Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Αναστάτωση στο δημαρχείο Ν. Μουδανίων - Άνδρας κρατούσε φιάλη υγραερίου και απειλούσε να την ανατινάξει




Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στα Ν. Μουδανιά. Συγκεκριμένα ένας άνδρας εισέβαλε λίγο μετά τις 11:00 στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής και σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσε μία φιάλη υγραερίου απειλώντας ότι θα την ανατινάξει.

Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από το δημαρχείο και στάθηκε απέναντι από το κτίριο. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κρατείται στο Α.Τ. Νέων Μουδανιών.



Πηγή : thestival.gr


Επιμένει να εξαπατά τους Έλληνες ο Τσίπρας για δήθεν success story



Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον Τσίπρα και ενώ κατηγορεί τον Σόιμπλε ότι δεν είναι καλά στην ψυχή τους ο ίδιος συνεχίζει να ζει στον κόσμο του υποσχόμενος success story γνωρίζοντας ότι συνεχίζει να εξαπατά εδώ και δύο χρόνια τους Έλληνες χωρίς να ξέρει και ο ίδιος τι συμβαίνει στην δικιά του ψυχή.

Το έγκλημα του Τσίπρα είναι κατα εξακολούθηση και κατά πλήρη συνείδηση ότι διαπράττει απάτη!!!

Διαβάζουμε στο thetoc.gr

Επιμένει στο success story ο Τσίπρας:Το 2017 βγαίνουμε στις αγορές

Για success story με «εντυπωσιακή αλλαγή πορείας» της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση για το υπερταμείο συνεπενδύσεων.

Για success story με «εντυπωσιακή αλλαγή πορείας» της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση για την ενεργοποίηση του υπερταμείου συνεπενδύσεων. «Σταθεροποιήσαμε το τραπεζικό μας σύστημα με μια πολύ πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση» είπε και προέβλεψε ότι το 2017 η Ελλάδα θα επιτύχει «αυτόνομη έξοδο στις αγορές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ, που, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα, διατύπωσε τη βαθιά του πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο πολυετές τούνελ που είχε μπει.  

Η οικονομία σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι ανάκαμψης και η αλλαγή πορείας είναι ιστορικών διαστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι η οικονομία βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε μάλιστα έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται πρώτη στις μεταρρυθμιστικές αλλαγές για το 2015. Mια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και σχεδόν όλες τις χώρες του Eurogroup, στο οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πάντα ομοφωνία συμπλήρωσε.  Το νέο ταμείο θα συγκεντρώσει πόρους 260 εκατ. ευρώ με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία άνω του ενός δισ., όπως υπολόγισε ο κ. Τσίπρας.






Τόλμησες να βγάλει φωτογραφία την αυτοκινητοπομπή του χαρούμενου Τσίπρα;;; Εεεεεεεε;;;;



Πάρτε το αλλιώς γιατί σας έχει κάνει χειρότερο από τον ίδιο ο Τσίπρας!! 

Πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη στον καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη πρώην Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων το οποίο παραπέμπει σε άλλες εποχές που τὰ 'σκιαζε ἡ φοβέρα καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά

Αντιγράφω: 

«Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού (…) Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα; Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας (…) Mου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής (…)».

Η καταγγελία είναι του καθηγητή Diomidis Spinellis (πρώην Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων). Λίγες ώρες μετά, το βράδυ, στον ίδιο δρόμο, μια συμμορία χουλιγκάνων έκαψε τρία τρόλεϊ και κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε. Χέυδεν και Πατησίων όμως, απειλήθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού και η επέμβαση ήταν αστραπιαία. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας πάει περπατώντας στο γραφείο ή έστω με τη μοτοσυκλέτα που είχε και στη Νίσυρο όταν γνώρισε τον κ.Καμμένο. Άλλωστε, όπως είπε και στην Κρήτη «εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με τους αγρότες». Να κατεβάσουν, λοιπόν, τις κάμερες στο Ηράκλειο και τα κινητά στην Πατησίων.

Προσοχή! Τώρα περνάει ο πρωθυπουργός. Ημιανάς! Πέρασε.




Facebook: Στοιχεία για 398 χρήστες μας ζήτησε η Ελλάδα μόνο το α' εξάμηνο του 2016




Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ποινικές περιπτώσεις, αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο

Περισσότερα από ποτέ ήταν φέτος τα αιτήματα άρσης απορρήτου που δέχθηκε το facebook από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, όπως δείχνει η έκθεση διαφάνειας της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Την ίδια στιγμή όμως, τα αιτήματα που αφορούσαν στην αφαίρεση αναρτήσεων ήταν λιγότερα φέτος, από κάθε άλλη χρονιά. 

Συνολικά, αναφέρει το facebook, τα αιτήματα ήταν κατά 27% περισσότερα, δηλαδή 59.229 αντί 46.710 του προηγούμενου εξαμήνου (Ιούλιος - Δεκέμβριος 2015). Αντίθετα, το ποσοστό των κυβερνητικών αιτημάτων για να «κατέβει» μια ανάρτηση που θεωρείτο παράνομη, μειώθηκε κατά 83%, από τις 53.829 σε 9.633. Το ίδιο το Facebook εξηγεί την μεγάλη αυτή πτώση και εξαιτίας μιας και μόνης φωτογραφίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου του 2015. 

Από το σύνολο των αιτημάτων άρσης απορρήτου, 3.016 περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν «επείγουσες», δηλαδή αφορούσαν ζητήματα «άμεσου κινδύνου, σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου». 

«Δεν δίνουμε στις κυβερνήσεις απευθείας πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών μας», δήλωσε Κρις Σοντερμπι, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Facebook και υπεύθυνος για την έκθεση και τόνισε πως «η εταιρεία εξετάζει κάθε αίτημα της κάθε κυβέρνησης ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τη χώρα, και δεν διστάζει να τα αμφισβητήσει, εφόσον στερούνται νομιμότητας».

Το facebook έχει αναρτήσει την έκθεση για όλα τα κράτη ξεχωριστά. Στην Ελλάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι ζητήθηκαν δεδομένα για 398 χρήστες, σε 326 αιτήματα, από τα οποία ικανοποιήθηκε έστω και σε ένα μέρος τους, το 72,08%. Από τα αιτήματα αυτά «επείγοντα» χαρακτηρίστηκαν τα 84 και αυτά ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 86,90%.




Πηγή : protothema.gr


Στους 71 οι νεκροί από κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο που περιείχε αλκοόλ




Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το μαζική δηλητηρίαση στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, μετά από κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο αλκοόλ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανήλθαν σε 71.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, η συσκευασία με το λάδι έφερε ετικέτα όπου αναγραφόταν ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, καθώς περιέχει μεθανόλη, μία τοξική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιψυκτικό, παρότι κάποιες φορές «καταναλώνεται όπως το αλκοόλ» εξαιτίας της χαμηλής τιμής της.

Η τιμή της βότκας που διατίθεται επισήμως στο εμπόριο έχει γίνει απαγορευτική για εκατομμύρια Ρώσους, κυρίως κατοίκους της υπαίθρου όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό.

Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, σχεδόν 25 εκατομμύρια Ρώσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά από νόμιμους πωλητές.

Χθες Τετάρτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την πώληση των φαρμακευτικών ή καλλυντικών παρασκευασμάτων που περιέχουν αλκοόλ και διατίθενται στο εμπόριο ώστε "να μειωθεί η κατανάλωσή τους".



Πηγή : ethnos.gr


Επίθεση Σόιμπλε σε Τσίπρα: Καμία κατανόηση όταν κατηγορεί τη Γερμανία!



Αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, διαμηνύοντας πως δεν έχει καμία κατανόηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία πως θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους.

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει «φουντώσει» τις τελευταίες μέρες και ειδικά από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε το επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιλέγει να δώσει συνέχεια μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit που κυκλοφορεί την Πέμπτη (22.09.2016). Ο δημοσιογράφος επισημαίνει στον Γερμανό υπουργό πως στη νότια Ευρώπη είναι διαδεδομένη η άποψη πως η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων. Αλλά εκείνος έχει, φυσικά, άλλη άποψη. Και κάθε του λέξη είναι καρφί για την Ελλάδα...

«Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της», απαντά ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται πως το "πάγωμα" των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ήταν δική του απόφαση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν την... υποκίνησε κιόλας. Όταν η εφημερίδα παρατηρεί πως το "πάγωμα" ήρθε γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα, ο Σόιμπλε απαντά: «Όχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».

Όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως ίσως βοηθούσε περισσότερο εάν έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες άλλων χωρών, απαντά: «Κατανόηση δεν σημαίνει ότι δέχεσαι χωρίς αντίρρηση τα πράγματα όταν πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Το να δημιουργείς χρέη χωρίς όριο προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια».


Πηγή: Deutsche Welle, newsit.gr


Ο Γιάννης άφησε και πάλι άφωνους Θεατές και τον Λεμπρόν.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε και πάλι άφωνους θεατές και παίκτες με το αναμφισβήτητο ταλέντο του να σκοράρει.

 Στα 32 λεπτά που έπαιξε πέτυχε 28 πόντους (6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 13/14 βολές), είχε  5 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, και είχε 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος. 

Ο «Greek Freak» όπως τον φωνάζουν στο ΝΒΑ ήταν ο καλύτερος παίκτης για το Μιλγουόκι με τον Πάρκερ να ακολουθεί με 27 πόντους και 4/5 τρίποντα. 

Ο αντίπαλος του Γιάννη ΛεΜπρον σημείωσε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4/7 τρίποντα σε 34 λεπτά.




ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση "σκοτώνει" την έντιμη επιχειρηματικότητα και βυθίζει την οικονομία




Η υπερφορολόγηση μεταφέρει την οικονομική δραστηριότητα στη «μαύρη» οικονομία και σκοτώνει την έντιμη επιχειρηματικότητα. Χαρακτηριστικά της υπερφορολόγησης είναι όχι μόνο οι de facto υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές που πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι αλλά και  η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα λουκέτα, η απόσυρση επαγγελματικής ιδιότητας από την αγορά, η μετανάστευση επιχειρήσεων και εργαζομένων κ.ο.κ. Οργανωμένες επιχειρήσεις υφίστανται τις επιπτώσεις της φορολογικής τους συνέπειας καθώς ο ανταγωνισμός οξύνεται με άλλες επιχειρήσεις που καταφεύγουν στην φοροδιαφυγή και την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία για να επιβιώσουν. 

Στα νοικοκυριά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, χωρίς να φοροδιαφεύγουν, φορολογούνται κατά τρόπο άδικο και κοινωνικά μη βιώσιμο, όταν ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες από αγροτική εκμετάλλευση, ενοίκια, τόκους, μετοχές, κεφάλαιο κλπ δηλώνουν εισοδήματα που προσβάλλουν την νοημοσύνη όλων μας. 

Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ταυτόχρονα, ενώ έχει πλέον αρχίσει να γίνεται αποτελεσματικότερος και αποδοτικότερος για τα δημόσια έσοδα, δεν έχει καταφέρει να φέρει στην επιφάνεια την κρυμμένη φορολογητέα ύλη, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους συνεπείς φορολογουμένους. Όταν οι επιχειρήσεις σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες φορολογούνται με φορολογικό συντελεστή 40,3% κατά μέσο όρο, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τον 6ο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή, με το 51% των προ φόρων κερδών τους να απορροφάται στην πληρωμή εταιρικού φόρου (22,4%) και φόρου στην εργασία (27,7%). Επίσης, το 92,5% των φορολογικών εσόδων φυσικών προσώπων καταβάλλεται από το 33% των φορολογουμένων που δηλώνουν εισόδημα άνω των €10000 τον χρόνο, ενώ το υπόλοιπο 67% των φορολογουμένων δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα €3055, ή €255 τον μήνα, και πληρώνουν μέσο φόρο €114, ή €9,5 τον μήνα. 

Σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές, το εισόδημα που δηλώνεται από φυσικά πρόσωπα είναι €74 δισ. όταν το εισόδημα των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία διαθεσίμου εισοδήματος της ΕΛΣΤΑΤ,  ανέρχεται σε €155 δισ.  περίπου (χωρίς παροχές σε χρήμα και είδος),  και, όταν το ΑΕΠ της χώρας είναι γύρω στα €175 δισ. Επιπλέον με το ύψος των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, επιβαρύνσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, καυσίμων κ.ά.), το κράτος απομυζά σημαντικό ποσοστό του εισοδήματος των φορολογουμένων, χωρίς να απολαμβάνουν αξιόλογες δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κ.ά.) για τα οποία δαπανούν από το υστέρημα των εισοδημάτων τους! 


  • Οι εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και με μειωμένους ρυθμούς ενώ ο κύκλος εργασιών στις υπηρεσίες, σε γενικές γραμμές, σταθεροποιείται αν και σε χαμηλά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, επίπεδα και ακολουθώντας τις δομικές αλλαγές της αγοράς εργασίας με αύξηση του δανεισμού εργαζομένων, την ώρα που οι ενδείξεις σταθεροποίησης στο λιανικό εμπόριο ενισχύονται. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, για το σύνολο της οικονομίας, συνεχίζει την πορεία ελαφριάς ενίσχυσης και η δύναμη του εμπορικού στόλου με Ελληνική σημαία σταθεροποιείται πάρα τη διατήρηση ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.  Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξάνουν πλέον με πιο ήπιους ρυθμούς, αφήνοντας τη συγκράτηση ταμειακών δαπανών και τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων ως τους βασικούς συντελεστές της παραπέρα διεύρυνσης του, πολύ υψηλού πλέον, πρωτογενούς πλεονάσματος.


  • Το συνονθύλευμα “καλών πρακτικών” που έχουν εφαρμοστεί στην αγορά φαρμάκου δημιούργησε στρεβλώσεις που σταδιακά θέτουν σε αμφιβολία τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου. Η ολοκληρωμένη και ισορροπημένη, για όλους –εγχώριους παραγωγούς, εισαγωγείς, φαρμακοποιούς και αποθήκες, γιατρούς και ασθενείς-, αναμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει και η αγορά να λειτουργήσει ώστε και ο ασθενής να λάβει την αγωγή που χρειάζεται και να εκλογικευτούν οι επιβαρύνσεις των ασφαλιστικών ταμείων . Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής φαρμάκου είναι επιτακτική για την επιβίωση της εγχώριας παραγωγής (πιο οικονομικών και άρα σε μειονεκτική θέση με το υφιστάμενο σύστημα) φαρμάκων αλλά και την επάρκεια εφοδιασμού της αγοράς με καινοτόμες θεραπείες. Είναι, όμως, και απολύτως απαραίτητη για την απελευθέρωση πόρων που θα αξιοποιηθούν για την καλύτερη κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών ειδικά των ασθενέστερων οικονομικά πληθυσμιακών στρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται η αλλαγή της δομής αποζημίωσης φαρμακείων και αποθηκών, ώστε να ενθαρρυνθεί η προώθηση πιο οικονομικών φαρμάκων, και να εξορθολογιστεί το μέτρο του clawback που σήμερα επιμερίζεται μόνο σε παραγωγούς και εισαγωγείς. Παράλληλα, η τήρηση της αυστηρής χορήγησης αντιβιωτικών φαρμάκων με συνταγή πρέπει να πλαισιωθεί από την εφαρμογή αυστηρών θεραπευτικών πρωτοκόλλων, μητρώων ασθενών, ανάλυσης των ηλεκτρονικών δεδομένων και την ενίσχυση της ικανότητας του κράτους να λειτουργεί με επιτροπές διαπραγμάτευσης και να αξιολογεί τον ίδιο το βαθμό καινοτομίας των φαρμάκων. Έτσι θα μπορέσει να συγκρατηθεί η υπερσυνταγογράφηση (σήμερα στην Ελλάδα χορηγούνται σχεδόν 70 εκατ. συνταγές το χρόνο) και η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να απαγκιστρωθεί από την αδιάκριτη μείωση της αποζημίωσης τόσο των ημεδαπών παραγωγών όσο και των εισαγωγέων καινοτόμων φαρμάκων, εξασφαλίζοντας ισορροπία ανάμεσα στην κάλυψη των αναγκών θεραπείας και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.



Πηγή






Αυγενάκης : Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, το λαϊκισμό και την κοροϊδία του κ. Τσίπρα




Λευτέρης Αυγενάκης 
Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας



Ο κ. Τσίπρας με ένα διάγγελμα που θα μείνει στην ιστορία ως άλλο ένα επεισόδιο της λαϊκιστικής σάτιρας που παρακολουθούμε από τον Ιανουάριο του 2015, κοροϊδεύει αναίσχυντα άλλη μία κοινωνική ομάδα τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Παρουσιάζει μία εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη και την ίδια ώρα εξαιτίας αυτής της κίνησης παγώνει τη διαπραγμάτευση για την λήξη της αξιολόγησης. Μιας διαπραγμάτευσης που ο κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο μας έλεγαν ότι τελειώνει από τον Οκτώβριο και ότι «οποιαδήποτε παράταση της αναμονής θα είναι βλαπτική για την ελληνική οικονομία».

Τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες και η κυβέρνηση αγνοώντας τις δεσμεύσεις που η ίδια είχε αναλάβει υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, αποφασίζει να τινάξει στον αέρα την αξιολόγηση; Πολύ απλά βλέπει ότι ο ισχύων πολιτικός συσχετισμός είναι πλέον μη αναστρέψιμος. Ότι και να κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, η Νέα Δημοκρατία βαδίζει με τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, ενώ, παράλληλα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται και η δημοφιλία του κ. Τσίπρα εξαϋλώνεται. 

Ο κ. Τσίπρας ψάχνει οδό διαφυγής για να σώσει ότι μπορεί. Τζογάρει για άλλη μια φορά στην πλάτη των πολιτών. Πίσω από το έκτακτο αυτό επίδομα κρύβεται ο φτηνός τακτικισμός. 

Θα περίμενε κανείς απέναντι σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως αυτή των συνταξιούχων, η κυβέρνηση να έδειχνε ένα ελάχιστο ίχνος σεβασμού για τους κόπους και τις θυσίες των τελευταίων ετών.  Αντίθετα, χρησιμοποιεί τους χαμηλοσυνταξιούχους ως επικοινωνιακή ασπίδα εκβιάζοντας κοινωνικές ομάδες, πολιτικά κόμματα και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το ίδιο έκανε πριν λίγο καιρό με του δημοσίους υπαλλήλους μοιράζοντας … δώρα. Ωστόσο, στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τους συνταξιούχους ως άσσο στο μανίκι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι πολιτικού τζόγου.


Με πρωτοφανές θράσος ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός κ. Παππάς απευθυνόμενος ειρωνικά στους βουλευτές της ΝΔ τους προκαλεί να αντιμετωπίσουν τους συμπολίτες τους συνταξιούχους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Την ώρα που ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας απέφυγε να συναντηθεί με τους συνταξιούχους όταν αυτοί διαδήλωναν έξω από το Μαξίμου. Ενώ, στην Ελλάδα πουλάνε πολιτική «μαγκιά», στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας συναντιέται με την κα. Μέρκελ για να λήξει την παρεξήγηση, ενώ ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως «ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε για τη 13η σύνταξη». 

Πλέον η στρατηγική τους είναι ξεκάθαρη εντός και εκτός χώρας. Θα προσπαθήσουν να μείνουν στην εξουσία μέχρι την τελευταία στιγμή και με κάθε κόστος, για να καλύψουν την κυβερνητική τους φιλοδοξία και για να βολέψουν όσους πολιτικούς τους φίλους μπορούν. Και όταν δουν ότι ο δρόμος τελειώνει θα επιχειρήσουν ηρωική έξοδο που θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν στις επόμενες εκλογές. 

Μόνο που πλέον οι Έλληνες θα θυμούνται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που έκοψε το ΕΚΑΣ, ο «κομμουνιστής» κ. Κατρούγκαλος ήταν αυτός που έκοψε τις συντάξεις. Ο κ. Φίλης κατήργησε την αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση στην παιδεία, ενώ ο κ. Σκουρλέτης εμπόδισε κάθε μεταρρύθμιση στην ενέργεια. 

Σήμερα οι Έλληνες ξέρουν ότι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε επιτέλους από την πολυετή κρίση είναι αυτός της ευθύνης και της αλήθειας που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε στους πολίτες τη «Συμφωνία Αλήθειας» 

αναπτύσσοντας έναν αξιόπιστο και ρεαλιστικό οδικό χάρτη για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ένα σχέδιο που προβλέπει αλλαγή του μείγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι ώστε να προσελκύσει η χώρα άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ την επόμενη πενταετία, που θα δημιουργούν 120.000 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας το χρόνο.
Ειδικότερα, ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει 4 βασικούς άξονες: 
α) σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών (κατά 20% τον 1ο χρόνο και κατά 10% τον 2ο), μείωση του συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (24% στον 1ο χρόνο και 20% στον 2ο), περιορισμός στη φορολόγηση των μερισμάτων από το 15% στο 5%, κλπ. Η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα επιτρέψει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να αναπνεύσουν οικονομικά, με στόχο όχι μόνο να βελτιώσουν τη φορολογική τους συμμόρφωση, αλλά και να επενδύσουν στις αναπτυξιακές τους δυναμικές. 


β) προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία. Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, ένα Κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο, αλλά θα διευκολύνει το επιχειρείν.


γ) ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, όπου περιλαμβάνει: αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, καθώς και αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, προκειμένου να ανασάνουν, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσο και οι επιχειρήσεις, για να δώσουν πνοή στην επιχειρηματική τους ζωή και να αποκτήσουν ρεαλιστική ελπίδα για το μέλλον.


δ) εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενός θεσμού που πρώτη η ΝΔ επέμεινε στην εφαρμογή του, καθώς συνιστά μια ουσιαστική στήριξη σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα σε ακραία φτώχεια.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεν αντέχει η οικονομία, δεν αντέχει η κοινωνία μας. Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, το λαϊκισμό και την κοροϊδία. 

Η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να ακολουθήσει ένα σύγχρονο, τολμηρό, φιλελεύθερο μοντέλο παραγωγής πλούτου. Μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της για να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους πολλούς. Μπορεί να γίνει η Ελλάδα που θέλουμε να ζούμε, η Ελλάδα που θέλουμε να υπηρετούμε.




Μεταβολισμός: Οι 8 τροφές που τον αυξάνουν με φυσικό τρόπο



Ο μεταβολισμός σας εξαρτάται εν μέρει από τη γενετική σας προδιάθεση, αλλά μπορείτε να τον αυξήσετε με φυσικό μέσω της κατάλληλης διατροφής.

Δείτε με ποιες τροφές θα αυξηθεί ο μεταβολισμός σας και θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να χάσει πιο εύκολα τα περιττά κιλά που ενδεχομένως έχετε:

Ασπράδια αυγών: Τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε καλής ποιότητας αμινοξέα, τα οποία διατηρούν τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα. Τα αυγά είναι επίσης τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D.

Άπαχο κρέας: Το άπαχο κρέας είναι γεμάτο σίδηρο. Οι τυχόν ελλείψεις που έχετε σε βασικά μέταλλα μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Πρέπει να καταναλώνετε 3-4 μερίδες τροφών που είναι πλούσιες σε σίδηρο, όπως το κοτόπουλο ή τα εμπλουτισμένα με διάφορα μέταλλα δημητριακά.

Νερό: Αν είστε ακόμη ήπια αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά. Συμβουλή: πίνετε κρύο νερό, το οποίο αναγκάζει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει περισσότερες θερμίδες για να ζεσταθεί.

Πιπεριές τσίλι: Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που μπορεί να ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο του μεταβολισμού σας. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι σε ένα γεύμα σας μία φορά την ημέρα. Επίσης, οι πιπεριές τσίλι είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C.

Καφεΐνη: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Physiology & Behavior έδειξε ότι ο μέσος μεταβολικός ρυθμός των ατόμων που καταναλώνουν καφέ με καφεΐνη ήταν 16% υψηλότερος από εκείνων των ατόμων που καταναλώνουν καφέ χωρίς καφεΐνη.

Πράσινο τσάι: Περιέχει επιγαλλοκατεχίνη, μια ουσία που, σύμφωνα με πολλές έρευνες, αυξάνει τον ρυθμό καύσης του λίπους.

Δημητριακά ολικής άλεσης: Τα δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος επειδή απαιτούν επιπλέον προσπάθεια για να αφομοιωθούν από τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το άσπρο ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά. Επίσης, οι τροφές με δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι και το πλιγούρι βρώμης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φακές: Περίπου το 20% των γυναικών έχει ανεπάρκεια σιδήρου, η οποία επηρεάζει άμεσα το πόσο αποτελεσματικά μπορεί το σώμα σας να κάψει θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φακές παρέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο.




Πηγές : health.com, iatropedia.gr


Χιόνι στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια!



Λευκά Χριστούγεννα για πρώτη φορά στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια. 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Αλγερία μετά από μια έντονη χιονόπτωση, στην πόλη Ain Sefra ενώ κάτι παρόμοιο είχε συμβεί εκεί τον Φεβρουάριο του 1979.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Karim Bouchetata με τους χωρικούς να κοιτούν έκπληκτοι το χιονισμένο τοπίο. 

Το χιόνι κάλυψε τους αμμόλοφους της ερήμου και έμεινε για μία ημέρα στην πόλη, η οποία είναι περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από τα όρη του Άτλαντα.



Πηγή: perierga.gr


Νέα Δημοκρατία : Η κοινωνία δεν θα γίνει όμηρος των κουκουλοφόρων




Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, είχε ο  αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ την ανησυχία του για την πρόσφατη έξαρση της ανεξέλεγκτης δράσης περιθωριακών ομάδων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, διότι θεωρούμε ότι η κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας και της αυθαιρεσίας από οργανωμένες ομάδες του περιθωρίου, έχει πλέον καταστεί εκρηκτική.

Την ίδια ώρα, η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες τείνει επιδεινούμενη.

Ζητήσαμε ενημέρωση για την απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ από νοσηρούς εγκεφάλους, οι οποίοι, μάλιστα, επαίρονται για τοις πράξεις τους μέσα από ιστοσελίδα του λεγόμενου αναρχικού χώρου.

Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια με στόχο ανυπεράσπιστους καταναλωτές και παιδιά.  

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να μετατραπεί σε όμηρο των εγκληματικών στοιχείων που κρύβονται πίσω από κουκούλες.

Αυτό ισχύει και για τα κρούσματα βίας και τις πυρπολήσεις δημόσιας περιουσίας, με πιο πρόσφατες εκείνες των τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας, όπου κινδύνευσαν επιβάτες και οδηγοί.

Οι νησίδες της ανομίας είναι ασύμβατες με ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος.

Η Αστυνομία, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση.

Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις για κανέναν λόγο».


Στο ναδίρ η Βουλή, με τσουνάμι τροπολογιών



Στο χειρότερο σημείο, συγκριτικώς με όσα συνέβησαν τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε χθες η νομοθετική διαδικασία, με ευθύνη της κυβερνώσας πλειοψηφίας: Με «όχημα» το τελευταίο νομοσχέδιο του 2016, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε ένα βομβαρδισμό της εθνικής αντιπροσωπείας με τροπολογίες, στο σύνολό τους εκπρόθεσμες και άσχετες με το συζητούμενο νομοσχέδιο (για το χωροταξικό) και με τις οποίες τακτοποιούνται υποθέσεις, κλείνουν εκκρεμότητες και εξυπηρετούνται συμφέροντα μικρών ή μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων. Την τελευταία διετία, το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο, πλην όμως χθες στο Κοινοβούλιο, κατά γενική ομολογία, ξεπεράστηκαν όλα τα όρια: Κατατέθηκαν 19 υπουργικές τροπολογίες, ορισμένες εκ των οποίων συνιστούσαν αυτόνομα νομοσχέδια με πολλές διατάξεις, και 27 βουλευτικές, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκαν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν αποδεκτές.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης υποστήριξε πως βάσει στατιστικών στοιχείων που διέθετε, η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε αρνητικότερο του σημερινού «ρεκόρ» και υπό την έννοια αυτή χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, που ήδη ήταν πολλές και διαρκείς, ως υποκριτικές και αδικαιολόγητες. Οπως, όμως, στελέχη της αντιπολίτευσης σχολίασαν αμέσως μετά, ακόμη και από τα εν λόγω «στατιστικά» προκύπτει ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2014, επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, είχαν κατατεθεί 12 υπουργικές τροπολογίες, ενώ αυτήν τη φορά κατατέθηκαν επτά περισσότερες.

«Εχουμε έναν όγκο τροπολογιών. Διαβάζουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και το συγκρίνουμε με την τροπολογία και βλέπουμε ότι η τροπολογία πολλές φορές υπερβαίνει και σε άρθρα το ίδιο το νομοσχέδιο», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ιω. Κεφαλογιάννης, για να προσθέσει: «Εμείς θεωρούμε αυτήν την πρακτική μια κακή νομοθέτηση. Δυστυχώς, είναι μια συνέχεια της κακής νομοθέτησης που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αντί, μάλιστα, να τα υπερβούμε αυτά, βλέπουμε ότι στην ουσία όχι μόνον το παρατείνει, αλλά πολλές φορές γίνεται και με τρόπο πολύ χειρότερο απ’ αυτόν που είδαμε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια».

Νωρίτερα, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Ιω. Μανιάτης τόνιζε: «Εδώ γίνεται κάτι ντροπιαστικό. Το νομοσχέδιο έχει 17 άρθρα και έχουν κατατεθεί 19 τροπολογίες. Η Βουλή γίνεται “πλυντήριο” της ανικανότητας της κυβέρνησης. Το προεδρείο πρέπει να προφυλάξει το Κοινοβούλιο, την αξιοπρέπεια του σώματος, από αυτό τον εξευτελισμό». Για «κατάντια» και «τροπολογιομανία» μίλησε ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι) και τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας: «Τα νομοσχέδια έχουν γίνει οι ξενιστές των τροπολογιών, για να συντηρήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πελατειακό κράτος και να νομιμοποιήσει το ρουσφέτι».

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν, νέο κύμα τροπολογιών «πλαισίωσε» άλλο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπ. Δικαιοσύνης.

Τακτοποίηση εργαζομένων στην καθαριότητα


Με μια ασαφώς γενικόλογη «αιτιολογική έκθεση» και με μια 16 γραμμών παράγραφο, η κυβέρνηση μέσω σχετικής εκπρόθεσμης τροπολογίας στο Χωροταξικό, «τακτοποίησε» άγνωστο αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρατείνοντας την ισχύ των συμβάσεων κατά ένα χρόνο και ταυτόχρονα «πάγωσε» τις επίσης άγνωστου αριθμού ανάλογης ειδικότητας προσλήψεις οι οποίες έγιναν στους ΟΤΑ με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ! Για τους τελευταίους, η κυβερνητική πρόβλεψη είναι ότι θα περιμένουν για να εργασθούν τουλάχιστον ένα έτος.

Πρόκειται για τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα όταν καταγράφηκαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν δικαιολογείται η έντονη αντίδραση: «Αντικειμενικά δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Είναι εργαζόμενοι άνθρωποι στην καθαριότητα. Δεν μιλάμε για θέσεις σε υψηλή ιεραρχία».

Αναφερόμενος στην ουσία της ρύθμισης, ο κ. Μ. Βορίδης είπε: «Εγιναν προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και στους ΟΤΑ. Οι προσλήψεις αυτές παρατάθηκαν μέχρι το 2016. Κρίθηκαν οι προσλήψεις αυτές μη σύννομες, από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν οι Οργανισμοί. Το γεγονός, λοιπόν, αυτό οδήγησε στο να καταγγέλλονται πλέον οι συμβάσεις, να λήγουν οι συμβάσεις αυτές, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν. Προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Υπάρχουν ήδη οι πρώτες κρίσεις διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, που χάνουν τις υποθέσεις οι εργαζόμενοι, γιατί και τα δικαστήρια κρίνουν ότι δεν είναι σύννομες οι προσλήψεις αυτές.

Και έρχεται εδώ η κ. Γεροβασίλη και αντί να συμμορφωθεί και να δώσει λύσεις, τι κάνει; Παρατείνει αυτές τις συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017. Και έρχονται οι φορείς και λένε: “Μα, εμείς έχουμε κάνει διαδικασία ΑΣΕΠ και μπορούμε αυτούς που χρειαζόμαστε να τους προσλάβουμε συννόμως με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ”. Και τι λέει η κ. Γεροβασίλη; “Να τους προσλάβετε, αλλά αφού έχει τελειώσει, μετά τις 31/12/2017, το 2018”. Με συγχωρείτε, είναι σοβαρή νομοθέτηση αυτή; Ερχεστε δηλαδή και λέτε βάλαμε τους δικούς μας, τώρα υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούν να πληρωθούν, οι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάει με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, να περιμένουν, γιατί εμείς φέρνουμε ακόμη μια παράνομη παράταση αυτών των συγκεκριμένων θητειών».

«Νέα γενιά αυθαιρέτων»

Αλλη περίπτωση ικανοποίησης ιδιαίτερων συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, είναι εκείνη η οποία προκύπτει από βουλευτική τροπολογία, την οποία υπογράφει η κ. Ευαγγελία Καρακώστα και αφορά τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα πολίτες, ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίζεται. Για «νέα γενιά αυθαιρέτων» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ι. Κεφαλογιάννης.

Αποδεκτή, επίσης, έγινε τροπολογία του κ. Γ. Μπαλαούρα, η οποία προβλέπει τη «διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών» για τρία ΝΠΙΔ για πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί ως αποζημίωση «για αυθαίρετη κατάληψη χώρων του ελληνικού Δημοσίου (εντός της πρώην αμερικανικής βάσης του Ελληνικού, του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά).

«Μέριμνα» για αιρετούς Αυτοδιοίκησης

Ειδικό ενδιαφέρον για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιδεικνύεται εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των τροπολογιών που κατέθεσαν και οι οποίες έγιναν αμέσως αποδεκτές από την κυβέρνηση. Δύο είναι οι χαρακτηριστικότερες εξ αυτών:

• Η πρώτη, που υπογράφεται από τους βουλευτές Μαρία Θελερίτη, Σπ. Λάππα και Αν. Πρατσόλη, προβλέπει τη διαγραφή βεβαιώσεων που αφορούν πρόστιμα για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, τα οποία έχουν επιβληθεί με αποφάσεις των Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. Οι βουλευτές αιτιολογούν τη συγκεκριμένη κίνησή τους, υποστηρίζοντας πως πρέπει «να εξαλειφθούν αδικίες που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου». Ωστόσο, ούτε το πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις αναφέρουν, ούτε τι ακριβώς θεωρείται «ακραία εφαρμογή του νόμου», διευκρινίζουν. Από μια πρώτη ανάγνωση της επίμαχης τροπολογίας, φαίνεται πως αφορά περιπτώσεις των περιφερειακών και όχι των γενικών εκλογών. Το κείμενό της έχει ως εξής: «Διαγράφονται από χρηματικούς καταλόγους βεβαιώσεις που αναφέρονται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων των άρθρων 9, 10 και 11 του ν. 3870/2010, συνυπολογιζομένων των προϋποθέσεων του άρθρου 22 του ν. 4147/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 72 του ν. 4257/2014». Φυσικά, απουσιάζει από το κείμενο της τροπολογίας και η «κοστολόγησή» της: Η διαγραφή προστίμων συνεπάγεται απώλεια εσόδων για το κράτος, αγνώστου ύψους. Στο Περιστύλιο ακούστηκαν σχόλια καυστικά, περί «εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων των βουλευτών, από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης».

• Η δεύτερη φέρει την υπογραφή 11 βουλευτών –με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Σπ. Λάππα– και αφορά επίσης θέματα δημάρχων: συγκεκριμένα, ζητείται να παρασχεθεί (και με αναδρομική ισχύ) η δυνατότητα-ευχέρεια των ΟΤΑ να παραιτούνται από ένδικα μέσα, ή να συνάπτουν δικαστικούς ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στις εργατικές δίκες.

Αλλη τροπολογία, αυτή τη φορά υπουργική, προβλέπει αναδρομική ισχύ (από 1/1/2016) των αποφάσεων για καταβολή αποζημιώσεων υπερωριακής απασχόλησης στο προσωπικό των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, και των νομικών προσώπων αυτών.

Με τη διά τροπολογίας νομοθέτηση, επίσης για θέματα από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευθετούνται και ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Θησέας», «μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, καθώς και των τεχνικών τους υποδομών». Ειδικότερα, με τη χθεσινή νέα ρύθμιση, παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος κατά έξι μήνες, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου του 2017.

Πέραν των προαναφερομένων, υπήρξαν και δύο βουλευτικές με ειδικότερο τοπικό ενδιαφέρον: η μία αφορά «έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της Φλώρινας», και η άλλη «χορτολιβαδικές εκτάσεις» στις Κυκλάδες. (Πάντως αμφότερες οι τελευταίες δεν έγιναν αποδεκτές.)

Και όμως, ορισμένες απορρίφθηκαν

Μόνον τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σταθάκη χθες στην Ολομέλεια, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, πάντως, να λέει ότι για μία εξ αυτών στενοχωριέται που δεν την κάνει αποδεκτή, δεσμευόμενος να επιλύσει το ζήτημα πολύ σύντομα.

Πρόκειται για την τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και αφορούσε θέματα ρυμοτομίας στην εκλογική του περιφέρεια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κείμενο της τροπολογίας είχε επισυναφθεί έως και διάγραμμα σε κλίμακα 1:500. «Δυστυχώς, δεν μπορώ να την κάνω αποδεκτή. Αφορά ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Φλώρινα. Δεσμεύομαι δημόσια ότι θα επιταχύνουμε τα μέγιστα την έκδοση του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος για τη χωροθέτηση του Πανεπιστημίου και των σχολείων στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης.

Η δεύτερη τροπολογία ήταν του κ. Ιωάννη Τραγάκη (Ν.Δ.) και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, «αναγνώριση των χορτολιβαδικών εκτάσεων (στις Κυκλάδες) ως ιδιωτικών, εφόσον υπάρχουν τίτλοι κυριότητας τουλάχιστον 70 ετών και δεν προέρχονται από χρησικτησία».

Η τρίτη εκ των μη αποδεκτών τροπολογιών ήταν εκείνη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορούσε το ζήτημα των διοικήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών: «Εχει αποσυρθεί μία που είχε καταθέσει μία άλλη ομάδα βουλευτών. Δεν γίνεται αποδεκτή και αυτή που δεν έχει αποσυρθεί», είπε ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος προφανώς στην αναλόγου περιεχομένου τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, απορρίφθηκε και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «την προστασία της συνεταιριστικής περιουσίας».



Έντυπη Καθημερινή


Βερολίνο: Τέσσερα χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας ο μακελάρης




Ο 'Ανις 'Αμρι, ο Τυνήσιος ο οποίος καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου, από το 2011 μέχρι το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Σικελία.

Ο Τυνήσιος είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών της Τύνιδας.


Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το 'Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. 

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».



Πηγή : newsit.gr


ΔΝΤ προς Ελλάδα: «Μειώστε αφορολόγητο και συντάξεις»



«Έκτακτη προσθήκη» στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ - Το Ταμείο αμφισβητεί τη διαφορά μεταξύ των αποδοχών Ελλήνων και Γερμανών συνταξιούχων

Κανένα βήμα πίσω δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τόσο σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όσο και αναφορικά με την ανάγκη μείωσης των συντάξεων, όπως αποδεικνύεται από μία «έκτακτη προσθήκη» στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ.

Το Ταμείο με τρεις ερωτοαπαντήσεις επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις, τονίζοντας ότι είναι αντιπαραγωγικό και επιβλαβές για την ελληνική οικονομία το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των μισθωτών δεν καταβάλλουν φόρους, γιατί τους καλύπτει το τρέχον αφορολόγητο όριο, ενώ την ίδια ώρα το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην Ευρωζώνη φθάνει μόλις στο 8%.

Όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ «αποτέλεσμα αυτής της "στενής" φορολογικής βάσης αναφορικά με τη φορολογία εισοδήματος είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλό, μη βιώσιμο επίπεδο και μάλιστα σε όλο τους το φάσμα, περιλαμβάνοντας όχι μόνο τη φορολογία εισοδήματος αλλά και άλλους φορολογικούς συντελεστές (π.χ. ΦΠΑ, εταιρικός φόρος κτλ.)».

Προσθέτει ακόμη ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογήθηκε πρόσφατα δεν είναι αρκετή ώστε να λύσει τα προβλήματα των χαμηλών εσόδων.
Μειώστε τις συντάξεις

Σταθερά υπέρ της μείωσης των συντάξεων αλλά και της περίφημης «προσωπικής διαφοράς» παραμένει το Ταμείο, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές «οι αριθμοί δεν παρέχουν την ακριβή εικόνα» και ότι στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δίνονται στη Γερμανία και αυτών που λαμβάνουν οι Έλληνες δεν είναι μεγάλη.

«Για «ίδιους» εργαζόμενους –για παράδειγμα, με 45 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών- οι συντάξεις είναι σχεδόν ταυτόσημες σε ονομαστικούς όρους (1.287 ευρώ στη Γερμανία και 1.152 ευρώ στην Ελλάδα)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο των διευκρινήσεων

Ορισμένοι αναγνώστες είχαν ερωτήματα για τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η ανάλυση μας και σκεφτήκαμε ότι θα βοηθούσε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα» αναφέρει το ΔΝΤ και παραθέτει τα ακόλουθες ερωτήσεις και απαντήσεις 

Ερώτηση 1: Δεδομένου ότι οι συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, είναι πάνω από το μέσο όρο στην Ε.Ε., είναι δίκαιο να υποστηρίζει κανείς ότι οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος;

Απάντηση: Πράγματι, είναι σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του ότι τόσοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος που ο συνολικός φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα είναι τόσο αντιπαραγωγικά υψηλός. Για του λόγου το αληθές, τα στοιχεία από τις ελληνικές αρχές και τη Eurostat δείχνουν πως πάνω από τους μισούς μισθωτούς απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στην Ελλάδα, έναντι ενός μέσου όρου 8% στην ευρωζώνη (εξαιρουμένης της Ελλάδας). Όπως έχουμε σημειώσει, απόρροια αυτής της μικρής φορολογικής βάσης είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι μη βιώσιμα υψηλοί, όχι μόνο όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος, αλλά και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και άλλους συντελεστές (ΦΠΑ, εταιρικοί φόροι κ.τλ.).

Οι πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι σύμπτωμα ενός σοβαρού προβλήματος με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και είναι λάθος να παρουσιάζονται ως κάποιου είδους πλεονέκτημα.

Αυτοί οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, οι οποίοι έχουν βλαβερές επιπτώσεις για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη στην οικονομία, είναι ο λόγος που τασσόμαστε υπέρ μιας μείωσης των συντελεστών στους φόρους και στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, που θα χρηματοδοτηθεί από μια μείωση στο αφορολόγητο εισόδημα φυσικών προσώπων.

Δυστυχώς, η εμπειρία στην Ελλάδα είναι ακριβώς η ανάποδη, καθώς οι αρχές έχουν αντί για αυτό νομοθετήσει νέες αυξήσεις στους συντελεστές του φόρου εισοδήματος και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, ακόμα και στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος του ESM, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Η συνέχιση αυτής της πορείας δεν μπορεί να θεωρηθεί εύλογα ως καλή για την ανάπτυξη.

Ερώτηση 2: Η φετινή φορολογική μεταρρύθμιση δεν διεύρυνε σημαντικά τη φορολογική βάση, φέρνοντας το επίπεδο της φορολογικής απαλλαγής στην Ελλάδα σε ευθυγράμμιση με αυτό των άλλων κρατών της ευρωζώνης;

Απάντηση: Το επιχείρημα ότι το επίπεδο του αφορολόγητου στην Ελλάδα είναι κατάλληλο επειδή αφορά τον ίδιο αριθμό ευρώ όπως και σε άλλες χώρες στην ευρωζώνη αποτελεί κατά την γνώμη μια εντελώς ακατάλληλη σύγκριση, γιατί αγνοεί το γεγονός ότι τα επίπεδα εισοδήματος στην Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλά.

Για την πραγματοποίηση συγκρίσεων μεταξύ χωρών, οι ειδικοί κοιτούν αντίθετα σε κλιμακωτούς δείκτες όπως το ποσοστό των μισθωτών που βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο ή το λόγο του ορίου προς το μέσο μισθό.

Με βάση οποιαδήποτε από αυτές τις μετρήσεις, η Ελλάδα παραμένει ένα ακραίο παράδειγμα στην Ευρώπη, ακόμα και μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση, η οποία έκανε ελάχιστη διαφορά: η μεταρρύθμιση μείωσε το ποσοστό των μισθωτών που είναι κάτω από το όριο κατά μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 52% από 55%, έναντι του 8% στην ευρωζώνη.
Ο λόγος του ορίου του αφορολόγητου εισοδήματος προς το μέσο μισθό μειώθηκε εξαιτίας της μεταρρύθμισης κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο 49% από 54%, έναντι μέσου όρου 24% στην ευρωζώνη, εξαιρουμένης της Ελλάδας.

Ερώτηση 3: Σύμφωνα με στοιχεία από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., η μέση δημόσια σύνταξη το 2013 ήταν 1.233 ευρώ το μήνα στη Γερμανία έναντι 846 ευρώ στην Ελλάδα. Και αν προσθέσει κανείς και τα επιδόματα, που ήταν αρκετές φορές υψηλότερα στη Γερμανία, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Γιατί υποστηρίζετε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι δυσανάλογα υψηλές;

Απάντηση: Οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την ακριβή εικόνα, πρώτον γιατί δεν βασίζονται σε άτομα με παρόμοια χαρακτηριστικά και δεύτερον γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τις εισοδηματικές διαφορές ανάμεσα στις χώρες.
Για εργαζόμενους με παρόμοια χαρακτηριστικά – για παράδειγμα με εισφορές 45 ετών – οι συντάξεις είναι σχεδόν ίδιες σε ονομαστικούς όρους (1.287 ευρώ στη Γερμανία και 1.152 ευρώ στην Ελλάδα).
Αλλά κάτι ακόμα πιο σημαντικό, για να ληφθούν υπόψη τα σχετικά εισοδήματα όταν αξιολογούνται τα ασφαλιστικά συστήματα, οι ειδικοί εξετάζουν το λόγο της μέσης κύριας σύνταξης με το μέσο μισθό κατά τη συνταξιοδότηση (γνωστό και ως «ποσοστό αναπλήρωσης»). Ο λόγος αυτός είναι 81% στην Ελλάδα, σχεδόν διπλάσιος από το επίπεδο της Γερμανίας (43%), καταδεικνύοντας ένα πολύ γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο συνοδευτικός πίνακας δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αποτελεί ακραίο παράδειγμα. Και αν και τα στοχευμένα κοινωνικά επιδόματα είναι πράγματι υψηλότερα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένα από τα πολλά επιχειρήματα του blog μας ήταν ότι η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της αν θέλει να αυξήσει τις δαπάνες για τέτοιου είδους πληρωμές. Οι γενναιόδωρες απαλλαγές από την πληρωμή φόρου εισοδήματος και οι πολύ υψηλές δαπάνες για συντάξεις επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και εμποδίζουν την εισαγωγή καλά στοχευμένων επιδομάτων, ειδικά για τις ομάδες εκείνες που είναι οι πιο ευπαθείς και έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση.
Το να υποστηρίξει κανείς ότι οι υψηλές συντάξεις στην Ελλάδα δικαιολογούνται εν μέρει γιατί τα κοινωνικά επιδόματα είναι τόσο χαμηλά, αγνοεί την ουσία του προβλήματος: τα κοινωνικά επιδόματα είναι ανεπαρκή ακριβώς επειδή οι συντάξεις διατηρούνται σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Ερώτηση 4: Δεν έχει αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση; Στους πρώτους εννιά μήνες του 2016, το ποσοστό συλλογής εσόδων από τους τέσσερις βασικούς φόρους αυξήθηκε στο 81% από 77% το 2015.

Απάντηση: Ο ισχυρισμός αυτός είναι λάθος, γιατί βασίζεται σε έναν στενό ορισμό και σε στοιχεία για μόνο ένα μέρος των φόρων. Με βάση ένα πιο διευρυμένο ορισμό το ποσοστό συλλογής βρίσκεται στο 37% για τους πρώτους εννιά μήνες του έτους (αμετάβλητο σε σχέση με το 2015). Το ποσό που αναφέρεται στο ερώτημα αφορά μόνο τους τέσσερις βασικούς φόρους και δεν λαμβάνει υπόψη πρόστιμα και ποινές, που είναι πολύ υψηλά στην περίπτωση της Ελλάδας.


Πηγή : protothema.gr Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ www.newmoney.gr