλοι που έχουν υποβληθεί σε δύο καισαρικές τομές δεν θα χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της καλής διαβίωσής τους,

– οι γάτες και οι σκύλοι που έχουν ακραία χαρακτηριστικά θα πρέπει να αποκλείονται από την αναπαραγωγή, ώστε να μη μεταδοθούν τα εν λόγω χαρακτηριστικά στις μελλοντικές γενιές,

– οι γάτες και οι σκύλοι που έχουν ακραία χαρακτηριστικά διάπλασης ή που έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμούς θα αποκλείονται από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, θεάματα ή εκθέσεις.

Οι εγκαταστάσεις εκτροφής που διατηρούν περισσότερες από τρεις θηλυκές γάτες ή θηλυκούς σκύλους και παράγουν συνολικά δύο ή περισσότερες γέννες ετησίως πρέπει να λαμβάνουν άδεια κατόπιν επιτόπιας επιθεώρησης από τις αρμόδιες αρχές.

Εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε. θα υπόκεινται στα ίδια ή ισοδύναμα πρότυπα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών και θα διασφαλιστεί η ιχνηλασιμότητα γατών και σκύλων.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, το κείμενο που συμφωνήθηκε θα αποτελέσει τη θέση του Συμβουλίου στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωβουλή για την οριστικοποίηση της νέας νομοθεσίας.


Πηγή




Ο 44χρονος βιαστής μαζί με τον γιό του έστησαν παγίδα στην 16χρονη με πλαστά μηνύματα από κινητό


 

Ο 44χρονος που κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 16χρονου κοριτσιού μέσα στο αμάξι του σε άδειο οικόπεδο στον Κολωνό, οδηγείται σήμερα 27/8 στο ανακριτή.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει, υπήρχε συναίνεση από την πλευρά του παιδιού.

Η υπερασπιστική γραμμή του 44χρονου φαίνεται ότι θα στηριχθεί σε μηνύματα που στάλθηκαν από το κινητό της 16χρονης, στα οποία εξομολογείται τον έρωτα της για αυτόν.

Όπως η ίδια η 16χρονη υποστήριξε στην κατάθεσή της και φαίνεται να αποδεικνύεται από βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως η εκπομπή LIVE NEWS, ο 44χρονος πήρε το κινητό της και έστελνε μηνύματα ο ίδιος στο δικό του κινητό λέγοντας πόσο τον θέλει. Με αυτό τον τρόπο ο 44χρονος προσπαθούσε να κάνει τον βιασμό να φανεί ως ερωτική επιθυμία της 16χρονης.

Το βίντεο καταγράφηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου, στην περιοχή που μένει η 16χρονη. Στα πλάνα φαίνεται το ασημί ΙΧ του 44χρονου, στο οποίο φέρεται να λάμβαναν χώρα οι βιασμοί της 16χρονης. Το όχημα το οδηγεί ο γιος του δράστη και στη συνέχεια κατεβαίνουν ο κατηγορούμενος, ο γιος του και η νυν σύντροφός του.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 16χρονης, οι τρεις τους προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στη 16χρονη. Η σύντροφος του γιου του 44χρονου πήρε το κινητό της κοπέλας κι έπειτα στάλθηκε το επίμαχο μήνυμα που ζητούσε από τον 44χρονο να συνευρεθούν ερωτικά, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πλευρά της ανήλικης.

Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα βιασμού και επικαλείται μηνύματα που υπάρχουν στο κινητό του. «Θέλω να κάνουμε έρωτα», φέρεται να γράφει ένα από τα μηνύματα.

Η 16χρονη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και κάνει λόγο για μία πλεκτάνη που έστησαν όταν κατάλαβαν ότι θα καταγγείλει τον βιασμό.

Αύριο ο 44χρονος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ η ανήλικη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν γνώση και εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.



Κατήγγειλε την μητέρα στην αστυνομία επειδή δεν την άφηνε να ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες και να βγαίνει με μεγαλύτερους


 

Αθώα κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια γυναίκα η οποία κλείδωσε στο δωμάτιο την ανήλικη κόρη της, όταν αντιλήφθηκε ότι ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές της φωτογραφίες και ύστερα έβγαινε ραντεβού με άγνωστους άντρες, με τους οποίους είχανε μεγάλη διαφορά ηλικίας.

Η σύλληψη της γυναίκας έγινε την περασμένη Πέμπτη, 22 Αυγούστου, μετά από καταγγελία της 17χρονης κόρης της, η οποία είναι μαθήτρια της Γ Λυκείου. Η ανήλικη ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η μητέρα της την έχει κλειδώσει στο δωμάτιο της και ότι την έχει χτυπήσει με ένα σκουπόξυλο.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η 17χρονη προχώρησε εκδικητικά σε καταγγελία εις βάρος της μητέρας της, καθώς οι γονείς της την επιπλήξανε και την τιμώρησαν, όταν έμαθαν ότι έβγαινε ραντεβού με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας τους οποίους γνώριζε στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο πατέρας της 17χρονης, η κόρη του χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, καθώς της είχαν απαγορεύσει τις τελευταίες ημέρες να χρησιμοποιεί το δικό της, προκειμένου να βγάζει γυμνές φωτογραφίες και ύστερα να τις ανεβάζει στο διαδίκτυο. «Δεν τις έσβηνε και τις βρήκα στο κινητό μου. Πήγαινε στο μπάνιο κρυφά και έβγαζε γυμνές φωτογραφίες για να τις ανεβάσει μετά στο ίντερνετ», είπε ο πατέρας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόσφατα αντιλήφθηκαν ότι η κόρη τους έβγαινε ραντεβού με άγνωστους άντρες καθώς ο ίδιος την είχε δει στο καφενείο με έναν άντρα, τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερο της και η μητέρα της την είχε συναντήσει στο δρόμο και σε αυτοκίνητα με διαφορετικούς άντρες. Μάλιστα, η μητέρα της ήταν αυτή που δύο φορές χρειάστηκε να την σταματήσει στο δρόμο και να ζητήσει από τους άντρες που συνόδευαν την 17χρονη να αποχωρήσουν καθώς είναι ανήλικη.

«Έμαθα ότι θα έβγαινε δύο ραντεβού την ίδια ημέρα, με διαφορετικούς ενήλικες άντρες. Η μητέρας της την βρήκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Φοβόταν μήπως κινδυνέψει το παιδί μας. Τη μάλωσε, για αυτό την κατήγγειλε την ίδια ημέρα. Το κάνει αυτό από τον Ιούνιο που σταμάτησε το σχολείο για το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι το ψιλό άκουγα. Δεν ντράπηκε», συμπλήρωσε.

Από τη πλευρά της η μητέρα του κοριτσιού αρνήθηκε ότι έχει χτυπήσει την κόρη της και επιβεβαίωσε όσα κατέθεσε ο σύζυγός της. «Θυμώνει πολύ μαζί μου όταν δεν την αφήνω να κάνει αυτό που θέλει. Γνωρίζει άντρες στο διαδίκτυο και βγαίνει μαζί τους το βράδυ. Θέλουμε να πάμε σε ψυχολόγο», σημείωσε.



Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Χαλκιδική, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

 


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, κατά το διήμερο από 23 έως 24 Αυγούστου 2024, έλεγχοι σε εταιρείες – επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε εταιρείες – επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

  • σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολούνται -18- εργαζόμενοι χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται -4- εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και -2- να μην είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και
  • σε επιχείρηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων από οικίες στο Μαρούσι

 



Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, βραδινές ώρες της 25-8-2024, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμου που είχε αφαιρέσει νωρίτερα ποδήλατο από πυλωτή οικίας, παραβιάζοντας την κλειδαριά ασφαλείας, εντόπισαν τον 42χρονο, σε κοντινό του συμβάντος σημείο, να επιβαίνει στο αφαιρεθέν ποδήλατο και τον ακινητοποίησαν.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του, εντός σακιδίου, βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Ενδεικτικά βρέθηκαν:

  • μεταλλικός κόφτης,
  • -3- κατσαβίδια,
  • μεταλλικός κάβουρας,
  • καλέμι,
  • ψαλίδι και
  • -2- γαλλικά κλειδιά.

Το αφαιρεθέν ποδήλατο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κατά την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -4- κλοπές ποδηλάτων από δύο οικίες στο Μαρούσι, ενώ ο 42χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πώς εξελίσσονται τα μεγάλα έργα υποδομών

 



Στο 56% το βόρειο τμήμα του Ε65 

Τον Μάιο του 2024, παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του Ε65 από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, συνολικού μήκους 135 χλμ. Το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό, μήκους 46 χλμ., θα παραδοθεί περίπου με την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από όπου και χρηματοδοτείται. Έχει ήδη εκτελεστεί το 56% του βόρειου τμήματος του συνολικού έργου. Επίσης, προβλέπεται η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών του αυτοκινητόδρομου Ε65 στα τμήματα Λαμία - Ξυνιάδα, Ξυνιάδα - Ανάβρα και Ανάβρα - Τρίκαλα. Αυτά θα μελετηθούν αδαπάνως για το Δημόσιο και θα κατασκευαστούν από τον Παραχωρησιούχο, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ.

Παραδόθηκε η Οδική Σύνδεση Άκτιο - Αμβρακία

Τον Ιανουάριο του 2024, παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ενιαία, ο αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 49 χλμ.. Ολοκληρώνεται, μέσα στο 2024, και ο οδικός άξονας Άκτιο - Λευκάδα.

Στο 52% ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος

Τον Ιούλιο του 2023 η πρόοδος κατασκευής του έργου υπολείπονταν του 20%. Σήμερα, το ποσοστό υλοποίησης ξεπερνά το 52%. Εκτιμάται ότι, μέχρι τέλος του έτους, το ποσοστό ολοκλήρωσης θα υπερβεί το 75%. Το πολύπαθο έργο, όπως προβλέπει και η σύμβαση, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Τον Νοέμβριο το Μετρό Θεσσαλονίκης

Η βασική γραμμή θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Συγχρόνως, ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης προς την Καλαμαριά, το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί το 2ο εξάμηνο του 2025. Μάλιστα, το τελευταίο χρόνο, υπεγράφη η Σύμβαση για τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, απελευθερώθηκαν δρόμοι που παρέμειναν κλειστοί για πολλά έτη, υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για την υλοποίηση έργων προσβασιμότητας / μετεπιβίβασης στον σταθμό «Νέα Ελβετία», ολοκληρώθηκε η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη Γενική Συγκοινωνιακή Μελέτη του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στο 35% ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης

Σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ, τα τμήματα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος και Χερσόνησος - Νεάπολη έχουν συμβασιοποιηθεί. Έχουν ήδη εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τη Χερσόνησο Ηρακλείου έως τον Άγιο Νικόλαο. Ταυτόχρονα, προχωρά η συμβασιοποίηση της παραχώρησης για το τμήμα Χανιά - Ηράκλειο. Επιπλέον η πρόοδος υλοποίησης στον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, στο Καστέλι έχει ξεπεράσει το 35%.

Προχωρά η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» ξεκίνησε από την Κατεχάκη προς τον Ευαγγελισμό, και αναμένεται να ολοκληρώσει τα περίπου 5 χλμ. μέχρι το τέλος του 2025. Ο μετροπόντικας «Νίκη» κάνει τη διάνοιξη 7,1 χλμ. από τη Βεΐκου επίσης προς τον Ευαγγελισμό, και προβλέπεται να έχει υλοποιήσει τις εργασίες μέχρι το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2026.

Τον Μάιο του 2027 ο Περιφερειακός Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκης (Flyover)

Οι εργασίες για το εμβληματικό έργο της Θεσσαλονίκης προχωρούν, με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Η παράδοση του έργου τοποθετείται για τον Μάιο του 2027. Μάλιστα, σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, υπό την ηγεσία του Υπουργείου, επιβεβαιώθηκε η επιτάχυνση υλοποίησης του έργου.

Στο 90% οι μελέτες για τον Οδικό άξονα Μπράλος - Άμφισσα

Η κατασκευή του έργου, μήκους 24 χλμ., συνεχίζεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της εκπόνησης των μελετών, έχοντας ολοκληρωθεί το 90% το πρόγραμμα γεωτεχνικών εργασιών. Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, έχει γίνει το Δικαστήριο, στις 9 Απριλίου 2024, έχει εκδοθεί η σχετική Δικαστική Απόφαση και η αντίστοιχη αναγνώριση δαπάνης, και αναμένεται η υπογραφή των Αποφάσεων δέσμευσης ποσού. Η έναρξη εργασιών έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2023. Έχουν ολοκληρωθεί, σε ποσοστό 90%, οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Η ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 15η Αυγούστου 2027.

Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον Οδικό Άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά

Το έργο, μήκους 69,5 χλμ., επανα-δημοπρατήθηκε. Έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου, έχει προχωρήσει η απόφαση κατακύρωσης και ανάθεσης της υπόψη σύμβασης, έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ενημερωθεί - πρόσφατα - η Βουλή των Ελλήνων. Ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι 54 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησαν τα έργα στον Οδικό Άξονα ΝΔ Πελοποννήσου / Τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Προχωρά η εκπόνηση μελετών, σύμφωνα με τη σύμβαση ΣΔΙΤ. Έχει γίνει η εγκατάσταση δύο εργοταξίων και υλοποιούνται πρόδρομες εργασίες.

Αναβάθμιση Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής / Τμήμα Άνω Λιόσια - Μέγαρα

Η υλοποίηση του έργου γίνεται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφού η χρηματοδότησή του είναι αποκλειστικά από αυτό. Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του υπουργείου, για το εθνικό σκέλος του, ανέρχεται σε 334 εκατ. ευρώ για το 2024, σχεδόν ίσος με εκείνον του 2023. Θα υπάρξει, λόγω της καλή εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αύξηση, με μόνιμο χαρακτήρα στα 550 εκατ. ευρώ το 2024 και πλέον τα επόμενα χρόνια.



Σε δημόσια διαβούλευση το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

 



Το αναθεωρημένο Σχέδιο έχει καταρτιστεί, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κόστους της ενεργειακής μετάβασης, προτάσσοντας τις παρεμβάσεις που είναι ωριμότερες και φθηνότερες ενώ θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος για την εθνική οικονομία. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ταυτόχρονα θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τους Έλληνες πολίτες. Έχοντας υπερκαλύψει τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο ΕΣΕΚ το 2019, για τη διείσδυση των ΑΠΕ και τη μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου, η χώρα μας θέτει, πλέον, πιο φιλόδοξους ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους. 

 Οι στόχοι που θέτει το αναθεωρημένο Σχέδιο είναι:

  • Η  μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 58,6% έως το 2030, με κεντρική επιδίωξη για την περίοδο αυτή το περαιτέρω «πρασίνισμα» της ηλεκτροπαραγωγής, με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να καλύπτουν σχεδόν το 77% των αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια στο τέλος της δεκαετίας και την ταυτόχρονη ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.
  • Η  επέκταση του εξηλεκτρισμού στους τομείς, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως οι ελαφρές μεταφορές, με στόχο ένα στα δύο νέα επιβατικά οχήματα να είναι ηλεκτρικά σε βάθος εξαετίας, ενώ έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών φόρτισης, καθώς και σε κάποιους κλάδους της βιομηχανίας.
  • Η αναβάθμιση του κτιριακού μας αποθέματος, με στόχο για αναβάθμιση περίπου 400.000 κατοικιών έως το 2030.
  • Ο ριζικός μετασχηματισμός του ενεργειακού μας συστήματος έως το 2050.


Μέριμνα για τα ζώα των πυρόπληκτων περιοχών


 


Με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου, οργανωμένη επιχείρηση με σκοπό την παροχή ικανών ποσοτήτων τροφής στα πουλιά και τα θηλαστικά πυρόπληκτων περιοχών της βορειανατολικής Αττικής.

  • Στο πλαίσιο της δράσης, η επιχειρησιακή ομάδα έριξε περισσότερους από 7,5 τόνους τροφών σε 11 διαφορετικά σημεία του Καπανδριτίου, του Βαρνάβα, του Μαραθώνα και της Πεντέλης, που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά.
  • Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το επόμενο τουλάχιστον δίμηνο, με συνεχή παροχή τροφής προς εκείνα τα είδη της άγριας πανίδας που απώλεσαν ζωτικό μέρος του βιοτόπου τους και συναντούν δυσκολίες στην επιβίωσή τους.


Αυξημένα μισθολογικά κίνητρα για ιατρικό προσωπικό στις άγονες περιοχές

 




Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, μετά το σχετικό νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, στα τέλη Ιουλίου.

Με τα κίνητρα αυτά, ένας γιατρός που πηγαίνει σε μια άγονη περιοχή -στην οποία έχουν γίνει επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις και είναι άγονες-, θα λαμβάνει το χρόνο 7.200 ευρώ επιπλέον στο μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον δήμο και άλλα. Με τα νέα κίνητρα που θεσπίστηκαν, θα γίνουν αμέσως νέες προκηρύξεις. Παραδείγματος χάρη στην Κω, μέσα στον Σεπτέμβριο, θα προκηρυχθούν και οι τέσσερις θέσεις παθολόγων.