Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στους 71 οι νεκροί από κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο που περιείχε αλκοόλ




Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το μαζική δηλητηρίαση στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, μετά από κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο αλκοόλ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανήλθαν σε 71.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, η συσκευασία με το λάδι έφερε ετικέτα όπου αναγραφόταν ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, καθώς περιέχει μεθανόλη, μία τοξική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιψυκτικό, παρότι κάποιες φορές «καταναλώνεται όπως το αλκοόλ» εξαιτίας της χαμηλής τιμής της.

Η τιμή της βότκας που διατίθεται επισήμως στο εμπόριο έχει γίνει απαγορευτική για εκατομμύρια Ρώσους, κυρίως κατοίκους της υπαίθρου όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό.

Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, σχεδόν 25 εκατομμύρια Ρώσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά από νόμιμους πωλητές.

Χθες Τετάρτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την πώληση των φαρμακευτικών ή καλλυντικών παρασκευασμάτων που περιέχουν αλκοόλ και διατίθενται στο εμπόριο ώστε "να μειωθεί η κατανάλωσή τους".



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου